Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Вегетарианец или не?

Вегетарианец ли сте? 335 гласували потребители

1. 1. Вегетарианец ли сте?

• Да
      14%
      48
    • Не
      85%
      274

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

преди 5 минути, Aumi написа:

И какво общо има това с теб, с хората, които са един възвишен вид?!
Защо се сравняваш и оправдаваш с хищниците, които нямат нито твоето съзнание, нито твоят избор?

Не мога да разбера за какво пишеш?? Аз не чувствам никаква вина, за да се оправдавам. ТИ СИ ТАЗИ, КОЯТО СЕ ОПРАВДАВА! Ти си тази, която оправдава своята тъпа мода с всевъзможни глупости - хората не можели да ядат месо, хората не били хищници, хората уж ставали по-здрави, хората уж ставали атлети, хората ставали голямата работа, както и вегетарианеца Хитлер, хората замърсявали докато ядат, нам си какво.

• Отговори 3,3k
  • Прегледи 279,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Ужасно обичам плодове и зеленчуци, но няма как да стана вегетарианец по неволя. Ако някога изчезне или забранят месото, почвам да се изхранвам с вегетарианци

• Trichocephalus
    Trichocephalus

Признаха вегетарианците за психично болни novini.bg Мнозинството вегетарианци в целия свят са в шок от новината, че експерти от Световната здравна организация ги смятат за психически болни,

• Един виц по темата: Веганите не ядат животни! Те ги подяждат.

Публикувани изображения

преди 1 минута, аm-аm написа:

Не мога да разбера за какво пишеш?? Аз не чувствам никаква вина, за да се оправдавам. ТИ СИ ТАЗИ, КОЯТО СЕ ОПРАВДАВА! Ти си тази, която оправдава своята тъпа мода с всевъзможни глупости - хората не можели да ядат месо, хората не били хищници, хората замърсявали докато ядат, нам си какво.

:lol6:

преди 2 минути, Aumi написа:

:lol6:

А какво е като не е тъпа мода?

В темата вече изяснихме, че унищожаването на хищниците ще унищожи тревопасните и ще има пагубно влияние върху растителния свят.

Изяснихме, че земеделието избива безброй животински видове.

Изяснихме, че земеделието е замърсител, който разболява и убива не само други животни, но и вкл. хората

Изяснихме, че ограничаването на естествено разградимата от човек месна храна в неговото меню е предпоставка за болести и слабост.

Изяснихме, че един кирлив атлет не можа да откриеш, който да е постигнал нещо без месо.

И най-важното, изяснихме, че твоя въображаем свят е невъзможен без човечеството да напусне цивилизацията, природата да наруши своите естествени процеси и видовете зависими от човечеството да бъдат заличени.

Изяснихме и че си много възвишена, обаче ползваш същия този интернет и същия този компютър/лаптоп/таблет/телефон, които замърсяват природата, строежите им са ограничили хабитата на скъпоценните ти сърнички и тревички и лицемерно се разпореждаш какво може и какво не, защото наготово си получила всички плодове на цивилизацията за които незаменима енергия е било месото.

Цитат

В темата вече изяснихме, че унищожаването на хищниците ще унищожи тревопасните и ще има пагубно влияние върху растителния свят.

Къде съм казала, че съм ЗА унищожаването на хищниците?

преди 4 минути, Aumi написа:

Къде съм казала, че съм ЗА унищожаването на хищниците?

Във всяко изречение, в което оправдаваш вегетарианството като ненасилие и хуманно отношение. Всъщност по силата на същото, човек трябва да продължи да се храни с месо, но дивите животни, несъумели да убиват хуманно, трябва да бъдат оставени на гладна смърт.

преди 1 час, аm-аm написа:

Във всяко изречение, в което оправдаваш вегетарианството като ненасилие и хуманно отношение. Всъщност по силата на същото, човек трябва да продължи да се храни с месо, но дивите животни, несъумели да убиват хуманно, трябва да бъдат оставени на гладна смърт.

Мисля, че не разбираш огромната и съществена разлика между дивите животни и човека!
Както казах по-горе, те нямат твоето съзнание, не могат да правят осъзнати избори както можеш да го правиш ти, образованият и интелигентен човек, който може да чете, пише, рисува, твори. Човешкото същество, което има избор и може да избира храната си съвсем осъзнато.

Но...както се вижда на този етап, все още не можеш да ме разбереш.
Да се надяваме, че и това ще стане един ден.

преди 10 минути, Aumi написа:

...Човешкото същество, което има избор и може да избира храната си съвсем осъзнато...
...

Съгласен! Аз например, съвсем осъзнато съм направил изборът си, диетата ми да включва значително количество животински протеин под формата на месо, млечни продукти, яйца, риба...

преди 20 минути, Aumi написа:

образованият и интелигентен човек, който може да чете, пише, рисува, твори

е това, което е, защото на един етап от своето развитие е открил изключително богат източник на енергия - месото от мършата. После се научил да го ловува, после спестил още повече енергия и време, като го готви, а накрая е селектирал видове, които най-пълно да задоволят нуждите му, по две причини:

1. За да не гладува и дори за да не изчезне, защото ако се сещаш по време на Ледниковите епохи, когато например Европа е била под ледникова шапка целогодишно, такива като теб биха умряли от глад първата седмица от студ и глад.

2. За да се освободи от бремето през целия ден да рови с клечка нискокалорични корени. А благодарение на това спестено време и енергия са възникнали и изкуствата и писмеността и науките и прогресът, които днес имаш наглостта да ползваш, докато пропагандираш връщане назад към пещерите и отричаш онова, което ти е позволило днес да си жива и да имаш средството, с което пишеш глупостите си, стандарта на живот и дори лукса да си направиш диетата без това или онова, от гледна точка на многовъзвишена.

Това, че не консумираш месо е гъзария, не проява на морал. Ако ще ми говориш за морал иди и ошетай на някоя старица от тези, които гледат по една коза и една леха и опитват да оцелеят. Пусни им козата в гората, да я изядат чакалите и копай картофи като луда, да те видя как ще сблъскаш възвишените си глупости с реалността. Защото аз това ти обяснявам отдавна - на теория може да звучи много красиво, но практически ти си последната, която може да го понесе. Такива идеалисти като теб са идеални хаховци за новините, но не са си цапали ръцете нито с мотика, нито с касапски нож, нито са се грижили за домашни животни (не питомци), на които собственоръчно да произведат храната, собственоръчно да я косят, сушат, смилат, ченкат, мъкнат, балират, месят, попарват. Не знаеш как се бърка ерма със сено във виелица, какво е да се изкара крава на паша в 5 сутринта, защото си заета да гледаш изгреви. Твоята любов към животните е на картинка. Ти не знаеш какво е да се грижиш за животно, затова и главата не ти побира какъв е естествения ход на природата. Ти максимум си купувала храна от магазина за домашен любимец, който да ти прави компания, а това е най-голямата гавра с животно.

преди 21 минути, darkterminal написа:

Съгласен! Аз например, съвсем осъзнато съм направил изборът си, диетата ми да включва значително количество животински протеин под формата на месо, млечни продукти, яйца, риба...

Тя не говори за информиран избор. Тя предлага човешки геноцид, защото осъзнава, че отказа от месо би погубил от глад половината човечество и това е истинската дефиниция за НЕХУМАННО мислене и пропаганда. Само че като малцинство на нездравомислещи, тя се изживява като духовен гуру, а на останалите приписва невъзвишеност и недораслост, защото видиш ли, хората имали били нужда от храна. Къде е тя, къде си ти!

Цитат

. Такива идеалисти като теб са идеални хаховци за новините, но не са си цапали ръцете нито с мотика, нито с касапски нож, нито са се грижили за домашни животни (не питомци), на които собственоръчно да произведат храната, собственоръчно да я косят, сушат, смилат, ченкат, мъкнат, балират, месят, попарват.

ха ха, и това си го правил от любов към животните....или пък защото след това като угоиш това животно, ще го заколиш и изядеш!

Цитат

е това, което е, защото на един етап от своето развитие е открил изключително богат източник на енергия - месото от мършата. После се научил да го ловува, после спестил още повече енергия и време, като го готви, а накрая е селектирал видове, които най-пълно да задоволят нуждите му, по две причини:

Да, но този етап от развитието вече отдавна е отминал.
И човекът вече е достатъчно еволюирало същество, което може да изобретява всякакви машини, да лети в космоса, да създава нови технологии и дори храни.
Развитието на човека е достигало до такъв етап, че вече може да мине и без да има нужда да отглежда и убива животни за храна.
Съвсем спокойно може да използва технологичния прогрес, за да отглежда достатъчно растителна храна, която да задоволи всички негови нужди.

Светът днес е пълен с изобилие от храни, така че не мислиш ли, че примерите които посочваш, след няколко десетилетия ще са вече отживелица. Дори и днес вече трудно се намират хора желаещи да се занимават с животновъдство, и този отрасъл постепенно ще отиде в миналото.

преди 16 часа, Aumi написа:

...Като се има предвид, че веганите са една малка част от цялото, и като се има предвид, че болниците са препълнени с хора консумиращи месо, можем да направим заключение, че месоядството наистина е нездравословно.

Тук логиката ти е точно като "Всички, които ядат краставици ще умрат. Следователно краставиците са вредни".

преди 11 часа, darkterminal написа:

Това е природният избор, който еволюцията ни отредила от стотици милиони години.

преди 21 часа, аm-аm написа:
на 1.08.2018 г. в 9:56, Aumi написа:

Веган или вегетарианец, се става по етични причини!

За пръв път го заявяваш в прав текст. Досега се опитваше да убедиш, че има и здравословни.

Аз бих казал не етични, а направо религиозни. Щото тая тяхната етика не я разбирам какво ѝ е етичното и разумното.

преди 3 часа, Aumi написа:

ха ха, и това си го правил от любов към животните....или пък защото след това като угоиш това животно, ще го заколиш и изядеш!

Аз ти казвам, че не знаеш какво говориш, ти не вярваш. Никой стопанин не мрази животните си. Ти не знаеш какво е да мислиш най-доброто за добитъка си, да му осигуриш най-добрата храна и условия за живот с много работа и с много пари. Ти наготово максимум си купувала храна в магазина. Затова не можеш да оцениш истинската стойност на този акт.

Да, но този етап от развитието вече отдавна е отминал.

Не, не е отминал. Ние все още имаме няколко пъти по-голям мозък, от този който сме имали, с много повече невронни връзки и много по-голям разход на енергия. Е, четейки те, не всички...

Развитието на човека е достигало до такъв етап, че вече може да мине и без да има нужда да отглежда и убива животни за храна.

Тотална лъжа! 6 000 000 деца умират годишно от глад всяка година. И това ти е набивано в главата назад в темата, но ти продължаваш от своята позиция на богата и уредена жена и като ти кажа, че проповядваш човешки геноцид, се правиш, че не си ме прочела.

Светът днес е пълен с изобилие от храни

Пълен е и с гладни видове, които имат нужда от тази храна. Заради твоите моркови е измислен цял дял с отрови, пестициди, торове и всякакви химикали, заради които хората даже придобиха стерилитет и не могат да заченат дете. Ти си кон с капаци, който не вижда и не познава света. Затова ти е лесно да градиш въздушни кули, от които да го наблюдаваш, въобразявайки си, че си нещо издигната и възвишена.

преди 4 часа, Aumi написа:

...и този отрасъл постепенно ще отиде в миналото.

А пък Христос като умирал на кръста и си признал, че всичко си е измислил за Господ.

преди 1 час, Lumberman написа:

Аз бих казал не етични, а направо религиозни. Щото тая тяхната етика не я разбирам какво ѝ е етичното и разумното.

Напълно подкрепям. Aumi няма да ти отговори скоро, защото възвишената ѝ душа я е пратила на село да помогне на някой, който наистина има нужда - пенсионер с коза и леха. А там няма обхват. И тоалетна. И ток.

ПЛУТАРХ (45 – 125)
древногръцки есеист и историк

“Вие ме питате поради каква причина се е въздържал Питагор от употребата на месо. Аз от своя страна се  питам какво чувство, мисъл или причина е ръководила оня човек, който пръв е решил да оскверни устата си с кръв и е позволил на устните си да се докоснат до плътта на убитото същество; който е наредил на своята трапеза обезобразените форми на мъртвите тела и е поискал да има за всекидневна храна това, което преди малко е било същество, надарено с движение, чувство и глас. Може да попитате поради каква причина Питагор се въздържа от употребата на месо. Как човешкият поглед може да издържи да гледа клането на животно, при което вътрешностите се изкормват, а крайниците се отделят от тялото? Как може носът да вдишва вонята? Как езикът не се отвращава, когато влезе в допир със сокове и серум от мъртва плът? Защо не ядем вълци и лъвове, които застрашават живота ни, а убиваме безобидни, покорни създания, които не могат да ни сторят никакво зло? Заради парче плът ние ги лишаваме от слънце, светлина и живот, на които те имат същото право, както и ние. Ако сте толкова сигурни, че животните са предназначени за ваша храна, тогава сами убийте това животно, чиято плът искате да изядете. Но го убийте с голи ръце и със зъби, а не с тояга, сатър или брадва!”

ЛЕОНАРДО ДА ВИНЧИ (1452 – 1519)
италиански художник и всестранен гений

“Описвате човека като цар на животните, но аз бих казал: цар на хищниците, между които той е най-големият, защото не ги ли убива той само в угода на небцето си, превръщайки се в тяхна гробница? Не предлага ли природата достатъчно зеленчуци, с които да успеем да се заситим?”
“Човекът наистина е цар на всички животни, защото неговата жестокост надхвърля тяхната. Ние живеем от смъртта на другите. Ние сме ходещи гробове!“
“Аз се отказах от употребата на месо още в ранна възраст и ще дойде време, когато хората ще считат убийството на животни за също толкова престъпно и отвратително деяние, колкото сега възприемат убийството на хора.”

ФРАНСОА ВОЛТЕР (1694 – 1778)
френски просветител и философ

“Със сигурност това кръвопролитие в кланиците и нашите кухни вече не се възприема като зло, даже обратното, ние гледаме на тези жестоки действия, които често имат морално застрашаващ ефект, като благословия от Бог и му благодарим в молитвите си за нашите кръвожадни действия. Но има ли нещо по-ужасно от това постоянно да се храним с плътта на заклани животни?”

• 2 седмици по-късно...
на 2.08.2018 г. в 18:07, Aumi написа:

“Аз се отказах от употребата на месо още в ранна възраст и ще дойде време, когато хората ще считат убийството на животни за също толкова престъпно и отвратително деяние, колкото сега възприемат убийството на хора.”

драга Ауми,

Леонардо е бил и отявлен пацифист, но това не му е пречило да създава бойни машини, нали ? Ако я подкараш толкова драматично ще изкараш , че Пипилота е   мутра, а Карлсон терорист. Ще изтрепеш духа на приказките . Хубавото в твоите постове е, че престана да цитираш  блога на онзи шизофреничен педал Буда, който се подвизаваше и тук.

Що се отнася до месоядството и  вегетарианството, мисля, че пресилваш нещата . Викам да направиш една заупокойна молитва  на луканката от времето на дядо ти ,  който сам си я правил. Като се замислиш в колбасите май месо няма. Поне така твърдеше една потребителка, която показа на журналистите конопената връв  и найлон които  намерила вътре. Като прибавиш соята, оцветителите, емулгаторите , смлените пера и кокали , излиза, че месоядните са хапнали всичко на всичко едно пет шест кила истинска суровина само. Казват, че ако сложиш един кренвирш в саксия , може и да поникне соя. Това е предположение пък на една друга дама. Няма да коментирам и десетината видове телешки колбасарски произведения,  а пък и един табун коне на едно място не съм видяла в България. Коня на свинаря Гергов е изключение. Него никой не го яде. Той е  прототип на паметник и има своя конюшня с пет гледача. Мисля, че и собственика му рядко го вижда. Чичото не язди, но държи животинката за престиж. Все пак струва един милион. Разбира се, борците за социално равенство няма да му се изрепчат, че иска да си купи света. Не им стиска. Такива "лаят" само в механите и по форумите. Кервана си върви. Със сиренето работата е същата. Сложиш го в саламура и след няколко дена го няма. Разтворило се е. По едно време си мислех, че Копърфийлд минава вечер през хладилника ми и прави разни фокуси и превръща сиренето в каша. Кисело мляко вече не купувам, защото ме е страх да не ме надживее . Що се отнася до хляба, който е съвсем вегетариански като замисъл, то алхимиците в хлебозаводите го забъркват с интересни съставки. Една миша опашка намерена в тестено изделие се развяваше по няколко телевизии.Плюх си в пазвата и с радост си помислих за мацата.  За зеленчуците и плодовете няма да коментираме. Мисля, че в тях е цялата Менделеева таблица. Както виждаш няма много причини поради които да окачваш на въжето месоядните. Самар и Самаранч са две различни неща.

:offtopic_s:

"...Господ е създал говедата, защото говеждата супа засилва човека, магаретата - за да служат на хората за сравнение; а човека, за да яде говежда супа и да не става магаре."
Хайнрих Хайне, "Пътуване по Харц"

на 2.08.2018 г. в 21:07, Aumi написа:

Той е бил и гей. Защо не пропагандираш изпедарстяването на нацията, а само тревоядството? Не е ли това избирателен морал? И ако е избирателен, морал ли е?

И защо все пропускаш вегетарианеца Хитлер, пардон АДОЛФ ХИТЛЕР (1934 – 1945)? Той е поставил основите на съвременната социална политика. "Никой няма да мръзне и да гладува", мисля това беше лозунгът, от който се учи цяла недоцивилизована Европа.

ПЛУТАРХ (45 – 125)
древногръцки есеист и историк

френски просветител и философ

Аз пък ще си позволя да ти дам за пример Исус Христос:

Цитат

из "Евангелие от Матей" 14:15-20

15 А като се свечери, учениците дойдоха при Него, и рекоха: Мястото е уединено, и времето е вече напреднало; разпусни народа да си отиде пи селата да си купи храна.
16 А Исус им рече: Няма нужда да отидат; дайте им вие да ядат.
17 А те му казаха: Имаме тук само пет хляба и две риби.
18 А Той рече: Донесете ги тук при Мене.
19  Тогава, като заповяда на народа да насяда на тревата, взе петте хляба и двете риби, погледна към небето и благослови; и като разчупи хлябовете, даде ги на учениците, а учениците на народа.
20  И всички ядоха и се наситиха;
и дигнаха останалите къшеи, дванадесет пълни коша.

Ти очевидно се имаш за нещо повече... Нещо, което Бог е дал на човека да яде, ти го отхвърляш. Сам Исус е ял риба, че и агнешко (като всеки юдеин), и не го e считал за грях.

А мога да ти цитирам и недолюбвания от мнозина апостол Павел (който е ключов в разпространение на християнската вяра):

Цитат

... в послешните времена някои ще отстъпят от вярата, и ще слушат измамителни духове и бясовски учения, чрез лицемерието на човеци, които лъжат, чиято съвест е пригоряла,  които запрещават жененето и заповядват въздържание от ястия, които Бог създаде, за да се употребяват с благодарение от ония, които вярват и разбират истината.

Всъщност думата за "ястия" е думата, значеща още  "месо".

Знам, че си залитнала по източни философии, и не се впечатляваш нито от логически доводи, нито дори от българските традиции.

преди 13 минути, аm-аm написа:

Той е бил и гей. Защо не пропагандираш изпедарстяването на нацията, а само тревоядството? Не е ли това избирателен морал? И ако е избирателен, морал ли е? 

Просто избира тук и там това, което ѝ харесва, с цел да подкрепи тезата си. Пък знае ли човек, може и да подкрепя изпедерастяването? И хомосексуализмът, и неяденето на месо са достатъчно неестествени сами по себе си.

преди 4 минути, Lumberman написа:

Аз пък ще си позволя да ти дам за пример Исус Христос:

Ти очевидно се имаш за нещо повече... Нещо, което Бог е дал на човека да яде, ти го отхвърляш. Сам Исус е ял риба, че и агнешко (като всеки юдеин), и не го e считал за грях.

А мога да ти цитирам и недолюбвания от мнозина апостол Павел (който е ключов в разпространение на християнската вяра):

Всъщност думата за "ястия" е думата, значеща още  "месо".

Знам, че си залитнала по източни философии, и не се впечатляваш нито от логически доводи, нито дори от българските традиции.

И аз мога да ти цитирам какво казва Исус в Евангелието на есеите.

Няма абсолютно никакви доказателства, че Волтер някога е бил вегетарианец, въпреки, че от писанията му може да се съди, че е подкрепял идеята.

Сега ще чекна и останалите, защото опита ми казва, че пак си пуснала партенки...

И аз мога да ти цитирам какво казва Исус в Евангелието на есеите.

Какво беше това?!

преди 12 минути, аm-аm написа:

И какво ако е бил гей?!
Не е ли по-важно какъв е бил като човек и какво е оставил след себе си на света?

Цитат

И защо все пропускаш вегетарианеца Хитлер, пардон АДОЛФ ХИТЛЕР (1934 – 1945)? Той е поставил основите на съвременната социална политика. "Никой няма да мръзне и да гладува", мисля това беше лозунгът, от който се учи цяла недоцивилизована Европа.

След последното писмо от септември 1991 г. „The New York Times” публикува две възражения по този въпрос. Под заглавието „Не поставяйте Хитлер сред вегетарианците“ Ричард Шварц (автор на „Юдаизъм и вегетарианство“) изтъква, че Хитлер от време на време е преминавал на вегетарианска диета, за да се лекува от прекомерното си изпотяване и газове в червата, но режимът му на хранене се основавал на месото. Той също така цитира Робърт Пейн, Алберт Шпеер и други известни биографи на Хитлер, които споменават за неговото предпочитание към невегетариански храни, като баварски наденички, шунка, дроб и дивеч. Освен това, ако самият Хитлер е бил вегетарианец, той нямало да забрани вегетарианските организации в Германия и в окупираните страни; и нямало да пропусне да наложи безмесна диета на германците в опит да се справи с недостига на храна в Германия по време на Втората световна война.

Под заглавие „Той е обичал пирог с месо“ друг читател цитира пасаж от готварска книга, написана от европейската готвачка Дион Люка, която е била очевидка на месоядството на Хитлер. В книгата си „Готварската книга на Школата по готварство за гастрономи“ (Dione Lucas with Darlene Geis, The Gourmet Cooking School Cookbook, New York: Bernard Geis Associates, 1964), издадена през 1964 г., Люка, описвайки преживяванията си на главен готвач на един хотел в Хамбург през 30-те години, си спомня, че често са я викали, за да приготви любимото ястие на Хитлер, което не било вегетарианско. „Не искам да ви развалям апетита към пирога с месо – пише тя, – но може би сте любопитни да узнаете, че той беше любим на господин Хитлер, който често вечеряше в хотела. Нека обаче не се настройваме срещу хубавата рецепта.“

Дори внушителният „The New York Times” няма достатъчно голям персонал, за да проверява фактите в писмата, публикувани в рубриката „Писма до редактора“; затова реших да потърся съответните пасажи от биографията на Хитлер от Пейн и от „Готварската книга на Школата по готварство за гастрономи“ от Дион Люка, които хвърлят съмнение върху вегетарианството на Хитлер. Очевидно е, че Робърт Пейн, чиято биография на Хитлер, „Животът и смъртта на Адолф Хитлер“, се смята за точна, опровергава слуха, че Хитлер е бил вегетарианец. Според Пейн, вегетарианството на Хитлер е измислено от неговия министър на пропагандата, Йозеф Гьобелс, за да му придаде ореол на революционер-аскет, един фашистки Ганди, така да се каже.

Ето каква е истината: Хитлер е наблягал на баварските наденички и хайвера. И най-широкото тълкуване на вегетарианството не може да се съгласува с тези му гастрономически навици. Тъй като невегетарианците често имат разтегливи разбирания за това в какво се състои вегетарианството, те си мислят, че хора като Хитлер, които ядат риба, гълъби и наденици, са вегетарианци. Според този критерий даже чакалите и хиените, които ядат плодове и зеленчуци между две убийства, могат да се класифицират като вегетарианци.

И какво ако е бил гей?!
Не е ли по-важно какъв е бил като човек и какво е оставил след себе си на света?

Аз тъкмо това питам? Защо не подкрепяш педерастския му завет и наследство, начина му на мислене, който несъмнено има отражение върху изкуството, което създава и погледа му на света, а вместо това гледаш какво бил ял??

преди 4 минути, Aumi написа:

Хитлер е наблягал на баварските наденички и хайвера.

Емии, такива са и "твоите" вегетарианци. При всеки опит да цитираш псевдовегетарианец, се оказва, че не бил съвсем вегетарианец, че няма доказателства, че е вегетарианец или че има 70 години стаж в плющене на пържоли.

Иначе ако искаш да говорим за месоядство, Исус е казал и друго:

Цитат

Тогава юдеите взеха да се препират помежду си, казвайки: Как може Този да ни даде да ядем плътта Му?
Затова Исус им рече: Истина, истина ви казвам, ако не ядете плътта на Човешкия Син, и не пиете кръвта Му, нямате живот в себе си.

Не само месоядец, ами и човекоядец! Това как ти се струва? Разбира се, той друго има предвид, и юдеите го разбират.

преди 16 минути, Lumberman написа:

Какво беше това?!

И те Го попитаха: "Къде да отидем, Учителю, нали в Теб се намират словата на вечния живот? Кажи ни, какви грехове трябва ние да избягваме, за да не видим вече болест?"

Иисус отговори: "Да бъде според волята ви!"

И като седна сред тях, заговори: "Вашите предци получиха наставление: "Почитай Отца Небесен и Майката-Земя и следвай техните заповеди, за да се продължат твоите дни на Земята." И след тази заповед веднага беше дадена втора: "Не убивай!" - защото Бог дава живот на всички, а това, което Бог е дал, човекът не трябва да отнема. Защото истина ви казвам: от една майка произлиза всичко, което живее на Земята. Ето защо, който убива, убива своя брат.

И тогава при такова престъпление на човека, ще се отдръпне от него Майката-Земя и ще го лиши от своето живително лоно. И нейните ангели ще го изоставят и тогава сатаната ще се посели в неговото тяло.

И месото на убитите животни ще стане гроб за неговото собствено тяло. Защото истина ви казвам: който убива, самия себе си убива, а който яде месото на убитите животни, яде мъртво тяло. И в кръвта му всяка капка от кръвта на убитите животни се превръща в отрова; в неговото дишане се чува тяхното смрадно дишане, а в тялото му тяхната плът се превръща в гнойни гнезда; в костите му - техните кости се окисляват; в неговите черва - гноясват техните черва; в неговите очи - техните очи се превръщат в люспи; в неговите уши - техните уши отделят сярна секреция. Тяхната смърт ще стане негова смърт.

И само тогава, когато служиш на Отца наш Небесен, опрощават ти се за седем дни греховете, извършени за седем години. Но сатаната не ви прощава нищо и вие трябва да платите за всичко: око за око, зъб за зъб, ръка за ръка, крак за крак, обгаряне за обгаряне, рана за рана, смърт за смърт.

Не убивайте и не яжте никога месото на вашите невинни жертви, ако не искате да станете роби на сатаната. Защото това е път на страдание, водещ към смъртта. Изпълнявайте Волята на Бога, за да могат Неговите ангели да ви служат по пътя на живота.

Подчинявайте се на тези слова Божии: "И дадох ви всяка трева, приносяща семена, която се намира на повърхността на цялата земя и всяко дърво, на което се намира плод, приносящ зърна; нека това да бъде вашата храна! А на всяко животно на земята, на всяка птица във въздуха, на всичко, което пълзи по земята, на всички животни, в които има жизнен дъх, Аз давам всяка зелена трева; а на вас давам тяхното мляко.

Що се касае до плътта и кръвта, които оживяват животните, не трябва да се храните с тях. И ще ви държа отговорни за тяхната клокочеща кръв, за тяхната кръв, в която обитава душата. Аз ще ви искам отговор за всяко убито животно, така както за всички убити хора.

"Обичай Господа, твоя Бог от всичкото си сърце, от всичката си душа и с всичките сили." - Ето първата и най-голяма заповед. А втората, подобна на нея, е: "Обичай ближния като самия себе си!" Няма по-велики заповеди от тези!"

И като чуха тези думи, съхраняваха мълчание, но един от тях извика: "Учителю, какво да правя аз, ако видя в гората как див звяр разкъсва моя брат? Трябва ли да оставя брат си на гибел, или да убия дивия звяр? Ако го убия, ще наруша ли тогава закона?"

И Иисус отговори: "В началото на всички времена на вас ви бе казано: "Всички животни, които се движат по земята, всички риби в моретата и всички птици във въздуха се подчиняват на вашата власт."

Истина ви казвам: от всички създания, живеещи на Земята, Бог е създал само човека по Свой образ и подобие. Затова животните са за човека, а не човекът за животните. Затова вие няма да нарушите закона, ако убиете див звяр, за да спасите живота на вашия брат. Защото истина ви казвам: човекът е повече от животното.

Но този, който без причина убива животно, когато то не го закача, без разлика дали това е убийство за удоволствие, за да се добие храна или пък за кожата му, или за неговите зъби, такъв човек извършва лоша постъпка, защото той самият се превръща в диво животно. Затова го очаква такъв край, както на дивите животни."

А аз ви казвам: не убивайте нито хора, нито животните и не разрушавайте храната, която поднасяте към устата си, защото, ако вие ядете жива храна, тя ще ви оживи, но ако вие убиете, за да получите своята храна, самата мъртва плът ще ви убие. Защото животът произхожда само от живота, а смъртта произхожда винаги само от смърт.

И всичко, което убива вашата храна, убива също така вашето тяло. А всичко, което убива вашето тяло, убива вашите души.

И вашите тела ще станат подобни на вашата храна, така както вашият дух ще стане подобен на вашите мисли.
................

из Евангелието на мира на есеите

преди 10 минути, аm-аm написа:

Аз тъкмо това питам? Защо не подкрепяш педерастския му завет и наследство, начина му на мислене, който несъмнено има отражение върху изкуството, което създава и погледа му на света, а вместо това гледаш какво бил ял??

Емии, такива са и "твоите" вегетарианци. При всеки опит да цитираш псевдовегетарианец, се оказва, че не бил съвсем вегетарианец, че няма доказателства, че е вегетарианец или че има 70 години стаж в плющене на пържоли.

Не искам да споря кой доколко е бил вегетарианец, и колко е успявал да спази тази диета, защото няма как да се докаже днес, но по-важно е че тези хора са подкрепяли идеите за ненасилие и мир, които са носили в сърцата си.

“Описвате човека като цар на животните, но аз бих казал: цар на хищниците, между които той е най-големият, защото не ги ли убива той само в угода на небцето си, превръщайки се в тяхна гробница? Не предлага ли природата достатъчно зеленчуци, с които да успеем да се заситим?”

Мда, както си и мислех.

1. Първо, няма доказателства, че Леонардо да Винчи някога е бил вегетарианец.
  2. Второ, няма доказателства, че дори е подкрепял такова виждане, а цитата по-горе дори не е негов! Автор е Dmitry Sergeyevich Merezhkovsky (Russian, 1865-1941). Пардон, DMITRY SERGEYAVICH MEREZHKOVSKY (Russian, 1865-1941).
  3. Отделно пък имаме доказателства какво се е готвело в кухнята му (разбира се, че не е било вегетарианско):

The result is contemporary dishes with ancient roots, such as the polenta and Chianina meat sandwich and bran tagliolini noodles with fava beans and Pecorino cheese guacamole – a real “homage to Tuscany and its countryside.”

http://www.qualitamagazine.com/leonardo-da-vinci-was-not-vegetarian/?lang=en
https://www.thoughtco.com/was-leonardo-a-vegetarian-183277

For example, da Vinci noted that a bottle of wine, a pound of veal and a basket of eggs cost “one soldo” each.
http://www.pbs.org/food/the-history-kitchen/leonardo-da-vinci/

преди 10 минути, Aumi написа:

тези хора са подкрепяли идеите за ненасилие и мир, които са носили в сърцата си.

Ама аз също!!!!!!!! И също КАТО ТЯХ ям месо!!!!!!!!!

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.