Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Вегетарианец или не?

Вегетарианец ли сте? 335 гласували потребители

1. 1. Вегетарианец ли сте?

• Да
      14%
      48
    • Не
      85%
      274

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

преди 10 часа, аm-аm написа:

Ядът таратанци.

Да те почерпя с малко вегански таратанци...:giggle1:

• Отговори 3,3k
  • Прегледи 280,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Ужасно обичам плодове и зеленчуци, но няма как да стана вегетарианец по неволя. Ако някога изчезне или забранят месото, почвам да се изхранвам с вегетарианци

• Trichocephalus
    Trichocephalus

Признаха вегетарианците за психично болни novini.bg Мнозинството вегетарианци в целия свят са в шок от новината, че експерти от Световната здравна организация ги смятат за психически болни,

• Един виц по темата: Веганите не ядат животни! Те ги подяждат.

Публикувани изображения

преди 15 часа, Aumi написа:

И за мен е загуба на време да давам цитати и линкове, които никога няма да признаете за реални. - Напротив, признаваме ги за реални. Признаваме за реални твърденията, че даден човек е станал веган след активната си възраст, в която се е развил физически. Дори тези твърдения да не са реални, а просто PR, ние пак ги признаваме за реални.

...Както сме казвали по-горе, също така е важен и всеки един отделен организъм с неговите нужди и метаболизъм... - Това е абсолютна истина. Докато ти нямаш нужда от големи количества протеин и нямаш бурна инсулинова реакция към въглехидрати, то не всички хора са така и не всички могат да бъдат вегани, дори и да искаха да си го причинят.

...Също така, трябва да се признае, че в спорта, както знаем невеганите са повече от веганите, и те също употребяват химии... - Това също е така. Но човек, който яде месо без химия, може да постигне същите успехи, както веган с много химия.

...Дори и традиционните лекари, винаги препоръчват консумация на повече растителни храни... - ДА! И аз препоръчвам балансирано хранене, а не консумация само на месо или само на млечни. Храненето трябва да включва поне 400 грама сурови, растителни храни на ден. Аз лично ям доста повече от това. Обожавам да ям салати и сурови плодове и зеленчуци. Но си трябва и месо.

преди 13 часа, Aumi написа:

...Пълно е с всеядни, на които им се тресат сланинките... - Не само това, ами в щатите масово се движат с електрически инвалидни колички, защото са прекалено дебели, за да ходят. Дали ядеш месо или не, няма връзка с количеството мас в организма. Излишъкът от калории е проблема.

...Индия, като една от страните с най-много вегетарианци в света, е и една от най-гъсто населените страни... - И страната с най-много детски бракове. А и забележи, че каза "вегетарианци", не "вегани".

...Голяма заблуда е да мислите, че веганите ядат само боб . :laughing4:
Аз лично бобови ям на два-три месеца веднъж, и съм здрава и права, и не ми липсва енергия... - Ето, пак опираме до твоите конкретни нужди. Ако беше мъж и имаше тежка физическа активност всекидневно, храната ти щеше да е коренно различна. Колкото до бобовите - по-горе въпросният агресивен младеж, който се забавлява с изследванията от времето на баба ми, каза че СЗО препоръчва консумация на бобови на всяко хранене. Това наистина е така и е много добре за храносмилането да се консумират често бобови. Тънката разлика е в количеството - не препоръчват да ядеш по половин кило боб всекидневно, а препоръчват да ядеш по 5-6 фъстъка на всяко хранене. Освен фъстъците, много обичам мексиканска салата и си правя редовно. Както боб чорба или любимият ми боб на фурна със свински гърди.

...Хвърли едно око да видиш какво ядат веганите:... - Каквото и да ядат, хранителният им избор е по-малък отколкото на всеядните. То затова са ВСЕядни, защото освен месо, консумират всичко, което ядат и веганите.

преди 9 часа, Aumi написа:

Тези таратанци мнозинството могат да ги гледат само на картинка. Сега не ме карай да търся византийски специалитети като зърна на прасета и воденички на ибиси.

преди 10 часа, Aumi написа:

Линк към футболен отбор от тревопасни, който дори не е в шампионата. Е, точно там им е мястото!

преди 10 часа, Aumi написа:

И продължаваме с развалената плоча. Поентвам: културизма не е еталон за здраве. Професионалните културисти използват анаболи и стероиди на 100%. Повтарям, 100%. Това са химици. В телата им има цялата Менделеева таблица. Това са хора, при които може да откриете умиращи от инфаркт на 20 и няколко години, сменящи черния си дроб с трансплантации, с пръснати сърца, колабиращи бъбреци, плащащи стотици хиляди долари за химия.
Ако вегетарианството, а това е очевидно вече 80 страници, може да се похвали само с живите умрели маратонци и химици, тровещи телата си за да изглеждат по неестествен за човешката природа начин, то това е най-добрата реклама за всеядството и обречеността, която носи вегетарианството.

ПП: Чакам името на последната ти партенка, за да пусна едно търсене в Гугъл и да ти кажа колко точно десетилетия е консумирал месо. Вие, вегетарианците, обичате да се хвалите с хора, погълнали няколко тона месо през живота си.

преди 8 часа, Aumi написа:

ти като си веганка я кажи как си с газовете

пиешли хапове против газове ?

преди 2 часа, Yvan Sergeev написа:

ти като си веганка я кажи как си с газовете

пиешли хапове против газове ?

Въпросът е доста тъп!
Но ще ти отговоря.
Газове се получават от непоносимост към определени храни.
Аз съм изключила всички такива храни от менюто си, затова нямам подобни проблеми.;)

преди 9 часа, аm-аm написа:

Тези таратанци мнозинството могат да ги гледат само на картинка. Сега не ме карай да търся византийски специалитети като зърна на прасета и воденички на ибиси.

И продължаваме с развалената плоча. Поентвам: културизма не е еталон за здраве. Професионалните културисти използват анаболи и стероиди на 100%. Повтарям, 100%. Това са химици. В телата им има цялата Менделеева таблица. Това са хора, при които може да откриете умиращи от инфаркт на 20 и няколко години, сменящи черния си дроб с трансплантации, с пръснати сърца, колабиращи бъбреци, плащащи стотици хиляди долари за химия.

Чудесно!
Тогава и вие спрете да давате примери със спортисти, и спрете да определяте колко протеин трябва на един спортист, защото хората масово не спортуват.
Сравнявайте веганите с нормалните неспортуващи хора.

преди 9 часа, аm-аm написа:

Тези таратанци мнозинството могат да ги гледат само на картинка.

Тези специалитети и още подобни на тях, са част от ежедневното меню на всички вегани.

преди 25 минути, Aumi написа:

Тогава и вие спрете да давате примери със спортисти

Ъъ, къде е логиката? Ти си тази, която опитваше да докажеш, че вегетарианец може да се мери с нормално хранещ се човек и понесе пълен погром. Ние няма нужда нищо да доказвам, вегетарианството е аномалия що се касае режима на хранене и сред спортистите и сред неспортистите.

преди 26 минути, Aumi написа:

Тези специалитети и още подобни на тях, са част от ежедневното меню на всички вегани.

Скептичен съм за това. Освен ако наистина вегетарианството не се окаже богаташка гъзария.

Можеш ли да сметнеш колко ти струва храната месечно и колко ти струват 1000 калории? Някой спомена, че си вземаш мед от Австралия.

преди 4 минути, аm-аm написа:

Скептичен съм за това. Освен ако наистина вегетарианството не се окаже богаташка гъзария.

Можеш ли да сметнеш колко ти струва храната месечно и колко ти струват 1000 калории?

Въпреки, че си купувам само здравословни продукти от здравословни магазини, те уверявам, че това хранене не е чак толкова скъпо колкото изглежда.
Но, зависи...кой с колко може да се задоволи и от колко има нужда като грамаж и калории.

Все пак мангото, ягодите, авокадото и ядките не са толкова евтини, но пък не са и толкова скъпи.
 Ако вместо да даваш пари за месо и млечни, ги дадеш за такива храни, сметката горе-долу може да излезе същата, стига разбира се да не си купуваш от най-евтиното сирене и от най-евтиния салам.

Цитат

Някой спомена, че си вземаш мед от Австралия.

Този господин се е заблудил, защото мед не ям.

преди 14 часа, Aumi написа:

...защото хората масово не спортуват... - Което е огромна грешка.

...Сравнявайте веганите с нормалните неспортуващи хора... - Тоест спортуващите са ненормални? Тоест веганите не спортуват?

...Тези специалитети и още подобни на тях, са част от ежедневното меню на всички вегани... - Абсурд. Много малко са хората, които могат да си позволят скъпи стоки.

преди 13 часа, Aumi написа:

Въпреки, че си купувам само здравословни продукти от здравословни магазини, те уверявам, че това хранене не е чак толкова скъпо колкото изглежда. Но, зависи...кой с колко може да се задоволи и от колко има нужда като грамаж и калории... - Именно. Правя си изводите, че най-вероятно си А кръвна група, като структура си много слаба, трудно качваш килограми и ядеш много малко количество храна. Затова може да се нахраниш с плодченца, салатчица или минерална вода с лимон.

Все пак мангото, ягодите, авокадото и ядките не са толкова евтини, но пък не са и толкова скъпи... - Мангото е скъпо. Ягодите в момента са по малко над 5 лева килото и взимам по около две кила на седмица (ядем ги тримата с жената и малкия). Ядки - някои видове са много скъпи - бадеми, лешници, кашу, шам фъстъци. Въпреки това намирам от вносители на по-поносими цени и купувам редовно. Не са ми основна храна, но на ден ям по 30-тина грама, предимно сурови кайсиеви ядки или сурови бадеми. Авокадо също дебна да взимам на промоция, средно веднъж седмично. Обожаваме го вкъщи разбъркано с чесън, лимон, кориандър и сирене върху препечена филийка. За гарнитура е ок. От ония списък, който беше дала, че веганите употребявали, не купувам само наистина скъпите неща. Всичко останало го консумираме вкъщи периодично. Така че няма как да кажеш, че всеядните консумират по-малко продукти от веганите. Няма как при условие, че изключваш нещо от менюто си, да консумираш повече от тези, които не изключват въпросното нещо.

...Ако вместо да даваш пари за месо и млечни, ги дадеш за такива храни, сметката горе-долу може да излезе същата, стига разбира се да не си купуваш от най-евтиното сирене и от най-евтиния салам... - Не излиза същата сметката, при това с много. За да се нахраня с манго (дори без да броим съдържанието на макроелементи, т.е. да отчитаме нуждите от протеин) трябва да изям огромни количества, за да получа същите калории, както от животински продукти. При това тези калории ще са от въглехидрати. Разликата в цената сигурно ще е едно към 20-30. И не си купувам салами, а сурово месо, което готвя. Виж млечните ги взимам от фирмени магазини на мандри, че са с по-високо качество от тези по супермаркетите, а и са на по-ниска цена.

...Този господин се е заблудил, защото мед не ям... - Е да, нали е минал през стомаха на животно, нищо че няма нищо животинско в него. Да не говорим какви ползи има за организма...

преди 6 часа, badsector написа:

...защото хората масово не спортуват... - Което е огромна грешка.

Абе това не е грешка. Грешка е, че хората не работят. "Българите умират от две неща - недохранване и течение", но всъщност е липсата на активност. Физическа за тялото и интелектуална за ума, които умират преждевременно.

Много малко са хората, които могат да си позволят скъпи стоки.

И на мен ми направи впечатление, че ми писа, че цените са същите сравнени с менюто на човек консумиращ и месо, стига да не избира най-евтиното в магазина. Че кой не избира най-евтиното в магазина, при положение, че и то само по себе си е скъпа стока и българина изразходва най-много пари за храна, спрямо заплатата си, спрямо целия ЕС??

Ягодите в момента са по малко над 5 лева килото и взимам по около две кила на седмица (ядем ги тримата с жената и малкия). Ядки - някои видове са много скъпи - бадеми, лешници, кашу, шам фъстъци. Въпреки това намирам от вносители на по-поносими цени и купувам редовно. Не са ми основна храна, но на ден ям по 30-тина грама, предимно сурови кайсиеви ядки или сурови бадеми. Авокадо също дебна да взимам на промоция, средно веднъж седмично. Обожаваме го вкъщи разбъркано с чесън, лимон, кориандър и сирене върху препечена филийка.

Честно, като ви чета богатото меню и се чудя как не съм умрял вече. Вярно, че като студент се пробвах да ям само хляб, без да знам, че това има последствия, ама повече от 5 неща месечно ми изглежда странно, да не кажа богато. Все пак, уверен съм и вие, имате за какво да пестите пари, независимо колко ви е заплатата.

мед не ям... - Е да, нали е минал през стомаха на животно, нищо че няма нищо животинско в него. Да не говорим какви ползи има за организма...

Това значи ли, че вегетарианците, освен мушмули, не ядат и череши, ябълки, круши и прочие, защото може да погълнат червеите в тях?

преди 8 часа, badsector написа:

- Мангото е скъпо. Ягодите в момента са по малко над 5 лева килото и взимам по около две кила на седмица (ядем ги тримата с жената и малкия). Ядки - някои видове са много скъпи - бадеми, лешници, кашу, шам фъстъци. Въпреки това намирам от вносители на по-поносими цени и купувам редовно. Не са ми основна храна, но на ден ям по 30-тина грама, предимно сурови кайсиеви ядки или сурови бадеми. Авокадо също дебна да взимам на промоция, средно веднъж седмично. Обожаваме го вкъщи разбъркано с чесън, лимон, кориандър и сирене върху препечена филийка. За гарнитура е ок. От ония списък, който беше дала, че веганите употребявали, не купувам само наистина скъпите неща. Всичко останало го консумираме вкъщи периодично. Така че няма как да кажеш, че всеядните консумират по-малко продукти от веганите. Няма как при условие, че изключваш нещо от менюто си, да консумираш повече от тези, които не изключват въпросното нещо.

- Не излиза същата сметката, при това с много. За да се нахраня с манго (дори без да броим съдържанието на макроелементи, т.е. да отчитаме нуждите от протеин) трябва да изям огромни количества, за да получа същите калории, както от животински продукти. При това тези калории ще са от въглехидрати. Разликата в цената сигурно ще е едно към 20-30. И не си купувам салами, а сурово месо, което готвя. Виж млечните ги взимам от фирмени магазини на мандри, че са с по-високо качество от тези по супермаркетите, а и са на по-ниска цена.

Единственото което позна, е кръвната ми група.
Иначе напротив, трупам много лесно килограми, и затова избягвам да ям много въглехидрати.
Хляб не ям. Ядки не ям в огромни количества. Изобщо никоя храна не ям в огромни количества.
Веганите освен плодове, зеленчуци, бобови и ядки, ядат също така и семена - като суров слънчоглед, сурови тиквени семки, киноа, елда, амарант и др.
От суров слънчоглед или ядки, може да се приготви ядково сирене или таратор. Могат  да се направят веган кюфтенца от различни зеленчуци, в комбинация със зърнени или семена. Разнообразието е огромно.
Неща за които едва ли някой би се сетил да направи, когато се храни предимно с месо.

Veggie-Burger-Guide.jpg

https://gourmandelle.com/veggie-burger-recipes-vegan/
Днес на пазара има огромно разнообразие от различни екзотични зърнени и бобови храни, които не вредят на стомаха, като боб мунг, мунг дал, леща белуга.
Наистина са малко по-скъпи от традиционните продукти, но пък, не се консумират в огромни количества. По-важно е менюто да е разнообразно.

http://rawfood.bg/produkt-kategoriya/натурални-храни/бобови-ядки-и-семена/

В картинките мен ме отблъсква прекаляването с продуктите. Изглежда ми като буламач, в който не знаеш какво ядеш. Даже, когато понякога си купувам дюнер, казвам без салата (зеле, краставици и домати).

Не затормозява ли стомаха да се приемат 10-20 продукта наведнъж?

преди 12 минути, аm-аm написа:

В картинките мен ме отблъсква прекаляването с продуктите. Изглежда ми като буламач, в който не знаеш какво ядеш. Даже, когато понякога си купувам дюнер, казвам без салата (зеле, краставици и домати).

Не затормозява ли стомаха да се приемат 10-20 продукта наведнъж?

E, чак 10-20 наведнъж не се смесват.

Топъл дюнер смесен със зеленчуци и хляб на едно място, може да не е добра комбинация, но пък една салата с поне пет-шест зеленчука,  съвсем не е зле.

90% от меда в развитите страни е произведен индустриално. Вижте как индустрията произвежда меда.

преди 16 часа, аm-аm написа:

Абе това не е грешка. Грешка е, че хората не работят. "Българите умират от две неща - недохранване и течение", но всъщност е липсата на активност. Физическа за тялото и интелектуална за ума, които умират преждевременно. - Да, физическата активност си е ок, но идеалният вариант е физическата активност в ежедневието да е умерена и да се тренира допълнително. Защото при физическа работа се натоварват обикновено едни и същи мускулни групи и при преумора се натоварват ставите, което почва да дава отражение при напредване на възрастта. Но пък е изключително важно в такива случаи да се консумира месо.

И на мен ми направи впечатление, че ми писа, че цените са същите сравнени с менюто на човек консумиращ и месо... - Не не, няма как да са същите и да си набавяш същите макроелементи. Абсурдна е мисълта.

Честно, като ви чета богатото меню и се чудя как не съм умрял вече. Вярно, че като студент се пробвах да ям само хляб, без да знам, че това има последствия, ама повече от 5 неща месечно ми изглежда странно, да не кажа богато. Все пак, уверен съм и вие, имате за какво да пестите пари, независимо колко ви е заплатата... - Така е, средна класа съм и определено мога да си позволя множество храни. Кулинарията ми е хоби и гледам да се храним възможно най-разнообразно вкъщи. И все пак голяма част от пропагандираните продукти от веганите са ми скъпи, особено за редовна употреба. Отделен е въпроса, че тези продукти не е задължително да са по-добри от други, подобни продукти. В повечето случаи единствено рекламата им е повече. А тази реклама е точно с идеята веганите да се чувстват още по-различни от нормалните хора. Чисто промиване на мозъци и разделение на населението.

Това значи ли, че вегетарианците, освен мушмули, не ядат и череши, ябълки, круши и прочие, защото може да погълнат червеите в тях? - Абе те не ядат смокини, които са уникален плод, с много полезни микролементи и минерали в него. И мед, представи си.

преди 14 часа, Aumi написа:

Единственото което позна, е кръвната ми група.
Иначе напротив, трупам много лесно килограми, и затова избягвам да ям много въглехидрати.
Хляб не ям. Ядки не ям в огромни количества. Изобщо никоя храна не ям в огромни количества... - Ти ме разби. Досега не съм срещал човек с А кръвна група, който да трупа мазнини от малки количества въглехидрати. Единственото, с което мога да си го обясня това, е че се храниш 1-2 пъти дневно и организмът ти постоянно е в starvation режим.

Веганите освен плодове, зеленчуци, бобови и ядки, ядат също така и семена - като суров слънчоглед, сурови тиквени семки, киноа, елда, амарант и др... - Сурови ядки слагам по салатите, но елдата и амаранта със сигурност не ги ядат сурови :D Наскоро подреждах шкафа, ето какво употребявам, разбира се не всекидневно :

9310590D.jpg

...Могат  да се направят веган кюфтенца от различни зеленчуци... - Много обичам от нахут. Сега взех от Метро някакъв доста евтин и уикенда ще варя и ще правя кифтаци. От елда пък какви стават... едни хрупкави хрупкави... Страхотна добавка към пържолите и салатата.

Днес на пазара има огромно разнообразие от различни екзотични... - Именно екзотични. Затова са в пъти по-скъпи, ама наистина в пъти.

преди 13 часа, аm-аm написа:

...Не затормозява ли стомаха да се приемат 10-20 продукта наведнъж?

В стомаха има ензими, които разграждат всяка храна до съставните им макроелементи, така че стига да не преяждаш, няма проблем. Тия 10-20 продукта се разграждат по един и същ начин. Обаче големите количества наистина са проблем за храносмилането и за съжаление са основна причина за напълняването.

преди 11 часа, Aumi написа:

...90% от меда в развитите страни е произведен индустриално. Вижте как индустрията произвежда меда.

Тогава да се радваме, че сме в неразвита страна :D Говорил съм си колегата, който отговаря за селското стопанство. В производството на мед има хляб, но трябва човек да разбира от занаята, защото малките грешки водят до загуби. Та в България се произвежда прекрасен, естествен мед. Аз си взимам от един колега, на който баба му гледа кошери.

преди 7 часа, badsector написа:

Сурови ядки слагам по салатите, но елдата и амаранта със сигурност не ги ядат сурови Наскоро подреждах шкафа, ето какво употребявам, разбира се не всекидневно :

Похвално е, че имаш такова разнообразие от здравословни храни в шкафа си, и че се храниш толкова разнообразно.:yanim:

преди 7 часа, badsector написа:

Тогава да се радваме, че сме в неразвита страна :D Говорил съм си колегата, който отговаря за селското стопанство. В производството на мед има хляб, но трябва човек да разбира от занаята, защото малките грешки водят до загуби. Та в България се произвежда прекрасен, естествен мед. Аз си взимам от един колега, на който баба му гледа кошери.

Получих непоносимост към мед, не че имам нещо против него, когато е произведен екологично, а не индустриално. Той наистина е една пълноценна храна, но е добре да не се прекалява и с него, защото има висок гликемичен индекс.

на 17.04.2018 г. в 18:28, Aumi написа:

Газове се получават от непоносимост към определени храни.
Аз съм изключила всички такива храни от менюто си, затова нямам подобни проблеми.;)

с това не вярно  твърдение

само доказваш че тревопасните  не трябва да ядът  трева щото им е непоносима....

газовете са химия

кислорода е  газ

въглеродния диоксид също 

получават се от  химични реакции

като главния виновник е целулозата 

и плодовете и зеленчуците понеже са богати

и по лесно ферментират .

преди 2 часа, Yvan Sergeev написа:

с това не вярно  твърдение

само доказваш че тревопасните  не трябва да ядът  трева щото им е непоносима....

Не знам как е при животните, но при хората има различни непоносимости към различни храни. Поне при мен е така.
Така че, ако установиш за себе си, от коя храна получаваш газове, като я елиминираш от менюто си, спира и този проблем.
Ние като разумни същества, имаме възможността да проучваме храните и да избираме най-подходящите за нас.
Така че - аз нямам проблеми в това отношение.

преди 15 часа, Aumi написа:

...Получих непоносимост към мед, не че имам нещо против него, когато е произведен екологично, а не индустриално. Той наистина е една пълноценна храна, но е добре да не се прекалява и с него, защото има висок гликемичен индекс.

Принципно знам, че за веганите медът е табу. Иначе това с непоносимостите е доста неприятно. С всичко, с което се прекалява, има такава опасност. Мед ползвам сутрин по една лъжица в чая, вместо други въглехидрати.

преди 2 часа, Aumi написа:

Не знам как е при животните, но при хората има различни непоносимости към различни храни. Поне при мен е така.
Така че, ако установиш за себе си, от коя храна получаваш газове, като я елиминираш от менюто си, спира и този проблем...

Така е, подкрепям напълно. Обаче газовете не идват поради непоносимост към дадена храна, а поради причините, които @Yvan Sergeev спомена. Газовете са нормален отпадък при преработката на храна и не са нищо лошо. Проблем става, когато се преяжда и храната ферментира в стомаха, поради което се отделят газове, които не могат да излязат по каналния ред. Но при нормални условия няма никакъв проблем да има газове. А непоносимост към храната се проявява с други симптоми. Затова, ако от дадена храна получаваш газове, не я слагай към храните, които организмът ти не може да храносмели правилно, т.е. да има непоносимост към тях. Плюс това храносмилателните ензими могат да се тренират. Примерно доста често хората като навършат 2 години и организмът им почва да отделя все по-малко от необходимите ензими за разграждане на млечния протеин. Затова като пораснат и често казват, че имат непоносимост към мляко и млечни продукти. Това е естествен процес, резултат от еволюцията и целта му е да отбие бозайника от майка си. В Индия са намерили един начин за справяне с този проблем - дават прясното мляко с черен пипер на децата. Черният пипер, както и всичко люто, подпомага храносмилането при правилна употреба. Друг метод е да се консумират малки дози от това, към което имаш непоносимост, като с течение на времето дозите се увеличават. Нинджите са го използвали това за придобиване на имунитет към отрови. Напълно приложимо и по отношение на храносмилателните ензими. Виждам го на практика - жена ми, която е с "непоносимост" към прясното мляко и по принцип от малко количество веднага ходи в тоалетната. Понеже аз си купувам редовно и тя покрай мен пие по малко, защото много го обича на вкус. Та лека полека спря да има толкова бурни реакции към млякото и вече го понася много по-добре. Мисълта ми е, че организмът има способността да се нагаджа към храните, които приемаме, затова няма смисъл да изхвърляш полезни такива. Освен ако причината не е алергия, тама нямам идея дали може да се променят нещата по описания начин.

между човека и животните основната разлика е че могат да говорят и пишат букви с химикалка и са  по малко окосмени  в сравнение с повечето  бозайници.

непоносимостта към определена храна е характерна с хранително отравяне

човекът има непоносимост към  бяла и зелена мухоморка и други подобни гъби и растения

има непоносимост и към една риба азиатска която спецни касапи  с дипломи учат по 5 години как да я изкасапят  за да отделят само месото към което човекът има поносимост

и са умряли хиляди хора само заради една риба да се разбере кое точно се яде.

има и  непоносимост към змийска отрова  и животни украсени със ярки цветове- щото колкото е по ярко едно животно толкова е по отровно разбира се има и фейкове имитатори 

преди 3 часа, badsector написа:

Примерно доста често хората като навършат 2 години и организмът им почва да отделя все по-малко от необходимите ензими

според мен всичко си има

може е  да е някаква генетична  болест

знам че по северните държави имат непоносимост към прясно мляко

аз нямам такава мога да изпия 2 литра мяко

иначе за това си прав че като се увеличава дозата се постига резистентност

гледах един си инжектира малки дози отрова от черна  мамба

и разви имунитет и после го ухапа  една  и  нищо му нямаше

ака че, ако установиш за себе си, от коя храна получаваш газове, като я елиминираш от менюто си, спира и този проблем.

като изям 1 кило боб надробено с хляб и 1 кило оранжада имам газове .

веганска храна 

products_365_265157495IMG_0962_600x800.J

Picture+033.jpg

преди 47 минути, Yvan Sergeev написа:

...може е  да е някаква генетична  болест

знам че по северните държави имат непоносимост към прясно мляко...

Всъщност способността човек да храносмила прясно мляко идва от генетична мутация, която много бързо завладява Европа около 7000 години преди н.е. Има и други такива огнища на подобни мутации в света, които позволяват на хората да пият прясно мляко. Северните държави са по-слабо засегнати от тази мутация. Предполагам японците карат децата си да пият мляко точно да не губят производството на лактаза. Иначе млечни продукти, които са претърпели някаква ферментация, се произвеждат и от по-рано, защото се понасят по-добре от хората.

преди 8 минути, badsector написа:

Всъщност способността човек да храносмила прясно мляко идва от генетична мутация,

според мен е нормално да се храносмила 

млякото е първата храна

дали ще е човешко мляко или животинско

е като дали картофа да е червен или жълт

има някаква разлика но не голяма

преди 3 часа, Yvan Sergeev написа:

products_365_265157495IMG_0962_600x800.J

Picture+033.jpg

Газирано не пия от години, а боб ям много рядко.
Така че, ако имаш газове, внимавай какво ядеш и какво пиеш. :cheers:

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.