Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Вегетарианец или не?

Вегетарианец ли сте? 335 гласували потребители

1. 1. Вегетарианец ли сте?

• Да
      14%
      48
    • Не
      85%
      274

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

Вегани осиновиха броколи в Испания

Всеки си е луд по своему!

• Отговори 3,3k
  • Прегледи 280k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Ужасно обичам плодове и зеленчуци, но няма как да стана вегетарианец по неволя. Ако някога изчезне или забранят месото, почвам да се изхранвам с вегетарианци

• Trichocephalus
    Trichocephalus

Признаха вегетарианците за психично болни novini.bg Мнозинството вегетарианци в целия свят са в шок от новината, че експерти от Световната здравна организация ги смятат за психически болни,

• Един виц по темата: Веганите не ядат животни! Те ги подяждат.

Публикувани изображения

на 3/21/2018 в 7:25, ftpkid написа:

...

Никой тука няма да си изяде кучето*, ама после ми спорят настървено и войнствено как етиката е приложима само за човешкото общество.
...

Това е перебор! Хората не си ядат кучетата, защото не е традиционно и защото съзнават, че има и по-качествено месо от кучешкото! Ако останат хората без избор (например при голям глад), и кучетата ще минат по каналния ред! И недей бърка емоционалното обвързване към домашните любимци с етиката!

Има места (например Китай, Корея, Виетнам, някои индиански и инуитски племена и т.н.), където е традиционно да се ядат кучета и там не се колебаят да го сторят. Там кучетата са другари, докато не попаднат в казана.

За мен домашното животното е стока, принадлежност, инструмент. То не би съществувало в този си вид, ако нямаше точно определена причина за неговото съществуване, а именно да ми послужи. Как ще ми служи най-добре си определям аз, ако искам ще го ям, ако искам ще се обвързвам емоционално, ако искам ще се се влюбвам, ако искам ще го разлюбвам, ако искам ще ора с него, ще го яздя, ще го правя следотърсач, ще го ползвам за двигател... Ако някой злонамерено ми го нарани, повреди или убие, при желание от моя страна, ще бъде съден за нанасяне на имуществена вреда според размера на вредата, която ми е нанесъл със злоумишленото си действие. Забележи, не за вредата нанесъл на кучето, а за вредата, която е нанесъл на мен!

Хората и животните не са равни и няма причина да се иска равнопоставено отношение към тях.

Жена принуди пустинна лисица да стане веган

Цитат

Соня признава, че Джуманджи е полусляпа, изгубила е голяма част от теглото си, има кожни проблеми и получава внезапни гърчове. Въпреки според Соня  състоянието на Джуманджи се дължи на кожна алергия.

на 21.03.2018 г. в 16:25, ftpkid написа:

Никой тука няма да си изяде кучето*, ама после ми спорят настървено и войнствено как етиката е приложима само за човешкото общество.

Етиката е приложима само за обществото. Излишно е да пишеш "човешкото общество", защото друго няма. Единственото общество е от хората. Както и етика притежават единствено хората.

И съм пипал кълките на кучетата ми и съм се питал какъв ли вкус имат. Напомнят на заешко по вид. Но консумацията на хищници не е за предпочитане - месото им е жилаво и недостатъчно тлъсто. Затова и лъвовете могат да сдавят някоя хиена, но ще изядат уловеното тревопасно.

Виж, магаренцата и кончетата, с които хората обичат да дружат, са прекрасна храна. На село ги развъждат за атлети от световно ниво.

Преди години бях чел, че единствения шанс да се запазят като порода тежкотоварните коне в Англия е да бъдат развъждани за храна. Защото повече няма нужда от тях в мините.

И badsector е прав. Никой не е по-голям от глада. Ако наистина гладуваше щеше да гледаш на света по доста по-различен начин. Не става въпрос да консумираш плъхове, а за отчаянието, което да те запрати там, където охолния ти живот не ти позволява да разбереш, че може да стигнеш. По време на Гладомор, на пазара се е продавало и човешко месо.

преди 11 часа, Julius Decimus написа:

"Вегани, лоша новина: растенията "чуват", докато ги ядете."

30697786_2039083579435509_81532133848241

на 7.04.2018 г. в 11:07, аm-аm написа:

А веганите против оралната любов ли са?

преди 2 часа, Aumi написа:

Памела Андерсон - олицетворението на простата блондинка, като флагман на веганите. Наистина добър избор! Всички писали в тази тема общо няма да съберем за целия си живот толкова пари, колкото тя е пръснала за пластични операции. А и водещият не ѝ остава длъжен - казва, повечето вегани изглеждат на ръба на смъртта и ти се приисква да ги насилиш да изядат един хубав стек. А за някой, който продава имиджа си на секс идол, какво друго да каже, освен че го е подобрил, нищо, че е на 50 години и вероятно изобщо не мисли за него, а и да мисли не е ясно кой химикал точно се е обадил.

865464.thumb.jpg.1f168ae811181b7bfd99d37bf3db2f47.jpg

преди 13 минути, аm-аm написа:

Памела Андерсон - олицетворението на простата блондинка, като флагман на веганите. Наистина добър избор! Всички писали в тази тема общо няма да съберем за целия си живот толкова пари, колкото тя е пръснала за пластични операции. А и водещият не ѝ остава длъжен - казва, повечето вегани изглеждат на ръба на смъртта и ти се приисква да ги насилиш да изядат един хубав стек. А за някой, който продава имиджа си на секс идол, какво друго да каже, освен че го е подобрил, нищо, че е на 50 години и вероятно изобщо не мисли за него, а и да мисли не е ясно кой химикал точно се е обадил.

Беше задал въпрос, и тя публично дава отговори на въпроси като твоите. Затова я цитирах.
Защото лично аз не желая да задоволя любопитството ти, освен само да ти кажа, че дори изхожданията на веганите нямат неприятният мирис, който се получава при консумацията на месо. А за другото се сещай сам! :wink12:

865464.jpg
Да, колко си загрижен за горките растения.
Но пренебрегваш факта, че животните също страдат!

Не бива да подминаваш манталитета на Памела Андерсон. Тя продава секс. И нищо друго. Тя е селянка, която стана известна с това, че показва силиконовите си гърди в "Спасители на плажа".

Няма данни дали някога е правила хубав секс, нито дали сега прави, нито дали сега е по-добър.

И що за отговор е "ама и животните ги боли"? Масово вегетарианците аргументират избора си с това, че той е хуманен. Обяснява им се научно, че е доказано, че растенията изпитват по много начини болката и смъртта и следва "ама и животните ги боли".

преди 13 минути, Aumi написа:

Беше задал въпрос, и тя публично дава отговори на въпроси като твоите.

Ми какво друго да я пита, за външния дълг на Намибия и индекса Дау Джоунс ли? И тя какво друго да каже, освен ВСИЧКО за секса и че трябва да работи по себе си, визирайки мастурбацията?

Сега се замислих. Как вегетарианството се вписва в християнството? Ясно е, че в Библията пише, че животните са дадени за храна на хората. Но какво става днес, когато християнските ритуали изискват заколването на агне на Гергьовден, прасе по Коледа, яйца по Великден. Чисто хипотетично, ако имаме едно семейство от вегани, даже да не искат да ядат яйца по Великден и агне на Гергьовден, кой ще им тегли ножа?

преди 58 минути, аm-аm написа:

Няма данни дали някога е правила хубав секс, нито дали сега прави, нито дали сега е по-добър.

http://ezine.bg/n12-67950-Веганите_са_сексуални_зверове!

https://www.novini.bg/news/333805-веганите-правят-по-добър-секс.html

Цитат

Сега се замислих. Как вегетарианството се вписва в християнството?

Не, изобщо не се вписва.

Цитат

Чисто хипотетично, ако имаме едно семейство от вегани, даже да не искат да ядат яйца по Великден и агне на Гергьовден, кой ще им тегли ножа?

Чисто и просто няма да се стигне до този казус, защото няма да се развъждат животни за колене и храна.

преди 9 часа, Aumi написа:

Напълно не споделям. Приемът на месо повишава нагонът и, как да го нарека, агресивността. Веганите са като точно това, което са - недохранени. Какъв секс, какви 5 лв., те нямат сили да нацепят 1 кубик дърва, секс щели да правят. Направо ми е жал за тях, ако трябва да съм честен.

И ще ме прощаваш, но да слагаш линк към парцал, почващ с "Изследване на ПЕТА твърди, че...". Ако това не е най-красноречивото доказателство, че веганите хич ги няма в секса, не знам какво ще е!

https://www.blitz.bg/zdrave/zdravni-novini/razbra-se-koy-pravi-poveche-seks-vegetariantsite-ili-mesoyadnite_news572006.html

"Резултатите от проучване сред 2000 британци показват, че 42% от феновете на месните продукти правят секс повече от веднъж седмично. Сред респондентите, вегетарианци, които отговарят на същия въпрос, само 16% са дали положителен отговор."

Даже самият секс, като дефиниция, си е консумация на месо.

преди 8 часа, аm-аm написа:

веганите хич ги няма в секса...

Когато твърдиш нещо, първо, трябва да говориш от личен опит.

Защото нали знаеш какво е да ближеш захар през стъкло...Та поне опитай първо, тогава говори!

:jeer:

преди 25 минути, Aumi написа:
преди 8 часа, аm-аm написа:

веганите хич ги няма в секса

Когато твърдиш нещо, първо, трябва да говориш от личен опит.

Такива неща само овчарите правят hqdefault.jpg

Ама нали приведох в потвърждение статистика. А ти само цитира организация за опазване на животните, която не обяснява как, но заключва, че ако не ги ядеш ставаш по-добър любовник. Нещо по диагонал прочетох, че по-бавно изхвърляли семенна течност, вероятно се задъхват завалиите, обаче това приемат за показател на качеството на секса. Всичко това е толкова абсурдно, че няма накъде.

преди 17 часа, Aumi написа:

Ама вие веган ли сте ? Като гледам да. Не следя темата и само пуснах тука да се види статията.

Всъщност дали със зеленчуци и плодове, или месо, човешкото тяло изпълнява същите жизнени функции.

Относно дали растенията чуват като ги ядете, всички живи организми реагират на определени звукови честоти. Някои могат да им стимулират растежа, други да ги убият, както например и бактерии и прочие вируси. Тъй че има нещо вярно.

преди 11 часа, аm-аm написа:

...

Съветвам те да пробваш за известно време да станеш веган, тогава да говориш от личен опит.

само знам че не е веган и яде по неколко пилета на ден helmut-strebl-678x381.jpg?949f90

за да е веган човек физическата активност трябва да е сведена до минимум

преди 49 минути, Yvan Sergeev написа:

само знам че не е веган и яде по неколко пилета на ден

medrano1.jpg

https://www.sportal.bg/news.php?news=455187

322460.jpg

http://cudo.blog.bg/sport/2014/02/18/78-godishen-kulturist-izglejda-kato-40-godishen.1239848

robertcheekeveganbodybuilding-710x434.jp

https://veganholistic.com/robert-cheeke-vegan-bodibilding/

Цитат

за да е веган човек физическата активност трябва да е сведена до минимум

Заблуда е, че веганите са слаби, мършави и кльощави.

Пълнее се, не от протеини, а най-вече от въглехидрати, и ако си веган, но се тъпчеш с много въглехидрати, може да си и по-дебел от хранещите се с месо.

на 4/15/2018 в 10:04, Aumi написа:

Хайде покажи поне някакво чисто научно изследване, което да твърди, че веганите са "по-добри" в секса. Досега подобни твърдения съм срещал единствено във вегански сайтове, търсещи популярност. Научна обосновка няма никаква.

преди 14 часа, Aumi написа:

Когато твърдиш нещо, първо, трябва да говориш от личен опит....

От личен опит ти казвам, че когато ям месо, либидото ми се покачва значително, както и издръжливостта и кръвообръщението.

преди 2 часа, Yvan Sergeev написа:

...за да е веган човек физическата активност трябва да е сведена до минимум

При природни условия, да. Но да не забравяме, че съвременната химия е много развита и веганите-спортисти спокойно се възползват от нея, набивайки огромни количества химически извлечени протеини.

преди 8 часа, Aumi написа:

Продължаваш с партенките. Франк Меранно става веган на 30 години. В превод: Франк Меранно е плющял кюфтаци, бифтеци, кебапчета, и всьо от месо 30 години от своя живот - първите 30 години от своя живот.

Не ми се проверява надолу, вече съм го правил с твоите постове и от тях не е оставало нищо неизобличено. Само искам да обърна внимание на всеки, който взема за пример този човечец: Той изглежда болен. Той няма хубаво тяло.

Във всеки случай badsector е прав: химията в наши дни измества до голяма степен храната. И това го повтаря от доста страници назад, и ще продължи да го повтаря, докато някой си върти на пръста, че спортните постижения са дело на марулята. Ще припомня и най-силния българин - Стоян Тодорчев - в чийто режим хлябът е просто загуба на време в дъвчене и храносмилане и той пере мръвка без него.

преди 1 час, аm-аm написа:

...

И за мен е загуба на време да давам цитати и линкове, които никога няма да признаете за реални.

Казах, че за да знаеш как се чувства един човек на растително хранене, трябва да се пробва. Така че, само личният опит, е важен при това положение.
Както сме казвали по-горе, също така е важен и всеки един отделен организъм с неговите нужди и метаболизъм.
Също така, трябва да се признае, че в спорта, както знаем невеганите са повече от веганите, и те също употребяват химии.

Но също, трябва да се отбележи и факта, че все повече хора стават вегетарианци или вегани, поради морално-етични, или здравословни причини.
Дори и традиционните лекари, винаги препоръчват консумация на повече растителни храни.

И тъй-като нямам намерение повече да убеждавам когото и да било, че не е етично да се убиват животни, ви оставям на вашата свободна воля и избор - всеки да живее така както му харесва.:salad:

И да яде дори това :wow:, ако му харесва!

преди 58 минути, Aumi написа:

Казах, че за да знаеш как се чувства един човек на растително хранене, трябва да се пробва. Така че, само личният опит, е важен при това положение.

Това не е вярно. Не е нужно да бъда веган, за да знам какво причинява това на тялото. Не е нужно да бъда гей, астронавт или крава, за да имам информация за света, в който живея.

Ти си тази, която се правиш, че не си прочела статистиката, че вегетарианците почти не практикуват секс. Ти не успяваш да си обективна. Ти четеш и коментираш избирателно.

В наши дни има все повече активни педофили и геьове, но това не ми стига за да го приема за норма или правилно. Модата да се убиват повече растения за мен е проява на слабохарактерност. Когато е мода. А че може да е здравословно вече сме го коментирали, не се дръж като развалена плоча, отговорено ти е. Да ти напомня и че аз имам алергия към мед и очевадно избягвайки меда поддържам тялото си живо и здраво. Но изключенията не потвърждават нищо. Колкото и да търсиш едно момче веган, което да мяза на нещо или спортист средна ръка, даже в това си начинание срещаш пълен провал. Франк Меранно прилича на жалко зомби, чиито кафеви орбити и залепнала кожа на черепа повече подхождат на починал 70-годишен мъж, отколкото на здраво момче.

Веганството е издевателство над човешката психика и физика и само лелки с мерак за отслабване и младежи, които не са изринали една количка с кравешки лайна и се гнусят и от пръстта, могат да видят нещо нормално в това да лишат себе си от ценните източници на енергия и здраве, към които хилядолетната човешка еволюция се е пригодила за да позволи на вида ни да развие невиждан за света ни интелект и световна доминация.

преди 10 часа, Aumi написа:

Пълнее се, не от протеини, а най-вече от въглехидрати, и ако си веган, но се тъпчеш с много въглехидрати, може да си и по-дебел от хранещите се с месо.

Пропускаш само, че вегетарианеца ще напълнее със сланина, а всеядния - с мускулна маса. Все е трупане на килограми, но е много различно за кондицията и здравето. Имаше тук един агресивен тип, комуто дадох информация колко енергия консумирам ежедневно в стресовото си ежедневие и колко достигам при физическа работа целодневно. Той не посмя да ми каже колко тенджери с боб трябва да изям и изпърдя дневно за да мога сутрин да отлепям от леглото. Мълчанието е злато.

преди 32 минути, аm-аm написа:

Пропускаш само, че вегетарианеца ще напълнее със сланина, а всеядния - с мускулна маса.

ха ха,  смешки!
Пълно е с всеядни, на които им се тресат сланинките.

Цитат

Ти си тази, която се правиш, че не си прочела статистиката, че вегетарианците почти не практикуват секс.

По-голяма глупост от това, не бях чувала!:giggle1:
Индия, като една от страните с най-много вегетарианци в света, е и една от най-гъсто населените страни.

Цитат

Имаше тук един агресивен тип, комуто дадох информация колко енергия консумирам ежедневно в стресовото си ежедневие и колко достигам при физическа работа целодневно. Той не посмя да ми каже колко тенджери с боб трябва да изям и изпърдя дневно за да мога сутрин да отлепям от леглото. Мълчанието е злато.

Голяма заблуда е да мислите, че веганите ядат само боб . :laughing4:
Аз лично бобови ям на два-три месеца веднъж, и съм здрава и права, и не ми липсва енергия.

Хвърли едно око да видиш какво ядат веганите:

https://veganray.ru/chto-edyat-vegany-spisok-produktov/

преди 1 час, Aumi написа:

Индия, като една от страните с най-много вегетарианци в света, е и една от най-гъсто населените страни.

И какво от това? Изнасилват се от малки и не ползват презервативи. Това ли ти е представата за "качествен секс"?

Пълно е с всеядни, на които им се тресат сланинките.

Но не е пълно с тревоопасни, които да имат здрав вид и завидна мускулна маса, нали? Писах ти, че избирателно обработваш информация. Ето го наяве. Вероятно за хероина би изтъкнала същия аргумент - има неупотребяващи хероин, които умират млади. И какво от това? Прави ли това хероина нещо полезно?

Голяма заблуда е да мислите, че веганите ядат само боб . :laughing4:

И къде прочете, че някой си го е мислил? Много добре знаеш за какво говоря, защото следиш дискусията. Поддръжник на вегетарианството опитваше да обясни, че с растения човек спокойно може да се снабди с нужното му количество протеини и калории. Неуспешно. Може и ти да се пробваш, но надали, защото знаеш, че сметките няма да ти излязат.

Хвърли едно око да видиш какво ядат веганите:

https://veganray.ru/chto-edyat-vegany-spisok-produktov/

Ядът таратанци. Все едно аз да ти дам този списък какво освен треволяците ядат нормалните хора:

https://lib2.colostate.edu/wildlife/atoz.php?letter=ALL

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.