Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Вегетарианец или не?

Вегетарианец ли сте? 335 гласували потребители

1. 1. Вегетарианец ли сте?

• Да
      14%
      48
    • Не
      85%
      274

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

преди 8 часа, ftpkid написа:

Аз съм по-склонен да мисля, че даването на месо на деца е по-близо до насилие над тях.
Причина 1:
Наситените мазнини в животинските продукти - главна причина за сърдечно-съдови заболявания.

Така написано звучи сякаш храненето на месо е вредно за здравето, а ако не ядете месо, значи ще сте здрави и няма да имате рак. Истината е далеч от такова твърдение. Причинителите на рак, доказаните, са над 100.Такива са мамографията, рентгеновите скенери на летищата, алуминий в дезодорантите и антипреспирантите, козметиката, изкуствените подсладители, флуоридирана вода, лекарствата, изкуствени оцветители за храни и консерванти, сапуните, шампоаните, пастите и кремовете и мн. др. Т.е. дълъг списък, с който човек има ежедневен досег. Нека не забравяме и въздухът. Не ми казвай, че не се храниш, че не пиеш вода и че не дишаш въздух. Набеждаването на една храна е тенденциозно и подвеждащо. От друга страна редно е да отбелязваш и другата страна на монетата - ползите, защото рекапитулацията ясно показва, че ограничаването на месото е насилие над деца, а не обратното.

• Отговори 3,3k
  • Прегледи 280k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Ужасно обичам плодове и зеленчуци, но няма как да стана вегетарианец по неволя. Ако някога изчезне или забранят месото, почвам да се изхранвам с вегетарианци

• Trichocephalus
    Trichocephalus

Признаха вегетарианците за психично болни novini.bg Мнозинството вегетарианци в целия свят са в шок от новината, че експерти от Световната здравна организация ги смятат за психически болни,

• Един виц по темата: Веганите не ядат животни! Те ги подяждат.

Публикувани изображения

преди 36 минути, Гемето написа:

...

И кое е глупост за Бога?? И какво си мислиш, че доказваш с тоя скрийншот? "Tokyo was the venue for the 1991 World Championships. In the 100 m final, Lewis faced the two men who ranked number one in the world the past two years: Burrell and Jamaican Raymond Stewart.[12] In what would be the deepest 100 meters race ever to that time, with six men finishing in under ten seconds, Lewis not only defeated his opponents, he reclaimed the world record with a clocking of 9.86 s"
Точно там е 1991г, която упоменах в поста си. И не ти виждам и проблемите с Патрик и къде си мислиш, че има противоречие?
А я да ти проверим знанията по биология. Какво е витамин по дефиниция и откъде си мислиш, че ти се снабдяваш с B12.

преди 1 час, ftpkid написа:

Рич Рол - бивш адвокат, завършил Станфорд. Става веган на 40 години и няма никакви спортни успехи и дори занимания преди това. Всъщност започва веганска диета, защото е имал наднормено тегло.  Сега е изключително успешен триатлонец.

Май си скаран с логиката. Пишеш, че имало някакъв шишко, който не бил триатлонец, а после отслабнал и вече можел да тича. Някак си не виждаш ли причина за това, че е свалил 100 кила? Какво общо има месото или палачинките или ябълките, когато не качеството, а количеството определя процеса на отслабване.

преди 3 минути, аm-аm написа:

Така написано звучи сякаш храненето на месо е вредно за здравето, а ако не ядете месо, значи ще сте здрави и няма да имате рак. Истината е далеч от такова твърдение. Причинителите на рак, доказаните, са над 100.Такива са мамографията, рентгеновите скенери на летищата, алуминий в дезодорантите и антипреспирантите, козметиката, изкуствените подсладители, флуоридирана вода, лекарствата, изкуствени оцветители за храни и консерванти, сапуните, шампоаните, пастите и кремовете и мн. др. Т.е. дълъг списък, с който човек има ежедневен досег. Нека не забравяме и въздухът. Не ми казвай, че не се храниш, че не пиеш вода и че не дишаш въздух. Набеждаването на една храна е тенденциозно и подвеждащо. От друга страна редно е да отбелязваш и другата страна на монетата - ползите, защото рекапитулацията ясно показва, че ограничаването на месото е насилие над деца, а не обратното.

Казаното от теб е нищо повече от празнословие. Да, има много канцерогени в околната среда. По какъв начин това доказва, че обработеното месо не е един от тях? Тук не е симпозиум по онкология, нямам интерес да обсъждам всички канцерогенни агенти, темата е конкретно съпоставяне между вегански хранителен режим и месояден. Още повече, че отговорът ми бе директен контрааргумент на написаното от Мойра. Месото е канцерогенно, но картофа, боба и карфиола не са. В рамките на дискусията това е единственото нещо, което се касае. И не, не казвам, че ако човек не консумира обработено месо, няма да заболее от рак, а че шансовете му от конкретен вид рак намаляват, ако такова не се консумира - конкретно с 18% при 50гр обработено месо дневно. И няма нищо тенденциозно, това говори науката. А я кажи сега какви са ползите от консумация на месо и заслужават ли си рисковете, конкретно имайки предвид сърдечно-съдовите и ракови заболявания.

преди 4 минути, аm-аm написа:

Май си скаран с логиката. Пишеш, че имало някакъв шишко, който не бил триатлонец, а после отслабнал и вече можел да тича. Някак си не виждаш ли причина за това, че е свалил 100 кила? Какво общо има месото или палачинките или ябълките, когато не качеството, а количеството определя процеса на отслабване.

Пак не схащаш, че това е контрааргумент към badsector. Не твърдя, че атлетичните му постижения не могат да бъдат стигнати, консумирайки месо, а  че в действителност могат да бъдат достигнати без консумирането му. Тъй като, ако си направиш труда да четеш, ама не както дявола Евангелието, щеше да разбереш твърдението на badsector, a именно: велики спортни постижения са непостижими, ако си веган. Чети, мисли, чети, мисли...

преди 2 часа, ftpkid написа:

Скот Юрек - ултрамаратонец

Вече споменах(ме) за маратонците. Това са "живите мъртви". Моля не давайте примери за здраве на хора, които умират от инфаркт по пистите и приличат на скелети. Абсурдно е.

току-що, аm-аm написа:

Вече споменах(ме) за маратонците. Това са "живите мъртви". Моля не давайте примери за здраве на хора, които умират от инфаркт по пистите и приличат на скелети. Абсурдно е.

"Живите мъртви" e понятие без никакъв конкретен смисъл. Още повече, Юрек не е маратонец, а ултрамаратонец. Още повече - дал съм и примери за силови атлети. И накрая - прекомерните им дистанции водят до известни морфологични патологични изменения в сърцето. Факт. Но също така е факт, че за да пробягаш 266км за 24 часа, не просто не трябва да си "живо мъртъв", ами трябва да си в невъобразимо добра физическа форма. А за да я постигнеш ти са необходими условно две неща - упорити тренировки и необходимите хранителни вещества с които да захраниш огромния разход на енергия. Очевидно, растителната храна, щом е достатъчна за топ атлет в своята област, то е достатъчна и за всекиго другиго. А това е целта на примера, това доказва и илюстрира той , а на тебе кой как ти изглеждаш няма абсолютно никаква тежест и отношение към дискутираното.

Всички тези атлети, жънат най-големи си успехи след като са станали вегани.

Смешки. Изобщо си нямаш представа за какво пишеш. Професионалните атлети, тези, които чупят рекорди, играят на олимпиади и прочие, се подлагат на нечовешки режим. В този режим месото е просто нещо измежду хилядите неща. То да беше месото, от днес го отказвам. Това са хора, които трупат травми за цял живот. Това са хора, които са забравили вкуса на захарта, на алкохола, на хляба, на неща, без които обикновения човек не може да си представи живота. Това са хора, чийто хранителен режим може да достигне $100 000 месечно в интензивната си фаза. Това са хора, които приемат протеинови блокчета еквивалентни на килограми месо, приемат едни химии за да си повишат резултатите и други химии за да не им откажат органите, тъпчат се с допинг в периода между състезанията, когато няма допинг контрол, просто защото всички останали също го правят и без това не можеш да си им конкуренция. Ланс Армстронг е такъв пример - дълги години успехи, зад които се крие дълга практика на допинг. Това са хора, които приемат хранителни добавки, чийто еквивалент са 20кг плодове. Това са хора, които не намаляват само месото, но и плодовете и зеленчуците и дори ги спират, защото организмът им се затруднява да ги обработи. Причините за успехите на високо ниво са много, но една от най-евтините е месото. За хората с яки спонсори има и изгъзици и извращения.

в момента водещата причина за смърт в развития свят са сърдечно-съдови заболявания.

Не подбирай какво да напишеш само и само да заблудиш някой незапознат. Основният причинител за смъртността, не само в "развития свят", е тютюнопушенето. Това е официалната статистика на СЗО.

има публикувани изследвания и е установена по-ниска обща смъртност на вегани спрямо месоядци

Наскоро гледах репортаж за представлението "Секс, наркотици и рокендрол". Цитат от него: "3 години по-малко. От кои 3 години по-малко? Тези между 73 и 76 години ли? Давам ви ги!"

Ако трябва да дам 3 години, за да живея пълноценно, да не съм немощен и да се радвам на живота, ДАВАМ ГИ!

Преглеждайки "дългия" ти 4-5 реда списък, ftpkid, установявам че и ти си видял зор да посочиш тревоопасен с някакъв успех в спорта. Изредил си няколко живи мъртви маратонци и бодибилдъри. В темата аз заключих, че това е нишата на вегетарианците - хора на допинг (културисти), които олимпиада никога не би допуснала за спорт, просто защото на допинг тестовете ще отпаднат 100% от кандидатите, и хора със залепна кожа на костите.

преди 20 минути, аm-аm написа:

Не подбирай какво да напишеш само и само да заблудиш някой незапознат. Основният причинител за смъртността, не само в "развития свят", е тютюнопушенето. Това е официалната статистика на СЗО.

Наскоро гледах репортаж за представлението "Секс, наркотици и рокендрол". Цитат от него: "3 години по-малко. От кои 3 години по-малко? Тези между 73 и 76 години ли? Давам ви ги!"

Ако трябва да дам 3 години, за да живея пълноценно, да не съм немощен и да се радвам на живота, ДАВАМ ГИ!

Нищо не подбирам. Не знам какви си ги измисляш, но тютюнопушенето не е водеще причина за смъртност. Mоята статистика е именно на СЗО, ето ти  и линк.  Исхемичната болест на сърцето е причина за смъртта на над 8млн. души, а рак на белия дроб - около 1,8млн. Оказва се, че незапознатия си именно ти и не те заблуждавам, а образовам.

Oтново - какво даваш и не даваш, няма никакво отношение към аргумента, дискусията и науката. Науката говори, че веганите имат по-ниска обща смъртност. Това твърдение е единственото в интерес на дискусията, какво искаш да даваш или не, си е твой проблем.

преди 38 минути, ftpkid написа:

Казаното от теб е нищо повече от празнословие. Да, има много канцерогени в околната среда. По какъв начин това доказва, че обработеното месо не е един от тях?

Не е празнословие. Аз не съм отричал никъде, че месото съдържа канцерогени. Готвенето, вкл. на плодове и зеленчуци, също ги съдържа. Само те светнах, че ти, и всеки друг човек на планетата, повишава риска си от заболяване от рак и евентуално ще се разболее от рак, с това, че си мие ръцете със сапун, че си слага шампоан, че се намира във "фурната" с обхват на телефонно покритие, че диша въздуха, който пада от изгорелите газове на самолетите, че пие вода от чешмата, че финансово може да си позволи само храна, която вероятно на 100% е причинител на болестите, с които плашиш простолюдието.

Радвам се, че раздвижи темата, но си слаба ракия, с извинение. haha.png

преди 2 минути, аm-аm написа:

Радвам се, че раздвижи темата, но си слаба ракия, с извинение.

Слабата ракия дотук са единствено "аргументите" ти.

Все пак, за да докажеш, че самия ти не си празнодумец, очаквам от теб да се завреш в някоя пещера, където няма безжичен обхват на интернет и телефони, не ползваш въздух в радиус от 100 кг от голям град, не ползваш електрически крушки или друга бяла и черна техника, заради радиацията и дългия списък с отрови, които генерират. Ха дано, ама надали.

току-що, аm-аm написа:

Все пак, за да докажеш, че самия ти не си празнодумец, очаквам от теб да се завреш в някоя пещера, където няма безжичен обхват на интернет и телефони, не ползваш въздух в радиус от 100 кг от голям град, не ползваш електрически крушки или друга бяла и черна техника, заради радиацията е дългия списък с отрови, които генерират. Ха дано, ама надали.

Не знам дали си интелектуално способен да осъзнаеш какво пиша и защо го пиша, 'щото за пореден път написаното от теб няма нищо, ама нищо общо с каквото и да е...

преди 1 минута, ftpkid написа:

Не знам дали си интелектуално способен да осъзнаеш какво пиша и защо го пиша, 'щото за пореден път написаното от теб няма нищо, ама нищо общо с каквото и да е...

Препоръчваш здравословен начин на живот изключвайки една от стотиците причини за разболяване, но когато те насочвам да премахнеш и една от останалите стотици, се правиш на разсеян. Това ми говори достатъчно.

преди 2 минути, аm-аm написа:

Препоръчваш здравословен начин на живот изключвайки една от стотиците причини за разболяване, но когато те насочвам да премахнеш и една от останалите стотици, се правиш на разсеян. Това ми говори достатъчно.

Не се правя на разсеян. Не препоръчвам нищо. Сравняваме качеството на два режима на хранене - веганство и месоядство. Темата въобще не включва други аспекти, затова не се нагърбвам да ги коментирам, защото нямат никакво отношение към темата. И, много извинявай, ама ако сравняваш живеенето в изолация от обществото, технологиите и медицински услуги с преустановяването на приема на месо и месни продукти...еми, на мене това пък ми говори предостатъчно.

И кое е глупост за Бога?? И какво си мислиш, че доказваш с тоя скрийншот? "Tokyo was the venue for the 1991 World Championships. In the 100 m final, Lewis faced the two men who ranked number one in the world the past two years: Burrell and Jamaican Raymond Stewart.[12] In what would be the deepest 100 meters race ever to that time, with six men finishing in under ten seconds, Lewis not only defeated his opponents, he reclaimed the world record with a clocking of 9.86 s"
Точно там е 1991г, която упоменах в поста си. И не ти виждам и проблемите с Патрик и къде си мислиш, че има противоречие?
А я да ти проверим знанията по биология. Какво е витамин по дефиниция и откъде си мислиш, че ти се снабдяваш с B12.

Постигнали са почти всичко значимо, когато не са били вегани. Особено е видно при Люис, който жъне златни медали от много преди това. Ясно е, че за спортист от такъв ранг се грижи екип от професионалисти, които с учили нещата, както са в действителност, тоест не веганската псевдонаука и няма как да го оставят да кара само на зарзават.

Витамините са вещества, които са необходими за протичането на много от химичните реакции в организма. Б 12 участва като ко-фактор в синтеза на ДНК и миелина например. Без витамин С ти падат зъбите, защото за производството на колаген с необходимата за изпълняването на фунцкиите му пространствена структура е нужна модификация на определени аминокиселини в присъствието на витамина. Снабдяваме се от животински продукти, единствено и само. В спирулината и хлорелата има псевдо Б12, който не играе роля. Неслучайно тревопасните си ядат изпражненията. Съвсем скоро гледах едно клипче, в което слон бръкна с хобота си в задника на друг слон, извади една огромна буца лайна и започна да яде. Бактериите, които произвеждат витамина са в дебелите черва, а усвояването му става в тънките.

Цитат

Исхемичната болест на сърцето е причина за смъртта на над 8млн. души, а рак на белия дроб - около 1,8млн. Оказва се, че незапознатия си именно ти и не те заблуждавам, а образовам

Пушенето на първо място уврежда съдовете и значително потенцира ефекта от нездравословното хранене и заседнал начин на живот. Пушачите следва да се притесняват най-вече от инфаркти, инсулти и запушване на други съдове и след това от рак.

преди 21 минути, Гемето написа:

Витамините са вещества, които са необходими за протичането на много от химичните реакции в организма.

Това е половин дефиниция. Ключовото при витамините е, че те са необходими, но се получават от външни източници, т.е. не се синтезират в организма или поне не в достатъчни количества. Което ме връща на B12. Той не се произвежда ни от нас, ни от свинете, които ядеш. Той се произвежда от бактерии. Бактерии, които по принцип са в почвата, водата и фекалиите. В днешни дни водите обаче са пречистени. Преди индустриалната епоха, човек не се е нуждаел от месо, за да се снабди с B12. Животните също се снабдяват с B12 по този начин - бактерии в почва и вода. В по-големи ферми обаче, те са твърде пречистени, затова е установена практика на добитъка да се дават добавки с B12. Така те достигат до нас. Сиреч, веганите, вместо да си удължават процеса, директно взимат B12. Така че в никакъв случай това не може да мине за плюс към месоядството. Още повече, че в една таблетка с B12 има много повече единици от него, а и усвоимостта е многократно по-добра.

Що се касаят пушачите - според CDC рискът от заболяване на коронарните артерии и удар се увеличава с 2 до 4 пъти, докато рискът от рак на белите дробове - с 25. Така погледнато ми се струва, че ракът е главното им притеснение.

П.П. Люис има сумарно 6 златни, 1 сребърен и 1 бронзов медал след като е станал веган. Ако това не е успех, ок. И това е без да включваме изключително важна променлива в уравнението - възрастта му. Направи си сметките и виж на колко години е бил през '91г. Освен това има и други споменати атлети, някои от които никога не са консумирали месо, така че не cherry pick-вай толкова старателно.

преди 1 час, аm-аm написа:

Преглеждайки "дългия" ти 4-5 реда списък, ftpkid, установявам че и ти си видял зор да посочиш тревоопасен с някакъв успех в спорта. Изредил си няколко живи мъртви маратонци и бодибилдъри. В темата аз заключих, че това е нишата на вегетарианците - хора на допинг (културисти), които олимпиада никога не би допуснала за спорт, просто защото на допинг тестовете ще отпаднат 100% от кандидатите, и хора със залепна кожа на костите.

Глупостта ти ме уморява. Упоменал съм, че това е малък списък и не не съм видял зор, просто няма интерес и време да ви предоставям десетки имена. Има и NFL-играчи, има и MMA-бойци, които са вегани и т.н. И за сведение, щото очевидно правилното представяне на изложеното не ти е любимо - в малкия списък фигурират ултрамаратонци, маратонци, стронмен, бодибилдър, спринтьор(или всякакво бягане за теб е маратон?),  вдигане на тежести и триатлон. Или тях много удобно не ги видя?

Сравняваме качеството на два режима на хранене - веганство и месоядство.

Нещо такова не си правил. Плашиш хората, че като ядат месо ще умрат от болести. Даде някакви кирливи примери с друсащи се и полуумиращи полуатлети като еталон за здраве, което ти приравняваш с пасането на трева, игнорира всички други фактори, като не отчете ни един вреден и ни един полезен за да се сравнят хора с различен стандарт, с различно отношение към храненето (това изобщо не означава само месо) и различно отношение към поддръжката на тялото изразена в режим, разнообразие, спорт и т.н.

ако сравняваш живеенето в изолация от обществото, технологиите и медицински услуги с преустановяването на приема на месо и месни продукти...

Сравнявам избирателното отстраняване на фактори не със здравословни съображения, а с болни амбиции. Но ти отново се правиш на разсеян.

Случаеност?

преди 42 минути, Гемето написа:

Съвсем скоро гледах едно клипче, в което слон бръкна с хобота си в задника на друг слон, извади една огромна буца лайна и започна да яде. Бактериите, които произвеждат витамина са в дебелите черва, а усвояването му става в тънките.

Ся някой тревоопасен ще продължи с агитацията си с избирателно следване на светлия слонски пример. Що така бе? Бъдете био! Черпете опит от природата. За ваше здраве е все пак!

преди 25 минути, ftpkid написа:

Упоменал съм, че това е малък списък и не не съм видял зор, просто няма интерес и време да ви предоставям десетки имена.

Хахахахахахаххахахахахаха crazy-monkey-emoticon-154.gif

преди 30 минути, ftpkid написа:

П.П. Люис има сумарно 6 златни, 1 сребърен и 1 бронзов медал след като е станал веган.

Фалшиви идоли имаш.

Карл Люис призна за употреба на допинг.

преди 28 минути, аm-аm написа:

Lewis defended himself, claiming that he had accidentally consumed the banned substances. After the supplements that he had taken were analyzed to prove his claims, the USOC accepted his claim of inadvertent use, since a dietary supplement he ingested was found to contain "Ma huang", the Chinese name for Ephedra (ephedrine is known to help weight loss).Fellow Santa Monica Track Club teammates Joe DeLoach and Floyd Heard were also found to have the same banned stimulants in their systems, and were cleared to compete for the same reason.
Още повече, че иде реч за Игрите през '88. Това следователно по никакъв начин не свидетелства за въпросните 8 медала, които е извоювал като веган, тъй като въпросните случай е три години преди въобще да стане веган.
Чети по-внимателно следващия път. И не, не ми е идол.

За останалото - че са друсащи и полуумиращи го реши болната ти фантазия, защото нищо друго не ти остава в този диспут освен да се самоубеждаваш в глупости. Второ - не плаша никого. Предоставям конкретен контрааргумент за конкретно твърдение, а ти носиш вода от носиш вода от девет кладенеца и ми говориш как еди кое си и еди кое си било канцерогенно. За десети път - темата не е избягване на всички канцерогенни ефекти, а "вегетарианец или не". Стопляш ли? Говорим си за храна. Аргумент на Мойра е, че "налагене от родителско тяло на веганство над дете е насилие", аз казвам защо даването на месо правилно може да бъде отъждествено с такова, защото е статистически доказано от най-авторитетните организации(WHO, IARC), че консумацията на месо може да има тежки здравословни последици. Така работят диспутите, ако не си наясно - аргумент:контрааргумент. Що се каса тази дискусия, ни мамографията, рентгеновите скенери на летищата, алуминий в дезодорантите ме интересуват. Говорейки за здраве, в тая тема ни касае единствено храната, а не каквото и да е друго. Така че не, не се правя на разсеян, просто ти очевидно не знаеш как да изградиш тезата си и пълниш съдържание с абсолютно безсмислени неща.

Редактирано от ftpkid
допълнение (преглед на промените)

преди 36 минути, ftpkid написа:

въпросните случай е три години преди въобще да стане веган

Продължаваш с невежеството си. Употребата на допинг има отношение към остатъка на живота на човек, независимо дали ще продължи с употребата му. Това променя метаболизма, костите, мускулите, физиологията. Това не ти е филия с масло, да я изядеш и изкендзаш.

преди 12 минути, аm-аm написа:

Продължаваш с невежеството си. Употребата на допинг има отношение към остатъка на живота на човек, независимо дали ще продължи с употребата му. Това променя метаболизма, костите, мускулите, физиологията. Това не ти е филия с масло, да я изядеш и изкендзаш.

Айде малко по-сериозно. Дори не знаеш какъв е въпросния "допинг", а ми говориш за "отношение към остатъка на живота на човек". Пълна невежество. И какво, Арнолд е инжектирал анаболни стероиди и за цяяял живот нивата му на тестостерон са по-високи?? И мускулите какво?? Не губят обема си?? Ти чуваш ли се... Та дори веществата, които е използвал(Люис) нямат никакво отношение към скелетната мускулатура и костите. 
Айде ето ти безплатно образование:

Едно от веществата, намерени в кръвта му над нормата - ефедрин. Използва се за повишаване на кръвното налягане като ускорява сърдечния пулс и свива кръвоносните съдове. И какво? Според твоите неземни медицински познания, щом веднъж е взел ефедрин кръвоносните му съдове са до гроб стесненеи, а пулсът му е редовно по-висок? Това ли ми казваш...

И ако ефектът им бе вечен, WADA щяха да слагат бан на атлети, хванати с допинг, до живот. А така ли е това? Очевидно не е.

Хайде стига си се излагал. Жалко е.

преди 38 минути, ftpkid написа:

че са друсащи и полуумиращи го реши болната ти фантазия

Хайде без обиди. Ясно е, че защитаваш вредна кауза, но като обиждаш няма да станеш по-прав, а само по-голям простак.

Фантазията няма никакво отношение към фактите. Има цели филми, вкл. с главни действащи лица културисти от световния елит, които обясняват как се тъпчат със стероиди и анаболи. Човешкото тяло не може да задържи мускулна маса, каквато ти си показал на картинката по-горе, която си цопнал уж да демонстрира естествено здраве. Има си лимит. На Мистър Олимпия няма допинг тест.

Случаеност?

Участниците зобат субстанции забранени във всеки друг спорт. Не случайно ги наричат химици. Това са хора, чиито сърца се пръскат, отказват им бъбреците и черния дроб, претърпяват операции и трансплантации.

току-що, аm-аm написа:

Хайде без обиди. Ясно е, че защитаваш вредна кауза, но като обиждаш няма да станеш по-прав, а само по-голям простак.

Фантазията няма никакво отношение към фактите. Има цели филми, вкл. с главни действащи лица културисти от световния елит, които обясняват как се тъпчат със стероиди и анаболи. Човешкото тяло не може да задържи мускулна маса, каквато ти си показал на картинката по-горе, която си цопнал уж да демонстрира естествено здраве. Има си лимит. На Мистър Олимпия няма допинг тест.

Случаеност?

Участниците зобат субстанции забранени във всеки друг спорт. Не случайно ги наричат химици. Това са хора, чиито сърца се пръскат, отказват им бъбреците и черния дроб, претърпяват операции и трансплантации.

Айде стегни се и говори нещо по темата. Ако не - не ме занимавай с глупости.

преди 2 минути, ftpkid написа:

Арнолд е инжектирал анаболни стероиди и за цяяял живот нивата му на тестостерон са по-високи??

Като се боцка нивата му падат, защото получава изкуствен източник. Затова се вземат други, които да спрат женските хормони, да не ти пораснат цици. Изобщо познанията са под нулата. Нищо чудно, че се кефиш на изваяни тела. Не знаеш какво се крие зад това.

преди 4 минути, ftpkid написа:

Айде ето ти безплатно образование:

Оф, успокоих се. Най-после чекна в Гугъл за малко информация. Поне ще научиш нови думички, докато си мислиш, че си в ролята на учител haha.png

току-що, аm-аm написа:

Като се боцка нивата му падат, защото получава изкуствен източник. Затова се вземат други, които да спрат женските хормони, да не ти пораснат цици. Изобщо познанията са под нулата. Нищо чудно, че се кефиш на изваяни тела. Не знаеш какво се крие зад това.

Ти чуваш ли се бе? Преди 2 минути каза, че ефекта на кой да е 'допинг' е вечен. Дори не успя да проумееш, че въпросът ми е ироничен и реторичен. Сигурно още не си и успял да разбереш, че това, че Карл Люис е имал някакви следи над нормата на определени вещества, няма никакво отношение за спортните му постижения три години по-късно. 
Казвам ти го съвсем честно и без заядливост - пишеш изключително неадекватно.

преди 5 минути, ftpkid написа:

И ако ефектът им бе вечен, WADA щяха да слагат бан на атлети, хванати с допинг, до живот. А така ли е това? Очевидно не е.

Цитирам те само за да овековеча излагацията ти. Чети човече, не става само с промиване на мозъка.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.