Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Тайната на Авраам, или ключът към Стария завет

Featured Replies

Дълбо-О-о-ко грешиш. Не е време за спор по това нещо тук.

Хм, ти изглежда си мислиш, че учените нямат фантазия. Нищо де, и те в повечето случаи не се и замислят какви

умели фантаз.ори са всъщност.

Зигмунд не е по-стар от пра-пра дядо ми. Ако ме разбираш... аз пра-дядо си не мога от години да открия кой е бил

и къде е бил, Зигмунд ще ми търси хиляди години назад точни данни. Няма точни данни за произход, има оставени

следи и последствия. Те са важни!

Това за "Опиума за народите" беше най-смешната фантаз.орска статия която съм прочитал.

Изглежда тези фантаз.ори са били свидетели как Мойсей точно тогава, на точно това място е бил точно под опиумно

въздействие. Браво бе, с машина на времето ли толкова точно видяхте!?

Оу, моля ви се, стига простотии от хоивудски характер. Сигурно ще кажеш, че щом Станата се представя като Козел, който е

космато животно, значи и той е бил космат. Ангел, ама космат. Абе мнго филми гледате.

Нищо де, и аз като малък си мислех че кукерите са най-косматите българи. Но като ги видях на живо, имах чувството

че някой ми е казал, че всъщност съм осиновен и това до мен не е истинската ми майка, като видях колко

нормални бели хора са си тези с кукерското облекло!

Дайте нещо по-сериозно!

Ми иконката, която поставих накрая на поста си можеше и да ти проговори, но не го е направила - това не са мои тези, а на човека, отворил темата. Обаче, аз съм на мнение, че всеки труд трябва да се цени и към всяко мнение да се подходи с нужното уважение, а не да се отхвърла така набързо..., дори да не сме съгласни с него, дори и да сме на коренно различна позиция в даден момент. А тежестта на нашата позиция не се определя от отправени към събеседниците епитети като "простотии", които и да са тези събеседници, а от конкретни доводи.

Аз може и изобщо да не съм съгласна с тезата, която се поддържа тук, но няма да си позволя да я нарека простотия, тази тема на мен ми е много интересна и затова ще те попитам ти какво сериозно ще предложиш?

• Отговори 398
  • Прегледи 79,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

хахахаха, не Йехова бе, който и да си ти който е изръсил подобна простотия,

а Исав, първородния син на Исаак, доколкото помня.

Исав е бил рижав и космат след определена възраст на развитие. Яков е бил

по-неокосмен и по нормален като за тамошните ширини.

Яков се родил хванат за петата на Исав и по рпинцип би трябвало да са близнаци.

Но не са... защото са две различни по създаване деца, които е трябвало да

отделят различни народи.

Нещо тука доста хора, не са внимавали в детската градина и в играта "Развален телефон"

ми се струва! Не се излгайте повече така, че тръпки ме побиват.

Яков е този който продължава еврейския род. Него бога на евреите (Сатана) заобиква повече!

Нормално е.

-------------------------------------

Сега гледам, че salim e изцепил още една глупост, че обрязването е започнало от евреите.

Абе то ако беше започнало от тях, щеше да си остане и само при тях. Но не би!

Имало го е при толкова други народи и доста по на изток и доста по на юг, за които евреите са

като исторически пеленачета в сравнение с техния произход и са практикували обрязване!

Така като ти гледам постове-ти си май най-големия изцепкаджия приятелче!Не е е зле да четеш ,после да пишеш. Публикувано изображение

Нео, объркал си хапчето, Нео! По сценарий трябваше да е червеното, пък ти... . ------------------------- Maat, извинявай но тази иконка на човече което си оправя тирантите, нищо в контекста не ми говори. Дори и да е такава на човече бухащо с юмручета... нали! Горното е за майтап с тирантите! Maat, ти като медицинско лице, ще ни кажеш ли (знам че няма как да си ветеринар), но все пак: кое друго животно има химен!? Освен човешката жена (без да се обиждаме от названието животно). Чувал съм че конете, котките имали, ама братовчед ми е ветеринар, изобщо не знае за такова нещо! Та, ако има какъвто и да е отговор, смятам да започна с нещо по-приятно, макар също да е с косматичко покривало! :)

Редактирано от adXok (преглед на промените)

Нео, объркал си хапчето, Нео! По сценарий трябваше да е червеното, пък ти... .

-------------------------

Maat, извинявай но тази иконка на човече което си оправя тирантите, нищо в контекста не ми говори.

Дори и да е такава на човече бухащо с юмручета... нали! Горното е за майтап с тирантите!

Ха ха ха,не съм объркал нищо.Има няколко слънца в тоя форум,дето често забравят да си пият хапчетата,ама не съм аз! Публикувано изображение Аз съм китаец!Пия само чай! Публикувано изображение

Я, като си китаец опитай да отговориш на въпроса малко по-горе който поставих. Вие китайците трябва да сте пукнали най много химени на нашата планета. Излгате се, индийците ви настигат! Та... ?!

Maat,

ти като медицинско лице, ще ни кажеш ли (знам че няма как да си ветеринар), но все пак:

кое друго животно има химен!? Освен човешката жена (без да се обиждаме от названието животно).

Чувал съм че конете, котките имали, ама братовчед ми е ветеринар, изобщо не знае за такова нещо!

Та, ако има какъвто и да е отговор, смятам да започна с нещо по-приятно, макар също да е с косматичко

покривало! :)

Не знам със сигурност, но и аз съм чувала това за конете. По-добре попитай някой ветеринар наистина.

Я, като си китаец опитай да отговориш на въпроса малко по-горе който поставих.

Вие китайците трябва да сте пукнали най много химени на нашата планета.

Излгате се, индийците ви настигат!

Та... ?!

А ти приятелю за какъв се смяташ,че ми задаваш този въпрос.Или си мислиш ,че като не са ти дръпнати очите в жилите ти не тече китайска кръв? Публикувано изображение

Полесен отговор на това няма за мен:

А ти приятелю за какъв се смяташ?

Смятам се за българин!

Благодаря ти за хубавия въпрос. :clap:

Дръпнатите очи не виждам какво общо имат с китайската кръв, щом като има племена негри, чиито

очи също са дръпнати. И толкова много други народности има с дръпнати очи.

А и самото понятие китаец е толкова сборно, колкото и индиец. Там пък колко народности има не е за разправяне.

Както и да е.

Да смятам, че във вените... или хайде по твоему да е, в жилите ми тече... кръв: група нулева, резус фактор: отрицателен!

Но да, предполагам, че все ще се намери поне един китаец със същата кръв по група и резус (маймуникус :P ) фактор!

Предполагам няма да е с идентични по брой и състояние левкоцити, еритроцити и т.н., но в общи линии ще е същата!

Дали той е българин или аз китаец... как мислиш, щом съдиш по кръвта!?

Смешна е втората част на въпроса ти, затова те бъзикам така. :huh:

Смятам се за българин!

Благодаря ти за хубавия въпрос. :clap:

Дръпнатите очи не виждам какво общо имат с китайската кръв, щом като има племена негри, чиито

А и самото понятие китаец е толкова сборно, колкото и индиец. Там пък колко народности има не е за разправяне.

Както и да е.

Да смятам, че във вените... или хайде по твоему да е, в жилите ми тече... кръв: група нулева, резус фактор: отрицателен!

Но да, предполагам, че все ще се намери поне един китаец със същата кръв по група и резус (маймуникус :P ) фактор!

Предполагам няма да е с идентични по брой и състояние левкоцити, еритроцити и т.н., но в общи линии ще е същата!

Смешна е втората част на въпроса ти, затова те бъзикам така. :huh:

Ти изобщо, явно много обичаш да се бъзикаш, ама не знам що не виждаш, че е за твоя сметка.

Знаеш ли аз колко се смях на всичките ти постове. За което ти благодаря, де.

На този също - да те питам като си такъв разбирач, що забравяш, че кръвта освен на кръвни групи и клетки, е носител и на генетична информация?

И друго да те питам пак, щото явно пропускаш неудобните за теб въпроси - ти като отричаш всичко наред, включително и тази тема провокирайки ни да предложим нещо сериозно - ти какво сериозно предлагаш? Ще ми бъде много интересно да го чуя.

Редактирано от Maat (преглед на промените)

Maat, по какво разбра, че съм забравил за ДНК и клетките, които ги има нявсякде из тялото ни!? Оу, това за кръвта не важи само за кръвта, ако говорим за клетките изобщо, щото кръвта е тъкан от клетки, а в клетките (ядрото им по-точно) е ДНК. Като изключим клетките без ядра, но тяхната ДНК пък "си шета" из цитоплазмата или както там се наричаше в учебника по биология за 5-ти ли клас беше, не знам!? Това за клетките и ДНК-то в тях вярвам го знае всяко хлапе. А че в кръвта също има клетки е повече от ясно. нали е тъкан все пак! Кръвта вода не става, просто не могат едно без друго. Говорих вече за водата и другите неща. И за гени и антигени си спомням. Все пак 4-ката не е 2-ка, нали!? Нищо де сестра ми завърши със 6-ца, но сега ако й се обадя и я питам какво е еритроцит сигурно ще ми каже, че вид неизлечима болест или нещо такова. Аз имам 4-ка по билогия и с такава оценка завърших, но никога няма да забравя 3-ката си заради непризнаването на Дарвиновата теория за произхода на човека. Това не ми дава мира и до днес, като знам какви глупости още се учат и ни карат да учим. ----------------------------- Ако тръгнем със сходствата, аз съм убеден, че у доста повече хора, ще намирате наличие на гените все повече народности. Смесването на расите ще е бавен и дълъг процес, засега ускорително скъсяван от достъпа до информация и това да си говориш от панелката в Младост със някоя спасителка в хотелски комплекс в Маями. Която обаче може да се окаже българка. А там пък тя с какви ли гени ще се овъргаля. Не ща и да си го представям. Но е неизбежно. И всъщност това е якото. Затова и сме били създадени толкова вида раси. Как ще се справим с проблема за неприемането на външното различие с другия е оставено на нас. Може би засилените комуникации ще помогнат!? Важното е че има хубави индийки, хубави китайки. Аз не бих имал нищо против да смеся малко гени. Ако ме кефи момичето! ------------------------------- И в допълнение... Честно страхувам се да си представя ДНК анализ на клетките ми и произхода ми като цяло. Нищо чудно да се окаже, че някоя от бабимет по някоя линия е била насилена от турчин или кръстоносец от Фландрия (Белгия и района). Още повече ме плаши не малката възможност, вероятно половината от турците в Балканската част и крайбрежието им по Черно море и Средиземно, абе изобщо тази част там, да се окажат наследници на еничарите (български момчета вземани за войници на Султана). Ако щете вярвайте, но като гледам една турска тв тук по кабеларката, брех Боже мили!? Сигурно около една трета от хората които бяха покзани и интервюирани имаха типично български черти, при някои много силно изразени! Направо онемях, дори първо си помислих, че е някакво българско предаване по тв2, но не! Беше турска телевизия. тв8 или нещо такова! Ето това много ме натъжи, но процесът е неизбежен. Преди е бил насилствен, тозипът ше е социално-икономически и комуникационен. И този път ще ни претопят. Просто още не са натиснали.

Смятам се за българин!

Благодаря ти за хубавия въпрос. ;)

Както и да е.

Но да, предполагам, че все ще се намери поне един китаец със същата кръв по група и резус (маймуникус ;) ) фактор!

Смешна е втората част на въпроса ти, затова те бъзикам така. :)

Не съм специалист по кръвта,но всяко дете знае че ставаш за донор /само не знам отрицателния резус фактор какво означава/.Мисля ,че това е най рядко срещаната кръвна група ,така че задачата която поставяш може да се окаже доста трудничка.

Освен това аз питах Салим нещо сериозно,на което ти също не отговори.

Въпросите ,инж.Уотсън бяха:"Как е станало смесването на гените между "съществото"/ангелът/ Йехова и жената Сара?

Ангелите същества от плът и кръв ли са били и откъде се разбира това?Къде са сега при положителен отговор на втория въпрос.

АдХок,много фенски се включи,което е супер.И наистина ни разсмиваш качестевено,ама някои въпроси искат по сериозно отношение.

Neo, аз също не съм специалст по кръв, серуми, гени и прочие кодови таблици. Да ангелите са същества от плът и кръв. Яков се е борил с един такъв. Вярно ще кажеш в просъница, сиреч може да се съмняваме, че е сънувал, но пък бедрото му си е бедро все пак. Не всеки след сън се събужда с "изсъхнал" бедрен мускул или сухожилие на крака (не помня точно къде го пробожда ангела, който той мисли за бог). Някои от тях са хапвали при Авраам и Лот и то доста месце и погачи. Поне от тези неща, съдя че са били материални. като включим и образа и подобието, йептен :) ясно. Като идем от другата страна на земята, техните пък ангели и богове са живели и редом с тях. Учели са ги на астрономия, математика, ботаника (богът Вотан), е такива неща. Сега дали това са били същества от друга планета или по-скоро много стара цивилизация на нашата си Земя, според мен не толкоз важно. Поважното е, че ние сме създадени от тях, а не от """""желанието"""""" на маймуната да се изправи в кръста! Аз не съм чел за смесване на гени, не и точно казано като гени, но тоя въпрос ми се струва пределно ясен. В Библията има момент, в който ангелите (падналите ангели) си харесвали хубавите човешки жени и къде с цвете, къде с цветно камъче, къде насила са ги поизплющявали едно-друго. Пак ще кажа, че образът и ПОДОБИЕТО (аз лично го разбирам като генетично подобие, почти като копи-пейст), не са случайно казани. И така. А колкото до Сарра, тя самата е изразявала скептицизъм относно зачеването на толкова напреднала възраст, когато... нали... го няма онова при жените. Е, ясно е че потомците й не са от Авраам. За мен няма съмнение. Оттам нататък варианти - няколко: Или просто са й били даден Исаак, да не забравяме Измаил все пак от кръшната Агар (или както там се казваше прислужницата), млада и плодовита (Авраам голям палавник и на дърти години, а?). И така. Обаче едно е сигурно: Измаил си е от него и затова бива изгонен и с повелята на същия бог отредил син за дъртата Сарра. Е, обаче не за дълго. Щото пък явно друг (ангел или бог) пък помага на Агар и Измаил в пустинята. Макар, че пък там става едно кръвосмешение... айде да не говорим, че трябва да слагаме не червена ами и черна точка! Ангелите са си и тук на земята и там на небето, разбирай в Космоса. Не бе, не бъди толкоз наивен. Няма да ги видиш по телевизията! Така мисля аз, така е навежда и всичко което се случва с нас и около нас. Напредваме изключително бързо технологически за последните 100 години, което не се дължи на това, че имаме добри университети и преподаватели. Дължи се на малко "помазани" с отключено съзнание хора, които постилат творенията си, повечето от които и те не са разбирали (математици, физици и др.). Бавен и мъчителен процес е това, щото пък човешката природа си е първична все пак. Искам да кажа, виж електричеството и електро-магнетизма. Дори Максуел и Тесла не са разбирали какво са откривали, по-точно преоткривали и това ги е поставяло в ситуация близка до лудост! И до днес няма, човек който да каже какво точно е това нещо. А то да беше само електричеството и елтро-магнетизма!? И така. Обаче всичко около нас се базира на тези процеси, които вече приемаме за даденост и само малцина все още се опитват доброволно да полудеят, стремейки се да разберат... . Същото е с времето и материята. Делят, бомбардират ги, съчетават ги, разделят ги и пак и пак. И все повече подчастици... няма край! Е, такива ми ти работи. Иначе за мен е ясно, че без промяна в съзнанието, ни чакат още военни съюзи като НАТО, още "терористични" организации, срещу които някой си е въобразил, че трябва да се бори, щото видиш ли американският петрол се е озовал някакси под арабските и персийските пясъци и камънаци... А това е само върха на айсберга. Не че намеквам нещо като казвам Айс Берг!

Е, тук вече не мога да не призная, че виждам няколко доста сериозни пункта, които поставяш. Първо - за боговете и ангелите, второ - за създаването на човека от тях, трето - за смешението между богове и хора, четвърто - за електромагнетизма и докосванията на Никола Тесла в тази материя. А ти как мислиш, кой момент точно е наречен грехопадение и защо? Абе, я зарежи точките и дай да се върнем на темата, че ми е интересно за кръвосмешението да чуя какво мислиш. Исмаил е родния син на Аврам и носи неговите гени, това е ясно. От там нататък защо е прогонен от бог в пустинята с майка си и кой друг бог или ангел, според теб, им помага да оцелеят с по чудо избликналата вода - там и до ден днешен на това място има изворче, наречено Сълзите на Агар.

Грехопадението е термин измислен от хората, за мен е просто измислица на човека, в стремежа си да се прояви като разбиращ грешките си пред бога. Глупости са и първородния грях, или братоубийството за някои, а за други - секса! Тотални човешки измислици. Да, изгонени сме от Рая, защото Ева е поискала да има деца - съвсем нормално. Сатаната я дарява с тази възможност. Като казвам Ева имам предвид много опити за създаване на женско същество. Първо без способност да се размножава, сетне да може. Всъщност според мен Сатаната е направил тази стъпка, с което е разгневил останлите богове и главния за съответния период. И мисля, че този му акт не е успял да спечели доверието на хората тогава. Той го е смятал за нещо, което ще му осигури почитанието на хората, но това не става според мен, тъй като хората тогава са били твърде неориентирани в божествената йерархия, не са разбирали нищо. След като им се давата познания, нещата отиват още по-зле. Сатаната разбира грешката си и започва да прави всичко възможно да отдели човека от божественото като го изкушава с продобивки, още повече знания за добро и зло, подтиква го към нарушаване на забрани, за да докаже че това все още не е достойно същество за да му се даде грижата и поддръжката за оформения живот на Земята. Е, прав е според мен. но и сам е виновен за тези бакии. Но е трябвало да се тества. Докато не се изпорбват хората дали стават, като им се вдъхва способност да мислят, няма как да се разбере. Тук отключвали "ген", там друг, предварително повечето били заключени, както е и до днес. Та, по въпроса ти... грехопадение - човешка измислица. Казани с вряща вода в място наречено АД - човешка измилица. Свети небеса с пухкави облачета и вечна благодат - човешки блян, сиреч пак измислица по едни отминали, забравени места и моменти и т.н. и т.н.. Е, как Исмаил няма да бъде прогонен! Ами че той е една трета халдеец и две трети египтянин (ако Агар е египтянка). Къде тук е това което бъдещият еврейски бог е искал да е според неговата концепция. Затова остава Исаак. И до днес евреите вярват, че Исаак е единствения син на Авраам. Което е твърде смело да се каже, защото дори в еврейската Тора се казва кога някой "е влизал" при жена си и тя е зачевала и кога е едвал ангел при жената и чак тогава тя е зачевала. Това са два различни момента на произход на бъдещото бебе. Не казвам, че точно ангела се е сношавал с избранницата за майка. Но и това не го изключвам. по-скоро съм на мнение, че е бил внедряван ембрион, по подобен метод като ин-витрото, макар изобщо да не точно пък същия метод. И така на много, много други места в Библията (Тората също). Пък и в други свещени книги. Сега, че Измаил е искал да продължи рода на баща си - това е друга работа. Защо точно пък с майка си, това вече не мога да разбера. Плющяло му се е на човека... сам в пустинята с жена, па макар и майка му. Човещинка и той да бодне малко, завалията. То в пубертета кат удари хормона... не знам, негова си работа. Но-о-о-о, за тази работа са нужни и двамата. и мога да предположа, че Агар носи по-голямата вина за кръвосмешителната случка между тях. Приемаме, че се е случила... макар че можем и да го отречем. Но той и децата му (днешните араби) със сигурност могат да претендират за наследници на Аврам, много повече отколкото евреите, ако се отнасяме само до произход от Аврам и приемем, че нищо не ни пречи да мислим, че Исаак не е от него, а е "изкуствено" създаден. След това и с други е станало така. Идвал е ангел и чак тогава. На трети места пък точно се казва, че мъжът ляга с жена си и се ражда еди-кой-си. Разбира се и това не е гаранция, защото щом са можели да създават ембриони и да ги раазвиват, вероятно ангелите (някой бог) е можел и да ги отнема, ако са създадени от човешки мъж, а те са намислили друго. Така че... вероятности много! Водата се открива лесно. Не вярвам, ангелите (или бог) предвид всичко казано за тях досега, да не са могли да намерят вода в пустинен район. Вярно е, че Агар сама едва ли е можела да намери вода, макар че е имало и тогава хора, които вярно - подготвени, но са можели да намират вода. Но и случаят на Агар не е такъв. Тя е била напътствана от Някой. Друг е въпросът, защо не е била оставена да умре. Може би защото египтяните също са имали богове!? Халдейците - също!

Тотални човешки измислици.

Сега, че Измаил е искал да продължи рода на баща си - това е друга работа. Защо точно пък с майка си, това вече

не мога да разбера. Плющяло му се е на човека... сам в пустинята с жена, па макар и майка му. Човещинка и той да

бодне малко, завалията. То в пубертета кат удари хормона... не знам, негова си работа.

Но-о-о-о, за тази работа са нужни и двамата. и мога да предположа, че Агар носи по-голямата вина за кръвосмешителната

случка между тях. Приемаме, че се е случила... макар че можем и да го отречем.

От тук казаното си правя извода, че като четат Библията, хората много обичат да привнасят своите фантазии и да ги оповестяват за истина. Заради тези фантазии, в същата книга наречени блудства, бог изгонва човеците от рая. Защото се отдалечават от истината чрез бълнуванията си.

Никакво кръвосмешение не е имало между Агар и сина й Исмаил и това може да се прочете в Битие 21:21, където виждаме, че майката на Исмаил му намира жена от Египетската земя. Никъде не пише, например, че Агар е заченала от сина си, това са интерпретации на болни мозъци, тези фантасмагории не ги чувам за пръв път, разпространява се и такава версия, мърсяща писанията и аз знам точно от кого се прави това и защо, затова те бутам натам, усетих още от вчера националшовинистичните ти залитания. Ето го точния цитат от Битие:

http://www.biblegateway.com/passage/?book_...&version=21

Да, тотални човешки измислици... и недомислици. От които започна нещо да ми доскучава.

Редактирано от Maat (преглед на промените)

Да, кръвосмешенията не ги пише в Библията, които и до ден днешен се практикуват при евреите.

Това не е ново и всеки го знае. Всъщност според Библията всички тамошни народи са полод на кръвосмешение.

Защото и до днес никой не може да ме убеди, че от въздуха са се взели жените за внуците на Ной, които...

Оф, за какво ли се занимавам!

"13. В същия тоя ден влезе в ковчега Ной, и Сим, Хам и Иафет, синове Ноеви, и жената Ноева, и трите жени на синовете му с тях."

Кажи ми внуците на Ной от къде ще вземат жени, за да се нароят след Пототпа!?

Или още си мислиш, че всичко написано в Библията е точно така както е написано, а не както аз смятам:

Че един вид резюме на много неща, които са били редактирани и премахвани, връщани с преправяне (като възрастта на патриарсите, след които и до днес стоят белезите на редакция след годините им, които са скъсени чувствително и пак са огромни в сравнение с днешния човешки живот от около средно 80 г.)

Прочети други древни свещени книги, а не само тези, които са те възпитавали да четеш.

Да, Агар е взела жена на Измаил и това означава точно това, че му е взела жена. Мисля, че по-натам той само веднъж или два пъти се появява (със сигурност при смърта на Авраам и... не помня втория път). Оттам нататък в Библията и Тората този наследник на

Авраамовоте семе сякаш не съществува. Нали!?

Измаил не е имал нищо, а тогава това, както и днес не се е считало и не се счита за много добра партия за женене.

Агар е египтянка, слугиня при това. Колко ли богата е била, щом е била слугиня на халдеец?!

Прочети малко повече за обичаите и как хората са се сдобивали с жени тогава.

Но пък Авраам е бил един богат халдеец, търговец, "аристократ" за онова време.

Друго е и децата ти да са наследници на такъв човек и Агар е тази, която най-добре го е знаела.

Но това нищо не значи, а колко измислици има оттук насетне :)

Другото за някави национал-шовинизми няма да го коментирам, щото е толкова под достойнството ми на българин, че няма

за какво да продължавам разговора си по тези теми с теб. Само ще ти вметна, че част от родата ми са помаци и поради тази причина съм "белязан", но пък на всичкото отгоре съм християнин. А най-преди всичко съм българин.

При това такъв, който не мисли, че християнин означава да четеш само Библията и да смяташ Исус за бог, което дори той

самия е твърдял, че няма как да е! Та така...

--------------------------------------------

И както казах съвсем щеговито, но ти пък си си помислиля явно, че вярвам в тази кръвосмесителна случка!?

Иронията ми не хващаш, макар да усещаш чувството ми за хумор, но само когато ти си го усещаш, а не когато

аз се опитвам да го изразя писмено.

Това за кръвосмешението между Агар и измаил съм го чел в еврейска книга, разпространявана в арабския свят

както и тук в нашите християнски земи се разпространяват също такива еврейски измислици за деца на Исус от

блудната Мария Магдалена, Шифри на Леонардо и прочие измишльотини човешки.

Има още толкоз простотии, че ти е бедна фантазията. Например стар римски документ твърдял, че някакъв

римлянин изнасилил Дева Мария и хоп - Исус заченат бил.

Друго - Мохамед е бил шизофреник и другото му аз е диктувало Корана, а помощникът му (който е можел да пише)

е записвал брътвежите му, за да му покаже какви ги говори, когато не е бил на себе си. Когато и да е бил себе си!

И още толкова други куп простотии, че ако не ги приемаме със насмешка, наистина ще ни подиграват децата на дявола.

Добре, дотук разбрах, че според теб всичко е простотия, глупост и брътвежи. Само едно не разбрах - ти какво умно и сериозно предлагаш. Ти в какво вярваш и вярваш ли в нещо изобщо.

Вярвам само на себе си. Когато имам проблем или интерес към нещо го поглеждам от повече страни. Казжат ми например: "Този е гаден, тъп, има кинти от баща си, който е някъв бивш комунист... " Или: "Тази чалгарка е проста тъпа селянка, не знае две и две, ама с тая гръд, как няма да... " Всеки си гледа от неговата камбанария. Дори да вижда черното и бялото, пак сам ще си прецени кое ме по̀ присърце. Но този избор към доброто или злото не става току-така. И точно процесите които водят един човек към доброто или злото са важни, а не да наказваме някого щото убил друг, че трябва съдиите да изкарват кинти. Причините за дадено зло винаги са много дълбоко скрити в отделния човек и същевремено са пред всички! Например вярвам във второто идване на Исус на Земята. :wors: Съжалявам за измислената иконка, която трябва да изобразява ангел, но какво да се прави... човешки представи!

Вярвам само на себе си. Когато имам проблем или интерес към нещо го поглеждам от повече страни.

Казжат ми например: "Този е гаден, тъп, има кинти от баща си, който е някъв бивш комунист... "

Или: "Тази чалгарка е проста тъпа селянка, не знае две и две, ама с тая гръд, как няма да... "

Всеки си гледа от неговата камбанария. Дори да вижда черното и бялото, пак сам ще си прецени

кое ме по̀ присърце. Но този избор към доброто или злото не става току-така. И точно процесите

които водят един човек към доброто или злото са важни, а не да наказваме някого щото убил

друг, че трябва съдиите да изкарват кинти.

Причините за дадено зло винаги са много дълбоко скрити в отделния човек и същевремено са пред всички!

Например вярвам във второто идване на Исус на Земята. :wors:

Съжалявам за измислената иконка, която трябва да изобразява ангел, но какво да се прави... човешки представи!

А аз мисля, че доброто и злото също са много едностранчиви човешки понятия и ограничават мисленето до безсмислие чак. Доброто за един е зло за друг - така е погледнато от различни страни, а погледнато в същността им, те са едно неделимо цяло.

Аз също вярвам само на себе си, по-точно на собственото си съзнание и май само него слушам.

Но за да не излизаме от темата отново (явно е, че трудно се побираме в рамки, но понякога се налага :huh: ), ти какво мислиш по тезата, която тук се поставя - че Авраам е имал за жена собствената си сестра от един и същи баща и че хората в онези времена са се смешавали с братя и сестри (между другото това важи и за знатните европейски кралски дворцови среди в отминалите векове, а не само за изтока), е ясно. По-интересно ми е друго. Чий син е Исаак, според теб? И кой е този ангел, който посещава и Сара и помага на Агар. Един и същ ли е бил и кой е той?

За второто пришествие можем да намерим по-подходяща тема, за да си говорим там за това.

Maat,

поставяш въпроси по които е говорено вече хилядолетия и пак нищо не е казано.

Това за сестрата на Авраам, че му е била жена съм го чувал и преди. Всъщност никой

не знае според мен. Просто се чешат езици. Да, кръвосмешавали са се. Лотовите дъщери

също го показват в един библейски епизод. Дали са зачевали - кой знае!? Пише, че са

и че оттам пък са се нароили други народи. Техните жени пък за "сино-внуците" на Лот

кой знае кои са били и колко плодовити са били... много е трудно да се каже точно!

Аз не смея. Далеч е от моята и предполагам от компетенцията на всеки жив човек в момента.

В интерес на истината в Библията се следи предимно родословието на мъжете и много рядко

се посочва това на жените (по-скоро се съди по това кой е баща им и чак тогава, ако за него

е писано родословно дърво в Библията).

Проследяването на такива нишки е непосилно в наши дни и се водят спорове дори за хора

живели само 100-150 години преди нас, та какво остава за тези, дето са живели 3500,

че даже и повече... комай доста, доста повече?!

Сега може да се стори на останалите много смешно, но аз мисля, че повечето от наследниците

на днешните кралски фамилии трябва да благодарят на някои от своите пра-пра баби, защото

ако не са били те, за да внесат малко "разнообразие" от градинарите или адютантите, някои

рицари-пълководци и други левенти, сега всичките щяха да имат кръвосмешителната физиономия

на принц Чарлз, чиито черти са просто покъртителни или пък способността за изразяване на мислите

на нашия Симеончо.

Това малко за развеселяване го казвам, нищо лично.

Исаак е син на Сарра, но Авраамдълго се е чудил на това чудо. Никой не казва дали, с цел да не заподозре

нещо Авраам не е бил помолван така или иначе да влиза при жена си и да я опложда, за да е спокоен, пък

ангела да го е уверил, че зачеването е от неговото семе.

Не смея да твърдя какво точно e станало, макар че нещо ТОЧНО трябва да е станало, за да се появи бебе!

Това не мога да кажа, но анализи мога да си съставям до утре. Може и сапунени сериали да заснемат по тези

разсъждения... само да попроменят имената и са готови!

Ангелите са много, наистина много. Цяло небесно войнство, както се казва.

Не зная. В корана пише за окло двеста ангела, които последват Иблис (Шейтан, Сатан) към Земята.

Не искам и да си представям какво се е случвало тогава.

Едно е ясно за мен. Един ангел от всичките е имал много завистлива черта (по техен образ и подобие) и

постоянно е изпитвал хората, в чието създаване и той е взел участие (създадохме по НАШ образ и по НАШЕ подобие).

Това в скобите е цитат по спомен, че не ми се търси как беше точно.

Така, че... сега негов си е проблема, че е искал няй малобройната група, която той си отцепи да го считат за единствен

и неповторим. Самите евреи са знаели, че това не е така и са си плащали по десетохиляди с животите си за неподчинението

си и когато сгафят и когато на бога им му хрумне, че трябва да ги поизколи за назадиание на останалите преди

да ги поведе на война срещу останалите народи!

Така си пише, тия кървища не си ги зимислям, но са ми познати от толкова много модерни филми идващи от Холивуд.

А и Неговия народ комай е единствения, който никога не е спирал да воюва от онези Библейски години, та до днес.

Къде сами, къде с помощта на други народи.

Е, не съм съгласна, че никой не знае - този който е писал Битие, знае и там четем следното, което е казал Аврам на Авимелех за Сара: Битие 20:12 "И при това тя наистина ми е сестра, дъщеря на баща ми, но не и дъщеря на майка ми, и ми стана жена."

http://www.biblegateway.com/passage/?book_...&version=21

Аз чета писанията без да внасям свои интерпретации, така мисля, че се запазва най-чисто това, което е казано там... Но се питам защо един и същи ангел или бог ще поддържа живота на двамата сина, спорещи за първородството...

Нямам представа един и същ ли ще да е ангела!? А това с Авраам и Сарра не е единствения случай на вътреродово съешаване и при последващите появили се евреи. В началото е било по бащина линия носенето на званието евреин, после става по майчина, когато се разбира колко палави са еврейките, за да може да се налага такъв произход на родените. Изобщо тези хора си говорят и си правят това което им изнася според времето и мястото. Това не е от вчера или днеска! Същото е и при случката с Моисей. И още толкова други. Измамата на Яков за получаване на благословията на първородния, много са... . Например знам и че Айнщайн е бил женен за братовчедка си. Малко циганска работа и при тях. Ма те си знаят де, иначе наследството им пък ще отива и у други. Така че са си направили сметката. Аналогично с царските фамилии и посинялата кръв от липса на кислород!? Хахахаха, това за шегата ей така го пиша. Глупава работа.

Ами библията си един сборник народни приказки които се пробутват като истина.Ако нещата се приемат буквално-изводите на Салим са верни.

Самата Библия говори за себе си. Избрах няколко цитата от Стария Завет, за да видите разбирането на Пророците служили на "лошия" Бог, и напътствията на Бог към човеците. Цитат: Псалми 34:13 Пази езика си от зло И устните си от лъжливо говорене. Псалми 34:14 Отклонявай се от злото и върши доброто, Търси мира и стреми се към него.

Самата Библия говори за себе си.

Избрах няколко цитата от Стария Завет, за да видите разбирането на Пророците служили на "лошия" Бог, и напътствията на Бог към човеците.

Цитат:

Псалми 34:13 Пази езика си от зло

И устните си от лъжливо говорене.

Псалми 34:14 Отклонявай се от злото и върши доброто,

Търси мира и стреми се към него.

Е оставаше и да не говори!Нали за да излъжеш,трябва да убедиш когото ще лъжеш.че не го лъжеш. Публикувано изображение

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.