Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Вярвате ли в прераждането?

Featured Replies

преди 27 минути, Shiniasu написа:

Ти се доверяваш на думите на някой, който е получил просветление, без самия ти да си получил просветление. Защо не допуснеш, че по същия начин и аз мога да се доверя на свидетелството на някой, който е успял да види какво има от другата страна на стъклото.

Аз използвам само една дума за да заместя това, което е от другата страна, просто защото това е границата на моментните ми възможности, но това не означава, че тази граница е непреодолима.

Давай смело, като муха в стъкло, това е забавно все пак, или ако се взимаш на сериозно се напъни малко сам. Аз никога няма да получа постоянно "просветление", точно защото не се доверявам на думите на никой, дори на тези на Буда, без да съм ги проверил лично, в моята практика, а и няма кой да се нарече постоянно просветлен, след като е непостоянен, това обясних по-горе. Тук грешиш в преценката си, в момента... Благодарение на страданието и непостоянството е възможно и просветлението, и да осъзнаеш липсата на същност, и да се забавляваш с всичко "това" - сега :)

Редактирано от Śūnyatā (преглед на промените)

• Отговори 2,5k
  • Прегледи 165k
  • Създадено
  • Последен отговор
преди 5 часа, Śūnyatā написа:

Давай смело, като муха в стъкло, това е забавно все пак, или ако се взимаш на сериозно се напъни малко сам. Аз никога няма да получа постоянно "просветление", точно защото не се доверявам на думите на никой, дори на тези на Буда, без да съм ги проверил лично, в моята практика, а и няма кой да се нарече постоянно просветлен, след като е непостоянен, това обясних по-горе. Тук грешиш в преценката си, в момента... Благодарение на страданието и непостоянството е възможно и просветлението, и да осъзнаеш липсата на същност, и да се забавляваш с всичко "това" - сега :)

Буда е имал ученици. А ти кои точно думи на Буда си проверил в практиката си?

преди 48 минути, Shiniasu написа:

Буда е имал ученици. А ти кои точно думи на Буда си проверил в практиката си?

За 2500 години учението на Буда се е изменило много, само глупак би повярвал на всяка дума в сутрите, подобно християните в Библията, вяра без практическо приложение или минимално.

Основите съм проверил. Четирите печата както ги наричат. Трите характеристики на съществуването, провери в интернет описани са в уикипедия, като за начинаещи. Четирите Благородни Истини - отнасящи се до природата на страданието и че това което наричаме "удоволствие", задвижвано от желанието е само различна фаза на страданието (поради непостоянството - анича), най-често предшестваща същинското такова и тн. и тн. Не осъзнаеш ли тези основни положения, разговора ни натам е безпредметен и може да си вярваш в каквото си искаш.

преди 7 часа, Śūnyatā написа:

Единствената прилика на съзнанието с пространството е че са обусловени феномени.

Не съвсем. Съзнанието е обусловен феномен, а външното пространство, заедно с двата вида прекратяване е необусловен, но и двата нямат присъщо съществуване, т.е. са пусти от себе си (виж 8-я от 20-те вида пустота). Но това не е толкова важно. Продължавам да твърдя, че подобни форумни дискусии не са особено полезни. Ако човек следва систематично сутра обучение в шамата–випасана и е стигнал до етапа на аналитичната медитация върху видовете пустота, то изследването на тези теми е необходимо, но инак обсъждането им тук звучи като чесане на езиците и опити да бъдат убедени събеседниците, че сме постигнали някакво дълбоко прозрение. Но събеседниците не са толкова наивни, понеже съдят за нас по поведението и реакциите ни, а не по претенциите ни. Себе си също не можем да подвеждаме за дълго, тъй че... Но всеки си решава сам за себе си.

преди 10 минути, scepsis108 написа:

. Продължавам да твърдя, че подобни форумни дискусии не са особено полезни. Ако човек следва систематично сутра обучение в шамата–випасана и е стигнал до етапа на аналитичната медитация върху видовете пустота, то изследването на тези теми е необходимо, но инак обсъждането им тук звучи като чесане на езиците и опити да бъдат убедени събеседниците, че сме постигнали някакво дълбоко прозрение. 

Много точно, и всички претенции без постигането на това, са чисти измишльотини на фантазьори. Може ли да разбере човек Будизъм без да е усвоил и развил медитация? Това е отговора на който трябва да си отговорят теоретичните будисти, дето не знаят какво е медитация въобще и то изцяло в контекста на Будизма и горепосочения модел. 

Редактирано от König (преглед на промените)

преди 8 часа, Shiniasu написа:

На всеки въпрос, който можеш да зададеш, можеш да получиш отговор.

Доста наивно убеждение.

Никога не съм твърдял че имам "дълбоко прозрение", а говоря за мигновено прозрение, измисляш си "Джак Даниелс", нали така беше мейла от който ми пишеше.

преди 1 час, Śūnyatā написа:

За 2500 години учението на Буда се е изменило много, само глупак би повярвал на всяка дума в сутрите, подобно християните в Библията, вяра без практическо приложение или минимално.

Основите съм проверил. Четирите печата както ги наричат. Трите характеристики на съществуването, провери в интернет описани са в уикипедия, като за начинаещи. Четирите Благородни Истини - отнасящи се до природата на страданието и че това което наричаме "удоволствие", задвижвано от желанието е само различна фаза на страданието (поради непостоянството - анича), най-често предшестваща същинското такова и тн. и тн. Не осъзнаеш ли тези основни положения, разговора ни натам е безпредметен и може да си вярваш в каквото си искаш.

Две от Четирите Благородни Истини можеш да провериш. За другите две трябва да си постигнал просветление.

преди 47 минути, sound написа:

Доста наивно убеждение.

"Искайте, и ще ви се даде; търсете, и ще намерите; хлопайте, и ще ви се отвори..."

Проверил съм го многократно.

преди 1 час, sound написа:
  преди 9 часа, Shiniasu написа:

На всеки въпрос, който можеш да зададеш, можеш да получиш отговор.

Доста наивно убеждение.

Може да ти се вижда наивно , но е вярно !:)

Отговор някакъв , винаги може да се измисли !

Коректно е обаче , когато не знаеш да кажеш :" Не знам !" , а не да си измисляш , само и само да се правиш на "умен" - това също е отговор , и при това съвсем смислен , правилен и верен !

Друг смислен отговор е да предложиш хипотеза , поне тук-таме подкрепена факти и със смислени мотиви , но е нужно специално да се отбележи , че подлежи на доказване....

Иначе измислици дал Бог , който и да е той включително Буда .......и махленската клюкарка.....За такива няма въпрос без категоричен , безусловен отговор !:)

П.П. Аз лично си мисля , че ако Буда си види будизма , три пъти ще се обърне в гроба и през ум няма да му мине да се преражда на тази планета . Даже на Марс няма да е , че ще е много близо да човешката глупост , пък на Венера е много горещо ...Ама това не го пише във вехтите книги там на разните "авторитети" , дето като писали , писали , че се забравили......:)

Редактирано от by_chechi (преглед на промените)

преди 1 час, Shiniasu написа:

Проверил съм го многократно.

Разбира се, разбира се, само че в мое лице не си намерил по- голям наивник от теб. :Д

на 4/25/2016 at 20:07, by_chechi написа:

Може да ти се вижда наивно , но е вярно !:)

Отговор някакъв , винаги може да се измисли !

Коректно е обаче , когато не знаеш да кажеш :" Не знам !" , а не да си измисляш , само и само да се правиш на "умен" - това също е отговор , и при това съвсем смислен , правилен и верен !

Друг смислен отговор е да предложиш хипотеза , поне тук-таме подкрепена факти и със смислени мотиви , но е нужно специално да се отбележи , че подлежи на доказване....

Иначе измислици дал Бог , който и да е той включително Буда .......и махленската клюкарка.....За такива няма въпрос без категоричен , безусловен отговор !:)

П.П. Аз лично си мисля , че ако Буда си види будизма , три пъти ще се обърне в гроба и през ум няма да му мине да се преражда на тази планета . Даже на Марс няма да е , че ще е много близо да човешката глупост , пък на Венера е много горещо ...Ама това не го пише във вехтите книги там на разните "авторитети" , дето като писали , писали , че се забравили......:)

Колкото и да пишеш каруцата си върви! Прегърнатото е силно а ти си некакъв си! Бог трябва да се появи да се спре всичко това! Да ги пита Будистите що ми изменихте ма християните са построили демокрацията свободни са да вярват в каквото си искат!

Който се откаже от имуществото си и тръгне да се скита немил недраг из Индия ако оцее в което се съмнявам ще стигне просветление!

Не сте угодни на Буда!

И кат кажат невеж! С какво го измерихте вашето ценно учение.Някой ако ви чуе ще ви помисли за куку! Не се харчи от социума не е ценно.

Байче не ти обръщат внимание колко жалко! Тука магнетизма е да те лайкват и да ти обръщат внимание ей сбъркана работа!

преди 4 часа, Реджеп Иведик написа:

Ми той няма логическо мислене. Какво да лайквам и на кое да обърна внимание

Той има логическо мислене, но само западно такова, докато ти си запознат и с западното, и с източното. Няма, защото западната логика е непълна или недоразвита, представлява едва 50% от източната. Има едни 25% още които се признават от друго направление на европейската мисъл, но последните 25% се определят от запада като несъвместимо противоречие, докато при източната - не е така. Говоря за Буда, Нагарджуна и всички светила излезли след тях от университета Наланда. Подробности за това всеки може сам да намери, мисля че Сергей Герджиков има достъпни разсъждения на тази тема в нета.

На какво се гради западната логика? На силогизма. Бай Чечи е човек. Човеците са смъртни. Затова Бай Чечи е длъжен да умре. На пръв поглед не можеш да спориш с това, но Бай Чечи в предложението не е човек, той никога не се е раждал, как може да умре един лингвистично обусловен симулакрум? Да не говорим и че в "реалния" живот не се е "раждал", но това вече е за напреднали. Та Бай Чечи е смъртния човек от силогизма, но да умре в него е невъзможно, защото в силогизмите не се умира. Следователно силогизмите са безсмислена глупост, и да стоят в основата на това което приемаме за "истина" - е безумие. До какво може да доведе такава логика, освен до безумие? Оръжия за масово унищожение, няма да умре ли, как не се е раждал, има ли други такива да ги оправим с върховното постижение на западната логика, която държи в страх цялото човечество. Логично и жизнеутвърждаващо :D

И на запад има мислители, но си прав, що се отнася до масово налаганите заблуди. Тази история например се разказва за уж истинска:

Кемал Ататюрк, като решил да унищожи правата вяра, влязъл в джамията обут и с оръжие. Казал на ходжите:

– Вие защо лъжете хората, че има господ ? Ето сега, ще запаля тази свещ, а вие се молете на вашия господ до 15 минути да я угаси, иначе ще ви разстрелям.

Разтреперани ходжите почнали да се молят. Но Аллах не благоволил да угаси свещта до 15 минути. Тогава Кемал извадил пистолета и с изстрел угасил свещта.

– Видяхте ли бре, вашия господ нищо не струва. Ей това е господ – казал, като посочил пистолета.

Редактирано от Реджеп Иведик (преглед на промените)

преди 48 минути, Реджеп Иведик написа:

И на запад има мислители, но си прав, що се отнася до масово налаганите заблуди. Тази история например се разказва за уж истинска:

Кемал Ататюрк, като решил да унищожи правата вяра, влязъл в джамията обут и с оръжие. Казал на ходжите:

– Вие защо лъжете хората, че няма господ ? Ето сега, ще запаля тази свещ, а вие се молете на вашия господ до 15 минути да я угаси, иначе ще ви разстрелям.

Разтреперани ходжите почнали да се молят. Но Аллах не благоволил да угаси свещта до 15 минути. Тогава Кемал извадил пистолета и с изстрел угасил свещта.

– Видяхте ли бре, вашия господ нищо не струва. Ей това е господ – казал, като посочил пистолета.

Случва се и ти да напишеш нещо логично и да го изложиш ясно ! Приема се за вярно с оригинала - т.е. е истина (но не е оригинала):)

В случая обаче то не е твое , а е копирано . При това е само фрагмент от цялата истина и поради това подвежда в измамна посока на мислене , когато тъкмо за Кемал Ататюрк става дума.....`ми той направи Турция просперираща държава...пък ти май искаш , някъде на другаде да ни поведеш ! Стават такива работи с незнаещите.....:)

Писал съм го вече не един път - необходимо условие е самосвалът да дойде и да изсипе материала пред дупката . Но не е достатъчно за да си въобразяваме , че сградата вече е построена !

Хайде , нали си логик - дадено , да се докаже , доказателство -> нова задача , включваща постигнатото доказателство вече като дадено в новата задача....!

Е , твоят самосвал донесе логиката (даже само част от нея) . Остава да донесе и другите материали като дадено....пък после ще видим ! .......Иначе е "Седни си - "Слаб 2" ", колкото и да ти е "желязна" логиката.....:)

Някъде тук из темите бях писал за оня дето имал висок холестерол - препоръчали му да пие сода каустик , че да го поразчисти. "Желязна" логика бих казал ! Той обаче не се "навил" на тази "теория" - някак си не му било вкусно на практика....:lol6:

Тук постоянно наблюдавам подобни "теории"....!:)

Редактирано от by_chechi (преглед на промените)

преди 9 часа, Śūnyatā написа:

На какво се гради западната логика? На силогизма.

Само вметвам, че индийската и в частност будистката логика, която се изучава в контекста на учението за валидното познание (Прамана), също масово използва силогизми. Умението да се построи валиден силогизъм е в основата на изкуството на дебатирането, в което прочутите Дигнага и Дармакирти не са имали равни сред будистките и небудистките пандити по времето, когато са живели. Това е една от причините за разцвета на будизма в тези векове, т.е. това, че будистките учени са имали по-развита логическа система от небудистките и са печелили диспутите с тях.

Има известна разлика м/у да използваш силогизми - което е неизбежно - и силогизмите да са ти основата. Западаната логика може да се разбере чрез четене - източната изисква много повече, разсъждението далеч не е достатъчно, което е и причината много хора да се заблуждават, че са разбрали в частност будизма, а дори и да си повярват, че са постигнали ехеееее ........ просветлението ряпа да яде. :Д

Всички мисли са съвсем небожествени. Божественост е самата Истина, но мисленето не е истинно и никога няма да бъде. Дори и ако мислиш за Истината, то е само За нея, но не и самата истина. Мисленето е винаги За... То е сутрешната мъгла, която ти пречи да видиш ясно.

• 4 месеца по-късно...

Запознайте се с Джой Веруей, която помни 10 свои предишни животи girl_remembers_10_lives_incarn.png

Oщe ĸoгaтo e нa 3 гoдини, Джoй Bepyeй paзĸaзвa нa ceмeйcтвoтo cи нeвepoятнитe иcтopии oт пpeдишнитe cи дeceт пpeвъплъщeния, ĸoитo мoглa  дa cи cпoмни пo няĸaĸъв нaчин, пишe ѕоt.nеt He e имaлo ниĸaĸвa възмoжнocт тя caмocтoятeлнo дa нayчи иcтopиитe, ĸoитo paзĸaзвaлa, дoтoлĸoвa нeoбиĸнoвeн,  пoдpoбни и дeтaйлни били тe. Πъpвият и живoт e бил пeщepeн, и e oтпpeди oĸoлo 200 милиoнa гoдини. Tя cи cпoмня ĸaĸ я e пpecлeдвaл динoзaвъp и ĸaĸ ocтaвялa ĸaмeннитe cи opъжия нa вxoдa нa пeщepaтa. Днec тя ycпялa дa зaвeдe изcлeдoвaтeлитe дo няĸoлĸo пeщepи в Южнa Aфpиĸa, ĸoитo ниĸoгa нe e виждaлa пpeди. Toвa били cъщитe пeщepи, oтĸpити oт Poбepт Блyм, члeн нa Kpaлcĸoтo oбщecтвo, и ĸoитo пpeдcтaвиxa нa yчeнитe aфpиĸaнcĸия aвcтpaлoпитeĸ, липcвaщaтa вpъзĸa мeждy мaймyнaтa и чoвeĸa. Ha двa пъти тя живee ĸaтo eгипeтcĸи poб, и cи cпoмня c пepфeĸтнa тoчнocт ycлoвиятa нa бopдa нa гaлepaтa c poби и eгипeтcĸaтa дpeвнa ycтaнoвĸa зa нacтилaнe нa пътищaтa. Имa и дpyги, пo-мaлĸo нeяcни cпoмeни oт дpyги eпoxи, ĸoгaтo cи cпoмня, чe e нocилa тeжĸa зaвeca и видялa пpинцeca в ĸoличĸa нa гъpбa нa cлoн.

Tя cи cпoмня пoдpoбнocти зa живoтa cи ĸaтo пpecлeдвaн xpиcтиянин, пo вpeмe нa нeчecтивoтo цapyвaнe нa pимcĸия импepaтop Hepoн, ĸoйтo ceeл тepop в пъpви вeĸ, ĸъдeтo мoжe дa e cpeщaлa и Cвeти Πeтъp. Tя cъщo cи cпoмня пoдpoбнocти oт живoтa cи в Южнa Aфpиĸa в нaчaлoтo нa 1900-тe, ĸaтo внyчĸa нa тoгaвaшния пpeзидeнт Πayл Kpюгep. Bпocлeдcтвиe ce oмъжвa двa пъти и имa дeceт дeцa. Πpoyчвaнeтo ycтaнoвилo, чe тeзи xopa нaиcтинa ca cъщecтвyвaли, и e билo ycтaнoвeнo, чe eднa oт дъщepитe и вce oщe e живa нa 90 гoдини. Πeтгoдишнaтa Джoyи ce cpeщa c тaзи възpacтнa жeнa, ĸoятo вeднaгa и нaпoмня зa coбcтвeнaтa и мaйĸa, a cлeд тoвa двeтe вoдят дълги paзгoвopи, yбeдили ce в cвoя минaл ceмeeн живoт зaeднo. Πpepaждaнeтo мнoгoĸpaтнo e нayчнo дoĸaзвaнo oт тaĸивa иcтopии.

http://nepoznato.energetika-bg.com/2016/09/zapoznajte-se-s-dzhoj-veruej-koyato-pomni-10-svoi-predishni-zhivoti-video/

Редактирано от Aumi (преглед на промените)

• 11 месеца по-късно...

СВЕТЛАНА ТИЛКОВА-АЛЕНА: РАКЪТ Е КАРМА ОТ МИНАЛО ПРЕРАЖДАНЕ

• За първи път ти обвързваш кармата и здравето, с което предизвика фурор на конгреса на немското астрологично дружество м.г. Можеш ли накратко да го обясниш. И след като първа създаде годишен наръчник за вързката между разкрасяването, лунните цикли и коя процедура в кой период е най-успешно да се прави, планираш ли практическа книга за кармата и здравето?

• Темата за здравето и обвързаността й с кармата, която сме градили в миналите си прераждания и градим сега, винаги ме е вълнувала, но преди да споделя знанията си и да дам възможност на други астролози да ги използват до степента, до която е възможно, ми бяха необходими години на проверка върху лични здравни хороскопи на хора, които имаха вече проявили се здравословни проблеми или се предполагаше, че има наченка на такива. Изводите, които направих, са на база 1500 хороскопа на здравето, което е огромна база за сравнение. За съжаление, не е възможно да предам цялото си знание, защото е свързано и с умението ми да странствам във времето и пространството.
  • Всички заболявания при хората, особено необратимите съгласно постиженията на земната медицина, може да свързани както с кармата на болния, така и с обстоятелства, възникнали в настоящия живот, които са ги възбудили. Затова и при всеки случай на проявите им се подхожда строго индивидуално. И все пак има общи звездни акспекти, върху които астролозите могат да градят своите тълкувания и съвети, но без да импровизират и да разказват за минали прераждания, защото няма как да проникнат в тях и да ги “видят”, независимо дали ни убеждават, че го правят чрез медитация, хипноза или пък някой им го внушавнал свише. Всякакви опити за подобна импровизация винаги вредят, преди всичко в дългосрочен план. Но… избора е свободен! Ето и примери:

• Ракът на гърдата е преди всичко следствие от потискането на майчинското начало в жената, било заради отдаване първенство на професионалната кариера, било заради превръщане на жената в женски екземпляр, който единствено работи за насъщния и се бори с несгодите на живота в опит да докаже, че е по-добра от мъжа (или колектива), било заради средата, в която е възприемана като работна единица, а не като жена. Тези причини могат да бъдат кармични, вследствие предходно прераждане, но могат да са следствие от настоящия живот. Ракът на гърдата в началните му фази може да бъде превъзмогнат и неутрализиран, ако жената промени своето мислене и начина си на живот.

• Ракът на тестисите: Когато причината е породена в настоящия живот е следствие от сексуален тормоз върху болния, когато е бил малък и ако след това самият той е мъстил на някого по същия начин. Като кармичното наследство е изкупление чрез страданието. Когато причината е кармична от това заболяване страдат мъжете, които в предишен живот са имали много жени, безразборни сексуални контакти, създавали са деца и са ги изоставяли. Това може да се случи и ако някой мъж, страдащ сега от рак на тестисите в предишно прераждане е бил жена, която е изоставяла децата си на произвола на Съдбата. В настоящия си живот е наказана да не може да ги създаде, дори и преродена в другия пол.

• Ракът на матката: Причинен заради минало прераждане се проявява, когато болната жена е изоставяла децата си, отказвала е да роди деца, убивала ги е, защото са били тегоба за нея, не е раждала, за да не вреди на професионалните си стремежи. Искам да подчертая, че при такива жени, които носят проблем от минали прераждания, животът на семейни начала и създаването на деца без официално сключен брак също отключват болестта. Ето защо често съм крайна, когато давам съвет, че една двойка задължително трябва да сключи брак. Това изискване, дори и да е неприятно за двамата партньори, е свързано с кармата на единия от двамата.

• Туморите в мозъка обичайно се проявяват в настоящия живот, ако болният е имал проблеми с падания като дете, на които не е обръщано внимание и които може да доведат след години до усложнения. Ако причината е кармична, то тогава задължително е обвързана и с прераждане, в което или болният е бил палач и лично е отсичал глави, или е бил съдия, който заради интерес и влияние е присъждал смърт чрез обесване или чрез отсичане на глава. Има случаи когато причината за отключването на това заболяване също е свързана с минало прераждане, но е по-невинна. Болния постоянно се е оплаквал от несъществуващо главоболие, от мигрена, за да принуждава околните му съчувстват и да се грижат за него, а той е живял на техния гръб, независимо мъж или жена е бил. Същия начин на живот и в настоящото му прераждане, неосъзнаването, че този тормоз, който налага върху близките си води до наказание, причинява тумор в мозъка.

• За рака на белите дробове причината може да се търси в проблемен брак, в неподходяща среда, където болният не може да “диша”. Не може да се освободи от омразата към околните и в семейството, от притесненията и да си поеме дълбоко въздух, за да заживее в хармония със себе си и със света. Ако болестта е свързана с кармата и миналите прераждания, причината може да е породена от присъствието в живота на болния на негови кармични врагове. Хора, които е тормозил в свое предишно прераждане и сега му мъстят, като го потискат и не му дават възможност за себеизява.

• Диабетът е заболяване, което може да се корени в кармична причина или да е причинено от събитие в настоящия живот. Кармичната причина отключва страданието на болния от минало прераждане, когато е получил диабет заради наднормено тегло, защото е прекалявал с храната и алкохола и почти не е ставал от масата. Сега, заради безработицата и също наднормено тегло, заради нещастен брак и постоянен стрес диабетът отново наказва.

• Инфарктът и инсултът, в голяма част от случаите водещи до необратим край по-често са провокирани от начина ни на живот в настоящото ни прераждане. Много рядко може да са следствие от минало прераждане. Единствените случаи, в които съм установявала причина за такива заболявания, свързана с кармата са породени от кармична среща с враг, който е убил или унищожил чрез тормоз болния. При срещата им, особено ако живеят заедно или са орисани да се виждат често, потърпевшият човек не издържа. СПИН -а е само предупреждение за наказание, което грози човечеството, ако не успее да стъпи на здрави морални устои, защото все забравяме, че сме част от Вселената и както живота в нея ни въздейства, така и ние му въздействаме и пречим с начина ни на живот, към който вървим. Ние, хората, няма как да открием нещо, което не съществува във Вселената. В този смисъл СПИН и много други болести съществуват изначално. В ХХ век е дошло време на човечеството да го открие и използва. Дошло е време и да бъде открита ваксина, защото във Вселената за всяка болка има лек. При моите странствания във времето съм установила, че СПИН е съществувал и преди 2000 години и няколко века след Иисус е изчезнал също по естествен път. Моето мнение е, че деградацията в Римската империя, довела до въздигането на секса с еднополови в култ, е предизвикала появата на СПИН като естествен защитен механизъм за оцеляването на човека, като вид и е довел до нейното отмиране. Човечеството ще открие ваксина за СПИН, но уверявам те, СПИН-а ще изчезне от самосебе си, ако се научим, че съществува полова култура и да осъзнаем, че естествения живот на човечеството не включва еднополово общуване.

https://www.diana.bg/svetlana-tilkova-alena-rakat-e-karma-ot-minalo-prerazhdane/

Редактирано от Aumi (преглед на промените)

на 28.04.2016 г. в 0:00, scepsis108 написа:

Само вметвам, че индийската и в частност будистката логика, която се изучава в контекста на учението за валидното познание (Прамана), също масово използва силогизми. Умението да се построи валиден силогизъм е в основата на изкуството на дебатирането, в което прочутите Дигнага и Дармакирти не са имали равни сред будистките и небудистките пандити по времето, когато са живели. Това е една от причините за разцвета на будизма в тези векове, т.е. това, че будистките учени са имали по-развита логическа система от небудистките и са печелили диспутите с тях.

Друга причина е мечът на император Ашока.

Може би както и македонската сила е една от причините за разпространението на учението на Аристотел по света.

Иначе мъдростта и правилния възглед сами се налагат и сами се крият.

Относно логиката, контекста, истината и силогизма. Да се разсъждава за логика е като да се дърпаш за косата за да се издигнеш във въздуха. Така започва между другото и "Науката логика" на Хегел. Макар и въпросния да няма правилен възглед, в случая е прав.

В сравнително широко приетите общи условности, силогизма е валиден до промяна на контекста. Чрез силогизми се описва статична обусловена от общоприетия контекст картина. Общоприет, в смисъл, че и като е индивидуален, пак е общоприет. Да ме извинява Рамус. Такава е логиката, която ни се дава свише.

Бутането на контекста, бута всички силогизми на статуквото. Затуй му се вика статукво, щото е допълнение на динамиката.

преди 10 часа, Реджеп Иведик написа:

Може би както и македонската сила е една от причините за разпространението на учението на Аристотел по света.

Брех да му се не види, това македонската сила навсякъде. Сега и за Аристотел ли трябва да сме им благодарни.

• 3 седмици по-късно...

Има мнение , че идеята за прераждането прави хората по-мързеливи. Отлагат нещата, които могат да свършат сега за бъдещ живот. Според мен нагласата трябва да е точно обратната-сега развиваш дарби и таланти за да ти е по-лесно в бъдеще. Като въпрос е дали са "дарби", или е нещо , което си развивал в предишен живот.

Според мен са в грешка тези, които отведнъж "придобиват вечността". Така е много по-лесно, с краткия си живот на трева изгоряла от слънцето и обрулена от вятъра, под последното разбирайте мъчнотиите и страданията, се "осигуряваш завинаги". Кратко и мързеливо. Не си в позицията да учиш дълговечно.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.