Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за браузъра Opera - част 1

Featured Replies

Там пише да се инсталира WMP 11. Ти направил ли си го?

• Отговори 1,7k
  • Прегледи 299,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• the professor
    the professor

тоя браузър стана много скапан като мина на версия 10... същото е с FF който обаче е боклук с няколко години по отдавна...

• Някой си беше играл да комбинира в едно български и английски речник - така например няма да ти маркира в червено написаното на английски, ако в момента ползваш българския речник. По този начин се ели

• Писал си противоречиво и неясно, неграмотно. Трябва ли да те цитирам?... "Явно е само при Opera проблема" "... не мога да влизам в сайта, в който се опитвам да вляза, и от IE, Safari, Chrome" "Сам

Публикувани изображения

да направих го

инсталирах версия 11 на медия плейъра и стана...

...полето стана по-красиво но за жалост - пак е черно без картина и звук Публикувано изображение

ами програмата я има в data.bg. Дръпнете си я директно. Непомня как я пуснах. Ако ви иска кодове за регистрация пишете - ще се поразровя да видя как ставаше.

оказа се, че незнам как се пускат линкове Публикувано изображение !?!?!?! представяте ли си?!! ;)

отивам да уча

линк кък SpeechLab

и после кажете дали линка работи, да видим научил ли съм нещо

Редактирано от ahilpeleev (преглед на промените)

Има и инструкции да се премахнат разни кодеци, ако са инсталирани. Направи го. На практика сайта изисква само IE и WMP11 без каквито и да е допълнително инсталирани кодеци.

ами тогава губя всичко останало а и целта е да го пусна през опера на IE нямам проблеми щом нестава ще си го глецкам от там!

Благодаря! А защо паролине за сайтовете се помнят определено време. Не е завинаги? Възможно ли е завинаги?

Благодаря! А защо паролине за сайтовете се помнят определено време. Не е завинаги? Възможно ли е завинаги?

Opera доколкото знам няма password мениджър. Ще е добре да пробваш с отделен софтуер за това, защото според мен Wand не върши добра работа. Лично мнение Публикувано изображение

Възможно е да има нещо с ActiveX на сайта и за това да имат изискване за IE. Opera няма ActiveX и няма да има, от гледна точка на безопасността. Така че ще ти се наложи да гледаш TV с IE.

Публикувано изображение. Май ми замерисва на друг браузър

Аз ползвам Опера от 7 години, използвам също и Wand и записвам в него акаунтите си. Някои от тях са запаметени именно преди 7 години и все още не са мистериозно "изтрити" или изчезнали! Проблема е във твоя телевизор, и най-вероятно в настройките на Wand. Решение: Преинсталация на Опера на чисто, а не върху стара версия (ще се наложи да си направиш всички настройки наново, включително наново да си запаметиш в Wand акаунтите за достъп; нежелателно да е импортираш старите настройки); Един съвет за ползвателите на Опера: При този браузър дори бета версиите не са съвсем стабилни, а камо ли пък алфа-такивата. Така че чакайте, чакайте и пак чакайте докато не излезне следващият финал...

Аз ползвам Опера от 7 години, използвам също и Wand и записвам в него акаунтите си. Някои от тях са запаметени именно преди 7 години и все още не са мистериозно "изтрити" или изчезнали! Проблема е във твоя телевизор, и най-вероятно в настройките на Wand.

Решение: Преинсталация на Опера на чисто, а не върху стара версия (ще се наложи да си направиш всички настройки наново, включително наново да си запаметиш в Wand акаунтите за достъп; нежелателно да е импортираш старите настройки);

Един съвет за ползвателите на Опера: При този браузър дори бета версиите не са съвсем стабилни, а камо ли пък алфа-такивата. Така че чакайте, чакайте и пак чакайте докато не излезне следващият финал...

Ползвал съм Opera бегло и не претендирам, че съм запознат добре, но ще дам един пример:

-имаш два акаунта в abv.bg и искаш Wand да ги запомни т.е като натиснеш на полето за влизане да е запомнило и двата акаунта. Лично аз това не успях да го настроя, може би наистина грешката е в мен Публикувано изображение

Пръчката си върши работата както си му е реда, само че не се чуква на полето за логин, а на иконката с пръчката. Ако има два запаметени акаунта, като кликнеш на иконката с пръчицата изскача прозорче за избор на акаунт за вход. Ако е само един, автоматично се стартира процедурата за вход.

Проблема е че като искам да прочета новините от даден източник ми изкарва само една и възможност да скролирам а не да ги виждам всичките едновреммено на целия екран.

Публикувано изображение

Синята лента с бутони previous item и next item би трябвало да е долу а не. С другите браузъри няма проблем.

Google по обясними причини не желаят да работят по съвместимостта на продуктите си с Опера - оттам и въпросния проблем,но за повечето неща има решения на ентусиасти и почитатели на Опера.За конкретния случай може да пробваш това: http://tech-buzz.net/2006/10/09/how-to-fix...eader-in-opera/ ,ако потърсиш по-сериозно,ще откриеш и други решения.

Проблема не се оправи. До сега не съм имал проблеми с Reader и Calendar, имал съм само с notebook и Docs. Явно проблема е от друго естество.

• 2 седмици по-късно...

Здравейте, нов фен съм на Opera-та и много се впечатлих от статистиката по-горе във форума. Проблемът ми , че всичко ми е на Лисицата, най-вече паролите. От вашите съвети си конфигурирах операта, но остана да - си прехвърля паролите; - да си видя (паролите) :ph34r: Възможно ли е някоя от тези операции да се механизира ,чрез джаджа или плъгин или приграма от Лисицата към Операта Много ще съм ви благодарен , ако ми помогнете!!!!!!!!!!!!

А как да пренеса паролите от firefox в opera? Имам в предвид абв пощата, username-oвете за сайтове...

На флашката се имампортативната версия на опера и от както преинсталирах не тръгва. Появява се черния досовски екран и веднага изчезва. като седна на друг компютър си работи нормално. Изтеглех най новата версия от сайта и пак не тръгва. Някакви идеи.

Редактирано от stanley56 (преглед на промените)

На флашката се имампортативната версия на опера и от както преинсталирах не тръгва. Появява се черния досовски екран и веднага изчезва. като седна на друг компютър си работи нормално. Изтеглех най новата версия от сайта и пак не тръгва. Някакви идеи.

Като за начало провери за грешки в Event Log-a.

Здравейте! Имам един проблем с операта, то сигурно е по - скоро въпрос на настройка или промяна от страна на доставчика ми. Имаме си тук едно локално сайтче и в каталозите преди като натиснех бутона отвори ми отваряше същия прозорец като на снимката /отворен през ИЕ/, а от известно време насам операта при натискането на този бутон отваря само празен подпрозорец. Това се случи като сложих първата Алфа която излезе, но сега съм с чиста инсталация на Версия 9.23 Реализация8808, с която версия тази функция си работеше. Дано съм го написал разбираемо и предварително благодаря за отговорите!

post-21715-1191153397_thumb.jpg

Здравейте!

Имам един проблем с операта, то сигурно е по - скоро въпрос на настройка или промяна от страна на доставчика ми. Имаме си тук едно локално сайтче и в каталозите преди като натиснех бутона отвори ми отваряше същия прозорец като на снимката /отворен през ИЕ/, а от известно време насам операта при натискането на този бутон отваря само празен подпрозорец.

Това се случи като сложих първата Алфа която излезе, но сега съм с чиста инсталация на Версия 9.23 Реализация8808, с която версия тази функция си работеше.

Дано съм го написал разбираемо и предварително благодаря за отговорите!

Предполагам, че си забранил някои неща от настройките. С F12 погледни, дали при теб е нещо такова:

Публикувано изображение

Как да направя така, че да се чува цъкащият звук(click) когато отваряш страниците, както е при IE. При мозилата знам, че се инсталира аддон, а тука. Моля кажете, защото съм свикнал да чувам този звук. Благодаря.

Редактирано от majo (преглед на промените)

Предполагам, че тия настройки може да ти свършат работа. Все пак никога не съм ги ползвал.

Публикувано изображение

Предполагам, че тия настройки може да ти свършат работа. Все пак никога не съм ги ползвал.

Стана. Благодаря ти.

Като за начало провери за грешки в Event Log-a.

Къде е този лог че не мога да го намеря
Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.