Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Последният филм, който гледах...

Featured Replies

"A Lot Like Love" ("Почти любов")

alotlikelove2005xvidac3.jpg

За една любов със 7-годишна предистория. Много приятен и чувствен филм със запомняща се игра на Аманда Пийт и Аштън Къчър.

• Отговори 1,4k
  • Прегледи 162,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Имаш умението да говориш много, без да кажеш нищо по темата. Иска ти се да съм казал нещо лошо за иранското кино, но не съм. Но пък го ползваш да ме нападаш с това!? Констатирала си, че в САЩ обичат

• За съперниците на Исус - ще ви хареса,гледайте го

• Поради липсата на време, последните 3 месеца подбирам внимателно всяко заглавие. Когато реша да загубя между два до три часа от свободното си време, поне се старая да си струва. В един момент, спира

Публикувани изображения

• Автор

just_add_water.jpg

An offbeat story about a decent guy with a dead-end life in the dead-end town.

Филм за търпението, очакването... и изпълнението.

На мен ми хареса... и заглавието също:

JUST ADD WATER, because a life can grow anywhere.

Редактирано от yvsot (преглед на промените)

c9a4dcbf15663611797c3c5996c1ea9e_full.jpg

Доктор Живаго-потресаващ филм...

Чудя се как съм могла да пропусна книгата..

384705_3.jpg

Когато нямаш какво повече да губиш, не се страхуваш да направиш това, което друг не прави, за да спреш безсмисленото насилие, което е просто за забавление, да спасиш поне един, когато толкова животи са били пропиляни, провалени, погубени.

Хари Браун е възрастен вдовец, ветеран от Северна Ирландия, обитаващ жилищен комплекс, в който младежката престъпност се увеличава все и все повече.

След убийството на най–добрият му приятел, Хари се заема да обуздае престъпността в района и да си отмъсти, използвайки свои собствени методи.

Определян като най–добрият британски филм за 2009, "Harry Brown" е пълнометражния дебют на номинирания за Оскар през 2008 режисьор Даниел Барбър.

Много добър филм, мрачен и най-важното различен от холивудските блогбъстъри, пък и самото участие на Майкъл Кейн ми е достатъчно.

Редактирано от yvsot
Постер [578 x 800] е заменен с по-малък. (преглед на промените)

• Автор

Young People Fucking (2007)

Да, признавам, превлече ме името. :)

affiche-Young-People-Fucking-2007-1.jpg

Едва ли ще научите нещо ново (както пише на постера), но фимчето е направено добре и ще убиете приятно час и половина от времето си.

THE-FOURTH-KIND.jpg

"Четвъртият вид"

Наистина доста обезпокоително филмче, с истински записи от хипноза...

• Автор

430463.jpeg

Може аз да не бях в подходящо настроение, но Хю Денси сякаш не се постара. Направи слаб опит, но не ме трогна в образа си на мъж със синдром на Аспергер. Повърхностен разказ който ще запомня единствено с шегата "I'm not Forest Gump you know".

Tooth Fairy

ToothFull.jpg

Забавно филмче. Харесвам Скалата по принцип :) Не знам дали бих го гледала втори път, но се посмях при първия ;)

Гледах `Беднякът милионер`-много хубав филм-напълно си заслужава оскар-за 2ри път го гледам! Който не го е гледал, му го препоръчвам!

Редактирано от gig93 (преглед на промените)

Гледах `Беднякът милионер`-много хубав филм-напълно си заслужава оскар-за 2ри път го гледам! Който не го е гледал, му го препоръчвам!

Алее, човек т'ва да го гледаш трябва да си се намразил. Че и 2ри път?!

Гледах 1 час от него и го истрих с удоволствие. Само някакви цигани да гледам ..

the-blind-side_290.jpg

The Blind Side

Хубав и смислен филм! Препоръчвам го..

Alice in Wonderland/Алиса в страната на чудесата

alice-in-wonderland-2010-20090721105726439_640w.jpg

Не бих казала, че е нещо особено. Каквото и да ми говорят анимационната версия и сюжет си остават класика! Тук действието се развива, когато Алиса вече е по-голяма и слиза за втори път в страната на чудесата. Всичко е много мрачно и подтискащо и тя трябва да се бори с червената кралица, която е отнела короната на бялата.. Главните герои са си същите (даже още по-чалнати), но сюжетната линия е доста променена.

Редактирано от SeismiC (преглед на промените)

Току що изгледах "Четвъртият вид"

c79b550p87714.jpg

Преди месец попаднах на трейлъра, който супер много ми въздейства и се зарибих да го изгледам. Много, ама много странен филм, плюс това доста страшничък на моменти, но като че ли бях повечко уплашена от трейлъра. Сюжета е интересен, заплетен и филма е много добре направен - особено смесването на едни кадри с други :ph34r: , но въпреки това продължавам да не вярвам в извънземни :yanim:

Най-много ме впечатли факта, че е по действителни събития, както и кадрите от сеансите на докторката - някак стряскащи са. Не знам до каква степен става въпрос за реални неща, в днешно време всичко може да се фалшифицира, но наистина бяха интересни и ако са направени само заради филма, то поздравления за екипа - справили са се добре.

Редактирано от hol_back_girl (преглед на промените)

Да впиша малко заглавия....няма да слагам снимки, че ще стане галерия camera2.gif

Treasure planet

Готина анимация, модерна версия на Островът на съкровищата.

Daybreakers

Интересна гледна точка към милите вампири. Препоръчвам поради засушаването в жанра.

The last legion

Разпускащ филм, нищо че е захапал сериозна тема. Леко детски, става за лека нощ.

The shawshank redemption

Всички са невинни естествено. Класика.

One Flew Over the Cuckoo's Nest

Класика. Сестра Рачид ми е любимка baby.gif

Pulp fiction

Някои се кланят пред този филм, други го потъпкват. Тарантино си е Тарантино. Знае си работата.

Up in the air

Джордж Клуни си го харесвам отдавна. Приятна комедия

Chernaya molniya

Прецъкан в бързината. Детски.

Justin time

Тоже.

Salem's lot 1979

Стивън Кинг бейби. От времето когато правеха* филмите да плашат с това което не показват... Когато имам време ще изгледам и римейка.

The Imaginarium of Doctor Parnassus

Изключително красив филм. Сюжета както обикновено е малко в стил делириум тременс. Имаше много готини моменти, както и такива в които ти се иска да не си там, а да правиш нещо друго.

Inglourious Basterds

На Брад Пит му отива мустака, но полковник Ланда си е най-готиният персонаж за мен. Филм на Тарантино който все едно не беше негов. Добре че финалният надпис ме подсети. Предполагам че заради декора - Германия, нацисти, 2ра световна. Бяха си убедителни "копилетата", но нещо им липсваше, щипка "Тарантино" предполагам.

Е, и Чарли Чаплин е губил конкурс за свои двойници, та какво разбирам аз от кино, та го раздавам критик....

Някои от тези филми ги гледах за първи път, а други са ми в колекцията от доста време и си ги изгледах отново с удоволствие.

* правели...

Редактирано от go6o_kara (преглед на промените)

6_midi.jpg

Филм по романът на Айн Ранд „Изворът” ("The Fountainhead"), правен е през 1949. Филм за индивидуалното срещу колективното, за отстояването на собствените идеи и уникалност, въпреки всичко останало, за великите творения на несломимия човешки дух.

Хареса ми тоест.

Редактирано от Madonna (преглед на промените)

Филм по романът на Айн Ранд „Изворът” ("The Fountainhead"), правен е през 1949. Филм за индивидуалното срещу колективното, за отстояването на собствените идеи и уникалност, въпреки всичко останало, за великите творения на неслонимия човешки дух.

Хареса ми тоест.

книгата е жестока;филмът не може да я побере Айн Ранд, но няма как...

аз последно уважих София-фест, с филма "Срещу течението". Хубав е, хареса ми.

against_the_current.jpg

He`s just not that into you

he_s_just_not_that_into_you_movie_poster.jpg

Eдно романтично, забавно филмче, показващо леко иронично като че ли обсебването на жените към мъжете. Хареса ми :)

Bodyguards and assassins - слаба работа. Отгоре на всичкото е прекалено дълъг.

Укротяване на опърничавата - много свежа комедия, но нормално, при този сценарист :baby:

Търсенето на Немо - популярната анимация, знаете за какво става въпрос :diadem2:

Рокнролла - Поредният забавен филм на Гай Ричи.

Нагоре - анимация на Дисни и Пиксар, доста сериозна оценка в IMDB, но не е чак толкова впечатляващ. Започва супер депресиращо и усещането остава през целия филм.

Twilight

Twilight: New Moon

Здрач, здрач, ама детска градина. Любовна история за тинейджърки. Това естествено не пречи на филма да е направен добре, героите си вършат чудесно работата.

Dragonlance: Dragons of Autumn Twilight

Героите от книгата са много точно представени. Приятна анимация.

Вчера вечерта гледах френско-италианския филм Un prophète ... IMDb

un_prophete-361x500.jpg

Препоръчвам го... Филма е страхотен ..

" A young Arab man is sent to a French prison where he becomes a mafia kingpin "

Редактирано от deymoss (преглед на промените)

а вчера изгледах за 2 път "Английският пациент"- знам, че бидейки момиче, ми е "позволено" да се разчувствам, но аз принципно любовни филми рядко харесвам, а този влиза във съвсем друга жанрова категория и е много повече от романтична история с тъжен край... Много е добър във всяко едно отношение, с изключение на нескопосания декор на пустинята, но филмът все пак е сниман 96, а и дали дюните са истински или не, не оказва никакво значение на цялостната сценография.

english_patient_ver1.jpg?w=212&h=300

:rose:

img_39380.jpg

Светът е голям и спасение дебне отвсякъде

Много качествен филм, хареса ми. :biggrin:

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.