Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Посетиха ли хората Луната или не?

Featured Replies

А теб какво те кара да си мислиш че тези снимки наистина са снимани на Луната, и от каде си сигурен? Имаш ли доказателство за това?

Приятелю,

Едно нещо искам да те помоля - не добавяй свои думи, когато цитираш мен!

Ето тези : -Има си начини да се направят тези фалшификати, и според мен, не са снимани на Луната!

• Отговори 552
  • Прегледи 58,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Пак почвам да си мисля, че темата е именно за този раздел! Тази вяра на инат и този инат заради самият инат и игричките на думи, чийто автори си мислят, че нещо постигат с броя на спамещите си постове!

Колегата дава доказателства! А вашите, явно са напъхани на тъмното и топло място, наречено от благоприличие: "Заден двор"!

Темата е за "Празни приказки и забава", като нямаш доказателства за това че сме ходили на Луната, няма смисъл да спамиш!

И ние даваме доказателства, но явно твоят "Заден двор" е много разширен и доказателствата ни не те удолетворяват. Хайде започни да четеш темата от самото и начало, и сам ще се убедиш колко доказателства има за това че не сме ходили никъде.

Редактирано от handcream (преглед на промените)

Тази вяра на инат и този инат заради самият инат и игричките на думи, чийто автори си мислят, че нещо постигат с броя на спамещите си постове!

Както казват братята македонци - Може и да нямам доказателства ама твърдя.

Колегата дава доказателства! А вашите, явно са напъхани на тъмното и топло място, наречено от благоприличие: "Заден двор"!

Ако аз дам доказателство, а ти докажеш, че то е фалшиво, то аз какво точно съм доказал?

:D

Neo вече ти е отговорил - 180 кадъра в секунда, после е прожектирано на екран и е снимано с друга камера при 30 кадъра в секунда. Работата е там, че нито Neo може да докаже, че това се е случило, нито ти можеш да докажеш, че това не се е случило. :)

Доказателствата, които преставяш вече ги обсъждах!

36 кадъра за 1.2 сек от височина 1,4 метра!

Получих, че водеото е извършено на планета с планетно ускорение - 1,9 м/с2 близко да Лунното!

Не е снимано на Земята! Може да не е Луната, но не е на Земята със сигурност!

А, хм! Всъщност, имало е компютри! Но ако говорим за времето на "Лунната програма" 1962-72) компютрите са били извън частни ръце и са имали изчислителни възможности(като скорост) на съвременен калкулатор!-(Тук не броя китайските боклуци с давност 20години, намиращи се още по пазарите)-! А програмите за цифрова видеообработка по онова време, е не знам такива(но и да е имало са били с елементарни възможности, спрямо днешните), нито пък е имало някоя от съвременните операционни системи, върху която да работят!

Прав си!

За това пиша компютри, които да обработват снимки!

Да не смяташ че преди компютрите не са се обработвали снимки и не са се правили колажи?Има си хиляди начини.

Най съмнителното е перфектното и професионално кадриране на снимките,правени без снимащия да вижда какво всъщност влиза в кадъра.

Ама те се упражнявали ежедневно ,може и наистина да са станали за няколко месеца супер професионални фотографи.Братята американци са супермени,само бат Бойко можи да им се опре . :D

Така е! Обаче сега технологиите предполагат много лесно да се открие подобна измама!

Не съм чел някой да е открил подобно нещо до сега.

Да не смяташ че преди компютрите не са се обработвали снимки и не са се правили колажи?Има си хиляди начини.

Най съмнителното е перфектното и професионално кадриране на снимките,правени без снимащия да вижда какво всъщност влиза в кадъра.

Ама те се упражнявали ежедневно ,може и наистина да са станали за няколко месеца супер професионални фотографи.Братята американци са супермени,само бат Бойко можи да им се опре . :yanim:

Така е! Обаче сега технологиите предполагат много лесно да се открие подобна измама!

Това, че американците са оставили много неща на Луната не означава, че те са били там. Първото човешко творение, кацнало на луната е безпилотната съветска сонда "Луна 2". Тя каца на повърхността на Луната на 14 септември 1959 г. По-точно се разбива, защото не е имала спирачни двигатели. "Луна 9" пък е първия апарат, който каца меко на Луната и оцелява. След това и американци и руснаци изпращат сонди и луноходи на Луната. Т.е. руснаците също са оставили много предмети на Луната. Това означава ли, че и те са били на Луната?

Neo вече ти е отговорил - 180 кадъра в секунда, после е прожектирано на екран и е снимано с друга камера при 30 кадъра в секунда. Работата е там, че нито Neo може да докаже, че това се е случило, нито ти можеш да докажеш, че това не се е случило. :D

Ако дадено събитие се е случило, то би трябвало да има доказателства за това. Ако не се е случило няма да има доказателства. Ако американците не са били на Луната, то няма доказателства, които да ти представя, защото и те нямат такива. Китайците имат ли доказателства, че не са били на Луната? Нямат. Какви доказателства трябва да ми предостави някой, за да ми докаже, че китайците не се били на Лунат?

Американците твърдят, че са били на Луната и предоставят доказателства за това, но трябва да докажат, че тези доказателства не са фалшифицирани. Конспираторите, от своя страна, се опитват да докажат, че предоставените доказателства са фалшифицирани, като на всеки аргумент намират контра аргумент. Някой, аз например, съм решил да вярвам, че американците са били на Луната, защото съм видял представените от НАСА доказателства и по пътя на собствената си логика съм достигнал до извода, че НАСА не лъже и американците наистина са били на Луната.

Някой друг, Neo например, е видял представените от НАСА доказателства и по пътя на собствената си логика е стигнал до извода, че НАСА нещо послъгва, защото на тази и тази снимка, и на онези клипчета нещата не са както би трябвало да бъдат, и това е породило съмнения за достоверността на доказателствения материал.

В единия случай аз се опирам на НАСА, като доказала себе си институция, и на собствената си преценка и твърдя, че съм прав, като за доказателство на моето твърдение използвам доказателствата, предоставени от НАСА.

В другия случай, Neo се опира на собствения си опит и преценка и твърди, че НАСА лъже, като за доказателство за твърдението си използва доказателствата на НАСА(поради липса на други) и посочвайки неточностите, пропуските и грешките в тези доказателства защитава твърдението си.

Или аз съм прав или той, но доказателствата не са 100% еднозначни, благодарение на което има дискусии "дали американците кацнаха на Лунат?".

Темата е за "Празни приказки и забава", като нямаш доказателства за това че сме ходили на Луната, няма смисъл да спамиш!

И ние даваме доказателства, но явно твоят "Заден двор" е много разширен и доказателствата ни не те удолетворяват. Хайде започни да четеш темата от самото и начало, и сам ще се убедиш колко доказателства има за това че не сме ходили никъде.

Както казват братята македонци - Може и да нямам доказателства ама твърдя.

Ако аз дам доказателство, а ти докажеш, че то е фалшиво, то аз какво точно съм доказал?

:yanim:

Това може просто да показва дали и до какво ниво е успял Нео да придобие опит!

Доказателства може да има само за състояло се събитие! Липсата на такива, доказва че събитие е нямало( изключая случаите когато има доказателства за дадено събитие, но ние не можем по някаква причина да ги придобием или дори да узнаем за съществуването им)

Ей, туй май отразува начина на мислене на част от колегите, пишещи в тази тема!

Отговорите ми са твърде кратки, но вече е късно, а трябва и да се спи! На всеки цвят ще отговоря на ЛС, ако има желаещи за подробно обяснение, но не сега!

Отплеснахме се, в по-скоро филосовски спорове и е време да престанем в тази тема, да ги продължаваме, така че призовавам към конкретика!

Та в тази връзка! Има ли(притежава ли) някой пишещ в темата някакви реални(веществени) доказателства(дали хората са посетили луната или не(?)) , защото такива не видях! Всеки се опира на повече или по-малко известни факти прочетени някъде или в най-добрият( и единственият който приемам, заедно с научните факти) случай, на лично преживяване на времето на коментираните събития, макар без прякото му участие в тях! А има и твърдения основани дори не на факти, а на прочетени мнения от други автори( не непременно авторитетни, но затова пък известни[И аз чета жълти вестници но, не вярвам на измислиците публикувани там, не вярвам и на шоумени, нито на гурутата на разни секти, нищо че може да са много известни*]), на които колегите са повярвали като в пост фактум!

*Известност и авторитет не са едно и също нещо, макар че второто може да причини първото!

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

Доказателствата, които преставяш вече ги обсъждах!

36 кадъра за 1.2 сек от височина 1,4 метра!

Получих, че водеото е извършено на планета с планетно ускорение - 1,9 м/с2 близко да Лунното!

Не е снимано на Земята! Може да не е Луната, но не е на Земята със сигурност!

Прав си!

За това пиша компютри, които да обработват снимки!

Приятелю,явно не четеш всичко което пишем.Оригиналната лента е снимана с 180 кадъра в секунда и след това е прожектирана с 30 .Видеокамерата с която после са заснели прожектитаното на екран изображение е снимала с 30 кадъра в секунда и затова ти смяташ че е снимано на луната.Ама аз ти посочвам елементарния начин по който опита може да е бил направен на земята.После всички снимки и ленти са били сканирани и дигитализирани а оригиналите естествено като ненужни са изчезнали,най-вероятно унищожени.

Много удобно нали?Били ненужни и нищо не доказвали според защитнищите на официалната версия.Но според някой хора разбиращи от това онова ,това съвсем не е вярно.Просто е унищожено едиственото сигурно доказателство за това дали има манипулация или не. :D

Напредъка на технологиите е съчетан с силно променяне и начина на мислене на хората,така че изобщо не е по-лесно да се открие подобна измама.Има доста хора които активно се трудят това да не стане,или поне да не е никак лесно,а и за това болшинството да не вярва .Доказателство за това и цялата тази интересна тема. :yanim:

Приятелю,явно не четеш всичко което пишем.Оригиналната лента е снимана с 180 кадъра в секунда и след това е прожектирана с 30 .Видеокамерата с която после са заснели прожектитаното на екран изображение е снимала с 30 кадъра в секунда и затова ти смяташ че е снимано на луната.Ама аз ти посочвам елементарния начин по който опита може да е бил направен на земята.После всички снимки и ленти са били сканирани и дигитализирани а оригиналите естествено като ненужни са изчезнали,най-вероятно унищожени.

Много удобно нали?Били ненужни и нищо не доказвали според защитнищите на официалната версия.Но според някой хора разбиращи от това онова ,това съвсем не е вярно.Просто е унищожено едиственото сигурно доказателство за това дали има манипулация или не. :D

Напредъка на технологиите е съчетан с силно променяне и начина на мислене на хората,така че изобщо не е по-лесно да се открие подобна измама.Има доста хора които активно се трудят това да не стане,или поне да не е никак лесно,а и за това болшинството да не вярва .Доказателство за това и цялата тази интересна тема. :yanim:

Отиди лично в в "прашасалите мазета"(майтап) където от НАСА си държат аналоговите архиви, да си поровиш 1-2 месеца и може нещо да откриеш от оригиналните ленти снимани на Луната! Ако са оцелели, щото знаеш ли дали дори след толкова дълъг период се е запазил някакъв образ на тях? Това не са снимките на баба от семейният албум! Тези ленти наистина са можели да оцелеят и работят при екстремни условия, но за времето на мисията със сигурност + неизвесно колко след това! А може(ако са оцелели и използваеми) някой/и бивш/и служител/и на НАСА да ги/са е изнесъл/и с намерението да ги продаде/ат след време на сериозни цени - капитализъм(американски при това)!

Те( другата година пак искат до "Титаник" да се потопят, за парите от продажба на вещите, които могат от кораба да изнесът алчните ко*елета, ти си мислиш че от архива на НАСА, който не е на няколко километра дълбочина в океана, не може да се изнесът няколко куфара с ленти в тях, още повече по онези времена!

Толкова лесно ако можеше да се открадне от НАСА, те намаше да имат нито една тайна от нас, :ph34r: всичко си им е в архивите, нищо изчезнало няма. Ако тези записи излезнат на яве, кой ли знае какви шокиращи ще са за вас които вярвате че са ходили на Луната, затова може и да са ги унищожили умишленно, с цел никога да не разберем истината. Затова темата е в раздел "Мистика"!

този безконечен спор се води на много места и аргументите са главно технически. Хайде, тъй и тъй се води тук - в Религии, Мистика, и Езотерика да му дадем и един подобаващ за това място оттенък:ph34r: ________________________ Хермес Трисмегист формулира един от основните закони в езотериката Каквото горе, това и долу, каквото долу така и горе Да екстраполираме! Човешкото тяло има 4 аспекта в сегашното ни състояние - физически, етерен, астрален и ментален. И е умалено копие на планетата ни. С което искам да кажа, че Земята също има 4 аспекта, които можем да регистрираме - физическо, етерно, астрално и ментално. При човек етерното /енергийният аспект, който захранва и задвижва останалите аспекти, или тела/ прониква цялото физическо тяло и излиза извън него на 1-2 см. И така, ако приемем, че физическото ни тяло може да се сведе до сфера с 1-2 м. диаметър /много е условно, но точността ще е достатъчна за това, което се опитвам да кажа/, а етерното тяло излиза на 1-2 см извън него, то съотношението на излизането извън физическото тяло на етерното ще е приблизително 1 - 2 на сто, или 1 - 2%. Ако приложим законът на Хермес по аналогия, то тогава и етерното тяло на нашата планета ще излиза извън физическото с 1 - 2%, или при диаметър от 12 000 км то ще обгръща Земята до 120 - 240 км. Тъй като биологичните процеси, както и доста други се захранват и оживяват от етерното тяло както на индивида, така и от етерното тяло на планетата, то живот извън него е много под въпрос. Не знам дали изобщо е възможно. Етерното тяло на планетата не е въздух и храна, та да се складира. И наистина, всички пилотирани полети и орбитални станции са в границите на това планетарно етерно тяло. Как милсите, възможно ли изобщо то да се напусне преживе?!

този безконечен спор се води на много места и аргументите са главно технически.

Хайде, тъй и тъй се води тук - в Религии, Мистика, и Езотерика да му дадем и един подобаващ за това място оттенък:ph34r:

Хермес Трисмегист формулира един от основните закони в езотериката

Каквото горе, това и долу, каквото долу така и горе

Да екстраполираме!

Човешкото тяло има 4 аспекта в сегашното ни състояние - физически, етерен, астрален и ментален. И е умалено копие на планетата ни. С което искам да кажа, че Земята също има 4 аспекта, които можем да регистрираме - физическо, етерно, астрално и ментално.

При човек етерното /енергийният аспект, който захранва и задвижва останалите аспекти, или тела/ прониква цялото физическо тяло и излиза извън него на 1-2 см. И така, ако приемем, че физическото ни тяло може да се сведе до сфера с 1-2 м. диаметър /много е условно, но точността ще е достатъчна за това, което се опитвам да кажа/, а етерното тяло излиза на 1-2 см извън него, то съотношението на излизането извън физическото тяло на етерното ще е приблизително 1 - 2 на сто, или 1 - 2%. Ако приложим законът на Хермес по аналогия, то тогава и етерното тяло на нашата планета ще излиза извън физическото с 1 - 2%, или при диаметър от 12 000 км то ще обгръща Земята до 120 - 240 км. Тъй като биологичните процеси, както и доста други се захранват и оживяват от етерното тяло както на индивида, така и от етерното тяло на планетата, то живот извън него е много под въпрос. Не знам дали изобщо е възможно. Етерното тяло на планетата не е въздух и храна, та да се складира. И наистина, всички пилотирани полети и орбитални станции са в границите на това планетарно етерно тяло. Как милсите, възможно ли изобщо то да се напусне преживе?!

Що за закон е това ?

Само го погледни как е формулиран :

Каквото горе, това и долу, каквото долу така и горе.

Що за закон е това ?

Само го погледни как е формулиран :

Каквото горе, това и долу, каквото долу така и горе.

Прав си, не го цитирах дословно, а само по смисъл:ph34r:

А той е обявен в Изумрудения /смарагдовия/ скрижал /или плоча/. Ето как гласи

Табула смарагдина - Смарагдената плоча

Това е вярно! Това е сигурно! Това е цялата истина!

Това, което е долу, е еднакво с това, което е горе,

и това което е горе, е еднакво с това, което е долу,

за да се осъществят чудесата на Единия!

И така, както всички неща

са станали от Единия

чрез едно посредничество,

така те всички са родени от този Един,

чрез пренасяне.

Техният баща е Слънцето;

Техната майка е Луната.

Въздуха ги носи в своя скут.

Земята беше тяхна кърмачка (дойка).

Бащата на всички талисмани в целия свят е вездесъщ.

Неговата сила остава недокосната, когато се употребява на земята.

Разделяй грижливо и с гоямо разбиране земята от огъня, финото от това, което е твърдо, гъсто и неподвижно.

От земята то се издига към небето и от там се спуска отново надолу към земята и при това приема силата на това, което е горе, и на това, което е долу.

Така вие ще притежавате славата на целия свят, и затова от вас ще бяга всичката тъмнина.

Това е могъщата сила на всички сили, защото тя побеждава всичко нежно (меко) и прониква (преминава) през всичко твърдо.

Така е създаден света. От него по същия начин ще произлязат чудни творения. Затова ме нарекоха три пъти големия Хермес, защото аз притежавам трите аспекта на ученията на мъдростта на целият свят.

Изчерпателно е (в смисъл комплектно, пълно) това, което казах за приготвянето на златото.

Този текст е в основата на западната езотерика

Редактирано от valentinus (преглед на промените)

Човешкото тяло има 4 аспекта в сегашното ни състояние - физически, етерен, астрален и ментален. И е умалено копие на планетата ни. С което искам да кажа, че Земята също има 4 аспекта, които можем да регистрираме - физическо, етерно, астрално и ментално.

При човек етерното /енергийният аспект, който захранва и задвижва останалите аспекти, или тела/ прониква цялото физическо тяло и излиза извън него на 1-2 см. И така, ако приемем, че физическото ни тяло може да се сведе до сфера с 1-2 м. диаметър /много е условно, но точността ще е достатъчна за това, което се опитвам да кажа/, а етерното тяло излиза на 1-2 см извън него, то съотношението на излизането извън физическото тяло на етерното ще е приблизително 1 - 2 на сто, или 1 - 2%. Ако приложим законът на Хермес по аналогия, то тогава и етерното тяло на нашата планета ще излиза извън физическото с 1 - 2%, или при диаметър от 12 000 км то ще обгръща Земята до 120 - 240 км. Тъй като биологичните процеси, както и доста други се захранват и оживяват от етерното тяло както на индивида, така и от етерното тяло на планетата, то живот извън него е много под въпрос. Не знам дали изобщо е възможно. Етерното тяло на планетата не е въздух и храна, та да се складира. И наистина, всички пилотирани полети и орбитални станции са в границите на това планетарно етерно тяло. Как милсите, възможно ли изобщо то да се напусне преживе?!

Gemini 11 също ли е измислица ?

Gemini 11 също ли е измислица ?

Не знам:ph34r:. Нищо не твърдя. Само помолих другите потребители за мнение по този аспект, който набелязах.

• Автор

http://www.vbox7.com/play:bd54b8cc Този клип, дублиран на руски, показва първите стъпки на човека на луната, борбата с лунните ветрове за оправяне на знамето, двамата астронавти пред камерата, която ги следи... не че е трудно да се сложи фотодатчик :whist: и др. Само трябва да се следят детайлите... и да се поставят под въпрос. редакция: Може и да са ходили братята американци, но кадрите които пущат за обществено запознаване със събитието не са от там, много са чисто земни, снимани при тренировките за полетите.

Редактирано от gaffer (преглед на промените)

За мен, най убедителния аргумент за това, че американците са стъпвали на Луната е невъзможността да се направи такава мащабна измама, в която да са замесени десетки или стотици хора и това да не се разбере толкова много години. За знамето - това е най-лесно оборимия аргумент - предполагам, по-назад в темата е казано, защо се "вее" и няма и аз да го повтарям. Има обаче доста неща, които те карат да се замислиш за достоверността на лунната разходка, но до сега не съм прочел нито един аргумент, който да не е бил оборен/оспорван в някаква степен.

За мен, най убедителния аргумент за това, че американците са стъпвали на Луната е невъзможността да се направи такава мащабна измама, в която да са замесени десетки или стотици хора и това да не се разбере толкова много години. За знамето - това е най-лесно оборимия аргумент - предполагам, по-назад в темата е казано, защо се "вее" и няма и аз да го повтарям. Има обаче доста неща, които те карат да се замислиш за достоверността на лунната разходка, но до сега не съм прочел нито един аргумент, който да не е бил оборен/оспорван в някаква степен.

Струва ми се че силно подценяваш възможностите на системата.Даже и няколко хиляди да са били,което не е така,няма проблем да се осъществи замисълът.Само по филмите съвестта надделява над разума и има хепиенд,в който лошите са наказани а справедливостта тържествува. :ph34r:

http-~~-//www.vbox7.com/play:bd54b8cc

Този клип, дублиран на руски, показва първите стъпки на човека на луната, борбата с лунните ветрове за оправяне на знамето, двамата астронавти пред камерата, която ги следи... не че е трудно да се сложи фотодатчик :ph34r: и др. Само трябва да се следят детайлите... и да се поставят под въпрос.

редакция: Може и да са ходили братята американци, но кадрите които пущат за обществено запознаване със събитието не са от там, много са чисто земни, снимани при тренировките за полетите.

Откъде вятър в студио? Чак толкова лаишки едва ли са действали! "Ветреенето" на флага и походката на астронавтите по лунната повърхност се определят от други фактори, не движение на въздушни маси както имаш желание да ни убедиш!

Ако дадено събитие се е случило, то би трябвало да има доказателства за това. Ако не се е случило няма да има доказателства. Ако американците не са били на Луната, то няма доказателства, които да ти представя, защото и те нямат такива. Китайците имат ли доказателства, че не са били на Луната? Нямат. Какви доказателства трябва да ми предостави някой, за да ми докаже, че китайците не се били на Лунат?

Американците твърдят, че са били на Луната и предоставят доказателства за това, но трябва да докажат, че тези доказателства не са фалшифицирани. ...

Защо? Ти самият по-горе подкрепяш логиката, че ако нещо не се е случило, не е нужно да се представят доказателства за това. Ако няма фалшифициране, защо искаш да се представят доказателства? Сам си противоречиш.

Редактирано от Shiniasu (преглед на промените)

Струва ми се че силно подценяваш възможностите на системата.Даже и няколко хиляди да са били,което не е така,няма проблем да се осъществи замисълът.Само по филмите съвестта надделява над разума и има хепиенд,в който лошите са наказани а справедливостта тържествува. :questions:

От опит знам, че една тайна знае ли се от повече от двама, тя вече не е тайна. В случая и да не са стотици замесените, най-малкото са десетки. Ако е фалшификат, то са замесени още повече хора. Предполагам, че повечето са си живи и здрави и днес. Колко от тях са споделили с най-близките си? И защо да говорим за съвест, когато една такава тайна би струвала милиони. А и къде са Руснаците? В периода на Студената война каква по-добра пропаганда? И да не са руснаците, какво правим с останалите нации? Кой би рискувал да прави фалшификат, който след години лесно би бил разкрит...

Откъде вятър в студио? Чак толкова лаишки едва ли са действали! "Ветреенето" на флага и походката на астронавтите по лунната повърхност се определят от други фактори, не движение на въздушни маси както имаш желание да ни убедиш!

Откъде знаеш какво е било студиото?Не мисля че са имали достатъчно време за да изпипат всички подробности,от там може да следват евентуални грешки.Разкажи какво определя ветреенето на флага и походката на астронавтите по лунната повърхност,според теб.

От опит знам, че една тайна знае ли се от повече от двама, тя вече не е тайна. В случая и да не са стотици замесените, най-малкото са десетки. Ако е фалшификат, то са замесени още повече хора. Предполагам, че повечето са си живи и здрави и днес. Колко от тях са споделили с най-близките си? И защо да говорим за съвест, когато една такава тайна би струвала милиони. А и къде са Руснаците? В периода на Студената война каква по-добра пропаганда? И да не са руснаците, какво правим с останалите нации? Кой би рискувал да прави фалшификат, който след години лесно би бил разкрит...

Кой ще им ги плати тия милиони и срещу какви доказателства?По вероятното е да не са вече живи и здрави оптимистите дето биха опитали такава авантюра.И не намесвай Студената война и пропагандата,истината и за тия неща ще излезе наяве даже и по късно ,отколкото истината за лунната одисея.

Кой би рискувал да направи фалшификат?Ами , който го е направил. :questions:

Освен това има известна възможност само фото и видео материалите да са фалшиви,поради абсолютно повредените и не ставащи за нищо оригинали,а пък иначе мисиите до луната да са се състояли,независимо по какъв начин.

Откъде знаеш какво е било студиото?Не мисля че са имали достатъчно време за да изпипат всички подробности,от там може да следват евентуални грешки.Разкажи какво определя ветреенето на флага и походката на астронавтите по лунната повърхност,според теб.

Първо, защо да са нямали време да изпипат всичко? "Ветреенето" е от гъвкавия прът и вибрациите. Няма къде да наблюдаваме подобно поведение на знамето, тъй като не живеем на Луната и човешкия мозък е така устроен, че логично ще го свърже с вятър. За походката - тъй като не следя цялата тема, какво по-точно имаш предвид?

Защо? Ти самият по-горе подкрепяш логиката, че ако нещо не се е случило, не е нужно да се представят доказателства за това. Ако няма фалшифициране, защо искаш да се представят доказателства? Сам си противоречиш.

Айде да оставим логическите занимания за друг път.Твоя пост също е пълен с противоречия,ама какво от това?

Освен това има известна възможност само фото и видео материалите да са фалшиви,поради абсолютно повредените и не ставащи за нищо оригинали,а пък иначе мисиите до луната да са се състояли,независимо по какъв начин.

Приятел, всичко наред ли е при теб ?

Май се олюляваш към противниковия лагер ?

Я разказвай, какво те накара да си обърнеш мнението ?

... Кой ще им ги плати тия милиони и срещу какви доказателства? ...

Как кой? За най-голямата конспирация в цялата история на човечеството ли? Като се почне от медиите - радио, телевизия, вестници и списания, издателски къщи и т.н. и се стигне до СССР, Куба, Китай, Северна Корея и т.н.

Доказателства? Достатъчно е да си бил участник в тези събития и да можеш да го докажеш - трудов договор и т.н. После можеш да опишеш фактите - ако лъжеш, това лесно ще "лъсне", а има и полиграф. Ако един се разприказва, това ще е лавина, да не говорим, че нищо не биха посмели да му направят, за да не потвърдят подозренията. И как нито един от тези хора не е депозирал истината някъде, където да се отвори след смъртта му или нещо подобно.

Ако няма фалшификация да, но има много хора, които твърдят, че има фалшифициране. При този случай ще трябва да се докаже, че доказателствата не са фалшифицирани.

Давам ти пример: Ти си адвокат, и клиентът ти е обвинен в престъпление. Обаче той твърди, че е невинен, и ти, на базата на честната му дума и черните му очи, си му повярвал, че е невинен. В съда обаче прокурора представя доказателства - снимки и аудио записи, които доказват, че клиента ти е виновен. Ти взимаш снимките и започваш обстойно да ги разглеждаш, и в теб започват да се пораждат съмнения относно достоверността на тези снимки - тук колата, с която е извършено престъплението е "паднала от небето", защото в дълбоката кал около нея има всякакви следи, но не и следи от гумите на колата, т.е. тя не се е придвижила до там на собствен ход ами някой, едва ли не я е спуснал с кран. На друга снимка е показано как твоя клиент гледа някъде в дясно, но се е прицелил в ляво и с три изстрела е уцелил жертвите точно в челото. Всички тези, да ги наречем неточности, пораждат в теб основателни съмнения за достоверността на снимките, но понеже прокуратурата(а тя е държавна институция и винаги казва истината на хората) казва, че те са истина, то ти какво? Ще се съгласиш с това или ще се опиташ да докажеш на всички, че снимките са изфабрикувни и ще се опиташ да спасиш клиента си?

Не приемай казаното от мен като лична нападка. Просто дадох пример.

djagi, колко често чуваш някой бивш сътрудник на ФБР, ЦРУ, КГБ, Щази, Ми-6, МОСАД да получава милиони и да издава пикантни тайни на бившите си работодатели. Да не мислиш, че всяка една разузнавателна агенция не дава милиони за информация и не издирва хора, които биха продали нужната информация?

Редактирано от A.com (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.