Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

От ръката на мама - кулинарни уроци

Featured Replies

Федорка направо трябва да ти подаря акции от фирмата. :blink:

Хлебчета ала Амбър вече седмица се радват на добър успех на пазара.

Ние правим същите питки, но кръгличка, сега с ножицата те добиха направо съвсем друг облик.

В момента Мариянка пробва шарения козунак. Публикувано изображение

Съжалявам, че фотоапарата ни е развален.

• Отговори 236
  • Прегледи 61,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Закуска за шампиони (Бъркани яйца)

Продукти:

3 яйца

Олио

Сол

Публикувано изображение

Гарнитура: По ваш избор

Чупим яйцата в отделен съд (за да видим дали са ок).

Публикувано изображение

Загряваме олиото на котлона.

Публикувано изображение

Сипваме яйцата в тигана със сгорещено олио.

Публикувано изображение

Разбъркваме до получаването на еднородна смес.

Публикувано изображение

Продължаваме да бъркаме, докато сместа се сгъсти и махаме от котлона.

Публикувано изображение

Гарнираме по свой избор (или с каквото имаме).

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Бон Апети Публикувано изображение !

Много ми допадна гарнитурата!Мога да се нахраня и без яйцата! :rolleyes:

Много ми допадна гарнитурата!Мога да се нахраня и без яйцата! :rolleyes:

Ами аз понеже съм зодия Вълк, не мога без месце, та заради туй ми е такава гарнитурката Публикувано изображение

За мен тогава маслинките и филийките. Хлебец, маслини и лучец... какво повече му трябва на човек Публикувано изображение

Ех, Джерко, защо не те познавах по-рано, веднага бих те взела Публикувано изображение

П.П. Луканката Карловска ли е? На такава ми прилича? :rolleyes:

Брау, брау!!!! Имаме престрашил се мъж! :)

Айде да се престраша и аз. Нема само колегата да се хвали с омлета си. Ся ше ви покажа и аз мойте си яйца Публикувано изображение

Това са моите специални принцески с яйце и сирене,които правя само за спИциални хора. Малцина са имали честта да ядат от този апотеоз на кулинарното изкуВство...

Започвам директно със снимките, без да обяснявам. Тя технологията е ясна :)

Птродуктите: краве масло,хляб,яйце,сирене

Публикувано изображение

Чупим си едното яйце в купичка

Публикувано изображение

извършваме въртеливи движения с китката Публикувано изображение

Публикувано изображение

слагаме сиренце,ситно натрошено на ръка

Публикувано изображение

и бъркаме до получаването на тази хомогенна странно изглеждаща смес Публикувано изображение

Публикувано изображение

Слагаме намазаните филийки в парти - грила

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Печем до получаването на равномерен кафеникав загар.

Публикувано изображение

Ако имате кетчуп или лютеница,може да мазнете отгоре - става още по-готино. :cheers: В случая нямах такива екстри и си ги хапнах натюр,с чаша портокалов сок...

Дерзайте! Публикувано изображение

Вече знам какво ще правя тези дни за закуска Публикувано изображение Браво на младежите Публикувано изображение

Сандвичите си ги направих за след вечеря Публикувано изображение Така ми се приядоха като ги видях,че нямаше как.

Има какво да се научи от темата,никога не съм слагала масло - а така са много,много по-вкусни.

Браво!

Редактирано от iveta7 (преглед на промените)

специални принцески с яйце и сирене

Аз само ям от принцеските Публикувано изображение

Редактирано от iveta7
Намален размер на цитата (преглед на промените)

Аз само ям от принцеските Публикувано изображение

:)

Ами то принцеска, принцески яде Публикувано изображение

Браво, петльо, дечурлигата ти няма да останат гладни Публикувано изображение

За мен тогава маслинките и филийките. Хлебец, маслини и лучец... какво повече му трябва на човек Публикувано изображение

Ех, Джерко, защо не те познавах по-рано, веднага бих те взела Публикувано изображение

П.П. Луканката Карловска ли е? На такава ми прилича? :)

Размина ти се...

Такова чудо кат' мене никой не би си взел у къщата :lol6: . Тежко и на тази, която ме прибере :hush:

ПП: Карловска е луканката ;)

Айде да се престраша и аз. Нема само колегата да се хвали с омлета си. Ся ше ви покажа и аз мойте си яйца Публикувано изображение

Само не си показвай яйцата, моля те :lol6:

ПП: Ти да не видиш нещо.

Ако цитатът, който е постнала Ивета отговаря на действителността, то следва, че аз ще доживея минимум до 150 години Публикувано изображение

А съм измислил и 20-30 начина за приготвне на яйца, това с луканката нищо не е. Имам къде-къде по-екстравагантни рецепти, които ще запазя за себе си, та да не се смеете много ;)

• 3 седмици по-късно...

Темата нещо е замряла... :)

Лесна месно-зеленчукова торта

Продукти:

4 яйца

около 300 г нарязано на тънки филийки филе (аз ползвам свинско)

4 с. л. заквасена сметана

около 200 г задушени нарязани гъби

1-2 тиквички

1 домат

сол

копър

малко краве сирене за настъргване отгоре (може и кашкавал)

В малка тавичка (моята е с размери около 20 - 20 и нещо см. се постила готварска хартия, която се намаслява и се редят като се застъпват парчетата филе.

Публикувано изображение

В купа се разбъркват яйцата и се добавя сметаната. Не е нужно да получавате чак хомогенна смес.

Публикувано изображение

Заливаме с част от яйчената смес филето.

Публикувано изображение

Отгоре нареждаме пак застъпвайки се нарязаните на тънки кръгчета част от тиквичките.

Публикувано изображение

Отгоре покриваме с гъбите и леко посоляваме. (може преди да ги сложите пак да полеете с яйчената смес малко или да настържете малко кашкавал)

Публикувано изображение

Пак редим ред от тиквичките.

После поставяме нарязания на дребно домат.

Покриваме с яйчената смес, която е останала.

Печем в умерена фурна на 200оС около 50 минути.

Публикувано изображение

Изваждаме и покриваме с настърганото сирене (или кашкавал) и пак връщаме във фурната да се запече.

Публикувано изображение

Изваждаме лесно от тавичката като поизстине малко с помощта на хартията за печене, която излиза извън тавичката, както се вижда на предишните снимки.

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Сервираме

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Естествено зеленчуците може да ги замените с други, както може и без месо за вегетарианците.

Лесна месно-зеленчукова торта

Публикувано изображение

Много вкусничко.Мерси...чакам още солени работи (по сладкото много,много не си падам)

момичета тази тема не трябва да я поглеждам докато съм на диета, но толкова ме изкушавате. Страхотни рецепти и документирано със снимки.... стомахът ми е в агония, а мозъка в хаотично бягане между 'спри диетата", "продължи диетата".

действай, действай :P

Пак ме хващат лудите ,така че тези дни Публикувано изображение

П.п само трябва някой на счука орехите :lol6:

момичета, понеже тези седмици съм на диета и изкуствено се опитвам да не влизам в тази тема. съпругът обаче вчера я видял отворена и я разгледал подробно. има около 10 рецепти, които си е харесал и за първи път да е доволен от това което разглеждам в интернет. страхотна тема по неговото мнение Публикувано изображение аз да му мисля. ще сравнява след това вашите картичнки с моята продукция.

момичета, понеже тези седмици съм на диета и изкуствено се опитвам да не влизам в тази тема. съпругът обаче вчера я видял отворена и я разгледал подробно. има около 10 рецепти, които си е харесал и за първи път да е доволен от това което разглеждам в интернет. страхотна тема по неговото мнение Публикувано изображение аз да му мисля. ще сравнява след това вашите картичнки с моята продукция.

Теа, ами той като си ги е харесал да се хваща и да си ги прави - какво теб те юрка? Публикувано изображение Упътването е като за ъъъъъъъъ...... мъже ;)

Хайде и аз да отчета с моя чуден Гюведж (не знам гювеч ли се пише или гюведж) Публикувано изображение

Гюведж ала Динди

За да сготвите този гюведж трябва да имате няколко условия налице:

1- мрънкащ гладен мъж.

2- мрънкаща мързелива жена.

3-гюведж.

Публикувано изображениеПубликувано изображение

Така в гюведжа точни пропорции не съм слагала, общо взето го карах от всичко по-малко. Както казват старите майстори "на око".

Продуктите бяха избрани според това какво на мен ми се ядеше вътре, някои неща като грахта и фасула не ги бях яла от години(може би, за това вкусът им ми се стори божествен).

Та, ето с какви продукти разполагаме:

Публикувано изображение

Или иначе казано:

1. Някакво месо(в моят случай пилешко).

2. Грах-колкото-толкова

3. Зелен фасул -колкото толкова

4. Гъби- защото много обичаме гъби

Внимание! Тези диви замразени гъби се оказаха изключително неподходящ избор. Определено никога повече не смятам да си купувам от този вид. По моето не професионално и скромно мнение са подходящи само за китайски ястия. В нашата кухня стоят ужасно лигаво.

5. Едно морковче.

6. Една главичка лук.

7. Картофи - колкото ни харесат.

Сол.

Магданоз.

И така, нарязваме си продуктите:

Публикувано изображение

След това с малко мазнина намазваме дъното на гюведжа и започваме да редиме.

Първа се слага месото:

Тралала ето така...

Публикувано изображение

Следват грахта, фасула, морковът, лукът, картофите, магданозът и всичко друго, което душата ви иска...

Публикувано изображение

Сега се замислям дали да не сложа и следващият път и царевица Публикувано изображение Ще помислиме....

Посоляваме по някое време и добавяме гъбите.

Сле това...в една чаша слагата една лъжица брашно, една малка лъжица червен пипер разбърквате с малко вода, гледате да нямате буци. Ако имате, минете я през цедката и изсипвате.

Следва доматеното пюре и се залива с вода, при заливането с вода трябва да се вземе в предвид, че гъбите пускат, а не се изпарява много. Така че сипете чаша, чаша и половина макс...

Публикувано изображение

След 2 часа мързелуване пре тв-то и помоткване пред компа вадиме следния краен продукт:

Публикувано изображение

От снимката се вижда, че аз с моите 2 чаши вода съм се пооляла. С девизът си "по-добре да отсипя отколкото да се занимавам със сгъстяване" шашнах майка ми и реших проблема като отсипах ;) Срам ме е, ама повече ме мързи...

Следва яденето...

Публикувано изображение

Какво се случи по натам ще оставя за себе си Публикувано изображение Този гюведж отдавна се намира в Рая на манджите и няма да му ровя кокалите сега я... Публикувано изображение

Приятно готвене на всички, аз за тази година приключих Публикувано изображение

П.П Извинявам се за тези различни размери на снимките, ама нещо се пооплетох.

довечера ще правя лазаня - очаквайте включване

П.П2 Аз съм накиснала един зрял фасул да метна в тенджерата под налягане, но след 2-3 дни ще направя лазанята ако пуснеш рецептата.

сдобий се с малко пилешко филе, гъбки и босилек да си готова :computer2:

и не ти трябват листи за лазаня :P

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.