Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Филмите и книгите

Featured Replies

Абе, в здрачовете не е толкова интересен защото тепърва има да се развива и разкрива героя. Чакам сега на 9ти юли да гледам Eclipse.

А колкото до англичаните, не забравяйте, че той е играл предимно в английския театър и мюзикъли и като актьор е наистина талантлив.

А аз до принца още не съм стигнала, май ще е на финала на сесията. И без друго официалния край на сесията ми е на 9ти юли и смятам за черешка да си подаря една здрач премиера :speak:

Би, аз като знам ти какво кино харесваш по принцип - това определено не са твоите филми, но напипаш ли патинсън в някоя постановка или мюзикъл, особено както пътуваш напред назад - на изпускай, чела съм че адски си струва.

Именно, имайки предвид гадния си кино снобизъм, голямо впечатление ми е направил, за да го похваля.

А добрите театрални актьори принципно са и много добри филмови такива. Да не говорим пък за английските - Alan Rickamn (тоя какъв глас вади само!), Кевин Спейси и т.н. :ph34r:

Талантлив е много Патирсън и виждам, че има желание да се занимава с по-сериозни роли и си му личи, че цялата тая известност и истерия покрай поредицата му е по-скоро бреме.

Той и Салвадор Дали игра...

• Отговори 563
  • Прегледи 150,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Мдааа, не мисля, че му е толкова в тежест, по-скоро се забавлява с еднотипния герой, който го изстреля във вихъра на холивуд. Знаем, че след като изкара тая поредица ще може сам да си подбира ролите - демек по-стойностни и сериозни.

.......

Аз онзи ден гледах "Принцът на Персия" - знам, че не е правен по книга, но...с удоволствие бих прочела този сюжет. Всичко беше извадено като от роман - ох като почнеш от историята на главните, като минеш през самия главен - който направо да го изпапкаш Публикувано изображение

.......

И аз снощи го гледах на кино и ТО СЪС мъжо, и двамата бяхме очаровани. Първо отидохме малко скептично настроени, но ни завладя напълно. Ефектите бяха жестоки, абе щом през целия филм не се замислих как е направен филма, значи е добър. Няма нищо общо със Сблъсъка на титаните - това според мен беше пълна глупост.

За довечера съм приготвила да гледаме Remember me.

• 4 седмици по-късно...

Изгледах "Затъмнение" и въпреки,че не съм от феновете на "Здрач" поредицата,може да се каже,че филмът ми хареса.Като цяло смятам,че можеше да съберат 2-ра и 3-та книга в един филм,за да се стигне по-бърже до същността,а именно бебета,ала бала,сватби и тъй нататък.Много ме изнерви любовният триъгълник,който се заформи,все се надявах да дойде моментът,в който Бела ще каже в прав текст,че обича Джейк само като приятел,но тоя момент така и не дойде.Не съм чела книгата,надявам се там да е споменато нещо такова,че да ми легне сърце на място.Имаше и целувки даже,които биха могли да се приемат според ситуацията като принудителни,но все пак лично аз предпочитам да ни бяха лишили от тях.

Доста забавни реплики си разменяха Едуард и Джейк,смяла съм се с глас на забележките им. :rolleyes:

Мога да кажа,че в този филм досега има най-много динамика,заради подготовката да се изправят срещу армията,но самите ефекти не ми допаднаха много,както и в предишните серии,някак отсечени и прекалено изкуствени,макар че имам съменения,че и това е била целта на екипа,който ги е подготвял.В сравнение с втория филм,"Затъмение" повече ми хареса,но "Здрач" си остава най-сладката история.Просто беше уникално и красиво цялото това нещо,което се случваше с Едуард и Бела,но с всяка следваща книга си загуби уникалността.Пете,не чети това,но според мен историята трябваше да спре до първата книга,всичко оттам нататък е някак прекалено измислено и лично аз щях да запазя много по-скъп спомен за "Здрач",ако не бяха последвалите продължения.

Редактирано от The Duchess (преглед на промените)

Изгледах "Затъмнение" и въпреки,че не съм от феновете на "Здрач" поредицата,може да се каже,че филмът ми хареса.Като цяло смятам,че можеше да съберат 2-ра и 3-та книга в един филм,за да се стигне по-бърже до същността,а именно бебета,ала бала,сватби и тъй нататък.Много ме изнерви любовният триъгълник,който се заформи,все се надявах да дойде моментът,в който Бела ще каже в прав текст,че обича Джейк само като приятел,но тоя момент така и не дойде.Не съм чела книгата,надявам се там да е споменато нещо такова,че да ми легне сърце на място.Имаше и целувки даже,които биха могли да се приемат според ситуацията като принудителни,но все пак лично аз предпочитам да ни бяха лишили от тях.

Доста забавни реплики си разменяха Едуард и Джейк,смяла съм се с глас на забележките им. :)

Мога да кажа,че в този филм досега има най-много динамика,заради подготовката да се изправят срещу армията,но самите ефекти не ми допаднаха много,както и в предишните серии,някак отсечени и прекалено изкуствени,макар че имам съменения,че и това е била целта на екипа,който ги е подготвял.В сравнение с втория филм,"Затъмение" повече ми хареса,но "Здрач" си остава най-сладката история.Просто беше уникално и красиво цялото това нещо,което се случваше с Едуард и Бела,но с всяка следваща книга си загуби уникалността.Пете,не чети това,но според мен историята трябваше да спре до първата книга,всичко оттам нататък е някак прекалено измислено и лично аз щях да запазя много по-скъп спомен за "Здрач",ако не бяха последвалите продължения.

Мила мнението ти отговаря на 100% на споделеното с мен от познати които не са чели книгите...тоест като цяло става, ама не много. Във филмите просто не може да усетите за какво става на въпрос и според мен е голям пропуск от твоя страна, който в бъдеще трябва да коригираш :)

Силно се надявах поне във филма Джейк да изяде един тупаник от Едуард, който така силно ми липсваше в книгата, но явно и сценаристите подобно на авторката са били милостиви, щом са ги оставили само на остри реплики :cool: Жалко за нам по агресивно настроените към пумияра :down:

Мерси за коментара Миа...но няма да е лошо да споделиш и какво мисли мама по въпроса, която е закоравял фен ;)

Мерси за коментара Миа...но няма да е лошо да споделиш и какво мисли мама по въпроса, която е закоравял фен :cool:

Мама е въодушевена както винаги,но и нейното мнение е,че първата част е най-хубава.Според нея при другите става вече прекалено детско всичко,но пък когато аз се бунтувах срещу въпросният любовен триъгълник,тя само каза за Бела - "Нека й е лошо с тея двамата" Публикувано изображениеКато цяло е много доволна от филма и когато свърши веднага ме попита кога ще излиза следващата част...за което пък,както винаги,аз трябва да попитам тебе.Публикувано изображение

Редактирано от The Duchess (преглед на промените)

За сведение на почитателките на Дж.Остин по Нова на 18.07 ще дават "Гордост и предразсъдъци" продукцията от 2005г.с К.Найтли

За сведение на почитателките на Дж.Остин по Нова на 18.07 ще дават "Гордост и предразсъдъци" продукцията от 2005г.с К.Найтли

Аааааа, ша фащам секирата май Публикувано изображениеОт всички продукции,правени по романи на Джейн Остин дет съм изгледала, ей тая с Кийра Найтли е най-вбесяващата, най-нескопосано направената.Публикувано изображение Ще гледам на 18-ти скоропостижно и на прибежки да се изнеса от вкъщи, та от яд да не изпотроша телевидението Публикувано изображение

Аааааа, ша фащам секирата май Публикувано изображениеОт всички продукции,правени по романи на Джейн Остин дет съм изгледала, ей тая с Кийра Найтли е най-вбесяващата, най-нескопосано направената.Публикувано изображение Ще гледам на 18-ти скоропостижно и на прибежки да се изнеса от вкъщи, та от яд да не изпотроша телевидението Публикувано изображение

Абсолютно съм съгласна,ама де ще ходиш в 15,15ч.?Много горещо бе!Гледах сайта на Нова и тъй пишеше,дано решат поне часа да сменят :biggrin::ph34r::blink:

... страхотния минисериал на ББС от 2009г. "Ема" на Джейн Остин ...

Може ли да ми хареса, ако не съм романтична натура :question: че се колебая още...

Може ли да ми хареса, ако не съм романтична натура :yanim: че се колебая още...

Хм,труден въпрос.Ако преглъщаш облекло,обстановка,начин на изказ от минали времена 18-19 век,не е нужно чак да си романтично настроен.Всъщност Остин е може би,най-универсалния разказвач на времето си.Но разбира се,са намесени трепетите на млади дами...Ами да ти кажа в по-младите си години мъж ми ги гледаше,сега обаче трудно ще седне,нали хващаш малко на поочука живота и не сме толкоз възвишени :wub: :wub:

Редактирано от plqsak (преглед на промените)

Хм,труден въпрос.Ако преглъщаш облекло,обстановка,начин на изказ от минали времена 18-19 век,не е нужно чак да си романтично настроен.Всъщност Остин е може би,най-универсалния разказвач на времето си.Но разбира се,са намесени трепетите на млади дами...Ами да ти кажа в по-младите си години мъж ми ги гледаше,сега обаче трудно ще седне,нали хващаш малко на поочука живота и не сме толкоз възвишени :P:wub:

Епохата не е фатална, имам пресни спомени от The Importance of Being Earnest, който ми хареса много. Просто ме интересува колко точно ДРАМА има, че имам нисък праг на търпимост изразяващ се в отегченост Публикувано изображение

Редактирано от Тор (преглед на промените)

Епохата не е фатална, имам пресни спомени от The Importance of Being Earnest, който ми хареса много. Просто ме интересува колко точно ДРАМА има, че имам нисък праг на търпимост изразяващ се в отегченост Публикувано изображение

Амии,има риск към третата четвърт на филма да го достигнеш тоя праг.Ама пробвай,ще е интересно да чуем мнението ти,докъдето и да стигнеш.Приеми го като експеримент в името на "романтизма" хи-хи-хи!

Редактирано от Тор (преглед на промените)

Амии,има риск към третата четвърт на филма да го достигнеш тоя праг.Ама пробвай,ще е интересно да чуем мнението ти,докъдето и да стигнеш.Приеми го като експеримент в името на "романтизма" хи-хи-хи!

Да бе, нали моята опашка е на кютюка Публикувано изображение

Да бе, нали моята опашка е на кютюка Публикувано изображение

Ще ни бият,но искам да ме разбереш.Не се мъча да те набутам между шамарите.Аз самата обичам книгите на Остин и гледам дори и кофти направените филми по тях.Просто обикновените неща са казани със неподражаем стил,една дисекция на нравите и ценностите на висшето общество.Не мисля,че ще загубиш,ако гледаш,пък и можеш да се откажеш преди да се изприщиш.Хайде със здраве,ако се престрашиш-дай отзиви.

Може ли да ми хареса, ако не съм романтична натура ;) че се колебая още...

Честно казано, този минисериал от 2009г. на ББС е една от най-прекрасните продукции, правени по романи на Джейн Остин. Когато го гледах за първи път, т.к. нямаше все още БГ субтитри, го зяпах с руски субове. Иииии.... бях страшно впечатлена - толкова добре е изпипан, че конкурира романа по красота Публикувано изображение Гледай смело и ако не ти допадне, просто бягай далеч от филми по романи на Джейн Остин. Просто не са от твоята кръвна група :yanim:

Честно казано, този минисериал от 2009г. на ББС е една от най-прекрасните продукции, правени по романи на Джейн Остин. Когато го гледах за първи път, т.к. нямаше все още БГ субтитри, го зяпах с руски субове. Иииии.... бях страшно впечатлена - толкова добре е изпипан, че конкурира романа по красота Публикувано изображение Гледай смело и ако не ти допадне, просто бягай далеч от филми по романи на Джейн Остин. Просто не са от твоята кръвна група ;)

Оф, нави ме, plqsak ме беше отказала. Апропо, от тази епоха имаше един сериал "Кралица Марго", който беше нещо феноменално непознато, в добрия смисъл на думата, но за съжаление така и не изникнаха субтитри (руски е). Препоръчах го на Ганинка, тя го спомена след време, може и да го е гледала...

Снощи най-накрая изгледах "Затъмнение" и съм много доволна. Не искам да изпадам в някакви безумни анализи, само ще кажа че много ми хареса. Каквото исках да видя от книгата - беше показано. Даже имаше и няколко момента бонуси :cool: Имаше смях, имаше екшън, ефекти - напълно достатъчни за моя вкус, а романтиката - да кажем че на Патинсън му вярвам малко повече от колкото на Кристен Стюарт (но тя по принцип си ме дразни) - но както казах - доволна съм. Хубав е филма (сега някои от разбирачите може да ми каже, че нищо не разбирам, ама слабо ме интересува), според мен най-добрия от поредицата до тук. Така че, който е фен на книгите, според мен няма да остане разочарован :lol6:

Снощи най-накрая изгледах "Затъмнение" и съм много доволна. Не искам да изпадам в някакви безумни анализи, само ще кажа че много ми хареса. Каквото исках да видя от книгата - беше показано. Даже имаше и няколко момента бонуси :)

Имаше смях, имаше екшън, ефекти - напълно достатъчни за моя вкус, а романтиката - да кажем че на Патинсън му вярвам малко повече от колкото на Кристен Стюарт (но тя по принцип си ме дразни) - но както казах - доволна съм.

Хубав е филма (сега някои от разбирачите може да ми каже, че нищо не разбирам, ама слабо ме интересува), според мен най-добрия от поредицата до тук. Така че, който е фен на книгите, според мен няма да остане разочарован :)

И аз съм на това мнение изпипали ги бяха нещата ,поне що се отнася до връзката книга-филм

А за Кристен на мен пък ми се стори че играта и се е подобрила,наместа и се получиха много добре нещата

И на мен ми хареса "Затъмнение", е не повече от първа част, но много повече от втора. Вярно е, че нищо не са пропуснали. Споделям едно мнение, че сценаристите трябваше да добавят от себе си един пердах на Джейкъб. Но, така са си решили. Аз по принцип Патинсън го харесвам, така че на мен нямаше какво да ми доказва. Но е задобрял, в първа част на моменти гледаше все едно има запек, и ако някой не е чел книгата, няма как да схване, че "човека" не смее да диша край нея защото кръвта й е адски изкушаваща. Но както и да е. Чакам с нетърпение да видя какво ще натворят в четвърта. И особено с Ренесме. Вчера най-сетне си изтеглих сериала на ВВС "Ема" - актрисата е страхотна, точно така си я представях. Един много по-жизнерадостен вариант в сравнение с Гуинет Полтроу. Ноооо, Найтли... адски ме издразни. Въобще не си го представях така. Едва ли не подскача щастливо на моменти. Според мен трябва да е по-зрял и улегнал. Липсва му тежест. И можеше да е поне с 5-10 години по-възрастен. За сега гледах само първа серия но довечера продължавам. Спор няма ВВС са ненадминати в този вид еканизации.

Редактирано от kristi_34 (преглед на промените)

Гледах го снощи - Последна песен. Книгата ми хареса повече, но като изключа дразнещата Майли със странните си физиономии дето ги правеше през целия филм / както прочетох някъде - това не е и няма да бъде новата Мирил Стрийп/, останалото много ми хареса. Не се размина без сълзи и подсмърчане. Но при Никълъс Спаркс е така. Това му е запазена марка. Любов, загуба, преоткриване, прошка, завръщане - всичко преплетено по неговия си специален начин. Не съжалявам, че го гледах. Дори ще си препрочета книгата.

• 2 седмици по-късно...
Гледах тези дни "Последна песен". Книгата не съм я чела, но предполагам, че е по-добре от филма. Като цяло екранизацията ми хареса и става за гледане, но си мисля, че това не е една от най-добрите истории на Спаркс. "Незабравимата" и "Тетрадката" ми харесват много повече и са ми едни от любимите. Филмчето не беше лошо, но не си заслужава да се гледа на кино, пък и е само за един път.

Гледах тези дни "Последна песен". Книгата не съм я чела, но предполагам, че е по-добре от филма. Като цяло екранизацията ми хареса и става за гледане, но си мисля, че това не е една от най-добрите истории на Спаркс. "Незабравимата" и "Тетрадката" ми харесват много повече и са ми едни от любимите. Филмчето не беше лошо, но не си заслужава да се гледа на кино, пък и е само за един път.

Напълно съгласна!!!

Вчера го довърших. Хареса ми, а драма много не усетих. Сигурно трябва да съм от другия пол за да се трогна особено, но всичко си протече леко и приятно. Много красиви пасторални картини, актьорите са естествени, а дрехите смешни, в хубавия смисъл на думата Публикувано изображение

Главната има странна суперсила - да сватосва. После я губи и сигурно тук е драмата, но честно казано нямах претенции кой с кого ще се омъжва Публикувано изображение Краят беше предвидим с логичният опит за изненада. Малко е хахаво главната да тъне в скука и да си умира от кеф когато някой млад левент я извади от задушаващото ежедневие на дълбоката провинция и в същото време да не е виждала табелката за влизане/излизане от... град ли е изобщо? По-достоверно щеше да звучи, че я е страх да напусне околността, отколкото, че трябва да се навърта около вечно дремещият си баща или управлява (сигурно поръчва как да се подреже плета или кога да се сервира манджата) имението Публикувано изображение

Всъщност... бе те май нямаха прислуга?? Пък богати се водеха Публикувано изображение

Хубав е сериала де, по някакъв особен начин ми напомня усещанията от книги които съм чел, а не филми които съм гледал.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.