Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Игра - познай романа по цитата от него Част 1

Featured Replies

Този втория цитат, страшно много ми напомня "Сърцата полудяват" от Шели Такър :hush:

И аз мисля, че е тя.
  • Отговори 2,1k
  • Прегледи 149,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• ГЛАВНАТА постави ръка над очите си и погледна нагоре - там сякаш се водеше борба между чистото синьо на небето и навъсеното оловно сиво на облаците, идващи откъм изток, които носеха усещането за прибл

• Този втория цитат, страшно много ми напомня "Сърцата полудяват" от Шели Такър

• И такааа, едно цитатче от исторически роман: - Разреши ми да ти помогна, &&&& - прошепна тя срещу устните му, останала без дъх, но той поклати глава. - По дяволите! Не знаеш ли ка

Този втория цитат, страшно много ми напомня "Сърцата полудяват" от Шели Такър :whist:

:blink: ТИ СИ МИЛИЧКА

Следващо цитатче :)

- Знаеш ли, ………...

Той трепна. Откакто я познаваше, бе намразил това изречение. То неизменно биваше последвано от предложение как би могъл да подобри характера или външния си вид. Или пък и двете.

Мъжът изскърца със зъби и старателно се опита да не й обръща внимание. Както винаги, усилията му останаха незабелязани.

- Бих могла да ти помогна да пренаредиш фотографската си колекция.

Той й хвърли един поглед, който недвусмислено казваше: „Остави ме на мира, жено."

- Аз не съм ги разглеждала, разбира се - продължи тя, като или безгрижно не забелязваше, или изобщо не й пукаше за мнението му по въпроса. - Но съм сигурна, че не са... подредени както трябва.

……… взе двадесет и две кибритени клечки и ги пусна в малкия буркан до везните за злато. Тънките дървени пръчици потракнаха в заоблените стъклени стени. Още седемнадесет, мой малки генерале. Тази мисъл му даде известна утеха.

- Само да си пипнала фотографиите ми - рече той спокойно - и ще ти отрежа белоснежните пръстчета.

Тя пребледня.

- Виж, няма нужда да бъдеш толкова...

Той взе още шест клечки.

- Спри! - Погледът й се устреми към клечиците в мръсната му шепа. - Това са само пет думи! „Да" е частица. Тя не се брои.

- Брои се. Шест думи - отсече мъжът и пусна клечките в буркана. - Няма да смятам възраженията ти; това беше законен спор. Значи имаш още няколко думи. - Той се наведе напред. - Искаш ли да ги използваш сега.

Тя стисна зъби и се върна към рафтовете, които подреждаше. Той я наблюдаваше как слага редичката консерви от грахова супа с военна точност и се подсмихна:

- Защо слагаш граховата супа до доматите?

……………… му се усмихна радостно:

- Радвам се, че попита. Това беше доста трудно решение за мен, защото...

- Стоп! - Думата прогърмя в палатката и разцепи тишината. Той внимателно отброи дванадесет клечки. - Станаха четиридесет. Край.

- Ах, ти... - прониза го с поглед ……….. След това тропна с крак по дървения под, събра полите си с ръце и излезе вбесена навън.

Когато си отиде, мъжът въздъхна дълбоко. По лицето му се разля щастлива усмивка. Беше успял! Беше я надхитрил! Нямаше още девет и половина, а тя вече бе изчерпала лимита си.

Господи, колко хубаво беше да свириш първа цигулка!

Аххахахахахахха, невероятно! Дневен лимит от 40 думи! Това наистина е гот да си първа цигулка!

Аххахахахахахха, невероятно! Дневен лимит от 40 думи! Това наистина е гот да си първа цигулка!

Аха! Иринче, и това е само началото в надцакването между главните.Много любима книга с много любими моменти Публикувано изображение

Златната долина - Кристин Хана

Точно в целта :champagne1:

Не след дълго на вратата отново се почука, но този път двойно по-силно. Главния отново отвори вратата и изгледа неканената си гостенка със страховит поглед. — Добър вечер, мис Главната. Или по-скоро добро утро. — Той огледа улицата зад нея. Точно в този момент зад ъгъла изчезна един нает файтон и уби в зародиш всички надежди да я изгони веднага. — Сама ли дойдохте, или всеки момент чичо ви или някой братовчед ще изскочи от храстите с меч в ръка? — Сама съм — отговори тя и хвърли нервен поглед през рамо. — Това ми създава грижи. Не трябваше ли да сте вече в детската? Ако спазвахте обичайния ход на нещата, навярно щяха да бъдат спестени много ядове, особено за мен. Главния се постара да забрави, че преди няколко часа за малко да я вкара в своето легло. Въпреки че вероятно нямаше да стигнат по-далеч от гръцката софа в библиотеката. Тя въздъхна: — Както по-рано се опитах да ви обясня, лорд Главния, отдавна вече не спя в детската стая. — Това значи, че сте достатъчно голяма, за да разберете колко е рисковано да наемате файтон и да посещавате един джентълмен без жена и на всичко отгоре през нощта. — Семейството ми мисли, че съм изгубила доброто си име. Нямам какво да губя повече. — Ако мислите така, мис Главната, — отговори той с опасно тих глас. — Вие в действителност сте много по-млада и наивна, отколкото смятах. — Можете да влезете, дори и ако някой ви види. Навярно има хора в Лондон, които смятат, че прелъстяването на дебютантки е в списъка на прегрешенията ми. Тя побърза да се възползва от колебливо изречената покана. Преди вратата да се затвори, вече се бе отправила към библиотеката. — Чувствайте се като у дома си, докато се облека — извика той. — Както одеве. След малко Главния се върна в библиотеката и откри, че тя бе разпалила отново камината и седеше на стола пред писалището, като че ли се намираше у дома си. Ако не друго, беше изобретателна. Точно както се опасяваше, той беше целта на тази решителност. Момичето свали ръкавиците си, пъхна ги в чантичката и заговори: — Сигурна съм, че сте учуден защо ви безпокоя в толкова неподходящо време. Главния допусна, че тя би могла да го безпокои по всяко време на денонощието. — Изгарям от любопитство — каза той и забарабани с пръсти върху писалището, но сухият звук издаваше нещо съвсем различно. Тя се наведе напред, а лицето й изглеждаше обезпокоително сериозно. — Малко е неудобно, но сметнах, че бих могла да ви уговоря да се ожените за мен. Главния дълго не можа да отговори. Облегна в креслото си, покашля се един път, два пъти, три пъти. Накрая попита: — Да не би да ми правите предложение, мис Главната? — Всъщност, да. Макар че в очите на внуците ни би било по-романтично, ако вие го бяхте направили.

Тая съм я чела, сигурна съм, ама не мога да се сетя за името и. Върти ми се в главата, че на главния жена му май беше загинала и той търсеше отмъщение, ама не съм много сигурна. Ще си поразмърдам още малко мозъчните клетки. :inlove1:

ммммм Скандална нощ на Тереза Медейрос, една от любимите ми книги- препрочитала съм я милярди пъти и я препоръчвам на всички, които са я пропуснали ...

ммммм Скандална нощ на Тереза Медейрос, една от любимите ми книги- препрочитала съм я милярди пъти и я препоръчвам на всички, които са я пропуснали ...

ти си на ход :-)

и така : Маркизът се засмя и потупа сина си по гърба. — Нямаш търпение да се запознаеш с бисера на стария Бръмбли, нали? — Ъъъ… бисер ли? — измърмори ГЛАВНИЯ, като опитваше да откъсне поглед от жената долу на стълбите. Но, уви, не успяваше. Въпреки решимостта и усилията не можеше да отвърне поглед от мястото, където ГЛАВНАТА пълзеше на четири крака и изстъргваше гълъбовите курешки от парадното външно стълбище. Баща му се засмя отново и щракна с пръсти пред лицето му. — Попитах дали се притесняваш от предстоящата среща с момичето на Бръмбли? — Да се притеснявам ли? Хммм… Гласът му изневери, когато ГЛАВНАТА се протегна към долното стъпало и му предложи вълнуващата гледка на задните си части. И макар да си заповядваше да не обръща внимание, не можеше да остане равнодушен на начина, по който меката пола очертаваше контурите на хълбоците й. Продължаваше да се взира в нея и да се презира за това. ГЛАВНАТА започна да търка отново. Ох, по дяволите! Младият мъж стисна зъби и усети напрежение в едно особено чувствително място от своята анатомия. Тя бе започнала отново да върти задник в синхрон с движенията на ръцете. — Питам ли? Защо те питам? — настоя търпеливо баща му. ГЛАВНИЯ го погледна неразбиращо. — Ъъъ… да. Извинявай… ъъъ… стори ми се, че видях нещо в далечината. Нов смях. — И се чудиш защо те питам? — Моля? По дяволите! Как така погледът му се бе върнал отново към ГЛАВНАТА? Този път чу въздишка. — Питам, защото стоиш тук вече четвърт час и се взираш към пътя като оглупял

Софи - Хедър Кулман

Пете, изпревари ме, още от първата реплика я познах книгата. :cool:

Предната ми отне повечко време да се сетя, но нали чак сега чета цитата...

Редактирано от Lindsey (преглед на промените)

• Автор

Пете, изпревари ме, още от първата реплика я познах книгата. :baby:

Мхмм, как да не я позная, толкоз пъти съм я чела, че почти наизуст я знам :cool:

Мхмм, как да не я позная, толкоз пъти съм я чела, че почти наизуст я знам :cool:

Давай новия цитат на сам ;)
  • Автор

Давай новия цитат на сам :)

Извинявам се забавянето, но снощи много бях зациклила и не можах да се сетя за подходяща книга, ето го моя цитат от историческа книга:

" - Някога, когато храбрият рицар спасявал дама, изпаднала в беда - започна той, - е било прието след това да бъде възнаграден по някакъв начин.

Господи, дано е улучил верния тон! Очите й го пронизваха като със свредел и той усети как след малко ще пробият дупка в изцапаната му дреха.

- Не приличаш много на рицар в лъскави доспехи.

Той не се обиди, само каза:

- Въпреки това ти наистина беше дама, изпаднала в беда.

Главната вдигна отбранително брадичка - започваше да свиква вече с този толкова характерен неин жест.

- Можех да се справя и без тебе - лъжата звънна предизвикателно дори в собствените й уши. - Е, добре, всъщност може би нямаше да успея. - Никак не й бе приятно да си признае, че и тя като всички останали може да бъде уязвима. - Ако и аз държах пушка в ръцете си, онзи нямаше и да посмее да ме докосне.

Луната освети лицето й и той изпита непреодолимо желание да я целуне отново.

- Но аз те докоснах - припомни й той меко, но настойчиво.

Момичето почувства страшно неудобство, но се опита да го прикрие.

- Няма да го забравиш, нали?

- Не, няма - каза той и нежно прокара пръсти по бузата й. Пряко волята си тя неволно се поддаде на милувката и леко се наклони към него. - Щом като аз можах да те докосна, значи щеше да може и той. Когато човек е притиснат до стената, положението може да стане много опасно.

Ръцете му продължаваха да я галят по бузата - сякаш правеха любов с кожата й. Момичето видя как са потъмнели очите му, но този път в тях нямаше гняв, а нещо друго, много по-силно и помитащо.

- И за какво става дума сега? - попита тя и усети как пилето, което яде на вечеря, внезапно оживява в стомаха й и развълнувано запърха с криле. Не може ли да си дръпне най-после ръката? Този човек непрекъснато я караше да се чувства като монета, с която някой си играе на ези-тура.

- За възнагреждението, което съм заслужил.

Сякаш бе хваната в капан.

- И какво да бъде то?

- Целувка.

Дъхът й спря някъде в гърлото и трябваше да направи усилие на волята, за да продължи:

- Кате че ли обикновенно не чакаш да ти разрешат такива неща, а си ги вземаш сам.

Защо просто не я целуне и не я остави на мира най-после? Ако се съгласи ще се чувства още по-зле, но ако той продължава да я гледа така, щеше да изгуби ума и дума току виж най-неочаквано да го целуне, преди да е направил каквото и да било. Щом си помислеше за него, и волята й съвсем се стапяше и изчезваше.

- Тази нощ - каза той, докато нежно докосваше едната й скула с обратната страна на дланта си - не искам да ми удряш плесница за това, че съм те целунал. Искам да го направиш доброволно и да отвърнеш на целувката.

Тя едва си пое дъх и промълви:

- Какво искаш да кажеш?

Усмивката му проби нейния щит, после дрехите и накрая стигна до сърцето й.

- Много добре разбираш какво искам да кажа.

Така е, беше съвсем прав и той си го знаеше.

- Ти не си джентълмен.

- Не съм - каза той, прегърна я и я притисна към себе си. - Цялото ми благородство изчезва, когато си толкова близо до мене. - Боже Господи, никога не бе желал една жена толкова силно. - Твоята близост ме кара да съжалявам, че не съм някой млад коняр например, който просто посяга с ръка и взима каквото си поиска. - Той успя да долови как в очите й проблесна силна възбуда, преди тя да я смени с престорена надменност. - Ще говоря съвсем открито тогава. Желая те, Главната. Искам да те чувствам под себе си, искам да се събудя на сутринта и твоето ухание да ме изпълва целия.

Главната усети как горят вече не само бузите й - цялото й тяло беше пламнало.

- Как смееш... - гласът й бе станал дрезгав от възмущение.

- Смея..."

• Автор

"Лунна страст"-Мари Ферарела

Право в целта, ти си на ход!

Добре.Ето и моя цитат.Исторически е:

-Не ме напускай,ангел мой-помоли той с треперещ от мъка глас.-Ако си тръгнеш,ще вземеш слънцето от дните ми и лунната светлина на нощите ми.

Той прокара ръка през блестяшата сребристорусата коса.

-Ти си лунната светлина на Окахолма- прошепна той.-Ти си причината Бог да създаде луната и звездите.Ти даде на живота ми по-дълбок смисъл.Не го отнемай от мен толкова скоро,едвам щом разбрах колко много те обичам...-устните му я докоснаха леко.

-Вече не мога да си спомня какъв беше моят живот без тебе,=,но знам,че не искам да се връшам към това,което беше,преди да се появиш ти...

Едва сега,когато държеше = в прегръдките си и шепнеше колко много иска тя да живее,напрежението,което не го напускаше през последните четирийсет и осем часа,спадна.Накрая заспа,без да пуска =,предизвиквайки смъртта да му я отнеме.Той ще и даде сила да се бори за живота си,да излезе от това състояние,подобно на транс.Неговият дух беше и неин-силен,дъртзак,непобедим.

=- главната

много хубав и затрогваш цитат,даже ми се доплака,но не се сещам

Добре.Пускам следващия цитат.Дано той ви помогне :)

Фредерик остана поразен,когато на другата сутрин отвори леко вратата,за да види своята пациентка.Очакавше да намери === в леглото,но изобщо не предполагаше,че ще наямери с нея и ####!

-Какво въобразяваш,че правиш?-изсъска яростно Фредерик.

#### отвори едното око и изгледа зачервения доктор.Докато се чудеше дали да удостои с отговор този въпрос,Фредерик се отдалечи към другия край на леглото.

-Ти си най-странния шериф,когото някога съм срещал!-беснееше Фредерик.-Пренебрегваш всички правила,сякаш стоиш над тях.Поправи ме,ако не бъркам,господин####,но влизането с взлом все още се смята за незаконно,нали?

Без да се трогне от саркастичната тирада на лекаря,#### го възгнагради с една закачлива усмивка

-Само,че аз нищо не съм счупил на влизане,Фреди.Прозорецът беше отворенх.

-Изопачаваш фактите,както на теб ти е удобно!Освен това казвам се Фредерик!-избухна докторът.-Писна ми да гледам как заобикаляш законите.Това са моят дом и моята пациентка.Аз определям правилата тук,а ти ще трябва да се съобразяваш с тях.А сега ставай от моето легло!

Възмутеният глас на Фредерик се беше извисил до писък.==== се откъсна малко от замаяните дълбини на безсъзнанието и се сгуши по-близо до топлата сила,която я обгръщаше.

Двамата мъже опулиха очи при неочакваното раздвижване на ====.Безумно щастлив,#### целуна устните и и усети как тя съвсем леко трепна в отговор.Искаше му се да извика до небесата!

Целувката помогна на ===== да възвърне още малко от съзнанието си и ръката и се плъзна по раменете на ####.Той повдигна вежда,когато пръстите и започнаха да опипват лицето му.с тържествуваща усмивка,широка колкото територията Окахолма,### погледна побеснелия доктор.

-Да не си посмял бда го кажеш,дяволите взели-измърмори настървено Фредерик.

-Да не казвам кое?- подигравателно-невинна усмивка изви устните на ####.Беше толкова успокоян,че би могъл да се закълне,че може да литне във въздуха.-Че моето присъствие и моята целувка я върнаха обратно към живота?

-Проклет да си,помолих те да не казваш!-изръмжа Фредерик.

Размяната на реплики подтикна ==== да отвори очи.Въпреки мъглата пред очите и,==== видя същия образ,който я беше последвал в студеното,задушаващо блато.Средристите бочи светеха отгоре и като тайствена звездна светлина.Обезоръжаващата усмивка беше извила чуатвените устни на ####.

-####?Ти ли си наистина?-гласът на === беше като пъждясъл.

Той се разсмя,а тя се притисна по-плътно до него.

-Аз съм,малка русалке-прошепна ####,преди да я целуне.

-Ние двамата мъртви ли сме?-попита тя,като гледаще хубавите му сурови черти и се бореше с паяжините,обвили мозъка и.

Под юргана опитните му ръце обхождаха гъвкавото и тяло.

-Съвсем не,любов моя.Съвсем не...

####-главния

==== -главната

Оооо, това трябва да е "Обещай ми лунна светлина" на Карол Финч :) Бях забравила колко много го харесвам http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/kiss.gif

Редактирано от bobych (преглед на промените)

Да,тя е,ти си наред.И на мен много ми харесва.А това са едни от любимите ми моменти в книгата :ph34r:

Следващо цитатче ;)

Внезапно пред него се появи второ лице, две ръце изскочиха изпод камарата и се забиха в носа на ………… Шапката му падна в една локва.

- Мръсен ловец на кожи! Дръж гадните си ръце далеч от бебето ми! - каза жената.

Той изпъшка, изправи се и докосна струйката кръв, която се стичаше по горната му устна.

- Чакай малко. Аз не съм ловец на бизони. Аз съм...

Стройната жена се изправи неуверено на крака. Гласът й трепереше от гняв.

- Скитник! Плячкаджия! Всички сте еднакви. Не ни ли стигаха толкова беди?

Той бе пътувал три дни и три нощи с малко храна, още по-малко сън и само с половин одеяло за подслон. Беше адски уморен.

- Опитвам се да ти кажа, че...

Внезапно тя го ритна силно в слабините.

- Че кой те слуша? Разкарай се оттук и ни остави на мира.

……….. посегна към нея, но не успя да я хване и изгуби равновесие. Докато падаха, той премести тежестта на тялото си и успя да мине под нея. Хвана я за китките, извъртя се и обкрачи крехкото й тяло.

- Слушай, малка вещице!

Тя се опита да го ухапе.

- Пусни ме!

- Виж, мое правило е да не наранявам жени, но ако продължаваш така, може да забравя за това. Дошъл съм тук, за да помогна.

- Показваш го по странен начин.

Той се разсмя.

- Не е странен. Безопасен е.

Той беше любопитен да види как изглежда жената и хвана брадичката й между палеца и показалеца си. Очите й бяха големи и интелигентни, устата й - твърде щедра, брадичката - малко по-квадратна от необходимото, носът - леко вирнат, а косата - той не си спомняше косата й да е била с цвета на жито. Колкото и мръсна да беше, тя все пак си оставаше красива - и твърде ядосана, за да може да се разбере разумно с нея.

………… се поколеба дали да я попита за семейството й, тъй като не искаше да й причини болка. Тя сама щеше да повдигне този въпрос, когато бъдеше готова. Той нежно отметна сплъстената й коса и разгледа раната на челото й.

- Виж, скъпа. Трябва да почистим тази рана. Мислиш ли, че ще можеш да се държиш прилично, ако те пусна?

Лицето й беше безизразно, но той виждаше презрението в очите й.

Редактирано от bobych (преглед на промените)

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.