Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Ислям (за любопитни)

Featured Replies

Опс, и Камаминберчо се появил, да не остане той по-назад от " мъжете " cool.gif

....

И май стана доста смешен с това обрязване на жени вече..... хахахахахаха

Явно ти се иска с такава... Отиваш в Сомалия, намираш християнско племе което го практикува..и ако не умрат от смях при вида на калъфчето ти, може и да те огреее

Eхехехехееее длийнкаат,брат и Вие ли станахате "БРАТСТВО" вече хахахаха мого ме веселиш!

Ти ся няма да ми даваш наклон ,нали тъй каваше преди!

Пък и исляма не е някаква нова религия , има много неща които са се случили и няма как сега да станат човеколюбиви и хуманни!

Ето една ГАДНА и долна лъжа ,която се опитваш да прокараш,но сега във времето на "НЕТ-а" е много плоска

тука ще ти копирам едно момче от вашия край дето я обяснил на много ясен (български)език

Те едно време такива като тебе ги ограмотяваха в казармата и сега съм сигурен че можеш да четеш!

ето мончето от Шумен:

http://ognyanisaev.blogspot.com/2009/01/blog-post_7319.html

Сега понеже сте отворени на тема ислям и повтаряте постоянно ,че Турция е нещо по различно от другите страни

(ислямски) ще ти копирам друг матреиал ,ако не можеш да го схванеш ,питай!

Министерството на религията в Турция с необичайното название

„Президентство по религиозните въпроси и религиозната благотворителна фондация" (www.diyanet.gov.tr) стартира проект "Хадиси" (хадис е устно предание за пророка Мохамед, б. пр.) за систематично преразглеждане през следващите три години на 162 000-те предания хадиси и свеждането им до около 10 000 с цел отделяне на автентичния ислям от допълнително натрупаното в продължение на четиринадесет столетия.забележи предания за пророка а не ОТ него ,всъщност през тия години са натрупали мого глупости и сега искат да ги Осъвременят ,анадъмно?

Преданията хадиси съдържат информация за изказванията и делата на Мохамед, Пророка на исляма. Те допълват Корана и играят основна роля при формирането на Шериата (ислямския закон), като по този начин съществено влияят на живота на мюсюлманите.Значи това че ти не знаеш или не спазваш всичките хадиси не означава ,че в даден момент некой Иманин няма да дойде и да ти каже ,че това което правиш е "харам" 162 000 писани забрани ,направо са се засиняли ,!?!?Въпреки тяхната значимост, мюсюлманите реформатори са им посветили малко изследвания поради огромния им брой, сложността на обработката и трудността да се отделят „сигурните" от „слабите" хадиси."сигурни и слаби" тука ще играе пак субективна ножица демек нагласена и лицемерна история

Един от 85-те университетски преподаватели по теология, работещи по проекта, Исмаил Хаки Унал (www.csmonitor.com) от Университета на Анкара, обяснява неговата цел:

„Коранът е основното ни ръководство. Опитваме се да елиминираме всичко, което е в противоречие с него." Уебсайтът на проекта обяснява, че работата по него е „важна стъпка в пренасянето на универсалното послание на Пророка на исляма в XXI-ви век".а така трябва да се премахне всичко ,което е нелицеприятно и да се разхубави и лъсне фасадата ,хах

Мехмет Гьормез (www.todayszaman.com), старши лектор по хадиси към Университета на Анкара и вице-президент по религиозните въпроси, добавя, че проектът има научна цел – да се разберат по-добре хадисите:

„Ще направим нова компилация от хадиси и ако е необходимо, ще ги тълкуваме наново". Точно тъй ,новото тълкуване ще елиминира всички недомислия и глупости които са сътворени ои компрометират исляма като религия

В по-общ план Гьормез обяснява:

„Проектът черпи вдъхновение от тълкуванията на модернистичната тенденция в исляма. […] Искаме да подчертаем положителната страна на исляма, която насърчава личното достойнство, човешките права, справедливостта, нравствеността, правата на жените, уважението към другите."

Това е страшно признание,че всичко това до сега НЕ Е съществувало!!!

Това означава ново тълкуване на хадисите, които „представят жените като по-нисши същества"например тези, които насърчават обрязването на жени, убийствата в името на честта и забраната жени да пътуват без съпрузите си. Един от участниците, Хидайет Севкатли Туксал (www.telegraph.co.uk), дори обявява някои от хадисите за фалшифицирани с цел „да подсигурят доминирането на мъжете над жените". Но въпреки усиления дебат относно забрадките, който се води в момента в Турция, проектът избягва този въпрос. Друга чувствителна тема касае правото на мюсюлманите да сменят вярата си – проектът разрешава такива обръщения.

Виж сега братко длийнка ,ти обиждаш другите от НЕзнание и простотия и лъжепропаганда и това отблъсква повече тия които се съмняват!

Но ти си уникален,не обърках се има още един Уважаемия ми мого брат @бадр.

да не кажа ,че има и още хехехе

п.п. това със синичкото е мой коментар,бръз

Малко дълго стана ама кво да правя ,хехехе

А да ти кажа(да не забравя) аз когато съм се клел под Български Бойни Знамена ти сигурно още си се напикавал,хехехехе

забравих от тука го копирах да не си мислите че съм си го измислил:

http://www.danielpipes.org/5985/

Редактирано от camarero (преглед на промените)

• Отговори 2,4k
  • Прегледи 260,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Нека напиша нещо в твой стил: ПЪЛНИ ГЛУПОСТИ! ВАДИШ СЛУЧКИ ОТ КОНТЕКСТА, ЗА ДА СИПЕШ ОМРАЗА!

• Това е част от религията Ислям и съм показал къде точно е описано убийството с камъни в Свещенните за исляма книги! Ако на теб не ти харесва, то аз не съм виновен! Увийството с камъни се проповядва

• Чесно ви казвам ЗАБОЛЯ МЕ ГЛАВАТА от всевъзможни интерпретации на тема религия. Нима е нужно на човек да вярва сляпо в някакви писаници измислени от друг човек. Айде нема нужда- предпочитам да се упов

Публикувани изображения

Само Аллах,знае къде съм.Разбра ли,Дийн?

Недей да се мислиш за пове4е от Бог,4е ти предполагаш,а Той разполага и може да те тресне по главата много яката,когато си пожелае.Тай 4е...

Ти си 4елия,недо4елия...И единствения смешко,дори пред самия себе си ти.Спиш ли спокойно ве4ер,Дийн?Наистина ми е много любопитно как от един форум си създаваш и 4ак "познаваш" един 4овек,религията му и дори виждаш вътре в сърцето му и ти е "пределно ясен" някой има ли смисъл да пишем пове4е,а?И откъде знаеш,4е ние "тъпаците" не сме оставили такива като теб "умници" да се преборят за някои неща,а?Лесно манипулируем си,а това е минус,а не го осъзнаваш...Знаеш ли,Господ вси4ко гледа.Нека оставим вси4ко в Неговите ръце и да видим кой крив,и кой прав,искаш ли?

И това да обиждаш хората във форумите,с идеята да си над тях-не те слага над тях,а напротив.Ако наистина има какво да отстояваш-няма да имаш нужда от грозни нарицателни и обидни епитети,и думи4ки.Или смяташ,4е като наре4еш някой "християн4е","еврей4е","калъф4е" и тем подобни-4е така хората ще кажат-"О,да,Дийн е благо4естив мюсюлманин,а другите са,каквито той казва."Само във "вашето" затворено общество го има това и гордеенето-ако правиш една професия за другите,има ли смисъл за теб,носи ли ти щастие?В Корана за християните,и евреите пише,4е за някои от тях има място в Рая,тай 4е защо обиждаш хората само,заради религията им?Може да не знаят,или да вярват по разли4ен на4ин.Това по-лоши ли ги прави?

П.С.:Няма откъде да знаеш за постиженията на другите,4е да изтъкваш себе си.За цървулите ми-еми,харесвам си ги. biggrin.gif И добре разбери какво е Его,и дали се постига и как?Но е излишно да се спори,както казах с 4овек,който се смята за Аллах и 4е може да вижда и знае вси4ко.Лека ве4ер Дийн.Остани с мир и да си жив и здрав.4ао.

Редактирано от Blue_Star (преглед на промените)

Блу стар-къде в темата някой от нас казва:,,Ти трябва да приемеш исляма!,,или ,,Ще гориш в Ада,,,посочи!

ако хората,пишещи тук или темата не ти харесва-просто не пиши.

Кама-реро-много се интересуваш от Ислям,защо,а?За да се заяждаш с Диин ли?

Виждам и евреййски материали четеш!??

хайде всички да погледаме телевизия,малко сира.какво е сира,Лусия ще каже-тя е по арабския biggrin.gif

Редактирано от Aliah (преглед на промените)

Виж, имарат означава емирство, а ъимарат сграда.Не виждам коя от двете думи е използвана , а до колко и как се свързва именно с задължението на халифа да подмога чрез закята бедните.Практиката е още от първите халифи наистина дейноста се извършва в сгради, а и какво друго да бъде, но не винаги при джамиите. Възможно е този случай, да отразява някакви специфичен обичаи от османската империя.

Не зная защо и викат либийската, но го чух от хората от джамията.Макар и на мен да ми е интересно, получих обяснението, че либиец купил нови килими за помещението и от там, но някак си ми изглежда измислено.Не че човека, не е купил и дарил съответно на джамията килими.Други казват, че Либия чрез посолството си е дарила крупна сума за ремонт на Джамията.

Нищо сигурно като информация.

kolp

Тази твоя позиция е меко казано странна.

Първо, както за всяка доктрина и за Исляма си има източници.Твоят филм няма нищо общо с тях.Ама аболютно нищо.

Второ, няма място за никакъв английски, не си спомням Курана да е писан на английски, така че твоите думи висят във въздуха.

Очевидно ти даже на елементарно ниво не си проучил това учение

И как ти се явяваш като защитник на свободния избор и мислене, по кой начин?

Като набедиш за ненормален, всеки който дръзне да защитава убеждения различни от твоите ли?

И къде тук остана свободното мислене.

sliderum

Един цитира еврейски сайт, друг американски филми, трети скат.

Ненормално е да се убиват хора в името на някаво средновековно недоразумение,ненормално е хора да се държат като животни,а в същото време да смятат другите хора за такива.Колкото и мазен и изпечен лъжец да си,не можеш да заблудиш хора които мислят с собствените си мозъци.ти не защитаваш никави убеждения-Дийн си каза всичко дето си го мисли.Ето това е вашето перверзно разбиране за убеждения.Той си оправдава всичките гадости,щото така му е кеф,така му е казал Кемълдрайвъра.И ти мислиш същото,но не го казваш директно. cool.gif

И всеки които не мисли че това е ненормално,наистина е ненормален.

Блу стар-къде в темата някой от нас казва:,,Ти трябва да приемеш исляма!,,или ,,Ще гориш в Ада,,,посочи!

ако хората,пишещи тук или темата не ти харесва-просто не пиши.

Кама-реро-много се интересуваш от Ислям,защо,а?За да се заяждаш с Диин ли?

Виждам и евреййски материали четеш!??

хайде всички да погледаме телевизия,малко сира.какво е сира,Лусия ще каже-тя е по арабския biggrin.gif

Алиах,мерси за "телевизията".Наистина хубаво клип4е.Ей,за тази вяра говоря аз.А не да се обиждаме по форумите.

П.С.:Сама виждаш Дийн,как обижда хората във форума...Но понеже е "брат" го защитаваш.Just No Comment!

И мисля,4е заради 1 4овек не си струва да не пиша във форума,а темата ми е интересна.А както и казах ве4е веднъж-ми е любопитно как мислят хората родени мюсюлмани,и изповядващи исляма.Лека ве4ер и нощ.:)

Редактирано от Blue_Star (преглед на промените)

Радвам се,че клипчето ти хареса Блу.

Диин не го защитавам,просто го разбирам.Сигурна съм,че ако го познаваш,много ще го харесаш :)

В края на другата седмица,инша-Аллах,ще пусна интересни неща за Исляма,дано не те баннат до тогава biggrin.gif .

Спокойна нощ!

Ненормално е да се убиват хора в името на някаво средновековно недоразумение,ненормално е хора да се държат като животни,а в същото време да смятат другите хора за такива.Колкото и мазен и изпечен лъжец да си,не можеш да заблудиш хора които мислят с собствените си мозъци.ти не защитаваш никави убеждения-Дийн си каза всичко дето си го мисли.Ето това е вашето перверзно разбиране за убеждения.Той си оправдава всичките гадости,щото така му е кеф,така му е казал Кемълдрайвъра.И ти мислиш същото,но не го казваш директно. cool.gif

И всеки които не мисли че това е ненормално,наистина е ненормален.

Нейчо, простотията ти вече минава всякакви граници.Вече ти казах да не спамиш темата.

Нейчо, простотията ти вече минава всякакви граници.Вече ти казах да не спамиш темата.

Не спамя,Бадрулчо.Казвам си мнението.Виждам,че нещо не ти се нрави,ама за това сме тук,да си казваме каквото мислим.Бадр,когато бях студент живях доста години в студентските общежития.Та там натрупах ценен опит ,от общуването си с доста различни хора от всички краища на света .Един мой приятел ми разказа доста и за исляма,или по скоро за това което разбират родените като мюсулмани за него.Ама за това може да ти разкажа някой друг път,сега те оставям да сънуваш вече нормално.И аз отивам да правя същото.Лека нощ и приятни сънища! cool.gif

badr, ти не разбра нещо май и се намеси неподготвен, английският е за филма, не за корана, за там трябва арабски, ако не знаещ арабски и не четеш корана на арабски, не ти се отваря парашута, не знаеше ли? ;) жалка история.

иначе против християнската църква може много да се говори, но това което учи библията, без да съм кръстен и да принадлежа към нито една религия, го приемам, а именно да си толерантен, да живееш добре без да грешиш и да помагаш на другите да живеят добре, без значение какви са.

това в корана го има, с малкото изключение че за да помогнеш, трябва да обърнеш "низшите" в исляма, иначе не са хора, а ако не искат, направо ги убий:P

ама за какво ли споря изобщо с вас...

Диин, жалък си, аз не те обидих, ти не знаеш нищо за мен, не си позволявай да говориш глупости. Спорът е върпос на лично мнение и възприятие.

badr, ти не разбра нещо май и се намеси неподготвен, английският е за филма, не за корана, за там трябва арабски, ако не знаещ арабски и не четеш корана на арабски, не ти се отваря парашута, не знаеше ли? :sobbing: жалка история.

иначе против християнската църква може много да се говори, но това което учи библията, без да съм кръстен и да принадлежа към нито една религия, го приемам, а именно да си толерантен, да живееш добре без да грешиш и да помагаш на другите да живеят добре, без значение какви са.

това в корана го има, с малкото изключение че за да помогнеш, трябва да обърнеш "низшите" в исляма, иначе не са хора, а ако не искат, направо ги убий:P

ама за какво ли споря изобщо с вас...

Диин, жалък си, аз не те обидих, ти не знаеш нищо за мен, не си позволявай да говориш глупости. Спорът е върпос на лично мнение и възприятие.

Не зная кой се е намесил неподготвен.Май няма да съм аз.

Точно защото арабският е нужен за Курана, те питам какво общо има английския.Именно Курана е източник на Исляма, не твоя филм.

Второ, не помня да съм ти заговорил нещо против библията.

И сигурен съм, че и библията познавам значително по-добре от теб.

Нали не би възразил да ми посочиш, къде точно в Курана е написано следното:

това в корана го има, с малкото изключение че за да помогнеш, трябва да обърнеш "низшите" в исляма, иначе не са хора, а ако не искат, направо ги убий;)

Не спамя,Бадрулчо.Казвам си мнението.Виждам,че нещо не ти се нрави,ама за това сме тук,да си казваме каквото мислим.Бадр,когато бях студент живях доста години в студентските общежития.Та там натрупах ценен опит ,от общуването си с доста различни хора от всички краища на света .Един мой приятел ми разказа доста и за исляма,или по скоро за това което разбират родените като мюсулмани за него.Ама за това може да ти разкажа някой друг път,сега те оставям да сънуваш вече нормално.И аз отивам да правя същото.Лека нощ и приятни сънища! cool.gif

Виж.Опитай се да не пренасяш личното си отношение към мен в други теми.Твоето мнение си го казвай,но без просташките изяви.

Тази политика не е създадена от мюсюлманите....в Бг тази политика е създаена от подобни на създателите на тази поредица...хорица които виждайки реалността, която дълго бе прикривана, изопачавана, отричана, сега започват да се паникьосват че другите ги има, и са различни.. и нарастват.. нормално, това е естествения подбор .... и започват да си търсят вина и виновни там където ги няма... да търсят нещо което го няма... за да оправдаят някакви свои комплекси от миналото, и страхове за бъдещето.... за бъдещето в което те не са единствените които ще решават, които ще имат думата да определят бъдещето на държавата.... а те така са свикнали да са единствените.....

Такива са създателите на тази поредица..

И след всички тия плюения, какво се оплакват че има ответна реакция.. или си мислят че мюсюлманите в Бг ще седят и чакат да ги правят на маскари, да бъдат все безропотни.. имат да вземат.....

Исляма никога не е учил на безропотно търпене на подтисничество в какъвто и да е било вид.... нито на уважение и почит пред който и да е било, освен ако не се е доказал че заслужава....

П.С И тука не е виновна религията ислям.. виновни са комплексите на такива като Боленчов и многото му подобни.. на такива каквито пишат глупостите си тук предимно... такиваи правят подобни филмчета, с грешни анализи, с преиначени факти, с подмамване на интервюирани... с фактологични и исторически лъжи...

Ами всъщност, дали Волен е болен, може да се изкаже само лекар, който е регистрирал съответните признаци и е поставил диагноза! Но човека на MIT и вероятно двоен, ако не и троен агент "Сава" с огромни финансови интереси и водач на Турско национално-освободително движение в България т.е. и терорист, който може би е участвал в Атентата на гара Буново и в други, преди да заеме лидерският пост, а нищо чудно в последствие да е нареждал атентати! Та неговата партия освен с друго си служи основно с религиозни методи да лъже ромите и помаците, че са турци, защото "имама или моллата така казал"! Та самата религия по принцип не е виновна и как след като е просто измислица написана на хартия (текстът не е нито живо, да не говорим разумно същество, способно да греши, осъзнава грешките си и да бъде обвинено и наказано заради тях)?! Виновни са някои от "приносителите" й!

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

Не зная кой се е намесил неподготвен.Май няма да съм аз.

Точно защото арабският е нужен за Курана, те питам какво общо има английския.Именно Курана е източник на Исляма, не твоя филм.

Второ, не помня да съм ти заговорил нещо против библията.

И сигурен съм, че и библията познавам значително по-добре от теб.

Нали не би възразил да ми посочиш, къде точно в Курана е написано следното:

Виж.Опитай се да не пренасяш личното си отношение към мен в други теми.Твоето мнение си го казвай,но без просташките изяви.

Истината нещо хич не я долюбваш.Посочването на фактите такива каквито са,за теб е просташка изява? Никакво лично отношение не пренасям,но колкото пъти те хвана в лъжа,толкова пъти и ще ти го кажа.Филма наистина бе на английски и думите на арабски бяха преведени също на английски.Ако си спомняш те попитах коректен ли е превода,понеже май си споменавал че знаеш арабски.Превода на речта на истерика от края на филма ме интересуваше.Много ми хареса речта му и ефекта който предизвика в слушателите.Това също е нещо от ненормалните неща за които ти споменах по рано. cool.gif

Истината нещо хич не я долюбваш.Посочването на фактите такива каквито са,за теб е просташка изява? Никакво лично отношение не пренасям,но колкото пъти те хвана в лъжа,толкова пъти и ще ти го кажа.Филма наистина бе на английски и думите на арабски бяха преведени също на английски.Ако си спомняш те попитах коректен ли е превода,понеже май си споменавал че знаеш арабски.Превода на речта на истерика от края на филма ме интересуваше.Много ми хареса речта му и ефекта който предизвика в слушателите.Това също е нещо от ненормалните неща за които ти споменах по рано. cool.gif

Просташка изява е да заливаш темата с квалификациите си по мой адрес.Изразявай си мнението по темата.

Какво си ме питал няма значение.След като не знаеш нещо, не излизай с твърдения.

Редактирано от badr (преглед на промените)

Просташка изява е да заливаш темата с квалификациите си по мой адрес.Изразявай си мнението по темата.

Какво си ме питал няма значение.След като не знаеш нещо, не излизай с твърдения.

Ами аз затова те питах.Мълчанието ти по въпроса е доста красноречив отговор.Явно превода е точен.Значи ти може да даваш квалификации,да не употребя една друга дума,а аз трябва да се въздържам???Когато ти го правиш спрямо мен,не го чувстваш като просташка изява,но си много докачлив,когато аз правя същото спрямо теб?Интересен двойнствен стандарт,но абсолютно предвидим. cool.gif

Диин, като чета отговора ти до мен и като го сравнявам с този ти до останалите хора (щото те са хора, а не потребители или някакви вятърни мелници...), ми аз направо съм си богопомазана от теб, толкова пестелив си откъм обиди по мой адрес, май трябва да ти благодаря за което, това ще да е твоето най-галантно поведение, вероятно. Правиш лоша услуга на религията ислям като пишеш такива заслепени от омраза постове, а дали не показваш същината на исляма... а не розовите облаци, на които се мъчите да ни накарате тук да повярваме.

Уверявам те - в християнството също има много лицемерие, към което никак не съм била безразлична - едни християни с "голяма Либофф" към хората щяха да ме бият, направо си ми се заканиха и раздаваха токати (аз пък се изплаших biggrin.gif )- иди в темата за Дънов и виж и тяхната либофф колко чини, щото им показвам истинското им лице. Твоята "права вяра" и тя такава ли е? И ти ли си от онези, които уважават и приемат човека само докато той звучи в тон с твоята особа и се обръщат срещу него, ако изкаже различно мнение от онова, което ти мислиш за вярното и парвилното. Ами ако това не беше само един форум, а беше среща на живо и тъкмо да бяха пред теб тези хора, които така грозно обиждаш, както си се разгорещил, незнайно или по-точно знайно защо... дали нямаше да се попипаш по кобура... питам си само... в отговор на твърдението Алиево, че на живо щели сме да те харесаме... едва ли не още малко. Той, форума не е нещо мъртво, така че и тук - във виртуалния свят, се показва досущ същото от онова, което е и в реалния. Или както обичам да цитирам Хермес - каквото горе, това и долу, каквото вътре, това и отвън... малко осъвременено ще звучи така - каквото във виртуалния, това и в реалния...

---

Темата се е разгорещила, гледам. Заради истината съм длъжна да спомена, че фанатици има във всяка една религия, не само в исляма, но като че ли тук се вижда къде са повече. Защо ли е така?

Нека всеки си вярва в каквото ще, но добре ще бъде и да не се обърква вяра със закостенели догми и хората, които са против догмите с върли лични врагове. Това само отдалечева от истинската вяра, която е в сърцето на човека дълбоко и уж трябва да ни изведе към осъзнаване и приобщаване към цялото човечество, а кото гледам - много омраза има още в човешките сърца. И като гледам, гледам още... и не от сега виждам - религиите само разделят хората и вече вместо да вършат добра работа, са се превърнали в едно огромно зло.

---

Имам много, ама много какво да кажа по темата и то за реален действащ ислям, както добро, така и не, но смятам да се въздържа, за да не нажежавам обстановката допълнително, а и като чета някои хора, нищо няма да разберат от онова, което бих могла да споделя и ще приемат превратно думите ми, така че няма смисъл...

Али, на теб бих искала да отговоря, защото си с големи илюзии. На Диин също по много въпроси, но явно - не му е сега времето за вас и не ще ме чуете, явно сте на ниво още да слушате само собствения си глас, друго мнение - по-различно вие не бихте могли да приемете, на нивото, на което сте все още, така че по-добре е да замълча сега.

Иоан не е казал нищо за този свят.Вярно е че Йоан не е казал, че "слънцето ще изгасне" или че "хората ще живеят в пещери", но кое те кара да мислиш,че "Откровенията му са видения за отвъдния и какво се случва там, а не тук." Един поглед е достатъчен-Откровение 1 глава

1 Откровението от Исуса Христа, което му даде Бог, за да покаже на слугите Си онова, което има да стане скоро; а Христос прати та го яви чрез ангела Си на Своя слуга Иоан, ... 4 Иоан до седемте църкви, които са в Азия:... 11 Каквото виждаш напиши на книга, и прати го до седемте църкви: до Ефес, до Смирна, до Пергам, до Тиатир, до Сардис, до Филаделфия и до Лаодикия.

Все земни! градове, в Азия.

Земните градове касаят разпространението на Откровението, но не и самото него. Там никъде не пише за този свят, Иоан е отнесен на онзи и за него говори през цялото време. И ти знаеш много добре това...

Виж, имарат означава емирство, а ъимарат сграда.Не виждам коя от двете думи е използвана , а до колко и как се свързва именно с задължението на халифа да подмога чрез закята бедните.Практиката е още от първите халифи наистина дейноста се извършва в сгради, а и какво друго да бъде, но не винаги при джамиите. Възможно е този случай, да отразява някакви специфичен обичаи от османската империя.

Не зная защо и викат либийската, но го чух от хората от джамията.Макар и на мен да ми е интересно, получих обяснението, че либиец купил нови килими за помещението и от там, но някак си ми изглежда измислено.Не че човека, не е купил и дарил съответно на джамията килими.Други казват, че Либия чрез посолството си е дарила крупна сума за ремонт на Джамията.

Нищо сигурно като информация.

Аха - дарения. А аз си мислех, че нещо с историята може да е свързано. Ще трябва да проверя по-обстойно. А иначе, това, което я прави интересна, е фактът, че гроба на Лала Шакхин паша - завоевателят на Пловдив през 14-ти век и баща на пашата, който я е построил и чието име носи, е там - вътре в двора й.

А защо в християнските църкви и манастири се съхраняват мощи на светци - хора, които са водели праведен живот и са лекували и помагали на другите, а в мюсюлманските светилища и джамии има гробове на военачалници, които са избивали масово хората и са били просто едни кръвожадни завоеватели на земни територии и народи? Питам се само...

Редактирано от Lucia_free (преглед на промените)

Ами аз затова те питах.Мълчанието ти по въпроса е доста красноречив отговор.Явно превода е точен.Значи ти може да даваш квалификации,да не употребя една друга дума,а аз трябва да се въздържам???Когато ти го правиш спрямо мен,не го чувстваш като просташка изява,но си много докачлив,когато аз правя същото спрямо теб?Интересен двойнствен стандарт,но абсолютно предвидим. cool.gif

Нейчо.Трябва ли във всяка тема да обяснявам на всички твоите нелепици.Тиражираш простотии.

Ето пак твоя прясна изява.Не съм сметнал за необходимо, не съм ти отговорил.От това невежи юнако, следва единствено, че съм отказъл да ти отговоря.

Както, казах не е необходимо във всички теми да дъвчем едно и също.

И за да се успокоиш, ти позволявам, да пишеш всичко което ти хрумне по мой адрес, но не и да заливаш всяка тема с глупости.

Аз мога да посоча доказателства за моите констатации, това и правя.Това, че те не ти харесват е друг въпрос.Ти не можеш да приведеш доказателства, а заливаш с помия темите.

Нейчо.Трябва ли във всяка тема да обяснявам на всички твоите нелепици.Тиражираш простотии.

Ето пак твоя прясна изява.Не съм сметнал за необходимо, не съм ти отговорил.От това невежи юнако, следва единствено, че съм отказъл да ти отговоря.

Както, казах не е необходимо във всички теми да дъвчем едно и също.

И за да се успокоиш, ти позволявам, да пишеш всичко което ти хрумне по мой адрес, но не и да заливаш всяка тема с глупости.

Аз мога да посоча доказателства за моите констатации, това и правя.Това, че те не ти харесват е друг въпрос.Ти не можеш да приведеш доказателства, а заливаш с помия темите.

Бадрулчо,не посочваш никакви доказателства моето момче,а само така си приказаваш.Помията ,да не кажа по точно фекалиите ти ги изливаш постоянно с личностни нападки към опонентите си и откровени клевети.Това беше причината и изобщо да почна някакво подобие на диалог с теб.Ама за теб това е естествено,нали си по принцип нещо повече от нас.Абсолютно всички доказателства които не само аз съм привеждал се изопачват или се обявяват за лъжи ,по простата причина ,че са доста неудобни и няма как иначе да можеш да ги обясниш. Та както ти казах ти не отговаряш,защото преводът е верен,случката е истинска и всичко това ти е доста неудобно и трудно за коментиране.

Ето този епизод от филма е доказателството което ти не можеш да обориш.Абстрахираме се от всичкото останало в този филм.Но ми обясни тези кадри ако обичаш.Ама аз забравих,че за теб документално заснетите кадри не са доказателство ако не са записани в хадисите! :speak::wors: :wors: :wors::love::laughing5:

Темата се е разгорещила, гледам. Заради истината съм длъжна да спомена, че фанатици има във всяка една религия, не само в исляма, но като че ли тук се вижда къде са повече. Защо ли е така?

Нека всеки си вярва в каквото ще, но добре ще бъде и да не се обърква вяра със закостенели догми и хората, които са против догмите с върли лични врагове. Това само отдалечева от истинската вяра, която е в сърцето на човека дълбоко и уж трябва да ни изведе към осъзнаване и приобщаване към цялото човечество, а кото гледам - много омраза има още в човешките сърца. И като гледам, гледам още... и не от сега виждам - религиите само разделят хората и вече вместо да вършат добра работа, са се превърнали в едно огромно зло.

Хубаво нещо е истината.Нека я посочим. А тя е че ти в ислямофобията си, достигна до там да ни обвиниш че пием кръв.

Но зная много добре какво е това зомбиране - както от комунистическото наше общество, добре, че не им вярвах на другарчетата, вярвах на очите си, както не вярвам сега и на разни братчета, пак на очите си вярвам, така го видях и там, само формата беше друга, но под дрехата виждах все онзи рогатия. От малки, буквално от първи клас децата им изучават до завършването почти само Корана. Те го наизустяват като народна песен, без да осмислят и почти нищо друго не учат - излизат осакатени от училище. По време на сутришната си физзарядка викат с цяло гърло "Аллах е велик и който не вярва в него е неверник и смърт на неверниците!" Виждала съм с очите си арабски войници как късаха главите на живи петли и смучеха кръвта, защото това била кръвта на врага - неверник. Виждала съм арабски жени-войнички (в ръцете на такива да не попада човек) как пребиват деца за някаква невинна беля почти до смърт. И какво ли още не съм виждала. От зомбита. Трилъри не ти трябват, братче.

Нищо подобно не си виждала.Това си е твоя измислица.

В Курана пиенето на кръв е приравнена със ядене на свинско месо.Едва ли някой ще ти повярва за тия измислици.

Имам много, ама много какво да кажа по темата и то за реален действащ ислям, както добро, така и не, но смятам да се въздържа, за да не нажежавам обстановката допълнително, а и като чета някои хора, нищо няма да разберат от онова, което бих могла да споделя и ще приемат превратно думите ми, така че няма смисъл...

Али, на теб бих искала да отговоря, защото си с големи илюзии. На Диин също по много въпроси, но явно - не му е сега времето за вас и не ще ме чуете, явно сте на ниво още да слушате само собствения си глас, друго мнение - по-различно вие не бихте могли да приемете, на нивото, на което сте все още, така че по-добре е да замълча сега.

Ти че няма какво да кажеш, няма.Твоите приказки, са без всякакви доказателства.

а в мюсюлманските светилища и джамии има гробове на военачалници, които са избивали масово хората и са били просто едни кръвожадни завоеватели на земни територии и народи? Питам се само...

Същият стил.Никакви доказателства.Празни приказки.

Бадрулчо,не посочваш никакви доказателства моето момче,а само така си приказаваш.Помията ,да не кажа по точно фекалиите ти ги изливаш постоянно с личностни нападки към опонентите си и откровени клевети.Това беше причината и изобщо да почна някакво подобие на диалог с теб.Ама за теб това е естествено,нали си по принцип нещо повече от нас.Абсолютно всички доказателства които не само аз съм привеждал се изопачват или се обявяват за лъжи ,по простата причина ,че са доста неудобни и няма как иначе да можеш да ги обясниш. Та както ти казах ти не отговаряш,защото преводът е верен,случката е истинска и всичко това ти е доста неудобно и трудно за коментиране.

Ето този епизод от филма е доказателството което ти не можеш да обориш.Абстрахираме се от всичкото останало в този филм.Но ми обясни тези кадри ако обичаш.Ама аз забравих,че за теб документално заснетите кадри не са доказателство ако не са записани в хадисите! :speak::wors: :wors: :wors::love::laughing5:

Нищо подобно Нейчо.Указъл съм липсата ти на елементарни знания, тя бе доказана. А многократно бяха посочени налудничевите ти изяви, плод на невежество.Нали щеше да ме съдиш.Що се отказа бе Нейчо.

Какви кадри да ти обяснявам.Какво точно доказват тия твои кадри и защо аз трябва да ги оборвам.

Ти си решил да посочваш епизод, то в такъв случай изложи какво точно се твърди и приведи доказателствата.Това е единствено твое задължение.

Хубаво нещо е истината.Нека я посочим. А тя е че ти в ислямофобията си, достигна до там да ни обвиниш че пием кръв.

Нищо подобно не си виждала.Това си е твоя измислица.

В Курана пиенето на кръв е приравнена със ядене на свинско месо.Едва ли някой ще ти повярва за тия измислици.

Ти че няма какво да кажеш, няма.Твоите приказки, са без всякакви доказателства.

Същият стил.Никакви доказателства.Празни приказки.

Нищо подобно Нейчо.Указъл съм липсата ти на елементарни знания, тя бе доказана. А многократно бяха посочени налудничевите ти изяви, плод на невежество.Нали щеше да ме съдиш.Що се отказа бе Нейчо.

Какви кадри да ти обяснявам.Какво точно доказват тия твои кадри и защо аз трябва да ги оборвам.

Ти си решил да посочваш епизод, то в такъв случай изложи какво точно се твърди и приведи доказателствата.Това е единствено твое задължение.

Ами дал съм линк към доказателството,всеки сам може да провери за какво иде реч.Аз задължения към теб титанче никакви нямам,тъй се не се пъни толкова.Как да те съдя бе сладкиш,като си анонимен интернет клеветник,а и го казах на майтап който явно не си усетил,което е доста характерно за теб.Липсата на елементарни занания се забелязва най-вече при теб.Защото ако не беше така изобщо нямаше да те хвана.Дарки преди време направи едно правилно предположение.Ама няма естествено да ти кажа какво,ще го оставя за десерт.

А имаш много здраве за свинското месо.При състояние на война и доста още случаи е разрешено,ама и е оставено доста свободно да е тълкуването на този текст.И какво-мюсулманите дето ядат свинско,какво ги правим я разкажи? Щото в студентските ми години съм гледал доста такива случаи,ама сега се сещам че тогава пък имаше май друго извинение за това.Въобще двойнствения характер си е основното качество и на Курана и на ислямското светоусещане-има си перфектното извинения за всяка свинщина.Достатъчно ясно ни го показахте във форума.А на Лучия не казвай че си измисля,ти си специалиста по измислиците ,а не тя. cool.gif

Редактирано от N e o (преглед на промените)

А имаш много здраве за свинското месо.При състояние на война и доста още случаи е разрешено,ама и е оставено доста свободно да е тълкуването на този текст.И какво-мюсулманите дето ядат свинско,какво ги правим я разкажи? Щото в студентските ми години съм гледал доста такива случаи,ама сега се сещам че тогава пък имаше май друго извинение за това.Въобще двойнствения характер си е основното качество и на Курана и на ислямското светоусещане-има си перфектното извинения за всяка свинщина.Достатъчно ясно ни го показахте във форума.А на Лучия не казвай че си измисля,ти си специалиста по измислиците ,а не тя. cool.gif

Глупости Нейчо.Ти никога не си бил студент.А свинското не е разрешено.

Глупости Нейчо.Ти никога не си бил студент.А свинското не е разрешено.

Глупости Бадулчо,нямаш какво да кажеш смислено и пак почваш да лъжеш.Свинското е забранено,но при определени условия може да си го плюскаш на корем.Така правеха моите състуденти от братските социалистически арабски страни,ама сега се сещам,че те сигурно не са били тогава мюсулмани,а социалисти! cool.gifcool.gifcool.gif;)

Глупости Бадулчо,нямаш какво да кажеш смислено и пак почваш да лъжеш.Свинското е забранено,но при определени условия може да си го плюскаш на корем.Така правеха моите състуденти от братските социалистически арабски страни,ама сега се сещам,че те сигурно не са били тогава мюсулмани,а социалисти! cool.gifcool.gifcool.gif;)

Нищо подобно.Съвсем се побъркваш.Свинското е забранено и при никакви условия, не може да си го плюскаш на корем.

Разбира се ти пак не може да докажеш твърденията си.

Нищо подобно.Съвсем се побъркваш.Свинското е забранено и при никакви условия, не може да си го плюскаш на корем.

Разбира се ти пак не може да докажеш твърденията си.

Лъжеш.

бадр, само потвърждаваш че за исляма е характерно налагането на доктрината, мислене и т.н. а чуждото или индивидуално мнение и поглед за нещата е отричано и направо забранено. явно си мюсюлманин и поведението ти не само че не ме изненадва, но само потвърждава това което вече знам.

не си играй да отговаряш на всички за всичко защото си губиш времето, ходи най-добре да се дупиш срещу слънцето ;) Алах Акбар!

хахахахахах :):):)

Защо, какво ще стане от едно кюфте?

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.