Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Mozilla Firefox - въпроси и проблеми (част 2)

Featured Replies

Благодаря за инфото :love: Интересното обаче е че след като затворих браузъра и после пак го стартирах и влезнах в about:config този ред го нямаше ;),но още веднъж Благодаря за информацията и за бързият отговор :) Сега ще си позволя да попитам и нещо друго :) надявам се че няма да ме критикувате много за това,че ще се отклоня малко в дясно от темата. Искам да попитам относно Thunderbird.Предполагам повечето са чували за доставчика на интернет Мегалан. Аз съм към тях,но незнайно защо решиха да прекратят поддръжката на имейлите :love: ,а на мен ми е доста по-удобно да си ползвам Thunderbird-а. Въпроса ми е може ли да променя smtp-то примерно на abv.bg и ще мога ли да продължа ако го сменя да си ползвам Thunderbird-а? П.П. abv-то го дадох само за пример,не е задължително да съм към тях,но е задължително да мога да си ползвам Thuderbird-а.Както писах по-горе ми е страшно удобен и не се налага да пиша имена и пароли,а и не само заради тези неща :) Благодаря! :)

• Отговори 2,1k
  • Прегледи 294,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Благодаря за инфото :love:

Интересното обаче е че след като затворих браузъра и после пак го стартирах и влезнах в about:config този ред го нямаше ;),но още веднъж Благодаря за информацията и за бързият отговор :)

Сега ще си позволя да попитам и нещо друго :) надявам се че няма да ме критикувате много за това,че ще се отклоня малко в дясно от темата.

Искам да попитам относно Thunderbird.Предполагам повечето са чували за доставчика на интернет Мегалан.

Аз съм към тях,но незнайно защо решиха да прекратят поддръжката на имейлите :love: ,а на мен ми е доста по-удобно да си ползвам Thunderbird-а.

Въпроса ми е може ли да променя smtp-то примерно на abv.bg и ще мога ли да продължа ако го сменя да си ползвам Thunderbird-а?

П.П. abv-то го дадох само за пример,не е задължително да съм към тях,но е задължително да мога да си ползвам Thuderbird-а.Както писах по-горе ми е страшно удобен и не се налага да пиша имена и пароли,а и не само заради тези неща :)

Благодаря! :)

На сайта на пощенския доставчик обикновено има описано как се настройва пощата

http://mail.google.com/support/bin/answer.py?hl=en&answer=180192

Здравейте. Ще ви предложа решение на проблема. Повтарям, решение, не елиминиране на същия. Това, което ви е предложил ieenso работи, то е класическо, но е малко "радикално", според мен. Предлагам да отворите IE, да му разрешите да бъде браузър по подразбиране за кратко, после да го затворите и да отворите отново Firefox. Проблемът ще бъде отстранен за момента и няма да се налага да рестартирате... :yanim:

На сайта на пощенския доставчик обикновено има описано как се настройва пощата

http://mail.google.com/support/bin/answer.py?hl=en&answer=180192

:cool:Аз знам как се настройва :) въпроса ми беше ако примерно променя там където пише @megalan.bg на @abv.bg както и в smtp-то променя да пише abv ще мога ли да си ползвам пощата чрез Thunderbird? Това не ми е ясно :)

Благодаря :)

:biggrin:Аз знам как се настройва :) въпроса ми беше ако примерно променя там където пише @megalan.bg на @abv.bg както и в smtp-то променя да пише abv ще мога ли да си ползвам пощата чрез Thunderbird? Това не ми е ясно :)

Благодаря :)

Зависи дали SMTP сървъра ще ви разреши релей на поща от други домейни. Имам спомени че заради аутентикацията Гугъл специално разрешават

П.П. И сега като прочетох поста ви отново не съм сигурен че знаете и разбирате кое какво е. SMTP и POP/IMAP са съвсем независи услуги и можете да ползвате една от един доставчик, друга от друг

Редактирано от capnemo (преглед на промените)

Зависи дали SMTP сървъра ще ви разреши релей на поща от други домейни. Имам спомени че заради аутентикацията Гугъл специално разрешават

П.П. И сега като прочетох поста ви отново не съм сигурен че знаете и разбирате кое какво е. SMTP и POP/IMAP са съвсем независи услуги и можете да ползвате една от един доставчик, друга от друг

Че не съм наясно сте прав,но че имам поне малка представа за какво става на въпрос не го знаете :biggrin:

Ясно ми е че pop/imap е за да можеш да си четеш писмата и да изпращаш такива чрез поща която си създал преди това или казано по друг начин пренасочвам си писмата.:) Явно ще трябва да работя по този начин защото доколкото знам/не съм сигурен/ smtp поща можеш да имаш само ако доставчика ти на интернет поддържа такава.

Ако греша държа да ме поправите! :)

Благодаря!

Че не съм наясно сте прав,но че имам поне малка представа за какво става на въпрос не го знаете :biggrin:

Ясно ми е че pop/imap е за да можеш да си четеш писмата и да изпращаш такива чрез поща която си създал преди това или казано по друг начин пренасочвам си писмата.:) Явно ще трябва да работя по този начин защото доколкото знам/не съм сигурен/ smtp поща можеш да имаш само ако доставчика ти на интернет поддържа такава.

Ако греша държа да ме поправите! :)

Благодаря!

грещите

1. POP/IMAP протоколите се използват само за четене на пощата. Разликата между двата протокола е че при първия писмата ви се пазят локално на вашия диск, при втория оперирате с писмата както са на сървъра (като можете да ги изтеглите и локално)

2. SMTP протокола се използва само за предаване на пощата. СЪщия протокол се грижи вашите писма да пътуват между пощенските сървъри по техния път

3. Не е задължително да ползвате пощенски сървър на доставчика си за да изпращате пощата си, но е удобно, защото е близо (в смисъла на Интернет)

Редактирано от capnemo (преглед на промените)

грещите

1. POP/IMAP протоколите се използват само за четене на пощата. Разликата между двата протокола е че при първия писмата ви се пазят локално на вашия диск, при втория оперирате с писмата както са на сървъра (като можете да ги изтеглите и локално)

2. SMTP протокола се използва само за предаване на пощата. СЪщия протокол се грижи вашите писма да пътуват между пощенските сървъри по техния път

3. Не е задължително да ползвате пощенски сървър на доставчика си за да изпращате пощата си, но е удобно, защото е близо (в смисъла на Интернет)

Ясно! :biggrin: Бил съм далеч от истината :)

Благодаря!

П.П. Ще пробваме и ще разберем дали ще стане нещо. :)

Човек трябва да пробва за да се научи,поне аз съм на това мнение :)

Здравейте! От два дни ми се лепна от долу в дясно на курсора на мишката едно малко синьо квадратче, приличащо на бутон за затваряне. Ето какво представлява:Публикувано изображение. Не е твърдо превързано, а като закрепено с ластик. Понякога изчезва, после пак се появява. Опасно ли е и как мога да го махна. Когато натисна колелото на мишката се затваря ФФ.

Редактирано от еди (преглед на промените)

Имам проблем с приставката за Мозила за блокиране на реклами - Adblock Plus. Приставката си работи много добре и блокира повечето реклами обаче като е активна и някои сайтове не ми се отварят. Вие забелязали ли сте подобен проблем.

Имам проблем с приставката за Мозила за блокиране на реклами - Adblock Plus. Приставката си работи много добре и блокира повечето реклами обаче като е активна и някои сайтове не ми се отварят. Вие забелязали ли сте подобен проблем.

Това означава че си довавил елементи от тези сайтове в листа с блкираните

От няколко дни при отварянето на някои сайтове се появява това Много е дразнещо и моля някой да ми каже как да го премахна. Мозилата е последната версия 3.6.10

От няколко дни при отварянето на някои сайтове се появява това

Много е дразнещо и моля някой да ми каже как да го премахна.

Мозилата е последната версия 3.6.10

Влез в настроики , разширени ,общи там има опция за пренасочване , изключия .

Влез в настроики , разширени ,общи там има опция за пренасочване , изключия .

Ами честно казано не знам дали е била включена в този момент, но преди това не беше. Аз не съм я включвал. Днес това нещо го няма и след твоя пост проверих - отметка няма.

п.п. Аз първо я помислих за притурка на Скайп. Премахнах плъгина за скайп, но тя тогава остана.

Направо ме разби, от това действие ще последват много други проблеми. Като например когато ти пратят линк от скайп ще се отваря със IE, Опера или Лисицата ще те питат през 5 минути дали искаш те да бъдат браузърите подразбиране, изобщо това не е решение. Излиза, че този проблем се появява често когато е имало отворена страница на сайтове с флаш и понеже те са обвързани с Jawa и явно тя прецаква нещата.

Здравейте! Аз съм с Mozilla Firefox 3.6.10 BG и искам да попитам дали може да се настроят снимките от google да ми ги показва както IE6 и Opera ? Сега > http://prikachi.com/images/410/2538410H.jpg Искам да са така > http://prikachi.com/images/412/2538412c.jpg Благодария! : )

най-отдолу по страницата трябва да има линк за classic view (превключване към основната версия в бг превода)

най-отдолу по страницата трябва да има линк за classic view (превключване към основната версия в бг превода)

Ааа супер мерси много! :)

Можете да си поиграте с настройката - WaitToKillAppTimeout => но това е само за Windows XP !!

За потребителите на Windows Vista/7 може би по-удачно е създаването на shortcut със следното съдържание:

C:\Windows\System32\taskkill.exe -f -im firefox.exe

Публикувано изображение

Важно => потребителите на Windows 7 да не си играят с WaitToKillAppTimeout

Здравейте Днес си преинсталирах Мозилата и при опит да увелича дадено изображениe чрез Enlarge ми отваря един голям бял прозорец и пише "Търсене на отметки в историята". После чрез цъкания достигам до "другия файл". Как да си го оправя да отваря снимката в подпрозорец? Благодаря

post-60410-051351000 1285876178_thumb.pn

post-60410-020850700 1285876292_thumb.pn

Здравейте

Днес си преинсталирах Мозилата и при опит да увелича дадено изображениe чрез Enlarge ми отваря един голям бял прозорец и пише "Търсене на отметки в историята". После чрез цъкания достигам до "другия файл".

Как да си го оправя да отваря снимката в подпрозорец?

Благодаря

чекни тук - настройки->подпрозорци->отваряне на новите прозорци в подпрозорци.

чекни тук - настройки->подпрозорци->отваряне на новите прозорци в подпрозорци.

Не става. Още преди да пиша обходих всички настройки, не срещнах и такъв проблем в нета.

Направо е ужасно, дори някои изображения не ги отваря и по дългия начин :wors:

Ами в такива случай се прави следното.

Firefox се стартира под Safe Mode (Start / Programs / Mozilla Firefox / Mozilla Firefox (Safe Mode)) за да се установи дали някоя от добавките (Add ons) създава проблема! Ако в safe mode всичко е наред, зарежда и отваря изображенията значи проблема се крие в някоя от инсталираните добавки. Решението е да ги спирате една по една докато установите коя е проблемната!

Може да споделите в темата какви добавки има към Вашия Firefox или да погледнете тук

Има и друг начин - чрез създаване

нов профил на Firefox

За целта затворете Firefox (убедете се, че процесът firefox.exe не е активен)

След това Start > Run > пишете firefox.exe -P > OK

В появилият се нов прозорец изберете Create Profile. Показва се съветника за профили и от него избирате Next, след това задайте някакво име на новия профил и потвърдете с Finish. Името на новия профил ще присъства в прозореца, щракнете върху него и натискате Start Firefox. (Ако искате Firefox да не ви пита всеки път при стартиране с кой профил да се зареди маркирайте Don't ask at startup. Така Firefox винаги ще стартира с последно избрания вече профил.)

Сега Firefox ще си създаде на ново файловете които ще бъдат използвани в новия профил и ще се стартира.

И от тук нататък вие решавате какво ще правите, какви отметки, добавки, теми и т.н. ще добавяте тъй като целия натрупан "боклук" с течение на времето и различните версии ще е останал в стария профил!

Имайте в предвид, че всички ваши отметки (bookmarks) и запазени пароли ще останат в стария профил. Можете предварително да си "извадите" и запазите отметките (примерно на desktop-a) и след процедурата по създаване на нов профил да ги "вмъкнете" в него!

Е всичко това изисква време и настройки, но пък ще си имате по-стабилен Firefox.

Имам проблем с тази Мозила. Немога да гледам никакво видео на нея,като влеза в youtube или vbox7 и щракна да гледам някое клипче веднага ме изхвърля и праща crash report. Имам си Flash Player и немога да разбера откъде идва проблема. Ще съм много благодарен ако някой ми помогне. МЕРСИ

Имам проблем с тази Мозила. Немога да гледам никакво видео на нея,като влеза в youtube или vbox7 и щракна да гледам някое клипче веднага ме изхвърля и праща crash report. Имам си Flash Player и немога да разбера откъде идва проблема. Ще съм много благодарен ако някой ми помогне. МЕРСИ

обнови до последните версии и Firefox и flash-a да видим как ще е или виж мнението над твоето.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.