Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Ислям (за любопитни) - част втора

Featured Replies

преди 8 часа, Shiyanu Neko написа:

достоверноста на библията е доказана колкото и че света е произлязал от парче салам

все едно да взема "Курама" и да кажа " достоверността на курама е доказана още преди библията .  едно и също нещо е.. 

неможе да кажеш "моята религия е доказана защото е доказана"

абсолютно всичко написано в библията е фалшиво и доказателството за това е че над 90% от човешката история е фалшива и изфабрикувана което е доказано от израза " историята се пише от победителите"

вече ти дали вярваш че твоята религия е истинската си е  изцяло твой проблем.

Всеки фанатик смята че неговата религия е "истинската" . 

както разумните хора бяха казали напоследък ако дявола е "лошият и е контра на бог" то тогава вашият бог обича Бедноста, крадцийте  , убийствата изнасилванията и т.н

факти извадени от самата библия е че там има повече убийства и драма отколкото добри случки нещо като турските сериали по телевизията  .

хората обичат драма помнят драмата.. за това дори  и нелогичният ви бог който е по скоро убиец и демон за вас е "ангел" защото "ще живеете вечно при него в "рая" "

вие фанатиците си мислите че сляпата ви вяра че спаси душата ви а реално ви сами си пъхате душата в устата на демона  след което дори и истинският господ няма да може да ви спаси

Явно с теб разумен разговор не може да се води. Не е нормално да ти пиша доводи, а ти да пишеш общи приказки  без да ги подкрепяш с факти.  Предупредихте и за това ще бъдеш игнориран от мен. Успех. 

• Отговори 5,4k
  • Прегледи 410k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Да видим какво е предписано за християните в Библията по въпроса за убийството с камъни: Йоан 8:7 Но като постоянствуваха да Го питат, Той се изправи и рече им: Който от вас е

• И с юдаизма (в оргинал). Алия само ще ви каже,че Мутазилите не се считат за мюсюлмани според Исляма. А философия и мистика в Исляма няма. Няма да я подкрепя. Аз приемам всичко,което

• Пророкът се е въздигнал от непостроена джамия намираща се в християнската държава Византия! Няма как да се издигне човек от Джамия, построена след смъртта му /Говоря за Ал Акса /!. И съответно няма к

Публикувани изображения

"само моя бог е истински другите са фалшиви в мойта книга така пише няма как да спорим "

" с теб неможе да се води разговор"

брей..

тва ирония ли тря да е ? 

малко четиво, сори ако е давано някъде същото

след като прочетох първата книга не мисля, че човек може да стане толкова отдаден, колкото исляма желае

http://www.ehlisunnetbg.com/knigi/

преди 8 часа, Kieli написа:

след като прочетох първата книга не мисля, че човек може да стане толкова отдаден, колкото исляма желае

Реших да прочета първите изречения на книгата "Живота на Мохамед". Ето как започва:

"Мухаммед (алейхисселя̄м)* е Любимият на Алла̄ху теа̄ля̄. Той е най - високопоставеният, най-красивият и най-честитият сред всички хора и създания във всяко едно отношение. Той е похваленият от Алла̄ху теа̄ля̄ последен и най-високопоставен пророк, избран като пейгамбер за всички хора и джинове*. Изпратен е като милост за световете и всичко е създадено в негово име."

Такова четиво става за четене само за джамия, но всеки разумен човек не би го взел на сериозно. Още в първите редове на книгата лъха на заблуда и величаене на тази заблуда. 

Заблуден в лъжата наречена ислям не би задал никакви въпроси за написаното в книгата, но в мен възникват куп въпроси. Ето някои от тях:

"Мухаммед (алейхисселя̄м)* е Любимият на Алла̄ху теа̄ля̄."

1. Къде в Корана е потвърденото това първо изречение от книгата?  

"Той е най - високопоставеният, най-красивият и най-честитият сред всички хора и създания във всяко едно отношение."

1. Кои факти от живота на Мохамед потвърждават това изречение? 

2. Хората трябва ли да се сравняват с животни ? Ако да в кои всички отношения трябва да се се сравняваме? 

"Той е похваленият от Алла̄ху теа̄ля̄ последен и най-високопоставен пророк, избран като пейгамбер за всички хора и джинове*."

1. Как се определя дали един пророк е по - голям от друг?

2. Тъй като джиновете са демони, защо Мохамед е избран като  техен пророк? Той в близки взаимоотношения ли е с тях?  Къде в Корана се потвърждава това? 

"Изпратен е като милост за световете и всичко е създадено в негово име."

1.  Къде в Корана се потвърждава записаното в това изречение, че всичко е създадено в името на Мохамед? Как е било създаден в името на Мохамед? 

На същата страница по долу е записано  следното:

"След три години започна да призовава всички към вярата"

След като Мохамед започнал да призовава хората към ислямска вяра, те откликнаха ли на призива му? 

"Воюва двадесет и седем пъти /27 пъти/"

1. Кой друг пророк  е воювал ?

2. Това част от "призива" му към вярата ли е ? И какво се е случило с тези, които са отказали на "призива" му?

3. Тези 27 воювания вземат ли се предвид когато Мохамед се определя като : "Той е най - високопоставеният, най-красивият и най-честитият сред всички хора и създания във всяко едно отношение. Той е похваленият от Алла̄ху теа̄ля̄ последен и най-високопоставен пророк, избран като пейгамбер за всички хора и джинове*. Изпратен е като милост за световете и всичко е създадено в негово име."

4. Как да разбираме: "Воюва двадесет и седем пъти"  и "Изпратен е като милост"?  Ако си "милостив" когато с воювал 27 пъти , за да си звяр и масов убиец колко пъти трябва да си воювал и колко хора трябва да си убил? Според тези стандарти Хитлер милостив ли е или масов убиец?

И главния въпрос: според Корана с какво Мохамед превъзхожда Исус? Ако ти е по лесно покажи Къде в Корана Исус е посочен като по - малък пророк от Мохамед?  Ако обичаш посочи конкретни аяти, защото напоследък се наслушат на общи приказки. 

Извода е: човек трябва да внимава какво чете и на какво се отдава.

спокойно може да кръстим темата " Опитите на "реално" да докаже че другите богове са фалшиви защото само неговият е истински понеже така пише в Библията.".

XD

нямам време ся да ги сменям 1 по 1 . но ако смениш Исус или Мойсей във всяко изречение което си ползвал "Мохамед" се получва същата работа..

и ние трябва да повярваме сляпо в това защото "така го пише в библията".

Всяка една религия хвали собствените си "светци" в това няма нищо странно .

преди 3 часа, Anjel Dimitrov написа:

Има как да стане-(просто трябва ,голямо желание и нужните действия за да достигнеш до Господ в най-представителната му форма в отвъдното),повечето не се връщат ,защото от другата страна е несравнимо по-хубаво от тук и ,когато почувстваш вечността ,годините ,които се остават на близките ти ,с които ще се събереш отново ти се струват по-малко от милисекунда,и като се има предвид ,че повечето са безсилни да променят позициите на близките си за вечността  и просто не се връщат ,защото е безсмислено .Ето затова повечето оказвайки се от другата страна ,не се връщат тук.И пак повтарям,че малцина ще са тези ,които ще попаднат в ада и то причината няма да са религиозните им убеждения ,а действията им и постъпките им...

всъшност всичките които не вярват в Бог ще попаднат в ада независимо дали са добри или лоши това е "блгословията на исуската" или както му викам аз нелепата глупост.

нямам нищо против вярата в боговете хех.. има хора които се молят и на катерици щом ги кефи добре . 

Проблема идва когато започвате да си внушавате че "вашият" бог е единственият и другите са имитаций  до това води *фанатизма* .

Реалният факт е че нито един от боговете в религията не съществува или по точно казано е . 

Нито един бог от религиите реално е "бог". 

Религиите са исторически книги в тях има парче от истината но това не означава че са истински хех дори самите "богове" в тях може да не са "богове" а просто високо ниво култиватори на Прана ( това е спекулация естествено ).

Няма да има нищо странно ако "боговете" от всяка една религия са реално съществуващи *хора* и нито един от тях не е фалшив просто не са *богове* както споменах .

ще ти задам един риторитен въпрос : Как се определя за душата дали да отиде в "рая" или "ада" ти ще кажеш заради "греховете на хората" .

Кой е грешен съзнанието или душата на хората??? защо душата която не е направила нито 1 грях ще ходи в ада?

1. Да има място където отиват душите на хората най вероятно но това не е "ад" нито "рай".

2. душата не е грешна за това няма как да бъде съдена . 

малко хляб за фанатиците дето вярват сляпо в исуската.

а да евентуално следкато душата се прероди можеш да имаш кармични проблеми заради предишният начин на живот но самата ти душа няма да гори заради това . 

на 10.01.2019 г. в 9:52, Kieli написа:

Ето каква откровена лъжа е записана  в  "Ислям и християнтво" на стр. 25:  "В ислямската религия Мухаммед (алейхисселя̄м) е невинен и безгрешен човек."

Но да видим какво е записано в Корана: “Ние ти дарихме [о, Мухаммад] явна победа, за да опрости Аллах твоите предишни Грехове, и следващите, и за да довърши Той Своята благодат към теб, и за да те насочи по Правия път..” (Сура 48:1-2).

Но най - най интересното е, че според автора на книгата "Ислямът и християнство" не е приемливо човек сам да изучава Корана. Ето какво е записано:   стр.10   "Човек, без никакви познания за основите на религията, не може (без водач) да разбeрe правилно дълбокия смисъл на Кора̄н-и керӣм и хадӣс-и шерӣфите.“

Стр.11

„За да стане ислямски учен, човек трябва да познава добре съвременните науки. Да има диплома от факултетите по наука и литература. Заедно с това да е завършил докторантура и да се е специализирал. Да знае наизуст Кора̄н-и керӣм и значенията на а̄йетите (знаменията). Да знае наизуст хиляди хадӣс-и шерӣфи и техните значения. Да е специалист в двадесетте основни клона на исляма и отделно в техните подклонове, които са осемдесет. Да е достигнал степента на иджтиха̄д (извличане на постановления от Кора̄н-и керӣм и хадӣс-и шерӣфите на Мухаммед (алейхисселя̄м)). Да знае всички тънкости на четирите мезхеба и да е достигнал до степента на съвършенство, наречена “Виля̄йет-и хасса-и Мухаммедиййе” – най-високата степен в тасаввуфа (науката за нравствеността).“

Стр.12.

„Ето защо в хадӣс-и шерӣф е казано: “Става кяфир (напуска исляма) онзи, който тълкува Кора̄н-и керӣм по свое усмотрение [т.е. прави измислено тълкувание, което не съответства на тълкуванията на ислямските учени, научили значенията на свещените а̄йети от Мухаммед (алейхисселя̄м) и неговите сподвижници (радиялла̄ху теа̄ля̄ анхум еджма’ӣн)].” Безмезхебниците не проумяват тази тънкост и забраняват да се четат книгите на суннитските учени (рахиме-хумулла̄ху теа̄ля̄), като казват: “Всеки самостоятелно трябва да чете Кора̄н-и керӣм и хадӣс-и шерӣфите. Да научи религията си от тях, а не да чете книгите на мезхебите.” Те изпадат в заблуда до такава степен, че наричат знанията в тези книги “неверие спрямо Алла̄ху теа̄ля̄” и “ширк (съдружаване)”. С тези слова пречат на хората да научат същността на религията и причиняват вреда вместо полза“

Причината някои за забраняват самостоятелното четенето и  размишляване върху написаното в корана е че по този начин мюсюлманите могат да бъдат манипулирани и лъгани както посочих и в примера по горе. Ислямските теолози представят Мохамед като праведник и безгрешен, а той е бил грешник като всички нас и е имал нужда от покаяние за греховете си. 

Питам, защо е нужно това? Има само един логичен отговор, Мохамед да бъде конкурентен на Исус в очите на невежите мюсюлмани, защото според същия Коран, Исус е безгрешен и няма как "най - големия" пророк и любимец на Аллах е да е грешник. За това ислямските духовници са принудени за лъжат и забраняват самостоятелното четене на Корана. 

Още питам,  Мохамед и неговите последователи  отговарят ли на горните условие за образование включително и "нравствени науки"?  Ако не, това означава ли, че  не трябва да се вземат на сериозно техните поучения? 

Но да видим какво казва Корана за лъжата: 

Сура 2:42 И не смесвайте истината с лъжата, и не скривайте истината, когато [я] знаете!

и още: 

Сура 45:7 Горко на всеки лъжец, грешник!

Разбирам да лъжете нас християните, защото Аллах го одобрява и тази позволена лъжа се нарича такия, но да се лъжат мюсюлмани е неразбираемо. Как ще го обяснят ислямските учители с  голямото  образование по много науки включително и "науката за нравствеността"? 

Извода за тези книги е , че манипулират и лъжат обикновения мюсюлманин, и няма смисъл да им се вярва. 

преди 7 часа, realno написа:

Разбирам да лъжете нас християните, защото Аллах го одобрява и тази позволена лъжа се нарича такия,

Не, няма нищо подобно.Ти лъжеш, че Аллах позволява лъжа.

Какво не ти харесва в изискванията към ислямските учени. Да  те действително са много тежки и задълбочените познания се достигат трудно.Не е като при пасторчетата.

Е много  се извинявам, но при нас не се препоръчва, човек без солидна подготовка да прави собствени тълкувания.Ти си ярък пример за щетите от подобна дивотия.

realno, не те знам как пишеш, но дори не мога да те цитирам нормално и да запазя само това, което искам

имаш цитат в цитат в колона, не съм виждал такова нещо в тоя форум досега

Не съм чел целия Коран. Но фактът, че Аллах го поставя до себе си и във всяка джамия Мохаммед стои до Аллах не е ли достатъчно?

Казах, че четох само първата книга не мога да коментирам другите. Тук-там превода е особен, все пак от арабски първо са преведени на турски и тогава на български.

Много от въпросите ти са нелогични и не виждам защо трябва да се сравняват Исус с Моххамед. Не съм толкова навътре, трябва да питаш някой ислямски учен защо Моххамед > Исус.

Обаче има учени и учени.

В четенето го карам доста по-бавно от теб и не бързам да приемам нещо като лъжа или истина докато не събера достатъчно информация.

Като не ти се четат глупости не чети, никой не те задължава. На мен каквото ми е интересно го чета, а това дали ще го повярвам или ще му се отдам е съвсем друг въпрос.

преди 18 часа, badr написа:

Не, няма нищо подобно.Ти лъжеш, че Аллах позволява лъжа.

Какво не ти харесва в изискванията към ислямските учени. Да  те действително са много тежки и задълбочените познания се достигат трудно.Не е като при пасторчетата.

Е много  се извинявам, но при нас не се препоръчва, човек без солидна подготовка да прави собствени тълкувания.Ти си ярък пример за щетите от подобна дивотия.

"Не, няма нищо подобно. Ти лъжеш, че Аллах позволява лъжа."

А това какво е в Корана? 

сура 2:225 Аллах не ви придиря за празнословието в клетвите ви, ала ви придиря за онова, което вашите сърца са придобили. Аллах е опрощаващ, всеблаг.

Сура3:28 Вярващите да не взимат неверници за ближни вместо повярвалите. А който направи това, той няма нищо общо с Аллах, освен ако се страхувате от тях. Аллах ви предупреждава за Себе Си и към Аллах е завръщането.

Сура 16:106 Който отрече Аллах, след като е повярвал освен който е бил принуден, но сърцето му е спокойно с вярата... Ала които разтворят гръд за неверието, над тях е гневът на Аллах и за тях има огромно мъчение.4

Ето коментара в корана към сура 16:106

4 Съдружаващите се опитали да принудят Аммар, баща му Ясир и майка му Сумайя да се отвърнат от своята религия. Родителите не се съгласили и пред очите на сина им били убити по най-жесток начин. Така те станали първите мъченици в Исляма. След като не издържал на изтезанията, Аммар се отрекъл на думи от вярата. Когато известили Пратеника на Аллах за това, той казал: “Аммар е преизпълнен с вяра, и плътта, и кръвта му са пропити от вяра!” А на Аммар рекъл: “Ако те принудят пак, кажи каквото пожелаят!” Този факт доказва, че отричането от вярата на думи е допустимо, ако обстоятелствата го налагат. 

Освен в корана да видим какво казват Хадисите:

"...Така че ние се върнахме при Пророка (ﷺ) и казахме: "О, Пратенико на Аллах (ﷺ)! Ние ви попитахме за планините, но ти се закле, че няма да ни дадеш планините; ние смятаме, че сте забравили клетвата." Той каза: "Аллах е, Който ви е дал опори. Чрез Аллах, Аллах желае, ако аз съм положил клетва и по-късно се намери нещо друго, по-добро, аз правя това, което е по-добро и ще нарушат клетвата си.""   Сахих Бухари 7:67:427(Англ.)

Разказ от Джабир бин Абдула:Пророкът казва: "Войната е измама."   Сахих Бухари 4:52:269(Англ.)

Пророкът каза: "Който е готов да убие Kaаб бин Ашраф (евреин)." Мохамед бин Маслама отговорил: "Желаете ли аз да го убия?" Пророкът отговори утвърдително. Мохамед бин Маслама каза: "Тогава позволете ми да кажа това, което ми харесва." Пророкът отговорил: "Съгласен съм. (т.е. позволявам ти).

Апостол на Аллах каза: "Кой е готов да убие Кааб бин Ал-Ашраф, който е наранил Аллах и на Неговия Апостол?" Тогава Мохамед бин Маслама стана казвайки: "О Апостоле на Аллах! Бихте ли искали аз да го убия?" Пророкът каза: "Да", Мохамед бин Маслама каза: "Тогава ми позволи да кажа (фалшивио) нещо (т.е. да заблудя Кааб)" Пророкът каза: "Може да го кажеш"
....
Така че те го убиха и отидоха при Пророка и го информираха. (Абу Рафи) бе убит след Кааб бин Ал-Ашраф."              Сахих Бухари 5:59:369(Англ.)

Пак ли твърдиш, че Аллах не одобрява лъжата? Кой лъже, аз или ти? Като лъжеш изпълняваш ли Корана?

Знаеш ли според Библията, кой  е лъжец:  Йоан 8:44  Вие сте от баща дявола, и желаете да вършите похотите на баща си. Той беше открай човекоубиец, и не устоя в истината; защото в него няма истина. Когато изговаря лъжа, от своите си говори, защото е лъжец, и на лъжата баща.

"Какво не ти харесва в изискванията към ислямските учени. "

Всичко ми харесва. Да си образован е хубаво. Но според вашите разбирания Мохамед и последователите му  не може да им се вярва, защото не отговарят на тези условия. Кажи колко от тях изпълняват изискванията ви днес? И къде в корана е записано като изискване за учителите? Защото оставам с усещането, че всичко това е с цел хората да бъдат манипулирани от ислямските учени. 

Освен това доказах,  по горе, / аз който нямам солидно ислямско образование/, че въпреки написалия книгата да е завършил солидно ислямско образование /така предполагам/,  е сбъркал / да не кажа, че лъже умишлено/ като е написал, че Мохамед е безгрешен. Следователно образованието не може да замести морала и да говориш истината. 

"Е много  се извинявам, но при нас не се препоръчва, човек без солидна подготовка да прави собствени тълкувания. Ти си ярък пример за щетите от подобна дивотия."

Да предположим, че си прав и че някой като мен, който няма ислямско образование греши.  Тогава покажи, че  ислямското образовани има смисъл като докажеш, че Авраам е трябвало да пожертва Исамаил,  а не Исак. 

Или, че  Аллах не  е объркал родствената връзка на Мойсей и Мария / Майката на Исус/? 

Ако не го направиш ще докажеш, че всички тези изисквания за духовните учители са излишни или са с цел за манипулация на невежите мюсюлмани.  

преди 6 часа, Kieli написа:

realno, не те знам как пишеш, но дори не мога да те цитирам нормално и да запазя само това, което искам

имаш цитат в цитат в колона, не съм виждал такова нещо в тоя форум досега

Не съм чел целия Коран. Но фактът, че Аллах го поставя до себе си и във всяка джамия Мохаммед стои до Аллах не е ли достатъчно?

Казах, че четох само първата книга не мога да коментирам другите. Тук-там превода е особен, все пак от арабски първо са преведени на турски и тогава на български.

Много от въпросите ти са нелогични и не виждам защо трябва да се сравняват Исус с Моххамед. Не съм толкова навътре, трябва да питаш някой ислямски учен защо Моххамед > Исус.

Обаче има учени и учени.

В четенето го карам доста по-бавно от теб и не бързам да приемам нещо като лъжа или истина докато не събера достатъчно информация.

Като не ти се четат глупости не чети, никой не те задължава. На мен каквото ми е интересно го чета, а това дали ще го повярвам или ще му се отдам е съвсем друг въпрос.

Но фактът, че Аллах го поставя до себе си и във всяка джамия Мохаммед стои до Аллах не е ли достатъчно?"

Много си наивен. Казвам това, защото НЕ АЛЛАХ Е ПОСТАВИЛ МОХАМЕД ВЪВ ВСЯКА ДЖАМИЯ, а мюсюламните. Това, което е направил Аллах е Корана, а никъде в Корана Аллах не е заповядал това. И ако искаш да знаеш истината за исляма, чети не само ислямски източници, а независими такива и си задавай въпроса "защо", а не какво ти казват ислямски учени с техните книги или такива като Бадр, защото те манипулират. Доказах ти го  като  посочих примера с "безгрешния" Мохамед. В исляма почти го боготворят, но е бил обикновен грешен човек с много похотливи наклонности. 

В корана има  около 225 вътрешни противоречия, историчеси и археологически неточности, противоречи също на биология, което е доказателство, че Корана не е от Бог, а най - малкото човешко творение да не кажа и нещо по - лошо. 

"Много от въпросите ти са нелогични и не виждам защо трябва да се сравняват Исус с Моххамед."

Защото мюсюлманите твърдят, че Мохамед е любимец на Аллах, но това не го пише в Корана, а в същото време Мохамед се споменава само няколко пъти за разлика от Исус, който / по спомен/ около 22 пъти. Странно е "любимеца" на Аллах да се споменава толкова малко . Освен това:

Ето 9  неща, в които Исус превъзхожда Мохамед – според Корана:

1 – Неговото раждане.

2 – Неговото детство.

3 – Изцерява прокажените.

4 – Отваря очите на слепите.

5 – Връща към живот мъртвите.

6 – Сътворява живот, от нищо.

7 – Той Единствен е Свят и Безгрешен.

8 - Месия

9 - Словото на истината

Нищо такова не се казва за  Мохамед в Корана. Защо? Кой е по - голям за Аллах? 

Ако те интересува истината за Аллах, Корана, Мохамед и исляма, ето  малко противоположна информация. Тук има научни доказателства от археология и история , кой е Аллах и от къде се е появил. Ти прецени, на кое да вярваш и на кое, не. 

http://www.preglednaislyama.com/category/мюсюлманският-исус/

Ето какво прочетох днес:

Рахаф – саудитската тийнейджърка, оставила исляма, е в Канада

Канада предостави убежище на саудитската тийнейджърка, избягала от семейството си от страх да не бъде убита. 18-годишната Рахаф Мохамед ал-Кунун публикува своя снимка в самолета, с който вече лети натам с полет през Сеул, предаде Bulgaria ON AIR.

След като избяга от родителите си, тя прекара една седмица в Банкок и успя да привлече вниманието на целия свят. В социалните мрежи Рахаф разказа, че е била държана затворена в стаята си само защото си подстригала косата и се е отказала от исляма – действие, което в Саудитска Арабия се наказва със смърт.

Мюсюлманите лъжат, че в религията нямо принуда, но се оказва, че това е поредната лъжа. И не взимайте ближни от тях, докато не се преселят по пътя на Аллах. А отметнат ли се, хващайте и ги убивайте, където ги заварите и не взимайте от тях нито ближен, нито помощник..”  (Сура 4:89).

преди 35 минути, realno написа:

Пак ли твърдиш, че Аллах не одобрява лъжата? Кой лъже, аз или ти? Като лъжеш изпълняваш ли Корана?

Разбира се, че ти лъжеш, и това се вижда повече от ясно.Ако принудят с мъчение някого да изрече нещо против убежденията си или да излъже, това не е лъжа.

А втория случай, цитиран от хадиса е по-интересен.И типично по евангелистки, сиреч мошеннически начин ти не цитираш хадиса точно, а превод в който значението е променено.

Да, Пророка е позволил  да се използва хитрост за да убит враг, но това не е лъжа.Въобще по време на война се вземат всевъзможни мерки противника да не разбере намеренията ти.

преди 48 минути, realno написа:

Всичко ми харесва. Да си образован е хубаво. Но според вашите разбирания Мохамед и последователите му  не може да им се вярва, защото не отговарят на тези условия. Кажи колко от тях изпълняват изискванията ви днес? И къде в корана е записано като изискване за учителите?

Да си образован е начин да получиш и натрупаш знания.Е пророка получава знанията си свише, затова няма нужда той да се образова.Когато Всевишния ти ги съобщава нещата, то подобно знание няма как да се достигне и сто университета да завършиш.

Последователите на Мухаммад пък са били сред най-образованите, а Ибн Абас дори в средите на противниците на Исляма се е славил като ненадминат учен.

Именно през златния век на   Исляма се полагат основите и на над 80% от науките.

Питаш колко от улама изпълняват изискванията ни днес - отговора е всичките.За да станеш Алим това е задължително.Един Алим е свръхобразован по всеки един стандарт.

Къде в Курана са записани изискванията към учените би разбрал, ако го бе чел.Но, ти, постъпваш именно като необразованите - коментираш нещо, което не си чел.

Докато виждаш ли, аз познавам и християнството във всичките му основни направления, при това може би най-добре от всички 300 000 регистрирани потребители. 

преди 1 час, realno написа:

Освен това доказах,  по горе, / аз който нямам солидно ислямско образование/, че въпреки написалия книгата да е завършил солидно ислямско образование /така предполагам/,  е сбъркал / да не кажа, че лъже умишлено/ като е написал, че Мохамед е безгрешен

Нищо не си доказал, освен липсата на образование, въобще ти не си наясно, че това е книга насочена към силно специфична аудитория."Безгрешен" в случая  съвсем не означава, човек който през живота никога не е извършил дори най-малкото провинение, а е дума използвана в смисъла, че човек не извършва грешка в дадена област.Пророка например безпогрешно разяснява и обяснява религията.И това точно се има предвид.

преди 42 минути, realno написа:

В корана има  около 225 вътрешни противоречия, историчеси и археологически неточности, противоречи също на биология, което е доказателство, че Корана не е от Бог, а най - малкото човешко творение да не кажа и нещо по - лошо

Всеки може да твърди каквото реши.Какво може да докаже обаче е друг въпрос.

преди 7 часа, Kieli написа:

Тук-там превода е особен, все пак от арабски първо са преведени на турски и тогава на български.

Това е книга целяща разясняване на някои положение в суфизма и мястото му вътре в Исляма.Не само превода , но и изказа е опит за изясняване на част от тази специфика.

преди 7 часа, Kieli написа:

Не съм толкова навътре

Не обръщай внимание на писанията на Реално, той самия е стотици пъти пъти по-ненаясно с всичко.Всеки сам трябва да формира своите възгледи, като се отнася критически към всичко прочетено.Към всичко.

преди 8 минути, badr написа:

Разбира се, че ти лъжеш, и това се вижда повече от ясно.Ако принудят с мъчение някого да изрече нещо против убежденията си или да излъже, това не е лъжа.

А втория случай, цитиран от хадиса е по-интересен.И типично по евангелистки, сиреч мошеннически начин ти не цитираш хадиса точно, а превод в който значението е променено.

Да, Пророка е позволил  да се използва хитрост за да убит враг, но това не е лъжа.Въобще по време на война се вземат всевъзможни мерки противника да не разбере намеренията ти.

Да си образован е начин да получиш и натрупаш знания.Е пророка получава знанията си свише, затова няма нужда той да се образова.Когато Всевишния ти ги съобщава нещата, то подобно знание няма как да се достигне и сто университета да завършиш.

Последователите на Мухаммад пък са били сред най-образованите, а Ибн Абас дори в средите на противниците на Исляма се е славил като ненадминат учен.

Именно през златния век на   Исляма се полагат основите и на над 80% от науките.

Питаш колко от улама изпълняват изискванията ни днес - отговора е всичките.За да станеш Алим това е задължително.Един Алим е свръхобразован по всеки един стандарт.

Къде в Курана са записани изискванията към учените би разбрал, ако го бе чел.Но, ти, постъпваш именно като необразованите - коментираш нещо, което не си чел.

Докато виждаш ли, аз познавам и християнството във всичките му основни направления, при това може би най-добре от всички 300 000 регистрирани потребители. 

Нищо не си доказал, освен липсата на образование, въобще ти не си наясно, че това е книга насочена към силно специфична аудитория."Безгрешен" в случая  съвсем не означава, човек който през живота никога не е извършил дори най-малкото провинение, а е дума използвана в смисъла, че човек не извършва грешка в дадена област.Пророка например безпогрешно разяснява и обяснява религията.И това точно се има предвид.

Звучиш меко казано неубедително. Къде тук има насилие?  Сура 2:225Аллах не ви придиря за празнословието в клетвите ви, ала ви придиря за онова, което вашите сърца са придобили. Аллах е опрощаващ, всеблаг.

"Да, Пророка е позволил  да се използва хитрост за да убит враг, но това не е лъжа"

Апостол на Аллах каза: "Кой е готов да убие Кааб бин Ал-Ашраф, който е наранил Аллах и на Неговия Апостол?" Тогава Мохамед бин Маслама стана казвайки: "О Апостоле на Аллах! Бихте ли искали аз да го убия?" Пророкът каза: "Да", Мохамед бин Маслама каза: "Тогава ми позволи да кажа (фалшивио) нещо (т.е. да заблудя Кааб)" Пророкът каза: "Може да го кажеш"

Това не е хитрост, а лъжа, която наврежда. И отново няма  насилие срещу мюсюлманин както твърдиш, а точно обратното. Следователно Аллах позволява за постигане на целите си мюсюлманите да използват лъжа. 

Като стана въпрос за насилие и позволени лъжи в исляма, къде Исус съветва християните да правят това т.е. да лъжат за да се отърват от неприятности или да запазят живота си? И ако няма нещо подобно в учението на Исус, какъв смисъла от Корана, като няма надграждане, а точно обратното? 

"Последователите на Мухаммад пък са били сред най-образованите, а Ибн Абас дори в средите на противниците на Исляма се е славил като ненадминат учен."

Всички ли са би такива? 

"Пророка например безпогрешно разяснява и обяснява религията.И това точно се има предвид."

Не отговори на въпросите ми за Авраам, Исмаил, Исак и Мийсей и Мария. 

преди 8 часа, Kieli написа:

....

.....

В грешка си , академичния превод на професор Цветан Теофанов ( който е най разпространен в новото време в Бг , има 4 издания все пак..същото е и с по предно издание,   от Недим Генджев  )  е директно от арабски основно, а редакторите са се възползвали и от издания на други езици при сверяването и корекцията ..А корекцията е отнела около 3 години, според встъпителните думи на самия професор , а главния редактор също е арабист ...

П.С Иначе в Бг има както много стари издания само на арабски ( какъвто имаше баба ми , и си го четеше ) , така и на турски, така и на български още от царско време ...

преди 1 час, realno написа:

Ето какво прочетох днес:

Рахаф – саудитската тийнейджърка, оставила исляма, е в Канада

О, ти, който не лъжеш.При търсене в Гугъл на текста директно от твоя пост, който съм цитирал, не дава никакъв резултат.Пробвай.

Премахвай форматиранията на текста иначе се получават тези колизии.

преди 21 минути, realno написа:

Въобще в цитирания текст къде е позволението да се лъже?

Отново, теб обаче, хващам да лъжеш за пореден път.

преди 21 минути, realno написа:

Това не е хитрост, а лъжа, която наврежда. И отново няма  насилие срещу мюсюлманин както твърдиш, а точно обратното

Колкото и да не ти се иска в текста на арабски се иска разрешение именно да се използва хитрост, нещо което би отклонила вниманието, прикрила намерението и т.нСъвсем не е задължително това да е лъжа.

И представи си по време на война се ползват хитрости.

Редактирано от badr (преглед на промените)

преди 2 минути, badr написа:

О, ти, който не лъжеш.При търсене в Гугъл на текста директно от твоя пост, който съм цитирал, не дава никакъв резултат.Пробвай.

Въобще в цитирания текст къде е позволението да се лъже?

Отново, теб обаче, хващам да лъжеш за пореден път.

Колкото и да не ти се иска в текста на арабски се иска разрешение именно да се използва хитрост, нещо което би отклонила вниманието, прикрила намерението и т.н Съвсем не е задължително това да е лъжа.

И представи си по време на война се ползват хитрости.

"О, ти, който не лъжеш.При търсене в Гугъл на текста директно от твоя пост, който съм цитирал, не дава никакъв резултат.Пробвай."

https://www.dnes.bg/notifikacii/2019/01/13/rahaf-sauditskata-tiineidjyrka-ostavila-isliama-e-v-kanada.399045:wink12:

"Съвсем не е задължително това да е лъжа."

Съвсем не е задължително и да не е лъжа. Нали?

"И представи си по време на война се ползват хитрости."

Няма какво да си представям, защото го виждам. Когато Аллах проповядва насилие и лъжи, ще се покорявате, защото нямате избор. Ще лъжите, 

"Въобще в цитирания текст къде е позволението да се лъже?"
Аз ли да разяснявам Корана, който няма ислямско образование? Когато се закълнеш т.е.  обещаеш нещо  и се отречеш от думите си, какво е?  Например обещавам, че ще следвам Аллах, но на другия ден се отречеш от него. Това се казва лъжа. Или пък обещавам повече да не лъжа, но продължиш. Какво е? Пак лъжа. Аллах казва, че няма да бъде толкова взискателен към неспазване на обещанието. Следователно позволява лъжи. 

Но какво казва Исус за това в Библията:

Матей 5:34 Но Аз ви казвам: Никак да се не кълнете; нито в небето, защото то е престол на Бога; space.gif
35 нито в земята, защото е подножието Му; нито в Ерусалим, защото е град на великия Цар. space.gif
36 Нито в главата си да се не кълнеш, защото не можеш направи ни един косъм бял или черен. space.gif
37 Но говорът ви да бъде: Да, да; Не, не; а каквото е повече от това, е от лукавия.

За християнина клетвата е безсмислена. Неговото „да“ трябва да означава „да“, а неговото „не“ - „не“. Когато използваш по-силни изрази, ти признаваш, че този, който управлява твоя живот, не е Бог, а Сатана, лукавият. За християните няма такива обстоятелства, които да оправдават лъжата. Този стих забранява също така и всяко изкривяване на истината или заблуждаване. 

Отново Библията превъзхожда Корана в морално отношение и Исус Мохамед. 

преди 29 минути, realno написа:

Но какво казва Исус за това в Библията:

Матей 5:34 Но Аз ви казвам: Никак да се не кълнете; нито в небето, защото то е престол на Бога; space.gif
35 нито в земята, защото е подножието Му; нито в Ерусалим, защото е град на великия Цар. space.gif
36 Нито в главата си да се не кълнеш, защото не можеш направи ни един косъм бял или черен. space.gif
37 Но говорът ви да бъде: Да, да; Не, не; а каквото е повече от това, е от лукавия.

За християнина клетвата е безсмислена. Неговото „да“ трябва да означава „да“, а неговото „не“ - „не“. Когато използваш по-силни изрази, ти признаваш, че този, който управлява твоя живот, не е Бог, а Сатана, лукавият. За християните няма такива обстоятелства, които да оправдават лъжата. Този стих забранява също така и всяко изкривяване на истината или заблуждаване. 

Отново Библията превъзхожда Корана в морално отношение и Исус Мохамед.

Да беше направил една бърза справка в Библията:

Цитат
15 Тогава втори път ангел Господен викна на Авраама от небето и рече: space.gif
16 В Себе Си се заклевам, казва Господ, че понеже си сторил това нещо и не пожали сина си, единствения си син, space.gif
17 ще те благословя премного и ще умножа и преумножа потомството ти като небесните звезди и като пясъка на морския бряг; и потомството ти ще завладее портата на неприятелите си;

Кой в кого се заклева?

Цитат

7 Господ, небесният Бог, Който ме изведе из бащиния ми дом и от родната ми земя, и Който ми говори, и Който ми се закле, казвайки: На твоето потомство ще дам тая земя, Той ще изпрати ангела Си пред тебе; и ще вземеш жена за сина ми от там.

Цитат
3 Ти каза: Направил съм завет с избрания Си, Заклел съм се на слугата Си Давида, казвайки: space.gif
4 Ще утвърдя потомството ти за винаги, И ще съзидам престола ти из род в род. (Села).
Цитат

Ей тука 174 резултата за "закле" в Библията: https://biblia.bg/result.php?page=1&sw=закле&type=1&tr_search=1

Явно Бог може да се кълне. На християните е забранено.

Цитат

13 Защото, когато Бог даваше обещание на Авраама, понеже нямаше никого по-голям, в когото да се закълне, закле се в Себе Си, казвайки:

Цитат
1 Ако се върнеш, Израилю, Казва Господ, ако се върнеш към Мене, И ако махнеш мерзостите си от лицето Ми, И не бъдеш непостоянен, space.gif
2 И ако в истина, в справедливост, и в правда Се закълнеш, казвайки: Заклевам се в живота на Господа! Тогава народите ще се благославят в Него, И в Него ще се прославят. space.gif
3 Защото така казва Господ На Юдовите и ерусалимските мъже:

Много... избирателно.

преди 2 часа, A.com написа:

Да беше направил една бърза справка в Библията:

Кой в кого се заклева?

Ей тука 174 резултата за "закле" в Библията: https://biblia.bg/result.php?page=1&sw=закле&type=1&tr_search=1

Явно Бог може да се кълне. На християните е забранено.

Много... избирателно.

"Явно Бог може да се кълне. На християните е забранено."

"Много... избирателно."

Нищо подобно.

Бог може да прави много неща, които на нас ни е забранено. Например да прощава грехове, да отнема живот, да съди и.......да се кълне. 

В Стария Завет  Бог е забранил лъжливите клетви и безполезните заклевания, които се употребяват в прост разговор; но когато нуждата или важността на някоя работа изисква клетва, той позволява на хората да се заклеват в неговото име - Изход 22:11; Левит 5:1;

В Стария Завет когато хората са имали правото да се кълнат, те са го правили с ясното съзнание, че го правят пред Бог и са вярвали в Неговото възмездие, ако клетвата им е била лъжлива - Евреи 6:16.  Силата на клетвата зависи от убеждението ни в безкрайната правда на Бога; че той няма да счита невинни онези, които изговарят името му напразно; и че загубата на неговото благоволение далеч надминава всичко, което може да се придобие чрез лъжливо свидетелство - Втор. 10:20;  Безбожниците, и онези които не вярват, че ще има бъдеща награда и бъдещо наказание, не могат съгласно с изповеданието си да се заклеват. В техните уста клетвата може да бъде само една осквернителна подигравка.

Клетвите забранени в Матей 5:34,35 и Яков 5:12, трябва да се отнасят към неразумните и злобни говорения на хората; в противен случай Павел би действувал против заповедта на Христа - Римл.1:9, Гал. 1:20. 2 Кор. 1:23

Днес трудно разбираме думата клетва и е загубила значението си, защото сме станали безбожни, но евреите в миналото  са разбирали прекрасно нейното значение, защото са осъзнавали, че когато се кълнат не дават дума на човек, а  на Бог. И наказанието нямало да дойде от човек, а от Бог. 

И ако в Библията Бог желае да ни предпази от подобно неспазване на обещанието си поред Него, явно в Корана Аллах това не го вълнува. Мюсюлманите могат да се кълнат в името му и да не спазват дадената дума и това няма да има никакви последици. Което е поредното доказателство, че Аллах няма нищо общо с Бога на Библията. Не са една и съща личност.

А що се отнася до Бог, неговото обещание е надеждно и и няма сила, която да Му попречи да си изпълни обещанието:

13 Защото, когато Бог даваше обещание на Авраама, понеже нямаше никого по-голям, в когото да се закълне, закле се в Себе Си, казвайки: space.gif
14 "Наистина ще те благословя премного и ще те умножа и преумножа". space.gif
15 И така, Авраам, като устоя, получи обещаното. space.gif
16 Защото както, човеците се кълнат в някого по-голям от тях, и клетвата, дадена в потвърждение на думата, туря край на всеки спор между тях, space.gif
17 така и Бог, като искаше да покаже по-пълно на наследниците на обещанието, че намерението Му е неизменимо, си послужи с клетва, space.gif
18 така щото чрез две неизменими неща, в които не е възможно за Бога да лъже, да имаме голямо насърчение ние, които сме прибягнали да се държим за поставената пред нас надежда

Числа 23: 9 Бог не е човек та да лъже, Нито човешки син та да се разкае; Той каза, и няма ли да извърши? Той говори, и няма ли да го тури в действие?

преди 12 минути, realno написа:

space.gif
  space.gif
  space.gif
  space.gif
  space.gif

Числа 23: 9 Бог не е човек та да лъже, Нито човешки син та да се разкае; Той каза, и няма ли да извърши? Той говори, и няма ли да го тури в действие?

Ааа, недей така. Да ти цитирам ли пак как Господ се разкайва? Черно на бяло го пише. Защото "Бог не е човек та да лъже' и когато каже "задето се разкаях" значи се е разкаял и думите му не подлежат на тълкуване.

преди 12 часа, A.com написа:

Ааа, недей така. Да ти цитирам ли пак как Господ се разкайва? Черно на бяло го пише. Защото "Бог не е човек та да лъже' и когато каже "задето се разкаях" значи се е разкаял и думите му не подлежат на тълкуване.

Думите Му не подлежат на тълкуване, но контекста подлежи. По отношение на греха, Бог никога няма да промени отношението си към него. Греха винаги ще бъде нещо лошо. Но по отношение на хората ще си променя отношението към тях според отношението на човека към греха. 

В конкретния случай когато Бог използва "разкае" думата важи САМО за конкретната случка, и няма предвид контекста на Библията. Ако приемем, че тази дума важи във всяка една ситуация. т.е. Бог никога не се разкайва независимо от постъпките ни и обстоятелствата, тогава наистина ще има доктринални противоречия и Бог ще противоречи на Себе си.  Ако Бог никога не се разкайва т.е. променя решението си това означава да няма да има спасени хора дори ако са осъзнали греховете си и са се покаяли. Тогава следва поредното обвинение към Бог, че е несправедлив и не изпълнява обещанията си по отношение на греха и покаянието на хората. 

Това го коментирах ме на дълго и  широко и не виждам смисъл да се повтаряме. 

Още един бивш мюсюлманин, но вече християнин, който разказва за заблудите и зверствата в исляма. 

Уалид Шоебад – бивш радикален ислямист, терорист, джихадист и атентатор, обърнал се към християнството. Автор на книгите: „Защо искахме да ви убием“, „Защо напуснах джихадистите?“, „Това, което западът трябва да знае за исляма“. Дава интервюта в SNN и участва на различни международни конференции с много доклади. В телевизионно интервю той споделя: „В исляма още от ранна възраст децата се обучават да не се цени живота. За радикалния ислям най – голямата ценност е  да се умре за Аллах. Към евреите трябва да се отназяме като към кучета. Аз бях на шест години и дори не знае какво е това е евреин. Попитах баща си какво е това. Той ми отговори: „Това са маймини и свине.“

Като младеж извършва първия атентат срещу банка във Виетнам и убива много хора. Емигрира в САЩ и се присъединява към „Ислямски братя“. Преминава тежко обучение за терорист и джихадист. „Започнахме отделни терористични нападения в САЩ и при всяко убийство на американци ликувахме и крещяхме „Аллах акбар!“/Аллах е велик/, признава той.  Сега виждам радикалния ислям като чист расизъм, който разглежда християните като малоценни.“

Той се жени за християнка от Мексико, която естествено иска да направи мюсюлманка, тъй като според него евреите са фалшифицирали Стария Завет, а християните – Новия. Истината била само в Корана. „Тогава тя ме попита какво е фалшифицирано в Библията?Аз не знаех, тъй като никога не я бях чел. Купих си Библия и започнах да я чета и да се моля на Бога на Авраа, Исак и Яков. При четенето се натъкнах на два невероятни факта: някои от 99 –те имена на Аллах в Корана срещнах и в Библията, но с тях се назоваваше сатаната ( напр. Сура 8:30 Аллах казва за себе си, че е най – способния сред всички, които поставят клопки); и второ – в Новия Завет на живота на човека се отдаваше изключителна стойност, той е ценен в Божите очи, докато според Корана, смъртта на неверниците е нещо нормано и дори задължително; за праведните пък смъртта за Аллах е добродетел. Така аз се убедих, че истината е в Библият, отказах се от исляма, напуснах „Ислямаски братя“ и приех християнството.

Ето какво прави Исус, за разлика  Мохамед, който според мюсюлманите, е любимец на Аллах  !!!

АЗ БЯХ ХОДЖА

Как Юсеин намира истинския Бог

Казвам се Юсеин. От дете бях посветен на исляма. Спечелих първо място в международна надпревара по изучаване на Коран. Знаех го от кора до кора наизуст. Наградата ми беше да отида на обучение в най-големите джамии на света – “ал-Харам” в Мека и “ал-Мунауара” в Медина, Саудитска Арабия. Там прекарах 5 години от живота си. Когато се върнах отново в Хасково, вече бях ходжа.

През това време майка ми имаше сериозни проблеми. Беше епилептичка. Получаваше тежки припадъци. Когато си тръгвах за България взех за нея “изцелителна вода” от Мека, с надеждата да й помогне. Нищо не се случи… Използвах контактите си с влиятелни хора от мюсюлманския свят и успях да доведа при нея известни ходжи от Саудитска Арабия, за да се молят за изцеление. Отново нищо…

Един ден някой казал на майка ми за Исус и я поканил на църква. Аз полудях. Казах й никъде да не ходи. Та нали аз бях ходжа! Ако някой трябваше да се моли за нея, това бях аз. По-късно разбрах, че майка, заедно с двете ми сестри, тайничко са отишли в християнска църква. Там имало един мисионер, който от вратата й казал: “Заповядай, жено, тебе чакаме.” Още на първото богослужение майка ми повярвала в Исус и получи пълно изцеление. По-късно разбрах за това и реших да ги проследя. Пред църквата ме срещна мой приятел и ме покани да вляза вътре. Аз отказах, понеже имах голямо самочувствие. Стоях отвън, но слушах. Нищо не усетих, но нещо явно ме докосна. Реших от време на време да ходя и да слушам.

Въпреки, че видях какво се случи с майка ми – не повярвах. По-късно обаче ми се роди дете, което също имаше тежък здравословен проблем. Бях много изплашен. Трябваше да търся помощ, но не знаех вече откъде. Трябваше да призная, че Aллах не помогна на майка ми, Мохамед също. Чувствах годините, прекарани в исляма като напразни.

В същото време станах свидетел как Исус тотално промени, не само здравето на майка ми, но и целия живот на хората около мен. Казах си: Ще Го потърся! От тогава насам не съм същият. Бог ме промени напълно, излекува детето ми и сега съм мисионер за Евангелието, заедно с екип от още бивши мюсюлмани от нашата църква. Бог използва познанията ми от Корана, за да мога да помагам и на други да намират Пътят, Истината и Живота.

Исус му казва: Аз съм пътят, и истината, и животът; никой не дохожда при Отца, освен чрез Мене (Йоан 14:16).

Ако Мохамед е най - големия пророк според мюсюлманите и любимец на Аллах, защо не изцелява  и не помага на хората, а Исус го прави? Или може би Исус не е просто пророк както твърди Корана, а нещо повече? 

:eek: ....:lol6:..Ох , май си имаме някакъв евангелист ли какво ли, от тези секти които се пръкнаха с хамерикански пари ...които все се опитват да вкарат хората в уж правия според тях път :biggrin:

Тука е време за доктора..мдам... 

преди 2 часа, realno написа:

Ето какво прави Исус, за разлика  Мохамед, който според мюсюлманите, е любимец на Аллах  !!!

АЗ БЯХ ХОДЖА

Как Юсеин намира истинския Бог

Казвам се Юсеин. От дете бях посветен на исляма. Спечелих първо място в международна надпревара по изучаване на Коран. Знаех го от кора до кора наизуст. Наградата ми беше да отида на обучение в най-големите джамии на света – “ал-Харам” в Мека и “ал-Мунауара” в Медина, Саудитска Арабия. Там прекарах 5 години от живота си. Когато се върнах отново в Хасково, вече бях ходжа.

През това време майка ми имаше сериозни проблеми. Беше епилептичка. Получаваше тежки припадъци. Когато си тръгвах за България взех за нея “изцелителна вода” от Мека, с надеждата да й помогне. Нищо не се случи… Използвах контактите си с влиятелни хора от мюсюлманския свят и успях да доведа при нея известни ходжи от Саудитска Арабия, за да се молят за изцеление. Отново нищо…

Един ден някой казал на майка ми за Исус и я поканил на църква. Аз полудях. Казах й никъде да не ходи. Та нали аз бях ходжа! Ако някой трябваше да се моли за нея, това бях аз. По-късно разбрах, че майка, заедно с двете ми сестри, тайничко са отишли в християнска църква. Там имало един мисионер, който от вратата й казал: “Заповядай, жено, тебе чакаме.” Още на първото богослужение майка ми повярвала в Исус и получи пълно изцеление. По-късно разбрах за това и реших да ги проследя. Пред църквата ме срещна мой приятел и ме покани да вляза вътре. Аз отказах, понеже имах голямо самочувствие. Стоях отвън, но слушах. Нищо не усетих, но нещо явно ме докосна. Реших от време на време да ходя и да слушам.

Въпреки, че видях какво се случи с майка ми – не повярвах. По-късно обаче ми се роди дете, което също имаше тежък здравословен проблем. Бях много изплашен. Трябваше да търся помощ, но не знаех вече откъде. Трябваше да призная, че Aллах не помогна на майка ми, Мохамед също. Чувствах годините, прекарани в исляма като напразни.

В същото време станах свидетел как Исус тотално промени, не само здравето на майка ми, но и целия живот на хората около мен. Казах си: Ще Го потърся! От тогава насам не съм същият. Бог ме промени напълно, излекува детето ми и сега съм мисионер за Евангелието, заедно с екип от още бивши мюсюлмани от нашата църква. Бог използва познанията ми от Корана, за да мога да помагам и на други да намират Пътят, Истината и Живота.

Исус му казва: Аз съм пътят, и истината, и животът; никой не дохожда при Отца, освен чрез Мене (Йоан 14:16).

Ако Мохамед е най - големия пророк според мюсюлманите и любимец на Аллах, защо не изцелява  и не помага на хората, а Исус го прави? Или може би Исус не е просто пророк както твърди Корана, а нещо повече? 

А сега да разоблича поредната измама на евангелистките мошенници.Поредните зле скалъпени и тъпо измислени истории.Тези писания са обида за човешката интелигентност.

Представя ни се някакъв си Юсеин, който уж победил в международна надпревара за изучаване на Куран.

Мда.Такива надпревари няма никъде.Има международни надпревари за рецитиране на Куран.Човек, който уж е изучавал  Ислям не къде да е, а в Макка и Мадина, няма как да не схваща фундаменталната разлика м/у изучаване и наизустяване, а още по-малко ще седне да представя едното за другото.

Очевидно с тези съчинения са се захванали най-глупавите измежду евангелистите.Хайде, да простим първата тъповата история със следванията и международните победи.

Добре, но в историята има няколко меко казано шокиращи елемента.Да им хвърлим едно око.

Така наречения Юсеин очевидно трябва да е с турски произход.Или да допуснем малко вероятната хипотеза да е от арабски произход.Тези две възможности ни подсказва името.

И ето Юсеин разбрал, че Аллах не му помогнал, но му помогнал БОГ.

То бива тъпотия, но евангелистките съчинители дори не са си направили труда да проверят.В Библията и на турски, и на арабски пише Аллах.Турци и Араби християни се молят на Аллах.

И така на нашто Юсеин, Аллах не му помогнал, но пък Аллах  излекувал майка му и детето му.

А кой да излекува от вонящата  примитивност евангелистките съчинители.

той е просто част от играта на зарибяване на сектата им в средите на мюсюлманите. Сред циганската махала в Столипиново, в Пловдив, пробиха и завзеха доста от младите хора сред ромите. Казвам го само като пример, защото не е само там. Оставиха ги като противовес на силното настъпление на фундаменталистките ислямски секти сред ромите. В Пазарджик последните намериха отклик. Но в Пловдив - не стана.

Евангелистите опитаха зарибявка сред българските младежи - още след смяната на режима - 2000 година, като имаха сериозни основи още по живково време и по време на кризата на отпадналите ценности, те все едно бяха "готови за скок", добре подготвени и организирани. Но тази вълна попремина за 10тина години защото  постепенно срещна сериозен отпор. Говоря главно за петдесятниците, защото за тях имам директна информация (може да се каже - "вътрешна"  :) ) ... Но и другите няколко клона имаха силна дейност. 

Те са изключително настоятелни и упорити, много последователни в дейността си по пропагандата. Имат тънък усет за слабостите в набелязаните. В това, дето го играе тук в темата, те са в група и са много добре подготвени с подобни историйки. Едва ли си прави някой илюзии че реалния е сам сред това - те са комбина. Налице им е сериозна поддръжка и така може да си пляска цитатите си с години, защото те са събрали цяла "програма', специално пригодена за мюсюлмани.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.