Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Ислям (за любопитни) - част втора

Featured Replies

преди 10 часа, realno написа:

Не е умишлено.

Но ако искаш да бъдеш принципен и да не изглежда лицемерно, цитирай точки от правилника и на другите участници от форума, които си позволяват да ругаят или използват обидни епитети. 

Докладвай постовете и ако има защо, ще бъдат взети необходимите мерки...

• Отговори 5,4k
  • Прегледи 410,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Да видим какво е предписано за християните в Библията по въпроса за убийството с камъни: Йоан 8:7 Но като постоянствуваха да Го питат, Той се изправи и рече им: Който от вас е

• И с юдаизма (в оргинал). Алия само ще ви каже,че Мутазилите не се считат за мюсюлмани според Исляма. А философия и мистика в Исляма няма. Няма да я подкрепя. Аз приемам всичко,което

• Пророкът се е въздигнал от непостроена джамия намираща се в християнската държава Византия! Няма как да се издигне човек от Джамия, построена след смъртта му /Говоря за Ал Акса /!. И съответно няма к

Публикувани изображения

на 16.02.2019 г. в 21:19, realno написа:

Имам въпрос към запознатите с исляма и ако желаят могат да ми отговорят: имали  в Корана и Хадисите  доказателства, че арабите са познавали и вярвали в Аллах  /предислямския бог на Луната/ преди Мохамед да го видоизмени и представи като библейския Бог? 

Явно няма да получа отговор на този въпрос, затова ще се опитам аз да отгоря. Ако греша, може да ме поправите. 

Мюсюлманите днес вярват и учат, че Аллах не е бил познат на арабите живеещи на Арабския полуостров преди Мохамед, макар археологията да говори друго. Според нея не само на полуострова, но в почти целия тогавашен  Близък Изток езичниците са се покланяли на бога на Луната, разбира се и на други идоли.

Ако оставим археологията настрана и погледнем Корана и Хадисите, ще видим, че там има доказателства за това, че наследниците на Исмаил /сина на Авраам/ между които е бил и Мохамед не само са познавали, но са се покланяли на Аллах /предислямския бог на Луната/. Защо мисля така?

Защото в Корана няма определение за Аллах. Ако Аллах е бил непознат бог за тогавашните жители на полуострова, то тогава щеше да има обяснение от Мохамед за това кой е Аллах и с какво е по различен от техните идоли. Но такова обяснение липсва. Защо? Защото Мохамед е приемал, че сънародниците му езичници са знаели кой е Аллах както самият той. 

Освен в Корана сериозно доказателство има и в Хадисите. Ето един цитат от тях:

„Първото откровение се яви на Пратеника на Аллах като истинско видение в съня му. Виденията го спохождаха така ясно, както ясно пуква зората. После предпочиташе да се уединява и да се усамотява в пещерата Хира и дни и нощи оставаше да се занимава с благочестиви дела – тоест да служи на Аллах – преди отново да се върне при семейството. За целта се запасяваше с необходимото. После се връщаше при Хадиджа и пак се запасяваше, докато в пещерата Хира го споходи истината. При него дошъл Ангела и му казал:
– Чети!
– Не мога да чета– отвърнал той.– Сграбчи ме – разказва Пророка, – притисна ме, докато останах без сили, после ме пусна и повтори:
– Чети!
– Не мога да чета – отвърнах аз. – Пак ме сграбчи, притисна ме отново, докато останах без сили, пак ме пусна и каза:
– Чети!
Отвърнах:
– Не мога да чета.– Хвана ме, притисна ме за трети път, после ме пусна и каза:
– 
Чети в името на твоя Господ, Който сътвори – сътвори човека от съсирек! Чети! Твоят Господ е Най-щедрият, Онзи, Който научи чрез калема, научи човека на онова, което не е знаел. (96:1–5)
След това Пророка на Аллах се върнал вкъщи и целият треперел. Влязъл при съпругата си Хадиджа бинт Хуайлид, Аллах да е доволен от нея, и извикал:
„Загърнете ме, загърнете ме!“
Загърнали го; ужасът му отминал и той казал на Хадиджа:
– Страхувах се за себе си.
А тя му отвърнала:

– Не, кълна се в Аллах! Аллах никога няма да те изостави. 

Какво ни говори този текст? В него ни се разказва за първото откровение, което е получил Мохамед. Той бил много уплашен, защото този, който му е говорил се отнесъл изключително грубо и агресивни спрямо него. Мохамед се е върнал вкъщи много уплашен не разбирайки какво се случва с него и кой е този, който така лошо се държал него. Толкова бил уплашен, че потърсил закрила от първата си съпруга. Когато минало време и той се успокоил казал на жена си, че се страхува за себе си. Но по - интересното е какво е отговорила Хадиджа: "кълна се в Аллах! Аллах никога няма да те изостави"

Защо съпругата споменава името на Аллах преди още Мохамед да й го е открил като пророк /когато Мохамед се прибира уплашен вкъщи той не знае кой му говори/? Защо съпругата споменава името Аллах, ако преди Мохамед арабите не са чували за него? Или може би Хадидже е повярвала а Аллах преди Мохамед? Логичния отговор е само един и той потвърждава археологиеските открития, че арабите са се покланяли на Аллах/предислямския бог на Луната/ преди Мохамед да им го представи като Бога на Библията.

Ето един цитат: http://vasilpetrov.org/index.php?id=6818

Мохамед израснал в религията на бога на Луната Аллах. Но отишъл една стъпка по-нататък от другите езически араби. Докато те вярвали, че Аллах, богът на Луната е най-великият от всички богове и върховно божество в пантеона от божества, Мохамед решил, че Аллах е не-само най-великият бог, а единствен бог.

Това, което всъщност казва, е: „Вижте, вие, които вече вярвате, че богът на Луната Аллах е най-великият от всички богове. Това, което искам да направите е, да приемете идеята, че той е единственият бог. Аз не ви отнемам Аллах, на когото вече се покланяте. Просто му отнемам съпругата, дъщерите и всичките други богове”."

Това е истина и се вижда от факта, че езическите араби никога не обвиняват Мохамед, че проповядва различен Аллах от този, на когото вече се покланят. Така „Аллах” е богът на Луната според археологическите сведения.

Така Мохамед се опитал да запази и двете. На езичниците той казал, че все още вярва в бога на Луната Аллах. На евреите и християните казал, че Аллах е техният Бог. Но и евреите, и християните, които се покланяли на Йахве, знаели за какво става въпрос и отхвърлили неговия бог Аллах като фалшив бог."

Така, че не само археологията, но  Корана и Хадисите потвърждават истината, че сегашния Аллах на когото се покланят мюсюлманите е познатия на арабите и други народи от древността Аллах - предислямския бог на Луната. 

Този бог не може да ви прости греховете, да ви излекува и помогне или даде обещания вечен живот в рая, защото не е Бога на Библията. 

Един въпрос, на който нямам отговор. Ако някой знае нека отговори. 

Две от иманата на Аллах е Единни и Единствения

3 الاحد Ал – Ахъд Единият
92 الواحد Ал-Уахъд Единствения

Защо на много места в Корана Аллах говори за себе си в множествено число? 

Сура 2, ая 172:  
О, вярващи, яжте от благата, които Ние ви дарихме, и бъдете признателни на Аллах, ако на Него служите!

Сура 7, ая 160:  
И ги разделихме [синовете на Исраил] на дванайсет рода–общности. И дадохме на Муса откровение, когато народът му го помоли за вода: “Удари с тоягата си камъка!” И избликнаха дванадесет извора от него. Вече всички хора знаеха мястото си за пиене. И ги засенихме с облака, и спуснахме над тях манната и пъдпъдъците: “Яжте от благата, които ви дарихме!” Не Нас угнетиха, а себе си угнетиха.

Сура 48, ая 1:  
Ние ти дарихме [о, Мухаммед] явна победа,

Ако Аллах е Единен и  Единствен, защо говори за себе си в множествено число?

преди 5 часа, realno написа:

Един въпрос, на който нямам отговор. Ако някой знае нека отговори.  

Форума е снабден с търсачка.Ползването и не е забранено от правилата на форума.Всички твои "въпроси" вече са разисквани и няма нужда да се повтарят за всеки.

преди 8 часа, realno написа:

Явно няма да получа отговор на този въпрос, затова ще се опитам аз да отгоря. Ако греша, може да ме поправите.

Веднага ще те поправя.Никакви мюсулмани не твърдят твоите неща.

Разбира се името Аллах е било известно на арабите и преди идването на Мухаммад.В самия Куран се казва, че арабите са вярвали в Аллах, но са му приписвал  съдружници.И до ден днешен арабите християни, а и въобще всички  християни вярват, че Аллах имал син, въпреки че хората имат синове и дъщери, а не Бог.Така, че тази форма на многобожие не бива да ни учудва.

В Курана обаче се казва ясно.

Бог е един.Бог е вечен.Не е раждал и не е раждан.И няма равни и подобни нему.

В НЗ и по специално в  посланието на ап.Павел към римляните изключително ясно и пределно категорично се отрича всяко  всеко уподобяване на  бога на човек.

Редактирано от badr (преглед на промените)

• 2 седмици по-късно...
на 18.02.2019 г. в 21:16, badr написа:

Разбира се името Аллах е било известно на арабите и преди идването на Мухаммад

Разбира се, че е било известно, но не като съвременния монотеистичен Бог, а като предислямски бог на Луната. Това е факт от историята. Но тъй като исляма не се съобразява с фактите, кажи тогава къде са били мюсюлманите преди Мохамед? Защо няма една думичка записана на папирус, тухла или керемидка за мююслмани съществуващи преди Мохамед? Ако пророците преди МОхамед, за които се говори и в Библията са били мюсюслмани и слуги на Аллах, защото няма свидетелства за това?  Ако за юдеи и християни има толкова много свидетелства, защото липсва за мюсюлманите? 

Къде в Библията пише, че Бог е раждал или е раждан и че има равни на Него? 

В НЗ и по специално в  посланието на ап.Павел към римляните изключително ясно и пределно категорично се отрича всяко  всеко уподобяване на  бога на човек.

Предполагам, че има предвид този стих: Рим 1:23 и славата на нетленния Бог размениха срещу подобие на образ на смъртен човекна птици, на четвероноги и на гадини.

Ако намекваш, че ап. Павел пише това за Исус или манипулираш или дълбоко се заблуждаваш . Защото Павел който е написал това е написал и друго:

Рим1:1 Павел, слуга Исус Христов, призван за апостол, отделен да проповядва благовестието от Бога, space.gif
2 (което по-напред Той беше обещал чрез пророците Си в светите писания), space.gif
3 за Сина Му нашия Господ Исус Христос, Който по плът се роди от Давидовото потомство, space.gif
4 а по Дух на светост биде със сила обявен като Божий Син чрез възкресението от мъртвите;

Навярно си забравил, че Павел като гонител на църквата е разсъждавал като теб / че поклонението на Христос е идолопоклонство и че Исус не е Бог/, но след личната си среща с Исус по пътя за Дамаск, където е отивал за да убива християни, е променил мнението си и от гонител на Христос е станал Негов апостол. Така, че стиха, за който говориш не се отнася за Исус, а по скоро за богове като предислямския бог на Луната Аллах, който днес вече се представя за монотеистичен бог.

преди 3 минути, Anjel Dimitrov написа:

Този стих обуслява заблудата на Християните,за които вече повече от 20 години изказвам мнение,че обожествявайки Христос отнемат от славата на Господ,но нищо Християните ще бъдете спасени а ние другите ще бъдем благословени.

Само дето този стих е записан от християнин, който е имал лична среща с Исус, а преди това е мислел като теб.  

преди 5 минути, Anjel Dimitrov написа:

Точно така ,и след срещата му с Исус му се почват проблемите , и болестите.Павел не е единствения отрекъл се от Създателя,в името на Исус.

Марк 8:35 
Защото който иска да спаси живота си, ще го изгуби; а който изгуби живота си заради Мене и за благовестието, ще го спаси.

Марк 8:36 
Понеже какво се ползува човек като спечели целия свят, а изгуби живота си?

Римляни 8:18 
Понеже смятам, че сегашните временни страдания не заслужават да се сравнят със славата, която има да се открие към нас.

на 19.02.2019 г. в 3:16, badr написа:

Означава ли това, че човешката и Божията истини са различни, и доколко може да се говори за Божията истина като за човешка. Има ли теолози, които определят Бог, като светът сам по себе си

преди 3 часа, realno написа:

Разбира се, че е било известно, но не като съвременния монотеистичен Бог, а като предислямски бог на Луната. Това е факт от историята. Но тъй като исляма не се съобразява с фактите, кажи тогава къде са били мюсюлманите преди Мохамед? Защо няма една думичка записана на папирус, тухла или керемидка за мююслмани съществуващи преди Мохамед? Ако пророците преди МОхамед, за които се говори и в Библията са били мюсюслмани и слуги на Аллах, защото няма свидетелства за това?  Ако за юдеи и християни има толкова много свидетелства, защото липсва за мюсюлманите? 

Твоята неорентираност минава всяка граница, всеки абсурд.

Да те светна.Преди Мухаммад, също са живели араби, включително  такива араби, които са били християни.

Тия араби-християни са вярвали в Аллах - справка в библията на арабски език.

Да ти повторя, това са християни живели преди времето на Мухаммад, четели са Библията и са вярвали в Аллах.

Колко по ясно да бъде.Логично, ти, като слуга на дявола се опитваш да поизлъжеш аудиторията, но нека следващият път да не бъде толкова елементарно.

преди 4 часа, realno написа:

Ако намекваш, че ап. Павел пише това за Исус или манипулираш или дълбоко се заблуждаваш . Защото Павел който е написал това е написал и друго

Нищо не намеквам.Така пише изрично, че нечестивец е всеки един уподобил Бога на човек.Това, че ти го правиш трябва да те стресне.

преди 3 часа, Реджеп Иведик написа:

Означава ли това, че човешката и Божията истини са различни, и доколко може да се говори за Божията истина като за човешка. Има ли теолози, които определят Бог, като светът сам по себе си

Какво те навежда на такъв извод.Иначе Божията Истина далеч надхвърля човешката истина и  би могло да се говори за нея като за човешка доколкото от частното може да извеждаме общото.

Теолози всякакви, но на такива определящи Бога, като света сам по себе си, не съм попадал

преди 16 часа, badr написа:

Твоята неорентираност минава всяка граница, всеки абсурд.

Да те светна.Преди Мухаммад, също са живели араби, включително  такива араби, които са били християни.

Тия араби-християни са вярвали в Аллах - справка в библията на арабски език.

Да ти повторя, това са християни живели преди времето на Мухаммад, четели са Библията и са вярвали в Аллах.

Колко по ясно да бъде.Логично, ти, като слуга на дявола се опитваш да поизлъжеш аудиторията, но нека следващият път да не бъде толкова елементарно.

Кристално ясно е кой иска да заблуди хората. За това за да няма отново заблуда ще покажа и докажа, че това, което твърдиш е лъжа. Заблуждаваш себе си, заблуждаваш и другите. 

Според исляма Аллах (الله ) е Творецът на Вселената. Думата Аллах е образувана от определителния член Ал(ال) и Илях(إله) и на арабски не означава „Бог“, а по-скоро „Богът“, като това е остатък от езическите корени на исляма. В пред ислямската епоха, Аллах е бил висшия бог-творец при арабите[1]. При все това той е бил само един от многото други богове, в които те са вярвали.

Богините: Ал-Лат(Аллат е форма в женски род на „Аллах“, което означава „богинята“)], Манат и Ал-Узза са били дъщерите на Аллах.

"Бог" на арабски език е "Илях", а не "Аллах"

В действителност, "Бог" на арабски език е "Илях"(اله - алиф ا, лям ل, ха ه), а не "Аллах"(الله -алиф ا, лям ل, лям ل, ха ه). Много добър пример е Шахада:

" أشهد أن لا 'إله' إلاَّ 'الله'.."; 
Транслитерация: "ашхаду алля Иляха иллАлЛах..";
Превод: "Свидетелствам, че няма друг бог освен Аллах..".

Аллах е собственото име на ислямският Бог /предислямския бог на Луната/

Относно Коран 1:1: "В името на Аллах, Всемилостивия, Милосърдния! (بِسمِ اللَّهِ الرَّحمٰنِ الرَّحيمِ) :

Аллах е собственото име на Единствения Истински Бог. Името „Аллах” се състои от две арабски думи: „ал” и „илах”. „Ал” е определителен член, а „илах” означава „Бог”. Когато тези две думи се свържат, те образуват „Богът”, което означава „Единственият Бог” или „Единственият Истински Бог”. Нищо друго не може да бъде наречено Аллах.

Засвидетелствам, че няма друг Бог освен Аллах!

Основното свидетелство на вярата в Исляма гласи:

Ла Илаха илла-ллах
„Няма друг Бог освен Аллах“

Учението за Единството на Бог (Таухид) е извора на всички ислямски принципи и действия. То е истината на чистия монотеизъм, който обхваща целия ислямски начин на живот. „Аллах“ – Собственото име на Бог – се състои по обясненията на ислямските учени от определителния член в арабския „ал“ и думата „илах“, кято означава „Бог“. Името „Аллах“, което няма множествено число и не може да бъде преведено, назовава Единния и Единственен Бог, Богът на Ибрахим (Авраам), Муса (Моисей), Иса (Исус) и Мухаммад, Аллах да ги дари с мир.

Обяснение на термините

Аллах ( т ): Име на Единия Бог, Създателя на световете, на Който нищо и никой не е равен. Този, Който е пращал пророци до хората, между които са Абрахам, Моисей, Исус и Мухаммед. Тук не сме замествали думата «Аллах» с българската дума «Бог», защото «Аллах» е собствено име и за това не може да бъде преведено. Името «Аллах» се използва в арабския свят както от мюсюлманите така и от християните*.

• (*) Тук не се споменава, че наистина Арабите християни също използват арабската думат (الله)Аллах, но само когато искат да кажат "Богът", а не като собствено име на Бог.

Нищо не намеквам.Така пише изрично, че нечестивец е всеки един уподобил Бога на човек.Това, че ти го правиш трябва да те стресне.

Рим 1:23 и славата на нетленния Бог размениха срещу подобие на образ на смъртен човекна птици, на четвероноги и на гадини.

Още малко и ще обвиниш Бог в идолопоклонство, че е се бил въплътил в човешка плът.:D

Апостол Павел не е бил обикновен човек.  Той е бил изключително грамотен и начетен, напреднал в изучаването на Божия закон и то при един от най добрите еврейски законоучители: 

Деяния 22:3 Аз съм юдеин, роден в Тарс киликийски, а възпитан в тоя град при Гамалииловите нозе, изучен строго в предадения от бащите ни закон. И бях ревностен за Бога, както сте и всички вие днес;

Бил е един от хората, на  които са се възлагали големи надежди като духовен водач на юдеите. Следователно е разбирал прекрасно какво означава да се покланяш на различни образи. Разбирал е какво означава идолопоклонство. Смяташ ли, че Павел не е разбирал какво пише и е бил идолопоклонник, покланяйки се на Исус като Божий син и Господ и Бог? Разбира се, че не, защото сам Павел се е убедил, че Исус не е просто пророк, а Бог въплътен като човек, защото е имал лична среща с Него по пътя за Дамаск. Умишлено съм подчертал "смъртен човек" ,  защото Исус не е бил смъртен човек като Мохамед, че да му се покланят / както днес много мюсюлмани боготворят/ , а е бил Бог в плът. 

Отново не ми отговаряш на поставени въпроси. Ще ги задам отново: къде са били мюсюлманите преди Мохамед? Защо няма една думичка записана на папирус, тухла или керемидка за мююслмани съществуващи преди Мохамед? Ако пророците преди МОхамед, за които се говори и в Библията са били мюсюлмани и слуги на Аллах, защото няма свидетелства за това?  Ако за юдеи и християни има толкова много свидетелства, защото липсва за мюсюлманите? 

Тъй като си записал:

Отново питам: Къде в Библията пише, че Бог е раждал или е раждан и че има равни на Него? 

преди 1 час, Anjel Dimitrov написа:

Не знам Бадр какво мисли за Павел,но моето мнение е ,че Павел е идолопоклонник,който си е направил за идол Христос.От своя страна Христос се е превърнал себе си в култ като се е помислил за Господ ,защото Господ му е дал дарба да лекува и да направи някои чудеса,но новия завт ясно показва за свършека на Христос,а именно -(отнети дарби и изтърпяно наказание)но това е да се види ,че за абсолютно всеки може да има изкупление дори и за такива като Христос ,които са поругали Господа по такъв жесток начин като се обявяват за Господ.И това е част от новия завет ,да се види ,че Господ ще накаже всеки-(дори и на сина си няма да прости ей така),но и ,че има и изкупление за всеки ,който се потруди да си го получи изкуплението.   

В този контекст :преди време ,предсказвах бъдещето и то много точно в някои моменти и за някои работи ставаше така както аз кажех,  и някои ме помислиха за Господ и тогава осъзнах ,че работата е много сериозна ,защото съм чувал за хора ,които могат да материализират чанти с пари и скъпоценности,и тези същите са се помислили за Господ и някои ги мислят за Господ(един вид страдат от синдрома на Христос и апостоли а не се и сещат ,че просто са благословени,обаче охолството ,лукса и светските грижи ги отделят от същината им и мисията им земния живот).

Остава да се преобразиш пред клетите си ученици, както Исус се преобрази пред своите си, да възкръснеш, и възнесеш на небето. 

А преди това да пророкуват за теб всички пророци хиляди години по рано, да се родиш по свръхестествен начин от девица и т.н. Нищо работа. :wink12:

преди 1 час, Anjel Dimitrov написа:

,,,,Защо няма една думичка записана на папирус, тухла или керемидка за мююслмани съществуващи преди Мохамед?-

Само да кажа моето виждане по въпроса- Та значи преди да се появят мюсюлманите всички са били Мохамедани и след това се разделят на Мюсщлмани и Мохамедани,а изобщо преди Мохамед и корана са били всякакви вярващи (там в различните съществуващи религии за времето си,примерно юдеизъм и християнство и разни други)

Правилно отбеляза, че е това е твоето виждане, но не и на историята и археологията. Можеш да си разсъждаваш и фантазираш на воля, но фактите говорят друго. :D

преди 5 часа, realno написа:

Кристално ясно е кой иска да заблуди хората. За това за да няма отново заблуда ще покажа и докажа, че това, което твърдиш е лъжа. Заблуждаваш себе си, заблуждаваш и другите. 

Това се нарича заинатяване.Хванат си в лъжа и измама.Вместо да се покаеш ти решаваш, че една лъжа ако я повториш за хиляден път и ще стане истина.

А фактите са ясни и прости.Имало ли е християни араби, живели преди Мухаммад - имало е, неоспорим факт.

Коя е била тяхната свещенна книга - Библията.Арабите-християни са вярвали в Библейският бог.И до ден днешен вярват в същия Бог.В Библията на арабски там е записано Аллах.

Не виждам смисъл още веднъж да пуск линк към нея.Както и не виждам смисъл да повтарям едно и също.Когото фактите не могат да убедят и аз не мога.

Питаш и за мюсулмани преди Мухаммад.Просто е.Думата "Муслим" означава покорен на Бога.Всички пророци са били такива.

-

преди 38 минути, badr написа:

Това се нарича заинатяване.Хванат си в лъжа и измама.Вместо да се покаеш ти решаваш, че една лъжа ако я повториш за хиляден път и ще стане истина.

А фактите са ясни и прости.Имало ли е християни араби, живели преди Мухаммад - имало е, неоспорим факт.

Коя е била тяхната свещенна книга - Библията.Арабите-християни са вярвали в Библейският бог.И до ден днешен вярват в същия Бог.В Библията на арабски там е записано Аллах.

Не виждам смисъл още веднъж да пуск линк към нея.Както и не виждам смисъл да повтарям едно и също.Когото фактите не могат да убедят и аз не мога.

Питаш и за мюсулмани преди Мухаммад.Просто е.Думата "Муслим" означава покорен на Бога.Всички пророци са били такива.

Това , което си написал са общи приказки. Черно на бяло ти показах, че Аллах не означава Бог. Има отделна дума за Бог в Корана и аз ти я показах. 

преди 41 минути, badr написа:

На кой Бог?

Съжалявам, но това, което си написал е смешно. По твоята логика всички будиста са мюсюлмани, защото са покорни /Муслим/ на своя бог. Това важи и за вярващите в Шива, в предислямския бог на Луната, Слънцето, Звездите и каквото се сетиш. Т.е. всеки, който се покорява на някакъв бог / ако ще  и от дърво да е направен/ според теб е мюсюламнин. Дали Аллах е съгласен с това твое твърдение? 

Моля те по сериозно. Не те питам дали се среща думата "покорен", а къде са били мюсюлманите преди Мохамед и да си разширя въпроса, къде са били техните храмове или джамии преди Мохамед? Дай да видим някакви достоверни исторически и археологически  източници, които потвърждават наличието на мюсюлмани преди Мохамед.

Освен това на арабски има две различни думи, за покорен и мюсюлманин.  Следователно не е важно, да ли се използва думичката покорен, а мюсюлманин преди Мохамед. 

покорен - منقاد
мюсюлманин - مسلم

Освен това ето какво пише в Корана:

Сура 6, ая 14:  
Кажи [о, Мухаммед]: “Нима ще взема за закрилник друг, а не Аллах – Твореца на небесата и на земята? Той храни, а не е хранен.” Кажи: “Бе ми повелено да съм първият мюсюлманин [от тази общност]. И не бъди от съдружаващите!”

[от тази общност]" - това е добавено от преводача в Корана и го няма в оригинала. Следователно Корана също твърди, че преди Мохамед е нямало мюсюлмани, а той бил първия. 

преди 13 минути, realno написа:

Това , което си написал са общи приказки. Черно на бяло ти показах, че Аллах не означава Бог. Има отделна дума за Бог в Корана и аз ти я показах. 

Боя се, че твоите интелектуални способности не включват знания по арабски език.И нищо не си показал.

Но за да не бъдем голословни и нека се обърнем към свидетелствата на един християнски при това протестантски сайт.

Ако тия са някакви гадни псета и лъжлива измет, то можеш смело да ги изобличиш.

Ето какво пишат евангелските християни-баптисти.И понеже, ти си любител на всякакви лъжи, ще добавя, че баптистите членуват в Обединени евангелски църкви.

С две думи вашата вероизповед съвпада с в основните си постулати с тяхната.Но да види какво казват тия Лъжци по твоему.Следва цитат и превод на цитата от мен.

Цитат

Арабский термин Аллах использовался для обозначения единого Бога еще до Мухаммеда, а арабские христиане всегда под этим термином понимали Бога Библии.

превод.

Арабския термин Аллах се е използвал за обозначения на единият Бог още до(преди) Мухаммад, а арабските християни винаги са под този термин са разбирали Библейския БОГ

Да видим как се аргументират тези хора.

Цитат

Происхождение термина «Аллах»
    Арабским эквивалентом для слова «бог» является илах, и имеет семитские корни, восходящие к библейскому эль, элоха и элохим. В арамейском языке таким эквивалентом является слово алаха. Даже некоторые ранние мусульманские ученые соглашались с тем, что это слово имеет еврейские или арамейские корни. Арабский термин Аллах происходит от аль-илах и означает собственно «бог». В доисламскую эпоху арабские христианские поэты использовали аль-илах для передачи слова Бог. Арабский термин Аллах использовался для обозначения единого Бога еще до Мухаммеда, а арабские христиане всегда под этим термином понимали Бога Библии. Они использовали его в арабских переводах Священного Писания, в гимнах, стихах и богослужебной практике, задолго до, появления ислама. Самое раннее, из дошедших до нас, упоминание об использовании арабскими христианами слова Аллах сохранилось в надписи в Забад (г. Алеппо, Сирия) на трех языках греческом, сирийском и арабском датируется 512 годом н. э.

превод от Гугъл

Арабският еквивалент на думата "бог" е елах и има семитски корени, датиращи от библейския ейл, елоха и елохим. В арамейски еквивалент е думата алаха. Дори някои ранни мюсюлмански учени се съгласиха, че тази дума има еврейски или арамейски корени. Арабският термин Аллах идва от ал-илах и всъщност означава „бог“. В преди-ислямската ера арабските християни поети използвали ал-илах, за да предадат думата Бог.Арабският термин Аллах е бил използван за обозначаване на един Бог още преди Мохамед, докато арабските християни винаги са разбирали този термин Бога на Библията. Те го използват в арабски преводи на Светото Писание, в химни, стихове и литургични практики, много преди появата на исляма. Най-ранното споменаване на употребата на думата Аллах от арабските християни е запазено в надпис в Забад (Алепо, Сирия) на три езика гръцки, сирийски и арабски датиращи от 512 г. сл. Хр. д.

източник: https://baptist.org.ru/read/article/97013

Въпросът сега е - на теб ли да вярваме или пък на тия християни.

преди 50 минути, realno написа:

Съжалявам, но това, което си написал е смешно. По твоята логика всички будиста са мюсюлмани, защото са покорни /Муслим/ на своя бог.

Каква нелепост само.На един глупец винаги по умните  са му смешни.Доживяхме да прочетем за будисти вярващи в Бог.

Разбира се ти не си лъжец.Лъжец се нарича човек, който съзнателно твърди неверни неща.При теб това не е така.Ти просто си тотален невежа в областта на религиите.

на 3.03.2019 г. в 21:56, badr написа:

Боя се, че твоите интелектуални способности не включват знания по арабски език.И нищо не си показал.

Но за да не бъдем голословни и нека се обърнем към свидетелствата на един християнски при това протестантски сайт.

Ако тия са някакви гадни псета и лъжлива измет, то можеш смело да ги изобличиш.

Ето какво пишат евангелските християни-баптисти.И понеже, ти си любител на всякакви лъжи, ще добавя, че баптистите членуват в Обединени евангелски църкви.

С две думи вашата вероизповед съвпада с в основните си постулати с тяхната.Но да види какво казват тия Лъжци по твоему.Следва цитат и превод на цитата от мен.

Да видим как се аргументират тези хора.

източник: https://baptist.org.ru/read/article/97013

Въпросът сега е - на теб ли да вярваме или пък на тия християни.

Каква нелепост само.На един глупец винаги по умните  са му смешни.Доживяхме да прочетем за будисти вярващи в Бог.

Разбира се ти не си лъжец.Лъжец се нарича човек, който съзнателно твърди неверни неща.При теб това не е така.Ти просто си тотален невежа в областта на религиите.

Смятам, че това ще изобличи лъжите ти и заблудите ти по отношение на това , че Аллах е бога на Библията. Лъжа с която зарибявате и заблуждавате както мюсюлмани така и християни, и юдей. 

Тук кратко и ясно е обяснено всичко за произхода на Аллах, като се използват различни източници на информация, археологически и исторически открития като дори има снимков материал. 

https://www.bulgari-istoria-2010.com/booksBG/ALLAH_LUNNIJA_BOG.pdf

Заключение

"Езичниците араби почитали Лунния бог Аллах, с молитва към Мека по няколко пъти на ден; ходели на поклонение в Мека; обикаляли храма на Лунния бог, наречен Кааба, и целували свещенния черен камък; пренасяли в жертва животни в чест на Лунния бог; хвърляли камъни за да прогонят дявола, гладували по месец, който започвал и завършвал с появата на лунния сърп на небето; раздавали милостиня на бедните, и т.н.

Фактът, че мюсюлманите се покланят само на един бог и са монотеисти, не доказва, че този бог е истинският Бог. Подобна езическа „реформа” е станало в древен Египет, когато фараона Аменхотеп IV (Ехнатон) решава да стане монотеист, като богът Слънце Атон, е обявен за единствения истински бог на Египет, а почитането на другите божества се забранява и преследва. Има четири интересни паралели между реформата на Ехнатон и исляма:

(а) Ехнатон издига мъжкият бог на слънце за единствен бог на Египет, като същевременно

(б) Мохамед издига мъжкият бог та Луната, за единствен бог на арабите . И бога на Ехнатон, и този на Мохамед, са различни от представата за бога в Библията, тъй като са продукт на политеистични религии . А има и трети паралел

(в) технически Ехнатон се опитва да изгради монотеистична религия, като никога не нарича себе си „от Бога”. И накрая,

(г) Аменхотеп IV се използва като символ за бога си кръста „Анкх”, състоящ се от слънчевия диск поставен на върха на Тау-подобен кръст, докато Мохамед запазва за исляма страия езически символ – полумесецът, знакът на Луната и на лунния бог Аллах.

Претенцията на мюсюлманската, че Аллах е Богът на Библията (Яхве) и че ислямът е възникнал като религията на пророците и апостолите, се оборва твърдо, с преобладаващите археологически доказателства. Ислямът е нищо повече, от едно възраждане на древния култ към Лунния бог. Той е взел символите, ритуалите, церемониите, а дори и името на своя бог от древната езическа религия на почитаща Луната като бог. Не е изненадващо, че думата „Аллах” не е измислена от Мохамед или е открита за първи път в Корана. Известният учен, занимаващ се с Близкия изток Х.А.Р. Гиб посочва, че поради това, Мохамед изобщо не обяснява кой е Аллах в Корана, което показва че аудиоторията му са познавали Аллах, много преди времето, когато е роден Мохамед. (Mohammedanism: An Historical Survey, New York: Mentor Books, 1955, p.38)"

Въпросът сега е - на теб ли да вярваме или пък на тия християни

Нито на мен, нито "на тия християни" , а на фактите от археологията и историята. 

Това признание ли от теб, че ти съзнателно лъжеш, защото както виждаш археологическите и историческите факти говорят ясно?

на 5.03.2019 г. в 13:51, realno написа:

Смятам, че това ще изобличи лъжите ти и заблудите ти по отношение на това , че Аллах е бога на Библията. Лъжа с която зарибявате и заблуждавате както мюсюлмани така и християни, и юдей. 

То бива невежество, то бива да си неорентиран, ама чак толкова не бива.Как те лъжа, като така пише в Библията.Освен ако Библията е четиво, което не ти допада, или нещо пък нещо и куца???

Ето отново линк към нея https://azbyka.ru/biblia/?Gen.1&n

А ето и цитат от нея в който съм ти подчертал на 10 места  думата Аллах.

Цитат

في البدء خلق الله السموات والارض .

وكانت الارض خربة وخالية وعلى وجه الغمر ظلمة وروح الله يرف على وجه المياه .

وقال الله ليكن نور فكان نور .

وراى الله النور انه حسن . وفصل الله بين النور والظلمة .

ودعا الله النور نهارا والظلمة دعاها ليلا . وكان مساء وكان صباح يوما واحدا .

وقال الله ليكن جلد في وسط المياه . وليكن فاصلا بين مياه ومياه .

فعمل الله الجلد وفصل بين المياه التي تحت الجلد والمياه التي فوق الجلد . وكان كذلك .

ودعا الله الجلد سماء . وكان مساء وكان صباح يوما ثانيا .

وقال الله لتجتمع المياه تحت السماء الى مكان واحد ولتظهر اليابسة . وكان كذلك .

Та последно Библията ли лъже, че Библейския Бог е Аллах или ти лъжеш.

Редактирано от badr (преглед на промените)

То бива невежество, то бива да си неорентиран, ама чак толкова не бива.Как те лъжа, като така пише в Библията.Освен ако Библията е четиво, което не ти допада, или нещо пък нещо и куца???

Ето отново линк към нея https://azbyka.ru/biblia/?Gen.1&n

А ето и цитат от нея в който съм ти подчертал на 10 места  думата Аллах.

Та последно Библията ли лъже, че Библейския Бог е Аллах или ти лъжеш.

Библията не е като Корана за да учи неистини и да противоречи дори на науката . 

Бога на Библията не е Аллах, че да лъже.

Християните за разлика от мюсюлманите не лъжат, каквато практиката има в исляма насърчавана от Аллах.

Опитваш се да внушаваш лъжата, че арабскоговорящите християни се покланят и молят на ислямския бог Аллах, защото в превода на Библията им е била използвана същата дума "Аллах" каквато се е използва и в Корана. Това е дълбока  манипулация. 

1. Превода на Библията на арабски не доказва, че Аллах от Корана е Бога на Библията или обратното! Факт. Ако искаш да разбереш кой е Аллах и откъде се е появил виж отново историческите и археологически факти. 

2. Превода на Библията на арабски не означава, че арабите християните се покланят на предислямския бог на Луната, на когото се покланят мюсюлманите на практика и днес . Факт -  "Езичниците араби почитали Лунния бог Аллах, с молитва към Мека по няколко пъти на ден; ходели на поклонение в Мека; обикаляли храма на Лунния бог, наречен Кааба, и целували свещенния черен камък; пренасяли в жертва животни в чест на Лунния бог; хвърляли камъни за да прогонят дявола, гладували по месец, който започвал и завършвал с появата на лунния сърп на небето; раздавали милостиня на бедните, и т.н."

3. Ако арабските християни се покланят на Аллах от Корана / както твърдиш/ , тогава защо изповядват Триединството на Бог и Исус като Божий Син и Господ? Защо вярват и изповядват, че е Исус е умрял на кръста, възкръснал и след това се е възнесъл, факти, които отрича Аллах от Корана?

4. Ако арабските християни се покланят на Аллах от Корана, защото не приемеш записаното в Библията на арабски за истина? 

Истината е, че арабите християни използват названието "Аллах" като общо название за "Бог",  а не като собствено име на Бог,  на предислямския бог на Луната. Факт.

Сура 47, ая 19:  
И знай [о, Мухаммед], че няма друг Бог освен Аллах!...

Сура 64, ая 13:  
Аллах! Няма друг Бог освен Него...

Така, че можеш да пишеш всякакви небивалици, но фактите са си факти. 

преди 2 часа, Anjel Dimitrov написа:

Като пишеш ,,Библията" поне прави разлика между новия завет и стария,защото новия завет си противоречи със стария и то доста и Исус възстава срещу думите на Господ  ,,,,

Марк 10:25 
По-лесно е камилата да мине през иглени уши, отколкото богат да влезе в Божието царство.

Лука 18:25 
Защото по-лесно е камила да мине през иглени уши, отколкото богат да влезе в Божието царство.""""""" 

А в стария завет Псалми 112 глава ,,

1 По еврейски азбучен псалом. Алилуия. Блажен оня човек, който се бои от Господа, Който много се възхищава от заповедите Му.

2 Потомството му ще бъде силно на земята; Родът на праведните ще се благослови.

3 Изобилие и богатство ще има в дома му; И правдата му ще трае до века.""  или ,,,Второзаконие 8:18 
Но да помниш Господа твоя Бог, защото Той е, Който ти дава сила да придобиваш богатство; за да утвърди завета, за който се е клел на бащите ти, както прави днес.""

,което значи ,че благословен е да получиш и богатство  и след това идва Исус и променя нещата и застава срещу думите на Господа и застава срещу сключените завети.Но пак повтарям ,че това е уловката ,Християните ,които вярват ,че Исус е Господ ,ще бъдат само спасени,а другите ,които са разбрали ,,Що е Господ?" ще бъдат благословени,И в това отношение за разбирането ,,що е Господ?" исляма дава по ясна представа за Величието Му отколкото християнството ,което го Сравнява с човек като Исус и исляма представя Исус като пророк а не като Господ и в това отношение исляма бие християнството.

Както чета какви безсмислици си написал, все едно говориш за самолет, но никога през живота си не си виждал самолет. Думи извадени от всякакъв контекст. Ако пиша като теб мога да докажа, че в Библията пише, че няма Бог.:wink12:

Псалми 14:1 
За първия певец. Давидов псалом."... Няма Бог..."         :rolleyes:

ОЩЕ ИМАМИ се ОБРЪЩАТ към ХРИСТОС,

интервю с коптския свещеник Захария Ботрос

"Ал-Кайда" е обявила награда от 60 милиона долара за главата на коптския свещеник Захария (Botros), наречен  "един от най-издирваните неверници в света". Популярни арабски списания също го наричат "обществен враг  № 1 на исляма." Той е домакин на телевизионната програма "Truth Talk" на Life TV, както и съдържател на двата сайта: Islam-Christianity.net и FatherZakaria.net. Наскоро  му бе връчена годишната награда на името на пророк Данаил.

botros%2B1.jpg

- Нека започнем с Вашата собствена лична история по отношение на исляма и християнството.
- Аз съм копт. Когато бях на малко повече от двадесет години, станах свещеник. Разбира се, в Египет, където преобладаващо е мюсюлманското население, християните -свещеници или обикновени хора  не говорят с мюсюлманите за религия. Моят по-голям брат, ревностен християнин, твърде късно научи този урок: той e проповядвал намюсюлманите, но в крайна сметка е бил нападнат от мюсюлманите, които отрязватезика му, а след това го убиват.

Без да се страхувам  или  мразя мюсюлманите; в крайна сметка се чувствах повече принуден да споделя Благата Вест с тях. Естествено, това създаде много проблеми: бях постоянно тормозен, заплашван, и в крайна сметка поставен в затвора и измъчван в продължение на една година само заради проповядване сред мюсюлманите.
Египетските власти ме обвиниха в съучастие за "вероотстъпничество", т.е. бях подведен под отговорност за  обръщането на мюсюлмани към християнството. Веднъж, бях арестуван още с качването си на борда на самолета, преди да напусна  Египет. В крайна сметка успях да избягам от родината си като за известно време живях в Австралия и Великобритания.

Моята житейска история като свързана с християнството и исляма е много дълга и сложна. Между другото, за всичко това наскоро бе издадена книга.

- Моля за извинение, че ще Ви попитам , на какви мъчения сте били подложени в затвора?

- Заради проповядване на Евангелието, един ден египетските войници нахлуха в дома ми и с опрян в главата автомат бях арестуван без никакви обяснения. Затвориха ме в една много малка затворническа  килия (1.80 х 1.50 х 1.80 m, и това бе особено тежко, защото аз съм с ръст - 1 m 83 cm). Там имаше и други затворници и температурата на въздуха значително превишаваше  100 градуса по Фаренхайт (около 38 градуса Целзий), килията беше със слаба вентилация, нямаше прозорци, нито светлина.

Разбира се нямаше легла, спяхме на пода - един по един, поради липса на достатъчно пространство за всички наведнъж. По същия начин, поради липсата на кислород се редувахме да лежим с нос към прореза под вратата за да получим малко въздух. От всичко това получих  бъбречна инфекция (разбира се, не ми беше оказана никаква медицинска помощ). Тормозеха ни комари.  Доставяха ни храната в кофи; рядко знаехме дори какво е овесена каша. Пред очите ни, надзирателите редовно плюеха в кофата с храна или си издухваха носа.

- Съчувствам Ви от цяло сърце: издържали сте такива ужасни страдания. Сега, коя е главната цел в дейността Ви?

- Просто е: спасението на души. Няма да се уморя да повтарям  - въпреки, че съм отхвърлил исляма, аз обичам мюсюлманите. Ето защо, за да ги спася, не мога да направя нищо друго освен да покажа на останалите в исляма, че тяхната религия е фалшива.

Христос ни е заповядал да носим Благата Вест на другите хора.  Не съществува заповед,  че християните трябва да спечелят света - изключвайки  мюсюлманите! Без съмнение, всеки опит да ги обърнем към християнството е по-опасен. Въпреки това, ние не можем просто да се откажем от тях.

Важно е да се разбере, че много мюсюлмани са религиозни и наистина се стараят да  угодят на Бога,  само че те вървят в погрешната посока. Затова бих искал да насоча тяхната искреност и благочестие към Истинската Светлина.

- Бихте ли обобщили за нас: защо считате, че ислямът е фалшива религия?

- Като християнски свещеник, от богословска гледна точка вярвам, че истината  е само  в християнството. Вярвайки в Христос, отхвърлям всички други религиозни системи като създадени от човеци, поради което те не отразяват Божествената Истина. Освен това, едно от най-големите престъпления, извършени от Мохамед - престъпление, за което разбира се, никога няма да му бъде простено  е, че отхвърляйки милостта и състраданието, които Христос донесе, Мохамед е върнал човечеството обратно назад, в ерата на Закона.

Но дори да оставим настрана религиозните вярвания, здравият разум ясно ни казва, че от всички световни религии ислямът със сигурност е фалшива религия. Докато аз може да не изповядвам да речем будизма, в крайна сметка той все пак предлага една добра философска система и хората очевидно го следват поради собствената му съществена стойност.
Не може да се каже същото за исляма. От всички религии, ислямът е единственият, който заповядва  да се убиват онези от неговите привърженици, които се опитват да излязат от него; още от създаването си, за да  "купи" последователи, ислямът е бил  посветен на изпълнението на някои от най-лошите човешки страсти - завоевания, сексуално привличане, плячкосване, горделивост.

Именно историята ясно показва всичко това: докато християнството се разпространява надлъж и нашир от християни, които алтруистично дадоха живота си, просто защото са вярвали в Христос, ислямът се разпространява чрез сила, острието на меча, в страх и заплахи, и зловещи съблазни на най-низките желания на човека. Без съмнение, ислямът е най-фалшивата религия: това е твърдение, което е едновременно богословски, философски и исторически доказуемо.

- По време на дискусиите Вие винаги се позовавате на ислямските източници. Защо ислямските духовници и имами се затрудняват да обяснят какво учи исляма, а вместо това Ви атакуват лично?

-Мисля, че отговорът е очевиден. Текстовете в ислямските източници говорят сами за себе си. Мюсюлманите нямат по-голям враг от собствените им свещени текстове (особено  хадисите и сирата), които постоянно скандализират и злепоставят мюсюлманите.

Към днешна дата съм провел повече от 500 дискусии, посветени на различни темисвързани с исляма. И във всеки отделен случай съм черпил всички материали директно от ислямските текстове, специално усул Aл-Фикс/ Uṣūl al-fiqh/, на Корана, хадиси, и Иджми( бел. прев. инджма - единодушно мнение или решение на авторитетни лица/улеми/ по обсъждани въпроси) на улеми, които са в тяхните тефсири. Затова, какво могат да направят "шейховете" на исляма? Ако те се опитат да се занимаят с въпросите, които поставям въз основа на Сирата и ислямските текстове, не им остава нищо друго, освен да се съгласят, като например, че съществуването на наложници е законно , или че пиенето на камилска урина се препоръчва.

Тогава единствената  стратегия, която им остава - е да игнорират всичко, което им представям и вместо това да ме атакуват лично. И когато добронамерените  мюсюлмани се обръщат към своите лидери да отговорят на тези обвинения, един от техните любими отговори е да  цитират Корана, където се казва: "Не питайте за неща, които, ако ви бъдат разкрити ще ви навредят! "

- Значи, какво говори това за религията, чиито учители и членове  са принудени да игнорират собствените си вероучителни текстове, понеже те не могат да  понесат това, което тези текстове всъщност казват? Какъв е смисълът  тогава от тях? 

- Ще повторя, това за пореден път показва, че ислямът е по-малко вяра, по-скоро е средство за овластяване.. Както казахте, какъв е смисълът за човек да спазва внимателно и  следва религия, която той самият трябва да  рационализира, игнорира, омаловажава, постоянно да претълкува, преструва ..., и така нататък? Факт е, че по-голямата част от мюсюлманите не знаят какво съдържат собствените им свещени текстове; в най-добрия случай те знаят и от тук, от там се опитват да следват Петте Стълба.

Ето защо въпросите, които повдигам, често травмират мюсюлманите – те са като съживяващ малък, рязък, шокиращ шамар през лицето. Най-упоритите от тях, тези, които го възприемат като нападка ("ние срещу тях") и не почитат истината,  започват да кипят от гняв и кроят планове как да ме убият; другите мюсюлмани,  които са по-здравомислещи и наистина търсят истината, в крайна сметка започват да осъзнават голямата измама, на която  човечеството е подложено отпреди 1400 години, и мнозина от тях стигат до единствената Истина.

По-добре би било да се запитаме защо улемите скриват тези проблеми, както от внимателната преценка на "неверниците", така и от очите на обикновените мюсюлмани? Вероятно си мислите, че ако има заинтересувани от истината, това ще са улемите, но понеже техните методи са основани на лъжи, това  свидетелства за обратното. Така например, често пъти след като съм цитирал проблемни откъси от някои ислямски книги, те имат  странния обичай да изчезват от книжарските рафтове на арабския свят.

В действителност, много мюсюлмани възприемат исляма не като духовна система призвана да убеди човек, че е истина, и да го напъти на правилния път, а по-скоро като начин на живот: първото и най-важно правило е да не се задават въпроси, и ако това се следва внимателно, това ще доведе  не само до бъдещ рай, но и също така земен успех, слава и мощ.

Вие посочихте хадис, който инструктира жените да кърмят мъжете. Какво всъщност става тук и какво казват по този повод улемите (видните мюсюлмански богослови на миналото и настоящето)?

- Това е идеален пример за което току-що казах. След като публикувах мюсюлманския термин  "райда ал-кабир" /rida' al-kabir/, когато жените трябва да кърмят непознати мъже за да бъдат в тяхно присъствие, улемите, вместо да преразгледат своите доктринални текстове на Хадисите, където това е документирано, те ме атакуват. Защо? Защото те нямат отговора.
Най-лесно е да се обърнат и да ме клеветят, отколкото просто да се обърнат към собствените си свещени текстове. И в миналото, и сега, улемите прилагат широко тази срамна практика, включително и Ибн Таймийя, "шейх ал-ислам." Нещо повече, известно време след като публично разказах за "райда ал-кабир", водещ ислямски учен в Ал-Азхар, най-авторитетната институция на Сунитския ислям, всъщност издаде фетва, която предписва на жените мюсюлманки да кърмят непознати мъже, против която египетското население (за щастие) се разбунтуваха. И все пак, когато по-рано аз споменавах  за това ме обвиняваха в "изопачаване" на исляма.

И така, мюсюлманските текстове заповядват на  мюсюлманските жени да кърмят непознати мъже. Добре, и кой може да измисли  такава инструкция? За какво? Кой би могъл да напише, да  мисли за това? Нека дори кажем, че съм непредубеден човек, да предположим съм готов да приема това като разбираемо учение. Каква е обосновката? Жените трябва да кърмят непознати мъже, защото ... какво?

- Защото Мохамед, за който казват"да бъде с него милостта и благословията на Аллах" – така е казал. Точка. Кой е въвел тази практика? Мохамед. Защо? Никой не знае. В книгите се казва, че той се смял, след като заповядал на жена да кърми мъж. Може би шегувайки се, се опитвал да види колко далеч ще стигнат хората, които му вярват като пророк. Водещите  съставители на хадисите са записали това, съхранявайки го след това за поколенията.
По отношение на целите, този въпрос може да се зададе за всичките предписания на Мохамед: за какво е нужно да се пие камилска урина? Каква е целта да заповядваш на хората да  носят само сребро вместо злато? С каква цел музиката се забранява? Каква е целта да се анатемосват кучетата? С каква цел да се яде само с дясната си ръка, и никога  с лявата? Каква е целта,на какво служи това, че мюсюлманите след хранене трябва да оближат всички пръсти на ръката си?
Просто е: тоталитарният подход на шериатския закон се използва за промиване мозъка на мюсюлманите, превръщайки ги в роботи, които никога не задават въпроси за своята религия, или по думите на собственият им Коран: "О, вярващи, не питайте за неща, които, ако ви бъдат разкрити ще ви навредят!"

- Разкажете накратко за сексуалния живот на Мохамед, доколкото  едокументиран от ислямските източници.

- За мен е много трудно да обсъждам без смущение този въпрос; правя  го единствено от любов към мюсюлманите, защото знам колко е болезнено да го чуят. Така започва изцелението – чрез първоначална  болка и страдание. 

Накратко, според писанията на исляма, Мохамед е бил перверзник, той насилвал млади момчета и момичета, обличал се в женски дрехи (и така е получавал "откровенията" ), имал е най-малко 66 "съпруги"; Аллах уж му е изпратил специални "откровения", позволявайки му да има сексуална връзка със снаха си Зейнаб, както и да притежава по-голям брой жени, отколкото останалите мюсюлмани; Той постоянно е обсъждал сексуални въпроси, бил е обсебен от тях: неговият първи въпрос към "говорещо магаре" бил, дали то харесва секса - Мохамед е изобразил доста потресаваща, сладострастна картина на рая, където, според обяснението на някои от водещите мюсюлмански тълкуватели, мюсюлманите по цели дни ще бъдат заети да  "обезчестяват девици ";  Мохамед е правил секс с мъртва жена.

Фактите са много повече, но защо  спираме вниманието си на такива срамни неща? Подчертавам отново, че не аз представям всички тези факти, а самите ислямски книги: разбира се, в по-голямата си част са непознати за читателя, невладеещ арабски език, тъй като те никога не са били превеждани (с изключение на някои, над които работиха смело сътрудниците от сайта www.jihadwatch.org

- Да, това е сайтът на нашия приятел Робърт Спенсър. Но чакайте, тук е ключът. Много хора сочейки към Вас  ще Ви обвинят, че казвате всички тези ужасни неща. Но отново, проблемът не е, че правите тези твърдения. Въпросът е, че самите ислямски писания го казват.  Така че, ако мюсюлманите са обидени или шокирани от тези факти, те трябва да се изправят срещу собствените си писания и да се справят с тях. Те, в крайна сметка,  трябва да осъзнаят, кой ги е написал и защо, и или ги приемат или категорично да отхвърлят като лъжи и т.н.

Моля, назовете няколко ислямски писания, в които са посочени подробности за сексуалния живот на Мохамед, така че да можем още веднъж да изясним:проблемът не е, че Вие повдигате обвинения, а просто трябва да се разкрие какво самите мюсюлмански текстове казват.

- Откъде да започнем? Според самият Коран, Аллах е позволил на Мохамед  да се ожени за снаха си, която той  похотливо е пожелал (33:37). Няколко стиха по нататък (33:50) Аллах позволява на Мохамед сексуални отношения с всяка една жена, която му "предложи" себе си  – привилегия, която е била допусната единствено само за Мохамед.

Всъщност, тези "откровения", които удовлетворявали всички сексуални желания на Мохамед са били толкова чести, че неговата съпруга-дете Айша често казвала наМохамед: "Твоят Господ винаги бърза да ти достави удоволствие!" И Мохамед е позволил на ревностните си последователи да взимат за наложници  всички жени-немюсюлманки, които те биха могли да  пленят (Коран 4:3). Всички тези цитати са само от Корана; ще отнеме няколко часа за да се видят  хадисите и Сирата, които се занимават съссексуалните извращения на Мохамед.

Всъщност, аз съм посветил няколко беседи за проблемите на сексуалната поквареност наМохамед, включително некрофилия-преспал с мъртва жена, използвал менструална кръв като фетиш, обличането му в женски дрехи, и така нататък (на уебсайта " Jihad Watch " сапреведени повечето от тези интервюта).

- Едно от най-популярните Ваши видеота  е   Ten Demands. /“Десет изисквания“/ Какво бе неговото влиянието върху служението Ви? 

- Беше славно - хвала единствено на Бог, чийто инструмент съм аз.  Haya /Хайя/TV -“Life TV” и аз получаваме ежедневно безброй имейли от мюсюлмани, които са станали християни. Нашите програми достигат милиони арабскоговорящи зрители по целия свят. В някои страни програмата дори е блокирана, например в Саудитска Арабия, но въпреки това местните все пак успяват да я гледат.

- Каква е реакцията на публиката, която сте достигнали?

- Предимно положителна; най-вече от тези, които, както аз ги наричам, "преминали", тоест, конвертирали в Християнството. И, разбира се, някои от писмата са пълни със злоба и омраза. Но, както казах, мотивиран съм не от положителната или отрицателната реакция на публиката, а от безусловна любов към тези искрени души, живеещи в робство.

- Очевидно е, че сте инструмент в обръщението на мюсюлманите към Христос, нали?

- Така те ми казват.В действителност, много от тях ме наричат втори баща, и това е голяма чест за мен, но аз им напомням, че всички ние имаме само Един Отец.

Например, наскоро се запознах с един човек, който плачеше, докато разказваше че ме е мразил, когато е бил мюсюлманин и искал да ме убие – да ми отсече главата! Коствало му е много време и усилия, за да разбере къде да ме намери за да ме убие (и "угоди" на Аллаха и неговия пророк). Поради това той продължил да гледа моите предавания, надявайки се един ден да намери следа, по която да ме открие. Вместо това, станало чудо: с течение на времето той разбрал, че аз не говоря от себе си, авсичко, което казвам наистина е в ислямските книги. Той спрял да ме мрази. И с течение на времето дошъл при Христос. Такива истории ми дават сили да продължа нататък.

- Според Вас, кой е Мохамед?

- Ами, аз намерих отговора в собствените книги на исляма. Може да изглежда смешно, Ибн Таймийя,  който стана герой на съвременното движение на муджахидините, много лесно обясни предпоставката за "пророчество". На първо място, той подчерта, че за да се разбере дали даден пророк е от Господа, или не, трябва да се проучи неговата Сира, или неговата биография; подобно на Христовото изявление: "По плодовете им ще ги познаете" (Мат . 7:16.).

Така, приемайки съветите на Ибн Taймийя, аз наскоро посветих редица беседи, анализиращи биографията на Мохамед, с която недвусмислено се доказва, че той не е бил пророк на Бога, че  "плодовете" на неговите дела са били смърт, разрушения и разврат.

В действителност, самият той е разказвал, че му се  "явил джин", т.е. демон, който го измъчвал, докато съпругата му Хадиджа не го убедила, че това е ангел Гавриил (Джибраил), което разбира се е иронично, тъй като самият Мохамед  казва по-късно, че свидетелството на жена спрямо свидетелството на мъж е наполовина по стойност : може би с течение на времето, той разбрал, че жена му е в грешка, а първото му предположение било правилно.

- Отец Ботрос, благодарим Ви, че ни посетихте днес.
- Благодаря, и нека истинският Бог ви благослови изобилно.

преди 36 минути, Anjel Dimitrov написа:

В отговор на това мога да ви препоръчам книгата ,,Свещения вертеп" там пък са написани за тъмните дела на християнските църкви,за кръстоносните походи и за горенето на клада на друговерци под предтекст ,че били обладани от дявола и други причини.Е затова трябва да сме много благодарни ,че живеем във времена ,когато религиозния фанатизъм,се е останал на малко места по света и можем да си нищим истината чрез уважителен  диалог и ,трябва да се радваме ,че имаме тази свобода на словото ,която свобода е липсвала в миналото.Алелуя братя и сестри за нашата свобода на словото и нека истината възтържествува.

Проблема в коментара ти е, че това, което си написал за "тъмните дела на християнските църкви..."  не е учение на Исус и Библията, а са дела на хора, които представяйки се за християни вършат злини. А злото в исляма се корени в самите техни "свещени писания" - Корана, Хадиси. Това е голямата разлика  между  Християнстово и Исляма, Бога на Библията и бога на Корана, и  Библията  и Корана /Хадисите/.  

Насилието в исляма се оправдава със свещените им книги, докато за насилието в християнството няма оправдание. Това са фактите.

Точно това коментира и  египетския свещеника в интервюто.

преди 18 минути, Anjel Dimitrov написа:

И в библията има доста вероломства по заповед на Господ и в името на кръста и Христос доста убийства е имало.Да не забравяме ,че Христос е казал ,,който не намрази майка си и баща си дори и собствения си живот не е достоен за мен" такаче след това изречение се оставате малко достойни за Христос.

Същото е и с тези дето са мъчили Проповедника ,те само се представят за мохамедани.Примерно и зависи от разбирането ,например в корана ,,който води свещената война с неверниците ще отиде в рая"едни го интерпретират като насилие и го правят ,но аз го интерпретирам като това ,което ние правим тук в Калдата-(водим словесни битки и воюваме яко във войната на убежденията за истината)излиза ,че ние сме войни на свещената война ,,Джихат". За мен ти си неверник или ако изпълняваш завета на Христос то то си мерзавец намразил Родителите си и себеси,за да бъде достоен за Христос.

Значи когато Исус казва: ,,който не намрази майка си и баща си дори и собствения си живот не е достоен за мен" го приемаш за насилие, но когато Мохамед говори за "Джихад" го възприемаш като словесен спор? Усещаш ли се какви глупости пишеш?

Това на словесен спор ли ти прилича: 

Сура 9:5 А изтекат ли месеците на възбрана, убивайте съдружаващите, където ги сварите, и ги хващайте, и ги обграждайте, и ги причаквайте на всяко място за засада! И щом се покаят и отслужват молитвата, и дават милостинята закат, сторете им път! Аллах е опрощаващ, милосърден.

Сура 9:29 Сражавайте се с онези от дарените с Писанието, които не вярват в Аллах и в Сетния ден, и не възбраняват онова, което Аллах и Неговият Пратеник са възбранили, и не изповядват правата вяра - докато не дадат налога [джизя] безусловно и с покорство.

Сура 5, ая 33:  
Наказанието за онези, които воюват срещу Аллах и Неговия Пратеник, и се стремят към поквара по земята, е да бъдат убити или разпънати, или да се отсекат ръцете и нозете им кръстом, или да бъдат прокудени от земята [им]. Това за тях е позор на този свят, а в отвъдния за тях има огромно мъчение

Осъзнай се !!!

преди 4 часа, Anjel Dimitrov написа:

...тук си вадите кирливите ризи ...

Пак ще ти кажа, че в Библията няма "кирливи ризи" за разлика от Корана и Хадисите. Но това няма как да го признае  предубеден човек като теб. За да познаеш и признаеш истината / каквато и да е тя/ е нужно искрено да я търсиш. Но това явно не важи за теб. 

преди 4 часа, Anjel Dimitrov написа:

...затова ще е добре да си регистрирам час по скоро моето вероучение ,за да може хората да си живеят по човешки."

Нищо ново. Ще бъде поредния лъжеучител, който ще води невежите и заблудени хора право към ада, на където си се запътил и ти. 

2 Петрово 2:1 
Но имало е лъжливи пророци между людете, както и между вас ще има лъжливи учители, които ще въведат тайно гибелни ереси, като се отричат даже от Господаря, Който ги е купил, та ще навлекат на себе си бърза погибел.

Имаш време да се осъзнаеш и момента е днес. Утре може да е късно. Не е нормално да си изграждаш своя доктрина върху някаква своя спорна опитност  и една библейска история извадена от контекста, защото всяка дума от Библията е еднакво важна както историята за Авраам. 

преди 6 часа, Anjel Dimitrov написа:

Аз отдавна съм сключил завет с Господ ,че ще съм в Рая.Съвсем нормално е особено като гледам новия завет и изпадналите в заблуда като теб и ми става жал(християнин ли си ?-ама намрази ли майка си и баща си и себе си дори?аааа не си,е значи не си достоен за рая) ,или мохамеданите ,които не смеят да си пийнат(ама пи ли алкохол?

Исус не ни учи да мразим, защото Бог е любов и заповедите Му  ни учат на това:

Мат.22:36 Учителю, коя е голямата заповед в закона? space.gif
37 А Той му рече: "Да възлюбиш Господа твоя Бог с цялото си сърце, с цялата си душа и с всичкия си ум". space.gif
38 Това е голямата и първа заповед. space.gif
39 А втора, подобна на нея, е тая: "Да възлюбиш ближния си, както себе си". space.gif
40 На тия две заповеди стоят целият закон и пророците.

Това което си цитирал извън контекста в Лука 14:26 Ако дойде някой при Мене, и не намрази баща си и майка си, жена си, чадата си, братята си, и сестрите си, а още и собствения си живот, не може да бъде Мой ученик, не ни учи да мразим, а да обичаме Исус повече от всичко, дори от собствения си живот. По ясно ще ти стане като цитирам и друг стих, в който пак са цитирани думи на Исус: Матей 10:37 Който люби баща или майка повече от Мене, не е достоен за Мене; и който люби син или дъщеря повече от Мене, не е достоен за Мене;

Както виждаш си в заблуда. Грешка . Няма как да видиш, че си в заблуда докато си в нея. Както човек не може да осъзнае, че спи докато не се събуди от сън. 

Много хора се опитват да говорят от името на Бог. Бог не може ли сам да си каже, каквото има да каже? Дори и Библията - Бог ли я е писал? Дори не я е диктувал на някого. Само за едни заповеди дадени на Мойсей се твърди, че са диктувани директно от Бог. Затова и това противоречиво представяне на Христос едновременно като Бог и като син на Бога. Но пак си остава проблемът, че думите на Христос са предадени от друг в Библията. Не са написани лично от него, нито той ги е продиктувал лично на някого... Да вярваш на някого е едно, но на това, което други пишат, че е казал... На кого вярваш всъщност на Христос или на описалите живота му? Когато се позовава на Библията човек, на Бог ли вярва или на тези написали Библията?

на 11.03.2019 г. в 10:28, Shiniasu написа:

Много хора се опитват да говорят от името на Бог. Бог не може ли сам да си каже, каквото има да каже?

Това, което Бог е искал да ни каже на нас хората, го е записал в Библията. 

на 11.03.2019 г. в 10:28, Shiniasu написа:

Много хора се опитват да говорят от името на Бог. Бог не може ли сам да си каже, каквото има да каже? Дори и Библията - Бог ли я е писал? Дори не я е диктувал на някого. Само за едни заповеди дадени на Мойсей се твърди, че са диктувани директно от Бог. Затова и това противоречиво представяне на Христос едновременно като Бог и като син на Бога. Но пак си остава проблемът, че думите на Христос са предадени от друг в Библията. Не са написани лично от него, нито той ги е продиктувал лично на някого... Да вярваш на някого е едно, но на това, което други пишат, че е казал... На кого вярваш всъщност на Христос или на описалите живота му? Когато се позовава на Библията човек, на Бог ли вярва или на тези написали Библията?

Не всичко е диктувано от Бог. Голяма част от Библията е свидетелство и разказ на човека за това, което е видял от Бог или Му говорил. И сега възниква логичния въпрос, който задаваш, защото трябва да вярвам на Библията? Тя е не е ли една от много подобни книги? И отговора е не. Не защото аз така мисля или го казвам, а защото Бог така мили и го казва. Бог няма нужда САМО от човешко свидетелство, за това, кое е неговото слово, защото Той е способен сам да потвърждава словото си. Как го Прави?  Първо както го пази от унищожаване и изкривяване / което не важи за ислямската доктрина/. Второ като го потвърждава чрез чудеса и знамения / което не важи за исляма и за всяка друга религия/, но е нещо нормално за вярващите в Христос и написаното в Библията. Ето какво е записано в:Марк 16:20  А те излязоха и проповядваха на всякъде, като им съдействуваше Господ, и потвърждаваше словото със знаменията, които го придружаваха. Амин.

Освен това прочети историята от Стария Завет с пророк Илия и 400 -те Валаамови пророци. 

3 Царе 18:24 Тогава вие призовете името на вашия бог, и аз ще призова името на Господа; и оня бог, който отговори с огън, той нека е Бог. И всичките люде в отговор казаха: Добро е каквото си казал. space.gif
25 И тъй, Илия каза на Вааловите пророци: Изберете си единия юнец та го пригответе вие първо, защото сте мнозина; и призовете името на бога си, огън обаче не туряйте отдолу. space.gif
26 И те взеха юнеца, който им се даде, та го приготвиха, и призоваха името на Ваала от сутринта дори до пладне, като викаха: Послушай ни, Ваале! Но нямаше глас, нито кой да отговори; и те скачаха около жертвеника, който бяха издигнали. space.gif
27 А около пладне Илия им се присмиваше като казваше: Викайте със силен глас, защото е бог! той или размишлява, или има някаква работа, или е на път, или - може би - спи и трябва да се събуди. space.gif
28 И те викаха със силен глас и режеха се според обичая си с мечове и с ножове, догде бликна кръв от тях. space.gif
29 И като мина пладне, те пророкуваха до часа на вечерния принос; но нямаше глас нито кой да отговори, нито кой да внимава. space.gif
30 Тогава Илия каза на всичките люде: Приближете се при мене. И всичките люде се приближиха при него. И той поправи Господния олтар, който беше съборен; space.gif
31 защото Илия взе дванадесет камъни, според числото на племената на синовете на Якова, към когото дойде Господното слово и рече: Израил ще бъде името ти. space.gif
32 И с камъните издигна олтар в Господното име; и около олтара направи окоп, доволно голям да побира две сати семе. space.gif
33 И като нареди дървета, насече юнеца на късове та го положи на дървата, и каза: Напълнете четири бъчви с вода, та излейте на всеизгарянето и на дървата. space.gif
34 И рече: Повторете. И повториха. Рече още: Потретете. И потретиха. space.gif
35 И водата обикаляше около олтара, още и окопът се напълни с вода. space.gif
36 А в часа на вечерния принос, пророк Илия се приближи и каза: Господи, Боже Авраамов, Исаков и Израилев, нека стане известно днес, че Ти си Бог в Израиля, и аз Твой слуга, и че според Твоето слово аз сторих всички тия неща. space.gif
37 Послушай ме, Господи, послушай ме, за да познаят тия люде, че Ти, Господи, си Бог, и че Ти си възвърнал сърцата им надире. space.gif
38 Тогава огън от Господа падна та изгори всеизгарянето, дървата, камъните и пръстта, и облиза водата, която бе в окопа. space.gif
39 И всичките люде, когато видяха това, паднаха на лицата си и рекоха: Иеова, Той е Бог; Иеова, Той е Бог.

Ако не знаеш, същия този бог Ваал е бил бог на Слънцето т.е. подобен на предислямския бог на Луната Аллах на кого днес съзнателни или не се покланят мюсюлманите. И ако  продължиш да четеш историята и ще видиш какво се е случило с тези "пророци" на бог Ваал. Сам си направи извода каква ще е съдбата на всеки, който се покланя на идоли, дори представени като Бог. И не аз казвам това, а Библията. Но е важно да уточня, че Бог не желае смъртта и наказанието на хората и прави всичко за да не бъдат заблудени, но въпреки това хората сами избират да живеят в заблуда и по се покланят на заблуда.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.