Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Ислям (за любопитни) - част втора

Featured Replies

на 20.03.2019 г. в 15:50, badr написа:

Нищо от това не е исторически факт, а плод на желанията ти.

- унищожаване  и променяне на текстове от Корана - исторически факт

https://bg.wikiislam.net/wiki/Проблеми_с_автентичността_на_Корана

https://bg.wikiislam.net/wiki/Повредеността_на_Корана

- Аллах е предислямски бог на Луната - исторически факт

https://www.bulgari-istoria-2010.com/booksBG/ALLAH_LUNNIJA_BOG.pdf

За насилието няма да търся доказтелства, че е исторически факт, защото се вижда и днес

Избиване, налагане и други дрън, дрън. Исторически първият халифат е в Сирия - династията на Омеядите.

Факт е, че и до ден днешен в Сирия има християни, което няма как да бъде възможно ако са били избивани заради отказ  да приемат Исляма.

Факт е, че самият Мухаммад е подписъл мирен договор с християните, но ти бидейки лукав лъжесвидетел криеш този факт, защото те изобличава.

Има над 10 000 запазени исторически документа - мирни договори м/у военачалници на ислямските войски и местни жители.Винаги при такива договори именно  ислямската армия е  гарант за неприкосновеността на  местните вярвания.

С това, което си написал признаваш, че исляма е религия на насилието , защото всеки мирен договор, е предшестван от насилие? 10 000 мирни договора са предшествани от 10 000 заплахи и агресия. Сам си написал кой е агресора " ислямските войски" и срещу кого е била насочена тя, местни жители. 

С обикновен пример ще се опитам да ти обясня какво е исляма и как се предлагат "мирните договори", че едно дете да разбере за какво става въпрос. 

Ако си представим исляма като един човек, той ще бъде въоръжен и войнстващ. Нека да си представим, че вижда  дом населен от хора, които живеят там. Човека исляма ще застане пред врата и с крак ще я разбие.  Мъжа на къщата ще с опита да се противопостави на насилника, но човека "ислям" ще замахне с меча си и ще го обезглави. Когато домакинята види, че мъжът й мъртъв ще се опита да се скрие или  избяга от агресора, но ще бъде настигната и изнасилена, а може да бъде взета и като наложница. След сексуалното си облекчение, човека агресор ще застане пред останалите обитатели на къщата и ще им каже, че ако не искат да се случи същото и на тях, да се покорят или сменят вярата си. Без право на избор и принудени  се  съгласяват с условията на човека "ислям" и под заплаха за живота си подписват "мирен договор" в  "името на Аллах Всемилостивия, Милосърдния" - Сура 1,ая1

Питам, това, което съм написал противоречи ли на учението на Корана и другите ислямски свещени книги? Какво би станало ако "местните жители" не са се били съгласили на мирен договор? Дали Аллах би бил милостив и милосърден към тях ? За срвнение колко мирни договора е предложил Исус на невярващите и на кого? Колко мирни договора са предложили апостолите и на кого?

Ако исляма е агресор и троши "врати", виж какво казва Исус в Библията: Отк.3:20 "Ето стоя на вратата и хлопам; ако чуе някой гласа Ми и отвори вратата, ще вляза при него и ще вечерям с него, и той с Мене."

Исус агресор ли е ? Има ли разлика между учението на Мохамед и учението на Исус?  Разликата е като между тъмнината и светлината, сатана и Бог. 

Исус казва още: Лука 10:3  Идете: ето, Аз ви изпращам като агнета посред вълци.

Ако християните са агнетата, кои са вълците? Сам знаеш отговора. Така, че не ми говорете как на съборите проклинали, насърчавали насилието и за кръстоносните походи. Мен човешки учения и решения не ме вълнуват, а какво казва Исус в Библията и съответно какво казва Мохамед в Корана. Като сравним двете книги ще видим, че те са от различни светове и няма нищо общо между тях. 

Извинявай, но способността ти да възприемаш е проблема тук. Факт е, че не знаеш нито какво е дискусия, нито какво е валиден аргумент в такава.

Значи казваш, ако загърбя фактите на историята и археологията и вярвам сляпо на това, което ти ми ми казваш, няма да имам проблем с възприемането като теб?

Освен това как да дискутирам, с вас след като не признавате исторически и археологически открития, които доказват точно обратното на това, което ми казваш. Отговори ми, археологията и историята трябва ли да потвърждават написаното от Бог или не?

Не може  професор Мецгер да се явява официално ръководител на групата издаваща и корегираща вашият вариант на Библията, а ти да отричаш твърденията му, че редактирал десетки хиляди сгрешени по една или друга причина текстове.Това са напълно недопустими прийоми.Че и пишеш "лицето Мецгер." в желанието си да принизиш световноизвестен авторитет.  

Това обезмисля всякакви отговори.Ти не търсиш такива, а само копираш различни нелепости. 

Има много редакции на Библии. Но редакция не означава промяна, а осъвременяване за по лесно разбиране на текста на съвременния език. Преди време те попитах, но така не ми отговори, каква библейска доктрина е променил професор Мецгер? Тъй като държиш на аргументите и фактите, моля покажи?

Тъй като гледам, че Вселенските Съборове са ти слабост, сигурно още не можете да преживеете, че точно и там бе отхвърлено учението на исляма като лъжеучение. Но знаеш ли, големия ви проблем не са отхвърлянето ви от съборите, а от самия Бог на Библията. 

Не знам нарочно или не, но не отговори на въпросите ми:

- защо има исторически неточности в Корана след като е писан от Всезнаещия Аллах?

- кога се определя пола на плода в утробата на майката - при зачеване или по късно?

- спасил ли е Аллах семейството на Ной?

- Авраам кого е трябвало да пожертва според КОРАНА, Исак или Исмаил?

- след като е имало мюсюлмани преди Мохамед, кои са бил храмовете им на поклонение преди това?

- защо Мохамед е нарушавал собствените си заповеди? 

- позволява ли исляма педофилията, лъжата и сексуалните извращения над жени, които не са мюсюлманки?

на 21.03.2019 г. в 0:39, Sinbad_ написа:

П.С Да вземем например твърдението за факт,  че исляма навсякъде бил провеждал геноцид на земите където бил стъпел.. ами добре бе , а как тогава твоето племе не само че е оцеляло 500 години под османско управление ( тоест под исляма ) , ами и се е увеличило и развивало, живеейки по спокойно от други християнски  населения и цели християнски управлявани страни в централна и западна европа например..дори по добре от населението в Руската империя по това време... А , това например кажи, щом считаш че тъпунгера говори истина с неговите твърдения...

Смешко.... 

Аз например мога да ти кажа как християнството е провеждало геноциди над не само съверници ( но друга деноминация ) но и над аборигени или друговерски племена...Само за пример да вземем Южна америка, и северна тоже..къде са им местните населения сега, развиват ли се, увеличават ли се, или са натикани в резервати като диви животни ...За насилието над мюсюлмански страни и групи в исторически план  дори няма да споменем... споко...

Така и не разбра, че няма значение кой какво е правил, а какво учат Корана и Библията. 

Това, че днес в средновековието е имало инквизиция, учение ли е на Библията? Това, че се доказа, че кардинали са извършвали сексуални посегателства над деца, учение ли е на Библията? Хомосексуалните бракове между свещеници, учение ли е на библията? Толкова е учение колкото и агресията покръстването с насилие. 

Ако искаш да покажеш нещо гнило и лошо в християнството моля цитирай Библията, както аз правя с Корана. Всичко друго е празни приказки.

И друг път съм писал, че нямам никакви  лоши чувства срещу мюсюлманите като хора. Напротив очарован съм от тяхната доброта и гостоприемство, но учението на Корана е агресивно и не е продиктувано от Бога на Библията както се твърди. Ако искаш да си затваряш очите за фактите такива каквито са, това си е твой проблем. За да не се дразниш по -добре не чети, защото няма как да кажа на лъжата, че е истина за разлика от теб. 

• Отговори 5,4k
  • Прегледи 410,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Да видим какво е предписано за християните в Библията по въпроса за убийството с камъни: Йоан 8:7 Но като постоянствуваха да Го питат, Той се изправи и рече им: Който от вас е

• И с юдаизма (в оргинал). Алия само ще ви каже,че Мутазилите не се считат за мюсюлмани според Исляма. А философия и мистика в Исляма няма. Няма да я подкрепя. Аз приемам всичко,което

• Пророкът се е въздигнал от непостроена джамия намираща се в християнската държава Византия! Няма как да се издигне човек от Джамия, построена след смъртта му /Говоря за Ал Акса /!. И съответно няма к

Публикувани изображения

Захария Бутрос. Ислям без маска

Захария Бутрос. За какво мълчат имамите?

Отец Захария Бутрос е коптски свещеник от Египет. Той води активна християнска проповед в Близкия изток, критикува Корана и други ислямски книги и дава проповеди по телевизията. Поради тази причина тя е нежелана фигура в родината му и в други ислямски страни. За главата му назначен бонус от 60 милиона щатски долара. Участвайки в популярно токшоу от Майкъл Корен, отец Захария разкрива същността на исляма, непознат за западните нации, предлага неоспорим християнски отговор на мюсюлманските обвинения на християните на политеизма, дава доказателства и факти за геноцид срещу християните в Египет, обяснява разликата между войните в Стария Завет. и ислямски джихад от основаването на исляма до наши дни, изследва разликата между учението на исляма и заповедите на Стария и Новия завет и тяхното прилагане на практика в християнството и исляма, твърди, че ислямските теолози от няколко години не са в състояние да дадат разумен отговор, разкрива мита за "умерен" ислям, който се масажира в западните държави Медиите. Тези и други въпроси са разгледани в популярно ток-шоу, което ще бъде интересно да се видят не само християни и мюсюлмани, но и светски хора, далеч от религията.

https://azbyka.ru/video/zaxariya-butros-islam-bez-maski-tok-shou/

Интервю с Захария Ботрос:

- Как бихте могли накратко да ни обясните защо ислямът се счита за фалшива религия?

- От богословска гледна точка, тъй като съм християнски свещеник, аз вярвам, че само християнството носи истина. Вярвайки в Христос, отхвърлям всички други религиозни системи, създадени от хората и следователно не отразяващи Божествените Истини. Освен това, едно от най-големите престъпления, извършени от Махамед, престъпление, за което той, разбира се, никога не би трябвало да бъде простено, е, че той отхвърли милостта и милостта, които Христос донесе, и върна човечеството във времето Законът.

Но дори и ако религиозните вярвания бъдат оставени настрана, обикновеният здрав разум ясно ни казва, че ислямът е най-фалшивият от всички световни религии. В крайна сметка, въпреки че не мога да практикувам, да речем, будизъм, той все още предлага добра философска система и хората вероятно го следват според вътрешните си убеждения.

Това не може да се каже за исляма. Това е единствената религия от всички религии, която предписва да се убият онези от неговите последователи, които ще се опитат да се откажат; който от самото начало, използвайки "купува" своите последователи, се стремеше да играе на някои от най-лошите човешки страсти - власт над другите хора, сексуално привличане, кражба и гордост.

- В дискусиите винаги се обръщате към мюсюлманските източници. Защо мюсюлманските религиозни лидери и имами толкова трудно могат да обяснят какво учи ислямът, а вместо това те просто ви атакуват лично?

- Мисля, че отговорът е очевиден. Мюсюлмански източници, текстове са отворени за самите мюсюлмани. Мюсюлманите нямат по-голям враг от собствените си свещени текстове (особено хадж и шариат), защото постоянно провокират възмущение и недоумение в тях.

Досега съм участвал в повече от 500 дискусии, свързани с исляма. И във всеки случай, аз извадих всички материали директно от мюсюлманските текстове, особено Узул ал-Фей, Корана, хаджа и улемата, които открих в техните тафсири. Следователно, какво могат да правят „шейховете“ на исляма? Когато се обръщат към въпроси, които съм повдигнал въз основа на мюсюлмански текстове и Шариат, те нямат нищо друго освен да се съгласят, че например съществуването на наложници е законно или е полезно да се пие камилска урина.

Единственият начин да направят това е да игнорират всичко, което казвам, и да ме атакуват лично. И когато разумните мюсюлмани помолят своите лидери да разрешат тези въпроси, те най-често цитират Корана, където се казва: "Не питайте за нещата, които ще ви наранят."

- И така, какво може да се каже за религията, чиито учители и членове са принудени да пренебрегват собствените си религиозни текстове, защото не могат да понесат съдържанието си? Какъв тогава е смисълът?

- Ще повторя, че това отново показва, че ислямът не носи истината, а по-скоро е средство за овладяване на хората. Както казахте, какъв е смисълът човек да защитава такава религия и да я следва, ако е принуден самостоятелно да търси логически обяснения, да игнорира и да изрязва определени текстове, постоянно да интерпретира, да се крие и т.н.?

Истината е, че повечето мюсюлмани не знаят своите собствени свещени текстове; в най-добрия случай те знаят правилото на Петте стълба и тук, и там се опитват да го следват.

Ето защо въпросите, които повдигам, често са болезнени за мюсюлманите, като шамар в лицето, който привлича хората към сетивата си: кратък, остър, шокиращ. Най-упоритите от тях, които го възприемат като атака ("ние сме против тях") и не уважаваме истината, просто започват да кипват от гняв и правят планове как да ме убият; други, по-разумни мюсюлмани, които наистина търсят истината, накрая започват да осъзнават най-голямата измама, която човечеството е претърпяло преди 1400 години, и много от тях идват към единствената Истина.

По-добре е да се запитаме защо улатата крие тези проблеми и от внимателното разглеждане на „неверниците“ и от очите на обикновените мюсюлмани? Човек би си помислил, че ако някой се интересува от истината, това са улими, но засега техните методи, основани на лъжи, показват обратното. Например, често се случва, след като цитирам проблемни пасажи от някои мюсюлмански книги, те имат странен навик да изчезват от лавиците на арабския свят.

Всъщност, много мюсюлмани не виждат исляма като духовна система, предназначена да убеждава човек в това, което е истина и да го води по правилния път, а по-скоро като начин на живот: първото и най-важно правило е да не задавате въпроси и ако внимателно следвате това ще получите резултат не само в предстоящия рай, но и на земята: успех, чест и сила.

Заповядват ли мюсюлманските текстове жени да кърмят мъже, сексуалния живот на Мохамед?

Пълното интервю може да се прочете в:   https://www.pravmir.ru/zahariya-botros-intervju2/

• 3 седмици по-късно...

Малко да раздвижа дискусията, че напоследък замря?

Чудесата в името на Господ Исус Христос потвърждават Библията като Негово ИСТИНСКО Божие Слово !!!

Йоан 4:48  Тогава Исус му рече: Ако не видите знамения и чудеса никак няма да повярвате.

https://www.vbox7.com/play:bd8ad462?p=playlist&id=2119953&order=date

А какви са били чудесата на Аллах в миналото? какви са чудесата му днес? С какво са направили живот на хората по лесен? Имало ли е изцерение, възкресения, освобождаване на обладани от демони, снабдяване по свръхестествен начин с вода и храна? 

Ето днес някои "чудеса" на Аллах днес? Корана свидетелства ли за подобни в миналото?

https://www.vbox7.com/play:1548cabc

Чудесата в религията са единия от критериите за истинност. Къде са чудесата в Исляма? 

Ако това е чудо на Аллах

РезÑлÑÐ°Ñ Ñ Ð¸Ð·Ð¾Ð±Ñажение за ÑÑдеÑа на ÐÐ»Ð»Ð°Ñ Ñ Ð¶Ð¸Ð²Ð¾Ñни

Това на кого е?

РезÑлÑÐ°Ñ Ñ Ð¸Ð·Ð¾Ð±Ñажение за ÑÑдеÑа на ÐÐ»Ð»Ð°Ñ Ñ Ð¶Ð¸Ð²Ð¾Ñни

Ето една интересна новина от днес:

"Християнството в подем в град, който беше обсаден от ИД"

"След войната с ИД  хората търсят верния път и се дистанцират от исляма"

"Хората са уплашени и се чувстват изгубени"
https://www.dnes.bg/blizak-iztok/2019/04/17/hristiianstvoto-v-podem-v-grad-koito-beshe-obsaden-ot-id.407907

Защо нужно човек да се опари от учението на Мохамед, че да осъзнае истината, че исляма е лъжливо учение, нямащо нищо общо със Истинския Бог от Библията. 

преди 2 часа, realno написа:

Защо нужно човек да се опари от учението на Мохамед, че да осъзнае истината, че исляма е лъжливо учение, нямащо нищо общо със Истинския Бог от Библията. 

Всичко което се случва е нужно и неизбежно. От случващото се трупа опит, който е необходим за да се живее в някаква хармония със заобикалящата ни действителност. Метафизичните проблеми и въпроси не са лъжица за човешката уста, защото количеството опит и информация които можем да поемем и осмислим е ограничено, а не безкрайно. Ако съществува Един Истински Бог (Творец), който е вложил своят замисъл в творението, явявайки се първопричина за всичко, то само той носи отговорност за всичко което се случва.

преди 22 часа, Śūnyatā написа:

Ако съществува Един Истински Бог (Творец), който е вложил своят замисъл в творението, явявайки се първопричина за всичко, то само той носи отговорност за всичко което се случва.

Сега пък Бог изкара виновен.

Битие 1:31 И Бог видя всичко, което създаде; и, ето, беше твърде добро.

Ако си чел Библията ще видиш, че Неговия замисъл е бил съвсем друг. И когато Той ги е създал , бяха безгрешни, но човек САМ реши /защото има свободна воля/ да не  се покорява на Бог и следствието е греха т.е. нарушени взаимоотношения с Бог. А греха ни води до това, което виждаме днес, войни и смърт.  

Когато човек повярва в Бога на Библията и възстанови взаимоотношенията си с Него, Той променя характера му и го прави добър, а когато човек повярва в Аллах и възстанови взаимоотношенията си и започне да му се покорява, човек  ако е бил лош си остава такъв и  ако е бил добър става агресивен, поради простата причина, че така ги учи Аллах в Корана и отделно се вижда примера на Мохамед. А Мохамед е лош пример във всяко едно отношение.

Поради тази проста причина, много мюсюлмани виждайки тази разлика/ агресивни мюсюлмани и миролюбиви християни/ изоставят исляма и се присъединяват към християнството, защото не са поробени от предразсъдъци, а търсят истината.  А когато човек търси истината от СЪРЦЕ, много лесно може да прецени кое учение е истинско и е от Бог и кое е фалшиво и е от сатана. 

преди 6 часа, realno написа:

Сега пък Бог изкара виновен.

Битие 1:31 И Бог видя всичко, което създаде; и, ето, беше твърде добро.

Ако си чел Библията ще видиш, че Неговия замисъл е бил съвсем друг. И когато Той ги е създал , бяха безгрешни, но човек САМ реши /защото има свободна воля/ да не  се покорява на Бог и следствието е греха т.е. нарушени взаимоотношения с Бог. А греха ни води до това, което виждаме днес, войни и смърт.  

Когато човек повярва в Бога на Библията и възстанови взаимоотношенията си с Него, Той променя характера му и го прави добър, а когато човек повярва в Аллах и възстанови взаимоотношенията си и започне да му се покорява, човек  ако е бил лош си остава такъв и  ако е бил добър става агресивен, поради простата причина, че така ги учи Аллах в Корана и отделно се вижда примера на Мохамед. А Мохамед е лош пример във всяко едно отношение.

Поради тази проста причина, много мюсюлмани виждайки тази разлика/ агресивни мюсюлмани и миролюбиви християни/ изоставят исляма и се присъединяват към християнството, защото не са поробени от предразсъдъци, а търсят истината.  А когато човек търси истината от СЪРЦЕ, много лесно може да прецени кое учение е истинско и е от Бог и кое е фалшиво и е от сатана. 

Добър и лош са съответно позитивна и негативна халюцинации. Ако нямаше Бог - нямаше да има и грях. Всички халюцинации са фалшиви, изкуствени. 

Няма спасение. Има освобождение. Освобождение от чужди и свои халюцинации. Признавайки ги за такива автоматично се освобождаваме от тях. Заменяйки ги с една с друга се въртим в кръг. 

преди 17 часа, Śūnyatā написа:

Добър и лош са съответно позитивна и негативна халюцинации. Ако нямаше Бог - нямаше да има и грях. Всички халюцинации са фалшиви, изкуствени. 

Няма спасение. Има освобождение. Освобождение от чужди и свои халюцинации. Признавайки ги за такива автоматично се освобождаваме от тях. Заменяйки ги с една с друга се въртим в кръг. 

"Добър и лош са съответно позитивна и негативна халюцинации."

Греха е реалност, а не халюцинация както са реални страданията на хората, за които говорим. Греха не е нещо виртуално или "сън", което го има само в човешкия ум, а реален. 

"Ако нямаше Бог - нямаше да има и грях"

Точно обратното. Бог е разрешението на проблема с греха, защото  източника на греха е сатана.

"Всички халюцинации са фалшиви, изкуствени. "

Халюцинациите не са фалшиви и изкуствени, а това, което хората виждат чрез тях. 

Халюцинирането е болестно състояние. Ако при спане сънуваме нещо, то халюцинацията е "сънуване" в будно състояние. Виждаме неща, които реално ги няма. Но страданията на хората от лъжата наречена ислям, не са халюцинация, а реалност и хората страдат истински и реално. Хората, които бягат от войната и минават през страната ни не са халюцинация, а реални хора. Ако искаш да се убедиш можеш да отидеш на места където преобладава исляма и ще видиш, че съм прав защото ще изпиташ реални страдания или реално обезглавяване. 

"Няма спасение. Има освобождение. Освобождение от чужди и свои халюцинации. Признавайки ги за такива автоматично се освобождаваме от тях. Заменяйки ги с една с друга се въртим в кръг. "

Библията говори и за това и го нарича заблуда, заслепяване.

Яков 5:19,20  Братя мои, ако някой от вас заблуди от истината, и един го обърне, space.gif
20 нека знае, че който е обърнал грешния от заблудения му път ще спаси душа от смърт и ще покрие много грехове. space.gif
space.gif
2 Коринтяни 3:14  Но техните умове бяха заслепени; защото и до днес, когато прочитат Стария завет, същото покривало остава, като не им е открито, че тоя завет преминава в Христа.

Хората са толкова заблудени и заслепени, все едно имат покривало на очите си и не виждат реалната опасност от греха т.е. нарушените си взаимоотношения с Бог и приемат лъжата за истина. Библията предрича, че  това ще става в последните дни, на човешкото съществуване:

1Тим.4:1 А Духът изрично казва, че в послешните времена някои ще отстъпят от вярата, и ще слушат измамителни духове и бесовски учения, space.gif
2 чрез лицемерието на човеци, които лъжат, чиято съвест е прегоряла,

Тъй като сме в темата за исляма сам се сети, кой е говорил чрез измамителен дух и чие учение е бесовско и какви плодове носи след себе си. Същия дух седи зад всяко друго учение, което отрича истината на Библията и че Исус е Спасител дошъл в плът, умрял и възкръснал на третия ден. 

1 Йоан 4:1 Възлюбени, не вярвайте на всеки дух, но изпитвайте духовете дали са от Бога; защото много лъжепророци излязоха по света. space.gif
2 По това познавайте Божия Дух: всеки дух, който изповяда, че Исус Христос дойде в плът, е от Бога; space.gif
3 а никой дух, който не изповядва Спасителя, не е от Бога; и това е духът на Антихриста, за когото сте чули, че иде, и сега е вече в света.

Следователно от написаното в тези стихове става ясно, че нещата, които си написал по горе са плод на същия дух на Антихриста. Можа да не си мюсюлманин, а да си будист, дъновист, да вярваш в Шива или друг бог различен от Бога на Библията, или просто атеист, източника на всичко това е един и същ и това е сатана. Това е истината и ако наистина не си безразличен за това къде ще бъдеш след смъртта,  добре е  да се замислиш, защото учения много, но истинското е САМО едно. 

space.gif
space.gif

преди 3 часа, realno написа:

...източника на всичко това е един и същ и това е сатана...

space.gif
space.gif

А източника на сатана (греха) кой е? Свободната воля, Бог, нещо друго или не знаеш?

преди 3 часа, Śūnyatā написа:

А източника на сатана (греха) кой е? Свободната воля, Бог, нещо друго или не знаеш?

Сатана е сътворение на Бог със свободна воля. Но Бог НЕ го създал за да бъде източник на злото, а той сам си е избрал да бъде такъв, поради възгордяване.Същото важи и за човека, Бог го създал праведен, без грях, а не да бъде лош,  но поради свободната си воля, човека е избрал да не се  покорявана на Бог и Словото Му. Но ще дойде време, и наближава това време, когато сатана ще бъде хвърлен завинаги в огненото езеро и повече няма да изкушава и заблуждава хората, и да им наврежда. 

Откровение 20:10 И дяволът, който ги мамеше, биде хвърлен в огненото жупелно езеро, гдето са и звярът и лъжепророкът; и ще бъдат мъчени денем и нощем до вечни векове.

Освен сатана, там ще бъдат хвърлени и всички хора, които са избрали да не повярват на Библията и на Исус като Господ и Спасител. 

Откровение 20:15  И ако някой не се намери записан в книгата на живота, той биде хвърлен в огненото езеро.

Това казва Библията,  а всеки решава сам за себе си в какво да вярва или да не вярва. Като знаем, че имаме един живот и след това настава съд, няма място за експерименти и следване на лъжи, и на човешки учения, а трябва да повярваме в Исус като Господ и Спасител, защото там душите ни са в сигурни ръце и на безопасно място. Псалми 91:14 Понеже той е положил в Мене любовта си, казва Господ, Затова ще го избавя; Ще го поставя в безопасност, защото е познал името Ми.

Ще е жалко мюсюлманин, да умре и тогава да разбере, че цял живот е бил заблуждаван от духовните си водачи да чете и изучава една лъжлива книга, написана от един лъжлив пророк, диктувана от един лъжлив бог.  Възможност за поправка няма да има, но завинаги ще бъде в огненото езеро. 

преди 9 часа, realno написа:

Сатана е сътворение на Бог със свободна воля. Но Бог НЕ го създал за да бъде източник на злото, а той сам си е избрал да бъде такъв, поради възгордяване.Същото важи и за човека, Бог го създал праведен, без грях, а не да бъде лош,  но поради свободната си воля, човека е избрал да не се  покорявана на Бог и Словото Му.

Ако се покоряваш само на заповеди, свободната воля се обезсмисля. Човек се учи когато ползва свободната воля и прави грешки (греши), за да може да сравни кои действия са полезни, кои не, а не да следва заповеди като андроид, спазващ законите на роботиката. Възможността да се учим, грешим, ни е дадена със свободната воля. Причината и е Бог според Библията, която винаги е истина и уж не се изменя. Следователно причината да страдаме е Бог, защото ни е създал любознателни, със свободна воля, чрез която да изпробваме различните опции за развитие и оцеляване.

Според мен свободната воля е само ефектна илюзия, породена от несъвършенството на сетивата ни, ограничеността ни, незавършеността ни и от елемента на неопределеност заложен в самата структура на лабиринта-проекция който обитаваме. 

преди 2 часа, Śūnyatā написа:

.Според мен свободната воля е само ефектна илюзия, породена от несъвършенството на сетивата ни, ограничеността ни, незавършеността ни и от елемента на неопределеност заложен в самата структура на лабиринта-проекция който обитаваме

WTF.....?!?! 😆 Добре че, си сложил "Според мен" в началото на това уникално осъзнаване. WOW.....!? Защото ако така си мислиш по принцип, което си е и така, буди много сериозни съмнения за собственото ти ниво на разбиране. Но наистина съм впечатлен. (ирония) Това последното е направо уникално. Това ли ти е на теб съществуването? "лабиринтна проекция", каквото и да трябва да значи това? Това да си го патентоваш, аз лично сефте чувам такова нещо.  🙂 Говориш ги тези работи защото, така, такъв се харесваш. Ама че са собствени измишльотини въобще даже вече не забелязваш. Толкова си се затворил в "лабиринта форумно съществуване" че, си загубил всякаква връзка със реалността. Искам само да видя, като започнеш да обясняваш на някой, ама на живо, на улица или, за 'лабиринта проекция" , каква реакция ще предизвикаш? Сещаш ли се? Аз, да. 🙂

И как без форумчето ти не можеш, без Шунаята. Едно време говореше че тук били само, форумни к@рви, спомняш ли си? А какво се оказа, че ти си станал точно такъв. На всякакви теми по всички религии си супер отворен и компетентен, нищо чудно че си толкова объркан. А всъщност аз и ти знаем, че просто няма нищо такова. Нито си компетентен, нито си ги разбрал. Както се провали с християнството, така се провали и с будизма. Защото въобще още не си осъзнал, какво всъщност са тези системи и за какво служат. 

Ти не си разбрал урок номер едно в будизма, който токова много се биеш в гърдите че разбираш.

Какво представлява невежеството?

Защото преди да си разбрал невежеството, се захвана с просветлението. А един невеж, който се занимава с неща от които не разбира. Накрая става едно объркано гладно духче, което търси обзет от страх, някакво убежище в някое чуждо мнение. Това ако не е проблем, не знам друго какво.

В края на краищата, проблемите са само продукт на нашите мозъци. Отвъд тях е безкрайността. 

преди 5 минути, Śūnyatā написа:

В края на краищата, проблемите са само продукт на нашите мозъци. Отвъд тях е безкрайността. 

Какво трябва да значи това "прозрение" пак? Какво е това учение, където учи че, отвъд тях, боло безкрайност? Как го разбра, осъзна това?

Ще отговориш ли на въпроса.

Какво представлява невежеството, според теб?

Не греши само този който няма избор ! ...даже и да си въобразява , че в този случай Волята му е Свободна....

Когато има избор , избере ли едното , веднага е в грях спрямо другото , даже изборът да е успешен . Да не избере нищо - също е грях.....спрямо избора изобщо .

И тук Бог никакво отношение няма , освен ако се следват сляпо заповедите Му - тогава отговорността е Негова . Т.е. в този случай за никаква Свободна Воля и дума не може да става....това е и смисълът на всяка религия - да се отнеме Волята на индивида .

преди 21 минути, Śūnyatā написа:

Проблемите се определят , продукт са на средата която обитаваме в конфликт със собственото ни съществуване

А конфликта се решава (разкрива алтернативни възможности) от нашия Разум....чрез избор от Духа.....посредством Воля (духовна енергия) , Дух Свободен да го стори в определени граници......

Т.е. такова нещо като Свободна Воля няма ! :nono: Има Свободен Дух в определени граници .

преди 5 минути, by_chechi написа:

Не греши само този който няма избор ! ...даже и да си въобразява , че в този случай Волята му е Свободна....

Когато има избор , избере ли едното , веднага е в грях спрямо другото , даже изборът да е успешен . Да не избере нищо - също е грях.....спрямо избора изобщо .

И тук Бог никакво отношение няма , освен ако се следват сляпо заповедите Му - тогава отговорността е Негова . Т.е. в този случай за никаква Свободна Воля и дума не може да става....

Проблемите се определят , продукт са на средата която обитаваме в конфликт със собственото ни съществуване

А конфликта се решава от нашия Разум....чрез избор от Духа.....посредством Воля (духовна енергия) , Дух Свободен да го стори в определени граници......

Т.е. такова нещо като Свободна Воля няма ! :nono: Има Свободен Дух в определени граници .

О, ти жив ли се е. Айде живо здраво. 🙂

Ти знаеш ли какво е невежество?

преди 7 минути, NoMeJodas написа:

......Ти знаеш ли какво е невежество?

.....зависи от изходната опорна точка за сравнение......Коя е твоята ?:)

Предлагам ти съвкупността от днешните , съвременни знания . :)

......така примерно се оказва , че кроманьонеца е ужасно невеж спрямо неандерталеца.....:lol6:

току-що, by_chechi написа:

.....зависи от изходната опорна точка за сравнение......Коя е твоята ?:)

Предлагам ти съвкупността от днешните , съвременни знания . :)

Не бре, най простото нещо на света е? Много ми е интересно, защо въпреки всичките знания, много още не са осъзнали.

Изходната опорна точка е само една, човешка. Невежеството ходи по хората само. 🙂

преди 10 минути, NoMeJodas написа:

Не бре, най простото нещо на света е? Много ми е интересно, защо въпреки всичките знания, много още не са осъзнали.

Изходната опорна точка е само една, човешка. Невежеството ходи по хората само. 🙂

Твърди се , че кроманьонеца и неандерталеца също са човеци , е , прачовеци .....:lol6:

Общовъзприето е да се греши , да не се прави разлика между знание и неговото разбиране..... :nono:.

...Дето се казва : " Вода гази - жаден ходи..." :lol6:

"Най-святият" пример е - знае Библията , Корана и т.н. свещени книги на изуст , но нищо не разбира от тях.... :)

току-що, by_chechi написа:

Твърди се , че кроманьонеца и неандерталеца също са човеци , е , прачовеци .....:lol6:

Добре, по сегашните хора. Въпреки че, то за тях се е отнасяло. И благодарения на тях, има нас, и Ум. 

Още уточнения ще имаш ли нужда, за да отговориш на най елементарния въпрос на света. Хаха 

преди 10 минути, NoMeJodas написа:

....Хаха 

Със същия успех можеш да ползваш " Мууу ! " или " Бееее ! ".....:lol6:

Аз на въпроса съм ти отговорил в предните си постове .

Но ти очевидно нямаш мисловен достъп.

преди 4 минути, by_chechi написа:

Със същия успех можеш да ползваш " Мууу ! " или " Бееее ! ".....:lol6:

Спокойно, не се впрягай. Това е под формата на шега. За теб знаем вече, аз чакам майстора по будизъм да каже. Кое какво е. И пак. хахаха 🙂

А и иконката която използваш, също не значи повече от, мууу. 

преди 9 минути, NoMeJodas написа:

Спокойно, не се впрягай. Това е под формата на шега. За теб знаем вече, аз чакам майстора по будизъм да каже. Кое какво е. И пак. хахаха 🙂

А и иконката която използваш, също не значи повече от, мууу. 

.....иконката е луминисценция.....т.е. значи , но то е забавление на разбиращи.....:)....важното за разбиране е писаното ! :nono:

Допълнително разяснение , очевидно необходимо :

"Google" всичко до днес знае , но нищо не разбира.....

преди 1 минута, by_chechi написа:

.....иконката е луминисценция......:)

Допълнително разяснение , очевидно необходимо :

"Google" всичко до днес знае , но нищо не разбира.....

Виж колко много знаеш, защо тогава не отговори на въпроса? Ами са нужни всички тези фокуси тук? Питай Google може да ти отговори. Хахах 🙂

Иконката е, емоция. За това се използва. 

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.