Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Ислям (за любопитни) - част втора

Featured Replies

преди 25 минути, realno написа:

Ще ти го кажа по разбираемо, че да ме разбереш. Представи си един автобус с 40 места. Този автобус за да тръгне трябва да му се запълнят местата на 100 %. Хиляди хора минават покрай него, поглеждат табелата му и казват: той не пътува за моята дестинация, аз съм се запътил за другаде. Но все пак от време на време влиза човек и си заема мястото и така до пълното число. И когато автобуса се напълни затваря вратата и потегля. 

Всеки си прави избора. Бог никого не насилва за каквото и да било. Никой не пречи и на теб да влезеш в "автобуса". 

"Щом бройката е точно определена колкото и да си пънем свободната воля, това е братче"

Като гледам няма тълпи от пънещи се хора, най-малко пък ти. 

Представих си автобус със 144 000 места, който в момента в който се запълни тръгва към райските селения, за тези които не се качат "плач и скърцане със зъби" на планетата Земя. Последният качил се (повярвал), който запълни бройката на 100%, чрез вярата си ще предизвика Апокалипсиса.

Обаче не виждам нито табелата, нито автобуса, нито дестинацията. Но екскурзията ми харесва - off planet. Още нещо трябва ли да си представя и къде да дам пари, мога да си даря колата и апартамента също.

• Отговори 5,4k
  • Прегледи 410,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Да видим какво е предписано за християните в Библията по въпроса за убийството с камъни: Йоан 8:7 Но като постоянствуваха да Го питат, Той се изправи и рече им: Който от вас е

• И с юдаизма (в оргинал). Алия само ще ви каже,че Мутазилите не се считат за мюсюлмани според Исляма. А философия и мистика в Исляма няма. Няма да я подкрепя. Аз приемам всичко,което

• Пророкът се е въздигнал от непостроена джамия намираща се в християнската държава Византия! Няма как да се издигне човек от Джамия, построена след смъртта му /Говоря за Ал Акса /!. И съответно няма к

Публикувани изображения

преди 29 минути, realno написа:

Ще ти го кажа по разбираемо, че да ме разбереш. Представи си един автобус с 40 места. Този автобус за да тръгне трябва да му се запълнят местата на 100 %. Хиляди хора минават покрай него, поглеждат табелата му и казват: той не пътува за моята дестинация, аз съм се запътил за другаде. Но все пак от време на време влиза човек и си заема мястото и така до пълното число. И когато автобуса се напълни затваря вратата и потегля. 

Всеки си прави избора. Бог никого не насилва за каквото и да било. Никой не пречи и на теб да влезеш в "автобуса". 

"Щом бройката е точно определена колкото и да си пънем свободната воля, това е братче"

Като гледам няма тълпи от пънещи се хора, най-малко пък ти. 

И от коя по-точно християнска деноминация, ще са избраните да се качат в този автобус, след като те са над 30 хиляди?!

Предполагам от вашата! Защото вашата вяра е най-правата и най-истинската!

преди 1 час, Aumi написа:

И от коя по-точно християнска деноминация, ще са избраните да се качат в този автобус, след като те са над 30 хиляди?!

Преди много време бях в паството на един свещеник, който е бил монах в гръцки манастир в Атон и той ни учеше, че цялата българска православна църква вече е под контрола на сатаната. А неправославните още по-отдавна.

Не бива да забравяме, че според всички деноминации, религии, култури, традиции, закони, основен критерий за добро и истинно е само това, което е идентично с нашите убеждения, всичко различно (даже и да не е задължително лошо и лъжливо) е насочено срещу нас и затова трябва да бъде унищожено.

Религиите които дават ясен и удобен отговор на всички сложни въпроси, откъде сме произлезли, каква е нашата цел и тн., придобиват по-голяма популярност (психическите им вируси се копират по-трайно и масово в лениво мислещите глави), в сравнение с тези, които карат хората да мислят самостоятелно като дзен будизма. Както се вижда отговорите на сложните въпроси не е задължително да са истини за да се копират, понеже се копират еднакво успешно напълно противоположни и взаимноизключващи се "истини".

преди 1 час, Aumi написа:

От всички християнски деноминации.

преди 2 минути, realno написа:

От вси християнски деноминации.

Като се има предвид, че са над 30 хиляди, следва, че от една деноминация, избраните ще са не повече от 4-5 човека.
А какво ще стане с останалите?

на 9.05.2019 г. в 7:53, mecholari написа:

Дъновизма е голяма каша. В умовете ви е голяма каша. Явно вярвате  и приемате всичко, което се представя за бог, което е голяма заблуда. 

Логично, когато сляпо следвате лъжеучителя си  Дънов и неговите мисли,  а не Библията и Исус.

Виж сега. Когато бях на 17 години се сънувах в една черква със велико преклонение, пред едни нозе обути във сандали. Не можех да си вдигна главата пред великата сила. Това бяха нозете на Господа Исуса Христа, а аз се молех по мюсулмански. Не съм възпитаван религиозно, но след този разговор с Господа след време зачетох и Библията и Корана. Къде беше ти тогава да ми проповедваш "истината"? Проблема със повечето драскачи и дребни душици, че няма на какво да ме научат. Моите Учители са безсмъртни и аз се срещам с тях във други нива на съзнанието. Участието ми във този форум и други такива е пълен провал. Но аз и не търся вече вашето разбиране. Наложи се в различни учения да изведа това, което съм срещал наяве, насън във моя път. Зад поста за Павел в темата "тайната на злото" например седи и някой трябва да се сети и прозре, че съм имал и лични срещи с демоните, имал съм и тормоз от тях. Всичко си има цена. Та ти с какво ме плашиш?

преди 33 минути, mecholari написа:

Виж сега. Когато бях на 17 години се сънувах в една черква със велико преклонение, пред едни нозе обути във сандали. Не можех да си вдигна главата пред великата сила. Това бяха нозете на Господа Исуса Христа, а аз се молех по мюсулмански. Не съм възпитаван религиозно, но след този разговор с Господа след време зачетох и Библията и Корана. Къде беше ти тогава да ми проповедваш "истината"? Проблема със повечето драскачи и дребни душици, че няма на какво да ме научат. Моите Учители са безсмъртни и аз се срещам с тях във други нива на съзнанието. Участието ми във този форум и други такива е пълен провал. Но аз и не търся вече вашето разбиране. Наложи се в различни учения да изведа това, което съм срещал наяве, насън във моя път. Зад поста за Павел в темата "тайната на злото" например седи и някой трябва да се сети и прозре, че съм имал и лични срещи с демоните, имал съм и тормоз от тях. Всичко си има цена. Та ти с какво ме плашиш?

С нищо не те плаша, а те предупреждавам, че това, на което си се посветил е Лъжа. Разказа ти много ми напомня на разказа на друг форумец, който също имал видения или преживяване след смъртта, където уж му се явил Господ, но не си казал името си. 

Искам да ти кажа, че когато Исус се явява, той не го прави така, че да ти покаже само сандалите си или да не се представи особено, ако човек не Го познава.  Предполагам, че като ти се е явил на 17г , ти не си го познавал. Исус когато се явява, виждаш целия му блясък и слава така, че да бъдеш сигурен, че е Той и да нямаш съмнения. Така Исус се е явявал и на учениците си в Библията, така го прави и днес. 

Това, че си се молил по мюсюлмански още веднъж потвърждава, че нозете със сандалите не са били на Исус, защото исляма не вярва, че Исус е Господ. Но Библията, която от време на време цитираш, но трябва и да вярваш ни предупреждава:

2 Коринтяни 11:14  И не е чудно; защото сам сатана се преправя на светъл ангел;

"Моите Учители са безсмъртни и аз се срещам с тях във други нива на съзнанието"

space.gifТези " безсмъртни учители" не са нищо повече от демони / както сам признаваш/, които те заблуждават и изкривяват истината. Тези, същите  "безсмъртни учители" са говорели и на Мохамед за написването на Корана.

Така, че по добре приеми и повярвай САМО на написаното от "дребните душички", които са участвали при написването на  Библията, а не на някакви "безсмъртни учители".

space.gif

Така е. Веднъж срещнах и Бога като Любяща Бяла Светлина. Тогава казах "Господи, ами другите?', и се върнах тука за да се гаврат с мене боклуците.

преди 13 минути, mecholari написа:

Така е. Веднъж срещнах и Бога като Любяща Бяла Светлина. Тогава казах "Господи, ами другите?', и се върнах тука за да се гаврат с мене боклуците.

Някой който ти говори истината не  е гавра, но  гавра е когато някой те заблуждава и умишлено те оставя да живееш в заблуда. Ако този, който ти се е явил беше Бога на Библията, нямаше да те остави да четеш Корана и да се покланяш на Аллах, защото между тях няма  НИЩО ОБЩО. Бога на Библията дава вечен живот, а бога на Корана води хората към сигурна вечна смърт. Бог нямаше да те остави да четеш и  друга "свещена книга" или да следваш лъжеучителя Дънов, защото за Него те са мерзост. 

преди 1 час, mecholari написа:

Виж сега. Когато бях на 17 години се сънувах в една черква със велико преклонение, пред едни нозе обути във сандали. Не можех да си вдигна главата пред великата сила. Това бяха нозете на Господа Исуса Христа, а аз се молех по мюсулмански.

Е , как бе ?! Разбрахме ! Сънувал си ! :)

И след това си тръгнал да търсиш обяснение за съня си .......на място където знанието е малко и "скъпо" , а вярата много и "евтина"! Намерил си ! Повярвал си ! ....:nono:

Колкото повече Незнание - толкова повече Религия ! При това да не бъркаме Незнание с Немислимо....! :nono:

Собственото си Незнание (не става въпрос какво е , много ли е , малко ли е ! :nono:) , чрез Религия си подменил с Вяра .........иначе полудяваме , деградираме като Съзнание , "умираме" от умствен глад . "Нахранил" си Ума си с Вяра , а не със Знание....

Всичко е в реда на нещата ! Хайде сега ! Няма от глад да мрем , я ! Даже "храната" да е сурогат (менте , заместител) , да е некачествена......по-добре нещо , от колкото нищо....! Както в днешния ни живот се казва - "китайски боклуци" , лъскави , украсени са наводнили пазара...ама вършат работа ! Някои даже е трудно да различиш от истинските....! :lol6:

Какво още тук не е ясно ?:angry:

преди 2 минути, Anjel Dimitrov написа:

И аз съм срещнал Бога като ,,Любяща Бяла Светлина" самоче се върнах тук за  да помагам за тези ,които нямат вяра да ги обръщам във вяра а за тези ,които имат да ги утвърждавам и да им свидетелствам ,че има голяма отплата в това да си праведен.

А какво означава за теб  да си праведен

преди 4 минути, Anjel Dimitrov написа:

Бачкаш си, правиш добро и оказваш уважение на Господ и останалото получаваш като отплата(там всякакви удоволствия,материални придобивки,плътски наслади и т.н.т.)и се трудиш за следващия живот да ти е с малко грижи.

останалото получаваш като отплата(там всякакви удоволствия,материални придобивки,плътски наслади и т.н.т.)"

Обясни по подробно горното изказване, че  не го разбирам.

преди 1 час, Anjel Dimitrov написа:

Е добре :)  .Работиш за да изкараш пари и да си купуваш разни неща ,които да ти носят кеф и удоволствие(дрешки ,техники,джади ,коли ,апартаменти ,къщи),работиш за да можеш да оставиш в наследство тези разни неща ,които ти носят кеф и удоволствие(примерно ги подаряваш на децата си и на близките си,и ако хептен си се уял и на други,както правят в богатите страни ,а и богатите тук в България и по света).Без да работиш и без да имаш пари(там поне някакви минимални средства,няма да можеш да получиш нищо от плътските удоволствия ,като,,Любов във всичките и видове ,и разновидности").Правиш добро-това всеки си го разбира ,или да ти го обяснявам.Оказваш уважение на Господ-(Аллах,Дио,Всевишния и т.н.т.)един път седмично до някой храм-(черкви,катедрали,джамии,пагоди,параклисчета и други) да запалиш свещичка и да преповториш една молитва или нещо наизус от някой свещен текст(Свещенни текстове:Библията,Корана,и други такива),няма смисъл да обясняваш какво искаш и какво можеш да предложиш в Храма ,защото Господ чете мислите постоянно и вижда през нашите очи постоянно,един вид принципно е винаги с нас,но храмовете са символ на неговия дом(той ни дава зраве и удоволствия,ние пък правим добро и строим храмове в негова чест.)

Още да обяснявам ли?

Че това го вършат и невярващите и хора, които искат да успокоят гузната си  съвест. Няма да те питам какво имаш предвид под "плътски удоволствия и любов във всички видове и разновидности" за да не ми стане неудобно да го чета. :shy11:

Ще те разочаровам, но Библейската правда е друга, а не тази, която ми описваш. С тази твоя "правда" нито ти , нито твоите ученици, които сляпо ти вярват няма да стигнат до никъде. 

Между другото твоите ученици ми приличат на учените на Дънов. Те си мислят, че той е светец водещ ги към сигурно спасение на душите им, но за най - голямо съжаление ще стигнат другаде ако не се осъзнаят на време. 

Матей 15:13,14 
13 А Той в отговор рече: Всяко растение, което Моят небесен Отец не е насадил, ще се изкорени. 

14Оставете ги; те са слепи водачи; а слепец слепеца ако води, и двамата ще паднат в ямата.

Тези двата стиха казват всичко за лъжеучителите като теб, Дънов, Мохамед и др. 

Правя ти сериозна забележка да спазваш правилата на форума.Тук не е място за нелепите ти проповеди и други скодоумни прояви.

Темата се казва  "Ислям за любопитни" евангелистките  и други доктрини се разглеждат в други теми.

Редактирано от badr
офтопик (преглед на промените)

Убити православни деца по време на вероучение в неделно училище в Сирия – СНИМКИ

https://doxologiabg.blogspot.com/2019/05/ubiti-pravoslavni-detsa-po-vreme-na-verouchenie-v-nedelno-uchilishte-v-siria-snimki.html?fbclid=IwAR1glSX25uce3h7m-NNHvXqtDc4pXyvHFvTQNZE6JJZxJl8Jh5j1LoqgkIc

И тези деца ли са говорели срещу исляма, че  са били убити? Спите ли спокойно, когато четете подобни новини, за това как правоверни мюсюлмани, които буквално спазват буквата на Корана убиват християни? Спите ли спокойно, когато защитавате учението на предислямския бог на Луната Аллах в Корана? 

Къде е мира, за който бленувате? Едно е сигурно / и може да си го запишете дебело в някой тефтер /, че до като има един мюсюлманин на земята ще има терор. И причината за това е учението на Корана и  няма нищо общо с дейността на християните. 

преди 15 минути, realno написа:

и може да си го запишете дебело в някой тефтер /, че до като има един мюсюлманин на земята ще има терор.

Да ги избием ли сега, да ги затворим, да ги подложим на лоботомия, да експериментираме с химикали докато не се откажат от исляма или умрат?

Това е несериозно колега. Престъпленията се наказват или не се наказват по гражданските закони, а не се насажда фанатизъм на религиозна основа, който води до геноцид.

Да спретнем нов кръстоносен поход а? :D

На мен мюсюлманите не ми пречат. Не съм изпитвал агресия или някакво натрапване от тяхна страна (мормоните са по-досадни). Чуруликат си в центъра на София, едни възпитани, умиротворени.

преди 6 минути, Śūnyatā написа:

Да ги избием ли сега, да ги затворим, да ги подложим на лоботомия, да експериментираме с химикали докато не се откажат от исляма или умрат?

Това е несериозно колега. Престъпленията се наказват или не се наказват по гражданските закони, а не се насажда фанатизъм на религиозна основа, който води до геноцид.

Да спретнем нов кръстоносен поход а? :D

На мен мюсюлманите не ми пречат. Не съм изпитвал агресия или някакво натрапване от тяхна страна (мормоните са по-досадни). Чуруликат си в центъра на София, едни възпитани, умиротворени.

Кой ти пише за избиване, кастриране, кръстоносни походи или тем подобни извращения. Само това ви е главите. Трябва да се говори истината, а не да се мълчи под предлог, че това щяло да се доведе до насилие. Истината е по силна от лъжата та дори и с оръжие да е налагана. 

"На мен мюсюлманите не ми пречат. Не съм изпитвал агресия ..."

Те не ти пречат, но ние им пречим. И аз не съм изпитвал насилие, но не означава, че трябва да се съгласявам с лъжите им, които следват, заради, които всеки ден умират невинни хора на всякъде по света и много други отиват в ада поради лъжеучението им.

Одобряващите убийствата са толкова лоши, колкото и тези, които ги вършат, поне е така е според Библията. Така, че може отново да си цитираш мъдростите на Буда и да чакаш хубаво прераждане. 

преди 4 часа, realno написа:

Убити православни деца по време на вероучение в неделно училище в Сирия – СНИМКИ

https://doxologiabg.blogspot.com/2019/05/ubiti-pravoslavni-detsa-po-vreme-na-verouchenie-v-nedelno-uchilishte-v-siria-snimki.html?fbclid=IwAR1glSX25uce3h7m-NNHvXqtDc4pXyvHFvTQNZE6JJZxJl8Jh5j1LoqgkIc

И тези деца ли са говорели срещу исляма, че  са били убити? Спите ли спокойно, когато четете подобни новини, за това как правоверни мюсюлмани, които буквално спазват буквата на Корана убиват християни? Спите ли спокойно, когато защитавате учението на предислямския бог на Луната Аллах в Корана? 

Къде е мира, за който бленувате? Едно е сигурно / и може да си го запишете дебело в някой тефтер /, че до като има един мюсюлманин на земята ще има терор. И причината за това е учението на Корана и  няма нищо общо с дейността на християните. 

Евангелистките глупости край нямат.При теб това се дължи и на интелектуална недостатъчност.Разбираемо е човек да с забавено умствено развитие.Но все пак ти уж се водиш нормален човек, а за 10-ти път трябва да ти се пише.В България православната църква е създадена от Султана, който защитава българското население от другите православни християни и духовенство.Така че тия вицове ги разказвай на други.

В Сирия ИДИЛ е организация финансирана  с решение на конгреса на САЩ, а САЩ е протестантска държава.Очевидно за зверствата там отговорни са и евангелистките църкви.Ти също -  като техен подръжник.

Тук си е мира.Тук.Всички   виждат елементарните ти опити да разпалваш религиозна ненавист.   

преди 6 минути, badr написа:

Евангелистките глупости край нямат.При теб това се дължи и на интелектуална недостатъчност.Разбираемо е човек да с забавено умствено развитие.Но все пак ти уж се водиш нормален човек, а за 10-ти път трябва да ти се пише.В България православната църква е създадена от Султана, който защитава българското население от другите православни християни и духовенство.Така че тия вицове ги разказвай на други.

В Сирия ИДИЛ е организация финансирана  с решение на конгреса на САЩ, а САЩ е протестантска държава.Очевидно за зверствата там отговорни са и евангелистките църкви.Ти също -  като техен подръжник.

Тук си е мира.Тук.Всички   виждат елементарните ти опити да разпалваш религиозна ненавист.   

По добре отговори на въпросите ми свързани с учението на Корана, а не се занимавай с политика.

И относно религиозната ненавист тя се разпалва само и единствено то от мюсюлмните и статията, която покачих е доказателство за това. Как децата от неделното училище са предизвикали мюсюлманите от ИДИЛ и са предизвикали религиозен конфликт?   Нищо не казваш. Ще осъдиш ли стореното от тях и ще кажеш ли, че е от дявола, а не от Аллах, макар, че казаното от теб няма да има голямо значение, знаеш защо.

И защо истината според теб ще предизвика религиозен конфликт? Това признание ли е, че мюсюлманите са агресивни, защото така ги учи Корана? Защо когато мюсюлманин говори против Библията, християните не са агресивни и не може да се постави под съмнение религиозния мир, а обратното е валидно?

преди 1 час, realno написа:

Нищо не казваш. Ще осъдиш ли стореното от тях и ще кажеш ли, че е от дявола,

Представи си форума има търсачка и с нейна помощ ще откриеш публикувани от мен преводи на тълкувателни решения на улама по повод на терористичните нападения.При това улама представляващи най-авторитетната религиозна институция в Саудитска Арабия, а именно комисията за религиозни изследвания на СА.Всички те, без изключения са от най-високите авторитети в ислямския свят. 

Но за един евангелист е важно единствено да сипе лъжи и клевети.Защо първо не провери, а  пишеш глупости.Да видим дали ще се извиниш и поискаш прошка за лъжесвидетелството си.

преди 11 часа, badr написа:

Представи си форума има търсачка и с нейна помощ ще откриеш публикувани от мен преводи на тълкувателни решения на улама по повод на терористичните нападения.При това улама представляващи най-авторитетната религиозна институция в Саудитска Арабия, а именно комисията за религиозни изследвания на СА.Всички те, без изключения са от най-високите авторитети в ислямския свят. 

Но за един евангелист е важно единствено да сипе лъжи и клевети.Защо първо не провери, а  пишеш глупости.Да видим дали ще се извиниш и поискаш прошка за лъжесвидетелството си.

"Представи си форума има търсачка и с нейна помощ ще откриеш публикувани от мен преводи на тълкувателни решения на улама по повод на терористичните нападения.При това улама представляващи най-авторитетната религиозна институция в Саудитска Арабия, а именно комисията за религиозни изследвания на СА.Всички те, без изключения са от най-високите авторитети в ислямския свят."

1. Няма как да се има пълно доверие на тези решения на улама, защото Аллах ви позволява да лъжете с цел заблуда на християни и юдеи? Факт. Ако греша ме поправи за Такията.

2. Това решение осъждали личната агресия на Мохамед и на неговите последователи при разпространяването на Исляма и агресията, която той проповядва в Корана? Защото ИДИЛ подражават на Мохамед,а не на Исус.

3. Това решение отрича ли, че мюсюлманин, който се  е пожертвал за вярата си /загинал в битка  за Аллах срещу невярващите/ има сигурен рай?

4. Това решение осъжда ли убийства на мюсюлмани, които се отричат от исляма и приемат християнството или юдаизма за своя религия? 

Отговори ми на тези въпроси, а пък извинението е най - лесното нещо като видя, че греша. 

"Но за един евангелист е важно единствено да сипе лъжи и клевети.Защо първо не провери, а  пишеш глупости.Да видим дали ще се извиниш и поискаш прошка за лъжесвидетелството си."

Леко с обвиненията в лъжа, за да не ти напомня, кой е хванат в явна  лъжа. 

Освен това не ми отговори на въпроса, защо когато се говори срещу Христос, Библията, никой от християните не говори за нарушаване на етническия мир, а когато някой  каже само дума, която не ви харесва та дори и да е истина  против Аллах, Мохамед или Корана се заговаря за нарушаване на етническия мир? 

И преди съм ти казвал, че нямам нищо против мюсюлманите в България. Очарован съм от тяхната доброта. Дори са по - добри от много християни, но истината е че ТОВА НЕ СЕ ДЪЛЖИ НА КОРАНА. Защото радикалния мюсюлманин изпълняваш дословно Корана става агресивен като Мохамед. 

Когато пиша истините за Корана, не пиша срещу мюсюлманите и не е с цел да ги нараня, а да видят алтернативата на Корана и Мохамед и да преценят сами кое е лъжа и кое е истина. Защото все пак става въпрос за душите им, а не  за ябълки. 

Отговори ми и на още един въпрос: с какво Корана и Мохамед превъзхождат Библията и Исус? Кое е това нещо, което те  е убедило, че исляма е истинската вяра, която със сигурност ще спаси душата ти? Ако решиш да отговориш на въпросите ми , моля използвай аргументи от Корана и другите свещи за вас книги, а не политиката. Благодаря предварително.

преди 14 минути, realno написа:

1. Няма как да се има пълно доверие на тези решения на улама, защото Аллах ви позволява да лъжете с цел заблуда на християни и юдеи? Факт. Ако греша ме поправи за Такията.

2. Това решение осъждали личната агресия на Мохамед и на неговите последователи при разпространяването на Исляма и агресията, която той проповядва в Корана?

Защото ИДИЛ подражават на Мохамед,а не на Исус

Защото Исус също като Мохамед, призовава за война с неверниците!

При второто си пришествие, той ще дойде за Свещен Джихад с неверниците!

Нали така пише в Откровение?!

2016_01_Jesus_kills.jpg

15 Из устата Му излизаше остър меч, за да порази с него народите; и Той ще ги управлява с желязна тояга и ще стъпче лина на лютия гняв на Бога Всемогъщий.
16 И на дрехата и на бедрото Му имаше написано име: Цар на царете, и Господ на господарите.
17 После видях един ангел, стоящ в слънцето; и, извиквайки със силен глас, каза на всичките птици, които летят посред небето: Дойдете, събирайте се за великата Божия вечеря,
18 за да ядете месата на царе и месата на хилядници, месата на юнаци и месата на коне и на ония, които яздят на тях, дори месата на всичките човеци, свободни и роби, малки и големи.
19 И видях звяра и земните царе и войските им събрани да воюват против яздещия на коня и против Неговото войнство.
20 И звярът биде уловен, и с него лъжепророка, който бе извършил пред него знаменията, с които измами ония, които бяха приели белега на звяра, и които се покланяха на неговия образ; те двамата бяха хвърлени живи в огненото езеро, което гори с жупел.
21 А останалите бидоха избити с меча на яздещия на коня, с меча, който излизаше от устата Му. И всичките птици се наситиха от месата им.

.............

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.