Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Ислям (за любопитни) - част втора

Featured Replies

преди 40 минути, realno написа:

Тогава обясни каква е вероятността всички тези пророчества да се изпълнят в Исус?

В младежките ми години една врачка ми предрече , че между 54-58 години ще имам житейска криза . Уау , след 40 години ! Случи се !:cantbelieve: "Акумулаторите" вече бързо падат , пък бавно зареждат ! И Акъла друг става....! Тази промяна неизбежно води до някаква биологична и психическа криза......:)......Ами то , от как ходят хора по земята , всички я имат :lol6:

Та ! Тези "пророчества" се случват на всеки ! Тъкмо за това Библията съдържа житейски поуки....поради незнание и неразбиране , обяснявани чрез Бог някакъв ! Така е достъпно за всяко , даже най-елементарно Съзнание . :nono:

• Отговори 5,4k
  • Прегледи 410,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Да видим какво е предписано за християните в Библията по въпроса за убийството с камъни: Йоан 8:7 Но като постоянствуваха да Го питат, Той се изправи и рече им: Който от вас е

• И с юдаизма (в оргинал). Алия само ще ви каже,че Мутазилите не се считат за мюсюлмани според Исляма. А философия и мистика в Исляма няма. Няма да я подкрепя. Аз приемам всичко,което

• Пророкът се е въздигнал от непостроена джамия намираща се в християнската държава Византия! Няма как да се издигне човек от Джамия, построена след смъртта му /Говоря за Ал Акса /!. И съответно няма к

Публикувани изображения

преди 1 час, Anjel Dimitrov написа:

(1)....месията ще бъде роден от девствена,а в наше време поне 5 жени твърдят ,че точно тяхното дете е месията,защото са родили като девици.

(2)....нито Аллах ,нито архангел Джибриил нито пък някое друго представителство от Висшите Спиритуални Сили не забраняват алкохола.Такаче пийте си ,но не прекалявайте 😀

(1) А , бе ? Това инвитро ли означава или някой е прескочил дувара ? Както народът казва - да сменим колана . :)

(2) Архангел Джибриил - вярвам го , вярвам го ! Искам да го вярвам ! (лафа кефи):bye1:

А св.Трифон Зарезан казва : " Наздраве ! ".......св. Дионисий - също , ама това е една друга теория .... :)

Практиката му е майката ! Майката , още и бащата ! :lol6:

.......я , по-сериозно ! :nono:

на 25.05.2019 г. в 9:52, Aumi написа:

Пророчествата, не са факт!
Не са факт, защото се отнасят за бъдеще време. Докато фактите се отнасят за минали или настоящи събития.

Факт, е нещо, което се е случило реално и за което има реални доказателства, че е истина. Фактите могат да се доказват научно и логично, защото не подлежат на съмнение. Докато пророчествата са относителни, и няма нито едно доказателство, че ще се случат наистина!

Факти и факти не е едно и също. Научните факти и доказателства са човешки факти и доказателства. 

Те по определение не са факти и доказателства сами по себе си. Те са факти и доказателства обусловени от човеците, техните възгледи и разбирания, тяхната сетивност, тяхната субективност.

Нещата сами по себе си и фактите сами по себе си са предмет на философските и религиозните духовни дирения

на 22.05.2019 г. в 22:52, realno написа:

"Няма как нещо да е неизвестно на самият Бог."

Това важи ли за Аллах? Че нещо бърка родословия, не му е известно кога се определя пола на детето, разминава разказите си за създаването на човека, раждането на Исус, сътворението на света и т.н.

"Това е неоспоримо доказателство и решаващ дискусията аргумент.И както се вижда от текста Бог знае кога е "онзи час и ден"."

Според твоите собствени критерии Аллах не е Бог, а Мохамед не е пророк. Тогава какви са? Къде ще отидеш след смъртта? 

Разбира се че се отнася за Аллах.Това, че ти бъркаш някакви родословия  си просто и ясно.Разбира се Аллах знае пола на детето, самия той го определя.Въобще всички твои глупости е трудно да се изброят.

Вижда се липсата на аргументи и стремежа да се изплъзнеш от дискусията.Каквото и да важи или не за Аллах или Мухаммад, това няма отношение към твърдението ти, че Исус е Бог.

А това твърдение се проваля с гръм и трясък.Не отговори на въпроса: Ако Исус е Бог, то защо не знае кога е "онзи ден"?

След като е изобличена тази евангелистка измама, ти, защо продължаваш да я повтаряш? Не беше ли ти любител на истината? Или си обикновен нечистивец, който обича лъжата и лъже.

Питаш: - Къде ще отида след смъртта? Разбирам, че ти държиш да съм в ада, а и не само аз, затова и се опитваш да ни подлъжеш да станем слуги на дявола, каквито са евангелистите.

на 23.05.2019 г. в 7:31, realno написа:

Псалом 110 :1Давидов псалом."Рече Господ на моя Господ: Седи отдясно Ми. Докле положа враговете Ти под нозете Ти?"

Давид в два Бога ли вярваше, че каза това? 

Ей, лъжливо овчарче, никъде Давид не казва нищо в този текст.Пиян ли си, че пишеш такива дивотии.

преди 5 часа, realno написа:

44 напълно изпълнени пророчества за Исус Христос

Пророчества за Исус Христос Стар Завет
Записано
Нов Завет
Изпълнено
1 Месията ще се роди от жена.

Ето това вече е пророчество.Сигурен съм че е изпълнено.Но ми се ще да попитам - а освен от жена, то от кой или какво може  да бъде роден Месията.

При вас сектантите,  от гаргите ли се раждат хора или все пак от жените?

Редактирано от badr (преглед на промените)

преди 4 часа, badr написа:

Ей, лъжливо овчарче, никъде Давид не казва нищо в този текст.Пиян ли си, че пишеш такива дивотии.

Псалом 110 :1Давидов псалом."Рече Господ на моя Господ: Седи отдясно Ми. Докле положа враговете Ти под нозете Ти?"

Давид казва и още как. Друг е въпроса да ли осъзнава и разбира какво е пророкувал, защото старозаветните пророци са говорели много неща без да ги разбират в момента. 

Също така, друг е въпроса да ли на теб ти харесва и го приемаш или не.

Но нека да видим какво казва Исус за казаното от цар Давид хиляди години по - рано:

Матей 22::41 И когато бяха събрани фарисеите, Исус ги попита, казвайки: space.gif
42 Какво мислите за Христа? Чий Син е? Казват Му: Давидов. space.gif
43 Казва им: Тогава как Давид чрез Духа Го нарича Господ, думайки: space.gif
44 "Рече Господ на моя Господ: Седи отдясно Ми. Докле положа враговете Ти под нозете Ти?" space.gif
45 Ако, прочее, Давид Го нарича Господ, как е негов син? space.gif
46 И никой не можеше да Му отговори ни дума; нито пък дръзна вече някой от тоя ден да Му задава въпроси. space.gif
space.gif

Ето какво казва ап. Петър:

Деян. 2:29 Братя, мога да ви кажа свободно за патриарха Давида, че и умря и биде погребан, и гробът му е у нас до тоя ден. space.gif
30 И тъй, понеже беше пророк, и знаеше, че Бог с клетва му се обеща, че от плода на неговите чресла [по плът ще въздигне Христа, да Го] постави на престола му, space.gif
31 той предвиждаше това, говори за възкресението на Христа, че нито Той беше оставен в ада, нито плътта му видя изтление. space.gif
32 Тогова Исуса Бог възкреси, на което ние всички сме свидетели. space.gif
33 И тъй, като се възвиси до Божията десница, и взе от Отца обещания Свети Дух, Той изля това, което виждате и чувате. space.gif
34 Защото Давид не се е възнесъл на небесата; но сам той казва: - "Рече Господ на Моя Господ: Седи отдясно Ми, space.gif
35 докле положа враговете Ти за Твое подножие".

Ето какво казва ап. Павел за Исус:

Евреи 10:12 но Той, като принесе една жертва за греховете, седна за винаги отдясно на Бога, space.gif
13 та оттогава нататък чака, докле се положат враговете Му за Негово подножие.

Така, че цар  Давид, Исус, ап. Патър и ап .Павел, изговаряйки това слово го отнасят само и единствено до Исус. Всички те са единодушни, че Исус е Господ и Бог. Ти какво мислиш в случая няма никакво значение, защото това пророческо слово се потвърди и в действителност. 

Ти сам си отговори на другия въпрос, кои врагове Бог ще положи под нозете Му. 

44 напълно изпълнени пророчества за Исус Христос

Пророчества за Исус Христос Стар Завет
Записано
Нов Завет
Изпълнено
1 Месията ще се роди от жена.

Бадр: "Ето това вече е пророчество.Сигурен съм че е изпълнено.Но ми се ще да попитам - а освен от жена, то от кой или какво може  да бъде роден Месията.При вас сектантите,  от гаргите ли се раждат хора или все пак от жените?"

Явно така елементарно разсъждавате и върху Корана. Това пророчество предсказва, че Исус е трябвало да се роди в ПЛЪТ човешка, а не "от гаргите ли се раждат".  

Само за Исус ти показах десетки дословно  изпълнили се пророчества, но още чакам да видя поне едно пророчество казано от Аллах, което се е изпълнило. Нали Корана и ти твърдите, че той е Бог,  би трябвало това да не е проблем за един истински Бог? Чакам да ми покажеш. 

Освен това чакам отговор и на много други въпроси, които преди това ти зададох. 

преди 4 часа, badr написа:

Разбира се че се отнася за Аллах.Това, че ти бъркаш някакви родословия  си просто и ясно.Разбира се Аллах знае пола на детето, самия той го определя.Въобще всички твои глупости е трудно да се изброят.

Открехна вратата, че Аллах определя пола на детето. Но продължи и кажи кога става това за да видим да ли аз пиша глупости или ти говориш глупости. 

Не забравяй, че те хванах в явна лъжа и манипулация. Сега да не се окаже, че не аз говоря глупости, а ти.

преди 7 часа, realno написа:

Давид казва и още как. Друг е въпроса да ли осъзнава и разбира какво е пророкувал, защото старозаветните пророци са говорели много неща без да ги разбират в момента. 

Също така, друг е въпроса да ли на теб ти харесва и го приемаш или не.

Струва ми се, че отново бележиш връх в щуротиите.Човече, ако чак  толкова елементарни неща не можеш да асимилираш, то къде си тръгнал?

Може ли да не падаш до толкова  отявлена фалшификация.При мен тези не минават.За разлика от теб аз познавам Библията .

Давидов Псалм -  според еврейската традиция идва до нас чрез цар Давид.Дотук предполагам успяваш да разбереш.По нататък: - Пслам - означава песен(химн) за възхвала и т.н.

Представи си псалмите се изпълняват от псламопевци в богослужението и именно Псалмопевеца чете следният  текст.

Цитат

"Рече Господ на моя Господ: Седи отдясно Ми. Докле положа враговете Ти под нозете Ти?"

Текста говори следното.

Йехова(за никакъв Исус не става дума) се обръща към господина(царя ) на псалмповеца.

Ето го текста на еврейската библия, където това е повече от очевидно.

Цитат

Тегилим 110

1 Псалом Давида. Слово Йеhовы к господину моему: сиди справа от Меня, доколе не сделаю врагов твоих подножием ног твоих.

източник http://beerotwomen.ru/молитвы/теилим/теилим-псалом-110/

преди 7 часа, realno написа:

Не забравяй, че те хванах в явна лъжа и манипулация

До такава степен си се  объркал, че не се виждаш какви ги пишеш.Кое на теб ти се струва лъжа ми е напълно безинтересно.

преди 7 часа, badr написа:

Струва ми се, че отново бележиш връх в щуротиите.Човече, ако чак  толкова елементарни неща не можеш да асимилираш, то къде си тръгнал?

Може ли да не падаш до толкова  отявлена фалшификация.При мен тези не минават.За разлика от теб аз познавам Библията .

Давидов Псалм -  според еврейската традиция идва до нас чрез цар Давид.Дотук предполагам успяваш да разбереш.По нататък: - Пслам - означава песен(химн) за възхвала и т.н.

Представи си псалмите се изпълняват от псламопевци в богослужението и именно Псалмопевеца чете следният  текст.

Текста говори следното.

Йехова(за никакъв Исус не става дума) се обръща към господина(царя ) на псалмповеца.

Ето го текста на еврейската библия, където това е повече от очевидно.

До такава степен си се  объркал, че не се виждаш какви ги пишеш.Кое на теб ти се струва лъжа ми е напълно безинтересно.

"Йехова(за никакъв Исус не става дума) се обръща към господина(царя ) на псалмповеца."

Пак от пръстите си изсмукваш смешни  "доводи", защото трябва да кажеш на бялото черно. Да предположим, че аз съм се объркал и не разбирам текста от псалма, Исус и той ли се е объркал? Ап. Павел, който е бил еврейски богослов учил при най - известния за времето си религиозен еврейски учител и той ли се объркал? Ап. Петър и той ли се е объркал? И тримата ли не са знаели иврит? Осъзнаваш ли какви глупости пишеш в безсилието си да докажеш, че Корана говори истината, а в същото време не можеш да отговориш на един елементарен въпрос, къде Аллах е казал пророчество, което се е изпълнило. 

И преди ти казах да се съсредоточиш върху Корана, защото когато лъжеш и манипулираш казаното в Библията не прави Корана по истински или Аллах Бог. 

Та да си дойдем на думата за Псалом 110:1"Рече Господ на моя Господ: Седи отдясно Ми. Докле положа враговете Ти под нозете Ти?"

За да го разбереш и ти ще ти го обясня като на дете от първи клас: първото споменаване на "Господ" се отнася до Бог Отец, а второто споменаване на "Господ" се отнася за Исус / и не става никакъв въпрос за цар Давид или някой друг човек както са те излъгали/. Написан стиха по друг начин би звучал така: "Рече Бог Отец на моя Исус: Седи отдясно Ми. Докле положа враговете Ти под нозете Ти?"  Сега дано ти  е станало ясно и да спреш с безсмислиците си. 

Ето още няколко превода на Псало 110:1;

Протестантски 1940

(По слав. 109).
Давидов псалом
Иеова рече на моя Господ: Седи отдясно Ми
Докле положа враговете ти за твое подножие.

Цариградски

(по Слав. 109)
Псалом Давидов.

Рече Иеова Господу моему: Седи отдясно ми
Доде положа враговете ти подножие на нозете ти.

Православен

Псалом Давидов.
Рече Господ Господу моему: седи от дясната Ми страна, докле туря Твоите врагове подножие на нозете Ти.

Верен 2002

(По слав. 109) Псалм на Давид. Каза ГОСПОД на моя Господ: Седи от дясната Ми страна, докато направя враговете Ти подножие под краката Ти.

King James Version

The LORD said unto my Lord, Sit thou at my right hand, until I make thine enemies thy footstool.

Така, че вместо да се хвалиш колко много "познаваш" Библията и още повече как "правилно" я тълкуваш по добре се съсредоточи върху Корана. 

Пак да си повтора въпроса: къде в Корана Аллах е казал пророчество, което се изпълнило. 

Още един въпрос: започна за говориш за определянето на пола от Аллах, довърши си мисълта и кажи по кое време от живота на детето Аллах определя пола му?

Не знам , защо трябва да се пита с месеци и пак да не се получи отговор? Нали според Мохамед Корана е лесен за разбиране? Умишлено аз не отговарям, за да не ме обвиниш в манипулации и  неразбиране, но започвам да си мисля, че или ти не знаеш или има нещо неправилно в Корана, че не искаш да отговориш. 

Мисля, че трябва да си ми благодарен, че питам, защото ти се дава възможност да докажеш, че греша за Корана, а ти си прав, че в него няма противоречия, че не е бил променян,  не си противоречи сам на себе си, не противоречи на ембриологията, историята и археологията и т.н. С постоянното си говорене, че съм глупак, неук, че не разбирам,  и всякакви такива не постигаш нищо докато мълчиш и не даваш отговори на въпросите ми. Ефекта е точно обратен. Така, че продължавам да чакам отговори. 

на 27.05.2019 г. в 8:35, realno написа:

"Йехова(за никакъв Исус не става дума) се обръща към господина(царя ) на псалмповеца."

Пак от пръстите си изсмукваш смешни  "доводи", защото трябва да кажеш на бялото черно. Да предположим, че аз съм се объркал и не разбирам текста от псалма, Исус и той ли се е объркал? Ап. Павел, който е бил еврейски богослов учил при най - известния за времето си религиозен еврейски учител и той ли се объркал? Ап. Петър и той ли се е объркал? И тримата ли не са знаели иврит? Осъзнаваш ли какви глупости пишеш в безсилието си да докажеш, че Корана говори истината, а в същото време не можеш да отговориш на един елементарен въпрос, къде Аллах е казал пророчество, което се е изпълнило. 

И преди ти казах да се съсредоточиш върху Корана, защото когато лъжеш и манипулираш казаното в Библията не прави Корана по истински или Аллах Бог. 

Та да си дойдем на думата за Псалом 110:1"Рече Господ на моя Господ: Седи отдясно Ми. Докле положа враговете Ти под нозете Ти?"

За да го разбереш и ти ще ти го обясня като на дете от първи клас: първото споменаване на "Господ" се отнася до Бог Отец, а второто споменаване на "Господ" се отнася за Исус / и не става никакъв въпрос за цар Давид или някой друг човек както са те излъгали/. Написан стиха по друг начин би звучал така: "Рече Бог Отец на моя Исус: Седи отдясно Ми. Докле положа враговете Ти под нозете Ти?"  Сега дано ти  е станало ясно и да спреш с безсмислиците си. 

Ето още няколко превода на Псало 110:1;

Протестантски 1940

(По слав. 109).
Давидов псалом
Иеова рече на моя Господ: Седи отдясно Ми
Докле положа враговете ти за твое подножие.

Цариградски

(по Слав. 109)
Псалом Давидов.

Рече Иеова Господу моему: Седи отдясно ми
Доде положа враговете ти подножие на нозете ти.

Православен

Псалом Давидов.
Рече Господ Господу моему: седи от дясната Ми страна, докле туря Твоите врагове подножие на нозете Ти.

Верен 2002

(По слав. 109) Псалм на Давид. Каза ГОСПОД на моя Господ: Седи от дясната Ми страна, докато направя враговете Ти подножие под краката Ти.

King James Version

The LORD said unto my Lord, Sit thou at my right hand, until I make thine enemies thy footstool.

Така, че вместо да се хвалиш колко много "познаваш" Библията и още повече как "правилно" я тълкуваш по добре се съсредоточи върху Корана. 

Пак да си повтора въпроса: къде в Корана Аллах е казал пророчество, което се изпълнило. 

Още един въпрос: започна за говориш за определянето на пола от Аллах, довърши си мисълта и кажи по кое време от живота на детето Аллах определя пола му?

Не знам , защо трябва да се пита с месеци и пак да не се получи отговор? Нали според Мохамед Корана е лесен за разбиране? Умишлено аз не отговарям, за да не ме обвиниш в манипулации и  неразбиране, но започвам да си мисля, че или ти не знаеш или има нещо неправилно в Корана, че не искаш да отговориш. 

Мисля, че трябва да си ми благодарен, че питам, защото ти се дава възможност да докажеш, че греша за Корана, а ти си прав, че в него няма противоречия, че не е бил променян,  не си противоречи сам на себе си, не противоречи на ембриологията, историята и археологията и т.н. С постоянното си говорене, че съм глупак, неук, че не разбирам,  и всякакви такива не постигаш нищо докато мълчиш и не даваш отговори на въпросите ми. Ефекта е точно обратен. Така, че продължавам да чакам отговори. 

Перфектен си, на това няма как да се отговори. Аз не разбирам от Ислям, но по въпросите ти фактите и аргументите и начина по който си ги изложил. Няма как да получиш разумен и смислен отговор, освен нещо нереално или противоречиво. 

преди 15 часа, Anjel Dimitrov написа:

Ето затова трябва нова религия,защото аз не си бия гаджетата  ,но и няма да заобичам враговете си.

Това си е твой проблем, че не ти харесва истината. Не тя трябва да се съобразява с нашите предпочитания, а ние с нея. 

преди 8 минути, realno написа:

Това си е твой проблем, че не ти харесва истината. Не тя трябва да се съобразява с нашите предпочитания, а ние с нея. 

Истината е ,че трябва да се върне старата религия преди Христос и Мохамед - ,,Око за око зъб ,за зъб"

на 2.06.2019 г. в 22:30, NoMeJodas написа:

Аз не разбирам от Ислям, но по въпросите ти фактите и аргументите и начина по който си ги изложил. Няма как да получиш разумен и смислен отговор, освен нещо нереално или противоречиво. 

Боя се че наистина не разбираш щом тази нелепост ти се привижда като факти или аргументи.Как успя да привидиш такива при положение, че съм цитирал еврейския текст, а ми се възразява чрез нелепи глупости.Ето ти еврейски сайт, в който се посочва текста от тора и същият се разяснява.Ето какво пише там.

http://www.machanaim.org/tanach/n5-thil/indn5_110.htm

Цитат

Примечания к Псалмам - Меир Левинов

1

Для примирения с врагом.

Гимн, составленный во славу царя. В первой части описываются атрибуты царской власти, а далее говорится об основных обязанностях царя – стоять во главе вооруженных сил, справедливо судить народ. Псалом посвящен праведному царю иудейскому Иеhошафату.

1.

Химн в прослава на царя.В първата част се описват атрибутите на царската власт, а по нататък се говори за основните му задължения - да стои начело на воската и справедливо да съди.Пслама е посветен на юдейския цар Иеhошафат.

"Сиди справа от Меня" – во время мира, когда царь восседает на престоле своем, он находится как бы по правую руку от Создателя. Во время же войны сказано: "Владыка мой по правую руку от меня" (стих 5) – по правую руку от царя находится телохранитель. Иными словами, в мирное время царь утверждает власть Всевышнего среди народа, а в час войны Творец охраняет царя.

4.

"Малки-цедек" – царь Иерусалима, упомянутый в Быт. (14), который встретил Авраама по возвращении с войны и благословил его (р. Йешаяhу из Трани).

"Царь справедливости" – титул царей Иерусалима в древние времена – обращение к царю с просьбой продолжать традицию справедливости Иерусалимских царей. Даже имя царя Иеhошафата (Господь – судья) напоминает имя древнего царя Иерусалима (Царь справедливости).

"Священник на века" – речь идет не о храмовом священстве, а об обязанностях царя следить за распространением власти Торы в народе. Как об этом пишет Маймонид: "Все его (царя) поступки должны быть во имя Небес. Он должен трудиться во славу Торы и направлять народ к истинной вере, чтобы мир преисполнился справедливости" (Законы Царские 4:10).

"Малки-цедек" – среди прочего в благословении Малки-цедека Аврааму было сказано: "Который выдал врага в руку твою" (Быт. 14).

И както се вижда за никакъв Исус не става дума, а просто колегата поради своята ниска осведемоност и компетентност пише тъпизми.Очевидно даже не успява да се досети  и да провери.

И това е само малка част от това, което може да се каже по този повод.Останалата е още по фрапираща, но няма смисъл   да се отделя  време за отговор на толкова глупави  писания. 

преди 8 минути, badr написа:

Боя се че наистина не разбираш щом тази нелепост ти се привижда като факти или аргументи.Как успя да привидиш такива при положение, че съм цитирал еврейския текст, а ми се възразява чрез нелепи глупости.Ето ти еврейски сайт, в който се посочва текста от тора и същият се разяснява.Ето какво пише там.

И както се вижда за никакъв Исус не става дума, а просто колегата поради своята ниска осведемоност и компетентност пише тъпизми.Очевидно даже не успява да се досети  и да провери.

И това е само малка част от това, което може да се каже по този повод.Останалата е още по фрапираща, но няма смисъл   да се отделя  време за отговор на толкова глупави  писания. 

Не знам, но момчето ми изглежда компетентно. И подозирам че тук случая е подобен, както между някои участници във друга тема. И те там се мислят за много разбиращи, но се оказва че не са. А и друг пример показа както във другата тема, в който поведение показва че, има причини за съмнение дали такъв човек наистина освен че знае, е и приложил за което говори. И когато се потърси сметка за това, започват нападките и обвиненията. 

преди 9 часа, badr написа:

Явно Исус Христос,  ап. Петър и ап. Павел също не са разбирали този текст и са го цитирали погрешно? Добре, че е Меир Левинов, че да го "преведе" и "разтълкува"? 

Ето какво казва Професор Александър Павлович ЛопухинПсалм 109 е пророчески-месиански. Цялото му съдържание не може да бъде приписано на нито един исторически човек, тъй като предметът на псалма тук е изобразен да има божествена природа и свойства. 

https://azbyka.ru/otechnik/Lopuhin/tolkovaja_biblija_22/109

Ето още един коментар:

Това е пророчески-месиански псалм, често цитиран в Новия Завет, както от самия Христос, така и от авторите на Новия Завет.

Думите на Псалм 109 са адресирани до Господа от псалмиста. Те сякаш се чуват от устата на пророк, който е получил откровение отгоре. В същото време царят, посочен в псалома, е свещеник и следователно не е имало Аароновото свещеничество, тъй като Аарон не принадлежи на кралското семейство. Стих 1 на този псалм е цитиран от Исус Христос в Мар. 12:36 (сравни Матей 22:44; Лука 20:42); Господ се обърна към тези думи, за да покаже, че Той, Месията, и трябва да дойде като Господ на Давид като свой потомък (Марк 12: 35, 37). Самият факт, че Христос цитира това място, ни убеждава, че Давид пише Псалм 109 под влиянието на Святия Дух и че той е за Него, Месията. Пс. 109: 1 са дадени и от авторите на Деянията на апостолите и от Евреите (Деяния 2: 34-35 и Евр. 1:13).

Имаше опити да се съпостави писането на Псалм 109 с Макавеите, когато някои свещеници временно упражняваха царска власт, но от гореизложеното е ясно, че тези опити са неоснователни. Между другото, еврейските лидери на Макавеите са били свещеници на първо място, и само във втория - тези, които едновременно упражняват гражданска власт, докато в Пс. 109 предполага цар, който е и свещеник.

Осъзнаването от Месията на "обединените функции" на Царя и на Свещеника; то е било предсказано на други места в Стария завет, например в Зах. 6: 12-13.

Възможно е писането на Давид от Псалм 109 да е свързано с някакъв инцидент в живота му, но с кой не е възможно да се установи. Може би то е било създадено, когато Давид осъзнал, че Помазаният трябва да управлява царството на праведните (2 Царе 23: 2-4). До края на дните си той вече разбра, че той не е Помазаник, а някой много по-голям от него, който ще дойде да управлява вечна сила и слава. И така, в Пс. 109 Давид обяснява пророчеството, което е получил за възвисяването на своя Господ.

http://otveti.org/tolkovanie-biblii/psaltir/109/

Вместо да си изсмукваш "истини" от пръстите за Библията, прояви същия ентусиазъм и ми отговори на въпросите ми поставени за учението на Мохамед в Корана. Не разбирам защо си избрал ролята да атакуваш Библията вместо да обясниш и защитиш написаното в Корана. Може би си мислиш, че ако изкараш Библията лоша, Корана ще стане добър? Грешиш, защото мълчанието ти по поставените ми въпроси става съмнително. Започвам да си миля, че или криеш нещо или нямаш отговори. И в двата случая е лошо за Корана и за хората , които я следват и са поверили душите си. 

Така, че по добре отговори конкретно на всеки от въпросите ми без да се притесняваш какво ще си помисля. За истината не трябва да се мълчи, а да се говори. Ако според теб Корана е истината , защо мълчиш? 

преди 12 часа, realno написа:

Явно Исус Христос,  ап. Петър и ап. Павел също не са разбирали този текст и са го цитирали погрешно? Добре, че е Меир Левинов, че да го "преведе" и "разтълкува"? 

Бедни ми евангелисте.Никъде няма писание на Исус, а има на Марко, Лука....... да не изброявам.Дали  наистина  Исус е казал това си е чиста проба твърдение.Но за да разбереш, че за разлика от теб допускам противно мнение, ще приемем, че това е възможно.

Боя се, че Меир Левинов се явява като професор на професорите спрямо Лопухин.Още повече обръщението е към коментара на Маймонид, а той със сигурност е най-известният коментатор на СЗ в света.

Вярно вие евангелистите откъде ще сте чували за Маймонид.Но и тук ще ти направя компромис.Толкова за авторитетите тълкуващи текста.

Но проблема е, че това твоето тълкувание за сбъднало се прочество е меко казано нелепо.

Да видим и защо.Вземам текста от твоя пост православния текст понеже цитираш Лопухин, а той е православен и за да не излезе, че пак аз нещо измислям.Ако искаш и протестантския текст ще използвам.

Цитат

И така ако първият е Йехова, а вторият Исус както  твърдиш - това е чудовищна нелепост.Не само, че Йехова не е турил враговете му в подножието на нозете му, а именно враговете му са го сложили в подножието на своите и взели, че го разпънали.Поне така е според НЗ.

До такива каламбури се стига, когато се лъже тъй евтино 

А Каквото и да ти пише Лопухин  - Сядането отдясно на престола е сядане на почетното място, но е почетно винаги след това на престола и никога не е равно нему.

Но и той си го пише. 

Цитат

Один Бог сказал другому Богу: седи одесную.

А в СЗ Йехова казва - да нямаш други богове освен мене.

Съвсем пък друг въпрос е че тълкуванието на Левинов е в съгласие и с другите текстове на СЗ, и противно на мнението на Лопухин и напълно безпроблемно се съгласува.

Но да видим текста докрай, той продължава, а не спира и става все по интересно.

Цитат
2 Господ ще простре от Сиона скиптъра на силата ти; Владей всред враговете си. space.gif 2 От Сиона ще изпроводи Господ жезъла на силата ти:
Владей всред враговете си.
space.gif 2 The LORD shall send the rod of thy strength out of Zion: rule thou in the midst of thine enemies. space.gif
3 В деня, когато събереш силата си, твоите люде ще представят себе си доброволно, в света премяна; Твоите млади ще дойдат при тебе като росата из утробата на зората. space.gif 3 Твоите люде ще са усърдни в деня на силата ти, с великолепие свето:
Твоите млади ще ти са като росата из чревото на зората.
space.gif 3 Thy people shall be willing in the day of thy power, in the beauties of holiness from the womb of the morning: thou hast the dew of thy youth. space.gif
4 Господ се закле, (и не ще се разкае), като каза: Ти си свещеник до века според чина Мелхиседеков. space.gif 4 Закле се Господ, и не ще се разкае:
Ти си свещеник во век според чина на Мелхиседека.
space.gif 4 The LORD hath sworn, and will not repent, Thou art a priest for ever after the order of Melchizedek. space.gif
5 Господ, стоящ отдясно ти, Ще порази царя в деня на гнева си. space.gif 5 Господ е отдясно ти:
Ще съкруши царе в деня на гнева си.
space.gif 5 The Lord at thy right hand shall strike through kings in the day of his wrath. space.gif
6 Ще извърши съд между народите, ще напълни земята с трупове, Ще смаже главата на неприятелите по широкия свят. space.gif 6 Ще съди в езичниците, ще напълни земята с трупове:
Ще съкруши главата на владеещия над много земи.
space.gif 6 He shall judge among the heathen, he shall fill the places with the dead bodies; he shall wound the heads over many countries. space.gif
7 Ще пие от потока край пътя; Затова ще дигне глава високо

Може би ти ще ни обясниш  - как Исус след съда м/у народите ще пие вода и ще вдигне високо глава? Бог пие ли вода, вдига ли глава високо..?

Вместо да си изсмукваш "истини" от пръстите за Библията, прояви същия ентусиазъм и ми отговори на въпросите ми поставени за учението на Мохамед в Корана. Не разбирам защо си избрал ролята да атакуваш Библията вместо да обясниш и защитиш написаното в Корана.

.Атакувам твоите лъжи, а не Библията.Полемизирам и троичния догмат, но и той не е библески.Напротив защитавам Библията от нелепи тълкувания като горното.При това аз познавам Библията, а ти плещиш за Курана макар и една дума да не разбираш от него. И няма нужда аз да защитавам написаното   - който иска ще търси, ще се интересува, ще проверява.

Въобще всеки носи пълната отговорност за убежденията си и за начина, по който ги формира.

Грешиш, защото мълчанието ти по поставените ми въпроси става съмнително. Започвам да си миля, че или криеш нещо или нямаш отговори. И в двата случая е лошо за Корана и за хората , които я следват и са поверили душите си.  

Така, че по добре отговори конкретно на всеки от въпросите ми без да се притесняваш какво ще си помисля.

И понеже не обръщам внимание на твоите щуротии ти е станало съмнително.Не съм  мълчал по никакви въпроси, а  мнозина тук помнят безкрайните ти нелепици как Аллах не бил библейския бог въпреки, че над 10 пъти ти давах линк към библията на арабски и ти подчертавах думата "Аллах".

От тогава още стана ясно, че ти не търсиш никакви отговори.Още по-малко ме притеснява какво ще си помислиш.Прощавай, но нямам особено  висока оценка за  интелектуалните ти способности та да ме вълнува мнението ти.Това си е твоя работа

преди 6 минути, M.Николов написа:

Ако не беше ти .......все още щяхме да си живеем в заблуда.

:wors:

Да не би вече да сте се пробудили от заблудите?!

току-що, Aumi написа:

Да не би вече да сте се пробудили от заблудите?!

Пробудили сме се от заблудените!

И да ви припомня темата е за религията ислям!

преди 23 часа, badr написа:

Бедни ми евангелисте.Никъде няма писание на Исус, а има на Марко, Лука....... да не изброявам.Дали  наистина  Исус е казал това си е чиста проба твърдение.Но за да разбереш, че за разлика от теб допускам противно мнение, ще приемем, че това е възможно.

Боя се, че Меир Левинов се явява като професор на професорите спрямо Лопухин.Още повече обръщението е към коментара на Маймонид, а той със сигурност е най-известният коментатор на СЗ в света.

Вярно вие евангелистите откъде ще сте чували за Маймонид.Но и тук ще ти направя компромис.Толкова за авторитетите тълкуващи текста.

Но проблема е, че това твоето тълкувание за сбъднало се прочество е меко казано нелепо.

Да видим и защо.Вземам текста от твоя пост православния текст понеже цитираш Лопухин, а той е православен и за да не излезе, че пак аз нещо измислям.Ако искаш и протестантския текст ще използвам.

И така ако първият е Йехова, а вторият Исус както  твърдиш - това е чудовищна нелепост.Не само, че Йехова не е турил враговете му в подножието на нозете му, а именно враговете му са го сложили в подножието на своите и взели, че го разпънали.Поне така е според НЗ.

До такива каламбури се стига, когато се лъже тъй евтино 

А Каквото и да ти пише Лопухин  - Сядането отдясно на престола е сядане на почетното място, но е почетно винаги след това на престола и никога не е равно нему.

Но и той си го пише. 

А в СЗ Йехова казва - да нямаш други богове освен мене.

Съвсем пък друг въпрос е че тълкуванието на Левинов е в съгласие и с другите текстове на СЗ, и противно на мнението на Лопухин и напълно безпроблемно се съгласува.

Но да видим текста докрай, той продължава, а не спира и става все по интересно.

Може би ти ще ни обясниш  - как Исус след съда м/у народите ще пие вода и ще вдигне високо глава? Бог пие ли вода, вдига ли глава високо..?

.Атакувам твоите лъжи, а не Библията.Полемизирам и троичния догмат, но и той не е библески.Напротив защитавам Библията от нелепи тълкувания като горното.При това аз познавам Библията, а ти плещиш за Курана макар и една дума да не разбираш от него. И няма нужда аз да защитавам написаното   - който иска ще търси, ще се интересува, ще проверява.

Въобще всеки носи пълната отговорност за убежденията си и за начина, по който ги формира.

И понеже не обръщам внимание на твоите щуротии ти е станало съмнително.Не съм  мълчал по никакви въпроси, а  мнозина тук помнят безкрайните ти нелепици как Аллах не бил библейския бог въпреки, че над 10 пъти ти давах линк към библията на арабски и ти подчертавах думата "Аллах".

От тогава още стана ясно, че ти не търсиш никакви отговори.Още по-малко ме притеснява какво ще си помислиш.Прощавай, но нямам особено  висока оценка за  интелектуалните ти способности та да ме вълнува мнението ти.Това си е твоя работа

"Никъде няма писание на Исус, а има на Марко, Лука....... да не изброявам.Дали  наистина  Исус е казал това си е чиста проба твърдение."

Корана също не е написан от Аллах. Не е и от ангела Гавраил. Не е от Мохамед. А чак на четвърто място идват някакви последователи на Мохемед, които са се борили за политическо,  икономическо и духовно влияние.  Факт.

А що се отнася за евангелистите написали евангелията, те поне са били грамотни и са ги написали. Повечето от тях са били свидетели на живота на Исус. Какво да кажем за Мохемед, напълно неграмотен човек. Не е можел нито да чете нито да пише. Следователно дори Корана не е написал, а неговите последователи, които така са го "написали", че една част са изгорили, а друга променили. Което означава,че  Корана не е автентичен. Факт. 

"Боя се, че Меир Левинов се явява като професор на професорите спрямо Лопухин."

Но спрямо Исус или ап. Павел е направи ученик от първи клас. 

"Но проблема е, че това твоето тълкувание за сбъднало се прочество е меко казано нелепо."

Пак си в грешка, защото това, което твърдя,  го твърдят  Исус, ап. Петър и Павел.

"И така ако първият е Йехова, а вторият Исус както  твърдиш - това е чудовищна нелепост.Не само, че Йехова не е турил враговете му в подножието на нозете му, а именно враговете му са го сложили в подножието на своите и взели, че го разпънали.Поне така е според НЗ."

Язък, че постоянно изтъкваш, че познаваш Библията, но си пропуснал да прочетеш Откровението на Йоан. Но за края на света се говори и в пророците, евангелията и посланията. А там пише какво ще бъде в края на света и как Исус ще накаже враговете си. До тогава ще бъде седнал от дясно на Отца. Дори дякон Стефан свидетелства:

Деян. 7:55 А Стефан, бидейки пълен със Светия Дух, погледна на небето, и видя Божията слава и Исуса стоящ отдясно на Бога; space.gif
56 и рече: Ето, виждам небесата отворени, и Човешкият Син стоящ отдясно на Бога.

Така, че като враг на Исус от Библията следователно и на Бога, трябва да си притеснен, защото това, което казва Исус се сбъдва за разлика от казаното от Мохамед. 

"Но да видим текста докрай, той продължава, а не спира и става все по интересно.

Може би ти ще ни обясниш  - как Исус след съда м/у народите ще пие вода и ще вдигне високо глава? Бог пие ли вода, вдига ли глава високо..?"

Щом си рекъл нека да видим текста до края. 

ст.1.„Седи от дясната Ми страна, докато направя враговете Ти подножие под краката Ти.“ Ключът за разбирането на този стих е в това, да се забележи разликата между двете отделни личности, наречени „Господ“. Първото използване на думата несъмнено сочи Йахве.75 Другата дума „Господ“ е еврейската адон и означава „господар“ или „владетел“. Тя понякога се използва като име на Бога, а понякога се използва и за човек, който е господар. Макар че самата дума не винаги означава личност с божествено естество, думите, които следват, показват, че Давидовият Господ (Адон) всъщност е Бог.

Един ден, когато Исус говори с фарисеите в Ерусалим, Той ги пита какво мислят за личността на Месията. На кого е потомък Обещаният? Те правилно отговарят, че Той ще бъде син на Давид. Но Исус им показва, че според Псалм 110 (който те признават за месиански псалм), Месията ще бъде също и Господ на Давид. Как може Той едновременно да бъде и син, и Господ на Давид? И как може Давид, царят, да има Свой Господ на земята?

Отговорът, разбира се, е че Месията ще бъде едновременно и Бог, и човек. Като Бог, Той ще бъде Господ на Давид. Като човек, Той ще бъде син на Давид. А Самият Исус, който съчетава в Своята Личност едновременно божественост и човешка същност, е Господар и син на Давид.

Това е часът на истината за фарисеите. Но въпреки доказателствата те не желаят да признаят Исус за дългоочаквания Месия. Затова четем: И никой не можеше да Му отговори нито дума; нито дръзна някой вече от този ден да Му задава въпроси (Мат. 22:41–46; ср. Марк 12:35–37; Лука 20:41–44).

Следователно ст. 1 разкрива какво казва Йахве на Господ Исус във все още предстоящия момент на Неговото прославяне, когато Той ще седне от дясната страна на Бога. Но Той ще остане там само докато враговете Му станат подножие под краката Му. Затова дякон Стефан преди да бъде убит с камъни от юдеите видя Исус седнал от дясно на Отца. 

Що се отнася цар Мелхиседек  може да прочетеш Евреи 5-7 глава и ще ти стане ясно. Аз се учудвам, че ме питаш за това, защото сам се изтъкваш, че познаваш Библията, но явно не е така. За това ще ти кажа само, че в Евреи 5-7  свещенството на Мелхиседек е сравнено и съпоставено с Аароновото или Левиевото свещенство. Под закона Бог назначава за свещеници мъже от левиевото племе и от семейството на Аарон. Тяхното свещенство се получава по наследство и приключва със смъртта им.Свещенството на тази загадъчна личност Мелхиседек е получено по суверенно назначение от Бога. То не е по наследство от родителите („без баща, без майка, без родословие“, Евр. 7:3а), нито пък се споменава това свещенство да е имало начало или край („нямащ нито начало на дни, нито край на живот“, 7:3б). По тези и други особености свещенството на Мелхиседек превъзхожда това на Леви. Неговото свещенство е основано от суверенната и вечна Божия наредба и тъй като Той живее по силата на един безкраен живот, Неговото свещенство никога няма да приключи.

Освен това Мелхиседек наподобява Месията в това, че той е едновременно и цар, и свещеник. Името и титлата му означават, че той е цар на правда и цар на мир (Евр. 7:2). Освен това той също така е и свещеник на Всевишния Бог (Бит. 14:18).

След като смяташ, че в Псалма не се говори за Господ, а за обикновен господар, ще остава привилегията на теб да разтълкуваш ст. 5 и 6.

А що се отнася до последния ст. 7 ще ти кажа, че няма познавач на Библията /за какъвто се мислиш/да тълкува всичко в Библията буквално Съжалявам, но Библията не е Корана. Ако в Корана всичко се разбира буквално както е написано, то Библията не може да се разбере по този начин. Примери има колкото искаш, но все пак ако искаш прочети пророците или Откровението на Йоан. 

Що се отнася за стих 7 "Ще пие от потока край пътя; Затова ще дигне глава високо" в него се говори за Святия Дух. В Библията често святия Дух е представян като масло, огън, вода, река т.н.

Йоан 7:38 Ако някой вярва в Мене, реки от жива вода ще потекат от утробата му, както рече писанието. space.gif
39 А това каза за Духа, който вярващите в Него щяха да приемат; защото [Светият] Дух още не бе даден, понеже Исус още не бе се прославил.

Това предполага, че служението на Духа освежава и дава нови сили на Господа. Това обяснява защо след това Той вдига главата Си в победа.

Така, че като разгледаме стиховете до край виждаме, че се говори не за обикновен човек, а за Исус.

"Атакувам твоите лъжи, а не Библията."

Съжалявам, но пак лъжеш и заблуждаваш, защото атакуваш не мен, а Исус, ап. Петър и Павел, които дискутират този въпрос с Псалом 110, а те са на различно мнение с теб.  Факт.

"Напротив защитавам Библията от нелепи тълкувания като горното."

Напълно се оплете. Последно Библията  променена ли е или не? Ако е променена, защо защитаваш една  небоговдъхновена книга и  лъжа? Ако не е променена, защо я отричаш, а вярваш в Корана? :no-no: Последно какво е Библията за теб?

"При това аз познавам Библията, а ти плещиш за Курана макар и една дума да не разбираш от него. "

Ако познаваш толкова добре и Корана, зле за исляма. 

Като стана въпрос, че не разбирам Корана, а ти го разбираш, къде в Корана е записано, че Аврам е трябвало да пожертва Исмаил, а не Исак? 

"И няма нужда аз да защитавам написаното   - който иска ще търси, ще се интересува, ще проверява."

Проблема, че като потърся информация излиза такава, която противоречи на вашата, а в същото  време нямате логични отговори, с които да докажете, че информацията е грешна. А когато ви попитам мълчите. Което ме навежда на мисълта, че написаното в Корана не е от Бог, защото той си противоречи сам на себе, а да не говорим за история,археология, ембриология и  всякакви други науки. За това пак ти казвам, че в твой интерес да дадеш логични отговори на въпросите.

преди 8 часа, realno написа:

Повечето от тях са били свидетели на живота на Исус.

Кои евангелисти са били свидетели на живота на Исус?

преди 15 часа, Aumi написа:

Тези, чиито евангелия ги няма в Библията?

на 7.06.2019 г. в 7:12, Aumi написа:

Е как кои, сети се де. Двама поне са от апостолите.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.