Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Ислям (за любопитни) - част втора

Featured Replies

преди 3 часа, Pe6ko 2 написа:

христос е удобен на днешния капитализъм

Ясно, и ти си комунист.

Той на комунизма верно беше неудобен.

преди 3 часа, Śūnyatā написа:

В това няма нужда да се вярва

Сега, аз съм съгласен, че това се наблюдава, но си чел какво казва Нагарджуна за тези, които вярват в това, което се наблюдава.

Господ и др. не спира закона на кармата, ентропията

Сега, нарастването на ентропията и времето взаимно се обуславят. Дори няма нужда от експеримент. И оттук до идеята, че си ги измисляме, разстоянието не е голямо. 

• Отговори 5,4k
  • Прегледи 410,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Да видим какво е предписано за християните в Библията по въпроса за убийството с камъни: Йоан 8:7 Но като постоянствуваха да Го питат, Той се изправи и рече им: Който от вас е

• И с юдаизма (в оргинал). Алия само ще ви каже,че Мутазилите не се считат за мюсюлмани според Исляма. А философия и мистика в Исляма няма. Няма да я подкрепя. Аз приемам всичко,което

• Пророкът се е въздигнал от непостроена джамия намираща се в християнската държава Византия! Няма как да се издигне човек от Джамия, построена след смъртта му /Говоря за Ал Акса /!. И съответно няма к

Публикувани изображения

преди 26 минути, Реджеп Иведик написа:

Сега, аз съм съгласен, че това се наблюдава, но си чел какво казва Нагарджуна за тези, които вярват в това, което се наблюдава.

Когато не вярваш изобщо в това което наблюдаваш, това води до бездействие, което е крайност - нихилизъм. Ако гледаш на това което наблюдаваш като на неизменна реалност, това води до прекалено лично приемане на това което се случва, и като следствие действаме крайно активно - етернализъм. И в двата случая, крайно бездействие или крайно действие ще си понесеш съразмерно последствията. 

само да напомня - нали темата е за ислям... Имаше вече забележка от модератор, някои хора продължават да си спамят относно личните си залитания, които само те си наричат "християнство". Интересно - имат проблем с другата тема дето е именно за тях ли?

то и с будизма твърде много от пишещите са залитнали и само те си ги наричат 'будизъм'... някакъв си. И дори се и напънаха и тук да си снасят личните религии. Но общото е как толкова хора се напъват да се вкопчват  да живеят по "свети (пред)писания" и да обясняват колко са праведни, колко са прави, и колко са навътре в истината, та живота, та направо оттатък и умирането... а вкопчените в тия си фантазии дори наричат това "духовност"...

апропо - според религиозното настояване, повторено по-горе, няколко пъти

преди 7 часа, badr написа:

срам и позор за човешкият род е същество вярващо, че Бог може да умре.

По принцип ... не че нещо... :) стана ми смешно и няма да продължа... както и да е. То относно "реалния" дечко е безсмислено дори да се занимава някой с него. Макар че той толкова да го стреми.

И РЕДЖИ - Рационалистите (а не атеистите) отдавна не се занимават с 'бульона' дето бил възникнал живота. сега има други по-вероятни предположения, предвид че все повече данни се натрупват за космическият контекст около планетата и системата и. Нищо от тях не включва "създател", но това не е тема за такова разискване.

преди 8 часа, badr написа:

Привет Принцесо.Първо - изключително  се радвам на вашето появяване в тази тема

:withballoon2:Кога за последно ти казах, че те ценя  и обичам като най-скъп приятел ....

преди 8 часа, badr написа:

А той не е християнин.Няма такова вярване в християнството.Това е в пълнопротиворечие с християнският канон.Самият той не е наясно какъв е.

И да, срам и позор за човешкият род е същество вярващо, че Бог може да умре.

Разбрах, ти си великодушен, както винаги. Спасяваш му реномето .

на 2.07.2019 г. в 22:17, Śūnyatā написа:

Е, щом е така значи всичко си е на мястото. Това което пиша сега и което ще напиша по-надолу, ще го напиша по единствения (предвиден от Бог) възможен начин. Тук свободната ми воля не играе роля, следователно няма кой да ме накаже че съм постъпил така, а не инак.

Можеш нещата по - надолу да ги напишеш по много начини, а не "по единствения (предвиден от Бог) възможен" защото имаш свободна вода да избираш и ум да разсъждаваш, но Бог предварително знае как ще използваш свободната си воля и разум. А за това как ще използваш волята и разума си отговорен само ти и никой друг. 

Бог да умре? Това възможно ли е? Бог да се откаже от Себе Си? Той ако наистина го направи това (откаже се от Себе Си и даде живота си на другите) ще стане Буда :D

Бог няма как да умре, а плътта, в която се бе въплътил. Кое е трудно за разбиране, не знам.

А относно Буда няма какво да кажа, освен че е просто един идол на когото се кланяте, а кланящите му са идолопоклонници според Бога на Библията, които вървят към смърт, а не към живот. Същото важи и за покланящите се на Аллах, бога на луната.

Доколкото разбирам от писанията, не е успял да умре наистина. Май е било наужким.

Ако говориш за Библията, значи нищо не си разбрал, ако говориш за ислямските или други писания, се заблуждаваш.

Каква отговорност имам, би ли разяснил?

Отговорността за решенията ти.

Бог не ме е питал дали не искам да съм робот. Ако имам свободна воля, защо да не видя как е да си робот. 

Критикувам защото имам свободна воля. Или нямам право?

Имаш право да критикуваш както искаш и когото искаш, защото имаш свободна воля, но трябва да бъдеш готов и да носиш отговорност и последиците  за това как я използваш.

на 3.07.2019 г. в 1:04, badr написа:

Дори един червей има милион пъти повече интелект от щурчото, комуто се вижда възможно Бог да умре.

Съществуването на такъв индивид е  срам и позор за  целия човешки род.

Да предположим, че това, което казваш за мен е вярно,  тогава, защо не отговориш на въпросите ми с факти и по този начин докажеш, че си прав, а аз греша? И преди съм ти казвал, че с лични нападки не става, а само с логични отговори. Сериозно трябва да се замислиш, защо нямаш отговори на въпросите ми.

И преди те попитах, къде в Библията пише, че Бог е умрял, НО не ми отговори, но когато някой друг спомен за това ти си втория, който му пригласяш. 

Да припомня въпросите си:

1. Колко книги е съдържала Библията по времето на Мохамед?

2. Ако библията е била променена /според Корана/ кой, кога, къде и защо го направил? Аллах би трябвало да знае отговорите, ако е Бог?

3. Ако Библията е била променена /според Корана/ как ще обясниш съществуването на Еврейския храм през вековете, който е бил изграден точно по библейски инструкции? Какво казва Аллах по този въпрос? 

4. Ако хората от адамово време са били мюсюлмани  /според Корана/, кои са били храмовете, в които са се покланяли на Аллах? 

5. Къде в Корана се казва, че  Хаджер /Агар/  майката на Исмаил е съпруга на Авраам?

6. Ако Мохамед е най - големия пророк според вас, посочи едно негово пророчество?

7. Кога се определя пола на детето според Корана? При неговото зачеване или по - късно?

на 3.07.2019 г. в 2:02, valkiria1 написа:

Значи, една трета от населението на света, колкото според статистиката е броя на християните са без интелект и щурчовци, защото вярват, че техния Бог  е издъхнал на кръста.

Много ще ми е интересен един дебат между теб и колегата ти тук  , който е християнин и вярва в същото. :popcorn2:

И него ли ще наречеш срам и позор за човешкия род. :lol6:

С най  голямо удоволствие, но Бадр не го търси за дебат, за лични нападки, епитети или да изтрие неудобна информация е на първа линия. Факт.

На въпросите ми отговаря с въпроси и нападки, но  никога с цитати от Корана. Защо ли?

на 3.07.2019 г. в 5:40, valkiria1 написа:

тебе те знам...идентични термини, които обаче описват напълно различни процеси или състояния.:lol6:

аз съм изгубила интерес към този подфорум , защото виждам че тук  от доста време нивата  на  общуването са само безсмислени обструкции, та си помислих ,че един диспут между двамата модератори от различните позиции на които стоят ще е интересно. Бадр е много ерудиран и  добър познавач на християнството и на мен наистина би ми било  интересно да видя една претенция    със смешната  манията за непогрешимост   в диалог  с него.

Това, че Бадр е "познавач на християнството" ми звучи като виц. Според мен много го надценяваш когато става въпрос християнството, но ми се струва, че това важи и за исляма.

За да ти докажа, че не познава християнството ще поискам от  Бадр да разтълкува тези няколко стиха:

Йоан 14:26 
А Утешителят, Светият Дух, когото Отец ще изпрати в Мое име, той ще ви научи на всичко, и ще ви напомни всичко, което съм ви казал.
Йоан 15:26 
А когато дойде Утешителят, когото Аз ще ви изпратя от Отца, Духът на истината, който изхожда от Отца, той ще свидетелствува за Мене.

Йоан 16:7 
Обаче Аз ви казвам истината, за вас е по-добре да отида Аз, защото, ако не отида, Утешителят няма да дойде на вас; но ако отида, ще ви го изпратя.

Въпроса ми към него е: За кого Библията говори тук, за Святия Дух или за Мохамед? Тези стихове от Новия Завет, променени ли са или автентични?

на 3.07.2019 г. в 6:07, Aumi написа:

С какво си заслужил Бог да бъде бит, унижаван, разпънат на кръст, и да умре заради твоите грехове?!

С нищо не сън заслужил? Ако имаш дете трябвали да заслужава, че  да се жертваш за него? Причината се нарича ЛЮБОВ.

на 3.07.2019 г. в 6:54, Aumi написа:

кой ти каза, че това е философията на Бог - че трябва да бъде бит, унижаван и да умре?

Какъв Бог ще е Бог, ако се остави да го бият, унижават и да умре?!

Любящ Бог. За исляма и всяка друга религия това е непонятно /без юдаизма/. 

на 3.07.2019 г. в 7:24, Aumi написа:

Да, един ден и Христос ще бъде забравен също като другите богове.

Не си първия, който си мисли така, но и много другите хора преди теб, които са вече забравени, а християнството процъфтява. 

на 3.07.2019 г. в 7:55, badr написа:

Привет Принцесо.Първо - изключително  се радвам на вашето появяване в тази тема.Иначе щурчовци по света бол.Но, дори и сред най-щуравите щурчовци не съм срещал такива, дето вярват в смъртта на своя Бог.Поне  доколкото, на мен вашият почитател, ми е известно - вярва се че е умряла, човешката природа на втората ипостас, а не божествената, която е безсмъртна.

Вярно, на въпроса:  а какво е възкръснало и съответно какво се е получило? - не бих могъл да дам смислен отговор.Дочувал съм само, че според тази версия, човешката природа била обожена.Но и тук се обърквам.Че това си е възкресението по Прокл, а той си е някакъв кофти еретик-неоплатоник.И не стига това, но пак според тази версия, сичките християни щели да бъдат обожени по благодат и вселената очевидно ще се напълни с множество божества.Какво ще правя при толкова много богове ми е дълбоко неясно.Не зная и в чий ад от техните ще ме пратят. Въобще бъдещето май не се очертава в розови нюяанси.

А той не е християнин.Няма такова вярване в християнството.Това е в пълнопротиворечие с християнският канон.Самият той не е наясно какъв е.

И да, срам и позор за човешкият род е същество вярващо, че Бог може да умре.

То се вижда, че не можеш да си обясниш християнството нито пък се съгласяваш на дебат/ което не е тема на форума/  поне обясни нещата около исляма. Погледни по горните въпроси и се опитай да отговориш.

преди 23 часа, _ramus_ написа:

само да напомня - нали темата е за ислям... Имаше вече забележка от модератор, някои хора продължават да си спамят относно личните си залитания, които само те си наричат "християнство". Интересно - имат проблем с другата тема дето е именно за тях ли?

то и с будизма твърде много от пишещите са залитнали и само те си ги наричат 'будизъм'... някакъв си. И дори се и напънаха и тук да си снасят личните религии. Но общото е как толкова хора се напъват да се вкопчват  да живеят по "свети (пред)писания" и да обясняват колко са праведни, колко са прави, и колко са навътре в истината, та живота, та направо оттатък и умирането... а вкопчените в тия си фантазии дори наричат това "духовност"...

Веднъж да си прав. Моля да се задават и отговарят на въпроси свързани с исляма, а не с другите вярвания. 

преди 4 часа, realno написа:

Можеш нещата по - надолу да ги напишеш по много начини, а не "по единствения (предвиден от Бог) възможен" защото имаш свободна вода да избираш и ум да разсъждаваш, но Бог предварително знае как ще използваш свободната си воля и разум. А за това как ще използваш волята и разума си отговорен само ти и никой друг.

Ако повярвам, че мога да променя това което Бог знае предварително и окончателно, то умът ми вече се е втечнил, той вече не мисли рационално. Даже няма да има с какво да установя, че разумът ми се е втечнил, ще си мисля че съм нормален и Бог ме спасява. Но Бог и това е предвидил, че в царството небесно ще влязат само втечнени мозъци. "Господи, без теб съм луд, с теб - още по-луд!" :D

Бог няма как да умре, а плътта, в която се бе въплътил. Кое е трудно за разбиране, не знам.

Няма нищо трудно за разбиране. Ако изхвърля дрехата си на боклука, седя три дни гол, а после си купя нова дреха, не разбирам защо да правим от това толкова голяма Драма и Жертва?

преди 3 часа, realno написа:

Веднъж да си прав. Моля да се задават и отговарят на въпроси свързани с исляма, а не с другите вярвания. 

лицемерчо, ти си примерът за "другите вярвания". И не се наричат "така", но няма смисъл да се изисква ниво от човек, който е толкова неграмотен.

Освен това - темата е "ИСЛЯМ ЗА ЛЮБОПИТНИ" - а ти не си любопитен. Ти просто си търсиш мегдан да се доказваш вярата си на гърба на исляма. Нито познаваш исляма, нито четеш какво ти пишат, нито търсиш да научиш нещо. Цитираш си произволно и си настояваш на своето - типичен евангелист.

преди 1 минута, Śūnyatā написа:

Няма нищо трудно за разбиране. Ако изхвърля дрехата си на боклука, седя три дена гол, а после си купя нова дреха, не разбирам защо правим от това толкова голяма Драма и Жертва?

проблемът е че се боготвори именно "дрехата"... Това е "драмата" и тя е твърде съществена в тия дебати. И няма как да се замаже със реторични завъртулки.

С нищо не сън заслужил? Ако имаш дете трябвали да заслужава, че  да се жертваш за него? Причината се нарича ЛЮБОВ.

Само че, Бог не се е пожертвал заради никакви грехове, а според версията на християните, е пожертвал сина си.
И ти се радваш, че Христос е пожертван заради твоите грехове, че е бил бит и е страдал на кръста?

Ако повярвам, че мога да променя това което Бог знае предварително и окончателно, то умът ми вече се е втечнил, той вече не мисли рационално. Даже няма да има с какво да установя, че разумът ми се е втечнил, ще си мисля че съм нормален и Бог ме спасява. Но Бог и това е предвидил, че в царството небесно ще влязат само втечнени мозъци. "Господи, без теб съм луд, с теб - още по-луд!" :D

Няма нищо трудно за разбиране. Ако изхвърля дрехата си на боклука, седя три дни гол, а после си купя нова дреха, не разбирам защо да правим от това толкова голяма Драма и Жертва?

Ако е толкова лесно, макар да не си Бог, отиди и направи това, което направи Исус и после ще коментираме пак. 

преди 3 часа, Aumi написа:

Само че, Бог не се е пожертвал заради никакви грехове, а според версията на християните, е пожертвал сина си.
И ти се радваш, че Христос е пожертван заради твоите грехове, че е бил бит и е страдал на кръста?

Тогава и ти пожертвай сина си като е толкова лесно и приятно. Гледай как го измъчват,подиграват и убиват, и се радвай от сърце. 

Относно страданията на Исус не се радвам, но съм Му благодарен, защото с плащането на тази цена, отвори пътя на спасението  на всеки човек включително и за мен, за теб и за всеки друг.

преди 9 минути, realno написа:

Ако е толкова лесно, макар да не си Бог, отиди и направи това, което направи Исус и после ще коментираме пак. 

Не само че не е лесно, но е и невъзможно, защото противоречи на причинно-следствените връзки и времето (непостоянството). Няма никакво разумно обяснение, че може да се случи. 

преди 4 часа, _ramus_ написа:

лицемерчо, ти си примерът за "другите вярвания". И не се наричат "така", но няма смисъл да се изисква ниво от човек, който е толкова неграмотен.

Освен това - темата е "ИСЛЯМ ЗА ЛЮБОПИТНИ" - а ти не си любопитен. Ти просто си търсиш мегдан да се доказваш вярата си на гърба на исляма. Нито познаваш исляма, нито четеш какво ти пишат, нито търсиш да научиш нещо. Цитираш си произволно и си настояваш на своето - типичен евангелист.

проблемът е че се боготвори именно "дрехата"... Това е "драмата" и тя е твърде съществена в тия дебати. И няма как да се замаже със реторични завъртулки.

Ако любопитен означава заблуден и лесно доверчив, явно не съм любопитен, а изпитващ нещата дали са истина или лъжа.

преди 16 минути, Śūnyatā написа:

Не само че не е лесно, но е и невъзможно, защото противоречи на причинно-следствените връзки и времето (непостоянството). Няма никакво разумно обяснение, че може да се случи. 

Понякога не мога да ви разбера. Веднъж казвате / по смисъл/няма как да се обясни Бог и делата Му, защото  Бог е необятен, а следващи момент, сте недоволни, че действията Му противоречат на вашата логика и не Го разбирате.

Ще цитирам Библията: Исая 55:9  Понеже, както небето е по-високо от земята, Така и Моите пътища са по-високи от вашите пътища, И Моите помисли от вашите помисли.

преди 43 минути, realno написа:

изпитващ нещата дали са истина или лъжа.

лицемерчо, на кой ги праскаш тия глупости. Всички тук чудесно са прочели че ти вече си имаш истина и си я доказваш на фона на друга истина, за други хора. ти настояваш че истината е една и ти си тоя, дето я вярва и знае, познава... Така, че ефтините ти игрички са последното нещо, което според собствените ти вярвания твоят бог би одобрил, харесал...

Ти си негативния пример за всички които се съмняват в християнството и тия като теб са хората които биха могли да го загробят. Ако въобще имаше способността да забележиш какви глупости вършиш и колко са нелепи и изпаднали от времето си глупостите които пляскаш...

преди 1 час, realno написа:

Понякога не мога да ви разбера. Веднъж казвате / по смисъл/няма как да се обясни Бог и делата Му, защото  Бог е необятен, а следващи момент, сте недоволни, че действията Му противоречат на вашата логика и не Го разбирате.

Ако не разбираш и неосъзнаваш нещо, не виждам защо трябва да вярваш в него. Така можеш да повярваш във всичко и е безсмислено да спориш с други религии, които вярват по същия начин - без никакви доказателства. Това което пишеш противоречи не само на човешката логика, но и на законите на Вселената.

преди 8 часа, realno написа:

Тогава и ти пожертвай сина си като е толкова лесно и приятно. Гледай как го измъчват,подиграват и убиват, и се радвай от сърце. 

Относно страданията на Исус не се радвам, но съм Му благодарен, защото с плащането на тази цена, отвори пътя на спасението  на всеки човек включително и за мен, за теб и за всеки друг.

Първо, няма никаква логическа причина Бог да пожертва сина си заради чужди грехове.
Второ, това обезсмисля Неговите закони.
Ако един Бог дава заповеди, се очаква да ги изпълнявате. Какъв е смисълът да ви изкупува греховете, без да спазвате заповедите и законите!

Да вярваш, че някой наготово може ще изкупи греховете на трилиони човешки същества, е наивно, елементарно и абсурдно!
Също както да вярваш, че умрели от милиони години, и превърнали се в прах тела, могат да възкръснат наново за вечен живот!

преди 9 часа, Śūnyatā написа:

Ако не разбираш и неосъзнаваш нещо, не виждам защо трябва да вярваш в него. Така можеш да повярваш във всичко и е безсмислено да спориш с други религии, които вярват по същия начин - без никакви доказателства. Това което пишеш противоречи не само на човешката логика, но и на законите на Вселената.

Ще спре да противоречи на логиката ти като спреш да поставяш Бог в рамки и да говориш от Негово име какво можел или не можел да направи. Например няма логика и противоречи на всякакви вселенски закони някой, който е бил в гроба в продължение на 4 дни и вече мирише да възкръсне, но се случва след като идва Исус и заповядва на мъртвия да излезе от гроба. Или пък Исус да влезе в стаята при заключена врата или пък да ходи по водата. Нали?  И като стана въпрос за вселената и законите в нея, забравяш, че вселената е материя, а Бог е дух  и Творец на цялата вселена с всички й закони и като такъв Той е над всякакви закони. 

Така, че умът ни е слаб да си обясним всичко нито логиката ни е като логиката на Бог, затова имаме нужда от вяра в Бога. Йоан 20:29  Исус му казва: Понеже Ме видя, [Томо], ти повярва, блажени ония, които, без да видятса повярвали.

преди 29 минути, realno написа:

Ще спре да противоречи на логиката ти като спреш да поставяш Бог в рамки и да говориш от Негово име какво можел или не можел да направи. Например няма логика и противоречи на всякакви вселенски закони някой, който е бил в гроба в продължение на 4 дни и вече мирише да възкръсне, но се случва след като идва Исус и заповядва на мъртвия да излезе от гроба. Или пък Исус да влезе в стаята при заключена врата или пък да ходи по водата. Нали?  И като стана въпрос за вселената и законите в нея, забравяш, че вселената е материя, а Бог е дух  и Творец на цялата вселена с всички й закони и като такъв Той е над всякакви закони. 

Така, че умът ни е слаб да си обясним всичко нито логиката ни е като логиката на Бог, затова имаме нужда от вяра в Бога. Йоан 20:29  Исус му казва: Понеже Ме видя, [Томо], ти повярва, блажени ония, които, без да видятса повярвали.

Вярата не е обективна реалност, тя е фикция на един слаб ум, нали? То ти говориш от негово име, без да имаш и най-малка представа какво стои зад концепцията която използваш. Аз само задавам въпроси и анализирам. Има логика нещо противоречащо на законите на Вселената и времето изобщо да не се случило, нали?

ти повярва, блажени ония, които, без да видят, са повярвали - колко егоудобно, лесно, без усилия и втечняващо... чиста и незамърсена слепота.

преди 3 часа, Aumi написа:

Първо, няма никаква логическа причина Бог да пожертва сина си заради чужди грехове.
Второ, това обезсмисля Неговите закони.
Ако един Бог дава заповеди, се очаква да ги изпълнявате. Какъв е смисълът да ви изкупува греховете, без да спазвате заповедите и законите!

Да вярваш, че някой наготово може ще изкупи греховете на трилиони човешки същества, е наивно, елементарно и абсурдно!
Също както да вярваш, че умрели от милиони години, и превърнали се в прах тела, могат да възкръснат наново за вечен живот!

"Първо, няма никаква логическа причина Бог да пожертва сина си заради чужди грехове."

Твоята логика не е Божията логика. Но все пак  ще ти кажа и то за пореден път, че причината Бог да пожертва Сина си, е любовта Му към човека: Йоан 3:16  Защото Бог толкова възлюби света, че даде Своя Единороден Син, за да не погине ни един, който вярва в Него, но да има вечен живот:

Втората причина Исус да умре е защото греха според Библията се заличава единствени и само чрез проливане на кръв. В стария завет това ставаше чрез жертва на животни, но се видя, че тази жертва неспособна да за личава греховете на хората Евреи 10:4 Защото не е възможно кръв от юнци и от козли да отмахне грехове.  

Поради тези две по горе причини Бог плати цената за нашето спасение от греховете като пожертва Сина, който стана съвършена жертва за греховете на всички хора. 

"Второ, това обезсмисля Неговите закони."

Кои Негови закони?

"Ако един Бог дава заповеди, се очаква да ги изпълнявате. Какъв е смисълът да ви изкупува греховете, без да спазвате заповедите и законите"

Евреи 10:26  Защото, ако съгрешаваме самоволно, след като сме познали истината, не остава вече жертва за грехове,

"Да вярваш, че някой наготово може ще изкупи греховете на трилиони човешки същества, е наивно, елементарно и абсурдно!"

Може да е "наивно, елементарно и абсурдно" за теб, но не и за Бог. 

Лука 18:26 А ония, които чуха това рекоха: Тогава кой може да се спаси? space.gif
27 А Той каза: Невъзможното за човеците за Бога е възможно.

Лука 1:37  Защото за Бога няма невъзможно нещо.

преди 32 минути, Śūnyatā написа:

Вярата не е обективна реалност, тя е фикция на един слаб ум, нали? То ти говориш от негово име, без да имаш и най-малка представа какво стои зад концепцията която използваш. Аз само задавам въпроси и анализирам. Има логика нещо противоречащо на законите на Вселената и времето изобщо да не се случило, нали?

ти повярва, блажени ония, които, без да видят, са повярвали - колко егоудобно, лесно, без усилия и втечняващо... чиста и незамърсена слепота.

"Вярата не е обективна реалност, тя е фикция на един слаб ум, нали? "

Ако това, което казваш е вярно означава, че си най - слабоумни човек /него казвам за да те обиждам/, защото всеки ден вършиш много неща с вяра дори и без да го осъзнаваш. С вяра отиваш на лекар. С вяра се качваш в колата си и вярваш, че ще стигнеш там за където си стигнал. С вяра си купуваш храна, за която вярваш, че е не е отровна. Вечер ляга с вярата, че утре ще се събудиш. С вяра се покланяш на Буда и вярваш, че не е идол. Нали. Вярата е неизменна част от ежедневието ни. 

Но за да разбереш, че вярата в Исус не е само абстракция прочети за реалните чудеса, които стават в Негово име и за реалното Му явяване на много хора. 

"То ти говориш от негово име, без да имаш и най-малка представа какво стои зад концепцията която използваш. "

Не говоря нищо повече от това, което е записано в Библията и по начина по който ни се разкрива Бог в нея. Не знам ти откъде си изваждаш изводите за това, какво може или не може да върши Бог.

преди 1 час, realno написа:

"Вярата не е обективна реалност, тя е фикция на един слаб ум, нали? "

Ако това, което казваш е вярно означава, че си най - слабоумни човек /него казвам за да те обиждам/, защото всеки ден вършиш много неща с вяра дори и без да го осъзнаваш. С вяра отиваш на лекар. С вяра се качваш в колата си и вярваш, че ще стигнеш там за където си стигнал. С вяра си купуваш храна, за която вярваш, че е не е отровна. Вечер ляга с вярата, че утре ще се събудиш. С вяра се покланяш на Буда и вярваш, че не е идол. Нали. Вярата е неизменна част от ежедневието ни. 

Но за да разбереш, че вярата в Исус не е само абстракция прочети за реалните чудеса, които стават в Негово име и за реалното Му явяване на много хора. 

"То ти говориш от негово име, без да имаш и най-малка представа какво стои зад концепцията която използваш. "

Не говоря нищо повече от това, което е записано в Библията и по начина по който ни се разкрива Бог в нея. Не знам ти откъде си изваждаш изводите за това, какво може или не може да върши Бог.

Почвам отзад напред. Не говориш нищо повече от това, което е записано в Библията. Мислиш си, че щом си прочел нещо, значи си го разбрал. Не осъзнаваш колко си личи липсата ти на осъзнаване във всичко това, което пишеш. Вярата и фанатизма са неразривно свързани с егото и това, което без основания екстраполирате до душа или неизменна същност. Такова нещо няма, не се наблюдава, затова и наполовина не е реалност. Един въпрос имам към теб, по възможност ми отговори искрено. Не усещаш ли как егото си играе с теб: наглостта, гордостта, високомерието, липсата на смирение и състрадание, на които си проводник понякога?

Това за вярата във всекидневието в някоя брошура на християнската пропаганда ли го прочете? Съвсем искрено мога да ти заявя, че напълно осъзнавам, че ако отида на лекар може да ме излекува, може и да ме затрие. Не вярвам че щом шофирам аз и Бог е с мен няма вероятност да вляза във всекидневната хроника на труповете по пътищата, защото лично съм вадил десетки човеци от такива ситуации, като никой от тях не е вярвал, че ще му се случи това преди да тръгне. Когато си купувам храна знам че е отровна, защото вече са отровени, въздухът, земята и водите. Вечер лягам, но знам че един ден няма да се събудя и ще умра по една от множеството причини, които ще обусловят този факт. 

И последно, не вярвам в Буда като в идол или бог. Буда е бил обикновен човек, като теб и мен. Буда е бил войн (кшатрия) от кланът Шакя. Поставил си е благородна цел и се е опитал да я реализира, успял е, проявил е безкрайно състрадание към всичко във Вселената, започнал е да учи Дхарма и затова го наричаме Учител, Муни, Шакямуни. Дълги години практикувал, медитирал, не вярвал на всичко което му говорели и го учели, а сам го изпитвал, докато един ден не открил Източникът на всички страдания. Тогава осъзнал зависимостта си от егото, празнотата и нереалността на всичките заблуди, желания и ненавист, които считал за "аз" и "мое". Пуснал се от егото си и реализирал безстрашието. Губейки зависимостта и страха си от страданията, смъртта и всички Богове - реализирал Нирвана.

преди 1 час, Śūnyatā написа:

Почвам отзад напред. Не говориш нищо повече от това, което е записано в Библията. Мислиш си, че щом си прочел нещо, значи си го разбрал. Не осъзнаваш колко си личи липсата ти на осъзнаване във всичко това, което пишеш. Вярата и фанатизма са неразривно свързани с егото и това, което без основания екстраполирате до душа или неизменна същност. Такова нещо няма, не се наблюдава, затова и наполовина не е реалност. Един въпрос имам към теб, по възможност ми отговори искрено. Не усещаш ли как егото си играе с теб: наглостта, гордостта, високомерието, липсата на смирение и състрадание, на които си проводник понякога?

Това за вярата във всекидневието в някоя брошура на християнската пропаганда ли го прочете? Съвсем искрено мога да ти заявя, че напълно осъзнавам, че ако отида на лекар може да ме излекува, може и да ме затрие. Не вярвам че щом шофирам аз и Бог е с мен няма вероятност да вляза във всекидневната хроника на труповете по пътищата, защото лично съм вадил десетки човеци от такива ситуации, като никой от тях не е вярвал, че ще му се случи това преди да тръгне. Когато си купувам храна знам че е отровна, защото вече са отровени, въздухът, земята и водите. Вечер лягам, но знам че един ден няма да се събудя и ще умра по една от множеството причини, които ще обусловят този факт. 

И последно, не вярвам в Буда като в идол или бог. Буда е бил обикновен човек, като теб и мен. Буда е бил войн (кшатрия) от кланът Шакя. Поставил си е благородна цел и се е опитал да я реализира, успял е, проявил е безкрайно състрадание към всичко във Вселената, започнал е да учи Дхарма и затова го наричаме Учител, Муни, Шакямуни. Дълги години практикувал, медитирал, не вярвал на всичко което му говорели и го учели, а сам го изпитвал, докато един ден не открил Източникът на всички страдания. Тогава осъзнал зависимостта си от егото, празнотата и нереалността на всичките заблуди, желания и ненавист, които считал за "аз" и "мое". Пуснал се от егото си и реализирал безстрашието. Губейки зависимостта и страха си от страданията, смъртта и всички Богове - реализирал Нирвана.

"Мислиш си, че щом си прочел нещо, значи си го разбрал. Не осъзнаваш колко си личи липсата ти на осъзнаване във всичко това, което пишеш."

Със сигурност има много неща, които не разбирам в написаното в Библията, защото е необятна, но относно Бог мога да ти кажа, че съм убеден и осъзнал, че не трябва да се постава в човешки рамки и разбирания както си позволявате да правите. Попитах ви, но не посочихте изворите, от които черпите информация за това какво може да прави един Бог и какво може да не прави. Убеждавам се, че това са си ваши човешки представи и вярвания родени във ограничения ви човешки ум. 

"Един въпрос имам към теб, по възможност ми отговори искрено. Не усещаш ли как егото си играе с теб: наглостта, гордостта, високомерието, липсата на смирение и състрадание, на които си проводник понякога?"

И друг път мисля, че сте ме питали затова, но не бъркай увереността ми във това, което вярвам с гордост, високомерие и липса на състрадание и смирение, защото най - малко не ме познаваш лично. Освен това ако погледнем какво се казва за гордостта, високомерието и липсата на смирение /което пак е гордост/, ще излезе, че отхвърлящите истината на Библията за Бог и своето греховно състояние са горди и бунтовни за Бог.

Езекиил 2:3 
И рече ми: Сине човешки, аз те изпращам при израилтяните, при бунтовни люде, които въстанаха против Мене; те и бащите им са престъпвали Моите думи дори до тоя днешен ден.

"Това за вярата във всекидневието в някоя брошура на християнската пропаганда ли го прочете? Съвсем искрено мога да ти заявя, че напълно осъзнавам, че ако отида на лекар може да ме излекува, може и да ме затрие. Не вярвам че щом шофирам аз и Бог е с мен няма вероятност да вляза във всекидневната хроника на труповете по пътищата, защото лично съм вадил десетки човеци от такива ситуации, като никой от тях не е вярвал, че ще му се случи това преди да тръгне. Когато си купувам храна знам че е отровна, защото вече са отровени, въздухът, земята и водите. Вечер лягам, но знам че един ден няма да се събудя и ще умра по една от множеството причини, които ще обусловят този факт. "

Повярвах ти. Ти повярва ли си?

"И последно, не вярвам в Буда като в идол или бог. Буда е бил обикновен човек, като теб и мен. Буда е бил войн (кшатрия) от кланът Шакя. Поставил си е благородна цел и се е опитал да я реализира, успял е, проявил е безкрайно състрадание към всичко във Вселената, започнал е да учи Дхарма и затова го наричаме Учител, Муни, Шакямуни. Дълги години практикувал, медитирал, не вярвал на всичко което му говорели и го учели, а сам го изпитвал, докато един ден не открил Източникът на всички страдания. Тогава осъзнал зависимостта си от егото, празнотата и нереалността на всичките заблуди, желания и ненавист, които считал за "аз" и "мое". Пуснал се от егото си и реализирал безстрашието. Губейки зависимостта и страха си от страданията, смъртта и всички Богове - реализирал Нирвана."

Тогава защо го поставят в храмовете си и му се молят, кланят и принасят жертви като на Бог? И ако това за Буда е истина тогава с какво той превъзхожда Исус? И от къде си сигурен, че това, което Буда е казал е истина, а не заблуда? Как си го проверил? 

С последните си въпроси рискуваме да изместим темата на форума и да се отдадем на философстване, което не е добре.

преди 3 часа, realno написа:

Но все пак  ще ти кажа и то за пореден път, че причината Бог да пожертва Сина си, е любовта Му към човека: Йоан 3:16  Защото Бог толкова възлюби света, че даде Своя Единороден Син, за да не погине ни един, който вярва в Него, но да има вечен живот:

Втората причина Исус да умре е защото греха според Библията се заличава единствени и само чрез проливане на кръв. В стария завет това ставаше чрез жертва на животни, но се видя, че тази жертва неспособна да за личава греховете на хората Евреи 10:4 Защото не е възможно кръв от юнци и от козли да отмахне грехове.  

Поради тези две по горе причини Бог плати цената за нашето спасение от греховете като пожертва Сина, който стана съвършена жертва за греховете на всички хора. 

преди 37 минути, realno написа:

Със сигурност има много неща, които не разбирам в написаното в Библията, защото е необятна, но относно Бог мога да ти кажа, че съм убеден и осъзнал, че не трябва да се постава в човешки рамки и разбирания

В случая самият ти правиш това, което пишеш, че не трябва да се прави.

Какво значи, че Бог е дал своя единороден син, след като след това Сина възкръсва? Какво е дал Бог, след като после даденото се връща при него? Нещо да е пожертвал Бог? Нещо от което завинаги да се откаже? Темата не е подходяща за да си пишем какво е жертва и какъв е смисъла от нея. Пък и се съмнявам, че ще има полза.

преди 44 минути, realno написа:

Щом вярваш и си уверен, че е достатъчно облягайки се на няколко враждебни спрямо закона за причинно-следствените връзки и времето (непостоянството) дедукции да те надарят с вечност, и че така ще станеш недосегаем за прахта и свободен от страданието, то аз нямам повече какво да добавя.

преди 7 часа, realno написа:

"Първо, няма никаква логическа причина Бог да пожертва сина си заради чужди грехове."

Твоята логика не е Божията логика. Но все пак  ще ти кажа и то за пореден път, че причината Бог да пожертва Сина си, е любовта Му към човека: Йоан 3:16  Защото Бог толкова възлюби света, че даде Своя Единороден Син, за да не погине ни един, който вярва в Него, но да има вечен живот:

"Второ, това обезсмисля Неговите закони."

Кои Негови закони?

"Ако един Бог дава заповеди, се очаква да ги изпълнявате. Какъв е смисълът да ви изкупува греховете, без да спазвате заповедите и законите"

Евреи 10:26  Защото, ако съгрешаваме самоволно, след като сме познали истината, не остава вече жертва за грехове,

"Да вярваш, че някой наготово може ще изкупи греховете на трилиони човешки същества, е наивно, елементарно и абсурдно!"

Може да е "наивно, елементарно и абсурдно" за теб, но не и за Бог. 

Лука 18:26 А ония, които чуха това рекоха: Тогава кой може да се спаси? space.gif
27 А Той каза: Невъзможното за човеците за Бога е възможно.

Лука 1:37  Защото за Бога няма невъзможно нещо.

Според твоята елементарна логика, излиза, че Бог обича човека, но не обича сина си, защото заради греховете ви го изпраща на страдание и смърт! Което разбира се е наивно и абсурдно!

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.