Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Ислям (за любопитни) - част втора

Featured Replies

преди 40 минути, realno написа:

Матей 1:21  Тя ще роди син, когото ще наречеш Исус; защото Той е Който ще спаси людете Си от греховете им.

Да, де, може да се разбира: тези които следват примера му. Къде пише, че тези, които вярват в Бог, но не последват примера на Христос ще бъдат спасени? Защо изключваш възможности, които не отговарят на възгледите ти?

• Отговори 5,4k
  • Прегледи 410,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Да видим какво е предписано за християните в Библията по въпроса за убийството с камъни: Йоан 8:7 Но като постоянствуваха да Го питат, Той се изправи и рече им: Който от вас е

• И с юдаизма (в оргинал). Алия само ще ви каже,че Мутазилите не се считат за мюсюлмани според Исляма. А философия и мистика в Исляма няма. Няма да я подкрепя. Аз приемам всичко,което

• Пророкът се е въздигнал от непостроена джамия намираща се в християнската държава Византия! Няма как да се издигне човек от Джамия, построена след смъртта му /Говоря за Ал Акса /!. И съответно няма к

Публикувани изображения

преди 45 минути, realno написа:

Прошката няма сила ако не си повярвал в Исус. Той може да е умрял, да е пролял кръвта си, но това няма да те ползва, ако Го отричаш, не искаш да имаш взаимоотношения с Него и не живееш Библията. 

Тук е същото - даже в по-голяма степен. Вярата не е достатъчна, а само необходимо условие. Правиш ли разлика. Ясно се казва, че не само трябва да вярваш, но и да живееш библията. Твоят живот колко близко е до този на Исус? Той се е отказал от всичко земно, а ти? Пишеш все едно религията ти има нужда от доказване. А ти самият изобщо не разбираш какво пише в библията.

преди 1 минута, Anjel Dimitrov написа:

Точно ти ще се озовеш при лукавия,защото си в заблуда и отхвърляш стария завет.Мен не ме мисли ,аз съм получил доказателствата си ,че ще съм в рая и то не веднъж.

Кога съм отхвърлил стария завет? Ти виждаш ли се какво пишеш или някой друг пише вместо теб? Покажи ми, къде съм написал, че не признавам СЗ, после аз ще ти покажа, цитатите от там, които непрекъснато давам за да потвърдя думите си за разлика от теб, който цитираш избирателно, изключвайки контекста. 

преди 5 минути, Shiniasu написа:

Тук е същото - даже в по-голяма степен. Вярата не е достатъчна, а само необходимо условие. Правиш ли разлика. Ясно се казва, че не само трябва да вярваш, но и да живееш библията. Твоят живот колко близко е до този на Исус? Той се е отказал от всичко земно, а ти? Пишеш все едно религията ти има нужда от доказване. А ти самият изобщо не разбираш какво пише в библията.

Яков 2:19  Ти вярваш, че има само един Бог, добре правиш; и бесовете вярват и треперят.

Има два вида вяра, така като на бесовете, които вярват, но не се спасяват и друга вяра, която те кара да обичаш Исус и го следваш и те спасява. 

Вярата не е за пренебрегване, защото тя променя живота ти. Исус го нарича новораждане. Апостола каза, че стария човек умира, а на негово място се ражда нов човек. Едно и също е . Ако нямаш тази вяра, която те променя, делата няма да ти помогнат, ако въобще ги има. Но ако тази вяра я има дори и да се случи да съгрешиш, когато поискаш прошка, Бог ще ти прости, защото знае, че си нов човек, новороден, и не се удоволстваш да вършиш грях. Когато имаш тази вяра ще имаш и силата на Святия Дух да живееш и разбираш Библията, но ако не вярваш, това е невъзможно. Така, че вярата в Исус е важна, защото тя е основата на всичко. Всичко останало е плод на тази вяра. Не можеш да отделиш вярата и делата, все едно да отделиш плода от дървото. Ако няма "дървото"  вяра, няма да го има "плода" добри дела. 

Матей 12:33 Или направете дървото добро, и плода му добър; или направете дървото лошо, и плода му лош; защото от плода се познава дървото.

Матей 23:25 Горко вам, книжници и фарисеи, лицемери! защото чистите външността на чашата и блюдото, а отвътре те са пълни с грабеж и насилие. space.gif
26 Слепи фарисеино! очисти първо вътрешността на чашата и блюдото, за да бъде и външността им чиста.
space.gif
space.gif

space.gif
space.gif
space.gif
преди 49 минути, realno написа:

Вярата не е за пренебрегване, защото тя променя живота ти. Исус го нарича новораждане. Апостола каза, че стария човек умира, а на негово място се ражда нов човек. Едно и също е . Ако нямаш тази вяра, която те променя, делата няма да ти помогнат, ако въобще ги има.

Тръгваш от "вярата не е за пренебрегване" и стигаш до това, че вярата е задължителна. И колко удобно е да очакваш, че Бог ще ти прости. Но след като вече вярваш в Христос, след като вече си "новороден", както се изразяваш, тогава вече нямаш оправдание за грешките си. Оправданията са за незнаещите и за невежите.

преди 16 часа, _ramus_ написа:

И в Корана има "доста трески за дялане" - както е всяко писание за бог. Има проблеми, несходства, разминавания. И в него са налице дописвания, интерпретации, и в него си личи печатът на времето, нравите, бита и култура... които нямат много общо с такива по други места по света. Сред Корана и света на Исляма има доста търкания - както са налични такива и в християнство и юдеизъм... и на други като тях, по човешкия свят... 

https://www.vesti.bg/lyubopitno/koj-naistina-e-napisal-korana-6094545

преди 3 часа, Shiniasu написа:

Значи Христос се е принесъл в жертва на Бог. Бог е пратил на земята Христос, за да може той да му се принесе в жертва. И понеже ние също сме синове божии, което означава, че също сме на земята по волята на Бог, то от нас какво се очаква?

Точно! Какъв е тоя Бог, който жертва себе си ...на Бог?!

преди 7 часа, realno написа:

Бадр, не приляга на претенциите ти всеки път вместо да отговориш на въпросите ми да започваш с нападки и обидни епитети. С това Корана няма да го направиш по истински, нито Библията по лоша както се опитваш. Съсредоточи се и вложи силите и разума си да отговориш логично на въпросите ми или си признай, че нямаш отговори на моите въпроси. 

Постоянно ме упрекваш, че съм неук, прост или какъв не, но по никакъв начин не го доказваш. Разрови се в дебелите си книги, помоли някой за помощ ако желаеш и ми докажи, че греша и ще призная, че бил прав. Другото е празни приказки и хабене на време от твоя страна. 

Тук няма никакви обидни епитети.Разбира се, че те упреквам за проявяваната от теб простотия.Не може, не е допустимо - да участваш в дискусия по дадена материя и да не знаеш нейните елементарни основи.След като си решил да участваш си длъжен да ги знаеш и безусловно да се придържаш към тях.

Не може да ти посочвам ясно и недвусмислено доказателство, а ти да ми плямпаш простотии.Съгласно и християнската теология -  Бог е всезнаещ.Няма нещо което, той не знае.

След като някой твърди, че не знае нещо, то той няма как да бъде Бог.Още повече същият някой посочва Бога и твърди че само Бог знае.

Дори в ежедневната лексика се употребява израза:  "Само Бог знае".

Хайде да те видим сега дали ще признаеш фактите или пак ще ми пишеш глупости.Затова и не си хабя времето, защото ти от огромна амбиция, плюс  склонност към лъжене  и шикалкавене  се опитваш да компенсираш  очевидната несъстоятелност на евангелистката доктрина. 

преди 5 часа, Aumi написа:

Точно! Какъв е тоя Бог, който жертва себе си ...на Бог?!

Че има ли някой Друг, на когото да се жертва. При положение че е всичко.

преди 9 часа, witness написа:

Че има ли някой Друг, на когото да се жертва. При положение че е всичко.

Не виждате ли абсурдността на твърдението, че Бог жертва себе си на Бог!

Или че принася в жертва себе си на себе си!

на ‎17‎.‎5‎.‎2019‎ г. в 8:06, realno написа:

Отговори ми на въпроса: Ако Бог реши може ли да се въплъти в човешко тяло или не? Това възможно ли е за Бог? 

А ти вярваш ли, че Бог може да се въплъти в слон?

И защо не, след като милиони индуси вярват в Ганеша - богът слон?!

РезÑлÑÐ°Ñ Ñ Ð¸Ð·Ð¾Ð±Ñажение за ганеÑа

преди 13 часа, badr написа:

Тук няма никакви обидни епитети.Разбира се, че те упреквам за проявяваната от теб простотия.Не може, не е допустимо - да участваш в дискусия по дадена материя и да не знаеш нейните елементарни основи.След като си решил да участваш си длъжен да ги знаеш и безусловно да се придържаш към тях.

Не може да ти посочвам ясно и недвусмислено доказателство, а ти да ми плямпаш простотии.Съгласно и християнската теология -  Бог е всезнаещ.Няма нещо което, той не знае.

След като някой твърди, че не знае нещо, то той няма как да бъде Бог.Още повече същият някой посочва Бога и твърди че само Бог знае.

Дори в ежедневната лексика се употребява израза:  "Само Бог знае".

Хайде да те видим сега дали ще признаеш фактите или пак ще ми пишеш глупости.Затова и не си хабя времето, защото ти от огромна амбиция, плюс  склонност към лъжене  и шикалкавене  се опитваш да компенсираш  очевидната несъстоятелност на евангелистката доктрина. 

"да участваш в дискусия по дадена материя и да не знаеш нейните елементарни основи."

Не си прав. Елементарна основа в дискусия е да цитираш фактите в пълния им контекст, а не избирателно с цел манипулиране, както ти правиш. Когато изваждаш цитат на ап. Павел извади и другите му цитати, за да се разбере за кого говори.  Не е правилно да извадиш една думичка или един цитат и да го тълкуваш, защото значението на думата или цитата зависят от неговия контекст.  Това може да е практика в исляма да се вадят отделни аяти извън контекста им и да се тълкуват, но в християнството това се приема за неправилно.

"Хайде да те видим сега дали ще признаеш фактите или пак ще ми пишеш глупости"

Щом като искаш да видим фактите нека ги видим. Но нека да видим всички факти, а не един , избран, който уж "доказвал нещо си. 

1. Пророчествата се изпълняват дословно и прецизно в Исус и в никой друг - раждане, служение, смърт и цел на смъртта, възкресение . Факт.

2. Исус върши знамения, които свидетелстват, че е Месията и Спасителя на света. Факт

3. Прощава грехове. Факт.

4. Възкръсна. Факт

5. Възнася се на Небето при Отца. Факт

6. След възкресението се явява в продължение на 40 дни на своите ученици. Факт.

7. Явява се на Павел и променя живота му. Факт.

8. И днес се явява и променя животи. Факт.

9. И днес при молитва в Неговото Име стават чудеса и демони напускат обладаните. Факт.

Кой може това освен Бог? 

Защо някои факти ги виждаш, а други отказваш да видиш? Ако търсиш и доказваш истината не е ли нормално и правилно да се изкарат на масата всички факти? А те говорят само едно, че Исус е Господ и Бог.

Продължаваш да избягваш отговори за исляма. Вземи пример от мен. Въпреки, да знам, че няма да приемеш доводите ми аз пак си правя труда да ти отговарям, защото съм убеден в истинността на това, което вярвам. Ако и ти си уверен във вярата си, отговори ми на поставените въпроси без да се съобразяваш с моето мнение. 

Обикновено някой се срамува от хорското мнение, защото вътрешно знае, че това, в което вярва е заблуда. Никой не се срамува от истината дори за някои да звучи като глупост или да прилича на "език на омразата". 

преди 1 минута, realno написа:

Факт.

бебчо, пишеш глупости. Та ти си нямаш идея какво означава за сериозните хора думичката ФАКТ. За несериозните има подобна думичка - тя е ФАК.

Нищо от това, дето пляскаш не са факти. Нито едно... Сърдиш се че никой не те взима насериозно и се шегуват с теб, но няма как да е по друг начин. Неграмотен човек, който се имитира на мислещ, с готови шаблончета от думички и мисли, заучени да бъдат повтаряни... Сто пъти пишеш едно и също, и не можеш да спреш. Няма как да спреш - те тия като теб нямат спирачки...

преди 1 час, Aumi написа:

Не виждате ли абсурдността на твърдението, че Бог жертва себе си на Бог!

Или че принася в жертва себе си на себе си!

Въпрос на тълкуване на "Бог" и на "себе си". Ако се придържаме към разделението дух, душа и тяло, то човекът жертва тялото си, т.е. земните си желания чрез душата за да може по този начин да се свърже съзнателно с духа. Едно и също нещо навсякъде, във всички религии, но обяснено по различен начин. 

преди 3 часа, realno написа:

Възкръсна. Факт.

Апостол Павел не пише че възкресението за него е факт, а само че се надява да стане факт.

Споделям същата надежда в Бога, която имат и те надеждата, че ще има възкресение и за праведните, и за неправедните.

Деяния 24:15

Надеждата не е факт, а душевно състояние, свързано с очакването на нещо хубаво, благоприятно.

преди 1 час, Śūnyatā написа:

Апостол Павел не пише че възкресението за него е факт, а само че се надява да стане факт.

Споделям същата надежда в Бога, която имат и те надеждата, че ще има възкресение и за праведните, и за неправедните.

Деяния 24:15

Надеждата не е факт, а душевно състояние, свързано с очакването на нещо хубаво, благоприятно.

"Апостол Павел не пише че възкресението за него е факт, а само че се надява да стане факт."

:cool:

2 Тим. 1:1 Павел, с Божията воля апостол Исус Христов, за прогласяване обещания живот, който е в Христа Исуса.

2 Тим 2:8 Помни Исуса Христа, от Давидовото потомство, Който възкръсна от мъртвите според моето благовестие;

П.С. Според друг потребител на форума / няма да му казвам името/, това не е факт. Явно нещо е факт само когато ни харесва. 

преди 37 минути, realno написа:

"Апостол Павел не пише че възкресението за него е факт, а само че се надява да стане факт."

:cool:

2 Тим. 1:1 Павел, с Божията воля апостол Исус Христов, за прогласяване обещания живот, който е в Христа Исуса.

2 Тим 2:8 Помни Исуса Христа, от Давидовото потомство, Който възкръсна от мъртвите според моето благовестие;

Прогласяването на обещание не е факт, политиците използват този трик срещу вярващите им лековерни (naive person, разг.easy meat), прости хора, с цел лично облагодетелстване. Ти помниш ли кога Исус умря, диагностицира ли го като мъртъв и след три дни да го видя жив? Помниш че нещо си прочел и вярваш (вярата също не е факт) и се надяваш, че няма да се превърнеш в прах и пустота.

Мога да дам различно благовестие: Ти никога не си се раждал и никога няма да умреш. Съществуването ти е като сън, илюзия и никаква мисъл, вяра или надежда няма как да промени този факт. Сънуваш защото съществуваш  и съществуваш защото сънуваш.

преди 16 минути, Śūnyatā написа:

Прогласяването също не е синоним на факт. Ти помниш ли кога Исус умря, диагностицира ли го като мъртъв и след три дни го видя жив? Помниш че нещо си прочел и вярваш и се надяваш, че няма да се превърнеш в прах и пустота.

Мога да дам различно благовестие: Ти никога не си се раждал и никога няма да умреш. Съществуването ти е като сън, илюзия и никаква мисъл, вяра или надежда няма как да промени този факт. Сънуваш защото съществуваш  и съществуваш защото сънуваш.

"Прогласяването също не е синоним на факт. "

Обраното е лъжесвидетелтсво. Мислиш ли, че някой ще умре за лъжа? Особено Павел, който по образование е бил богослов по юдаизъм / не по християнство/, учил е при най - добрия еврейски учител за времето си ще се плюе на името, образованието, бъдещето и живота си за една лъжа? 

"Ти помниш ли кога Исус умря, диагностицира ли го като мъртъв и след три дни го видя жив?"

По твоята логика всеки умрял преди нашето раждане не е съществувал, защото лично не сме констатирали смъртта му. Това важи и за твоя Буда на кого се надяваш да те спаси или так както се нарича. 

Осъзнаваш ли , че в отчаянието си да  изкараш истината лъжа, започваш да пишеш нелепости. 

преди 25 минути, realno написа:

"Прогласяването също не е синоним на факт. "

Обраното е лъжесвидетелтсво. Мислиш ли, че някой ще умре за лъжа? Особено Павел, който по образование е бил богослов по юдаизъм / не по християнство/, учил е при най - добрия еврейски учител за времето си ще се плюе на името, образованието, бъдещето и живота си за една лъжа? 

"Ти помниш ли кога Исус умря, диагностицира ли го като мъртъв и след три дни го видя жив?"

По твоята логика всеки умрял преди нашето раждане не е съществувал, защото лично не сме констатирали смъртта му. Това важи и за твоя Буда на кого се надяваш да те спаси или так както се нарича. 

Осъзнаваш ли , че в отчаянието си да  изкараш истината лъжа, започваш да пишеш нелепости. 

Всички загинали в разните му там войни (вкл. кръстонисните походи срещу мюсюлманите) са загинали заради разни обещания и откровени лъжи. Сред тях е имало и богослови. Войната е зло. Да използваш зло срещу злото - също. 

Няма факти на който да се осланяш, че някой от миналото 100%  е съществувал, защото "факти" могат да бъдат изфабрикувани, ако има кой да им вярва. 

Буда няма как да ме спаси, ако е съществувал изобщо, защото няма какво да спасява. Как се спасяват блянове и мечти?

преди 3 минути, Śūnyatā написа:

Всички загинали в разните му там войни (вкл. кръстонисните походи срещу мюсулманите) са загинали заради разни обещания и откровени лъжи. Сред тях е имало и богослови. Войната е зло. Да използваш зло срещу злото - също. 

Няма факти, някой от миналото 100% да е съществувал, защото "факти" могат да бъдат изфабрикувани, ако има кой да вярва в тях. 

Буда няма как да ме спаси, ако е съществувал изобщо, защото няма какво да спасява. Как се спасяват блянове и мечти?

"загинали заради разни обещания и откровени лъжи."

Никой не би умрял за лъжа,  ако знае, е лъжа. Но много хора умират за лъжи, защото не знаят, че са лъжи., а си мислят, че следват истината.  

"Буда няма как да ме спаси, ако е съществувал изобщо, защото няма какво да спасява. "

Но му вярваш, въпреки, че не си сигурен в съществуването му. Много разумно няма що?

преди 22 минути, realno написа:

"загинали заради разни обещания и откровени лъжи."

Никой не би умрял за лъжа,  ако знае, е лъжа. Но много хора умират за лъжи, защото не знаят, че са лъжи., а си мислят, че следват истината.  

"Буда няма как да ме спаси, ако е съществувал изобщо, защото няма какво да спасява. "

Но му вярваш, въпреки, че не си сигурен в съществуването му. Много разумно няма що?

Ти също не знаеш, дали не вярваш на лъжи, защото нямаш факти. Мислиш си, че следваш истината. 

Не вярвам на нищо без да съм го анлизирал чрез разума и съгласувал  с опита. Едва след това го приемам, но само като относителна истина, не и като абсолютна.

преди 1 минута, realno написа:

Буда дава преди всичко личен пример. Христос не прави нещо по-различно и никъде не е казал някой да вярва в него, но да го следват:

"22 Но Исус му рече: Върви след Мене, и остави мъртвите да погребат своите мъртъвци."

"43 На другия ден Исус възнамери да отиде в Галилея; и намира Филипа и му казва: Дойди след Мене."

"27 След това Исус като излезе, видя един бирник, на име Левий, седящ в бирничеството, и рече му: Върви след Мене.

28 Той остави всичко, стана и тръгна след Него."

защото вярата не може да замести нуждата от лични усилия, а храмът се строи с човешки ръце и крака.

преди 10 минути, Shiniasu написа:

Буда дава преди всичко личен пример. Христос не прави нещо по-различно и никъде не е казал някой да вярва в него, но да го следват:

"22 Но Исус му рече: Върви след Мене, и остави мъртвите да погребат своите мъртъвци."

"43 На другия ден Исус възнамери да отиде в Галилея; и намира Филипа и му казва: Дойди след Мене."

"27 След това Исус като излезе, видя един бирник, на име Левий, седящ в бирничеството, и рече му: Върви след Мене.

28 Той остави всичко, стана и тръгна след Него."

защото вярата не може да замести нуждата от лични усилия, а храмът се строи с човешки ръце и крака.

"никъде не е казал някой да вярва в него, но да го следват:"

Йоан 10:38 но ако ги върша, то, макар да не вярвате на Мене, вярвайте на делата, за да познаете и разберете, че Отец е в Мене, и Аз в Отца.

Йоан 14:1  Да се не смущава сърцето ви; вие вярвате в Бога, вярвайте и Мене.

Йоан 14:11  Вярвайте Ме, че Аз съм в Отца и че Отец е в Мене; или пък вярвайте Ме поради самите дела.

Йоан 1:50 Исус в отговор му каза: Понеже ти рекох видях те под смоковницата, вярваш ли? Повече от това ще видиш.

Йоан 9:35 Чу Исус, че го изпъдили вън, и, като го намери, рече: Ти вярваш ли в Божия Син?

Марк 16:16  Който повярва и се кръсти ще бъде спасен; а който не повярва ще бъде осъден.

Йоан 4:48  Тогава Исус му рече: Ако не видите знамения и чудеса никак няма да повярвате.

Само усилията за добри дела, без вярата в Исус , че е Господ и Бог няма да спаси никого.

преди 2 минути, realno написа:

Йоан 10:38 но ако ги върша, то, макар да не вярвате на Мене, вярвайте на делата, за да познаете и разберете, че Отец е в Мене, и Аз в Отца.

Йоан 14:1  Да се не смущава сърцето ви; вие вярвате в Бога, вярвайте и Мене.

Йоан 14:11  Вярвайте Ме, че Аз съм в Отца и че Отец е в Мене; или пък вярвайте Ме поради самите дела.

Тези цитати само подкрепят написаното от мен. Христос иска хората да вярват заради делата му. Освен това никъде в написаното не се казва, че вярата без дела е достатъчна. А личният пример на Христос го потвърждава. 

преди 23 минути, Shiniasu написа:

Тези цитати само подкрепят написаното от мен. Христос иска хората да вярват заради делата му. Освен това никъде в написаното не се казва, че вярата без дела е достатъчна. А личният пример на Христос го потвърждава. 

Важно е да хората да вярват, че е Исус е Господ и Бог. Защото човек може да бъде добър и като атеист, мюсюлманин или будист, но това няма да ги спаси, защото не вярват в Исус.

Важното на вярата е, че възстановява взаимоотношенията между човек и Бог, които бяха нарушени при грехопадението. И когато се възстановят тези взаимоотношения ще дойдат и богоугодните дела.

Вярата не отрича делата, защото делата потвърждават вярата. 

Яков 2:18 Но ще рече някой: Ти имаш вяра, а пък аз имам дела; ако можеш, покажи ми вярата си без дела, и аз ще ти покажа вярата си от моите дела.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.