Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Ислям (за любопитни) - част втора

Featured Replies

преди 2 часа, _ramus_ написа:

бадр може да си има каквито си иска обяснения. И това е негово право.

Той е приел да вярва в определена обяснителна схема на живота и света. Както е и при всеки друг мюсюлманин, или християнин или юдеин... или който и да било друг.

Точно иноверец да препира че друг "нямал логично обяснение" на своята вяра... е най-малкото смешно и тази игра може да се играе само от неграмотен и невеж субект, както и че чудесно го охарактеризира като такъв. А ползването на тема на друга религиозна система, за проповярване на лично-избрана друга версия на някого - е капака на наглостта.

Най-сляпата степен на всяко вярване е, че личната версия на същото е единствената и абсолютна истина. И така - всеки друг, който не вярва в "същата истина" значи че е избрал да "вярва в лъжа". Докъде е възможно да се стигне с повторенията на това слабоумие?

Да не си практикуваш адвокат? :shy11:

Ето нещо за теб.

Когато нацистите дойдоха за комунистите,
аз мълчах;
не бях комунист.

Когато дойдоха за социалдемократите,
аз мълчах;
не бях социалдемократ.

Когато дойдоха за профсъюзите,
аз мълчах;
не членувах в профсъюз.

Когато дойдоха за евреите,
аз мълчах;
не бях евреин.

Когато дойдоха за мен
- вече не бяха останали хора,
които да ме защитят.

Мартин Нимьолер

Добре, че просветители през годините не са разсъждали като теб, че още щяхме да си тънем в невежество без писменост, история и бъдеще. Ще се осъзнаеш и ще запееш друга песен, но ще е късно. 

"бадр може да си има каквито си иска обяснения." 

Разбира се, че е така, само дето липсват. 

"И това е негово право."

Аз нямам ли право да задавам въпроси и да чакам отговор в този форум? Ти ли определяш правилата или някой друг? 

Ако аз няма право да говоря истината на него кой му дал правото да говори доказани лъжи и да заблуждава? 

Като сме заговорили за права, на теб кой ти е дал правото да се месиш в чужди разговори и в теми за религии към които нямаш интерес? На теб кой ти дал правото да плюеш Бога на Библията и да защитаваш исляма? На теб кой ти е дал правото да прави измислени характеристики на хората във форума? Кой ти е дал правото да раздаваш права? 

Като защитник на исляма ще поемеш ли върху съвестта си всяка смърт от последователите на Корана? Отъждествяваш ли се с тях? Оправдаваш ли действията им? Мислиш ли, че мълчанието ни и самозаблудата ни ще ги спре? Все въпроси към теб. 

Но ако си мислиш, че става въпрос САМО за физическа смърт дълбоко грешиш. Познаването на Истината или непознаването й определя живота след смъртта. Ако ти си безхаберен към себе си ще поемеш ли отговорност и за мюсюлманите, които ще отидат в ада защото някой ги заблуждавал и не им е казвал пълната истина? 

• Отговори 5,4k
  • Прегледи 421,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Да видим какво е предписано за християните в Библията по въпроса за убийството с камъни: Йоан 8:7 Но като постоянствуваха да Го питат, Той се изправи и рече им: Който от вас е

• И с юдаизма (в оргинал). Алия само ще ви каже,че Мутазилите не се считат за мюсюлмани според Исляма. А философия и мистика в Исляма няма. Няма да я подкрепя. Аз приемам всичко,което

• Пророкът се е въздигнал от непостроена джамия намираща се в християнската държава Византия! Няма как да се издигне човек от Джамия, построена след смъртта му /Говоря за Ал Акса /!. И съответно няма к

Публикувани изображения

преди 2 часа, realno написа:

Всеки, който познава Исус и вярва в Библията познава истината. 

На този и на много други подобни думи записани в Библията се основа моята и всеки вярваш християнин увереност. Да не забравяме, изпълнените пророчества, чудесата, Възкресението на Исус и всичко друго записано в Библията. 

Това същото може да го напише всеки вярващ, базирайки се на свещените писания на неговата религия. Тази която чувства най-близо до себе. Защо те да бъркат, а ти не? 

Какво е фактическото положение? Съществуват различни противоречиви хипотези относно възникването на нашата планета и произхода на съвременната цивилизация на Земята.

Мислиш ли че ще постигнеш нещо освен да посееш агресия пишейки в тази тема? После защо мюсюлманите отговарят на тази агресия. Всеки е свободен да вярва в каквото си иска под слънцето, без някой да му налага кое е истина и лъжа. Версиите за това какво е истина са безброй, защото на никой не е дадено да я познае като Абсолют. Но някои претендират че познават Абсолюта. С какво го позна точно ти? Та ти нямаш инструмент с който да го познаеш, обхванеш, запомниш, камо ли да го обясниш на друг, намиращ се в аналогично положение на твоето. Малко скромност и смирение прояви, пишейки АБСОЛЮТ с големи букви. По-реална ли ти изглежда умствено-спекулативната ти представа така?

преди 4 часа, realno написа:

Като защитник на исляма

бебчо... ти още не можеш да четеш, нищо че проповеди водиш. Както и за библията си - ти просто не можеш да четеш. За всичко, което препираш, ти е казано наготово и само си го научил. Но пък с претенциите че "истината разбираш", щото я пишело. Смешко!

преди 4 часа, realno написа:

Ще се осъзнаеш и ще запееш друга песен, но ще е късно. 

Между другото - опитваш се да пророкуваш, а е забранено и е ерес.  :) На няколко пъти в опитите ти да имитираш театро с проповедите си, и послъга, пристъпи обещания и се вкарваш в грях...

Заблудени евангелистки мишчици като теб нямат шанса да живеят с друго, освен с манията си за "истината". Така, че плямпай си манийките. Повторенията им не ги маскират, а точно обратното.

Между другото - поредната евангелска мишчица се върнала от Холандия (където е налична много мощна организация от вашите ). Сега е в тежка депресия, с разделен брак, заради медицински проблеми с едното от трите си деца... Обещанията на "братята" не се случили. Бог не му помогнал. Всички "изцеления" се оказали фалшификат и си измили ръцете с религиозни оправдания. А медицинската наука го регистрирала като рядко генетично автоимунно заболяване, което можело да се повлияе ако навреме биха го диагностицирали... Сега се чудят в БГ как да продължат живота му... А евангелския му баща... сега се разкайва. Бил като "зомбиран"... и той с оправданията се чуди пък няма как... И депресията...

Другия ми случай - има-няма 3-4 месеца - клиентка от кв Прослав, в Пловдив. Отивам - възрастна жена, - да съм й "пуснел" лаптопа да имала интернет. Гледам - тя недовижда, нищо не разбира, но много настоява. Питам я - какво точно искаш да настроя на лаптопа. А тя - ами дъщеря ми от Холандия иска да ми праща клипове да гледам... Питам я - какви са тия клипове. И тя - ами тяхни там проповеди... И ми стана ясно веднага. Ама къде ме намират бе - малките мишки...

Нагласям браузъра, отварям линковете за проба... И добре че не повърнах от видяното, пред бабата... Мракобесието е живо... Бог говорил чрез пасторчетата - емоционално и драматично. Всяка проповед по традиция си е театрална драма с отработени прости принципи - като опитите ти в тая тема. Ти отгоре на всичко ползваш интернет и караш кола - бог ли ги дари, или дявола, а мишчице ? Писнало ми е от ментални аборигени като теб, за мен това е трагедията на ХОМО... и ти си най-пресния пример за първосигналщината, дето я пръскаш с всички сили, с идеята че "той знаел истината", щото била записана в библията. . Ако бях на мястото на бог - така, както ти вярваш че е, би ме било срам че съм ви създал... Не само вие, но най-вече тия като теб. Това е най-яркия пример за липсата на "интелигентен създател"...

И ти - за истината ще говориш... Нещастието на маниакалните е само по себе си "наказание", но те винаги държат в него да не останат сами. Никога сами, винаги на мравуняци... Най-голямото разочарование и унижение в християнството сте тия като теб... И точно вие ще го погребете "по-навреме"...

До колкото виждат добре очите ми, темата е за Исляма, а вие, специално сектанта "realno", превърнахте форума в разбойнически вертеп. :-))

Християнството - за него има друга тема.

Добре, че са били китайците да изобретят хартията, щото ако не бяха те, Библията още щеше да се предава от човек на човек като приказка за лека нощ.

Библия или Коран, все едно, писано е на пергамент, на папирус, на кожи, на метални плочи, на камъни, на глинени плочи.

D869_74_065_1200.jpg

преди 5 часа, rurk написа:

Той няма как да "говори" за християнството в темата му. Няма как, защото там всички това правят и няма никой да му обърне внимание. А тук - той има възможността да се изживее на спасител, на говорител, на защитник -  на вярата, на истината.

Освен това той не пише сам, а са в група. Той си служи със безкрайни сайтове от написани проповеди, от стъкмистики и скалъпени истории, направени като приказки, клипчета, видеа с които заместват житейската си реалност, за да я докарат до нужното за тях.

Те не могат да живеят без проповеди. Те проповеди сънуват, ядат, дишат, пият. Всяка дума и изречение, мисъл, чувство - им е проповед. Това е най-индоктринираната част на религиозните душици, тяхната най-елементарна форма - и затова, най-масова. Постепенно проповедите, които слушат навсякъде и винаги, ги пропиват отвътре и стават живота, представите, мислите, фантазиите, обясненията, идента им...

Не става дума само за евангелистите... Всяка от трите религиозни нишки на Авраамическата религия има такива. За всяка от тях именно тия са основното ядро, тия са мотивирани да "правят", те предават, те са денонощните труженици. Извадени от религиозния контекст - би ги убило на мига, би ги оставил голи и боси, без защита, смисъл, посока... От тия се прави религиозността на тълпата. Низкото им ниво ги прави да живеят само в групи (религиозни комуни), непрекъснато свързани и организирани помежду си. За тях живота е низ от написано слово, изтълкувано до най-малките подробности. На тях се крепи протестантството, но не е само то. Това е живот оскотял до степен на един непрекъснат религиозен сън, който да носи на сънуващия всичко от което той да се нуждае, докато сънува. И го кара - никога да не се събужда, при това - групово и резонансно.

Не - не става дума само за евангелистите... Има такова "масово крило" навсякъде, сред всички деноминации, сред всички религии... Има хора които приемат сънуването на живота... които са толкова отворени да поемат вярване, че става аналогично на въздуха който дишат. Без маниакалността всички тия не биха имали огромния си мотивационен потенциал. Без страхът, без изграденият внимателно и систематично мизансцен - нищо от това не би имало такова значение. Така, че това е сериозно организирана система в която маниакалността е превърната в основно оръжие, средство и инструмент.

В този смисъл - той не е просто "сектант" - това е условна дума и сама по себе си тя нищо не означава. Не е сектант, комунистът, умиращ на разпит, не е сектакт и мразещия го разпитващ... Просто фанатизма е обикновено човешко явление и това че ХОМО живее пропит в среда от идеологии и чрез тях основава живота си - създава неминуемо възможността на фанатичността.

Японците имаха самоубийци-фанатици през войните си. Много добре е исторически забелязан потенциала на фанатичността във всяка битка. Всяка война има своите "герои" издигнати в култ като "герои", а всъщностъ всяко "геройство" се крепи на фанатизъм. Двойното мерило за фанатизма е неизбежно, защото и днешното общество се крепи на силата и влиянието на идеологиите. И днес са налице крайности сред всички тях - от феновете на Левки и ЦСКА, до "патриотичките" изцепки, или пък плоската земя или конспирациите. Готовите форми на масови идеологии са социално предложени, за да се намери утеха този, който я привиди в тях.

Това не е отсега... И живота гледа "многото лица на фанатизма". И те са безкрайни... И от лекарство за проблеми конфликти - сами по себе си вече са конфликт... и то с прогресивно значение.

Фанатизмът е навсякъде и днес и всеки "подходящ" ХОМО, захранен подходящо с идеология, лесно се самодовежда до степен на крайност и радикализъм - защото това е неговото просто решение на житейските му сложни конфликти. Сложни конфликти - на прости хора, но нуждаещи се да ги решават и да живеят сред тях. И колкото по-сложен и информационна натрупан става света и живота - толкова повече нуждаещи се от прости решения ще има, защото са неспособни да се справят с осмислянето, оскотели от страхът в себе си и жадуващи да го надраснат по лесния начин. 

Темата за фанатизма е безкрайна и тя не е  подточка само на исляма, или християнството и юдеизма, нито е само религиознакойто сега има политически и социален отглас. Това е явление сред всички аспекти и отношения в живота и социума... И заклеймяването е само инструмент на "как' Сийка" - не съм от тях. Ама не съвсем.

Учения и религии - вече са смесени - вярва се в учения, вместо само да се учат. Всичко вече се нарича "учения", всичко се преобръща в място за религия. За религиозните и "науката" се превръща в поредната религия, дето се учи, дето дава основи на описанията на живота и света. Дето да им дава "истината", от която те толкова силно се нуждаят. И в науката също са налични "радикали", но системата "наука" тия ги филтрира и ги тушира, доколкото е възможно, макар че - нали и учения е от човешкия социален мат'рял...

И тая думичка ИСТИНА - тя е разковничето на фанатизма... За нея са битките, за нея са идеологиите направени, за нея е борбата и щенията... домогването....

Всички религии имат своя исторически ход - създаване, разцвет, разпространение, влияние... и залез. Не само религиите - това са качества за всички процеси и явления... и хора. Животът се променя непрекъснато, но нуждата на толкова много хора вчерашния ден да се повтори и днес, а утрешния да е повторение на днешния - им дава нужния покой, нужната сигурност че ще ги има, че ще са живи...

Вече хилядолетия това не се променя... и няма как. ХОМО е програмиран да избира лесното решение за всичко... И това ще му изиграе лошата шега да е на кръстопът за своето оцеляване. Защото масовото оскотяване на тълпите не е почин само на погромите в АЛЕКСАНДРИЯ около 4 век. Нито едно природно бедствие не е отнело толкова животи, колкото ние хората отнемаме едни на други. Вече хищниците на джунглата отдавна ги няма - хищник вече е ближния и далечния, хищник е вече друговереца ... само и само битка да има.

А иначе - кое им е миролюбивото на религиите, бе душици... Като ви гледам колко сте готови на бой - за личната си версия чрез която се пишете кои сте - кое ви е миролюбивото, като битката е дълбоко програмирана в "кръвта и рода" човешки... И само е в очакване да "щракне копчето"... Къде ви е мира, като пропадналия се бори да оцелява. И приказния сюжет с който се е обградил за него е животът му.

Така, че - явлението фанатизъм не е нито християнско, нито ислямско, нито юдейско... То е навсякъде сред всички форми на социални идеологии, за които маниакалните субекти се вкопчват в опит да се спасят от "демоните на лудостта си". И това сякаш няма край...

И сред този форум - са толкова видни маниакалните в сънищата си... и толкова готови за защита, атака и бой - за личното си сънуване...

на 1.05.2019 г. в 21:37, Śūnyatā написа:

Това същото може да го напише всеки вярващ, базирайки се на свещените писания на неговата религия. Тази която чувства най-близо до себе. Защо те да бъркат, а ти не? 

Какво е фактическото положение? Съществуват различни противоречиви хипотези относно възникването на нашата планета и произхода на съвременната цивилизация на Земята.

Мислиш ли че ще постигнеш нещо освен да посееш агресия пишейки в тази тема? После защо мюсюлманите отговарят на тази агресия. Всеки е свободен да вярва в каквото си иска под слънцето, без някой да му налага кое е истина и лъжа. Версиите за това какво е истина са безброй, защото на никой не е дадено да я познае като Абсолют. Но някои претендират че познават Абсолюта. С какво го позна точно ти? Та ти нямаш инструмент с който да го познаеш, обхванеш, запомниш, камо ли да го обясниш на друг, намиращ се в аналогично положение на твоето. Малко скромност и смирение прояви, пишейки АБСОЛЮТ с големи букви. По-реална ли ти изглежда умствено-спекулативната ти представа така?

"Това същото може да го напише всеки вярващ, базирайки се на свещените писания на неговата религия. Тази която чувства най-близо до себе. Защо те да бъркат, а ти не? "

Прав си, всеки може да напише каквото си иска. И форума е доказателство. Въпроса е не какво всеки иск или може да напише, а според  НАЙ - СТРОГИТЕ критериите ЗА ИСТИННОСТ, /които ви е страх да предложите/, може да се окаже, че вашите писания не ги издържат и са чисто човешко творение или още по - зле, демонично. Ако сте сигурни в това, което вярвате, дайте критерии, с които подложим на тест написаното в книгите и да проверим, коя свещена книга ги издържа. Ако това не е проблем за вас, за мен не е.

"Какво е фактическото положение? Съществуват различни противоречиви хипотези относно възникването на нашата планета и произхода на съвременната цивилизация на Земята."

Различни хипотези има във фалшивата наука, но не и в Библията. Тя е сигурна как и кой е създал света. Какво говори твоята свещена книга за това? Давали отговор на въпроса, кой, как и защо е сътворил живота на земята? Сподели ако обичаш.

Мислиш ли че ще постигнеш нещо освен да посееш агресия пишейки в тази тема? После защо мюсюлманите отговарят на тази агресия.

МНОГО си се заблудил ако мислиш, че като си мълчим, мюсюлманите ще спрат да тероризират населението по света. Корана проповядва насилие и над мирното население. Моли се да не ти се налага да го изпитваш на гърба си, защото след това ще си убеден, че за това трябва да се говори и то много. Доказателства по белия свят колкото искаш. Но как да ги видиш тези примери, когато си заслепен от предубежденията си, а не трезв в преценките си. Пак ти казвам, истината иска СЪРЦЕ,  а не само очи. Библията много добре описва хората като теб като казва:

Еремия 5:21 
Чуйте сега това, глупави и неразумни люде, Които имате очи, но не виждате, Които имате уши, но не чувате.

Езекиил 12:2 
Сине човешки, ти живееш всред дом на бунтовници, които имат очи за да виждат, но не виждат, които имат уши за да чуват, но не чуват; защото са бунтовен дом.

Докато си в бунт с истинския Бог, истината може да е толкова явна че да ти изкара очите, но няма да можеш да я видиш.

Освен това не е важно да ли предизвиквам  агресия у вас към себе си говорейки истината, защото и Исус предизвикваше агресия срещу себе си говорейки истината, по лошото е да търся щастието, радостта и мира на основата на лъжата, фалшивото и самозаблудата.

Какво предпочиташ, да постигнеш задължително мир с всички хора /което е практически невъзможно/, живеейки в лъжа, която ще ти отнеме душата или  да живееш с истината и да я споделяш, което може да предизвика агресия в хората / не всички/, които не е я приемат? 

Истината е, че Библията също ни съветва да живеем в мир с хората, но не на основата на лъжата или премълчаната истина, това, което ме съветваш ти. Ако истината не ти харесва, просто не я чети и ще бъдеш в мир със себе си и с мен. Никого не задължавам да чете това, което питам или споделям като мнение.

За тебhttps://psycenter.alle.bg/публикации/истината-или-самозаблудата/

"Версиите за това какво е истина са безброй, защото на никой не е дадено да я познае като Абсолют. Но някои претендират че познават Абсолюта. С какво го позна точно ти? Та ти нямаш инструмент с който да го познаеш, обхванеш, запомниш, камо ли да го обясниш на друг, намиращ се в аналогично положение на твоето. Малко скромност и смирение прояви, пишейки АБСОЛЮТ с големи букви. По-реална ли ти изглежда умствено-спекулативната ти представа така?"

ИСУС е АБСОЛЮТНАТА ИСТИНА. Той не просто казва, че говори истината, а че е ИСТИНАТА. 

Естествено, че хората, кои не вярват в Исус имат безброй  версии/ както си написал/ за истината.

Но тъй като сме в духовен форум и дискутираме духовни теми ще уточня, че да не бъда пак криво разбран, ЧЕ ОТНОСНО БОГ, РАЙ, ВЪЗКРЕСЕНИЕ, ГРЕХОВЕ, ПРОШКА, СПАСЕНИЕ НА ДУШАТА, СЪСТОЯНИЕТО НА ЧОВЕКА, ВЗАИМООТНОШЕНИЯ МЕЖДУ ХОРАТА, АНГЕЛИ, ДЕМОНИ, САТАНА И Т.Н. АБСОЛЮТНАТА ИСТИНА Е В ИСУС И В НИКОЙ ДРУГ "СПАСИТЕЛ' НА ЧОВЕКА. 

И ДОСЕГА НИКОЙ НЕ Е ОПРОВЕРГАЛ ИСУС ПО ТЕЗИ И ДРУГИ ТЕМИ, КОИТО ТОЙ ЗАСЯГА В БИБЛИЯТА. 

АКО ИМАШ НЯКАКВИ ПРЕТЕНЦИИ ПО ДУМИТЕ НА ИСУС ЧАКАМ ДОКАЗАТЕЛСТВА, ЗА ДА ГИ КОМЕНТИРАМЕ. 

"Малко скромност и смирение прояви, пишейки АБСОЛЮТ с големи букви."

Аз не пиша за себе си, че има нужда съм скромен. :wink12: 

преди 23 часа, rurk написа:

До колкото виждат добре очите ми, темата е за Исляма, а вие, специално сектанта "realno", превърнахте форума в разбойнически вертеп. :-))

И аз това се чудя. В темата за Исляма, хора, които нямат никакъв интерес по темата за исляма, ми задават въпроси за Християнството без да имат никакъв интерес към Християнството, на които се налага да отговарям. Пълен абсурд! Няма ли Християнска тема, където да си задавате въпросите? 

Моля ви спазвайте правилата и задавайте въпроси свързани с исляма както аз правя. Друг е въпроса да ли ще има кой да ви отговори. Може да питате и мен. :rolleyes:

Мисля, че имам обяснение за агресивното им поведение им и тя се засили особено след като изобличих дружето им в лъжа преди  дни. Но естествено това няма значение за тях, ще го подминат с лека ръка, важното е да се плюе по Истината. 

Не ми се мисли ако аз бях излъгал, какво щяха да чуят ушите ми или по скоро да прочетат очите ми. Но иначе сме с големи претенции.

Това разбира се важи и за  теб. 

преди 1 час, realno написа:

Различни хипотези има във фалшивата наука, но не и в Библията. 

Фалшивата наука ти дава възможност да се правиш на учен тук. Ако нямаше компютър щеше да се завреш в някоя дупка и като жив ксерокс да печатиш копия на библията. Защо си даваш толкова зор като в библията пише че около 100 000 ще се "спасите"? Нима можеш да измениш божието слово? Или водиш точни записки колко са до момента и не ти достигат двама-трима?

На други интересно поднесени (оцветени с различни цветове думички за по-добър програмен ефект, забрави големите букви като на камионите на Кока-Кола) базови цитати от библията, които трябваше бавно и внимателно да препрочитам съм отговорил тук.

преди 4 минути, Śūnyatā написа:

Фалшивата наука ти дава възможност да се правиш на учен тук. Ако нямаше компютър щеше да се завреш в някоя дупка и като жив ксерокс да печатиш копия на библията. Защо си даваш толкова зор като в библията пише че около 100 000 ще се "спасите"? Нима можеш да измениш божието слово? Или водиш точни записки колко са до момента и не ти достигат двама-трима?

На други интересно поднесени (оцветени с различни цветове думички за по-добър програмен ефект, забрави големите букви като на камионите на Кока-Кола) базови цитати от библията, които трябваше бавно и внимателно да препрочитам съм отговорил тук.

Фалшивата наука ти дава възможност да се правиш на учен тук. Ако нямаше компютър щеше да се завреш в някоя дупка и като жив ксерокс да печатиш копия на библията.""

Сега пък компютрите били виновни, че истината се разпространявала. Това ли ви е проблема? Страх ли ви е от нея? Но ще ти кажа, че с компютри се разпространяват също и лъжи, но както виждаш, при равни условия, пред истината, лъжата е безсилна, защото истината няма да се промени и след 1 мил. години, а лъжата си мени мнението всеки ден. 

Освен това въпроса не е дали имаме или нямаме компютри, защото лъжите, които сега коментираме са се разпространили преди това. И преди това истинските вярващи са отричали еволюционната теория, дори някои казват, че самия Дарвин се е отрекъл от нея. Но явно някои са по големи дарвенисти и от него.

"Защо си даваш толкова зор като в библията пише че около 100 000 ще се "спасите" Нима можеш да измениш божието слово? Или водиш точни записки колко са до момента и не ти достигат двама-трима?"

Сега пък ново 20.  При толкоз много компютри, както казваш, пак живеете в заблуди. Подбирайте си информацията или я проверявайте поне, че да няма недоразумения. 

За да видим кой изменя Божието слово, посочи къде в Библията пише, че "около 100 000 ще се "спасите"?  Моля посочи мястото. 

"На други интересно поднесени (оцветени с различни цветове думички за по-добър програмен ефект, забрави големите букви като на камионите на Кока-Кола) базови цитати от библията, които трябваше бавно и внимателно да препрочитам съм отговорил тук."

Разбира се. Иначе отново на бялото трябва да кажеш, черно или обратно.

преди 1 час, Śūnyatā написа:

съм отговорил тук.

Исая 5:21 Горко на ония, които са мъдри в своите очи, И които са разумни пред себе си!

Този стих не ни говори,  да не използваме разума си, както ти го тълкуваш, а да не бъдем надути,  горделиви, самоправедни или самодостатъчни. 

Искам да ти разкажа историята за едно магаре. 

Имало една магаре, което влизайки в Ерусалим и видяло много хора събрани покрай улицата  и се радвали, пеели песни и възклицавали. То много се учудило. Много от тези хора искали да се приближат до него и протягали ръцете си. Други полагали по земята палмови клонки, че и дрехите те си и то минавало отгоре върху тях и много се радвало. Казало си магарето: не знаех, че хората толкова ме обичат, уважават и харесват. Няма друго магаре като мен. Аз съм любимото магаре на тези хора. Но Истината била, че хората не били събрани заради него, не се радвали на него, не протягали ръцете си към него и не полагали  дрехите си за него, а за Този, който го бил възседнал, а това бил Исус. 

Поуката, че много хора като магарето се смятат за велики, умни и разумни в своите си очи , но в очите на Бог изглеждат глупави и жалки. 

Не казвам да не се ползва разума, но напротив.  Разума може да работи под заблуда, но е истински пълноценен  когато познава  истината. Т.е.разума може да работи както в грешната, така и в правилната посока, както да върши зло, така и добро. Зависи на кого сме го подчинили, на лъжата или на истината. Както на сатана, така и на Бог. 

Направи си сам изводите за своя ум.

преди 3 минути, realno написа:

Имало една магаре, което влизайки в Ерусалим и видяло много хора събрани покрай улицата  и се радвали, пеели песни и възклицавали. То много се учудило. Много от тези хора искали да се приближат до него и протягали ръцете си. Други полагали по земята палмови клонки, че и дрехите те си и то минавало отгоре върху тях и много се радвало. Казало си магарето: не знаех, че хората толкова ме обичат, уважават и харесват. Няма друго магаре като мен. Аз съм любимото магаре на тези хора. Но Истината била, че хората не били събрани заради него, не се радвали на него, не протягали ръцете си към него и не полагали  дрехите си за него, а за Този, който го бил възседнал, а това бил Исус. 

Поуката, че много хора като магарето се смятат за велики, умни и разумни в своите си очи , но в очите на Бог изглеждат глупави и жалки. 

поуката е, че така или иначе сме възседнати от някого
нека се радваме на момента, на този миг щастлив
не искам да съм умен
искам да съм щастлив

преди 59 минути, realno написа:

отричали еволюционната теория, дори някои казват, че самия Дарвин се е отрекъл от нея. Но явно някои са по големи дарвенисти и от него.

Дарвин никога не е създавал еволюционна теория. Още по-малко - след това да "се отрича от нея" , смешко! Та ти на училище не си ходил и тия глупости ги слушаш по проповедите, които сега си намерил мегдан да повтаряш тук, с идеята да се изживееш и ти на "голем".

Ясно е кои "казват" и защо така го казват. И колко са им "истинни" словата, намеренията, действията и безумията им.

В чисто елементарно-логически план - когато поредния пропаганден лъжец ръси лъжи, а говори за "истината", той самия, според него самия, означава че "служи на Сатана".

======================

Аз съм рационален човек и гледам на света по този начин.

И според мен - Духовност не означава религиозност и пропагандиране на "едната истина", по повторенията и препирането на писано слово.

Няма как да е истина думите на някого, които не са негови думи, не е ясно дали е съществувал, какво е правил и дали въобще някога е споменавал думите, които други му "слагат в устата", а са "написали" в негово име, други са преписали, трети подбрали и съставили.

Щом е възможно да живея, да обичам, да мисля, да създавам, да творя, да разкривам... без да ми е нужен нито бог, нито словото или библията му, значи  че истината не може и няма как да е абсолютна, без значение кой какво, говори, казва и какво е.  

Пет пари не давам за непрактични неща като това дали било грях, кое, какво, защо и какъв бил света според някой си, къде живял, за какво живял, дали е живял. Живея и поемам цялата отговорност САМ за действията, мислите си, живота си. Аз съм причината и последствията - и отговорността за тях е само моя. В това нито и е нужно слово, нито вина, нито непорочности, нито свещености или приказни митове.

Нито че в думи може да се скрие истина, както и че истина може да бъде нечие слово. В колко малка кутийка е нужно да живее някой.. за да му събереш "нужните житейски истини" в слово?

преди 16 минути, дръндю написа:

поуката е, че така или иначе сме възседнати от някого

поуката е - според Поучения. Това е интерпретационен феномен и е пряко зависим от степента на разбиране и вникване - които определят възприятието и отражението.

За мен - така или иначе сме възседнати от собствените си страхове и заблуди. А не - от "някого". Няма кой да направи глупостите които сам си правя, със заблудата че "това не е от мен". Оправданията от типа " не съм аз глупавия" са елементарни защитни реакции, напълно примитивни.

Та - по колко начини може да се "прочете" една алегория - и на интерпретиращия я да му се струва че "вариантът е само един". Още по-засилена става заблудата когато се съберат няколко резонансно интерпретиращи и помежду си издадат сигнали "че сходно отразяват".

преди 16 минути, дръндю написа:

искам да съм щастлив

Е, аз пък не искам да съм щастлив. Не го смятам за особено голяма ценност. Може би - защото миговете на щастие са ми чудесно познати, докато за толкова други хора - само мечтаят за него, защото го нямат. Но и като всяка нужна за тях проекция - си представят че "висшия благодат" означава непрекъснато да си "щастлив". А това е въпрос само на нагласа, усещания и състояние - и от това се определя в най-голяма степен Щастливия и Нещастния.

Както и дали искам или не искам нещо - не ми е в основата на мотивацията.

преди 9 минути, _ramus_ написа:

Е, аз пък не искам да съм щастлив.

Както и дали искам или не искам нещо - не ми е в основата на мотивацията.

аве, квот ни поднесе живота ве
въпроса е да се радваме на малките неща и да не филосостваме
:D
мерси, че ме забеляза
въх, колко съм штаслиф
:giggle1:

преди 5 минути, дръндю написа:

въпроса е да се радваме на малките неща и да не филосостваме

за кого - "това е въпроса"? Защото за мен - не е нищо важно или ценно. Както написах.

За мен, също така, всяка скудоумица, която е плод на грешни реплики и социални развалени телефони - няма как да се нарече "философстване". 

Както и не ми е нужно някой да ме "Забелязва" - за да му "благодаря", за което.

Между другото - глупакът, дали щастлив или нещастен, си е пак глупак.

преди 1 час, realno написа:

За да видим кой изменя Божието слово, посочи къде в Библията пише, че "около 100 000 ще се "спасите"?  Моля посочи мястото. 

“И чух числото на подпечатаните, сто и четиридесет и четири хиляди подпечатани от всичките племена на израилтяните” (Откр. 7:4).

мъ ас си мислех, че до сега, бъбрех за мен ве
ей така, кът не мъ разбират хората, не съ чуфствам штаслиф
баси нештастието де мъ споходи

:sobbing:

преди 8 минути, дръндю написа:

баси нештастието де мъ споходи

няма проблем - свържи се с подходящите хора и те ще те излекуват от всякакви нещастия. Ей го - тук маминия, е щастлив, щото вярва че той знае истината и й служи - вероятно това е нужната рецепта глупакът да остане глупак, но пък щастлив и дращещ по форуми за да се дуе в "името исусово". Той няма име, няма и защо да има - след като служи на ... някого си, дето казвал че "той бил истината", щото ... така било написано че казвал...

Така глупакът - дали вярващ или не, щастлив или нещастен - пак си остава глупав. Изглежда че най-важното е какво и как "чувстваш", а не какво си отвъд тия, като дори няма значение дали въобще си "нещо" отвъд тях. Това е типичен белег на "детска психична възраст". От друга страна - сред "детска градина" от себеподобни, това не е особено важно.

преди 3 минути, _ramus_ написа:

От друга страна - сред "детска градина" от себеподобни, това не е особено важно.

а тъй,
кажи им го на ония ф "децката градинка"

:lol6:

преди 50 минути, Śūnyatā написа:

“И чух числото на подпечатаните, сто и четиридесет и четири хиляди подпечатани от всичките племена на израилтяните” (Откр. 7:4).

Освен с Будизма да не си се забъркал и с "Свидетелите на Йехова"?  Защото те твърдят нещо подобно като теб. 

Но ако прочетеш по внимателно ще видиш, че в него не се отнася за християните по целия свят, а 144 000 евреи,  от всички всички израилеви племена. Като доказателство можеш да прочетеш и следващите стихове от Откр.7:5-8

5 от Юдовото племе, дванадесет хиляди подпечатани; от Рувимовото племе, дванадесет хиляди; от Гадовото племе, дванадесет хиляди; space.gif
6 от Асировото племе, дванадесет хиляди; от Нефталимовото племе, дванадесет хиляди; от Манасиевото племе, дванадесет хиляди; space.gif
7 от Симеоновото племе, дванадесет хиляди; от Левиевото племе, дванадесет хиляди; от Исахаровото племе, дванадесет хиляди; space.gif
8 от Завулоновото племе, дванадесет хиляди; от Иосифовото племе, дванадесет хиляди; от Вениаминовото племе, дванадесет хиляди подпечатани.

Не знам защо си пропуснал тези стихове. 

преди 32 минути, realno написа:

Освен с Будизма да не си се забъркал и с "Свидетелите на Йехова"?  Защото те твърдят нещо подобно като теб. 

Но ако прочетеш по внимателно ще видиш, че в него не се отнася за християните по целия свят, а 144 000 евреи,  от всички всички израилеви племена. Като доказателство можеш да прочетеш и следващите стихове от Откр.7:5-8

5 от Юдовото племе, дванадесет хиляди подпечатани; от Рувимовото племе, дванадесет хиляди; от Гадовото племе, дванадесет хиляди; space.gif
6 от Асировото племе, дванадесет хиляди; от Нефталимовото племе, дванадесет хиляди; от Манасиевото племе, дванадесет хиляди; space.gif
7 от Симеоновото племе, дванадесет хиляди; от Левиевото племе, дванадесет хиляди; от Исахаровото племе, дванадесет хиляди; space.gif
8 от Завулоновото племе, дванадесет хиляди; от Иосифовото племе, дванадесет хиляди; от Вениаминовото племе, дванадесет хиляди подпечатани.

Не знам защо си пропуснал тези стихове. 

Ок, само евреи, но бройката е точна, нито един повече или по-малко. Това не е ли доказателство за предопределение и липса на свободна воля? По същият начин има и бройка за неевреите, която също е точна (нали бог знае всичко предварително), но за която просто още не сме "чули". Колко хора искаш още да програмираш ти да станат християни, извън всезнанието на баш програмиста? Методите ти за лингвистично програмиране май не се различават много от тези на мормоните. Знаеш ли на какво мормоните казват "златен въпрос", "последният гвоздей", който забиват в психиката на жертвата решила да им се довери?

Не им завиждам на евреите. Бог вече ги е обрекъл повечето. Пък те и половината племена са изгубени... 

Абе той и Иоан ги е писал едни объркани. То не бяха една трета от звездите, че ще бъдат поразени. И що всички религии все около дванадетици и тройки си въртят вярванията? То калпи, племена, зодии, часове, месеци, духове, души и тела, троици...

То да не знае човек за хора ли става въпрос, за време ли или за нещо друго, или пък от всичко по малко.

преди 1 час, Śūnyatā написа:

Ок, само евреи, но бройката е точна, нито един повече или по-малко. Това не е ли доказателство за предопределение и липса на свободна воля? По същият начин има и бройка за неевреите, която също е точна (нали бог знае всичко предварително), но за която просто още не сме "чули". Колко хора искаш още да програмираш ти да станат християни, извън всезнанието на баш програмиста? Методите ти за лингвистично програмиране май не се различават много от тези на мормоните. Знаеш ли на какво мормоните казват "златен въпрос", "последният гвоздей", който забиват в психиката на жертвата решила да им се довери?

Не се притеснявай! Има още място докато се запълни бройката от езичниците. Бързай и не се бави, че скоро и тя се запълни.

Бройката е точна, защото така е решил Бог. Той е суверен да решава и взема решения според волята си. Възможно е и бройката на езичните да е точна бройка, но теб и това не те трогва, а после питаш за предопределение и липса на свободна воля. 

Култа на Мормоните не ме интересуват.

преди 21 минути, realno написа:

Не се притеснявай! Има още място докато се запълни бройката от езичниците. Бързай и не се бави, че скоро и тя се запълни.

Бройката е точна, защото така е решил Бог. Той е суверен да решава и взема решения според волята си. Възможно е и бройката на езичните да е точна бройка,

От думите ти излиза че Бог е диктатор, защото е продиктувал точната цифра, достигнала до слуха на Иоан. Ако утре настъпи Апокалипсисът, а днес две еврейчета четат писанията ти в темата и приемат Исус за свой Спасител, но бройката до момента е 143 999, кое еврейче ще влезе в царството небесно? Щом бройката е точно определена колкото и да си пънем свободната воля, това е братче. Другите в котела, защото как ще се насладиш на райските песнопения, ако не можеш да сравниш красотата им с писъците и адските вопли.

преди 20 минути, Śūnyatā написа:

От думите ти излиза че Бог е диктатор, защото е продиктувал точната цифра, достигнала до слуха на Иоан. Ако утре настъпи Апокалипсисът, а днес две еврейчета четат писанията ти в темата и приемат Исус за свой Спасител, но бройката до момента е 143 999, кое еврейче ще влезе в царството небесно? Щом бройката е точно определена колкото и да си пънем свободната воля, това е братче. Другите в котела, защото как ще се насладиш на райските песнопения, ако не можеш да сравниш красотата им с писъците и адските вопли.

Ще ти го кажа по разбираемо, че да ме разбереш. Представи си един автобус с 40 места. Този автобус за да тръгне трябва да му се запълнят местата на 100 %. Хиляди хора минават покрай него, поглеждат табелата му и казват: той не пътува за моята дестинация, аз съм се запътил за другаде. Но все пак от време на време влиза човек и си заема мястото и така до пълното число. И когато автобуса се напълни затваря вратата и потегля. 

Всеки си прави избора. Бог никого не насилва за каквото и да било. Никой не пречи и на теб да влезеш в "автобуса". 

"Щом бройката е точно определена колкото и да си пънем свободната воля, това е братче"

Като гледам няма тълпи от пънещи се хора, най-малко пък ти. 

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.