Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Защо няма бог

Featured Replies

Оставям ви, ще си дочета книгата. По-полезно ще ми е...

• Отговори 5,7k
  • Прегледи 309k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Аз не знам. Но предпочитам да не знам и да гледам на нещата непредубедено, без да им слагам определения. Нещата, които не познавам, са неща, които не познавам. Мога да говоря само за това, което съм п

• Бог, както и да го наричат, при всички случаи "рекетира" хората, като проявява известна "милост" спрямо тези, които му се молят, а когато нещо не му отърва грабва бухалката, кибрита, лейката или някак

• Проява на лош вкус е да наречеш един от най-великите умове в историята "пълен кретеноид". Проява на още по-лош вкус е да твърдиш неща, в които няма как да си сигурен. Виждаш резултата? Горял в "пъкала

Публикувани изображения

Хора, ползвайте Бог за патерица, не се отказвайте!

Когато някой тръгне на път, той си взима тояжка. Когато изкачва върхове- подпира се на здрав пикел. Когато стъпи накриво и закуцука- нужно е да се подкрепи. Когато остарее и вече не се държи, подпира се. Когато е слаб и болен, "третия крак" му помага да е като другите хора. С бастун, човек се брани от кучета и врагове. Патриарси и царе стискат жезъл за да се подпират или ударят непокорните. Това е прекрасен инструмент, измислен от човека в борбата за живот. Не се отказвайте от него, когато имате нужда.

... и не замеряйте тези, които си ходят без патерици. Не се знае кога ще им потрябват. Прекрасно е, че може и без патерици, свободно и безметежно, радвайте се, хора, че има и такива. Жалко ще е, когато в немощ и тези грабнат патериците. Когато всички са с патерица, този свят ще е тъжно зрелище.

преди 10 минути, ncl написа:

И в книгата няма да намериш "твоята полза" каква е, както и в книгите не пише "кой си ти". няма как да го пише там и няма как да се "прочете".

ПОЛЕЗното... е полза само донякъде, защото вътрешните проекции в Ирациума си гледат тяхното си, според тях си.

преди 8 минути, Търсещ истини написа:

Не се отказвайте от него, когато имате нужда.

Но по равното - едната ръка е винаги заета и никой не си пуска патеричката... Пък... от толкова ПОЛЗване на патеричка, краченцата не заякват и тя остава техен заместител "доживот".

От друга страна - измислено е величие и за "тия, с патеричките" - бог гледа, вижда, наказва или награждава, повелява, създава или руши. Те също са с право на живот... по тяхното си. между тях си - върви играта. Но когато е налице среща с "друго"... почва защитната битка от типа "нашата патеричка е по-здрава и по-силна от вашата".

Но пък - патеричките не са само "божествени"... И други се подпират в опита да "не куцукат"...

преди 18 минути, ncl написа:

Изглежда ползата на всеки е задоволяване на егото му...

То егото няма как да бъде задоволено, освен временно. 

Аз вече не помня от какво беше продиктувано участието ми във форума, когато се регистрирах. Сега импулсът, си мисля, че е друг - може би до голяма степен е навик. Не пиша с някаква основна цел. Просто следя някои теми и според това как се развиват дискусиите и дали имам какво да добавя, решавам да пиша или не. Не виждам нищо по-различно от всяко друго обичайно действие в ежедневието ми - просто според развитието на ситуацията се появява желание да направя или да направя нещо и аз от своя страна или следвам този импулс или го пренебрегвам.

преди 36 минути, _ramus_ написа:

как мислиш - презряла ли е по-добре, или да е още "зелена"?

Ето ти нещо елементарно и просто което не знаеш . А после и трябва да се повтаря .:nono:

При това е от мен произведено - никъде , даже и с Гуугъл няма да го намериш :lol6:

" Не зрее , туй що не зрее ! " (ByChechi) :lol6:

Въз основа на това , вече можеш и сам да си отговориш на въпроса ....:nono:

.....или не можеш . Ако искаш трактат да ти напиша ? :lol6:

преди 36 минути, ncl написа:

Пропускаш забавление ! :lol6:

Даже си мисля , че е и с поука....в същност елементарна : " Не се гаси , туй що не гасне ! " - не е от мен измислено:)

..................

Тук може да се мисли върху понятията произведено и измислено :nono:

преди 19 минути, _ramus_ написа:

Но по равното - едната ръка

Това ме насочи към образа, че вместо патерица, ще помогне човешка ръка. Дружеската и семейна подкрепа. 

Хора, когато сте в беда, обърнете се към близките- роднини и приятели. Те знаят най- добре какво ви е. Те може да са го изпитали и да знаят пътя за подобрение. Хора сме, на хора се уповаваме. Наистина, не може да ангажираме човек за дълго. Обаче в момент на остър проблем, опрете се на ХОРА- доктор, адвокат, полицай, социален работник, съсед. А после, отново си вземете патерицата

... а пък аз съм чул за един санаториум с добри специалисти, където на изхода са оставените патерици на тези, които са оздравели.

преди 11 минути, _ramus_ написа:

мейд ин - кое -  падналия ли, кайсиевата ли, или стефчовия цирк?

Казано е : " Един за всички , всеки за себе си ! ":nono:(това също не го знаеш)

Остави го на "всеки за себе си" ! :)

преди 10 минути, ncl написа:

Съмнявам се. Такива неща не са ми забавни.

Има и такова чувство - чувство за хумор .:nono:

Принадлежи на Душата . Влияе и на Дух , и на Разум ! :nono:

самозаблудата - е огромен и сложен казус, за всички човешки същества без изключение.

А като психично явление, то стартира още някъде към 4 годишна възраст, за всеки - с явлението ЛЪЖА.

Още тогава се взима тази патерица и... няма как да се "остави" . Още повече - че всичко сред човешката среда е пропито и определено от заблудата и лъжата.

Нито една "божа заповед" не може да спре 'тази патерица', нито някога ще има "санаториуми" за да се остави пред входа. А забраната 'да не се лъже' е един от първите основни човешки конфликти, с които се сблъсква всяко дете. Защото му се повтаря 'да не лъже' а усеща чудесно че и тия, дето му го повтарят и те лъжат.

Лъжата с дядо Коледа и всички детски светове, които се насищат именно с измислици, подпомагащи развитието и 'зреенето'... вместо това го оковават, защото се пада в капана на рутината и принципа "всички го правим".

не е толкова просто да се заклейми лъжата или да се заповяда "не лъжѝ", защото на лъжата и заблудите е основана всяка човешка култура, стигнато е до днешната точка на развитие, на същото функционират всички човешки общества. И това е така вече хилядолетия, по целия глобус.

Освен всичко - чрез лъжата за бог, се заповядва "да не се лъже". една лъжа определя друга, имало 'добри лъжи', прието е да се лъже в социален смисъл - за да не нараниш, обидиш или защото лъжата е по-приятна... удобна и носи полза някому...

както децата се захранват с детски приказки, по същия начин обществото се захранва с идеологии и социални приказки. И предпочита да "живее" чрез тях, защото носили ползи.

Да, носят ползи. Заради това не е толкова просто да се пляскат думички и повторителни социални мантри,  с които всеки е облъчен.

И в книгата няма да намериш "твоята полза" каква е, както и в книгите не пише "кой си ти". няма как да го пише там и няма как да се "прочете".

ПОЛЕЗното... е полза само донякъде, защото вътрешните проекции в Ирациума си гледат тяхното си, според тях си.

Не си прав , че от дадени книги и учебници не се намират ползи.да се търси отговор на въпроса -  ,,Кой си ти ? " - този въпрос е будистки и обикновено будистите търсят отговор на него цял живот ,докато Анжелистът го знае още на 16 ,защото като се размислиш по въпроса до 3 дни вече ако не си открил отговора си в голям проблем. Ползата от форума е голяма ,но не по - голяма от личния контакт. Значи тук се утвърждавам ,и някой като пита нещо от сорта ,,какво е Господ ? " , ,, Какво следва след смъртта ? " - директно го пращам да чете тук , и ако има нещо неясно да пита - няма да се повтарям за всеки по отделно я . Ползата за това да разполагаш с информация ,,,как да живееш прекрасно вечно ?"" е несравнима с нищо друго . То разполагам с информация ,как да си живея прекрасно ? още много отдавна . И да-  живея си прекрасно ,живял съм божествено ,и ще живея божествено . Тук в този форум е само песъчинка от пясъчния часовник ,няма какво  да се хваля ,въпреки че на моменти съм се хвалил ,но най - големите неща с ,които мога да се похваля - само очи в очи с някой .

А  понеже имам някои работи ,които искам да постигна и да се похваля след това ,или пък пак няма да се похваля тук . Абе ползата от форума е голяма ,щото питах и за техника , и ми отговориха много хубаво.  

Ти Анжелиста не го гледай ,щото не можеш да го стигнеш ,поради простата причина ,че не четеш книги ,а втората е че не четеш правилните ,и третата е че си голям клюкар.

преди 2 минути, by_chechi написа:

Казано е

от кого? Понеже "повторителното" е умножено знание ли? :)

На кого ги играеш тия маймунщини, Стефчо? Безсилен ли си да ги спреш, или защото в друго не намираш смисъл за себе си?

преди 2 минути, _ramus_ написа:

от кого? Понеже "повторителното" е умножено знание ли? :)

На кого ги играеш тия маймунщини, Стефчо? Безсилен ли си да ги спреш, или защото в друго не намираш смисъл за себе си?

Малееей .....! Забавлявам се бе ........:lol6:

преди 35 минути, by_chechi написа:

? :lol6:

Пропускаш забавление ! :lol6:

Той ще прочете после 😂 какво се е исписало тук .

преди 10 минути, Anzhel Dimitrov Dimitrov написа:

,,Кой си ти ? " - този въпрос е будистки и обикновено будистите

всеки път, като пробваш да пишеш думички... и настава парад на глупостта и наивинитета. Защо точно глупавия цирк си избрал за личния си сценарий на манежа?

Горкия господ... как не е успял мъничко поне да сложи някоя гънка, с нещо... така... Но маниерната простотия и афиширането й сред целия форум се е превърнало в надеждна завеса на когнитивното безсилие и нищета.

преди 7 минути, by_chechi написа:

Забавлявам се бе

пак е клише, стефчо. Пак са клишета... иначе голям просветител, голем го играеш - но само до маймунката в аватара.

но най - големите неща с ,които мога да се похваля - само очи в очи с някой .

гол ли - да му покажеш "пищова си".? :lol6:И снимка става, с линийка да видим тия "големи неща"... Тук дами има - можеш да ги заинтересуваш да "яхнат таксито и без пари" - така, заради 'бог да прости'... Но може да си падаш и по мъжкарки - поне на мъжкари и просветители форума пръска по шевовете.

преди 2 часа, _ramus_ написа:

В три къси изречения са изписани общо 9 подчертани... глупости.

Някъде да съм писал, че се меря с теб? 

преди 1 минута, _ramus_ написа:

всеки път, като пробваш да пишеш думички... и настава парад на глупостта и наивинитета. Защо точно глупавия цирк си избрал за личния си сценарий на манежа?

Горкия господ... как не е успял мъничко поне да сложи някоя гънка, с нещо... така... Но маниерната простотия и афиширането й сред целия форум се е превърнало в надеждна завеса на когнитивното безсилие и нищета.

Безсилния си ти . Аз обичам да радвам хората . Това ,че ти не си разбрал ,,кой си ? " И не можеш да разбереш ,не съм ти виновен аз . Колкото до да обиждаш не можеш да ме засегнеш ,защото човек който се опитва да се изтъкне спрямо друг човек е глупав човек . Отдавна съм те разбрал що за комплексар си ,ай да не пиша ,че не си заслужил такова внимание.

току-що, Śūnyatā написа:

Няма как - ти не съществуваш, аз - също, меренето - хептен. Добре че буда спря да гледа вече излагациите... явно и той си има праг на поносимост.

преди 7 минути, Śūnyatā написа:

Не можеш ! :) Рамус те надвишава многократно в глупостите ! :lol6:(аз също върша глупости , а в същност всеки :))

Аз обичам да радвам хората

А понички - не обичаш ли? Или - поредния изтъркан алтруист?

Защо ли точно глупавите хора най-много напират повторително за тая клиширана роля?

преди 5 минути, _ramus_ написа:

Няма как - ти не съществуваш, аз - също, меренето - хептен. Добре че буда спря да гледа вече излагациите... явно и той си има праг на поносимост.

Ти може и да не съществуваш ,ама се самоистъкваш ,защото нямаш смелостта да се похвалиш . Аз съм ,аз искам ,това се отнася за мен ,защото имам цели ,които преследвам . Аз живея ,съществуването е за будистите и мързеливците . 

А понички - не обичаш ли? Или - поредния изтъркан алтруист?

Понички обичам ,ама български със сладко от смокини.

😂😂😂😂😂🤘🤞

преди 5 минути, Anzhel Dimitrov Dimitrov написа:

нямаш смелостта да се похвалиш

докато ти, разбира се, си смел божественик. :) Пращиш от смелост и героизъм... в таксито.

Изкарай от фурната кифлите и козунаците и им изиграй тия маймунизми. Ако заръкопляскат - си "смелчага" отвсякъде. На психиатъра му разкажи и за бог и анжелизма ... :) макар че няма да го изненадаш. Но може и да изиграе "разбиране"  и да се посмее на тия "смели смешки". 

преди 46 минути, Anzhel Dimitrov Dimitrov написа:

Той ще прочете после 😂 какво се е исписало тук .

Той и да прочете - никаква файда няма ! :nono:

Макар да са му други претенциите , проявява се като "консерватор" . :lol6:

Нито приема , нито предава . А отварачка за такива като него на този свят няма ! :lol6:

А бе има !   http://picbg.net/u/47526/63006/889578.jpg   :lol6:

преди 13 минути, _ramus_ написа:

докато ти, разбира се, си смел божественик. :) Пращиш от смелост и героизъм... в таксито.

Изкарай от фурната кифлите и козунаците и им изиграй тия маймунизми. Ако заръкопляскат - си "смелчага" отвсякъде. На психиатъра му разкажи и за бог и анжелизма ... :) макар че няма да го изненадаш. Но може и да изиграе "разбиране"  и да се посмее на тия "смели смешки". 

Е , смели смешки ,са били и ,когато Нострадамус е предсказвал за железни птици . Ти си момче ,което не вижда по - далече от носа си . Далечно бъдеще ти се струва следващия месец . Честно казано ми е жал за теб. Някаква борба водиш да се похвалиш ,а просто няма с какво - във всички сфери си лаик.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.