Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Защо няма бог

Featured Replies

преди 10 минути, Śūnyatā написа:

Изпускаш си нервите. Трябват ти няколко дена почивка от форума, за да ти се избистрят мотивите. 

Да ама не. Атеистите ставате все по-нагли в темата и не виждам защо да не съм по-остър в думите си. 

• Отговори 5,7k
  • Прегледи 309k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Аз не знам. Но предпочитам да не знам и да гледам на нещата непредубедено, без да им слагам определения. Нещата, които не познавам, са неща, които не познавам. Мога да говоря само за това, което съм п

• Бог, както и да го наричат, при всички случаи "рекетира" хората, като проявява известна "милост" спрямо тези, които му се молят, а когато нещо не му отърва грабва бухалката, кибрита, лейката или някак

• Проява на лош вкус е да наречеш един от най-великите умове в историята "пълен кретеноид". Проява на още по-лош вкус е да твърдиш неща, в които няма как да си сигурен. Виждаш резултата? Горял в "пъкала

Публикувани изображения

преди 39 минути, Anzhel Dimitrov Dimitrov написа:

До храна и вода ,и някоя наметка.

Така изглежда погледнато повърхностно или никак , както се и случва най-често . Но не е точно така !:nono:

Парадигмата тук е друга !:nono:

Проповядва , че не Бог , а човек е отговорен за делата си ! Бог само посочва пътя - " ...АЗ съм Пътят , Истината и Живота ...." ! :nono:

За разлика от други религии , където Бог е отговорен за делата човешки - така Бог пожела .

преди 28 минути, Shiniasu написа:

Да ама не. Атеистите ставате все по-нагли в темата и не виждам защо да не съм по-остър в думите си. 

Теоретично - така се случват нещата в затворена система....както при атеисти , така и при теисти ......но това не е за всяка глава "зърно за мелене" . :nono:

.....За това простичко - което е едно и също с горното , казано по "човешки" най-накрая изгаряш в собствения си Ад - тук , на Земята ! :nono:

С препоръка - отвори се към Знанието , не към измислици ! :nono:

преди 22 часа, Aumi написа:

Реалност (от латински: realis, „действителен“[1][2]) е философски термин с който се обозначава всичко, което съществува, или съвкупността от действително съществуващи обекти.[3] Това е обективно съществуващата действителност и свят, както и явленията (физична реалност) в него които са конкретни, определени и определяеми, извън субективното възприятие.[3]

Трябва да се прави разлика , сравнение за да може да се разбират понятията ! :nono:

Реалност е всичко което съществува в нея .

Действителността е част от реалността , това което в отношение с действието .

Примерно :  Моята действителност е във Варна , а твоята действителност е в София (или там където се намираш) .

Т.е. живеем в една и съща реалност , но в различна действителност . 

Казано по друг начин , действителността е в тази част от реалността , там където е действието .

.............

В този смисъл освен обективната реалност обхващаща всичко , както виртуалната , така и субективната реалност имат своята действителност .

За пример виж в преден пост : " Дума дупка не прави , но в паметта остава "....., а после преминавайки в друга реалност може и да прави....

С други думи казано , мозъкът възприема думата , и управлявайки тялото "прави дупки".....:nono:

Това се случва в действителност ! :nono:

преди 13 часа, Shiniasu написа:

И какво, вместо да се смириш, у теб настъпва агресия? Ставаш остър и би ни промушил. 
Не допускаш, че атеистът има чувства. За теб- презрение.

преди 24 минути, Търсещ истини написа:

И какво, вместо да се смириш, у теб настъпва агресия? Ставаш остър и би ни промушил. 
Не допускаш, че атеистът има чувства. За теб- презрение.

Допускам го и затова досега бях по-сдържан, въпреки че не спряхте с обидите към вярващите, изкарвайки ги безпомощни глупаци и какво ли още не. Но вече край със сдържаността. 

на 28.02.2021 г. в 9:55, Śūnyatā написа:

...Извън, а има ли извън? 

Има ! Но не се знае ! :nono: 

Това не е тъпотия , както тъпакът ще си го "мисли" - като не се знае , от къде се знае , че го има ? :nono:

Нашите познания за която и да е реалност се простират до там , до където достигат нашите възприятия , и още малко напред да се прогнозира , да се предвижда , без излишно да се напъваме да си измисляме .

От там нататък не се знае ! 

НО ! Познанията ни непрекъснато нарастват , развиват се и показват закономерност , че и там където не сме знаели , вече знаем че има реалност.

Това въз основа на фактите е достатъчно , горе изказаното твърдение да е Вярно , да е Истина ! :nono:

В това пък се изразява същността на Вярата .......

Нека за кой ли път да повторя - Знание и Вяра представляват едно цяло , намират се в единство ! :nono:

...................

А тук поради остсъствие на понятия се наблюдава отсъствие на Разум . Случва се и с психични отклонения в Духа .:nono:

Което пък означава Съзнание подлежащо на основен "ремонт"....:lol6:

Необходими са нови тухли в стената :)

........продължение.......

По текста на песента :

The phrase is used to show how uneducated the speaker is. Since the sentence is indeed a double negative, it reflects on the speakers actual need for education ... And the sentence "We don't need no education" would mean "We need education (DON'T and NO cancel each other)"

Фразата се използва, за да покаже колко необразован е ораторът. Тъй като изречението наистина е двойно отрицателно, то отразява реалната нужда на ораторите от образование ... И изречението "Ние не се нуждаем от образование" би означавало "Имаме нужда от образование (отрицание на отрицанието) "

преди 18 минути, ncl написа:

По-скоро е нужно премахване на стената.

Стената тук по-скоро символизира градеж , а не непреодолима преграда :nono:

Махнеш ли нещо , с друго трябва да го заместиш .:nono:

Махнеш ли стената , остава Нищото .....казано иначе - деградация . Неприемливо ! :nono:

Ремонт трябва - подреждане на нещата ! Поставяне всяко нещо на мястото му . А не изсипано със самосвала , каквато е практиката на "многознайковците" ! :nono:

И Надграждане !  :nono:

преди 1 час, Shiniasu написа:

Допускам го и затова досега бях по-сдържан, въпреки че не спряхте с обидите към вярващите, изкарвайки ги безпомощни глупаци и какво ли още не. Но вече край със сдържаността. 

И все пак ,успокой се . Имаме теза и антитеза ,иначе не би се получило толкова дълга тема .

на 27.02.2021 г. в 19:12, Sleda написа:

Имаш аспектна фигура - триъгълник от два биквинтила и един квинтил, образувана от Марс, господар на хороскопа, Меркурий и Нептун. Творческа конфигурация, намира се новото в това, което преди е било отхвърлено или там, където другите нищо не са намерили. Само внимавай с този Нептун, голям фантазьор е и е в Стрелец - фантазиите не ги държи за себе си, а ги разпръсква наоколо

Благодаря за труда!

Нептунчо, освен фантазьор е и предразполагащ за "по-стойностни търсения" сред религиозното и философското....а па и от 70-ти до 84-ти набор сме с подобен Нептунчо...

....и както и сама можеш "да видиш" в темата "нептунското фантазьорство" се "разпръсква стрелечески", без да се "плаща данък разумност"...еле па съобразителност и прогнозиране на развитието на темата след "допринасянето" на пишешите....

Остават още 4 форумни страници, за да се изпълни "пророчеството" на "ясновидеца-тъпунгер", неразбрал че водещата теза, с която болшинството от пишещите НЕ се съобразяват е, че "Няма Бог"-като същество!!! Ай да видим на 162-ра страница дали ще "еякулирате", та белким "меренето на пи...ки" и индоктринациите се осъзнаят от всички списващи

на 27.02.2021 г. в 14:04, extreme_b_c_d написа:

Чисто логически този въпрос може да бъде зададен на същество, поне едно ниво по-високо от бог.

....

162 страници умствено чикиджийство, еба си тъпунгерите сте тука.

И че никой не им "бърка в канчето на религиите" на религиозните последователи, та да се явяват яростни "проповедници" и "защитници"....ама за последните тва е водещата "несъзнателна програма" за мотивацията им....все са "войни на светлината" и инакомислещите все са "тъмни", нуждаещи се от "спасение", "греховници"...  

А и също така, за да се стигне до некво хармонично съгласуване между "религия" и "наука" е добре да има "обединение" около тезата, че религиозното понятие "Бог" съотвества доста добре на "Висш разум", и че в научните достижения е установено, че има доста високо ниво на разумност при "подредбата" на фундаменталните константи във физичните модели, спомагащи ни да описваме светът, такъв какъвто се проявявава.....

Ама кой ли го е еня за "хармонията"....направо ще си "показваме знанията за пеенето", без да можем да пеем....пълни сме със знания, но не и знаене как се "пее хармонично"

преди 1 час, Anzhel Dimitrov Dimitrov написа:

И все пак ,успокой се . Имаме теза и антитеза ,иначе не би се получило толкова дълга тема .

Има "теза и антитеза", ама в една посока! Тотално "потъване" в еднопосочността....ама то в стадото  една овца да тръгне на някъде, без да вижда къде отива и ... https://www.vbox7.com/play:7413dabf2c

преди 2 часа, by_chechi написа:

Нашите познания за която и да е реалност се простират до там , до където достигат нашите възприятия , и още малко напред да се прогнозира , да се предвижда , без излишно да се напъваме да си измисляме .

Те това "излишно" понякога "включва" и догматичното НЕ ТРЯБВА, щото в стадато "овците вживели се като пастири" решават какъв е "размера" на "Нашите" нужди. А за отправна точка за оценките им "служи" съпоставянето на тяхното ниво на развитие на Въображението(абстрактното мислене), което е обусловено от "ролята" на "тартори" и съответно е почти никакво, щото е производно на стадото....

Отново "еднопосочност"(едностранчивост) чичо Стефчо, поради проста липса на изрично изказана противотеза!

ВСЯКО научно откритие, ВСЯКО "нарастване" на общественото познание, преди да се реализира като такова е било Фантазия, родена от нечие Въображение, което се е "напъвало да измисля"(достига до по-абстрактни форми на идеи), независимо от другите "овци в стадото"... и в повечето случаи "когнитивния скок" се е дължал на "излизането от рамките на стереотипа"....и ВИНАГИ първоначално е било посрещано с насмешка или иронизиране на споделялия го....някой и на клада са ги горили...някакви "горили"..

преди 45 минути, kipen написа:

И че никой не им "бърка в канчето на религиите" на религиозните последователи, та да се явяват яростни "проповедници" и "защитници"....ама за последните тва е водещата "несъзнателна програма" за мотивацията им....все са "войни на светлината" и инакомислещите все са "тъмни", нуждаещи се от "спасение", "греховници"...  

Тази болест по психолозите (и не само при психолозите) да търсят навсякъде моделите за които са прочели в учебниците и теб не те подминава.  И какви канчета, какви пет лева? Атеистите така и не осъзнаха колко обиди изсипаха в темата, може би недоосъзнати, но факт. Причината я посочих: принизявайки опонента се усилва илюзията за собствена значимост. За да изпъкнат те, проектират какви ли не недостатъци (да има и истински, но много са въображаеми) на противоположната страна. Сега, след като отвърнах с няколко обиди (признавам си, че го направих умишлено), някои влязоха в ролята на жертви, а други тръгнаха да ме успокояват - все очаквани реакции. Мога да продължа и още с анализите, но ще ги запазя за себе си.

По горното. Тук не виждам такива, които пишат за да спасяват нуждаещите се. Такива които виждат греховници също, доколкото "греховник" е силно казано. Най-точната дума е ограничени. Не искам да обидя никого, но просто в някои от пишещите виждам да изпъкват известни ограничения. Но тях гледам да не ги споменавам открито. А светлината няма нужда от защита, нито от това да я размахваш пред очите на другите. Който има сетива ще я види така или иначе, доколкото може. 

Тук всеки пише просто за да демонстрира знания. Съответно и с очакването да получи положителен отзив. Много е просто - някой е положил труд да научи нещо и се стреми да покаже наученото, очаквайки трудът му да бъде оценен. Всеки си пише това, което смята за важно и с което се отъждествява в най-голяма степен. Неприемащите са глупаци, невежи и заблудени разбира се. Какви други да са? Пишещият си знае колко важно е за него това, което пише, и когато някой отсреща не го оценява по същия начин, значи не разбира. Но пък е много важно да разбере, защото никой не обича да остава неразбран. 

преди 36 минути, Shiniasu написа:

И какви канчета, какви пет лева? Атеистите така и не осъзнаха колко обиди изсипаха в темата, може би недоосъзнати, но факт.

Как може да те обижда човек, който не разбира какво му говориш?!? Дай малко повече разум, успокой се, моделите са едни и същи, въпросът е до колко ги разпознаваме!

на 25.02.2021 г. в 23:33, _ramus_ написа:

трите разновидности нямат нищо общо едно с друго.

1 - работата с хармонични частоти е голяма рядкост и с нея се лишава звука от т.н. "месо" (обертоново многообразие от наслагвания). Заради това всички високи гласове постепенно стават "пищящи" - лишават се от хармоници, които придават тембровото оцветяване на звука. Това е просто физика. Но дори и така - чрез хармониците не може да се изпее "по-нисък тон". Много добър нагледен пример за това са звуците на цигулката - т.н. "флажолетни тонове" за изтънени, но пък с тях се получават "височини".

Друг пример и самият клип, който се пусна - момчето започна с ниските си регистри и там звучеше с различни техники... Но накрая на парчето - високите тонове вече няма как... а неговите "високи тонове" са по-високи и от класическите най-високи ноти в женските гласове в класическото пеене.

2 - точно на работата с хармониците и особена техника на ларинкса , чрез "мускулно пресиране".

В посоката на любопитните факти - т.н. "многотоново (многогласно) пеене" - от един човек. Въпрос на техника е, принципът е именно чрез гласова манипулация с хармоници... Във виртуала могат да се намерят клипчета на гърлено и многотоново пеене. Отново всичко е физика - гласните връзки са честотни генератори, всички кухини в главата и гърлото - са резонатори. Математически се описва с "редовете на Фурие". Чрез същото се симулират процесите, моделират се техните взаимодействия и така компютърно се генерира същото, с т.н. "виртуални програмируеми синтезатори" (инструменти).

3 - Октавистите в басовите гласове, са хора с уникална и рядка физиология и анатомия на гласовия апарат. Не е работа с хармоници, които довеждат звука от гласните струни да е "посен и плосък". Гърленото пеене няма богатството на обертоновете. Същинските басови гласове нямат такива проблеми, както и всички останали гласови партии и всякакъв тип техника на пеене.

Отново да напомня че не е важно само да е налице особеностите в анатомията и физиологията - иска се да се открие навреме, да се изработи ... и много труд, чрез систематична работа със специалисти - за да се достигне сериозен резултат. Изключително редки са "самородните таланти", но и при тях труда е от решаващо значение.

И нещо важно - да знаеш за гласовете, да имаш инфо за едно или друго , е нищо. Можеш да знаеш за пеенето много, но да не можеш да пееш. Да не си пял, или просто да се фантазираш на певец. Когато певецът поеме по пътя на професионализма и израстването в техниката, изпълненията... чак тогава придобива разбиране... а не просто "знаене".

Последните думи ги пиша като преход и точно към темата - защото фантазьорите и палячовците налазиха целия виртуал и се фантазират чрез "снасяне на инфо", в стремежа да се докарат до играта 'колко са умни - защото много знаят". А дори и не знаят, а просто папагалят.

На мене също ми е ненавистно фантазирането и необоснованите изказвания, 
но даже не попитахте с какво се занимавам и защо съм решил да напиша това.
...

Намирам общото между трите в това, че не се използва основния тон, а обертонове или унтертонове.
Източникът на звук (струна или гласовия апарат) трепти с основния си тон.
Този основен тон зависи от това, колко е дебела и дълга струната.

Но източникът на звук може да възбуди във въздуха трептения с 2,3,4 и т.н пъти по-висока честота - обертонове,
или с 2 пъти и по-ниска честота - унтертонове.

Тези обертонове и унтертонове не зависят пряко от дължината и дебелината на струната.
Резултатът е, че човек може да произведе толкова висок или толкова нисък тон, 
който не влиза в нормалния диапазон на гласа.
Това е физика, защо не.

Уважавам подготовката на школуваните певци, аз не съм такъв.
На практика няколко години съм упражнявал един вид мантра, записвал съм и съм анализирал на компютър звука 
- в някои моменти много по-нисък от обикновения ми глас.

На аналогов синтезатор Behringer Model D моделирах получаването на подобен звук и стигнах до някои интересни наблюдения.

Поради това счетох, че мога да си позволя да напиша нещо по този въпрос.
И да, извинявам се, че не е точно по тази тема и нямам намерение да досаждам на тези, които не се интересуват сериозно.

преди 2 минути, NVJ написа:

Поради това счетох, че мога да си позволя да напиша нещо по този въпрос.
И да, извинявам се, че не е точно по тази тема и нямам намерение да досаждам на тези, които не се интересуват сериозно.

Според мен, това което си споделил е полезно, но въпросът по-скоро беше, че техниката и "параметрите" не "отразяват" напълно самото Пеене, само гласовите възможности и уменията на този който пее.

А какво ли остава за Музиката и композиралият я.

Една песен е не само изпълнението. Текстът и мелодията също. Има и аранжимент. И всичко това, обединено в някакво хармонично проявление пък си има спецефично въздействие спрямо всеки отделен човек.

Но се "зацикли" в "механиката", а не в "творчеството". Аз за това реагирах за "пеенето"! Все пак баща ми беше композитор и съм съпреживявал творческия момент на "раждането на музиката", както и "съединяването на мелодията с текст", а и за доста песни пък - самото изпяване на песента и последващия запис на носител... пък и творческия процес на сътворяването на видеоклип или филм по музиката.

преди 12 минути, kipen написа:

Как може да те обижда човек, който не разбира какво му говориш?!? Дай малко повече разум, успокой се, моделите са едни и същи, въпросът е до колко ги разпознаваме!

С кое точно не си съгласен от написаното от мен и кое не се разбира? Нали затова е форум - има възможност да се задават въпроси.

Обидите са факт. Това, че ти не си ги възприел като такива е отделен въпрос. За мен те са не толкова обиди, колкото лъжи. Имам достатъчно самочувствие за да не се обидя, но лъжата си е лъжа. 

А по отношение на моделите наистина въросът е доколко ги разпознаваме, и е добре да не се бърза със заключенията. 

преди 10 минути, Shiniasu написа:

... но лъжата си е лъжа.

Лъжа спрямо какво? Нали по твоята логика лъжата е реалност? Сега какво, няма право да съществува ли :D За един лъжа - за друг истина... 

преди 1 час, kipen написа:

Една песен е не само изпълнението. Текстът и мелодията също. Има и аранжимент. И всичко това, обединено в някакво хармонично проявление пък си има спецефично въздействие спрямо всеки отделен човек.

Но се "зацикли" в "механиката", а не в "творчеството". Аз за това реагирах за "пеенето"! Все пак баща ми беше композитор и съм съпреживявал творческия момент на "раждането на музиката", както и "съединяването на мелодията с текст", а и за доста песни пък - самото изпяване на песента и последващия запис на носител... пък и творческия процес на сътворяването на видеоклип или филм по музиката.

Да, разбира се, но това е друг много голям въпрос.
Съвсем не мислех да зациклям в механика и формални въпроси на изпълнението.

Това се отнася не само за музиката, а е общ въпрос на отношението между форма и съдържание.
Има външна форма - физическото проявление на музиката и вътрешно съдържание - това, което може да се изрази и предаде с тази музика.

Може външно една музика да бъде съвършена, но вътрешно празна или даже да предава лош дух, негативни преживявания.

преди 25 минути, Śūnyatā написа:

Лъжа спрямо какво? Нали по твоята логика лъжата е реалност? Сега какво, няма право да съществува ли :D За един лъжа - за друг истина... 

Реалност е и съществува. Така е не само по моята логика. Това не означава, че трябва да се лъже обаче. Но проблемът всъщност е по-дълбок. Дори и да е истина за някого едно твърдение, то също може да бъде използвано по различен начин. Вече даже ме е "страх" да посоча какъв, за да не вземе някой да се припознае. 

По-рано стана въпрос за чувствата и се питам, какви чувства би следвало да предизвика в мен това, на което отговарям в момента. Кое е правилно - да бъда откровен или да премълча какъв заряд усещам зад буквичките? 

преди 1 час, Shiniasu написа:

По-рано стана въпрос за чувствата и се питам, какви чувства би следвало да предизвика в мен това, на което отговарям в момента. Кое е правилно - да бъда откровен или да премълча какъв заряд усещам зад буквичките? 

Буквичките са си само буквички, а заряда и чувствата, които усещаш, идват само от теб, това трябва да осъзнаеш, като начало. 

преди 5 часа, kipen написа:

...ВСЯКО научно откритие, ВСЯКО "нарастване" на общественото познание, преди да се реализира като такова е било Фантазия, родена от нечие Въображение, което се е "напъвало да измисля"(достига до по-абстрактни форми на идеи)....

Накратко - нямаш понятие за критерий и граници ! :nono:

Фантазията и Въображението имат граници  , в които граници са адекватни на действителността . Извън тези граници стават Измислици..........и т.н.... 

Попълни си понятията и пак заповядай ....! ....другото ти е дърдорене.... :)

преди 6 часа, Shiniasu написа:

Работата на Roger Waters е изкуство ! Предмет на дейността му са Чувствата на Душата превъплатени в Емоции на Духа който избира ....:nono:

Никакъв спор не може да има , че изкуството на Roger Waters силно въздейства на Духа и му придава Воля :nono:

Разумът не му е работа ! :nono: 

.............

А сега с Разум :

И какво стана с Берлинската Стена ( границите )? Съборихме я ! До тук добре ! А после като събаряме стените - какво ? :nono:(въпросите ми не са случайни)

........До джендъризми разни я докарахме , че никой не знае какво е !:nono:......Био-маса с Дух и Воля :lol6:

преди 30 минути, by_chechi написа:

Работата на Roger Waters е изкуство ! Предмет на дейността му са Чувствата на Душата превъплатени в Емоции на Духа който избира ....:nono:

Явно по всяко едно от понятията дух, душа, емоции и чувства разбиранията ни са доста различни. Но иначе сигурно си прав, че става въпрос за изкуство. 

преди 34 минути, by_chechi написа:

Никакъв спор не може да има , че изкуството на Roger Waters силно въздейства на Духа и му придава Воля :nono:

Това не мога да го разбера: как изкуството въздействайки на духа му придава воля? 

преди 20 минути, Shiniasu написа:

Явно по всяко едно от понятията дух, душа, емоции и чувства разбиранията ни са доста различни. Но иначе сигурно си прав, че става въпрос за изкуство. 

Това не мога да го разбера: как изкуството въздействайки на духа му придава воля? 

Очевидно си затруднен когато трябва да обясняваш общата "картина" . Затруднението не е мое....

Волята е психическата енергия на човека .....Изкуството , въздействайки на Душата , Душата произвежда Воля , придавайки я на Духа под формата на емоции...

Иначе .....заспала душа (да кажем). :lol6:

Връзката Изкуство ->Дух е косвена , непряка....въздействието на Изкуството(външно) се превръща във Воля (вътрешно) .

Каквато е връзката между грозде и вино от грозде ......ферментирало грозде .:lol6:

Казано просто - Душата се храни.....:nono:

Чети за сензорна депривация ....:nono:

преди 36 минути, by_chechi написа:

И какво стана с Берлинската Стена ? Съборихме я ! До тук добре ! А после като събаряме стените - какво ? :nono:(въпросите ми не са случайни)

Ами няма го ограничението, което стената упражнява. Да, без граници не може и хората прекрачвайки едни създаеат други. Но така евентуално, вече имат по-широко пространство (не задтлжително физическо) около себе си. 

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.