Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Защо няма бог

Featured Replies

преди 34 минути, Śūnyatā написа:

Какво наричаш "добронамереност"? Да наливаш на някой уж мъдрост или взаиморазбиране?

Пък ти не го вземай ! :)

Един за всички дава , всеки за себе си взема !:nono:

....."дава/взема" е единство за което хабер нямаш и за това ти страда Душата....другото е измислици за които романи пишат , и за това ги пишат романи - въздействат на Душата....

Да кажем "Тримата мускетари" - " Един за всички , всички да един " , всички дават . Кой тогава взема , стои открит въпроса ?....:)

А и да искаш да вземеш - не можеш ! Защото сам си си забранил да вземеш ! :nono:

Това е само една от причините , защото има и още други .

Лисицата казала : " Гроздето е кисело " , точно както се случва в постовете ти.... :)

................

Ето ти как работи това което знам - Самата Истина . Вярвай ми !....като не разбираш ! :)

• Отговори 5,7k
  • Прегледи 309k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Аз не знам. Но предпочитам да не знам и да гледам на нещата непредубедено, без да им слагам определения. Нещата, които не познавам, са неща, които не познавам. Мога да говоря само за това, което съм п

• Бог, както и да го наричат, при всички случаи "рекетира" хората, като проявява известна "милост" спрямо тези, които му се молят, а когато нещо не му отърва грабва бухалката, кибрита, лейката или някак

• Проява на лош вкус е да наречеш един от най-великите умове в историята "пълен кретеноид". Проява на още по-лош вкус е да твърдиш неща, в които няма как да си сигурен. Виждаш резултата? Горял в "пъкала

Публикувани изображения

преди 2 минути, by_chechi написа:

Пък ти не го вземай ! :)

Отивам на работа, за да си взема заплатата. Нямам време за пенсионерска "мъдрост". Хубав ден.

преди 2 минути, Śūnyatā написа:

Отивам на работа, за да си взема заплатата. Нямам време за пенсионерска "мъдрост". Хубав ден.

Докато не умре , всеки има време да му дойде Акъла в главата - това е мъдрост ! :lol6:

преди 15 часа, sound написа:

Що не попиташ първо себе си - как ще обясниш такива феномени, като Ванга?

аве ти четеш ли предишните постове?
нали това написах за "силите от никъде", че нямат обяснение и със знанията за материалния свят не може да се отрече съществуването им
незнанието е твърде голяма "въпросителна" и не може да се приведе като аргумент или доказателство за отсъствието им

преди 14 минути, дръндю написа:

нали това написах за "силите от никъде", че нямат обяснение и със знанията за материалния свят не може да се отрече съществуването им
незнанието е твърде голяма "въпросителна" и не може да се приведе като аргумент или доказателство за отсъствието им

До някъде може ! 

Слепотата и въздействието което получава от гръмотевица , образуват от нови връзки на взаимодействие между невроните в мозъка . Такива връзки които в обикновените хора няма . .....От там нататък каво точно се случва , още никой не знае . Даже и Ванга да питаш , не може да ти го каже...

По подобен начин се образуват и други известни феномени....

И много шарлантанлии около тях....:lol6:

То и на мен при последния дъжд, светкавица не ме удари, но капчиците дъжд буквално ми наляха акъл в главата. Очевидно е, че Зевс така е преценил за по-разумно, щото от светкавицата мозъка ми просто ще се препълни с нови връзки.

преди 53 минути, by_chechi написа:

образуват от нови връзки на взаимодействие между невроните в мозъка

при мен се губят...склероза ве и кът ме фане разстройство, засила към кинефа и до кът стигна, забравям за къде съм тръгнал
горкият ас, колко съм нещастен
дууубре че има умни глави кът  @Myanmar, дек са измислили памперса

на 2.03.2021 г. в 17:58, sound написа:

Човек може да се пристрасти към всеки опиум, да развие зависимост и да почне да преекспонира нуждите си. Така, че като всеки лек, за да се стигне до желаните резултати, Бог трябва да се споменава умерено и под преписание,

Човек може да се пристрасти и към "опиум", който сам си е синтезирал - ДМТ (N,N-диметилтриптамин. Пълното му име по IUPAC е 2-(1H-indol-3-yl)-N,N-dimethylethanamine).

Може и от аяухаска да си го "приеме"....и след това да "види" доста "неща".... ..може и в "тъща си да се влюби, щото е божа твар"...само че Той ще си го е избрал...а па мое и сичко да е Съдба...Светът е шарен и "спасение дебне от всякъде" 🤩:lol6::surfing:

на 4.03.2021 г. в 8:16, by_chechi написа:

Чакай сега малко ! Те , въпросите в поста ти са много , цяла страница . Отговорите колко да са ? :nono:

Не съм "задавал въпроси" ! Ако ти ги "превръщаш" в такива - отговаряй си...както и без тва се вижда, че си възнамерявал

Първо цялото , после детайлите , а след това пак цялото .:nono:

"Спрете Света - искам да слезна!"...... за да възпроизведа още "от моето", което не е по-различно от предишното! Важи и за мен, де...всички СМЕ това, което е в "границите" ни...

Аз пиша за основните положения . Не се знаят .

Щото от "моята камбанария" - така се "вижда"...

Ако се знаят - не се разбират .

Ако се разбират , в следващо развитие се "забравят" - отделят , прескачат , пренебрегват .

Дава се предимство на въображението фантазията .

Прекъсва се връзката между основа и надстройка .....и се получават измислици .:nono:

И след етикетччето "измислици" .... "ела мойто момче сега, да ти кажа истината!".... "намачка ме", "сгъна ме", "сложи ме в твоите рамки"....и така и не разбра какво съм ти споделил!!!! И като демагогски опит...поредните опити за нефелни внушения....при положение, че ти казвам, че колата може да се кара и назад, ти като педантичен инструктор си "дърдориш", че за да потеглиш се включва на "първа скорост".... проектираш някаква "нужда" на "образът ми" в твоето съзнание ли?!?

Къде го чукаш, къде се пука...(не съм го измислил аз) 

Първо за Гьодел , че се вижда многозначимо , там където не му е мястото .

Сам си си отговорил на въпроса - в сила е за това което не се знае , за безкрайностите ...В нашия случай е на и след изхода на модела .

Сам си реши, че "някъде не му е мястото", без да си разбрал "по-абстрактните смисли" от прилагането на Теоремата и какво всъщност е значението на математическата форма на теоремата!

НЕ Е в "НАШИЯ СЛУЧАЙ", а в "ТВОЯ СЛУЧАЙ"...при екстраполирането на ТВОЯТА "конструкция"(убеждения)! Прави малко разлика...демагоже...излез малко от образа на "партийния секретар"...

на 4.03.2021 г. в 10:06, by_chechi написа:

Първо - не Определят ! Решават ! ....така като се решават задачи по математика да кажем .

Първо - ОПРЕДЕЛЯТ - формата и съдържанието "едното на другото" или обратно!!! Ала ИЗБОРЪТ се извършва от Аз-а( в повечето случаи несъзнателно)... а самият избор е на основание на "претеглянето на опции" от "програмите, изграждащи" Егото ни.... 

За това в съвременните тенденции в когнитивната наука има вече "диференциране" между "Его" и "Аз"... основата за "надскачането" на "Его-преживяването" на Аза и "плавен преход" и към "Будхи-преживяването" е положен....ама не всеки го интересува това....

... а "там", в "раширения" модел, в който неоснователно "въвеждаш твоята представа" (за това написах, че при "едностранчивост" често се стига до форма на "елементарно внушаване", което пък при силни его-пориви лесно се "превръща" в опити за индоктриниране), "там" вече става нефелния опит за индоктриниране :

на 4.03.2021 г. в 10:06, by_chechi написа:

Разумът чрез Мислите управлява (създава алтернативи) , а Духът повлиян чрез Емоции произведени от Чувствата на Душата контролира (избира) 

Това, че си пристрастен към дадена религиозна парадигма, не оправдава опитите за използване на евфемизми, с който да "модифицираш" изказа ти....пак поведенческия ти модел си остава - "проповедник"... ....моделите не са толкова много...лесно се разпознават....

Декодиране: Замества се "Разумът" с "Бог", добавя се притежателното местоимение "си" след "Мислите", "Духът" се замества с Аза, а пък "произведени от Чувствата на Душата" се замества със " въздействие на свръхАза"("отражението" на "ценностите" възприети от социуума в психиката") и .....

..... те ти християнската доктрина.... и не само....

Това е основната конструкция на всички религии с добавен "колективен елемент"....дори и Будизма, в настояящата му форма(на религия) е "импринтиран" с тази конструкция!!!

Вече няма да се повтарям! Един път го написах - Липсва Азът в модела ти! Хубаво е да сме съзнателни за различните "мащаби" - "колективно" и "индивидуално",  в метакомуникативните "слоеве" на всяко информационно послание. Само това мога да си споделя като опитност, без да изпадна в тенденциозност в мнението ми! ... и да се превърна, в това което до момента критикувам в последните два поста .... не че не мога и не съм го правил, ама би било тъпо.... 

преди 33 минути, kipen написа:

нефелния опит за индоктриниране

за всякакъв тип такива социални транзакации са нужни три елемента. Подател, реципиент, и обмен, резониращ в двете звена ( в конкретиката - доктрина). Ако не са налице резонансни предпоставки - индоктринация не е възможно да протече (както е и по принцип всяка транзакция).

От това се извежда, че ИНДОКТРИНИРАНИЯТ носи същата отговорност, роля и значение - за да се реализира въобще транзакцията. По същия начин - психологическата манипулация - Манипулираният носи същата отговорност, като МАНИПУЛиращият.

Доктрината е сбор от възгледи, идеи, представи и описания... А за обмяна между социалните личности е част от битието им на социални същества.

Явлението касае субекта сред социалната му среда и обмена с нея и в същата конкретика на "индоктринирането" - е неизбежна и е налице сред голяма част в отношенията на всички нива и мащаби. Това е една от предпоставките за социалното значение на религиозността и идеологиите.

Индоктринирането се различава от ученето по липсата на рационално и критично отношение на субекта спрямо това, което възприема. Сред социума се разглежда като "негативно явление", но всъщност е повсеместно и навсякъде из социума. В този смисъл е едно от човешките явления (като ЛЪЖАТА и ЗАБЛУДАТА), които сред човешката популация са в постоянно противоречие. То идва за цел все пак да урегулира тия явления, защото тяхната позитивност е спрямо точни условия, а извън тях - става проблем, вкл и за личностите, и за социалния живот.

Пропагандата, манипулацията, индоктринацията - са явления, които следват човешката култура и битие, още от зората на неговото съществуване. Това с нищо не е променено и досега.

Но същия смисъл има и "личната индоктринация (манипулация и пропаганда)". Тя се осъществява отвътре в индивида по същата схема и механизъм, както е "в между личностите" (по същия начин като са и Лъжата и Заблудата)

Всичко това са фрагменти от 'цената' на социалното ( и лично ) опитомяване... но това е етап от съзряването и израстването и е неизбежно.

преди 1 минута, _ramus_ написа:

Но същия смисъл има и "личната индоктринация". Тя се осъществява отвътре в индивида по същата схема и механизъм, както е "в между личностите" (по същия начин като са и Лъжата и Заблудата)

И "израстването" на личните заблуди, според моите си "вътрешни динамики" е под "мотото" - "Да открия Кой съм Аз!".... или "Опознай себе си"...

Със сигурност има и други "стратегии", къде съзнателни, къде "водени"(несъзнателни), къде в "школи"....

Но в крайна сметка, аз лично мога да кажа, че съм въодушевен и до висока степен радостен, че най-накрая чета и ценни неща в темата!

Благодаря!

преди 3 минути, kipen написа:

Кой съм Аз!".... 

"Опознай себе си"...

Доста висока летва... но достигането на подножието й е едно от най-големите предизвикателства за ХОМО... в пътя му към Сапиенс.

Двете не са еквивалент - с чисто любопитство бих задал следния въпрос - според теб кое е "преди другото"?

Важно е да се върви по Път, а не къде ще те откара.....застоялата вода, винаги се среща в естествената форма - блато...

Аз предпочитам сам да си чертая карта ... ама често след време установявам, че съм вървял по извървяни от други пътища....да, ама аз съм вървял...

Вероятно и на хамстера му се струва че 'върви по път" - когато тича във въртележката.

преди 4 минути, _ramus_ написа:

с чисто любопитство бих задал следния въпрос - според теб кое е "преди другото"?

Няма ли да се пробваш? Ти ги написа сам - имаш ли въобще идея двете изписани, дето ги цитирах - какво въобще означават и какви са взамовръзките между тях - ако въобще решиш че са налице "разлики"?

Сички сме хамстери....некой с претенции за "вълци"... или поне така изглежда от "моята камбанария"...."времето лекува"....ако не - ампутира :lol6:

Бързаш с реакциите и емотиконите, а не четеш какво пиша

Виж въпросите по-горе.

преди 6 минути, kipen написа:

след време установявам, че съм вървял по извървяни от други пътища....да, ама аз съм вървял...

Така де - също като хамстера, на който му изглежда че "сам си върви" и че "върви".

"Времето лекува" вече го споменах .... сега съм екзалтиран......сори....има време за сичко, което "трябва" и сме си "избрали"... кефа е само на момента...

иначе Благодаря! ...винаги си правя и последващи анализи....нали требе да си "затвърждавам границите" до  ... "угре вечер в другия спектакъл"

преди 3 минути, kipen написа:

Времето лекува

:) А лекува ли... От какво. И дали е точно "времето".

Думите имат голямо значение, всъщност, защото са огледалото на Говорещия/Пишещия ги. Те са огледало и за 'ЧЕтящия/Възприемащия"

преди 6 минути, _ramus_ написа:

Думите имат голямо значение

за разтягане на локуми?

преди 19 минути, _ramus_ написа:
преди 23 минути, _ramus_ написа:

с чисто любопитство бих задал следния въпрос - според теб кое е "преди другото"?

Няма ли да се пробваш? Ти ги написа сам - имаш ли въобще идея двете изписани, дето ги цитирах - какво въобще означават и какви са взамовръзките между тях - ако въобще решиш че са налице "разлики"?

Па дописвай ги тия постове, бре човек!

преди 18 минути, _ramus_ написа:

Бързаш

Не бързай да публикуваш.....щото пропускам, а имам и социални ангажименти и при Изборът ми на къде да си насоча Волята и как да си разходвам Времето, току виж съм подминал...та чак до "другия спектакъл"...на "разширяване на границите"...

По въпроса ти!  ...........първо отново да ти напомня, че Аз ти отговарям на въпросите, а ти не:wow:.... и вече отговорих на този ти въпрос в преден мой пост....ама кой ли ми има уважението, тъ дъ съ занимава да прочете извън нагласата си постовете ми

Първото е преди другото, а другото е преди Първото!  ....

на 4.03.2021 г. в 0:55, kipen написа:

Ами има отговор, защото има!!! Самопораждане!

Аз така смятам! Пъ ни мъ интирисувъ ... за сега(моето Време) нещо друго, еле па "етикетчета"....

... така смятам, това изживявам .... и то с кеф... смятам... 

п.п. Приятно изкарване на уикенда на всички! Аз вече така си го пожелах, да Ви е така и на Вас!

преди 4 часа, дръндю написа:

Че аз не съм поставял някакви ограничения, давай със знанията за духовния свят без да се притесняваш - та феномени, като Ванга и ... ?

преди 8 минути, sound написа:

и ...

https://sanovnik.bg/n3-3474-Нострадамус_-_пророчества_и_предсказания

https://bg.wikipedia.org/wiki/Нострадамус

Цитат

Академичната общност е на мнение, че повечето асоциации между световни събития и четиристишията на Нострадамус като цяло са резултат или на грешна интерпретация, или на грешен превод (понякога нарочен), или са толкова оскъдни, че са на практика неизползваеми като доказателство за някакви гадателски способности.

преди 1 час, дръндю написа:

...

Ок, виждам че можеш да цитираш линкове, предполагам, че и емотикони знаеш как да използваш. Но нещо да напишеш по казуса, който сам постави?

преди 4 часа, kipen написа:

...а па мое и сичко да е Съдба...

Всичко е детерминирано, а нашата съдба е никога да не узнаем точно "как", "кога" и "защо". 

преди 6 часа, дръндю написа:

... незнанието е твърде голяма "въпросителна" и не може да се приведе като аргумент или доказателство за отсъствието им

Ако няма факти за присъствието на "нещо", автоматично се приема, че то отсъства, докато предположението не се потвърди или отхвърли чрез факти. 

В науката хипотезата е част от научния метод. Това е прогноза или обяснение, което се проверява чрез експеримент. Наблюденията и експериментите могат да опровергаят една научна хипотеза, но никога не могат да я докажат изцяло. 

преди 35 минути, sound написа:

Но нещо да напишеш по казуса, който сам постави?

нищо не мога да напиша
нямам си на понятие, какво аджеба е 95% от вселената да е антиматерия

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.