Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Защо няма бог

Featured Replies

преди 27 минути, Myanmar написа:

Не. Питам защо има хора, които искат да бягат, а нямат крака.

Не, не питаш. Когато питаш търсиш отговор. Ти в случая използваш въпроса като аргумент за да докажеш или покажеш нещо си. Когато наистина попиташ (най-вече себе си) постепенно ще достигнеш до отговора. Дотогава ще създаваш подобни теми в които уж питаш нещо, ама не за да ти отговорят другите, а за да им отговориш ти на тях.

• Отговори 5,7k
  • Прегледи 308,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Аз не знам. Но предпочитам да не знам и да гледам на нещата непредубедено, без да им слагам определения. Нещата, които не познавам, са неща, които не познавам. Мога да говоря само за това, което съм п

• Бог, както и да го наричат, при всички случаи "рекетира" хората, като проявява известна "милост" спрямо тези, които му се молят, а когато нещо не му отърва грабва бухалката, кибрита, лейката или някак

• Проява на лош вкус е да наречеш един от най-великите умове в историята "пълен кретеноид". Проява на още по-лош вкус е да твърдиш неща, в които няма как да си сигурен. Виждаш резултата? Горял в "пъкала

Публикувани изображения

преди 20 часа, Myanmar написа:

Това е хубава подтема - защо всъщност хората са създали боговете и какви нужди им обслужват. 

Приматите са създали боговете за да им служат като екзистенциални патерици, да се подпират на тях докато дойде време да умрат.
А самото създаване на тези патерици е било улеснено от болните мозъци в отделните племена.
Разни билки са им помагали да изпаднат в променено състояние на съзнанието и да го видят техния чисто нов бог и да си му вярват с кеф. Щото то без билките е трудниччко да се разчита само на халюцинациите. Трябва си наслагвания от поколения наред. Един примат "види" нещо в съня си па го разкаже на другите. После някой луд го доразвие и то па се хареса на тъпунгелите, които си го примат за своя вяра. Ама като мине билкарят оттам и ги надруса групово с психоделици и той става шаманът и той променя примитивните вярвания на племето в някаква друга посока. И така докато се случи най-силният физически да е луд и да наложи своята налудност на племето чрез принуда.
Абе технологиите на изграждането на ирационалните вярвания са разнообразни.

преди 4 часа, Iztre6tel написа:

Всъщност президентът, като свободна личност, може и да не поиска да се среща с теб. А какво е той – просто един смъртен човек.

Именно. Едни смъртен човек се среща с милиони хора през живота си. А едно свръхсъщество, което може да се яви на 7,6 млрд. души наведнъж без да пролее капка пот, никога не го е правило. Не звучи правдоподобно.

Не е ли глупаво да смяташ, че Той е длъжен да се явява по първо желание на хората, които се самоопределят като Негови противници?

Глупаво е обратното - да не се явиш на тези, които не те познават, че ти си този, който заслужава да бъде последван като добър пример.

Твоите размишления ми звучат така:

Защо бащите трябва да се срещат със синовете и дъщерите си? Защо те не вярват, че имат любящ баща и не се сещат сами какво той им е предначертал да следват в живота си? Защо децата му искат да се срещнат с него, да го видят и да усетят неговата любов, той да ги учи и да се грижи за тях? Те са виновни, че не го разбират! Ще бъдат наказани, че не вярват на разказите на непознати, че изобщо съществува и е загрижен за тях.

Атеистите се обиждат много, когато наричат възгледите им вяра.

Ама направо се обидих, че неграмотни хора се произнасят за моя образователен ценз haha.png Като почнете много да си вярвате, че науката е нещо, което може да се отрече с вяра само изглеждате жалки.

как и за какво да говорим с войнствените атеисти

С войнствени атеисти изобщо недей разговаря. И с войнствени теисти също - те изнасилват, ограбват и избиват мирно население по време на кръстоносните си походи, убиват "вещици" в мирно време. Атеистите, за разлика от вярващите в любовта - своя бог, не са практикували мъчения и убийства на хора за това, че са вярвали в богове. Това е цивилизационната разлика между вярващите в богове и разчитащите на своите знания и способности, без да разчитат на помощта заложена в молитвите, свещите, храмовете и иконите.

преди 9 часа, iИ.дИоNд.Ni написа:

Този свят преди много време е възникнал. Как е възникнал е наше незнание.

Теистите приемат, че е създаден от Бог, а атеистите все още не са разбрали. 

Набожните вярват , че атеистите не разбират нещата от живота.
Пък ние атеистите се отнасяме със съжаление към набожните които живеят в постоянен страх от наказание и френетично си извършват ритуалчетата които трябва да им донесат доза успокоение.

Те обичат да си поприказват, и по-точно – да поспорят с вярващите.

Баце, спор е размяна на аргументи. В чутурите на вярващите аргументи по тази тема има ли бог няма, защото те не използват факти за вярата си, а вяра. Ако имаше и факти, просто щеше да е дял на някоя наука.

а при някои душата се разкъсва

Души не съществуват. На атеистите не им кърви душата, а сърцето. И нямат ореоли и стигми по себе си. Това са фактите, останалото е вяра.

би при други има още някакви причини от личен характер. Но самият нерв, който кара атеиста да стане „войнствен“, не може да се обясни със съдържанието на неговите възгледи.

Това ще да е "аргумент" в "спор", според разбиранията на някой, който вярва в души.

преди 7 часа, iИ.дИоNд.Ni написа:

Да твърдиш, че въпросния изпитва омраза към жените е вид предразсъдък.

Аумито е права че оня мрази жените бе.
Ние не знаем как се е случило така да ги намрази, но си му личи отдалече че си има проблем с тях. Може майка му много да го е била по-главата като малък, защото не го е обичала. Де да знаеш.

Прекалено силна е антипатията към онова, което смяташ уж за несъществуващо. 

Простотията трябва да се третира като зловредна, независимо от своите проявления. Толерантност не бива да има. За съжаление атеистите са изключително толерантни към хората, които избират да вярват цял живот в заблуди. И аз съм от толерантните, толерасти, по класификацията на по-нетолерантните.

но как другояче можем да наречем убедеността им в една идея, която не отговаря на критериите за научно знание и принципно не може да бъде потвърдена научно?

И опираме до здравите основи на вярата - пропуски в училищното образование.

вярата, че няма Бог

haha.png Не е вярно, че феята на зъбките не съществува. Вие само си вярвате, че е така haha.png

Прочети това: https://bg.wikipedia.org/wiki/Чайникът_на_Ръсел

преди 1 минута, Белгиеца написа:

Набожните вярват , че атеистите не разбират нещата от живота.
Пък ние атеистите се отнасяме със съжаление към набожните които живеят в постоянен страх от наказание и френетично си извършват ритуалчетата които трябва да им донесат доза успокоение.

Драги ми Беглецо. Правете разлика между набожен, фанатик, религиозен и вярващ човек. Вярата в Бог няма нищо с този живот. 

Известно ми е защо живеят атеистите. То е вид съществуване, а не живот.

Всеки сам избира как да живее, а що се касае за вашето съжаление, то един за един вярващ човек вие сте по-грешни от него. Само толкова. Той (истинския вярващ) не ще си позволи вид Ваше долна нисша страст наречено съжаление, а ще се помоли за и Вашето спасение. 

Да си представим, че в морето плава кораб и че голяма част от пътниците му не са виждали капитана. ... Сега се опитайте да видите ситуацията с очите на човек, който лично се е срещал и общувал с капитана, и ще можете да разберете вярващите.

Примерът ти е напълно неадекватен. Един кораб да има капитан е логично. Свръхсъщество да създаде от нищото планетата Земя е абсурд. Правиш ли разлика между абсурдност и логика?

преди 4 минути, Белгиеца написа:

Аумито е права че оня мрази жените бе.
Ние не знаем как се е случило така да ги намрази, но си му личи отдалече че си има проблем с тях. Може майка му много да го е била по-главата като малък, защото не го е обичала. Де да знаеш.

И това Вие съдите по това което той споделя тук. Може да е постановка драги ми Беглецо. :) 

Сериозно ли е от там? Чел съм сериозни неща там. Изглежда нивото е паднало.

преди 2 часа, Shiniasu написа:

Хайде да видим още  колко хора ще изкараш, че си измислят и че са със сбъркани умове. 

Аз веднъж се обърках като допуснах, че съм се объркал.

преди 6 часа, by_chechi написа:

Бог има ! Но !

Неправилно се изразяваш !
Не, няма божества, нито едно няма.
Но има милиарди набожни.

преди 2 минути, Белгиеца написа:

Но има милиарди набожни.

Ей на ... почна се бегане по мили ярди или не явни ... :) 

Да видим колко пъти ще ползваш "набожни" ... :) 

преди 1 час, iИ.дИоNд.Ni написа:

приемат, че Бог е сътворил този свят. В тоя случай те вярват без да е необходимо вид доказателство.

Точно така, вярата може да съществува единствено без знания. И онзи, който обясняваше, че по тази тема можело да спорят вярващ и невярващ не разбира концепцията за вяра. Вярата не черпи сили и огън от фактите. Тя не се нуждае от факти. И напъните да се приведат аргументи и доказателства за съществуването на богове е нелепо и издава неразбиране за същината на вярата. На този фон вярващи да твърдят, че невярващи в богове нещо не разбират е оксиморон. Няма нищо за разбиране на вярата, защото тя не е изградена върху логика. Тя звучи толкова невероятна, колкото всяка приказка - има възкресения, летене, разделяне на море, клониране на храна, превръщане от вода във вино, наказания от провидението и още вероятно стотици други, които нямат научно обяснение, макар че в омекотен вариант всичките могат да минат и като природни явления.

Затова и изказването на вяращ човек към тези, които не са приели неговата вяра, че те не разбират, т.е. недостига им интелект или знания за да разберат, е нищо повече от наглост, надменност и простотия. Нормална реакция на човека, който е обиден по такъв нелеп начин е да отвърне, че насреща си има изкуфял човек потънал в делюзии. И най-вероятно ще е прав. Казвам "най-вероятно" защото вярата има огромен потенциал да направи хората по-добри, но сякаш вече приоритетно се ползва само за да захранва себелюбието и самочувствието без покритие. Ако отидете във форума на Бялото братство там всеки е преродена Клеопатра и Гай Юлий Цезър. Това са болестни състояния, патологии.

преди 39 минути, Shiniasu написа:

Не, не питаш... Ти в случая използваш въпроса като аргумент

Ти ми казваш, че аз не питам, когато питам, за да не ти се налага да отговориш, защото осъзнаваш, че отговорът ще те постави в неловка ситуация. Е, мисля, че това беше край на спора по тази тема с теб.

Go Away Reaction GIF

преди 20 минути, Myanmar написа:

Мисля, че създаването на Земята и космоса от нищото, правенето на хора от кал и удяването на човечеството с потоп, което означава увеличаване на океаните 20 пъти, може и повече да са за да се залее Еверест, ясно дават отговор на това какъв е смисълът зад "всемогъщ".

Или явно не разбираш правилно написаното в Библията. Няма и как да го разбереш, докато разсъждаваш като себе си, а не като авторите на текстовете, които искаш да разбереш. Те не са писани за теб. "Кал" може да означава смесица между елементите вода и земя. Това е тялото в което Бог вдъхва живот. Самият човек е душа (нефеш). 

преди 40 минути, Myanmar написа:

Мисля, че имах тема може ли бог да се самоубие. Вярващите получиха мозъчно сътресение още от заглавието.

Аха, много е важно вярващите да получат мозъчно сътресение още от заглавието. А дали наистина вярващите са получили мозъчно сътресение или просто ти си фантазираш такова, за да може да задоволиш определено твое желание? По-скоро второто. 

преди 51 минути, Myanmar написа:

Според мен грешиш, по отношение на християнството поне. Христос е направил 2 и 5 да е равно на хиляди в риби и хляб.

Работата е там, че не знаеш какво точно е направил Христос. Приемаш написаното буквално, а в Библията нещата винаги имат някакво скрито значение. Често не само едно. 

преди 55 минути, Myanmar написа:

Логичен е въпросът защо му трябват на бог същества, на които да изпраща нещастия, които евентуално да им позволи да еволюират. Защо не ги е направил еволюирали изначално? И как се вписва изпращането на страдания с неговата състрадателност, като положителен субект - някой, който генерира само добрини?

Не, въпросът ти не е логичен, защото той предопределя желания от теб отговор. Посочих вече възможността нещата да не могат да се случат по начин, който да не отговаря на даден установен ред. Дори и да предположим, че Бог може да създаде еволюирали изначално същества (за което вече изразих съмнение), защо смяташ, че това е правилния начин? За разумните и съзнателни същества бих казал, че най-важна е свободата на избора. Това вече предполага те да избират пътя си само - сами да решават какви искат да станат. Но и да си носят съответната отговорност за това. В един неорганизиран свят няма как да упражниш съзнателен избор. Съзнателността и свободата предполагат организация, а организацията предполага правила. Преобладаващата част от страданията са следствие от човешкия избор, но въпреки това никой разумен човек няма да поиска да се лиши от него и от осъзнатостта си.

Хайде поне да ги изредя, че време скоро за повече няма да имам.

преди 1 час, Белгиеца написа:

Приматите са създали боговете за да им служат като екзистенциални патерици, да се подпират на тях докато дойде време да умрат.

1. Страхът от смъртта и неизвестното е добър катализатор на вяра.
  2. Друг е отсъствието и съответно нуждата от заместник на родителите.
  3. Трето е търсене на обяснение за неща, за които нямаш обяснения.
  4. Четвърто, кой не харесва комикси? Бог си е супергерой отвсякъде!
  5. Пето, стадния инстинкт, и възможността да принадлежиш към общност без да се налага да учиш или се трудиш за това. От днес съм вече християнин! Ще мога да се гъчам с други хора да паля свещи по Великден и никой не може да ми каже нищо!
  6. Шесто, разбира се е очевидния обществен натиск. Обкръжението ни казва да не минаваме на червено и да не пипаме включени котлони. Защо си мислите, че е нужна някаква друга сила за да вярваме в даден бог, освен това да ни кажат? Виждам как се промиват мозъци на деца - водят ги да ги покръстят - този светец ще бди над теб. И детето помни. То е попивателна в тази крехка възраст преди да е изградило характер или воля. Най-очевидно доказателство, че човек не избира вярата си е, че в Афганистан няма много християни. Всъщност общо са нула. Католици се раждат в семейства на католици. Будисти в семейства на будисти. Схванахте логиката.
  7. Егото. Вече писах за това. То иска да има мисия, да ни е дадена от свръхсъщество, да има живот и след смъртта и т.н.
  8. Робството. Хората искат свобода, но не знаят какво да правят с нея в дъждовен следобед. Оригиналът е: „Милиони мечтаят за безсмъртие, а не знаят какво да правят със себе си в дъждовен неделен следобед.“ Хората обичат да им казват какво да правят. Това е истината. Основна причина е, че това е делегиране на отговорност на друг. Не се налага на нас да решаваме и съответно да носим отговорност за тези решения. Може да звучи сякаш е нещо, което не искаме, но ние се привързваме към реда, а реда са заповеди какво и кога да правим.
  9. Мечтател си. Вярата в бог е вярата в приказки и за мнозина може да се стори като едно романтично приказно пътешествие.
  10. Мързи ме да изреждам повече, но не е като да няма различни мотивации да вярваш в нещо, без доказателства, че изобщо съществува.

Разни билки са им помагали да изпаднат в променено състояние на съзнанието и да го видят техния чисто нов бог и да си му вярват с кеф.

Благодаря за подсказването.

10. Скандинавската митология може направо да се каже, че е плод на психотропни гъби. Шамани и "богоизбрани" и до ден днешен се свързват с богове чрез магически билки - наркотици. А груповото кадене край огъня и пушене на лули имат невероятни халюцинации.

11. Не знам защо хората игнорират задължителното присъствие и назад във времето на една категория хора, които не са просто убедени, те си вярват сякаш е самата истина всичко, което казват. Тези хора се наричат луди.

Трябва си наслагвания от поколения наред. Един примат "види" нещо в съня си па го разкаже на другите. После някой луд го доразвие и то па се хареса на тъпунгелите, които си го примат за своя вяра.

12. Така възникват приказките. А Свещените книги са сборници от приказки. Когато им придадеш голяма важност, святост и кажеш, че са диктувани от Бог - бам! Започва якото вярване.

И така докато се случи най-силният физически да е луд и да наложи своята налудност на племето чрез принуда.

13. Така е. Налагането на християнството в Рим, в България, все е с кръвопролития. И вярващи ми говорят за разбиране и осъзнаване. Всичко е политика, а оттам нататък е движение по течението. "Те всички така правят." Да не забравяме, че това е основна мотивация даже да се нарушават закони в България, а какво остава за вярване в това или онова, без ангажименти.

преди 5 минути, Myanmar написа:

Точно така, вярата може да съществува единствено без знания.

Вярата е ирационално нещо. Тя без вид знание няма реален резултат в тоя свят. За извън него, то всичко е вид незнание. 

Ти приемаш вид относително неточност по отношение на този свят, но това е нищо друго освен твоята греховност. Отричайки греха си, то ти лъжеш. 

Един знаещ човек не посяга на вярващия и не тръгва в борба да доказва липсата на Бог. Същия се стреми да опознае този свят, а не да го познае. Извън него не го интересува. За него не е важно дали има Бог или не, а как да направи света по сгоден за себе си и/или семейството, и/или обществото, в което живее.

Затова и смело казах, че атеистите се делят на две. Не отричам, че и сред религиозните има крайни възгледи, но същите определено не вярват в Бог, а в нещо друго.   

преди 15 минути, Shiniasu написа:

"Кал" може да означава смесица между елементите вода и земя.

Точно това е. И как това променя, че Бог е направил Адам от кал?

преди 16 минути, Shiniasu написа:

Аха, много е важно вярващите да получат мозъчно сътресение още от заглавието.

haha.png Виж сега. Като цяло вярващите в този форум, а и наяве, са гола вода във всякакво отношение. Не си мисли, че се чувствам умен, защото ми е лесно да ги правя за смях. Ако трябва да съм честен, те повечето вярващи даже не са вярващи. Те не просто са заблудени, че има бог, те даже са заблудени, че вярват в него.

Не ми е важно мозъчното сътресение на хора с мозъчно сътресение. Виждаш, че в темата доказах, че аргумента за нужда да се създава стигна до там, че и Бог е създаден, и това води до объркване. Защото в стремежа да се опростява целия свят до един виновник има много конфликти с реалността.

преди 22 минути, Shiniasu написа:

Приемаш написаното буквално, а в Библията нещата винаги имат някакво скрито значение.

Това са думи на еретик. Църковните събори са се произнесли много ясно по този повод - Библията не се тълкува и се приема буквално! Ако беше казал това край Дядо Коледа, щеше да получиш шамар:

sv.Nikolay-Vselenski-sobor1111111.jpg

преди 26 минути, Shiniasu написа:

Дори и да предположим, че Бог може да създаде еволюирали изначално същества (за което вече изразих съмнение), защо смяташ, че това е правилния начин?

Приемам, че един любящ баща ще иска децата му да страдат възможно най-малко. Изоставянето, оставянето на мъки, които може да премахне, и дори изпращането на болести и смърт... хайде кажи ми, че в това има логика.

преди 29 минути, Shiniasu написа:

За разумните и съзнателни същества бих казал, че най-важна е свободата на избора. Това вече предполага те да избират пътя си само - сами да решават какви искат да станат. Но и да си носят съответната отговорност за това. В един неорганизиран свят няма как да упражниш съзнателен избор. Съзнателността и свободата предполагат организация, а организацията предполага правила. Преобладаващата част от страданията са следствие от човешкия избор, но въпреки това никой разумен човек няма да поиска да се лиши от него и от осъзнатостта си.

Работата е там, че ние нямаме почти никаква свобода. Телата ни ограничават да правим почти всичко. Нуждата от храна и почивка - също. На практика ние не можем милиарди пъти повече неща, отколкото можем. Ползваме техника за да компенсираме най-фрапиращите спирачки на своята воля, но пак сме ограничени от времето и от ресурсите. Защото на всичкото отгоре, ние сме силни и можещи за не повече от 20 години. За каква свобода говориш тогава?

Готина тема. И много срамна, предвид, че зададеният въпрос не е от  дете или подрастващ, а от закостенял в атеистични догми старуха изиргиль, пореден богоборец. Който не само, не се срамува, че е атеист, а се гордее. Точно като набучените с цветни пера голи гъзове на педерастите по срамните им сборища, наричани Прайд -  те не просто дефилират, те са горди с падението си.

Понеже никой не е съвършен, нека припомня точен забавен тест, дали и доколко сме атеисти или не. Към вярващите нямам думи, пости са, трябва по-кротко. Бичмето е надрусано с отровите на атеизма, има да се пеняви някое време.

40 признака, че Вие сте атеист-фанатик

1. Вие вярвате, че самолетите, компютрите, компасите и т. н. са били специално проектирани и създадени от някого, но също така вярвате, че човешкото тяло, което е неизразимо по-сложно от всички съществуващи изобретения, се е появило в процес на случайна биологическа еволюция.

2. Вие твърдите, че трябва да се отнасяме скептично към всичко, но считате за глупаци всички, които се отнасят скептично към теорията на еволюцията.

3. Вие вярвате, че животът е произлязъл от мъртви химически вещества, но напълно отричате, че Христос възкръсна от мъртвите.

4. Вие няма да заложите 10 лева на футболния тотализатор, защото шансовете да спечелите са незначителни. Но пък без проблем залагате бъдещето на безсмъртната си душа на практически невъзможната теория за самовъзникването на живота.

5. Вие говорите, че "необичайните твърдения изискват необичайни доказателства", а после без никакви доказателства твърдите, че няма Бог.

6. Вие считате, че атеистите, обърнали се към християнството или лъжат или никога не са били "истински атеисти".

7. Вие считате, че християнският светоглед е ограничен, защото християните вярват само в един Бог, а вашият - напротив – доста широк, защото не вярвате в нито един.

8. Вие не знаете, иудеин ли е бил апостол Петър или римлянин, но пък можете веднага да назовете заглавията на последните три "сензационни" романа, разкриващи "лъжите" на християнството.

9. Вие сте бил разочарован, когато сте научил, че не всички християни разбират буквално всяка дума от Библията.

10. Вие считате, че Библията е художествена литература, а "Шифърът на Леонардо " - документална.

11. Вие намирате логика в следния силогизъм: "Библията е дебела книга. "Властелинът на пръстените" - също. Защо да вярваме на първата, а не на втората?!"

12. Вие по-скоро вярвате във феи, елфи и говорящи зайци, отколкото в Христа.

13. Вие неохотно уважавате христианите, които настояват, без оглед на всичките ви аргументи, че Бог съществува, но в същото време считате, че християните не умеят да мислят с мозъците си.

14. Вие считате че "да мислиш с мозъка си" значи да си атеист.

15. Вие мислите, че всеки християнин написал книга за християнството, го е направил за пари, а всеки атеист, написал книга за атеизма – за просвещение на масите.

16. Вие не можете да повярвате в събития с двухилядолетна давност, защото „никой не може да бъде уверен със сигурност, какво наистина се е случило тогава”, но пък твърдо вярвате, че религията е била изобретена от управляващата класа преди 5000 години, за да държи масите в подчинение.

17. Вие считате, че въпроси от типа на „може ли Бог да създаде квадратни кръгове или камъни, които не може да повдигне” са от жизнено важно значение за християните.

18. Вие наричате Иисус "Иешуа" и Бог - "Яхве", за да намекнете, че те по нищо не се отличават от Моллох или Ваал.

19. Вие се гордеете с това, че сте свободни от предразсъдъци за разлика от „тъпите”, „ненормални” и „агресивни” християни.

20. Вие считате, че престъпленията и греховете на някои християни (инквизитори, конквистадори, свещеници-педофили и т. н.), действали в разрез с Христовото учение дискредитират християнството като цяло, но престъпленията на атеистите като Хитлер или Сталин, действали в съгласие с атеистическите им убеждения за отсъствие на обективен морал, изобщо не хвърлят сянка върху атеизма.

21. Вие се сърдите на Бог, че Той не съществува.

22. Вие считате, че астрономическите размери на Вселената опровергават съществуването на Бога, сякаш Бог може да бъде побран в една малка Вселена!

23. Вие можете да водите всякакви богословски спорове за съществуването на баба Яга и розовите еднорози.

24. Вие сте уверен, че има повече доказателства за съществуването на баба Яга и розовите еднорози от доказателствата за съществуването на Бога.

25. Вие твърдите, че вярата в Бога е сляпа вяра, но не виждате, че също така сляпо вярвате, че Бог не съществува.

26. Вие отричате вярата си, че Бог не съществува, като уточнявате, че просто не вярвате в Неговото съществуване, сякаш между двете мнения има разлика!!!

27. Вие вярвате, че сте произлезли от маймуните. Помислете върху това!!!

28. Вие вярвате, че сте произлезли от маймуните, но ще „забиете един” в лицето на всеки, който ви нарече „маймуна”.

29. Вие мислите, че щом сме длъжни да преподаваме на децата теорията за Интелигентен Създател, то напълно логично с нея трябва да преподаваме и теорията, че децата ги донасят щъркелите.

30. Вие просвещавате „задръстените и неразумни” християни, като с наставнически тон им изброявате библейските противоречия, сякаш ние не познаваме собствената си религия!!!

31. Вие пишете "Бог" с малка буква и считате, че няма да е лошо да се отмени времеизчислението "след Рождество Христово", но без проблем пишете с главна буква имената на планетите Юпитер, Венера, Меркурий и дните на седмицата по английски (Tuesday, Wednesday, Thursday, Friday).

32. Вие твърдите, че абсолютните категории „добро” и „зло” не съществуват, а в същото време смятате, че християнството е зло.

33. Вие знаете, че религията поражда насилие и свидетелствате за това на първия срещнат, но пропускате покрай ушите си научно доказания факт, че насилието по телевизията и сатанинската музика в стил black metal и death metal тласка хората към насилие и жестокост.

34. Вие намирате противоречие в "психически здрав християнин".

35. Без да гледате на кървавата история на властващия атеизъм (Френската революция, фашизма, комунизма), вие считате, че атеизмът на държавно ниво ще донесе със себе си веротърпимост и мир.

36. Вас ви дразни думата "спасибо" (“спаси-Бог") или „сбогом” („с Бога”).

37. Вие считате, че християните вярват в Бога, само защото не искат да отидат в ада.

38. Вие се намирате на пътя, който води към ада, в който не вярвате.

39. Вие считате, че проповедниците и другите добри християни, които споделят с вас своята вяра, за да не отидете вие във вечната огнена геена, имат за цел да ви измъкнат пари. И нищо повече.

40. Вие сте съгласни с твърдението, че "Ако Бог наистина Го имаше, щеше да е по-добре да Го нямаше".

Източник:  http://budiveren.com

преди 11 минути, Iztre6tel написа:

закостенял в атеистични догми старуха изиргиль, пореден богоборец

Ти, ако четеше какво пиша, щеше да научиш, че много уважавам вярата и вярващите хора. Ама изтрещели като теб коне с капаци хич не им цепя басма.

преди 1 час, Myanmar написа:

Защото в стремежа да се опростява целия свят до един виновник има много конфликти с реалността.

Определено търсиш вина на неподходящото място. 

Светът е по-елементарен. Твоя стремеж да го усложняваш и да декламираш, т.е. говориш за виновник или виновни, то не те прави меродавен, а подобен на тези които са "ултраси" = фанатици.

За теб света е сблъсък между фенове. В това няма нищо лошо. След като, за тебе има вид дивиденти, защо се оплакваш?!

Разбирам недоволството ти, но формата на твоята изява на въпросното е нелепа. 

п.п. Само си мислиш, че доводите ти са "върха" и не могат да те оборят. В реала ти е друго и може би затова си тук = защото в действителността те преборват, а тук се чувстваш непобедим. :)  

преди 3 минути, iИ.дИоNд.Ni написа:

Светът е по-елементарен. Твоя стремеж да го усложняваш...

Разпиши ми устройство на клетка. След като го направиш или се откажеш да го направиш ще разбереш колко си прост.

преди 2 минути, Myanmar написа:

Разпиши ми устройство на клетка.

Коя клетка?!

И друго, защо да доказвам, че съм прост, след като знам, че съм такъв?!

преди 1 минута, Belhor написа:

Яйцеклетката!!!

Нямате ли?!

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.