Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Защо няма бог

Featured Replies

ти кажи

• Отговори 5,7k
  • Прегледи 308,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Аз не знам. Но предпочитам да не знам и да гледам на нещата непредубедено, без да им слагам определения. Нещата, които не познавам, са неща, които не познавам. Мога да говоря само за това, което съм п

• Бог, както и да го наричат, при всички случаи "рекетира" хората, като проявява известна "милост" спрямо тези, които му се молят, а когато нещо не му отърва грабва бухалката, кибрита, лейката или някак

• Проява на лош вкус е да наречеш един от най-великите умове в историята "пълен кретеноид". Проява на още по-лош вкус е да твърдиш неща, в които няма как да си сигурен. Виждаш резултата? Горял в "пъкала

Публикувани изображения

преди 1 час, Milkydead написа:

само извратено и жестоко създание като жената може да създаде този свят на вечното страдание и бавно тлееща болезнена органична материя.

Т.е. в крайна сметка вярващ в Бог, само че с уговорката, че Бог е жена. Странен обрат, след като преди това твърдеше, че религията е организирана форма на човешка глупост. Изясни се все пак. Бог ли е виновен, случайността или спагетеното чудовище? 

Пак ще кажа, че темата е хубава. Атеисти няма, има невежи по основите на вярата. Невежеството е жесток бич, което прави от хората мучащи телета, блеещи и оставащи само във видимия свят. Добрата вест е, че Бог има план за всеки. Някои научават за Бога по трудния начин. Не ме питайте какво се крие зад думата Труден, това не е звук, подходящ за дните на спокойните пости, когато очакваме Раждането на Спасителя.

Аз се радвам на автора. Има стотици примери на обръщане сърцата на ярки богоборци. Савел станал Павел. Нека припомня.

Савел е от римската аристокрация. Високо образован, подготвян за лидер на Рим. Представете си, Рим държи всичко - от мъгливия Албион, та до Индия. И този Савел може да мачка когото си пожелае, с многото си ум и дарби. Него време до слуха му достигнала вест на брожения посред евреите. Появил се Спасител Христос. Савел побеснял. Той бил добре възпитан в езическите култове на дедите си, почувствал свой дълг лично да прогони Христос. Него време само римляните имали право да яздят кон. И представете си, гордият Савел лети през пустинята с красивия си ат черен жребец и следи Христа да Го пипне и разобличи.

И един ден, посред пустинята, докато си яздел, като от нищото до него се явил Сам Самият Бог Иисус Христос. И благо му казал:

-          Савле, Савле, защо Ме гониш? Толкова ли много Ме мразиш?

Савел онемял и ослепял от блясъка не нетленната Светлина Божия. Сърцето му се обърнало и той, от най-яростният преследвач на Бога, станал най-ревностният последовател на Христос. Приел ново име Павел. Станал апостол Павел, вестител на Христовото учение.

Тази знаменателна случка има вариации, но главното е обръщането на съзнанието. По нея има написани вагон литература от богослови, философи и ентусиасти. Един от съществените изводи, който е доста тъжен, е че ТРЯБВА БОГ ДА ТЕ ПОЖЕЛАЕ. Само твоите усилия не стигат. Само Бог решава кому да се изяви и как. Тъжно, но над някои колена и родове тегне проклятие и са осъдени да си останат слепи за Бога. Само силно желание и горещи молитви могат да помогнат. И все пак, само Бог решава.

Убеден съм, че нашият автор не е от прокълнатите. А е от армията на тоновете неверници през времената, които проглеждат по особен начин. Например, блестящият Блез Паскал, комуто дължим много, особено за бинарното смятане, стоящо в основата на изчислителната техника днес, на млади години мразел Бога. Твърдял, че няма Бог и математически, чрез формула доказал „липсата” на Господа. Представяте ли си? Бог ти е дал ум да властваш над племена и народи, а ти да ползваш този висш дар, за да отречеш Дарителя си?!?

Но Блез Паскал бил щастливец. На стари години му се случила серия НЕОБЯСНИМИ МАТЕМАТИЧЕСКИ И ЛОГИЧЕСКИ събития. Нямал обяснение. И проумял Бога. И сам самичък написал нова формула, в която доказал наличието на Бога.

И двете случки са тъпи, и липсата, и наличието, НЕ МОГАТ с формула да опишат Неописуемия. Но изводът е, че Паскал прогледнал.

Е, и аз силно се надявам, че нашият автор на постинга ще прогледне, рано или късно.

Пичове, на този свят най-лошо е безразличието, от него се страхувам. А авторът си задава въпроси, това е за адмирации. Няма по-тъпо от самодоволен борсук, тънещ в самодоволството на измисления си свят. А който пита, ще научи, понеже мисли, полага усилия. :)

преди 10 часа, Myanmar написа:

Нека те попитам тогава, смяташ ли, че ако видиш на мост котка, ще те сполети неизбежно нещо ужасно? И как мислиш е формирано това суеверие, защото на хората минаващи по мостове им се случват неизбежно ужасни неща ли?

Не, не смятам. Точно това за котка и мост не съм го чувал. Чувал съм за черна котка, която ти пресича пътя. Не, няма да ми направи впечатление. А откъде е дошло мога само да предполагам. Пресичането на пътя носи асоциацията с проблем, т.е. символизира пресичане на начинанията, т.е. неуспех. Черното се свързва с тъмните сили. Котката в много религии (примерно Египет) е лунен символ свързван с подсъзнателното, също със свръхестественото, с интуицията (или по-скоро с предчуствието). Така че, въпросното суеверие се вижда че е с доста дълбоки корени вкл. и митологични. Да напомня, че и вещиците често се представят като съпътствани от черни котки и в този ред на мисли, черната котка може да се свържи с това, че ти е направена магия.

Зачи няма богиня, ей язък така щеше да ми е кеф да сгушкам някоя богиня на любовта и да ме отведе в някакъв рай, че тука у тая Белгия почва вече да ми е скучничко.
А древните гърци си имали и богини. Като бях млад едно гадже гъркиня им знаеше имената на всичките.
Не е честно така да няма богини.
Синчето е решило докторица да си търси, а ако имаше богини можеше да го посъветвам такава да се опита да си намери.

Ти гледай да не научи белгийката. Току виж изкопала дупка в градината под сателитната антена и до там...

преди 19 часа, Shiniasu написа:

Може да съм невежа, обаче ти нямаш чест.

Честта е идея за връзката между индивида и обществото..." (сору)

Чест е да си признаеш когато си сгрешил ! :nono:...

Аз имам Чест , ето пред всички си признавам :

- Прости ми Господи - съгреших ! Съгреших , че на този идиот му обръщам внимание . :lol6:

А защо е грешка , виж тук https://www.kaldata.com/forums/topic/2Честта е идея за връзката между индивида и обществото98891-%D0%B7%D0%B0%D1%89%D0%BE-%D0%BD%D1%8F%D0%BC%D0%B0-%D0%B1%D0%BE%D0%B3/?do=findComment&comment=4746612

А ти си невежа - много имаш да се трудиш за да не си.....А , да ! И Чест нямаш ! :nono:

преди 58 минути, Iztre6tel написа:

Добрата вест е, че Бог има план за всеки.

.....главното е обръщането на съзнанието.

Обратно е бре ! Човек прави планове за бога - трудно е за проумяване ! :nono:

Трудно е за преодоляване на традицонно мислене от хилядолетия ! :nono:

Точно така , егоцентризъм обръщащ Съзнанието  :nono: 

Виж примера с огледалата и се замисли - без егоцентризъм ! Виж Нещото или Огледалото "прави планове" , отразява.....:nono:

преди 1 час, Shiniasu написа:

Т.е. в крайна сметка вярващ в Бог, само че с уговорката, че Бог е жена. Странен обрат, след като преди това твърдеше, че религията е организирана форма на човешка глупост. Изясни се все пак. Бог ли е виновен, случайността или спагетеното чудовище? 

никой не е виновен космоса се движи и толкова.Грешката при интелектуалните инвалиди(боговерците) е че след като са създадени от някого , то и всичко на планетата трябва да е създадено от някого , което е игра на личното им въображение.

преди 9 минути, Milkydead написа:

никой не е виновен космоса се движи и толкова.Грешката при интелектуалните инвалиди(боговерците) е че след като са създадени от някого , то и всичко на планетата трябва да е създадено от някого , което е игра на личното им въображение.

Ако ти си създаден защото "космосът се движи и толкова", това не предполага ли, че и всичко, което правиш и мислиш, се случва защото "космосът се движи и толкова"?

Някои ще кажат, че съзнанието и способността за избор са се получили в резултат на това, че в течение на милиарди години в резултат от случайни взаимодействия се е получила организирана структура, която поради организацията си е придобила съзнателност. Но дори и да се допусне тази съмнителна възможност, то остава въпросът, защо тази структура - някакъв прокариот, е започнал да се развива. Тази способност за репликиране на вида и още повече за развитието му, не би следвало да са налични към момента на случайното възникване на живия организъм.

В природата се наблюдава развитие от някакъв зародиш. Зародишът вече притежава наследен потенциал за създаването на нов организъм. Появата на жив организъм извън тази закономерност не е била наблюдавана и не е постигната в лабораторни условия. За съзнание пък да не говорим, защото това е още по-невероятно да се получи случайно. 

преди 1 час, by_chechi написа:

Обратно е бре ! Човек прави планове за бога - трудно е за проумяване !

Ами той човек може да си прави планове да отиде до магазина, но да падне по стълбите, да си счупи крака и вместо това да "отиде" до болницата. Това, което знаем със сигурност е, че човек може да си прави планове - често от тъпи по-тъпи.

Иначе по темата: Разсъждавайки за плановете на Бог, следва да се запитаме дали човекът, какъвто е сега, е крайния резултат? Ако е крайния резултат, то изглежда и планът на Бог не е много сполучлив. За Бог обаче зе споменава, че е дълготърпелив, така че може да се допусне, че човекът още не е завършен. Тази идея е застъпена по-скоро от източните религии, от някои мистични школи в европа и близкия изток и в езотериката. Християнството сякаш не я споделя.

преди 1 час, by_chechi написа:

Честта е идея за връзката между индивида и обществото..." (сору)

Чест е да си признаеш когато си сгрешил ! :nono:...

Първо трябва да ме убедиш, че съм сгрешил, а това не става с безпочвени твърдения. Освен това ти така и не разбра, че проблемът (грешката) е в грубото ти и надменно отношение, а не в това дали казваш истината или не. 

да всичко което върша и правя е защото космоса се движи и толкова.Всичко случващо се на планетата е резултат от безцелното движение на космоса.Изчезването на органичния живот от тази планета в бъдеще ще е резултат от същото.И не виждам нищо смущаващо в това.Факт е че човешкото същество има ограничени интелектуални възможности като всяко друго животно , никога няма да разберем защо космоса функционира по определен начин и защо се случва всичко в него, но поне можем да сме сигурни че бог няма.И слава на космоса че няма.

преди 13 минути, Milkydead написа:

да всичко което върша и правя е защото космоса се движи и толкова.Всичко случващо се на планетата е резултат от безцелното движение на космоса.Изчезването на органичния живот от тази планета в бъдеще ще е резултат от същото.И не виждам нищо смущаващо в това.Факт е че човешкото същество има ограничени интелектуални възможности като всяко друго животно , никога няма да разберем защо космоса функционира по определен начин и защо се случва всичко в него, но поне можем да сме сигурни че бог няма.И слава на космоса че няма.

Пишеш: "никога няма да разберем защо космосът функционира по определен начин и защо се случва всичко в него", но в същото време знаеш със сигурност, че всичко е просто безцелно движение. Как съвместяваш безцелното движение с въпроса "защо"? 

А ужасният, зъл космос изведнъж стана "слава на космоса", защото в него няма Бог. Странни разсъждения. Даже не бих казал, че са разсъждения, а емоции, които проявяваш. 

Космоса не е зъл той не може да се морализира , аз твърдя че живота е зло и трябва да бъде премахнато.Въпроса защо го "съвместявам така".Защо има безцелно движение? Защото е така.Защо Shiniasu е толкова глупавичък , защото е така.Ако някой има проблем със самоочевидното , явно има проблем със самия себе си.

преди 4 минути, Milkydead написа:

Космоса не е зъл той не може да се морализира , аз твърдя че живота е зло и трябва да бъде премахнато.Въпроса защо го "съвместявам така".Защо има безцелно движение? Защото е така.Защо Shiniasu е толкова глупавичък , защото е така.Ако някой има проблем със самоочевидното , явно има проблем със самия себе си.

Да, но животът според теб е случайно движение на/в космоса. Как може животът да е зло тогава? И какво значи нещо да се морализира? Не е ли да се направи така, че да отговаря на определен морал? Ти обаче не искаш да морализираш нещо, а то да не съществува. 

Причината за появата на живота е случайното движение на космоса, което в случая е срещу нашия интерес.Живота е зло защото е неприятен за много хора , изпълнен със страдание , белязан е от ужасите на смъртта , остаряването и т.н. Последното не мога да ти го разбера.

преди 5 часа, Shiniasu написа:

Т.е. вярваш, че за повечето хора думите ти да логични.

Смятах, че повечето хора имат работеща логика.

преди 6 часа, Aumi написа:

Бог е Богиня! ;)

Нали християнския създал човека по негов образ и подобие. Ти май имаше някакви разсъждения по тая тема. Та може да си има половите органи и на мъж и на жена. Хермафродит.

Повечето хора ще се усъмнят във възможността клюката да доведе до масово разпространена заблуда.

haha.png Елементарната логика щеше да те доведе до един простичък въпрос - защо съществува клюката, защото не работи и никой не ѝ вярва ли?

Нали знаеш, че всяко действие има своето противодействие.

Ти сега обърка физични сили с човешко поведение ли?

Blow Your Mind Wow GIF by Product Hunt

преди 4 часа, Iztre6tel написа:

Атеисти няма, има невежи по основите на вярата.

Я виж, писал съм за теб:

преди 14 часа, Myanmar написа:

Работата е там, че при наличието на много поддръжници, вливане в редиците им създава мнимото усещане за богоизбрани, за разбирачи и просветлени. Не забелязваш ли онази тънка нотка на надменност на вярващите в бог, насмешката с която гледат на "простите" неверници, които са толкова тъпи, че не са успели да видят, да прозрат и приемат тяхната вяра? Религията е една много евтина титла, може би единствената, за което в този живот не трябва да се работи и учи. Имам чувството, че е спасителната сламка точно на тези, които не им се работи и учи.

ярки богоборци

Офф. Някой като ви каже, че сте овце да вярвате в пастир и го нарочвате че е ярък богоборец, мразещ бога, мразещ вярващите, агресивен тъпанар, непросветлен, незапознат с религията, абе с две думи говедо.

Атеисти няма, има невежи по основите на вярата.

Просто да ти върна обидата: Теисти няма, има неграмотни.

Невежеството е жесток бич, което прави от хората мучащи телета, блеещи и оставащи само във видимия свят.

Прекрасна мисъл! like2.png

Още чакаме Идиоида да даде описание на една клетка, за да видим колко прост е света. Имам какво да му кажа след това, той много добре го знае, затова и още си трае и се прави на разсеян.

Добрата вест е, че Бог има план за всеки.

Ако трябва да сме честни, 99,9999% от населението на планетата, вкл. 99,99% от християните, са за еднопосочен към Ада. А Ада е създаден от Бог, оня същия, дето му викате Любов. Любовчията е избрал един благ и богоугоден владетел на това подземно царство, наречен Луцифер. В неговите правомощия и ЕДИНСТВЕНО в Негова власт е да избере как ще те измъчва в продължение на... вечността. Е, кажете ми, че християнския бог не е страшен сладур!

преди 23 минути, Myanmar написа:

Елементарната логика щеше да те доведе до един простичък въпрос - защо съществува клюката, защото не работи и никой не ѝ вярва ли?

"Никой" е крайност. Разпространението на клюките е доста ограничено. И тези неотговарящи на истината с времето заглъхват.

Бог има план за всеки

Виж ти, и по тоя повод съм говорил за теб:

на 9.12.2020 г. в 15:41, Myanmar написа:

Егото търси зад всичко цел. затова и вярващите осмислят живота си придавайки му смисъла, че имат мисия. Че са натоварени от някой много готин и много важен да свършат нещо. Защото без тази мисия се чувстват нищожни, а живота си лишен от смисъла. А Егото иска Себе-то да е важно, край на живота да няма и след смъртта, свърхсъщества да раздават мисии и да обръщат внимание.

преди 21 часа, Myanmar написа:

Депресия: Здравият разум ми казва, че Бог, ъъ, Дядо Коледа не съществува, но здравият разум ми казва и че аз съм посветил много години в тази вяра, инвестирал съм много време, пари и страстни спорове в защита на тази вяра и сега разбирам, че това е било преливане от пусто в празно и аз съм пропилял живота си в опит да му придам смисъл, с което съм го обезсмислил.

преди 25 минути, Myanmar написа:

Ти сега обърка физични сили с човешко поведение ли?

Ти сега искаш да кажеш, че процесите протичащи в мозъка които уж са достатъчни за да се появи съзнание според атеистите, не са продукт на физически сили? И какво всъщност пречи силите действащи в света извън човека и в ума на човека да се подчиняват на едни и същи принципи?

преди 4 минути, Shiniasu написа:

"Никой" е крайност. Разпространението на клюките е доста ограничено. И тези неотговарящи на истината с времето заглъхват.

Абе колкото и да го омекотяваш и да извърташ, истината е, че лъжата намира проявление в човешкото общуване и даже надделява над истината, формира мнения, определя решения, решава съдби. Пък ти си живей в приказките, където всяко престъпление е наказано, всеки добряк взема царска щерка и половин царство.

преди 29 минути, Myanmar написа:

Я виж, писал съм за теб:

преди 14 часа, Myanmar написа:

Работата е там, че при наличието на много поддръжници, вливане в редиците им създава мнимото усещане за богоизбрани, за разбирачи и просветлени. Не забелязваш ли онази тънка нотка на надменност на вярващите в бог, насмешката с която гледат на "простите" неверници, които са толкова тъпи, че не са успели да видят, да прозрат и приемат тяхната вяра? Религията е една много евтина титла, може би единствената, за което в този живот не трябва да се работи и учи. Имам чувството, че е спасителната сламка точно на тези, които не им се работи и учи.

А аз преди няколко дни написах, че същото е и с атеистите, придържащите се към "отбора" на науката; същото е с футболните фенове, феновете на певци или стил музика, национализма и много други групички с които хората се идентифицират. Няма никаква причина да поставяш религиозната принадлежност като някакво изключение от общото правило. 

Савел е от римската аристокрация. Високо образован, подготвян за лидер на Рим.

Нека и аз припомня. Никакъв аристократ не е бил. Прост селинджър е бил, недоказано е че изобщо е римски гражданин, а в случай че е такъв, предполага се, че е заради вярната служба на неговия баща или дядо. Т.е. колели са за Рим, та са ги признали за римляни.

А с образованието си направо се е прекършил. Нищо, свързано с науката - класическа литература, философия и етика. С две думи, бил е готов да прави това, в което Исус е бил по-добър - да показва ораторските си умения над неграмотното простолюдие, и да се изхранва с тъпотията им, както и Исус цял живот е живял на чужд гръб и професия и работа не е пипнал.

Малко като Anne от този форум. Акъл море, работа да пипне - йок.

Представете си, Рим държи всичко - от мъгливия Албион, та до Индия. И този Савел може да мачка когото си пожелае, с многото си ум и дарби.

Приказки. Тъпанара, ако можеше да направи нещо сам, нямаше да е последовател, да следва като куче на каишка друг и вместо да разпространява оригинални идеи да папагали какво му диктува Исус.

2057877173?profile=original

преди 33 минути, Myanmar написа:

Blow Your Mind Wow GIF by Product Hunt

Виждам, че и ти започваш да реагираш емоционално и първосигнално, като Милкидед. Няма проблем. Така се получава, когато се разклатят устоите на една вяра (убеждение). Всичко е най-обикновена защитна реакция. За теб и за него е много важно да покажете, че възгледите ви са правилни. Както е и с повечето други участници в дискусиите всъщност.

преди 11 минути, Myanmar написа:

Виж ти, и по тоя повод съм говорил за теб:

на 9.12.2020 г. в 15:41, Myanmar написа:

Егото търси зад всичко цел. затова и вярващите осмислят живота си придавайки му смисъла, че имат мисия. Че са натоварени от някой много готин и много важен да свършат нещо. Защото без тази мисия се чувстват нищожни, а живота си лишен от смисъла. А Егото иска Себе-то да е важно, край на живота да няма и след смъртта, свърхсъщества да раздават мисии и да обръщат внимание.

Егото има различни склонности освен тази. Такава е склонността да свежда всичко до познатото. Т.е. когато му подхвърлят някакво обяснение, което да е приложимо в даден случай, то ще започне да го прилага навсякъде, дори и когато това не е съвсем уместно. По-лесно за егото е да вземе готовото решение, без много да мисли доколко то е приложимо. Така си риска да се окаже, че няма решение и опора при решаване на проблема. 

Отделно, че това, което си написал може да отнесеш към самия себе си със същата аргументация. 

преди 18 минути, Myanmar написа:

преди 21 часа, Myanmar написа:

Депресия: Здравият разум ми казва, че Бог, ъъ, Дядо Коледа не съществува, но здравият разум ми казва и че аз съм посветил много години в тази вяра, инвестирал съм много време, пари и страстни спорове в защита на тази вяра и сега разбирам, че това е било преливане от пусто в празно и аз съм пропилял живота си в опит да му придам смисъл, с което съм го обезсмислил.

Това също може да го отнесеш към себе си. Вижда се ясно, че подхождаш твърде избирателно при обработката на информацията. Цитираш верни неща, но това не означава, че ги прилагаш правилно. В случая няма причина да излизаш с подобни обяснения по отношение на религиозно вярващите, а да не ги приложиш и към атеистите.

Забравяте изобщо в какви времена е живял Исус Христос. Отвсякъде е преливало от сладкодумни пророци, видели и хванали за шлифера богове хора, които обещават големи награди, богатства и девици на всеки, който ги изхранва. Я, какво съвпадение, Исус Христос и той се е издържал с ораторските си умения и е обещавал блажен живот за онези, които му повярват в историите. Самозванци, разпространяващи ереси, намират публика навсякъде, но се стремят към заможното население.

Продавали са индулгенции, нищо че тая дума още не е била измислена, давали са утеха и са снемали теглото на гузната съвест с формули, заклинания и омайни наркотични билки.

Исус е бил революционер, насочвайки се към малко популярна ниша - бедното население, което не му донесло богатство, а само широка популярност. Защото бедните и в онова време са били повече от богатите. Ударил е кьоравото, буквално и преносно. Обещал им, че последните ще бъдат първи, че бедните и страдащите ще бъдат възнаградени с вечен богат живот след смъртта. Обещал им и че богатите и тънещи в лукс и власт хора ще отидат в място, където вечно ще горят. Ауу, какъв кеф, представям си как селинджърите са тънели в удоволствие при тази мисъл!!!!!!!!!! Сред население, което не може даже да чете, и е имало точно три удоволствия - секс, подвижни зоопаркове и театър, последното си е било единствения източник на знание за света.

И "чудото" станало... Една секта станала по-популярна от останалите стотици секти.

преди 19 минути, Myanmar написа:

Абе колкото и да го омекотяваш и да извърташ, истината е, че лъжата намира проявление в човешкото общуване и даже надделява над истината, формира мнения, определя решения, решава съдби. Пък ти си живей в приказките, където всяко престъпление е наказано, всеки добряк взема царска щерка и половин царство.

Ти си този, който извърта. Отнасяш кварталната клюка, на която може да повярват петдесет-сто човека в същата категория като преднамерената лъжа, в която могат да повярват хиляди и милиони (ако е правилно организирано разпространението й) и към истината, която пък е в трета категория. Дори и планираната лъжа не може да продължи да съществува хилядолетия. Какво остава за кварталните клюки. 

И представете си, гордият Савел лети през пустинята с красивия си ат черен жребец и следи Христа да Го пипне и разобличи.

haha.pnghaha.pnghaha.png

2057877173?profile=original

като от нищото до него се явил Сам Самият Бог Иисус Христос...

Савел онемял и ослепял от блясъка не нетленната Светлина Божия

Мaмата си трaка.

Да те питам само, това случвало ли ти се е:

на 10.12.2020 г. в 10:37, ncl написа:

Дано не е така...  Коледа. Звъни се на вратата. Отваря мъж. Отсреща Дядо Мраз и казва:
- Казвай три желания, веднага ти ги изпълнявам.
- Искам Мерцедес, къща в Бояна и един милион в зелено!
- Хоп, готово е, имаш ги! - казал Дядо Мраз, - Обаче в замяна искам и ти да ми изпълниш едно.
- Става, разбира се!
- Ами аз понеже си падам по мъже, ако може, нали, сега тука...
Залогът бил голям, та нашият човек веднага се съгласил. Клати го Дядо Мраз и го пита:
- А бе братле, ти на колко години си бе?
- Ами на 42...
- Е добре сега, може ли да толкова голям човек и още да вярва в Дядо Мраз...

Савел онемял и ослепял от блясъка не нетленната Светлина Божия. Сърцето му се обърнало и той, от най-яростният преследвач на Бога, станал най-ревностният последовател на Христос.

Вече ще внимавам като въртя нощната лампа да не ми светне в очите и да ми се обърне сърцето haha.png

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.