Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Защо няма бог

Featured Replies

преди 16 минути, Myanmar написа:

Приказки. Тъпанара, ако можеше да направи нещо сам, нямаше да е последовател, да следва като куче на каишка друг и вместо да разпространява оригинални идеи да папагали какво му диктува Исус.

Това е напълно безоснователно твърдение. Какво би направил, какво нямаше да е, какво щеше да последва и т.н са все неща, които не може да знаеш, защото зависят от характера на човека. Още повече, че идеята на историята на Павел е да покаже определена промяна, която се е случила с него, а ти пренебрегваш този момент. 

• Отговори 5,7k
  • Прегледи 308,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Аз не знам. Но предпочитам да не знам и да гледам на нещата непредубедено, без да им слагам определения. Нещата, които не познавам, са неща, които не познавам. Мога да говоря само за това, което съм п

• Бог, както и да го наричат, при всички случаи "рекетира" хората, като проявява известна "милост" спрямо тези, които му се молят, а когато нещо не му отърва грабва бухалката, кибрита, лейката или някак

• Проява на лош вкус е да наречеш един от най-великите умове в историята "пълен кретеноид". Проява на още по-лош вкус е да твърдиш неща, в които няма как да си сигурен. Виждаш резултата? Горял в "пъкала

Публикувани изображения

преди 4 часа, Iztre6tel написа:

Един от съществените изводи, който е доста тъжен, е че ТРЯБВА БОГ ДА ТЕ ПОЖЕЛАЕ. Само твоите усилия не стигат.

Наистина тъжен извод, защото любящия ви бог праща във вечни мъки и варене в олио всички, които не са признали, че съществува, независимо, че той е забравил да им се яви и да ги пожелае, както сам посочваш, че е нужно за да му повярват и обърнат вярата и сърцето си, и отделно тези, които никога не са чували за него, никой не им е казал, че съществува такъв бог. И те в казана!

над някои колена и родове тегне проклятие и са осъдени да си останат слепи за Бога. Само силно желание и горещи молитви могат да помогнат

Осъдени да не вярват в бога трябва да му се молят за да повярват. Ей това е набожна логика haha.png

И все пак, само Бог решава.

Така е. Ако му беше важно да му вярвам, да беше се отбил да пием по една ракия.

Развесели ме, да знаеш.

преди 5 часа, Iztre6tel написа:

математически, чрез формула доказал „липсата” на Господа

Евала, Паскале!

На стари години...

Старческата деменция не прощава. Хора, разберете го това, че мозъкът ви ще откаже като остареете. С Паркинсон, деменция и не само, нервните клетки в мозъка ви прогресивно ще умрат. В един момент, ако сте покосени от някоя болест, няма да може да завързвате връзките на обувките си, няма да можете да говорите, няма да разпознавате жена си/мъжа си и децата си.

преди 9 минути, Myanmar написа:

Забравяте изобщо в какви времена е живял Исус Христос. Отвсякъде е преливало от сладкодумни пророци, видели и хванали за шлифера богове хора, които обещават големи награди, богатства и девици на всеки, който ги изхранва. Я, какво съвпадение, Исус Христос и той се е издържал с ораторските си умения и е обещавал блажен живот за онези, които му повярват в историите. Самозванци, разпространяващи ереси, намират публика навсякъде, но се стремят към заможното население.

Тази картинка, която описваш, по-скоро е доста далеч от истината. Колко пък да са били пророците, че чак да е преливало. И колко да са боговете. В онези времена е нямало толерантност към друговерците. И тези обещани големи награди, още малко наддаване ще изкараш, че е имало.

А какъв период от време визираш, защото Исус е живял няколко десетилетия, но ти разглеждайки нещата от позицията на времето да смесваш различни далеч по-продължителни периоди. 

И разбира се, Исус е бил такъв, какъвто го описваш. Малко по-рано написах за удобното обяснение, което е най-лесно да се приложи към нещо неизвестно. Ти за пореден път вземаш едно удобно за позицията ти обяснение и го представяш не само за супер-логично, но сякаш едва ли не друга възможност не може да съществува. 

Е, и аз силно се надявам, че нашият автор на постинга ще прогледне, рано или късно.

Имам прекрасен поглед над света. Нямам мотивация да си слагам конските капаци, да отричам всичко научено за да го заместя с вълшебник и неговото чудодейно създаване на света.

А авторът си задава въпроси, това е за адмирации.

Мерсаж. Само моля не подценявай интелекта ми и не разчитай, че история за ненадейна поява в пустинята, където миражи и обезводняване си правят номера с човешкия ум, ще ме накарат да възприема наличието на Господ.

преди 5 часа, Shiniasu написа:

А откъде е дошло мога само да предполагам.

От вещиците идва, не разсъждавай. За пресичане от черно агне няма суеверие.

преди 2 минути, Myanmar написа:

Имам прекрасен поглед над света. Нямам мотивация да си слагам конските капаци, да отричам всичко научено за да го заместя с вълшебник и неговото чудодейно създаване на света.

Хубавото е, че всичко научено си остава и не се отрича нищо. :)

преди 5 часа, Shiniasu написа:

Котката в много религии (примерно Египет) е лунен символ свързван с подсъзнателното, също със свръхестественото, с интуицията (или по-скоро с предчуствието). Така че, въпросното суеверие се вижда че е с доста дълбоки корени вкл. и митологични.

Ти къде отиде, какво направи haha.png В Египет котката е бог Бастет, какви лоши поличби те гонят. Че и накрая се изказа като разнищил мистерията: "въпросното суеверие се вижда че е с доста дълбоки корени вкл. и митологични". Верно си слепец!

Egypte_louvre_028.jpg

преди 4 часа, Белгиеца написа:

Зачи няма богиня

Има, но е с топки. Ауми май обясняваше, че мъжа, направен по образ и подобие на Господ, е разрязан като хляб Добруджа на две и от него останали мъжките полови органи, а другата част - женската, останала с женските полови органи.

преди 4 часа, Белгиеца написа:

у тая Белгия почва вече да ми е скучничко.

А, почва. Като заврян зет, оставен да гледа децата вкъщи, отдавна ти е скучничко.

преди 4 часа, by_chechi написа:

егоцентризъм обръщащ Съзнанието  :nono: 

Егото винаги се стреми към едно - да те направи по-важен в собствените очи, дори когато си за посмешище пред останалите.

преди 17 минути, Myanmar написа:

Ти къде отиде, какво направи haha.png В Египет котката е бог Бастет, какви лоши поличби те гонят. Че и накрая се изказа като разнищил мистерията: "въпросното суеверие се вижда че е с доста дълбоки корени вкл. и митологични". Верно си слепец!

Как реши, че имам предвид Бастет? А и не е само Египет. 

От последните ти отговори в темата се вижда, че си само претенции. Вече твърдо си окопал егото си за да го защитиш. Използваш ирония, която да ти даде илюзията за превъзходство. Какво се пише вече няма никакво значение. Ти така или иначе в темата не излезе от собствените си объркани представи за Бог. Но дали Бог е този от представите ти? Или няма значение - ти си създал удобен образ, който да громиш. Колкото и да ти се обяснява, че Бог не е това, което си представяш, ти ще продължаваш да се придържаш към своя образ. Защото имаш готови разсъждения, които са свързани с този образ. Излизаш с някакви заучени клишета, въпросчета и обяснения, а ако те трябва да се отнесат към някаква различна представа за Бог от твоята, трябва да мислиш, да излезеш от стереотипа си. 

Ето в случая веднага излезе с удобното обяснение (а то всъщност не никакво обяснение, защото реално не знаеш нищо за Бастет). 

И естествено завършващото "вярно си слепец" поставя короната на превъзходството върху главата ти. Показва, че въпросът за теб е приключил, каквото и да се добави ще е излишно; каквото и да се добави ти имаш своето "логично" обяснение, че аргументите изказани срещу позицията ти не може да са вярно, защото отсреща ти стои "слепец". Малко в стил Рамус ще ти кажа, че си прозрачен и, че няма как да се изпишеш по-ясно отколкото го правиш в темата.

А вие забелязахте ли, че постепенно изчезват уличните телефони? Това е за да не можем да се измъкнем от Матрицата...🤣

Хайдеее ! Идва Нова Година . Дядо Мраз ще раздаде подаръци от сърце.....на всички деца . :)

660_93343f4101c7a8b6faf3088042a84c26.jpg

Хъ ! А преди това е Рождество Христово...пак за всички , но възрастни деца  .....:lol6:

gospod-bog-savaof-akafist-bogu-safaofu.j

преди 1 минута, by_chechi написа:

Хайдеее ! Идва Нова Година . Дядо Мраз ще раздаде на всички подаръци от сърце..... :)

На Ханука кой дядо носи подаръци? Да знам кой ми е длъжник.

Е, ся... това знаехте ли го?

Еврейската традиция твърди за наличието на ритуално масло достатъчно само за 1 ден, но благодарение на чудо маслото горяло цели 8 дена. За това напомнят осемте свещи в свещника, посветен на Ханука.

Snow Candle GIF by INTO ACTION

А те ни се смеят, че белобрад старец обикаля света през нощта с летящи елени и пъха подаръци през комина.

Аз не я пиша с чертичка. Знам, че при анжелизма обаче е променена на "Прелюбодействай, но не прекалявай".

А свещите са 9, не 8.

преди 6 часа, ncl написа:

А свещите са 9, не 8.

И аз това се питах вчера що, ама ни ме беше важно и не се разчетох. То и с вълшебното доливане 8 пъти на някакво кандило си беше достатъчно абсурдно.

преди 6 часа, ncl написа:

при анжелизма обаче е променена на "Прелюбодействай, но не прекалявай"

Здраво е преписван Сатанизмът в този Анжелизъм. Малко стара песен на нов глас бие...

Малко здрав разум с фуния.

преди 40 минути, Anzhel Dimitrov Dimitrov написа:

,,Има вид исторически доказателства" .

Освен евангелията няма други доказателства за съществуването на такъв човек ,а евангелията са писани по устни предания и то 3 поколения след хипотетичното съществуване на Христос.

Да, хубаво е да се припомни кога е писана Библията. Аз не съм специалист. По спомени едната част е писана 300 или 600 години след Христос. От хора, които не помнят какво са яли предния ден.

преди 2 часа, acnekt написа:

Нито пише дали е женен.

Защо все се изхожда от презумпцията, че:

1. Христос е съществувал.
  2. Той е нормален.

Ами, може Христос изобщо да не е съществувал. Кума Лиса от приказките съществувала ли е? А колко много исторически свидетелства имаме за нея! Ако извънземни кацнат на земята, съвсем логично ще достигнат до умозаключението, че Дядо Коледа съществува.

Отделно, предвид това, че Библията е писана малко преди рождението на предполагаемия син на Господ и няколко века след предполагаемата му смърт, далеч по-достоверно е той да е събирателен образ, каквито са Хитър Петър и Настрадин Ходжа. Затова и са запазени в паметта на народа, защото са събрали мъдростта на много хора и са формирали ярък образ.

Сега, относно нормалността, ако допуснем, че такъв човек или хора, чиито живота са описвани, са съществували:

1. https://bg.wikipedia.org/wiki/Делюзия
  2. https://bg.wikipedia.org/wiki/Садомазохизъм - Брейй, тука и картинката амен амен с библейската.
  3. https://bg.wikipedia.org/wiki/Шизофрения
  4. https://bg.wikipedia.org/wiki/Хомосексуалност

Обясняват голяма част от ирационалното поведение на този образ. Всъщност правят цялата история логична. И не е нужно зачеване с гълъб, летящи чаши и прочие чудеса. Това, в отговор на напъните на вярващите да обяснят логичното непременно с вълшебници и ирационално мислене отричащо логичното.

Историята на религиите е история на преразказани приказки произтичащи от бога Слънце. Има и религии основани на самолети. Или си въобразяваш, че бог се е явил в образа на перков самолет и затова хората плетат негови копия и го боготворят?

Насреща, обаче, има тотално безсилие. Не се е родил човекът, който да приведе и едно доказателство, че бог не е човешка измислица, история за пред огъня, обяснение за тъмните петна в знанията на хората, популярна заблуда, която ти осигурява чувството за принадлежност към общност без от теб да се искат знания или дори акъл.

За да станеш учен се искат години учене и знания. За да станеш вярващ не се иска нищо. Казваш, вярвам и си готов.

на 11.12.2020 г. в 14:20, Shiniasu написа:

ъщото е и с атеистите, придържащите се към "отбора" на науката; същото е с футболните фенове, феновете на певци или стил музика, национализма и много други групички

Абсолютно същото е, само дето си намърдал нещо, с което е абсолютно различно - науката. Тя няма нищо общо със субективните предпочитания за спорт, музика и политика, които ти си изредил.

Науката не е "предпочитания". Тя не е въпрос на вкус. Тя е обективна и е такава, каквато е доказана, независимо дали ти харесва или не. А дали ще ходиш на футболен мач на Ливърпул зависи и от това дали харесваш Ливърпул и от това дали харесваш футбол и от това дали харесваш да ходиш по стадиони.

на 11.12.2020 г. в 14:35, Shiniasu написа:

Така се получава, когато се разклатят устоите на една вяра (убеждение).

Не правиш разлика между физични закони и човешко поведение и си мислиш, че си разклатил устоите на вярата haha.png Законите на механиката са закони на механиката, не на психологията. Дано сега ти се разклатиш.

По-лесно за егото е да вземе готовото решение, без много да мисли доколко то е приложимо.

Откъде ги измисляш тези? Егото гони интереса си, не най-простото решение. Глупостта гони най-малкото съпротивление. Егото може да бъде притежавано от високо интелигенте човек и да е подхранено от твърдения, които да напълнят 10 тома.

Отделно, че това, което си написал може да отнесеш към самия себе си със същата аргументация.

Можеше, но очевидно моето Его е под контрол щом не се изживявам като божи избраник с мисия възложена от Него, не мислиш ли?

Това също може да го отнесеш към себе си.

Абе ти собствени мисли имаш ли си?

на 11.12.2020 г. в 14:44, Shiniasu написа:

Отнасяш кварталната клюка, на която може да повярват петдесет-сто човека в същата категория като преднамерената лъжа, в която могат да повярват хиляди и милиони

Нищо не си разбрал. Казвам точно това, което признаваш, че кварталната клюка може да се наложи над истината и да "зарази" спокойно 50-100 човека. За вяра на милиони действат други обстоятелства, за които вече съм говорил. И за да избегна въпроса ти - сегментиране на пазара, политика и меч. Три ефективни сили, обединяващи в себе си познаване на икономиката, политиката и правото на силата.

на 11.12.2020 г. в 14:49, Shiniasu написа:

историята на Павел е да покаже определена промяна, която се е случила с него, а ти пренебрегваш този момент

Каква ще е тази значима промяна? Христос е идеолог на учението за Господ. Той е постулирал всичко, неговите думи цитират в Библията, неговия живот е описван като илюстрация на възгледите му. Прехваленият Петър е писар, бездушно огледало в този процес.

на 11.12.2020 г. в 15:00, Shiniasu написа:

Тази картинка, която описваш, по-скоро е доста далеч от истината. Колко пък да са били пророците, че чак да е преливало.

Аз така съм чел. По това време е имало много хора, които са се представяли за божи наместници и са обещавали какво ли не срещу заплащане за посредничеството, знахарството и т.н. Повтарям се, в това време забавленията и източниците на знание са били тези пътуващи мошеници и нищо друго. Събирали са тълпи много лесно.

В онези времена е нямало толерантност към друговерците.

Тези времена са били разцвета на сектите. Забравяш, че тъкмо безбройните богове е искал да разкара римският император, който налага със сила християнството.

А какъв период от време визираш, защото Исус е живял няколко десетилетия, но ти разглеждайки нещата от позицията на времето да смесваш различни далеч по-продължителни периоди. 

До нач. на 4 век, когато Константин I налага християнството.

И разбира се, Исус е бил такъв, какъвто го описваш. ...Ти за пореден път вземаш едно удобно за позицията ти обяснение и го представяш не само за супер-логично, но сякаш едва ли не друга възможност не може да съществува. 

В науката има един закон, че най-простото решение е вярно. Аз не претендирам, че дадено обяснение е най-вярното, а само, че е по-логично от друго, което сам си прави изводите в каква позиция поставя това другото.

https://bg.wikipedia.org/wiki/Бръснач_на_Окам

на 11.12.2020 г. в 15:36, Shiniasu написа:

Как реши, че имам предвид Бастет?

Ами това е котката бог. Ние говорим за котки. Ти обясняваш, че котките вместо почитани са източник на негативни поличби в Египет. Сам не си ли откриваш грешката?

При това ти обясних вече, суеверието изобщо няма по произход Египет, твоето претупано умозаключение и помпозно заключение "въпросното суеверие се вижда че е с доста дълбоки корени вкл. и митологични" е напълно погрешно.

Затова, заради това, че на теб "ти се виждат" разни неща те нарекох слепец.

на 11.12.2020 г. в 15:36, Shiniasu написа:

От последните ти отговори в темата се вижда, че си само претенции. Вече твърдо си окопал егото си за да го защитиш. Използваш ирония, която да ти даде илюзията за превъзходство. Какво се пише вече няма никакво значение.

Абе с две думи вдигна бялото знаме и ти остана само да се правиш на психоаналитик и да ме обиждаш.

на 11.12.2020 г. в 16:09, Myanmar написа:

А вие забелязахте ли, че постепенно изчезват уличните телефони? Това е за да не можем да се измъкнем от Матрицата...🤣

При положение, че всеки си има "умен" телефон в джоба за какво ти е уличен?! Уличния телефон е като уличната жена. ;) Поквара е това!!! :) 

Да не говорим, че с вид ОС все може анонимно през чужда точка за достъп до мрежата и фалшива регистрация да ползваш файпър, скаип и т.н. начин да избягаш от въпросната матрица и да правиш гуши муши с чичо Гооо с глееед ОШО хубавеца дето знае всичко ... :) 

Всеки човек се стреми към нещо което му липсва. За да се стремиш към Бог, значи ти липсва.

Когато ти липсва храна се стремиш към нея.

Когато имаш храна се стремиш към материални ценности. 

Когато нищо материално не ти липса се стремиш към власт. 

Когато имаш власт се стремиш към справедливост. 

Когато достигнеш справедливостта, то се стремиш към Бог.  

Погледнато през този "крив макарон" = Автора задава този въпрос, защото определено му липсва нещо по-нисше. Имайки в предвид, че живеем в 21-ви век и без големи усилия имаме материални неща, то явно на автора му липсва власт. :) 

По-скоро обаче му липсват вид материални блага. Полага вид усилия, но уви не може да ги придобие, защото ако бе ги придобил не ще задава въпроса "Защо няма Бог?!", а щеше да споделя "Защо има Бог!". 

Цялото усещане е, че на автора му липсва жена!!! :) По скоро богиня!!! :) Той смята себе си за Бог, но някак си му е самотно .... :)  

преди 4 часа, Myanmar написа:

Насреща, обаче, има тотално безсилие. Не се е родил човекът, който да приведе и едно доказателство, че бог не е човешка измислица, история за пред огъня, обяснение за тъмните петна в знанията на хората, популярна заблуда, която ти осигурява чувството за принадлежност към общност без от теб да се искат знания или дори акъл.

За да станеш учен се искат години учене и знания. За да станеш вярващ не се иска нищо. Казваш, вярвам и си готов.

Стремглаво бягаш от идеята за Бог, само и само да си далече от Него, и търсиш любов в науката.

Защо си толкова разсърден и ядосан на Бога?

преди 21 минути, Aumi написа:

Защо си толкова разсърден и ядосан на Бога?

Елементарно е! 

До момента всичко има благодарение на друго, а не Бог.

Виждайки вид несправедливост = обвинява същия. ;) 

п.п. Отричайки нещо, то смяташ друг за виновен в какво положение си спрямо нещото. Принципно вината е най-малката отговорност която човек може да понесе. Тя няма материален еквивалент. Когато трябва и материално да понесеш вид отговорност, то реално бягаш от вината за постъпката си. ;) Правиш нещо, но не си в състояние да поемаш вид отговорност от своите действия. 

Кратко: Научи ли се човек на безотговорност, не очаквай да проявява вид добри постъпки!

Възгордяли сте се в глупостта и невежеството си боговерци , и срам носите на рода човешки заради това че сте прости и упорити , но нищо не остава на тези защитаващи истината , а не лъжата освен да ви простим заради липсата на интелект от който природата ви е ощетила , та като деца приемате собственото си въображение за реалност , защото илюзията е ценна за вас тъй като нямате разум който да ви помага.И въпреки недостатъците ви, ние ви приемаме защото сме способни на великодушие и човешко отношение дори към лъжци и измамници като вас и никога няма да почнем да ви убиваме за да ликвидираме лъжата , както исторически сте правили в опитите си да заличите истината  изграждайки лъжовното си царство на глупостта.Ние ви прощаваме вашата низост...

на 8.12.2020 г. в 18:59, Myanmar написа:

Дяволът не живее на Земята, а в Ада. Неговото царство не е земното, а отвъдно и след смъртта. Дяволът не съществува на нашия свят и съответно не би могъл да има участие в каквото и да било.

В същото време, заради това:

image

се налага да се търси изкупителна жертва. Нищо, че Господ е изпепелявал градове, че е убивал много хора, изпращал е морове, глад и суша, издавил е цялата планета, с изключение на едно семейство, в наши дни на него му се приписват само добри дела. И от отчаяние и безсилие да се намери изкупителна жертва за всички жестокости, които практикува върху човечеството или допуска, което си е все еднакво жестоко, Дяволът е някакъв абсурден, но универсален отговор кой е кипнал млякото.

Парадоксалното е, че едно такова допускане означава, че Дяволът е Бог и се намесва в живота на всеки човек около 20 000 пъти, докато е жив, колкото и несгоди и несправедливости го сполетяват, обърнете внимание, под вещия зорък поглед на Господ. Защото Господ вижда и чува всичко, ама излиза, че само за ден допуска милиарди лоши постъпки на Дявола. Излиза, че Дявола е даже по-могъщ от Господ! Дотам стига умствената слабост на вярващите, които искат да разделят доброто и злото в двата полюса.

Значи , в живота си имам няколко фундаментални грешки за ,които понякога съжалявам ,ама грешки - яки грешки ,ако не ги бях допуснал сега щях да съм най- щастливия човек на земята и абсолютно всички мечти щяха да са ми изпълнени. Мислех ,че грешките са ,защото така е писано ,ама на - аз съм си виновен ,Или отчетох грешките си за уроци.Обаче първо аз постъпих глупаво ,ама много глупаво докато допусках грешките и пропуските ,и Господ не ми е виновен .А ако ги разглеждам като уроци ,е ,можех да се размина с обмислени постъпки . 

Ти споменаваш болести и несправедливости ,но земния живот е само ,,трупане на трудов стаж ( около 70-80 години),преди голямото пенсиониране( вечност ,безкрайност)". В нашия живот ,ако има само добро и няма лошо,то никой няма да може да направи добро. Затова е цялата дандания около злото ,за да можем да правим добро и ,когато ни се случи добро да го оценяваме ...

на 8.12.2020 г. в 19:02, Myanmar написа:

Като се запознаеш, че 99% от християните не са чели цялата Библия, това с "наистина да вярваш" се оказва последното изискване за да си християнин. Нещата там наистина стават с едното "вервам".

Не точно ,трябва да палиш свещи и да ходиш на храм ,и да се сещаш да оставяш по някой лев в касичките

преди 1 час, Anzhel Dimitrov Dimitrov написа:

и да ходиш на храм

За него храма е банката. Там автоматично дава своята лепта. ;) Ти го пращаш в осветен храм. Та, той се плаши от светлината ... Какво ти говори това?! 

Погледни Аватара му. Той е като "кон с един капак". ;) По скоро е магаре което си мисли за кон ... :) 

Кратко: Той е наемник и определено не знае какво е лоялност. Не иска да бъде спасен. Къде го буташ на сила да влиза в божи храм?! Остави го ... Корумпиран е .... 

преди 4 часа, Milkydead написа:

защото илюзията е ценна за вас тъй като нямате разум който да ви помага

Напротив, на нас и разумът ни помага и Бог също.

Но, кажи на теб твоя интелект и разум с какво ти помогнаха? Какво постигна в живота?

преди 3 минути, Milkydead написа:

Кажи ми какво разбираш под "постижение в живота" да ти отговоря постигнал ли съм го.

Постиженията в живота, са удовлетворението от всичко направено. Това означава да нямаш никакви липси.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.