Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Защо няма бог

Featured Replies

преди 23 минути, Aumi написа:

напредваш ... щом си позволяваш да излъчваш еретични разсъждения  :whist:

Винаги съм могъл. ;) 

Нищо човешко или атеистично не ми е чуждо.  Грешник съм! ;) 

Основния проблем на другите е, че не могат да почувстват божественото, докато аз тленното многократно съм го изживявал. ;) 

Кратко: Мога като тях, но те като мен = не могат. :) 

• Отговори 5,7k
  • Прегледи 308,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Аз не знам. Но предпочитам да не знам и да гледам на нещата непредубедено, без да им слагам определения. Нещата, които не познавам, са неща, които не познавам. Мога да говоря само за това, което съм п

• Бог, както и да го наричат, при всички случаи "рекетира" хората, като проявява известна "милост" спрямо тези, които му се молят, а когато нещо не му отърва грабва бухалката, кибрита, лейката или някак

• Проява на лош вкус е да наречеш един от най-великите умове в историята "пълен кретеноид". Проява на още по-лош вкус е да твърдиш неща, в които няма как да си сигурен. Виждаш резултата? Горял в "пъкала

Публикувани изображения

преди 1 час, Aumi написа:

Във всяка измислица съществува част от Истината.

Начините по които ние се опитваме да обясним нещата, са (1) плод на нашето съзнание, (2) което е част от Божественото съзнание.

Светът е разумен, и всичко създадено в него е сътворено с логика и разум, от което следва, че е управляван от Висш Разум.

Е , да де ! :) Отново религиозна , невежествена спекулация ! :nono:

Първото е Истина - съответства на фактите , а второто е произволна измислица .

Ама факта си е факт , не е Истината ! :nono:

Истината е субективно , човешко отражение на факта - как ти го гледаш , виждаш и мислиш....!:nono:

А отражението на факта от "криво" огледало към друго "криво" огледало е измислица.....! От факта не остава нищо истинско , макар да се съдържа в отражението.... ! 

Пробвала ли си да си поиграш с две "криви" огледала почти едно срещу друго , да видиш каква "истина" се получава ?! :)

Аз съм го правил....

Ами пробвай ! И като видиш , може би ще разбереш за какво говоря.....:nono:

Тюх, да се не види 

Не помня как научих, че Дядо Мраз няма. Някой спомня ли си? Гледам по децата сега, че някак си става общо настроение, всяко иска да се похвали, че е голямо и е забелязало, че е бил маскиран татко или друг човек.

И с Бог ще е така. Ще се създаде настроение и ще стане като с Дядо Мраз. Хо- хо- хо. Бог ще остане за реклама на кока- кола. :) 

Дано не е така...  Коледа. Звъни се на вратата. Отваря мъж. Отсреща Дядо Мраз и казва:
- Казвай три желания, веднага ти ги изпълнявам.
- Искам Мерцедес, къща в Бояна и един милион в зелено!
- Хоп, готово е, имаш ги! - казал Дядо Мраз, - Обаче в замяна искам и ти да ми изпълниш едно.
- Става, разбира се!
- Ами аз понеже си падам по мъже, ако може, нали, сега тука...
Залогът бил голям, та нашият човек веднага се съгласил. Клати го Дядо Мраз и го пита:
- А бе братле, ти на колко години си бе?
- Ами на 42...
- Е добре сега, може ли да толкова голям човек и още да вярва в Дядо Мраз...

...продължение....

Вземи сега и цветни фулмастери , произволно или не , надраскай двете криви огледала ! 
Какви ли не "чудесии" ще видиш тогава.....дали можеш всичко да си представиш и измислиш ?!  :)

Бедна ти е фантазията , какво тогава се получава , когато аз седна да си измислям.....:lol6:...Но го знам как се случва и го разбирам , че е измислица ! :nono:

За това - правилни огледала , старателно измити с технически спирт и подсушени , дори да не са съвсем идеални....т.е. без измислици ! :nono:

преди 42 минути, Търсещ истини написа:

Тюх, да се не види 

Не помня как научих, че Дядо Мраз няма. Някой спомня ли си? Гледам по децата сега, че някак си става общо настроение, всяко иска да се похвали, че е голямо и е забелязало, че е бил маскиран татко или друг човек.

И с Бог ще е така. Ще се създаде настроение и ще стане като с Дядо Мраз. Хо- хо- хо. Бог ще остане за реклама на кока- кола. :) 

Кога ще стане така? Колко време вече, и нищо.

преди 14 минути, Shiniasu написа:

Да можеш и да си измисляш е необходимо - това е пътят към разкриване на непознатото , новото знание което до сега не го е имало !:nono:

Но след като го измислиш , следва старателно и задълбочено "почистване на боклука " -

т.е. сравняване с установените факти за да стане Истина....!:nono:

Иначе , всякаква логика за себе си е логична , но не е ли подкрепена с необходимите и достатъчни факти - това не е никаква логика (и съответно мислене) !:nono:

преди 13 часа, Търсещ истини написа:

За да докажем, че няма причини за съществуването на бога, означава да докажем, че предпоставките или съществуването са несъвместими с реалността.  

Моите предложения са следните

1. Не може да съществува нещо нематериално. 
  2. Не може да съществува нещо вечно.

Въпреки това, съгласявам се с by_chechi, защото наистина, бог съществува в мисълта на вярващите, подобно феите и демоните.

А какво означава нещо да е материално? Предполагам, че на този въпрос всеки ще вдигне ръка и ще заяви, че знае. Ама дали е толкова просто? Движението на материята материално ли е? Да, топката се движи или е задвижвана от определена сила, но топката си остава топка. Движението какво е? А пространството? Топката си има измерения - дължина, ширина и височина. Сега тези неща материални ли са, щом измерват материалните обекти? Енергията изобщо няма да я засягам.

За вечното - ами той парадоксът е в самото ти твърдение. Ако то е вярно, то изказаната евентуално истина би била вечна. 

Освен това нещо може да е нематериално и да не е Бог. А пък може и Бог да не е нематериален. Той би трябвало да включва в себе си всичко, т.е. и материалното и нематериалното. 

По отношение на последното изречение, вярно е, че това е само форум, но в някои случаи е важно да се използват точните понятия. Мисъл, ум и съзнание са три различни неща. Нищо не може да съществува в мисълта. Може да се каже, че съществува в ума на човека, т.е. че човекът с ума си е създал съответната мисъл. Съзнанието пък евентуално е тази способност на човека да регистрира мисълта, да я интерпретира и отрази.

преди 10 минути, Shiniasu написа:

Движението на материята материално ли е?

Мисловна грешка ! :nono:Такъв въпрос е несъстоятелен ......аман от тъпотии бре ! :(

Движението е свойство на материя , начин на проявление.....движи се , или не се движи....

Все едно да питаш усещането за глад материално ли е ?.....:lol6:

Е , материално е - няма материал за "мелене" ! :lol6:

преди 56 минути, by_chechi написа:

Мисловна грешка ! :nono:Такъв въпрос е несъстоятелен ......аман от тъпотии бре ! :(

Движението е свойство на материя , начин на проявление.....движи се , или не се движи....

Все едно да питаш усещането за глад материално ли е ?.....:lol6:

Е , материално е - няма материал за "мелене" ! :lol6:

Какво един тъпанар смята за тъпотия на мен ми е все едно. Държиш се грубо за пореден път в три отгвора към мен (а и не само), което означава, че или е лично или по принцип си простак.

А когато пишеш, изобщо обръщаш ли внимание в какъв контекст е написано нещо, в случая като отговор на въпроса: съществува ли нещо нематериално? Очевидно не. Дали движението е свойство на материята или не е свойство на материята в случая няма значение, защото не това се разисква.

преди 1 час, Shiniasu написа:

А какво означава нещо да е материално?

Прав си. Може да е процес, енергия, но и тя по формулата се свързва с материята. По- обхватно можа да е "реално" = материя+ процес/енергия/информация, ама не е общоприето.

преди 2 часа, Shiniasu написа:

Ами като се върже с термина "детска градина" на Рамус ..... като влезем в началното училище. :) 

преди 1 час, Shiniasu написа:

Какво един тъпанар смята за тъпотия на мен ми е все едно.

Нещо не си съгласен , че си заблуден невежа , пък ако ще сам Господ бог да слезе и да ти го каже ! :lol6:

Цитатът като илюстрация на недомислиците които не спираш да плещиш : :nono:

преди 2 часа, Shiniasu написа:

Нищо не може да съществува в мисълта.

В твоята мисъл , наистина нищо не съществува , празно е..... !:lol6:

Не съм първия който ти го казва....И си го взел за чиста монета , присвоявайки го за всяка мисъл .

Поспри се и помисли върху това което ти се казва .......! :nono:

преди 21 часа, Myanmar написа:

11. Не знам защо хората игнорират задължителното присъствие и назад във времето на една категория хора, които не са просто убедени, те си вярват сякаш е самата истина всичко, което казват. Тези хора се наричат луди.

Давал съм го този линк по други поводи:
https://ru.wikipedia.org/wiki/Бред

няма го на български, на руски е описано отлично.

В днешно време, даже и извън религиозните вярвания, си има многоооо хора по Света които сами си решават да си вярват в още нещо, което за околните е ясно че е пълна измислица, но болните си го вярват на 100 %.
А те болните са само частично болни, само на тяхната тема.
Иначе са си хирурзи, инженери и космонавти даже.

Та така, да на практика сме заобиколени с частично луди хора, но е политически неприемливо да бъдат наречени луди, та им викат че били само с 1 или две три разстройства.

Достатъчно е една харизматична личност със само една своя налудност в някое първобитно племе и е могла успешно да ги зарази и останалите със своята налудност. Описано е в книгите по психиатрия, например при параноята може да е предизвикана от околните близки хора които страдат от нея. 
Ако си страхливо дете и майка ти я тресе параноя, еми може да ѝ вярваш щото тя се грижи за теб и е готова да те защитава с нокти и зъби. Емоционалната привързаност към параноичната майка ще е по-силна от логическите разсъждения дори в зряла възраст на "детето" ѝ.

преди 39 минути, by_chechi написа:

Нещо не си съгласен , че си заблуден невежа , пък ако ще сам Господ бог да слезе и да ти го каже ! :lol6:

Може да съм невежа, обаче ти нямаш чест. И си страхливец, защото в очите едва ли ще посмееш да ми кажеш същото. Отделно, че не си особено умен, колкото и да ти се иска да си. Реакциите ти показват, че не можеш да осмислиш нищо ново. От години влизаш във форума и си пееш твоята си песен, ползваш си все същите емотикони, вживявайки се в ролята на голям разбирач и ментор. И много държиш всички да се съобразят с мнението ти, чак ставаш нагъл, когато това не се случи.

преди 48 минути, Белгиеца написа:

Давал съм го този линк по други поводи:
https://ru.wikipedia.org/wiki/Бред

няма го на български, на руски е описано отлично.

В днешно време, даже и извън религиозните вярвания, си има многоооо хора по Света които сами си решават да си вярват в още нещо, което за околните е ясно че е пълна измислица, но болните си го вярват на 100 %.
А те болните са само частично болни, само на тяхната тема.
Иначе са си хирурзи, инженери и космонавти даже.

Та така, да на практика сме заобиколени с частично луди хора, но е политически неприемливо да бъдат наречени луди, та им викат че били само с 1 или две три разстройства.

Достатъчно е една харизматична личност със само една своя налудност в някое първобитно племе и е могла успешно да ги зарази и останалите със своята налудност. Описано е в книгите по психиатрия, например при параноята може да е предизвикана от околните близки хора които страдат от нея. 
Ако си страхливо дете и майка ти я тресе параноя, еми може да ѝ вярваш щото тя се грижи за теб и е готова да те защитава с нокти и зъби. Емоционалната привързаност към параноичната майка ще е по-силна от логическите разсъждения дори в зряла възраст на "детето" ѝ.

"Бред необходимо отличать от заблуждений психически здоровых людей[10]. При дифференциации необходимо рассматривать несколько аспектов. Во-первых, для возникновения бреда должно быть патологическое основание — заблуждения не обусловлены психическим расстройством[11]. Во-вторых, заблуждения, как правило, касаются объективных обстоятельств, в то время как бред всегда относится к самому больному[10]. В-третьих, возможна коррекция заблуждений (хотя она может вызывать существенные трудности в связи с их стойкостью). Здесь следует принять во внимание, что бред противоречит предыдущему мировоззрению больного — до возникновения расстройства эти идеи не были для него характерными. Однако, иногда в реальной практике дифференциация является весьма затруднительной"

Това е от линка, който си дал. Не знам какво си чел, но съдейки по коментара ти, определено не си го разбрал.

преди 10 часа, iИ.дИоNд.Ni написа:

Да, но съществува вид нематериално = антиматерията примерно = учените говорят за нея ... или така наречена "тъмна материя" ... 

Пълна каша е в поста ти. Антиматерията и тъмната материя са две различни понятия. И двете обаче имат маса, те са материални, даже втората в гигантски пропорции повече спрямо онова, което ние възприемаме за материя.

преди 9 часа, Aumi написа:

Достатъчно е че знам, че не могат да се пипнат, но могат да се усетят.

Никога ли не си правила така? Какво мислиш създава съпротивление - масата на материята или вълшебен елф?

5288b74a1c3248d995a10520070ad85b-1522994

Не е нужно да го видиш и пипнеш, за да знаеш че съществува и че целият свят е Негово творение - от най-малката частица, до най-голямата планета.

Разбира се, че е нужно. Знанието се опира на факти. Опитваш да излъжеш, че вярата и знанието са едно и също и са въпрос на вкус или на отношение или на нещо друго субективно, но това е тъпотия. Науката е обективно доказано знание, докато вярата е субективен избор.

Съзнанието, умът, мислите, чувствата, емоциите, също не са материални. 

Ето, предупредих те, но не ти помогна. Изцепи пак бисер. Интересно как лекарства, нещо съвсем материално, може да те излекува от депресия. Излиза, че химичния баланс определя емоциите. Хората вземат магнезий за щастие, приемат наркотици, приспивателни, стимуланти за физически и психически тонус. Но за теб всичко това е вълшебство и не си знаела, че мозъкът е орган аналог на химическа лаборатория или аптека. Пропуските в образованието не прощават!

Каквито и обяснения да ви се дават, вие не ги приемате.

Вълшебникът, който меси хора от кал и прави планети от нищото не е обяснение, а залъгалка за бебета.

Какво да правим като сте се бетонирали и окупирали от страх да не повярвате в Бога, в Твореца създател на всичко, което ви заобикаля.

Много нападателна излезе. И веднага ти давам отговор:

Какво да правим като сте се бетонирали и окупирали от страх да не повярвате в чайникът на Ръсел, в Чаеното парти, създало всичко, което ви заобикаля. Ауми, ти нали си с отворено съзнание и не си задръстена да отричаш неща, които са абсурдни за науката? Ти вярваш, че света е направен от чайник, нали? love.png

medicina-online-bertrand-russell-perchc3

преди 8 часа, iИ.дИоNд.Ni написа:

Ухилени програмистите посегнали към пръстта и водата и ... Бог: СТОП!!!

- ???

- Не пипайте моите материали!

Най-смешният виц, който съм чел.

Tired Good Night GIF by MLB

преди 7 часа, by_chechi написа:

Фотонът примерно (светлината) почти няма маса . Можеш спокойно да приемеш , че е "нематериаен" .....:)

Тя светлината имаше две състояния, вярващите спокойно могат да приемат това за чудо. Твърдения от рода на почти няма маса е няма маса са в пълен дисонанс с науката. Веднъж приближих отговор на контролно по математика. Цялата ми задача беше отчетена като грешна.

преди 7 часа, by_chechi написа:

през черните дупки се връща обратно

Черните дупки хапват даже светлина. Идеята, че нещо могат да връщат е абсурдна и най-малкото ще преустанови съществуването им като черни обекти.

преди 7 часа, ncl написа:

нищо чудно след време Мианмар да почне да громи атеистите... :)

В какво? Ако атеист има съмнения в нещо, той може да направи проверка. Ако теист се съмнява в нещо той може единствено да отрече вярата си, защото и до този момент не е имал доказателство за избора си.

преди 7 часа, Aumi написа:

Episode 7 Reaction GIF by The Bachelor

Светът е разумен, и всичко създадено в него е сътворено с логика и разум, от което следва, че е управляван от Висш Разум.

Светът не е разумен. Една вена или артерия, вече не помня, която трябва да мине през рамото на жирафа, минава от рамото чак до главата и се връща пак на рамото. В това няма разумен архитект. Еволюцията е удължавала врата на жирафа, но не е прехвърлила тази артерия през някаква жила.

преди 6 часа, iИ.дИоNд.Ni написа:

Основния проблем на другите е, че не могат да почувстват божественото

Е! Точно това чакахме от 2000 години! Разкажи ни какво изпускаме, привлечи ни в правата вяра. Стига с това "планетата е направена за един следобед от едно нещо, дето не се вижда".

преди 6 часа, iИ.дИоNд.Ni написа:

Кратко: Мога като тях, но те като мен = не могат. :) 

Бедните атеисти. Осъдени са да живеят нещастно.

winnie the pooh quote GIF

преди 6 часа, by_chechi написа:

Е , да де ! :) Отново религиозна , невежествена спекулация ! :nono:

Лайкче like2.png

преди 6 часа, Търсещ истини написа:

Не помня как научих, че Дядо Мраз няма. Някой спомня ли си?

Дошло е едно дете при теб и ти е казало: Няма Бог, ъъ, Дядо Мраз де. И Дядо Коледа няма.

И ти му викаш: Квооо?

А той ти отговаря: И освен това ти си тъпо парче, щом изобщо си вярвал, че има Бог, ъъ, Дядо Коледа де.

И ти почваш с етапите на скръбта.

Отричане: Не е вярно! Бог, ъъ, дядо Коледа съществува. Обаче ти не съществуваш!

Гняв: И освен това ти си тъпо парче, не аз!

Пазарлък: Ако е бил тате, вместо Бог, ъъ, Дядо Коледа, това е защото Бог, ъъ, Дядо Коледа го е накарал да ми оставя подаръци под елхата!

Депресия: Здравият разум ми казва, че Бог, ъъ, Дядо Коледа не съществува, но здравият разум ми казва и че аз съм посветил много години в тази вяра, инвестирал съм много време, пари и страстни спорове в защита на тази вяра и сега разбирам, че това е било преливане от пусто в празно и аз съм пропилял живота си в опит да му придам смисъл, с което съм го обезсмислил.

Приемане: Аз съм кухо парче.

преди 2 часа, Белгиеца написа:

Делюзиите са крайни фантазии, представи и вярвания в нереални факти, които не отговарят на реалността, това е силното убеждение, което присъства при индивиди с делюзивни състояния, което не може да бъде повлияно от реални доказателства. Това е патология, която засяга по-силно представите отколкото илюзията или други възприятелни усещания.

Делюзиите макар на пръв вид безобидни могат да са симптом на умствено заболяване, но също може да са резултат от физически състояния при интоксикация и т.н. Също така в частност те са диагностичен фактор и индикатор за психиатрични заболявания като шизофрения, парафрения, мания, биполярни епизоди и психотична депресия.

преди 6 часа, ncl написа:

Дано не е така...  Коледа. Звъни се на вратата. Отваря мъж. Отсреща Дядо Мраз и казва:
- Казвай три желания, веднага ти ги изпълнявам.
- Искам Мерцедес, къща в Бояна и един милион в зелено!
- Хоп, готово е, имаш ги! - казал Дядо Мраз, - Обаче в замяна искам и ти да ми изпълниш едно.
- Става, разбира се!
- Ами аз понеже си падам по мъже, ако може, нали, сега тука...
Залогът бил голям, та нашият човек веднага се съгласил. Клати го Дядо Мраз и го пита:
- А бе братле, ти на колко години си бе?
- Ами на 42...
- Е добре сега, може ли да толкова голям човек и още да вярва в Дядо Мраз...

Вярващите никога не си признават когато вярата им ги такова, забелязал ли си?

преди 5 часа, Shiniasu написа:

Какъв е смисълът на този въпрос в тази тема? Или цел е да се "докаже", че науката не стои на здрави основи, значи има Бог, чайник на Ръсел, Кумчо Вълчо и фея на зъбките?

Хайде да не се занимаваме с несериозни неща. Призовавам ви!

преди 57 минути, Myanmar написа:

Приемане: Аз съм кухо парче.

Допускам, че съм спрял някъде преди тази стъпка. Но вече като средношколец съм чел Библията като митология. Може би цялата работа идва от родителите. Средата от атеисти насочва към метериалистически обяснения

преди 1 минута, Търсещ истини написа:

Допускам, че съм спрял някъде преди тази стъпка. Но вече като средношколец съм чел Библията като митология. Може би цялата работа идва от родителите. Средата от атеисти насочва към метериалистически обяснения

Точно предната стъпка е най-непреодолима за религиозните хора, които са усетили, че нещо куца и че за всичко в живота им са виновни природни закони, държавни закони, други хора, но не и богове. А именно, че инвестицията им е на халос. Колкото повече наливаш в убежденията си, че има бог, толкова по-трудно е да се откажеш от него. Това е като да имаш дете - колкото повече години инвестираш в него усилията си, толкова по-скъпо ти е и по-трудно ще приемеш раздялата.

Даже детето да не стане стойностен човек, пак си го обичаш, защото развиваш Стокломски синдром. И много хора така си обичат Бог - знаят, че не могат да разчитат на него, разочаровал ги е, но просто алтернативата да признаят, че са направили сами нещо нестойностно, заслужаващо да се хвърли на боклука, е неприемлива за тях и тяхното Его. В спорта има хора, които не могат да губят. В религията има хора, които не могат да направят признание пред себе си, а за пред хората още повече ги е срам. Такива хора са заложници на своята вяра. Такива съм чувал да подкрепят такъв залог "Ако има Бог и вярвам в него - печеля. Ако не съществува, не губя" - и това им е аргумента защо вярват в детски приказки. Жалка история...

преди 24 минути, Myanmar написа:
преди 6 часа, Shiniasu написа:

Какъв е смисълът на този въпрос в тази тема?

Мисля, че въпросът е допустим. Както смятам, че светът е материален и изключвам божествата защото са нематериални, коректно е поне единият термин да се дефинира. Материална ли е представата ми за чайника, когато чайникът вече го няма? При това аз мога неколкократно да я извикам в паметта си? Именно пдобни на това явление отиват към идеализма- че първо е идеята, словото, богът.

Цитат

Материя

от Уикипедия, свободната енциклопедия

Направо към навигациятаНаправо към търсенето

Материя може да се отнася за

•  
преди 11 минути, ncl написа:

Като станеш вярващ и ти, ще се срамуваш от това, което си писал.

Никога няма да се срамувам затова, че имам логическо мислене базирано на знания. Срамно е обратното.

Забелязал съм, че в диалог, вярващите са толкова безсилни да подкрепят наличието на своя бог, че прибягват към най-абсурдното - да отричат науката, да отричат знанията, да отричат логиката, да отричат здравия разум, за да няма съпротивление на техните фантазии, в които вярват без никога да са ги виждали, чували или усещали. В този избор не аз съм кухото парче love.png

преди 4 минути, Търсещ истини написа:

Мисля, че въпросът е допустим.

Няма бог, защото материята е това или онова. Все още не виждам връзка с темата.

Случка от днес. Честна дума!

Похвалих пред съпругата, че пералнята работи безупречно. Пералнята се скапа. Съпругата казва "Защо го каза? Защо не си мълчиш? Уручясал си я. Как да не вярва човек във връзката?"

Има си хора с такова мислене. Щом не разбират нещо, щом то им е бяло петно, бог го запълва.

преди 10 минути, Търсещ истини написа:

изключвам божествата защото са нематериални

Много богове са материални. Хората ги виждат, даже правят секс с тях. Само християнския е срамежлив и е от трудните за отричане, защото няма нищо за отричане. Като изключим Дева Мария чудодейно появили се върху питките от Латинска Америка.

преди 5 минути, Търсещ истини написа:

Случка от днес. Честна дума!

Похвалих пред съпругата, че пералнята работи безупречно. Пералнята се скапа. Съпругата казва "Защо го каза? Защо не си мълчиш? Уручясал си я. Как да не вярва човек във връзката?"

Има си хора с такова мислене. Щом не разбират нещо, щом то им е бяло петно, бог го запълва.

Да си чувал за съвпадение? Хвърляй монета и опитвай да познаеш какво ще се случи. Даже спрелия часовник показва правилното време два пъти дневно.

Ти показваш как се формират суеверията. Обръщаш специално внимание на това съвпадение, придаваш му добавена стойност и почваш да го разказваш, както правиш сега.

Да си чувал някой да разправя наляво и надясно, че е казал, че пералнята работи и тя просто си работи?

Сега ще се обади някой друг и ще тръгне слухът, че ако кажеш, че пералнята работи тя ще се развали.

А ти не можеш да разваляш перални с мисълта си, повярвай ми. Твърде много свръхестествени сили бихме имали, ако изброим всички съвпадения какво сме казали, че работи, а после се е развалило.

Пералните нямат нужда от хора за да се развалят.

преди 11 минути, Myanmar написа:
преди 11 минути, Търсещ истини написа:

Мисля, че въпросът е допустим.

Няма бог, защото материята е това или онова. Все още не виждам връзка с темата.

Отнасям се с респект към правото, като автор на темата. Не настоявам за връзка с темата.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.