Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Защо няма бог

Featured Replies

Примерно защо на света има болести и несправедливост?

• Отговори 5,7k
  • Прегледи 308,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Аз не знам. Но предпочитам да не знам и да гледам на нещата непредубедено, без да им слагам определения. Нещата, които не познавам, са неща, които не познавам. Мога да говоря само за това, което съм п

• Бог, както и да го наричат, при всички случаи "рекетира" хората, като проявява известна "милост" спрямо тези, които му се молят, а когато нещо не му отърва грабва бухалката, кибрита, лейката или някак

• Проява на лош вкус е да наречеш един от най-великите умове в историята "пълен кретеноид". Проява на още по-лош вкус е да твърдиш неща, в които няма как да си сигурен. Виждаш резултата? Горял в "пъкала

Публикувани изображения

преди 12 минути, Myanmar написа:

Прочети примерно библията и ще си отговориш на въпроса.

преди 17 минути, ncl написа:

Да приемем, че няма Бог. Защо тогава има болести и несправедливости по света?

Наличието на сила, която проповядва справедливост и може без усилие, благодарение на своите свръхсили да отстрани несправедливостта, би подкрепило наличието на Бог. Обратното е аргумент, че НЯМА бог.

преди 11 минути, Емил Костов написа:

Прочети примерно библията и ще си отговориш на въпроса.

С две думи не ти се участва в дискусията, но ти се искаше и ти да напишеш нещо.

И се научете, че Библия се пише с главна буква. Изък, че я цените като свещена книга, а не знаете как се пише.

преди 1 минута, Myanmar написа:

Наличието на сила, която проповядва справедливост и може без усилие, благодарение на своите свръхсили да отстрани тази несправедливост, би подкрепило наличието на Бог. Обратното е аргумент, че НЯМА бог.

С две думи не ти се участва в дискусията, но ти се искаше и ти да напишеш нещо.

Напротив дадох ти най-правилният съвет.

преди 21 минути, Myanmar написа:

Извън темата.

Точно си е баш в темата, но това си е твое желание.

В темата "Защо има бог" има лъчезарни мисли с пожелателен характер, въртящи се около това, че ако си послушен към Господ, ще бъдеш възнаграден. Това, в присъствието на страдащи, боледуващи и умиращи добри християни, просто не се вписва. Точната дума би била противоречи, отрича.
Нека допуснем, че си имаме всемогъщ Бог, който чува и вижда всичко. Какъв изрод трябва да си за да наблюдаваш как хора биват убивани, изнасилвани и гаврени без да предприемеш нищо? Ако човек е свидетел на убийства, изнасилвания и гаври, наблюдава и слуша от край до край, но не предприема НИЩО, какво говори това за него?

преди 3 минути, Емил Костов написа:

Точно си е баш в темата, но това си е твое желание.

Като за теб ще задам помощен въпрос: Ти виждаш ли в Библията аргументи, че Бог съществува или че не е възможно Бог да не съществува?

Дали има Бог или не ние нямаме познанията за да го знаем, човека е животно част от природата което се смята за най умното(Аз лично го поставям по сериозно съмнение) и което е свикнало всичко да си има създател, начало, история и край. Просто нашия мозък не може да си представи нито да асимилира какво значи да няма начало, да няма създател, да няма НИЩО. Точно нищото за нас е най необяснимото нещо, ние го примемаме като буквалния смисъл на думата но надали е точно така. Затова са и постоянните въпроси "Как е възникнала вселената?", "Къде се намира тя?", "Какво е имало преди нея?" и т.н...
Това е и една от причините да се създадът религиите, понеже хората от край време все са задавли въпроси и какво по-лесно от това да им обясниш че един белобрад старец щракнал с пръстите и се появила земята, после изкормил бедния Адам за да му създаде жена а тя за благодарност търтила да плюска ябълки...
...като бонус дошъл абсолютния контрол на владиците над простолюдието, и така вече хилядилетия...
Каквото и да има обаче то няма общо с приказките от така наречените свещени книги.
Много трудно света ще излезе от тая глупост наречена религия, знам и че сега цяла орда религиозни гении ще ме емнат за дето съм им бръкнал те си знаят къде...

преди 5 минути, Bubbles написа:

част от природата което се смята за най умното(Аз лично го поставям по сериозно съмнение)

Нервната система е красноречива кой е най-умното същество на планетата. Тея работи за смятането са религиозни "аргументи".

току-що, Bubbles написа:

А какво е?

Моля ти се не изтипосвай такива бисери. В дефиницията от речник съм срещал срещу човек "не животно".

преди 7 минути, Bubbles написа:

Просто нашия мозък не може да си представи нито да асимилира какво значи да няма начало, да няма създател

Брех! Аз как мога? Очевидно грешиш.

преди 8 минути, Bubbles написа:

Затова са и постоянните въпроси "Как е възникнала вселената?", "Къде се намира тя?", "Какво е имало преди нея?" и т.н...

За кого тези въпроси са постоянни? Мен изобщо не ми запълват ежедневието. Имало е момент, в който ме е вълнувало, момент, в който съм го изучавал, момент от който вече съм знаел и оттам нататък само съм разширявал общата си култура, но нищо повече.

преди 10 минути, Bubbles написа:

Това е и една от причините да се създадът религиите...

Май те разбрах. Ти говориш за времената, в които тези въпроси още са нямали отговори и вълшебникът е бил лесен отговор за всички тези неспособности да се знае.

Това ми е любимо по отношение на търсенето на оправдание за неудачите на Архитекта - "Неведоми са Божиите пътища":

image

преди 2 часа, Myanmar написа:

Примерно, защото има и Дявол?

преди 17 минути, Aumi написа:

Не можеш да докажеш, че Бог, е човешка измислица.

Напротив. Историята на религиите е история на преразказани приказки произтичащи от бога Слънце. Има и религии основани на самолети. Или си въобразяваш, че бог се е явил в образа на перков самолет и затова хората плетат негови копия и го боготворят?

Насреща, обаче, има тотално безсилие. Не се е родил човекът, който да приведе и едно доказателство, че бог не е човешка измислица, история за пред огъня, обяснение за тъмните петна в знанията на хората, популярна заблуда, която ти осигурява чувството за принадлежност към общност без от теб да се искат знания или дори акъл.

За да станеш учен се искат години учене и знания. За да станеш вярващ не се иска нищо. Казваш, вярвам и си готов.

преди 1 минута, ncl написа:

Той е Бок...

Боко тиквата е зеленчук, но нека не бъркаме култа в тоталитарен строй с бог.

преди 15 минути, Iztre6tel написа:

Удивително е, колко много усилия полагат хората, да отрекат съществуването на Нещо, Което Го няма.

Удивително е, че хора, които няма доказателства за това, в което вярват, опитват да отрекат цялата наука, за да остане вълшебника като единствено обяснение за процесите и историята на Земята.

преди 19 минути, Belhor написа:

От кадя на кадя?

преди 19 минути, Петър Ангелов написа:

Чакай сега, Бог има и неговото име е Борисов.

А туй ни е верно, Бог е мАкедонец, ако не верваш те ти доказателство :

Да станеш вярващ е по- трудно отколкото да станеш учен. Далеч не е достатъчно да кажеш "вярвам", трябва наистина да вярваш. Ученето може да се научи, вярването не. Да познаваш религиите, дори да си експерт по религия, те прави учен- теолог, но не те прави вярващ.

преди 1 минута, Bubbles написа:

От кадя на кадя?

А туй ни е верно, Бог е мАкедонец, ако не верваш те ти доказателство :

Борисов най-вероятно е македонец.

преди 23 минути, Belhor написа:

Дяволът не живее на Земята, а в Ада. Неговото царство не е земното, а отвъдно и след смъртта. Дяволът не съществува на нашия свят и съответно не би могъл да има участие в каквото и да било.

В същото време, заради това:

image

се налага да се търси изкупителна жертва. Нищо, че Господ е изпепелявал градове, че е убивал много хора, изпращал е морове, глад и суша, издавил е цялата планета, с изключение на едно семейство, в наши дни на него му се приписват само добри дела. И от отчаяние и безсилие да се намери изкупителна жертва за всички жестокости, които практикува върху човечеството или допуска, което си е все еднакво жестоко, Дяволът е някакъв абсурден, но универсален отговор кой е кипнал млякото.

Парадоксалното е, че едно такова допускане означава, че Дяволът е Бог и се намесва в живота на всеки човек около 20 000 пъти, докато е жив, колкото и несгоди и несправедливости го сполетяват, обърнете внимание, под вещия зорък поглед на Господ. Защото Господ вижда и чува всичко, ама излиза, че само за ден допуска милиарди лоши постъпки на Дявола. Излиза, че Дявола е даже по-могъщ от Господ! Дотам стига умствената слабост на вярващите, които искат да разделят доброто и злото в двата полюса.

преди 6 минути, Myanmar написа:

Насреща, обаче, има тотално безсилие. Не се е родил човекът, който да приведе и едно доказателство,

Няма никакво безсилие!

Няма нужда да вярваме, че съществува Творец. Можем единствено да го приемем като неоспорима реалност - всичко което виждат очите ни, всичко до което се докосват сетивата ни, цялото Битие, е изпълнено с Божията реалност.

Грешката на атеистите е, че приемат религиозните писания за единствената истина, единственият фундамент, и приемат описанията за Бог там, като автентични и реални.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.