Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Защо няма бог

Featured Replies

преди 4 минути, Belhor написа:

Да станеш вярващ е по- трудно отколкото да станеш учен. Далеч не е достатъчно да кажеш "вярвам", трябва наистина да вярваш.

Като се запознаеш, че 99% от християните не са чели цялата Библия, това с "наистина да вярваш" се оказва последното изискване за да си християнин. Нещата там наистина стават с едното "вервам".

• Отговори 5,7k
  • Прегледи 308,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Аз не знам. Но предпочитам да не знам и да гледам на нещата непредубедено, без да им слагам определения. Нещата, които не познавам, са неща, които не познавам. Мога да говоря само за това, което съм п

• Бог, както и да го наричат, при всички случаи "рекетира" хората, като проявява известна "милост" спрямо тези, които му се молят, а когато нещо не му отърва грабва бухалката, кибрита, лейката или някак

• Проява на лош вкус е да наречеш един от най-великите умове в историята "пълен кретеноид". Проява на още по-лош вкус е да твърдиш неща, в които няма как да си сигурен. Виждаш резултата? Горял в "пъкала

Публикувани изображения

преди 1 минута, Myanmar написа:

Дяволът не живее на Земята, а в Ада. Неговото царство не е земното, а отвъдно и след смъртта. Дяволът не съществува на нашия свят и съответно не би могъл да има участие в каквото и да било.

Адът е на Земята. А Дяволът е навсякъде, включително и в църквата.

преди 2 минути, Aumi написа:

Няма никакво безсилие!

Аз пиша, че в доказателствената част има безсилие. Не виждам да го отричаш.

току-що, Belhor написа:

Адът е на Земята. А Дяволът е навсякъде, включително и в църквата.

Донякъде съм съгласен с теб, но това са ортодоксални разсъждения и...

otzq0f2.jpg

Донякъде съм съгласен с теб, но това са ортодоксални разсъждения и...

otzq0f2.jpg

Баш библейско е.

преди 9 минути, Myanmar написа:

Разликата е в това, че ти търсиш доказателства, а  аз ги виждам! :)

преди 4 минути, Aumi написа:

Няма нужда да вярваме, че съществува Творец. Можем единствено да го приемем като неоспорима реалност

-.jpg

преди 5 минути, Aumi написа:

Няма нужда да вярваме, че съществува Творец. Можем единствено да го приемем като неоспорима реалност - всичко което виждат очите ни, всичко до което се докосват сетивата ни, цялото Битие, е изпълнено с Божията реалност.

Я пак?
Всичко което виждаш е наука драга, взаимодействие между частици, организми и т.н.
Ако всичко това беше създавано от някой то нямаше след стотина милиарда години слънцето да изяде всичко.

преди 43 минути, Iztre6tel написа:

- Бог е мъртъв.

Подпис: Фридрих Ницше

- Ницше е мъртъв.

Подпис: Бог

В графа забавно мога да добавям до утре.

1422412_1419688914948715_1013953500_n.jp

преди 16 минути, ncl написа:

Като е толкова лесно, кажи го... :)

За съжаление вече знам, че Слънцето е плазмено кълбо, захранващо се от термоядрен синтез.

преди 1 минута, Bubbles написа:

Я пак?
Всичко което виждаш е наука драга, взаимодействие между частици, организми и т.н.
.

Науката е знание, но науката не е Творец.

Творецът е този, който е създал частиците, а Науката изучава тяхното взаимодействие.

преди 1 минута, Aumi написа:

Науката е знание, но науката не е Творец.

Творецът е този, който е създал частиците, а Науката изучава тяхното взаимодействие.

Ама кой е тоя творец? Дай нещо снимка да го видим?
По твоята логика излиза че живеем в игра на SIMS където някой е седнал да си щрака и ся ни се смее как спорим. И ко ша стани като тръгне да си лега и забраи да тури сейф преди да изключи компа?

преди 20 минути, Aumi написа:

Грешката на атеистите е, че приемат религиозните писания за единствената истина, единственият фундамент, и приемат описанията за Бог там, като автентични и реални.

-.jpg

Ся, ти че си сектантка Ошовистка, това е публична тайна. Ама като отлъчена от Църквата и правата вяра, нека доведа до твоето знание следния неоспорим религиозен факт: Библията и Корана, поне за тях знам, трябва да се приемат единствено буквално и всяко тълкувание по тях е ерес и се наказва по най-строг начин и с изпъждане от лоното на съответната религия. Това, че съвременни келеши, изживяващи се като "реформатори" имат проблем с някой неща и си извъртат свещените книги както Дявола чете Евангелието...

pe49xmv.jpg

преди 15 минути, Belhor написа:

Баш библейско е.

Анатема.

преди 9 минути, Aumi написа:

Творецът е този, който е създал частиците

При положение, че не го знаеш и че няма как да го знаеш, следва да не се изживяваш на хванала Господ за шлифера, да намалиш Егото и да се изразяваш правилно:

"Аз си мисля, но без никакви доказателства, следователно най-вероятно изразявам публично своите делюзии, че свръхсъщество е създало атомите".

Така ще звучиш зряло и на нивото на знанията, на които си стъпила.

преди 4 минути, Myanmar написа:

Библията и Корана, поне за тях знам, трябва да се приемат единствено буквално и всяко тълкувание по тях е ерес и се наказва по най-строг начин и отлъчване. Това, че съвременни келеши, изживяващи се като "реформатори" имат проблем с някой неща и си извъртат свещените книги както Дявола чете Евангелието...

Значи, ти твърдиш, че не оспорваш нито една от двете книги и приемаш написаното там като самата истина, а всички, които ги оспорват или не тълкуват както трябва, наричаш келеши, които извъртат като дяволи нещата.

преди 16 минути, Aumi написа:

Разликата е в това, че ти търсиш доказателства, а  аз ги виждам! :)

Доказателствата, че няма богове са навсякъде. За обратното още не е представено и едно доказателство. Ако си го видяла следва да го представиш на науката, да го подложи на проверка и ако се окажеш права, науката да признание съществуването на Бог. Трябва да си нетърпелива и в момента да бягаш да си представиш доказателството! Ха дано, ама надали точно това да се случва haha.png

преди 11 минути, Bubbles написа:

По твоята логика излиза че живеем в игра на SIMS където някой е седнал да си щрака и ся ни се смее как спорим. И ко ша стани като тръгне да си лега и забраи да тури сейф преди да изключи компа?

Когато играеш на някоя електронна игра, или използваш компютър, телефон, или каквото и да е електронно устройство, не се нуждаеш от доказателства за тези които са ги сътворили. Просто приемаш нещата и не оспорваш съществуването на творци на тези електронни джаджи.

Но когато стане въпрос за Творец на Вселената  - искаш да го видиш и пипнеш!

Значи, ти твърдиш, че не оспорваш нито една от двете книги и приемаш написаното там като самата истина, а всички, които ги оспорват или не тълкуват както трябва, наричаш келеши, които извъртат като дяволи нещата.

Твърдя, че знам какво е отношението на вярващите към свещените им книги - че те са неоспорима истина и всяко тълкование и отричане и на най-малкия детайл е светотатство.

току-що, Aumi написа:

Когато играеш на някоя електронна игра, или използваш компютър, телефон, или каквото и да е електронно устройство, не се нуждаеш от доказателства за тези които са ги сътворили.

Проблемът на този довод е, че аз веднага ще ти формулирам контрааргумент:

Когато видиш Бог, не се нуждаеш от доказателства за тези които са Го сътворили.

По твоята логика Бог е сътворен.

самото търсене на Бог , смисъл , цел и т.н се основава на следния факт - живота е толкова мъчителен и непоносим че на нас ни е нужно да го подплатим с нещо "по-висше" от самата реалност на това което всъщност представлява.Цялата мотивация за това е негативна.
28167930_1584907301624223_9207312879609103596_n.png (900×900) (fbcdn.net)

Но когато станеш въпрос за Творец на Вселената  - искаш да го видиш и пипнеш!

Когато заваря омлет на масата, нормално е да заподозра, че той е направен от човек.

Когато някой ми каже, че е създал от нищото планетата за няколко часа, логично е да не заподозра в това човек и да искам да науча кой и как го е направил. Защото звучи абсурдно.

Когато някой ти каже "Скочих от онзи 20-етажен блок, направих 50 салта, паднах на крака и нищо ми няма" ти ще го повярваш ли или ще искаш доказателства в потвърждение? Създаването на хора от кал ми изглежда с една идея по-абсурдно, та и скептицизма, който иска доказателства насреща е плод на здрав разум и нищо друго.

преди 3 минути, Milkydead написа:

самото търсене на Бог , смисъл , цел и т.н се основава на следния факт - живота е толкова мъчителен и непоносим че на нас ни е нужно да го подплатим с нещо "по-висше" от самата реалност на това което всъщност представлява.Цялата мотивация за това е негативна.
28167930_1584907301624223_9207312879609103596_n.png (900×900) (fbcdn.net)

Това е хубава подтема - защо всъщност хората са създали боговете и какви нужди им обслужват. Ще се включа по-късно.

Създаването на хора от кал ми изглежда с една идея по-абсурдно, та и скептицизма, който иска доказателства насреща е плод на здрав разум и нищо друго.

Всъщност създаването на хората от кал, повече приляга на еволюционната теория. :)

току-що, Belhor написа:

Всъщност създаването на хората от кал, повече приляга на еволюционната теория. :)

Като изключим, че Господ е мачкал с ръце тая кал и е вдъхнал нещо божествено в простите аминокиселини, групирали се в сложни.

преди 2 минути, Myanmar написа:

Като изключим, че Господ е мачкал с ръце тая кал и е вдъхнал нещо божествено в простите аминокиселини, групирали се в сложни.

И каква стана тя? С едно изречение ти доказах, че хората са създадени от кал, както пише и в Библията.

Когато някой ми каже, че е създал от нищото планетата за няколко часа

...

Създаването на хора от кал ми изглежда с една идея по-абсурдно,

Разбира се! Прав си.

Затова имаш избор - или да вярваш безпрекословно в религиозните писания и да ги приемаш като единствената истина.
Или да станеш атеист.
Или да не обвързваш Бог с религиозните писания.

Грешката на атеистите, както казах е, че не могат да се абстрахират от религиите и винаги свързват понятието Бог с религиозните писания и образът който е описан в тях.

преди 28 минути, Bubbles написа:

Едно селфи поне. Той е всемогъщ, може да си направи 100000000000000000000000000000000000000000000000 селфита за 1 секунда.

току-що, Myanmar написа:

Едно селфи поне. Той е всемогъщ, може да си направи 100000000000000000000000000000000000000000000000 селфита за 1 секунда.

Ти ще дадеш ли снимка на термоядрен синтез?

преди 5 минути, Belhor написа:

И каква стана тя? С едно изречение ти доказах, че хората са създадени от кал, както пише и в Библията.

Според Библията планетата и космоса са направени от нищо и съответно по тази логика човекът е направен от нищо. В науката даже енергията не се губи, камо ли от нищо да се ражда материя. Та това си е една доста непреодолима разлика. И капитан Немо опитваше тук да обясни, че Големият взрив бил описание на Библията, ама набързо го приземих, че нямат допирни точки.

преди 2 минути, Belhor написа:

Ти ще дадеш ли снимка на термоядрен синтез?

Има кой да даде. Не е като да няма, ако това твърдиш. Тези в Нагасаки и Фукушима са го видяли отблизо даже.

преди 7 минути, Aumi написа:

Затова имаш избор - или да вярваш безпрекословно в религиозните писания и да ги приемаш като единствената истина.
Или да станеш атеист.

Така е, ама не ми допринасяш по темата "Защо няма бог?"

преди 9 минути, Aumi написа:

Грешката на атеистите, както казах е, че не могат да се абстрахират от религиите и винаги свързват понятието Бог с религиозните писания и образът който е описан в тях.

Знаем, че ти отричаш религиите и се водиш по източно учение, така че е нормално да гледаме със скептицизъм как било редно да вярваш в религията си.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.