Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Вярвате ли в прераждането? (част ІІ)

Featured Replies

колко са били?

пп...

и пропусна отговора с еволюцията :wink12:

Този въпрос е интересен.Поставя голям куп неочаквани пречки пред ЕТ.

Например как се получава, че голяма група индивиди от популация имат еднакво и  едновременно изменение вследствие въздействие от средата.Няма животински вид при който индивидите да реагират еднакво на въздействията.

• Отговори 2,6k
  • Прегледи 178,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Работата е в какъв контекст се използват въпросните думи, а това вече аз преценявам. Леко започвате да ме изнервяте с тези препирни и детски сръдни. Още малко ще потърпя, после ще хвана голямата метла

• Да видим сега. Започваме с това.     Продължаваме с това     Хубаво, че си го признаваш. Възниква въпросът защо тогава пишеш по тема, от която нямаш понятие? Как би могъл да звучиш достоверно и сериоз

• Как егото само да възприеме че то самото е затвор за себе си. Не помни, че било е друго време без примеси, без клетки и без ереси. Не помни, но защото го е нямало. (преди затвора имало е друго което д

Какво искаш да кажеш?

Сам ще разбереш - въпросите са над твоя пост. Чакаме отговори. :)

Ако Бадр се включи, обаче, вече няма да е спортменско. Не че така имаш шанс, но пробвай - може пък да си експерт в материята.

Редактирано от scepsis (преглед на промените)

Този въпрос е интересен.Поставя голям куп неочаквани пречки пред ЕТ.

Например как се получава, че голяма група индивиди от популация имат еднакво и  едновременно изменение вследствие въздействие от средата.Няма животински вид при който индивидите да реагират еднакво на въздействията.

А кой казва че са имали еднакво и едновременно изменение?

Между другото - колкото за спорта - в КТ въобще не се побират находките от предчовека - преди сапиенсите. А такива са налице по цялото земно кълбо - и то няколко вида с леки генетични разлики от сегашния човек. Когато БИГ-папа е създал човека, всъщност кой "човек" е създал точно?

За поддръжниците на хибридните теории - генетиката и клонирането не помагат по никакъв начин на основната старозаветна схема на "създаването". Разни стъкмистики и модификации само опитват да прикрият опитите на всяка цена да се обясни.

И двете основни теории за произхода имат своите слаби места. Въпроса е, че никога не е имало нужда от "истина". Те са точно това - теории, сбор от предположения и допускания, организирани в условна система, според която да се обяснят явления, представи или процеси. Но нито обясненията могат да са "истина", нито истината се побира в което и да е обяснение.

Всичко е една игра на човека със самия себе си. Дори самия импулс - да се търси "произхода"...

Редактирано от ramus_ (преглед на промените)

виж ся,аз съм малко простичка и наивна, и не  съвсем в час с тая материя дето ми я разправяш.ама едно поне можах да схвана..говорим за еволюцията на човека и това дали той  е еволюирала маймуна или е създаден от бог..щото нали виждаш адам е бил първият..то и името му това значи човек..та сега ще се съсредоточим върху адам. и понеже съм с малко пилешки мозък ,пък ти си ми подръка и няма нужда да прескачам до генетиците,пък и ти така даваш солидна заявка да си голям разбирач по материята..та  имам питане :

1 кой е източника на генетична информация?

2 може ли материята да бъде източник на информация?

3 можеш ли да ми посочиш пример ,за случаен произход на генетична информация?

4 кой е източника на биологичната информация?

ще ти бъда изключително благодарна за кратки, стегнати отговори.моля да ми обясняваш бавно, защото трудно схващам.

предварително ти благодаря

Не! По принцип говорим за прераждането - това бе темата.

Второ не съм голям разбирач и не давам заявка за такъв защото не съм такъв :)

Иначе това, което исках да ти обясня е, че човечеството няма как да води началото си от Адам  или Адам и Ева, защото един  или двама човеци не могат да създадат популация която да просъществува дълго.   Следователно твърдението, че Бог е създал човеците започвайки с Адам не е никак читаво.  

Що годе ти отговорих кратко и стегнато.

Дори и да обяснявам (пиша) бързо ти винаги можеш да четеш с предпочитаното от теб темпо. :- Това последното беше шега :):)

.

Мога ли да те питам нещо конкретно ramus или ти е под достойнството да разговаряш с такива като мен?

Какво искаш да кажеш? Че няма смисъл или ?

А не, как тъй ще няма смисъл, напротив, сигурен съм че ще успееш да разсееш заблудите на религиозните овце.

Но пък преди тебе от тук минаха други  разсейвачи на илюзии.Те твърде много ни забавляваха...

Редактирано от badr (преглед на промените)

.

Мога ли да те питам нещо конкретно ramus или ти е под достойнството да разговаряш с такива като мен?

не съм БИГ-папа, нито Буда за да давам разрешения. Не съм съдия, нито командир или регулировчик.

Не ти е нужно разрешение за да задаваш въпрос, най-малко пък моето. Всички пишещи тук претендират че са свободни (поне според тях си "свободни", каквото и да значи това). Така, че ... възползвай се от свободата си, ако не е само на думи.

Според въпроса, аз ще преценя сам и ще се възползвам от собствената си свобода.

Сам ще разбереш - въпросите са над твоя пост. Чакаме отговори. :)

Ако Бадр се включи, обаче, вече няма да е спортменско. Не че така имаш шанс, но пробвай - може пък да си експерт в материята.

Ами разбира се ако тук има генетици за всички би било полезно да изкажат мнение по въпроса, макар, че слабо се съмнявам, че ще е различно от моето. Иначе на философски каламбури писани от силно религиозни личности не обръщам сериозно внимание и с нищо не ме впечатляват.

Според въпроса, аз ще преценя сам и ще се възползвам от собствената си свобода.

Разбира се. Въпросът ми е свързан с една твоя публикация в раздела по философия, от която останах с впечатление, че си бил нещо като съавтор на едно то литературните произведения на ренсей Цветашки. Или нещо не съм доразбрал?

Ами разбира се ако тук има генетици за всички би било полезно да изкажат мнение по въпроса, макар, че слабо се съмнявам, че ще е различно от моето. Иначе на философски каламбури писани от силно религиозни личности не обръщам сериозно внимание и с нищо не ме впечатляват.

Пак ли си на работа? Може би не, защото постовете ти са кратки и стегнати, а не като преди. ;) Е, нека изчакаме дамата да се появи - дискусията ти е с нея.

Разбира се. Въпросът ми е свързан с една твоя публикация в раздела по философия, от която останах с впечатление, че си бил нещо като съавтор на едно то литературните произведения на ренсей Цветашки. Или нещо не съм доразбрал?

Да, така е. С него се познаваме вече 30 години.

Да уточня - само малка част от книга 5 - БИТКАТА. Идеята беше негова и беше експеримент.

Да, така е. С него се познаваме вече 30 години.

Да уточня - само малка част от книга 5 - БИТКАТА. Идеята беше негова и беше експеримент.

Благодаря за отговора. Най-сетне се ориентирах. Няма да коментирам, защото ще се отклоним съвсем от темата, а и не ми е работа. Поздрави!

Пак ли си на работа? Може би не, защото постовете ти са кратки и стегнати, а не като преди. ;) Е, нека изчакаме дамата да се появи - дискусията ти е с нея.

Моите извинения и почит към дамата, но дискусията с нея най-вероятно е безсмислена и ще пропусна да я изчакам.

И да позна - почивам :) 

Моите извинения и почит към дамата, но дискусията с нея най-вероятно е безсмислена и ще пропусна да я изчакам.

И да позна - почивам :)

Приятна почивка. Дискусията ви надявам се ще продължи в друго време, стига Valkiria да не я домързи. Ще ти е интересно.

Не съм генетик и мнението ми по въпроса е лаишко, но съм чувал за митохондриална Ева, която е биологичен предтеча на всички хора

Редактирано от badr (преглед на промените)

Въпросите на Valkiria, припомням, бяха: 1 кой е източника на генетична информация? 2 може ли материята да бъде източник на информация? 3 можеш ли да ми посочиш пример ,за случаен произход на генетична информация? 4 кой е източника на биологичната информация?

В цитата даден от Валкирия

41 Тогава ще рече и на тия, които са от лявата Му страна: Идете си от Мене, вие проклети, във вечния огън, приготвен за дявола и за неговите ангели.

46 И тия ще отидат във вечно наказание, а праведните във вечен живот. Публикувано изображение Публикувано изображение

-----------------------------

кой го е казал това а

думата еволюция да ти говори нещо?

Еволюцията е теза ,не е доказателство ,нито отговор .

Видяхте ли,че никой не отговори на въпроса ми и после ми разправяйте,че нямало магия и мистика ,не подценявайте нещата,в които не вярвате .

Някой ми беше казал,че хората не са милиони по света ,а в действителност са две физически лица мъж и жена ,че  хората  сме се появили от  пясък  и вода  /кал/ , защото в тялото ни имало 70-75 %  вода ,а когато умрем костите се разлагат в пясък  по същия начин и животните ,ние сме свързани с животните и растенията,както те са се появили така и ние .:)

Някой ми беше казал,че хората не са милиони по света ,а в действителност са две физически лица мъж и жена ,че  хората  сме се появили от  пясък  и вода  /кал/ , защото в тялото ни имало 70-75 %  вода ,а когато умрем костите се разлагат в пясък  по същия начин и животните ,ние сме свързани с животните и растенията,както те са се появили така и ние . :)

майко мила по-голяма глупост не бях чела

скоро

добре де, ..какво е било преди адам,как се е стигнало до неговото създаване ..нали това те питам?за да отхвърлиш едно твърдение ,значи че трябва да имаш аргументиран отговор за противоположното..чакам да видя твоето виждане по въпроса

аз съм добричка..давам цял шабат време за размисъл и отговор.

Ами виж Дарвин какво е казал по първият ти въпрос - струва ми се, че той е най-близо до истината ако не и в десетката.. Генетичните изследвания показват, както казах няколко пъти, че не сме произлезли от един или двама индивида, а от около 100-200 такива. Знаеш ли, че едно домашно прасе  в дива среда само за 1-2 поколения се превръща в диво прасе? - изникват бивни козина и. т.н.  В този смисъл защо толкова невероятно ти звучи да сме произлезли от маймуните. - случил се е някакъв катаклизъм, или дето се вика някой радиоактивен метеорит може да е повлиял  :) и така :) Ако погледаш държанието на някоя маймунка в зоопарка ще забележиш толкова общи неща между тях и нас. - толкова общи колкото с никое друго същество на тази планета. Също така ако погледнеш държанието на определени хора отново ще забележиш много общи неща между тях и маймуните. :)

Що се отнася до останалите три въпроса - не съм биолог, учен или експерт по темата, но съм убеден, че ако потърсиш сериозна информация  (не какво пише в библията) ще попаднеш на съвсем рационални обяснения относно питанията си. :)

... после ми разправяйте,че нямало магия и мистика ,не подценявайте нещата,в които не вярвате .

по същия начин -  не надценявайте онова, в което вярвате!

А към него - а всеки знае ли въобще в какво точно вярва (е убеден), и защо точно това, и по този начин ?

Както и въпроса ЗАЩО ВЯРАТА е била и продължава да е толкова нужна?

Нито еволюцията е доказателство и/или отговор, нито креационизма или библейските (или които и да са други) (о)писания.

Нито има значение кое и какво бил "казал ДАРВИН", без да се отчита според кого и  в какъв контекст. С Айнщайн или Галилей - е същото, както и с Гугутка Пиперкова.

Нито пък постулирането с библейски цитати и основни постулати е онова, което "бог" бил казал. А и четящите ги - биха го "разбрали".

Самата идея и описание за БОГ е твърде... човешка, твърде представна, твърде удобна... не е ли малко подозрително?

Самия "рационализъм" е също с доста ограничения.

А смесването на позоваване на "вярата", чрез представянето на "доказателства за истината в нея", както и размишления, но върху постулати, е направо весела гледка. А най-веселото в нея е - че и вярващи и претендиращите за "рационалисти" го правят по един и същи начин. :) Това само по себе си не говори ли нещо за твърде общи "човешки" потребности... ?

С "ПРЕРАЖДАНЕТО" е същото - поредната обяснителна приказка, призвана да потуши типично човешки потребности и... болки. Представянето на живота като "училище" за трупане на опит е доста несериозна теза, също направена за народно лесно-смилане и популярна употреба - именно защото е с преди всичко социално послание, със социална значимост. Същото е и с Йудаизма, Будизма, Християнството,, Зороастризма, Хиндуизма и Исляма - във всяка от тях е налице точно подходящ културен, географски и исторически контекст - и оттам разликите между различните "приказки за бог".

Видяхте ли,че никой не отговори на въпроса ми и после ми разправяйте,че нямало магия и мистика ,не подценявайте нещата,в които не вярвате .

Някой ми беше казал,че хората не са милиони по света ,а в действителност са две физически лица мъж и жена ,че  хората  сме се появили от  пясък  и вода  /кал/ , защото в тялото ни имало 70-75 %  вода ,а когато умрем костите се разлагат в пясък  по същия начин и животните ,ние сме свързани с животните и растенията,както те са се появили така и ние . :)

Пуфенце, чети по внимателно и ще видиш и отговора на въпросът ти. Магията и мистиката, като човек изгубил доста  време по тези въпроси мога да ти кажа, че съществуват единствено в главите на слабо информираните и наивните.

на мен някой ще ми отговори ли

:rolleyes:

че адам и ева са били единствените хора в началото е повече от ясно...пише го в библията..ама си требва мозък,да се разбере,докато чете :whist:

E повече от яснооооооооо??????????

Стига си ни размятала тъпата ти библия пред очите :help wanted4:

И хората,които не приемат тази книжка не значи че са тъпи и ограничени.

Вярвай си ти в нея,аз не я приемам като достоверен източник за произхода на човеците.

Само това ми липсваше да вярвам в романи.

Майко мила колко мъка има на този свят. :(

Ма, мило, знам го кой е и каква му е репутацията в БИ-общността, но не ща да се подхващаме тази тема тук. И както казваш

мъкаааааа,мъкаааааа

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.