Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Вярвате ли в прераждането? (част ІІ)

Featured Replies

ДаркТерминал, бъркам само в броя нули след запетайката... Много ме бива да изпускам милито и микрото http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif

за меренето на теглото на душата

Предполага се, че през 1988г. в Източна Германия са повторили експеримента на д-р МакДугъл и са стигнали до идеята, че душата е 9 мили-грама (1/3000 oz = 8.5 mgr). Проблемът е, че такива учени няма :rolleyes: И в Германия не мерят с унции.

Грешката е методическа El., за да се измери нещо трябва да е добре известна неговата същност! В противен случай не знаем какво мерим, не знаем дали го мерим в пълен обем, не знаем дали не го мерим заедно с още нещо друго, ме знаем дали метода е подходящ. Например, ако душата е аурична (имам предвид лъчение или поле с дадени характеристики) - то меренето на тежест не е най подходящия метод, тъй като тежестта не е полева характеристика. Друг пример, ако душата е материална, но не е алокирана в тялото ни, а около него, прост кантар няма да ни помогне - простите кантари не мерят въздуха около нас. Примери бол. Докато не разберем каква е натурата на душата, няма сериозни опити за мерене, за разлика от куршумчето, което е лесно да се премери - затова и каламбура се завъртя около него.

Затова пък, Р.Л. Хъбърт предлага съвсе-ем друг грамаж.

Уики

Относно уики цитата ти, сигурен ли е този човек, че не мери изпуснатите газове (отверстия за това бол) в следствие на отпускането на мускулите?

ДаркТерминал, бъркам само в броя нули след запетайката... Много ме бива да изпускам милито и микрото http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif

А колко тежи едно неутрино?

Правилният отговор тук е - "Вчера"!

В какъв смисъл какво ги разделя (материята и антиматерията) ?

Статистическите вероятности ги разделят! Възможно (поне според Хокинг) е спонтанно възникване на двойка - частица и античастица, двойката е с много кратък живот завършващ с взаимна анихилация. Това е по-лесно забележимо покрай големи гравитационни аномалии. Има цяла теория за изпаряването на черните дупки, видимият резултат от това изпарение е Лъчнието на Хокинг.

• Отговори 2,6k
  • Прегледи 185,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Работата е в какъв контекст се използват въпросните думи, а това вече аз преценявам. Леко започвате да ме изнервяте с тези препирни и детски сръдни. Още малко ще потърпя, после ще хвана голямата метла

• Да видим сега. Започваме с това.     Продължаваме с това     Хубаво, че си го признаваш. Възниква въпросът защо тогава пишеш по тема, от която нямаш понятие? Как би могъл да звучиш достоверно и сериоз

• Как егото само да възприеме че то самото е затвор за себе си. Не помни, че било е друго време без примеси, без клетки и без ереси. Не помни, но защото го е нямало. (преди затвора имало е друго което д

Благодаря ЕЛ ! При големият взрив материя и анти такава са били в приблизително равни количества, какво е попречило на анихилирането! Продължавам да дълбая въпроса за работата ми горе, но да си призная нещо не вдявам! Трудно ми е! Заставаме аз и личноста Х, аз виждам дадена случка в живота му откъм емоционалната страна, и тогава аз не съм аз, а другият участник в случката и личноста Х вижда каква емоция поражда в другия! Дали радоста и начина на изразяването й не наранява отсрещната страна! Все пак съм в началото на проучването, дано имам време и интелект да разбера!

Редактирано от октим (преглед на промените)

Ще те зарадвам, не само че си спомням математическата си теорема, но си спомням и учението си за числата и хармонията, което днес е изгубено в по-голямата си част. Освен това пазя и много дълбоки изводи за непротиворечивостта на съществуване на математически обект, които биха допринесли много

за изследванията на Давид Хилберт и теоремите на Курт Гьодел... друго, което мога да ти издам от живота си като Питагор е, че сам пуснах слуха, че имам златно бедро, защото ме хванаха с компания докато (зад завеса) изнасях лекции и трябваше да осветя краката си с една силна крушка, за да се заслепи и скрие девойката в скута ми... оттам заговорих, че имам златно бедро... ако искаш други подробности от някои минал мой живот, мога да ти ги кажа... мисля, че бях и едно от децата на Милева и Айнщайн, но нямам добър спомен ...

Само,че този постинг не съм го написала аз Марушка,а си стои още на 23 стр. с друго име scepcis - защо ми приписвате думи,които аз не съм ги казала,и още аз теб сисоне хем те защитих тогава. Не искам да се заяждам нито да се караме,но не е хубаво това. И аз спирам участието си тук,заради това временно и ще реша дали да продължа.

Редактирано от marushka (преглед на промените)

ЗА НОВА ГОДИНА 2011 Г. на всички пожелавам всичко най-хубаво и най-важните мечти за вас да Ви се сбъднат!

ЗА НОВА ГОДИНА 2011 Г. на всички пожелавам всичко най-хубаво и най-важните мечти за вас да Ви се сбъднат!

Честита нова година и на теб, Марушка :(

Какво ще кажете за тези думи от Библията? От посланието към Галатяни - Гл.6:15 Защото в Христа Исуса нито обрязването е нещо,нито необрязването,а новото създание. Мой коментар - За новото създание - това е новото тяло,много точно е казано,защото за новото тяло нито обрязването е нещо,нито необрязването,защото просто новото тяло не помни миналите си животи. Попитах моят духовен учител Иеова и той ми отговори,че е точно така скъпа ми приятелко Марушке! Писах го и в други форуми.

Добре би било Йеова да се поограмоти малко, преди да учи другите.

Какво ще кажете за тези думи от Библията?

От посланието към Галатяни - Гл.6:15

Защото в Христа Исуса нито обрязването е нещо,нито необрязването,а новото създание.

Мой коментар - За новото създание - това е новото тяло,много точно е казано,защото за новото тяло нито обрязването

е нещо,нито необрязването,защото просто новото тяло не помни миналите си животи.

Попитах моят духовен учител Иеова и той ми отговори,че е точно така скъпа ми приятелко Марушке!

Писах го и в други форуми.

Мда,може да се перефразира и за силиконовите цици и още там тунинги

Мда,може да се перефразира и за силиконовите цици и още там тунинги

-----------------

http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif наистина ли така се разбира намека на Спасителя за целта на съществуването ни - изграждане на soma sancti spipitus?!

Тъжно...

Какво ще кажете за тези думи от Библията?

От посланието към Галатяни - Гл.6:15

Защото в Христа Исуса нито обрязването е нещо,нито необрязването,а новото създание.

Мой коментар - За новото създание - това е новото тяло,много точно е казано,защото за новото тяло нито обрязването

е нещо,нито необрязването,защото просто новото тяло не помни миналите си животи.

Попитах моят духовен учител Иеова и той ми отговори,че е точно така скъпа ми приятелко Марушке!

Писах го и в други форуми.

Чудесен постинг с малка забележка - новото тяло няма минали животи...

Животите принадлежат на човешкото същество, Марушка, на земната му природа. Новия е небесен и няма карма която да го оковава в живота тук.

Чудесен постинг с малка забележка - новото тяло няма минали животи...

Животите принадлежат на човешкото същество, Марушка, на земната му природа. Новия е небесен и няма карма която да го оковава в живота тук.

Благодаря ти много. Да аз знам,че новото тяло не е с материално тяло,а е небесно създание,ново създание значи небесно

създание. Знам го от моят духовен учител Иеова,който ме научи,че безсмъртната ни душа е прозрачна и невидима за нашите

очи и се намира в сърцето и ума и блестяща също така била.

:inlove1: Този стих го видях,когато започнах да разглеждам библията специално за това,без

да съм го видяла някъде в интернет,когато комшията ми каза за Езекиил,гл.28 и аз започнах да я разглеждам,но иначе бяхме започнали отначало да разговаряме с моят духовен учител Иеова,защото

той ми беше казал да разговаряме по нея,аз сама никога не бих решила да коментирам по библията.

И когато го попитах за този стих той ми отговори,че е точно така скъпа ми приятелко Марушке! :bday19:

Благодаря ти много. Да аз знам,че новото тяло не е с материално тяло,а е небесно създание,ново създание значи небесно

създание. Знам го от моят духовен учител Иеова,който ме научи,че безсмъртната ни душа е прозрачна и невидима за нашите

очи и се намира в сърцето и ума и блестяща също така била.

:) Този стих го видях,когато започнах да разглеждам библията специално за това,без

да съм го видяла някъде в интернет,когато комшията ми каза за Езекиил,гл.28 и аз започнах да я разглеждам,но иначе бяхме започнали отначало да разговаряме с моят духовен учител Иеова,защото

той ми беше казал да разговаряме по нея,аз сама никога не бих решила да коментирам по библията.

И когато го попитах за този стих той ми отговори,че е точно така скъпа ми приятелко Марушке! :super:

И какво представлява новата душа? Защо в сърцето и ума, обясни ми.

И какво представлява новата душа? Защо в сърцето и ума, обясни ми.

Защото безсмъртната душа е затворена в тялото,а когато умира тялото,тя излита и си

остава безсмъртна,докато не влезе в друго новородено тяло. Защото тя помни само действията,които е правела,а не помни в коя страна е била,защото е ново създание и просто душата няма име,нито пол,нито народност. Тя има числа,както казва Питагор,така и моят духовен учител Иеова ми казва,че безсмъртната душа е под номер. :P

Защото безсмъртната душа е затворена в тялото,а когато умира тялото,тя излита и си

остава безсмъртна,докато не влезе в друго новородено тяло. Защото тя помни само действията,които е правела,а не помни в коя страна е била,защото е ново създание и просто душата няма име,нито пол,нито народност. Тя има числа,както казва Питагор,така и моят духовен учител Иеова ми казва,че безсмъртната душа е под номер. :P

Трябва по-подробно и по-човешки да обясниш като за мен.

Има две души, така ли?

Едновременно ли ги има или само едната е налична а другата още не е родена? И неродената още е небесната?

Или е една душа и само тялото се новоражда? Обърка ме.

Което разказваш ми прилича на неща дето ги знам и аз, но знам лид али са същите, аз си нямам Йехова.

Според което аз знам, има две души, да, една природна и една небесна. Небесната я няма сега, и само природната се преражда.

А връзката глава-сърце е интересна...

Прилича ми на Граал...

А не е ли човешката душа едно цяло, което оставя "горе" част от себе си, докато останалата част от него върши работата тук "долу" ? Тогава отиването "горе" не е ли само връщане към себе си или цялостта? А горе е просто още път нагоре до Голямото Цяло. Туй е само "ню-ейдж", де, но се опитвам да разбера откъде е дошъл.

Редактирано от El. (преглед на промените)

Не зная... но от което съм чела (Райкенборг) и доколкото съм успяла да го разбера, небесната душа не присъства в човешката личност в момента. Но в сърцето има едно фотонче, нарича се Атом на Духовната Искра, което спи. Ако се събуди то прави връзка с небесната душа, която в момента е извън нас и е част от Цялото, не е индивидуалност, която да ни принадлежи. И малко по малко я изтегля към нас ако другата, природната душа направи място за нея. Изтегля я в нас, или просто частичката порасва, не знам... но е обмен, а и въздейства върху старата душа. Това са и новото небе и новата земя от думите на Христос, които са царството небесно и не са форма, принадлежаща на тази реалност. Искам и Марушка да сподели...

Редактирано от secret_rose (преглед на промените)

Попаднах на любопитна информация свързана с прераждането.Как бихте я коментирали?

Калина Илиева - прероден лъжец

Публикувано изображение

Скъпа Алена! Дано писмото ми не закъснее много и може да ми отговорите на въпроса. Аз съм от хората, които се занимават със земеделие. За съжаление съм подвластна на стореното от Калина Илиева, за която сега гръмна скандал по всички медии, докато за нас, които сме обвързани с нейния ресор, действията й не са тайна. Ще я накажат ли? На какво се дължи млада жена да постъпва така?

Алена: Дали съдебната система ще се окаже с достатъчно добре завързани очи, за да я накаже подобаващо, не бих могла да кажа. Очевидно за всички е, че даже и при правителството на ГЕРБ, с идването на което се надявахме моралът на нацията да се промени към по-добър, съдебната ни система продължава да не бъде на висотата на нашите очаквания. Не бих могла да гадая дали ще има промяна, но и не бих могла, защото е невъзможно да изчисля вероятността такава промяна да се случи.

Действията на Калина Илиева имат своето номерологично и кармично обяснение

Тя е родена на 16-о число, което е носител на изискването винаги да е на втора позиция в живота, да е умерена, да работи в нечие подчинение. Ако се стреми към първата, бързо ще падне и ще озове в нищото, от което трудно ще изплува. Неслучайно се е родила подвластна на числото 16, за да може то да потиска нейната самовлюбеност, убеждение за неповторимост и неподплатена с качества вяра, че върхът в професионарното поприще е нейното естествено място за битуване.

Заради зодиакалния знак, в който е родена, е отмъстителна

Не преценява думите и средствата, с които гони целите си, а в същото време е болезнено чувствителна и обидчива към критиката, дори и когато е градивна. Материалното начало е силно изразено в ценностната й система. По значение парите стоят на едно ниво с желанието й да заеме обществено значим професионален връх.

Лъжите й са заложени в минали прераждания

Склонността на Калина Илиева да лъже безцеремонно, та дори във вреда на собственото си здраве, е заложена в нейно минало прераждане, когато е успявала в различни житейски ситуации чрез измама. Подсъзнателното й убеждение и вяра, че може да излъже и да не бъде хваната, се е пренесло и в този живот, но вече достигнало крайни форми на абсолютна наглост.

Може би, ако в настоящия й живот се беше намерил някой да й каже, че няма как да продължава по начина, по който е разигравала всички в свое предходно прераждане, би могла и да се вслуша. Но само на теория. След като лъжата продължава да бъде начин на житейска реализация за тази млада жена, освен последиците, които ще има като обществена реакция, тя товари кармата си веднъж заради собствените си действия и втори път твори негативна карма с всички хора, на които е навредила или ги е излъгала.

Кармичната мъст на измамените ще я догони

Рано или късно кармичната мъст на всички измамени ще я догони, независимо дали в настоящото й прераждане или в цяла поредица от нейни следващи. Най-тежкото морално наказание ще я споходи, когато лъжата, че уж е била болна от миома, докато е била бременна, в допълнение на всички нейни измами стане достояние на порасналото й дете.

Изт.

Добре би било Йеова да се поограмоти малко, преди да учи другите.

Коментара ми в Галатяни гл.6:15 си е лично мой,а моят духовен учител Иеова само го потвърди,че е така! :)

Трябва по-подробно и по-човешки да обясниш като за мен.

Има две души, така ли?

Едновременно ли ги има или само едната е налична а другата още не е родена? И неродената още е небесната?

Или е една душа и само тялото се новоражда? Обърка ме.

Което разказваш ми прилича на неща дето ги знам и аз, но знам лид али са същите, аз си нямам Йехова.

Според което аз знам, има две души, да, една природна и една небесна. Небесната я няма сега, и само природната се преражда.

А връзката глава-сърце е интересна...

Прилича ми на Граал...

Безсмъртната душа е затворена в нашите тела. Нашите безсмъртни души са душите на падналите ангели и древните богове и богини и също така божествата от цял свят не са нищо друго освен са тия на падналите ангели,които търсят начин да се върнат в техния свят.

Платон казва: "Тялото е гробница за безсмъртната душа",значи оттук следва,че безсмъртната душа е затворена в тялото. :blink:

А не е ли човешката душа едно цяло, което оставя "горе" част от себе си, докато останалата част от него върши работата тук "долу" ? Тогава отиването "горе" не е ли само връщане към себе си или цялостта? А горе е просто още път нагоре до Голямото Цяло.

Туй е само "ню-ейдж", де, но се опитвам да разбера откъде е дошъл.

Разбира се,че е така. :clap:

Не зная... но от което съм чела (Райкенборг) и доколкото съм успяла да го разбера, небесната душа не присъства в човешката личност в момента. Но в сърцето има едно фотонче, нарича се Атом на Духовната Искра, което спи. Ако се събуди то прави връзка с небесната душа, която в момента е извън нас и е част от Цялото, не е индивидуалност, която да ни принадлежи.

И малко по малко я изтегля към нас ако другата, природната душа направи място за нея. Изтегля я в нас, или просто частичката порасва, не знам... но е обмен, а и въздейства върху старата душа.

Това са и новото небе и новата земя от думите на Христос, които са царството небесно и не са форма, принадлежаща на тази реалност.

Искам и Марушка да сподели...

Да така е това е така за царството небесно - ние няма да сме с материалните тела, новото небе и новата земя това е новото създание,т.е. няма да е формата,която е принадлежала на нашата реалност. :P

;) Да се върна за катарите и богомилите,както и за най-ранните християнски светии -

Направо се чудя като чета за тяхната радост когато са отивали към кладата на изгаряния.

Тогава всички катари в Окситания са били живи изгорени по заповед от римската католическа църква - светата инквизиция.

Има няколко документирани случаи,в които осъдените се втурвали масово към приготвените за тях клади и се хвърляли с радост в бушуващите пламъци. Независимо дали ще ги наречем религиоз-

ни маниаци или екзалтирани мъченици,очевидно катарството е освободило тези хора от парализиращия страх от ада /катарите считали за ада самата земя,смятана за най-ниското ниво

на съзнание,в което можем да попаднем" - място на изпитания и мъчения - в което душите вече

са подложени на ужасни наказания и са били свързани с него в продължение на безброй предишни прераждания.

Тази тяхна радост не е ли доказателство за тяхната силна вяра в прераждането. И според

мен това именно е много силно доказателство,че прераждането съществува. ;)

Ех, Марушка, много ме радваш... За катарите не тъгувай, в огъня са паднали само черупките им. Те помолили мъчителите си за няколко дни отсрочка за да завършат Ендура, после се хванали за ръце и дружно скочили в огъня. Нямало е какво повече да правят тук... В момента на скачането техните освободени души (нови души) се завърнали у дома. Последна е била тяхната принцеса... която заключила небесните двери след себе си. Нататък... после след много време някой се свързал с тях защото те поискали да помогнат... И този някой сега държи ключето за Дома. Мисля че е добре да не търсищ доказателства а ключе :)

Ех, Марушка, много ме радваш...

За катарите не тъгувай, в огъня са паднали само черупките им. Те помолили мъчителите си за няколко дни отсрочка за да завършат Ендура, после се хванали за ръце и дружно скочили в огъня. Нямало е какво повече да правят тук...

В момента на скачането техните освободени души (нови души) се завърнали у дома.

Последна е била тяхната принцеса... която заключила небесните двери след себе си.

Нататък... после след много време някой се свързал с тях защото те поискали да помогнат... И този някой сега държи ключето за Дома.

Мисля че е добре да не търсищ доказателства а ключе :)

Точно така е секрет розе, аз знам,че е паднала само кожата им. И, че трябва да търсим ключето и мисля,че е точно в книгата Битие в Библията,както казват някои,но все още не е открит. Но ще дойде време и някой ще го открие,както казва Ел.Блаватска в "Тайната доктрина". :)

Точно така е секрет розе, аз знам,че е паднала само кожата им. И, че трябва да търсим ключето и мисля,че е точно в книгата Битие в Библията,както казват някои,но все още не е открит. Но ще дойде време и някой ще го открие,както казва Ел.Блаватска в "Тайната доктрина". :wors:

И много се радвам секрет розе,че споделяш моите мисли. :)

• 3 седмици по-късно...

Още скандинавската митология,хетската и славянската митология проповядват прераждането. Мани - манихейство. Зороастър - уж не вярва в прераждането - пък са били 13 личности Зороастър и се смятало,че са били превъплъщения на първия Зороастър. :huh:

Къде мила, в скандинавската митология видя прераждане? Там всичко трае до Рагнарок! Едни едни юнаци са осъдени да поркат медовина, да барат валкириите по задниците и си режат кратуните, докато дойде последната битка срещу йотуните, която им е писано да загубят! И как няма да я загубят, след като са се напили като прасета и коленете са им омекнали от медовина и секс? Няма прераждане. Само смърт! Това е митологията на обречените... П.П. В Младата Еда се прокрадва малко надежда за бъдещето на Земята, но това е под въздействието на проникващото християнство. То обещава вечен живот, а уиката само смърт. Трябвало е да спечелят малко привърженици, явно не много успешно... П.П.П. Славянската митология пък въобще не я пробутвай, там докато не се разбере дали Книгата на Велес е фалшифицирана, не са валидни концепциите за Яв, Нав и Прав. А без тях какво прераждане?

Къде мила, в скандинавската митология видя прераждане? Там всичко трае до Рагнарок! Едни едни юнаци са осъдени да поркат медовина, да барат валкириите по задниците и си режат кратуните, докато дойде последната битка срещу йотуните, която им е писано да загубят! И как няма да я загубят, след като са се напили като прасета и коленете са им омекнали от медовина и секс? Няма прераждане. Само смърт! Това е митологията на обречените...

П.П. В Младата Еда се прокрадва малко надежда за бъдещето на Земята, но това е под въздействието на проникващото християнство. То обещава вечен живот, а уиката само смърт. Трябвало е да спечелят малко привърженици, явно не много успешно...

П.П.П. Славянската митология пък въобще не я пробутвай, там докато не се разбере дали Книгата на Велес е фалшифицирана, не са валидни концепциите за Яв, Нав и Прав. А без тях какво прераждане?

-------------------------

Никъде в западните /разбирай - арийските и семитските/ вярвания не се акцентира на идеята за прераждане.

Защото няма прераждане в източния смисъл - Аза не се преражда. Не ми се дефинира какво е Аз, какво е Его, какво е Себе и т.н. - там моя приятел Скептика може добре и точно да обясни. Но важното е че това, в което се осъзнаваме и самоопределяме, няма да се прероди. В този аспект източното, теософското и Ню-ейдж прераждане си е само едно утешение и спекулация. Няма да живеем нов живот - ще си пукнем и ще се разтворим тук, в тази реалност.

Но!

/е, без Но щеше да е безкрайно тъпо и безмислено, нали? :cheers: /

Има и друг аспект - мистерийния, който не подлежи на интелектуални спекулации. :blink:

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.