Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Вярвате ли в прераждането? (част ІІ)

Featured Replies

Почти е така. Почти - защото всъщност всички знаем за такива псевдо научни напъни, че само табелката им е научна. Но се разхождат из научните институции. И харчат парите за наука. Само дето са прекалено далеч от науката. Няма да ги разглеждаме тях. Но пък учените трябва да правят разлика между ограниченията на инструментариума си и липсата на факти. Прераждането като явление е сред тези явления, които не е лесно с този инструментариум да се докаже. Което не значи, че няма друг инструментариум, с който може. На мен не ми се спори. Не изпитвам потребност. За себе си имам предостатъчно доказателства. Достатъчно репрезентативни. Също така зная достатъчно съществени причини доста хора да не искат да ги приемат. Е, всяко нещо с времето си. Но всъщност, нека да помислим (ако искаме и ако можем) какво е поведението на човек, който вярва в прераждането и на човек, който не вярва? Нека да разгледаме последствията за света при едната и при другата доктрина. Пробвайте.

• Отговори 2,6k
  • Прегледи 185,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Работата е в какъв контекст се използват въпросните думи, а това вече аз преценявам. Леко започвате да ме изнервяте с тези препирни и детски сръдни. Още малко ще потърпя, после ще хвана голямата метла

• Да видим сега. Започваме с това.     Продължаваме с това     Хубаво, че си го признаваш. Възниква въпросът защо тогава пишеш по тема, от която нямаш понятие? Как би могъл да звучиш достоверно и сериоз

• Как егото само да възприеме че то самото е затвор за себе си. Не помни, че било е друго време без примеси, без клетки и без ереси. Не помни, но защото го е нямало. (преди затвора имало е друго което д

Ти четеш ньорск? Надали! Щеше да да знаеш че Пътешественика, Измамника, Хитрия, Крадеца и т.н. са само епитети прикрепени към името Один, които изявяват определени черти от характера му! Това разбира се го прави сложен и многопластов персонаж, но никъде няма и думичка за прераждане и защо по дяволите намеси Блаватска?

А не ти ли си струва,че точно тези имена прикрепени към името на ОДИН СА ТОЧНО ЗА ПРЕВЪПЛЪЩЕНИЯТА МУ - примерно той е бил в един минал живот пътешественик,в друг измамник,

в трети - хитър и крадец и т.н. - примерно за името ГЪРЛО ДЖУДЖЕ - също е име на ОДИН - не Ви

ли се струва,че може да е бил и превъплътен в джудже?

Защо намесвам Елена Блаватска ли? Защото някои я намират за мошеничка и затова. А тя е

една от най-умните и най-велика жена в света за мен.ч

Ето от ЕДА пак: 500 врати.

40 и повече

Аз мисля,че са в VALHAL

800 EINHERJES

Отидете в момент през една врата.

Когато те се справят в борбата с WOLF.56

ОДИН като много голям началник? /дава команди/ на голямо множество.

Има много доказателства за това.

Ето това не доказва ли,че е едно от превъплъщенията му като началник и дава команди.

И се доуточнява,че има много доказателства за това.

Въплъщения са мила, всеки се въплъщава много пъти в много различни роли в живота си, в зависимост от окръжаващата обективна реалност - и с Один така...

Аз не успявам да се съглася с това, което твърдите ти, Вало и Скепсис, но това не ми пречи да търся общото между това, което твърди вие и това, което моята интуиция ми подсказва за вярно.

Ел, правиш ли разлика между интуиция и емоция? Това, с което не си съгласна е, че не си безсмъртна. Разочароващо е, но това е положението. :withflowers:

Ел, правиш ли разлика между интуиция и емоция? Това, с което не си съгласна е, че не си безсмъртна. Разочароващо е, но това е положението. :angry:

Този път грешиш! Не съм привърженик нито на вечната младост, нито на безсмъртието. Безсмъртие? Не, благодаря! Това е отегчително и не си го пожелавам.

Както споменах, вярвам в това, че душата ни е родена, има причина да се развива и еволюира и накрая ще се слее с това, което я е създало. Т.е. ще бъде дезинтегрирана във форма, в която няма да има Аз. Може част от същността и да бъде дадена за формирането на ново Аз, но Аз, което съм, няма да го има.

Обаче, нямам представа каква е причината, за да вървят душите ни по този път, нито какво точно се случва на края. Знам, че се учим. Знам, че учим другите около себе си. Защо? Не знам.

Персонализирам Бог, поради което не мога да се съглася с липсата на такъв (Абсолют) както се счита в будизма. И това, което не приемам във философията на розенкройцерите, както ми е представена до сега :yanim: , е черногледството.

Този път грешиш! Не съм привърженик нито на вечната младост, нито на безсмъртието. Безсмъртие? Не, благодаря! Това е отегчително и не си го пожелавам.

Както споменах, вярвам в това, че душата ни е родена, има причина да се развива и еволюира и накрая ще се слее с това, което я е създало. Т.е. ще бъде дезинтегрирана във форма, в която няма да има Аз. Може част от същността и да бъде дадена за формирането на ново Аз, но Аз, което съм, няма да го има.

Обаче, нямам представа каква е причината, за да вървят душите ни по този път, нито какво точно се случва на края. Знам, че се учим. Знам, че учим другите около себе си. Защо? Не знам.

Персонализирам Бог, поради което не мога да се съглася с липсата на такъв (Абсолют) както се счита в будизма. И това, което не приемам във философията на розенкройцерите, както ми е представена до сега :yanim: , е черногледството.

Мисля че те не са черногледи а реалисти.

Ако си представим, че можехме да помним всяка една инкарнация в подробности... и ако се прераждахме непрекъснато от как свят светува, представи си този товар. Не че не го носим, но поне не го познаваме, забравяме. Ако все пак го помнехме колко щяхме да издържим. Ако сме били всичко, не просто хората, които сме днес. Убийци, престъпници, палачи. А сме били, всичко сме били. Опита ни е научил да не сме това днес а нещо по-нормално.

Ако си го спомнехме... бихме поискали да излезем от този кръг - на прераждането, защото е непоносим, твърде непоносим. Именно тази непоносимост е реализма им. Е, не само... ама другото сигурно не е за казване даже.

и накрая ще се слее с това, което я е създало

това е безсмъртието... Ели...

Може ли един Оф-топик

Китай

Китай забранява прераждането, без позволение от Партията ! :yanim:

:) изобщо не е офтопик , ами си е точно на мястото :mad:

Нищо не може да става без повелята на Партията и Вожда.Комунистите са хората, които трявба първи да се преродят, за да може да следват вярната посока за развитие на Родината :)

Редактирано от Trichocephalus (преглед на промените)

това е безсмъртието... Ели...

Е, то така и jjjk вярва в безсмъртието :yanim: Нали елементите ни само сменят състоянието си - от интегрирано в дезинтегрирано. Молекулите ни вечно си живеят, просто в друго състояние. ~Пръст от пръст~ и т.н.

Нали няма да има нещо, което дори наподобява ~аз~ ? Т.е. няма да помнят, че е имало такова нещо като ~аз~ в смисъл на мене или многото предишни мене. Ще бъде ~смърт~ на това нещо, което в момента е интегрирано в част от личност (личности). Или безсъзнателно състояние.

Ще потърся някъде писано какво става с атома, след като се осъзнае (събуди) и прекъсне кръговрата на съдбата. Иначе, се страхувам, че не те разбирам.

Е, то така и jjjk вярва в безсмъртието :yanim: Нали елементите ни само сменят състоянието си - от интегрирано в дезинтегрирано. Молекулите ни вечно си живеят, просто в друго състояние. ~Пръст от пръст~ и т.н.

Нали няма да има нещо, което дори наподобява ~аз~ ? Т.е. няма да помнят, че е имало такова нещо като ~аз~ в смисъл на мене или многото предишни мене. Ще бъде ~смърт~ на това нещо, което в момента е интегрирано в част от личност (личности). Или безсъзнателно състояние.

Ще потърся някъде писано какво става с атома, след като се осъзнае (събуди) и прекъсне кръговрата на съдбата. Иначе, се страхувам, че не те разбирам.

Ми така де - да се слееш с първосъздателя може само ако няма аз-ове. (:

Атома ако се събуди и прекъсне кръговрата на съдбата следва избавление от човешкото. Почети Райкенборг ако искаш, не знам някой по-добре от него да е обяснил какво става с Атома.

ЛЕГЕНДИ ЗА СМЕНЕНАТА КОЖА: В І-ва част бях започнала с тези легенди: - Араваките от Британска Гвиана разказват,че едно време Създателят слязъл на земята да види какво прави неговото творение - човекът. Но хората били толкова лоши,че се опитали да го убият,затова ги лишил от вечен живот и го дал на съществата,които си сменят кожата,като змии, гущери и бръмбари. Малко по-различна версия на тази легенда се разказва от таманако,индианско племе от поречието на Ориноко. Според тях,след като поживял известно време сред тях,създателят взел лодка да премине от другата страна на голямата солена вода,откъдето дошъл. Точно когато се отблъсквал от брега им,викнал с променен глас: "Ще си сменяте кожите." С което искал да каже: "Ще се подмладявате като змиите и бръмбарите." Но за нещастие една старица,като чула тези думи,извикала: "О!" така скептично,ако не и саркастично,и тъй раздразнила Създателя,че той незабавно сменил тона си и рекъл сприхаво: "Ще умирате". Затова всички сме смъртни. :ass: В последната версия безсмъртието на змиите се приписва на това,че са яли раци,които, като си сменят кожата,се връщат към младостта и вечно живеят. Същото вярване за безсмъртието на черупчестите морски обитатели срещаме в една приказка за произхода на смъртта от остров Самоа. В нея се твърди,че боговете се събрали на съвет да решат какъв трябва да бъде краят на хората. Едно от предложенията било да си сменят кожите като черупчестите животни и по този начин да се подмладяват. БОГ ПАЛСИ предложил тъкмо напротив,черупчестите животни да си сменят кожите, а хората да умират. Въпросът все още се обсъждал,когато за нещастие внезапен дъжд прекъснал дебатите и докато боговете тичали да се подслонят,приели единодушно предложението на ПАЛСИ. Затова черупчестите животни си сменят кожите,а хората не. Значи немалко народи вярват,че щастливата привилегия да си безсмъртен,придобита с простия способ периодично да си сменяш кожата,някога е била близо до хората,но поради нещастна случайност е прехвърлена на някои от по-ниските същества,като змии,раци,гущери и бръмбари. Според други обаче,едно време хората са притежавали тази безценна благодат,но са я изгубили поради глупостта на една стара жена.

:ass: Така меланезийците от Банксовите острови и Новите Хебриди смятат,че първите хора не умирали, а когато натрупвали годинки,също като змиите и раците си сменяли кожите и се подмладявали. След известно време някаква жена като остаряла,отишла при потока да си смени кожата; според едни това било майката на митичния или легендарен герой КАТ, докато според други била УЛ-ТАМАРАМА,Смени-кожа на света. Хвърлила старата кожа във водата и забелязала,че като заплавала надолу,се закачила на една пръчка. Тогава се прибрала у дома,където била оставила детето си. Но то не можело да я познае,плакало,че майка му е старица, а не тази млада непозната. И за да укроти детето,тя се върнала за сменената си външна обвивка и я надянала. Оттогава хората престанали да си сменят кожите и започнали да умират. Подобна история за произхода на смъртта се разказва на Шортландските острови и от кай - папуаско племе от Североизточна Нова Гвинея. Кай твърдят,че първите хора не умирали , а се подмладявали. Когато старата им кафява кожа се набръчквала и погрознявала,влизали във водата, и като я сваляли,придобивали нова,млада бяла кожа. В онези дни живеела старица с внучето си. Един ден,уморена от напредналите си години, тя се окъпала в реката,хвърлила повяхналата стара кожа и се върнала в селото,спретната и чиста в хубава нова кожа. Така преобразена, се изкачила по стълбата и влязла у дома. Но когато я видяло,внучето заплакало и запищяло,не искало да повярва,че това е бабка му. Всичките й усилия да го увери и укроти се оказали напразни и накрая разядосана се върнала при реката,извадила от водата сбръчканата стара кожа,навлякла я и се върнала у дома отново отвратителна стара вещица. Детето се зарад- вало,като видяло баба си отново,но тя му казала: "Скакалците си сменят кожите,но вие хората отсега нататък ще умирате." Така и станало оттогава досега. Същата приказка,с някои незначи- телни вариации разказват туземците от Адмиралтейските острови. Те твърдят,че едно време имало немощна старица. Веднъж двамата й сина отишли да ловят риба, а тя се отправила да се къпе. Смъкнала старата си сбръчкана кожа и излязла от водата така млада,както била преди много време. Когато синовете й се върнали от риболов, я видяли и се сащисали. Единият рекъл: "Това е майка ни",но другият заявил: "На тебе може да ти е майка,но тя ще стане моя жена." Майката чула какво говорят и попитала: "Какво си казахте?" Двамата отвърнали: "Нищо! Казахме само,че си майка ни." "Вие сте лъжци",им рекла тя,"чух ви и двамата. Ако беше както исках,щяхме когато ставаме старци и старици да си сменяме кожите и да ставаме млади мъже и жени. Но ще бъде както вие поискахте. Ще ставаме старци и старици и ще умираме." Намерила старата кожа, навлякла я, и отново станала старица. Колкото до нас,потомците й,ние порастваме и остаряваме. Но ако не са били двамата млади нехранимайковци,нямаше да има край на дните ни и щяхме вечно да живеем. Така например ментра,плашливо дивашко племе от джунглите на полуостров Малака,твърдят че в началото на света хората не умирали,те само изтънявали,когато луната намалявала,а после надебелявали,когато тя наедрява,докато стане пълна. По този начин нищо не спирало нараства- нето на населението и то започнало застрашително да набъбва. Един от синовете на първия човек обърнал внимание на баща си върху това и го попитал какво трябва да се направи. Първият човек,който бил добродушен и спокоен казал: "Остави всичко както си е",но по-младият брат видял всичко в по-малтусианска светлина и рекъл: "Нека хората умират като банана и да оставят поколение след себе си." Въпросът бил поставен пред Господаря на долния свят,който взел решение в полза на смъртта. Оттогава хората не се подмладяват като луната,а умират като бананите. На Каролинските острови се казва,че в стари времена смъртта била неизвестна,или по-скоро само кратък сън. Хората умирали в последния ден на намаляващата луна и възкръсвали отново с появата на новата,сякаш са се събудили от възстановителен сън. Но един зъл дух успял някак да направи така,че когато заспиват съня на смъртта,повече да не се събуждат. Вотжобалъките, племе населяващо Югоизточна Австралия,разказвали,че когато всички животни били мъже и жени,някои от тях умирали и луната произнасяла: "Стани",при което се връщали към живота. Но веднъж един старец казал: "Нека си останат мъртви" и оттогава никой не се е връщал към живота с изключение на луната,която и до ден-днешен все така продължава да го прави. :ass:

Гледам, че в "научния" форум затвориха темата, в която се изявяваше Марушка. След постинги като горните си мисля, че са били прави. :blink:

Гледам, че в "научния" форум затвориха темата, в която се изявяваше Марушка. След постинги като горните си мисля, че са били прави. :wors:

:down: МОЖЕ ДА ЗАТВАРЯТ ТЕМАТА И ТАМ ,МОЖЕ И ТУК ДА ЗАТВОРИТЕ ТЕМАТА,НО АЗ НЯМА ДА ПРЕСТАНА,

АЗ НЕ СЕ ПРЕДАВАМ НИКОГА! :ph34r:

:) ХЕРМЕС ТРИСМЕГИСТ: КЪМ ЛЮБИМИЯ СИ УЧЕНИК АСКЛЕПИЙ:

"Знаеш ли , АСКЛЕПИЙ,че ЕГИПЕТ е образ на небето или по-точно,че всичко,което управлява

и се движи по небето,е слязло в ЕГИПЕТ и се е трансформирало там? Нашата страна е храм на целия свят. И тъй като на мъдрия подобава да знае всичко занапред,не трябва да оставаш в неведение за следното: ще дойде време,когато ще изглежда,че египтяните напразно са почитали най-дълбоко и с цялата си душа и разум божественото. Цялата тяхна свещена вяра ще се окаже

ненужна и ще изчезне без следа,тъй като божественото ще изостави ЕГИПЕТ и ще се върне на небето. Някогашният дом на благоговението ще опустее,ще се лиши от силите си и ще остане пра-

зен. Чужденци ще се заселят в него и набожността не само ще бъде пренебрегната,а ще се случи

нещо още по-лошо - т.нар.закон ще забрани под страх от наказание благочестието,предаността и

почитта. Тогава тази най-свята земя на светилища и храмове ще се изпълни цялата с гробници и

трупове.

О,Египте,Египте, от твоите достойни дела ще останат само спомени и дори те ще приличат на небивалици на децата ти! Само изсечените в камък думи ще оцелеят, за да разказват за достойнствата ти! Скити,индийци и други варвари ще живеят в теб. Божественото ще се върне обратно внебето и всички хора ще умрат, и ЕГИПЕТ ще остане сиротен и напуснат от богове и хора. ....Оцелелите ще се познават като египтяни само по езика - във всяко друго отношение ще са като чужденци.

Защо плачеш,АСКЛЕПИЙ? Самият ЕГИПЕТ ще бъде подтикнат към много по-порочни дела от това и ще затъне далеч повече в злото. Свещената някога земя,обичана от небето заради благочестието й,единственото място на земята,където са се настанявали боговете,страната,коя

то пазеше светостта и вярата,ще стане пример за безбожност.... ВСИЧКО ДОБРО,КОЕТО НИКОГА

НЕ Е БИЛО,НЕ Е И НЯМА ДА БЪДЕ ПО-ДОБРО,ЩЕ БЪДЕ В ОПАСНОСТ. ХОРАТА ЩЕ ГО НАМИРАТ ЗА УГНЕТЯВАЩО

И ЩЕ ГО ПРЕЗИРАТ. Няма да ценят целия този свят,несравнимото творение на БОГ.... Те ще предпочитат сянката пред светлината и смъртта ще им се струва по-желана от живота. Никой не ще обръща взор към небето. Ще смятат благочестивите за луди, а богохулците - за мъдреци.

Лудият ще се смята за храбрец,а негодникът - за почтен. ДУШАТА И УЧЕНИЯТА ЗА НЕЯ 8ЧЕ ТЯ Е

БЕЗСМЪРТНА ИЛИ ОЧАКВА ДА СЕ СДОБИЕ С БЕЗСМЪРТИЕ/,КОЕТО РАЗКРИХ НА ТЕБ,ЩЕ СТАНАТ НЕ САМО ЗА

ПОСМЕШИЩЕ,НО И ЩЕ СЕ СМЯТАТ ЗА ИЗМИСЛИЦА. И всеки,който се посвети на разума,ще се окаже

пред смъртна опасност. Ще постановят нови закони и ново правосъдие. Няма да се вярва и да се чува нищо свято,нищо благочестиво и достойно за небето или небесните същества. Колко печално

ще бъде,когато боговете се отдалечат от хората! Само гибелните ангели ще останат да се смес-

ват с човеците,ще обладават нещастниците и ще ги подбуждат на какви ли не престъпления - войни,грабежи,измами и всичко,противно на душата..."

:)

"И когато всичко това отмине, АСКЛЕПИЙ, тогава господарят и отецът,богът,чиято е изначал

ната сила,господарят на първодоброто,ще погледне на всичко това... и по негова воля - а тя е

добра воля - ще застане срещу пороците и покваряването на всичко,ще поправи грешното,ще заличи

злобата... и ще възстанови света в неговата изначална прелест,така че самата земя отново да

заслужава почит и възхита. И хората от онова време с непрекъснати благословии и хвалебствия ще

отдават почит на бога,който създава и възстановява великото си дело. И това ще бъде природата

на света - реформиране на всичко добро и възвръщане на най-святото и благочестивото в природата...."

"ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ,РЕФОРМИРАНЕ И ВЪЗВРЪЩАНЕ" НА ПОРЯДКИТЕ И КРАСОТАТА НА МИНАЛОТО...

"Боговете,упражнявали своята власт върху земята,някой ден ще бъдат призовани отново и ще

бъдат настанени в град в самия край на ЕГИПЕТ. Град,който ще гледа към залязващото слънце и към който по земя и вода ще се стича цялото смъртно човечество..."

"Душата ти се стреми към небето, тялото ти е под земята... Ти ще се качиш на небето...

Ще се издигнеш към онези,които са над земята..." /"Книга на мъртвите"/

"Ще се издигнеш нагоре,ще пътешестваш през небето,ще се свържеш със звездите."...

/"Книга на мъртвите"/

"Царят е ОЗИРИС в пясъчна буря. Царят ненавижда земята... Царят се стреми към небето..."

/"Текстове от пирамидите"/

"Стани,махни пръстта,отърси се от прахта,изправи се и пътувай с духовете,защото твоите

криле са като крилете на сокол и блестиш като звезда..." /"Текстове от пирамидите"/

"ИЗИДА възкликва: "Колко радостно е да те видя как се издигаш в небето в цялата си сила,

вселяващ ужас,с магията в краката ти... Портите на небето са отворени за теб,портите на звездната твърд се разтварят пред теб..." /"Текстове от пирамидите"/

"Царят е чист в своята гробница. Царят се отърва от злото. Царят се освободи от грехове

те си. Царят захвърли долу на земята злините на плътта си..." /"Текстове на саркофазите",ок.

1900 г.пр.ХР./ :)

"Както вече ти казах,злото трябва да живее на земята,където е у дома си; защото домът на

злото е земята." /"Херметика","Либелий"ІХ/

"Случи се така,че присъщите на материята злини са се смесили в човешкото тяло." /"Херме

тика","Асклепий"ІІІ/

"Душата на детето ... е все още силно свързана с душата на Космоса. Но когато тялото наедрее и притегля душата към материалната си маса,поражда забрава и така душата се отделя от

Прекрасното и Доброто и вече не е част от него. "И чрез тази забрава душата става зла." /"Херме

тика","Либелий" Х/

"Разбирам,че по божията милост в мен се съдържа форма,която не е от материя, и аз се освободих от себе си и влязох в безсмъртно тяло." /"Херметика","Либелий" ХІІІ/

"Ти си се пречистил,след като си отстранил земното си обиталище." /"Херметика","Либелий"ХІІІ/

"За разлика от другите живи същества на земята,човекът се състои от две части. Той е смъртен заради тялото си и безсмъртен заради безсмъртната си субстанция... Той се издига до

небесата... и същевременно е подчинен от плътското желание и забравата." /"Поймандрес"/

В "Асклепий" ученикът задава на ХЕРМЕС очевидния въпрос за това състояние: "Но защо

е трябвало човекът да се постави в материалния свят? Защо не живее в царството на БОГ и не

се наслажда на щастие? В отговор ХЕРМЕС му обяснява,че БОГ е създал човека като "безплътно

и вечно същество",имайки предвид духовния човек,безсмъртната душа "божествената искрица".

Но тогава:

"Предвиждайки,че човекът няма да се грижи за всички неща на земята,освен ако не е затворен в материална обвивка,БОГ му дал убежището на тялото, за да живее в него,и направил

така,че всички хора да се раждат по същия начин."

"Така той /БОГ/ създаде човека от субстанцията на разума и субстанцията на тялото - от

вечното и смъртното, - като смеси в едно дете части в подходящи пропорции по такъв начин,че

творението му да може да задоволи изискванията и на двата източника в себе си - т.е. да се

възхищава и почита нещата на небето и в същото време да се грижи и да управлява земните дела."

Марушка, това къде го прочете? За Хермес...

ХЕРМЕТИЧЕСКАТА МИСИЯ НА ДЖОРДАНО БРУНО /РОД.1548 Г./

Престъплението му се състоялов това,че го хванали да чете забранените книги на ЕРАЗЪМ,

МАРСИЛИО ФИЧИНО И ПИКО ДЕЛА МИРАНДОЛА, излагащи традицията на ХЕРМЕТИЗМА. :down:

Марушка, това къде го прочете? За Хермес...

"ТАЛИСМАН" ОТ ГРЕЪМ ХЕНКОК И РОБЪРТ БОВАЛ :)

ХЕРМЕТИЧЕСКАТА МИСИЯ НА ДЖОРДАНО БРУНО /РОД.1548 Г./

Престъплението му се състоялов това,че го хванали да чете забранените книги на ЕРАЗЪМ,

МАРСИЛИО ФИЧИНО И ПИКО ДЕЛА МИРАНДОЛА, излагащи традицията на ХЕРМЕТИЗМА. :ph34r:

"ТАЛИСМАН" ОТ ГРЕЪМ ХЕНКОК И РОБЪРТ БОВАЛ :)

Много интересна книга - за катари,богомили,френ.революция и много исторически неща,които

имат традицията на ХЕРМЕТИЗМА.

Френският крал АНРИ ІІІ поканил ДЖОРДАНО БРУНО в кралския двор и бил назначен за

преподавател по запаметяване и мнемоника. - "За отношенията между БРУНО И АНРИ ІІІ се знае

единствено от показанията на самия БРУНО пред инквизиторите... Като се има предвид увлеченията на майка му по магьосници и астролози /в края на краищата, КАТЕРИНА е не коя да е,

а МЕДИЧИ!/ , още по-невероятно изглежда АНРИ да е бил невежа по отношение на магията.

САМИЯТ БРУНО СЕ СМЯТАЛ ЗА УЧЕНИК НА КОПЕРНИК. Бидейки обаче БРУНО,той искал да стигне

по-далеч от срамежливия поляк и дръзко оповестил,че вселената е безкрайна и се състои от безброй слънца , т.е. звезди,всяко от които има своя,заселена с живи същества планетна система.

Така можем да кажем,че благодарение на забележителните си интуиция БРУНО е изпреварил с почти

четири столетия нашите съвременни представи за космоса.

Гледам, че в "научния" форум затвориха темата, в която се изявяваше Марушка. След постинги като горните си мисля, че са били прави. :wors:

Какво му има на горните постинги - те точно подсказват за прераждането.

Но в този форум бяхме започнали да изказваме силни доказателства за прераждането като и снимките на една известна личност,която прилича с един философ и те казват,че това е силно доказателство за прераждането. Защото както и тук бях писала за случая с един астролог,който ме помоли да разгледам двете снимки,които ми изпрати неговата и на един римски император /на

когото той прилича/. Плюс това като почнахме да приказвам за скандинавската митология и да изказвам постинги,че и там се говори за прераждане,те спряха темата. Според мен това е някакъв глуповат безинтерес към темата. Докато всички уж се забавляваха с темата и изведнъж я спряха.

Какво ме интересува,ама ме е яд,защото я изкараха антинаучна,а пък тя е точно си е научна тема,а не религиозна. Защото как ще е антинаучна,като се е преподавала тази наука в ПЛАТОНОВАТА АКАДЕМИЯ,АМИ АЛЕКСАНДРИЙСКАТА БИБЛИОТЕКА, А И В СРЕДНОВЕКОВНИТЕ ВРЕМЕНА -ПО ВРЕМЕТО НА КОЗИМО МЕДИЧИ И ТОЙ Е СЪЗДАЛ ПЛАТОНОВА АКАДЕМИЯ ВЪВ ФЛОРЕНЦИЯ. А ТАЗИ ЖАЛБА НА

ХЕРМЕС ТРИСМЕГИСТ ЗАЩО НИКОЙ НЕ ПИШЕ ПО НЕЯ. :ph34r:

Mила, те се шегуваха с теб. Наистина ли не разбра?

АЗ много добре разбирам кога е шега и кога не,не съм малоумна.

Но аз ще победя. Защото моят девиз е: АЗ ПОБЕДИХ! Както на ИВАНА певицата девиза й.

И аз ще победя наистина. Защото това учение за прераждането е много древно учение,а ХЕРМЕС ТРИСМЕГИСТ са го смятали,че бил от АТЛАНТИДА. И не само древноегип.религия го казва,също така древно инд.,древно гръц. мит.,древни митове от цял свят,келтската също така,скандинавската също така,славянската,а зороастрийската уж не вярвали пък имало 13 личности с името ЗОРОАСТЪР

по различно време живели и са се смятали за въплъщения на ЗОРОАСТЪР,ИСУС ХРИСТОС лично го е проповядвал това учение. Пък нека си шегуват,аз не се засягам,това е отрицателно човешко качество. Аз ако се сърдех,щях да се сърдя на всички за шегите им и майтапите им,но сърденето е отрицателно човешко качество,аз не се сърдя,аз се боря срещу простотията на хората. :speak:

ОТ СКАНДИНАВСКАТА МИТОЛОГИЯ: ЕДА:

HELGI HJORVAROSSON и любовницата му ВАЛКИРИЯ SVAFA,чиято любовна история е разказана в

HELGAKVIDA HJORVAROSSONAR, са преродени като HELGI HUNDINGSBANE И ВАЛКИРИЯ SIGRUN - преродени

втори път като HELGI HADDINGJASKATI И ВАЛКИРИЯ КАРА. :cool:

KJAR - Фигура от скандинавската митология,смятало се за отражение на рим.имп. ЦЕЗАР АВГУСТ :speak:

WALAND - пак личност от скандинавската митология,смятало се за отражение на рим.имп.

ЮЛИЙ ЦЕЗАР

РАГНАР ЛОДБРОК - водач на викингите,норвежки легендарен герой - Той твърдял,че

произхождал от ОДИН :cool:

:ph34r: По-горе бях писала за ЕЗЕКИИЛ 28 ГЛ.- сега 14 гл.-12,13,14 стих И Господнето слово дойде към мене и рече: Сине човешки,когато някоя земя Ми съгреши с коварство,и Аз простра ръката Си върху нея, и строша подпорката и от хляба, и пратя глад върху нея, и отсека от нея и човек и животно, та ако тия трима мъже, НОЕ,ДАНИИЛ И ЙОВ /МОЙ КОМЕНТАР: КОИТО СА ЖИВЕЛИ В РАЗЛИЧНИ ВРЕМЕ- НА/бяха всред нея,те щяха да избавят само своите си души чрез правдата си, казва Господ Иеова. МОЙ КОМЕНТАР: НОЕ,ДАНИИЛ И ЙОВ СА ЖИВЕЛИ В РАЗЛИЧНИ ВРЕМЕНА И ТОВА СЪЩО ДОКАЗВА ЗА ПРЕРАЖДАНЕТО. Още не съм попитала моят духовен учител Иеова за този стих но като го попитам ще ви съобщя какво ще ми каже. ;)

Нищо не разбрах. Как това, че са живели по различно време доказва прераждането?

marushka, искрено ти съчуствам за заблужденията на религиозна основа, в които сама си се вкарала или по инерция твоир роднини (да речем родители). Нещата които се обсъждат в темата не се доказват, въпреки че има десетки документирани случаи на хора, които в някой момент от живота си са отключили спомена си (намерили са вътрешния си източник на съзнание) за предишно тяхно телесно преживяване на Земята предимно. 1. Самата постановка "прераждане" като първа асоциация е леко изкривена или силно, в зависимост на какъв човек се предлага за обяснение - хората, в повечето случаи, предполагат: "Значи Аз съм се прераждал, бил съм този или онзи, еха...". Природата на Духа (вътешната енергия, волевото ни изразяване) не подлежи на титуловане Аз, Пенчо, Станка... това са етикети за една библиотека от преживявания, емоции, материални отпечатъци и съществуване, облечени в някаква човешка телесна маса, която можем да видим в огледалото. 2. Всеки човек може да отключи този си склад от спомени (както знаете технологията на спомена не е разбрана от т.нар. учени, да не говорим за т.нар. подсъзнание, астрални проекции и многоизмерни локации на съзнанието ни) по много начини, повечето от които изискват или силно емоционално преживяване, силна травма дори и визическа също, също в по-естествена форма изисква почти пълно скъсване с заобикалящата среда (отшелничество, аскетизъм - не непремено да не се къпеш или да спиш на открито в гората, както повечето инертно мислещи люде ги схващат тия неща) и отдаване на медитативни техники (техники на контрол върху тялото чрез дишане, визически упражнения и пози) - тези методи за съжаление изискват най-вече време, нов начин на живот и привикване към него, особено скъсването с егото е най-мъчително - тези методи изискват пълно отричане на църковни (остави тази работа на Спасителя, Той ще ти даде съвет), научни (ако не ядеш ще умреш, ако не си пиеш лекарствата ще боледуваш, ако не си ваксиниран значи може да се разболееш всеки момент) и всякакви други догми - тези техники може би се нуждаят от вече преминал такаива (учител), но може и да не се нуждаят, а да си търсиш пътя сам (изисква и повече време, но се учиш на контрол) - една от важните предпоставки е съня... или автохипнозата няма да ми стигне време да обяснявам, защото повечето начетени ще искат да им цитирам глупостите на Фройд - втората е връзката с Природата като цяло (отделянето от всякакво социално ежедневие и спокойно изолиране сред природата) 3. Парадигма на прераждането - няма такова нещо като Аз съм бил еди кой си, сигурно ще се преродя в еди кой си... това са глупости за лапни-шарани - прераждането е нова проява на собствения ти дух (енергийното ти двигателче, образно казано) в материално, човешко тяло, по традиция наричано с т.нар. имена като Станчо, Драганка, Глория, Ивана, Бербатов, бате Бойко и подобни етикети, проява във структурата на времето и пространството - за да "живее" в тях, да ги променя и да оставя отпечатъци, които разбираме като спомени и преживявания - обикновено тези прераждания са полесно обясними на хората които играят компютърни игри; в една от тях са снайперисти, в друга авантюрости, в трета са полицаи, магьосници... като свърши играта, убият те и ти писне, сменяш играта и дълго време не се връщаш да я програеш отново, защото излизат нови и нови; така е и с преражданията, обикновено нямаш Съзнателен интерес на Етикета на новия си герой (новото тяло Пенчо Драгойчев примерно) да се връщаш да видиш как си играл с контролите и света на предишен герой от предишна игра (живот); съзнанието ти в новия живот не се интересува, защото си има нови проблеми, нови нива и герои и трупа нови преживявания; Осъзнаването на Предишен живот (предишна игра) става само след скъсване със съзнанието и отключване на подсъзнанието: "хм, чакай малко, аз в предната игра можех да превъртам героя си напред, да нося повече оръжия и дрехи, я да пробвам тука дали не мога?!" това обаче не го мисли героят ти, а самия ти, който си извън реалността на виртуалното време и нива на моментната игра (живот) - точно това е твоя склад с данни за предишен живот (предишна игра и герой) - учудващо е как тази парадигма се схваща лесно от 10 годишни, а от 40-50 годишни е невъзможно 4. Духът ти също се развива (това което реално се преражда) - духът трупа преживявания в пространството и времето (виртуалната среда на материята, най-образно казано) - духът е частица от енергията и в нея той е толкова ограничен, колкото ние сме в пространството - трупайки животи и преживявания духа става или може да стане все повече и повече манупулатор на самата си енергийна среда - стадия човек е много начален стадий на духовно израстване - следват стадии на хора (съзнания), можещи да приемат безплътна (енергийна) форма или плътна, материална (обиновено изисква аналогичен енергетичен аскетизъм от тамошната страна) - следват чисто енергетични форми на живот, повечето от които управляват законите на пространството, материята, физичните и химичните закони и такива за които "ни е бедна фантазията" да си представим дори в цялата тази мрежа от галактики, вселени и измерения Религията ти е твоят затвор. Егото са решетките. Социалната система е застоелия въздух зад решетките на затвора. Образованието и институциите са Устава и надзирателите.

Редактирано от adXok (преглед на промените)

С много от нещата, които казваш съм съгласен. Например със следното:

- няма такова нещо като Аз съм бил еди кой си, сигурно ще се преродя в еди кой си... това са глупости за лапни-шарани

То такъв Аз няма не само след смъртта, а и понастоящем като се замислиш. ;)

Редактирано от scepsis (преглед на промените)

Нищо не разбрах. Как това, че са живели по различно време доказва прераждането?

:cool: Ами,че нали преражданията са по различно време,толкова ли не можа да разбереш? :)

marushka, искрено ти съчуствам за заблужденията на религиозна основа, в които сама си се вкарала или по инерция твоир роднини (да речем родители).

МОИТЕ РОДИТЕЛИ СА БИЛИ УЧИТЕЛИ И ДАЖЕ НЕ СА ВЯРВАЛИ В БОГ! Престанете да споменавате моите родители,защото те са ме учели на най-ценните неща да не лъжа,да не крада,и да не убивам,въпреки,че не са вярвали в бог и религията,учели ми са на най-ценните неща. Баща ми като умря преди 20 години,майка ми тогава започна да вярва като пенсионерка,но никой от тях не ми е повлиял в религията. :wub: А след това с връзката с моя духовен учител ИЕОВА,който

също ме учи на много хубави неща,а не на отрицателни.

Нещата които се обсъждат в темата не се доказват, въпреки че има десетки документирани случаи на хора, които в някой момент от живота си са отключили спомена си (намерили са вътрешния си източник на съзнание) за предишно тяхно телесно преживяване на Земята предимно.

Извинявам се много,но това не е на религиозна основа,това е НАУКА,НАУКАТА ЗА ПРЕРАЖДАНЕТО Е МНОГО ДРЕВНО НАУЧНО ТВЪРДЕНИЕ,ВЪПРЕКИ,ЧЕ СЕ ОТРИЧА ДНЕС ОТ НЯКОИ КРЪГОВЕ НА ВЛАСТТА И НА РЕЛИГИЯТА. Защото точно различните религии дърпат всяка за себе си конците към себе си. А това за прераждането както писах от "ТАЛИСМАН" за учението на ХЕРМЕС ТРИСМЕГИСТ -

ТОЙ Е МНОГО ДРЕВНА ИСТИНСКА ЛИЧНОСТ И Е ПРЕДАЛ ТОВА УЧЕНИЕ НА ДРЕВНИТЕ ЕГИПТЕНИ. :clap:

Как да не се доказват,толкова много не само древните митологии от цял свят го документират

за прераждането,въпреки,че се счита за мит и измислици,това е ДОСТОВЕРЕН ФАКТ! Ами ПЛАТОН,

ПИТАГОР И ДРУГИ ДРЕВНОГРЪЦКИ И НЕ САМО ДРЕВНОГРЪЦКИ ФИЛОСОФИ АМИ И АРАБСКИ И ОТ ЦЯЛ СВЯТ

ОКУЛТИСТКИ ФИЛОСОФИ, АМИ ПЛАТОНОВАТА АКАДЕМИЯ,В КОЯТО СЕ Е ИЗУЧАВАЛА ТАЗИ НАУКА,АМИ

АЛЕКСАНДРИЙСКАТА БИБЛИОТЕКА,АМИ ОСНОВАНАТА ПЛАТОНОВА АКАДЕМИЯ В СРЕДНОВЕКОВИЕТО ОТ КОЗИМО

МЕДИЧИ. АЗ НИКОГО НЕ НАСИЛВАМ ДА ВЯРВАТ В ПРЕРАЖДАНЕТО,ЗАЩОТО ТОВА СИ Е ЛИЧНО МНЕНИЕ.

НО АМИ И КАТАРИ И БОГОМИЛИ,КОИТО СА ИЗГОРЕНИ ЖИВИ НА КЛАДА,ЦЯЛ ОКСИТАНСКИ НАРОД - КАТАРИ,

КОИТО С РАДОСТ СА ОТИВАЛИ НА КЛАДА,ЗАЩОТО СА ВЯРВАЛИ,ЧЕ СА БИЛИ БЕЗСМЪРТНИ ДУШИ. АМИ И НАЙ-

РАННИТЕ ХРИСТИЯНИ - ГНОСТИЦИТЕ СЪЩО ТАКА. РАЗЛИЧНИТЕ ТЕЧЕНИЯ КАТО МАСОНИТЕ,РОЗЕНКРОЙЦЕРИТЕ

И Т.Н.НЯМА СМИСЪЛ ДА ГИ ИЗБРОЯВАМ ПАК,КОИТО СМЕ ГИ РАЗИСКВАЛИ ТУК. Почнах и да описвам мои

случаи,които съм разглеждала за превъплъщенията на хората,и имам около сто и няколко адреса със запитвания на хората,които после ми благодарят и някои казват,че повечето си приличат с тия личности за които им споменах чрез моят духовен учител ИЕОВА. АМИ АЗ ЗАБРАВИХ И НАЙ-ВЕЛИКАТА ЛИЧНОСТ НА ЗЕМЯТА ИСУС ХРИСТОС,КОЙТО СЪЩО Е ПРОПОВЯДВАЛ ПРЕРАЖДАНЕТО! :clap:

1. Самата постановка "прераждане" като първа асоциация е леко изкривена или силно, в зависимост на какъв човек се предлага за обяснение

- хората, в повечето случаи, предполагат: "Значи Аз съм се прераждал, бил съм този или онзи, еха...". Природата на Духа (вътешната енергия, волевото ни изразяване) не подлежи на титуловане Аз, Пенчо, Станка... това са етикети за една библиотека от преживявания, емоции, материални отпечатъци и съществуване, облечени в някаква човешка телесна маса, която можем да видим в огледалото.

2. Всеки човек може да отключи този си склад от спомени (както знаете технологията на спомена не е разбрана от т.нар. учени, да не говорим за т.нар. подсъзнание, астрални проекции и многоизмерни локации на съзнанието ни) по много начини, повечето от които изискват или силно емоционално преживяване, силна травма дори и визическа също, също в по-естествена форма изисква почти пълно скъсване с заобикалящата среда (отшелничество, аскетизъм - не непремено да не се къпеш или да спиш на открито в гората, както повечето инертно мислещи люде ги схващат тия неща) и отдаване на медитативни техники (техники на контрол върху тялото чрез дишане, визически упражнения и пози)

- тези методи за съжаление изискват най-вече време, нов начин на живот и привикване към него, особено скъсването с егото е най-мъчително

- тези методи изискват пълно отричане на църковни (остави тази работа на Спасителя, Той ще ти даде съвет), научни (ако не ядеш ще умреш, ако не си пиеш лекарствата ще боледуваш, ако не си ваксиниран значи може да се разболееш всеки момент) и всякакви други догми

- тези техники може би се нуждаят от вече преминал такаива (учител), но може и да не се нуждаят, а да си търсиш пътя сам (изисква и повече време, но се учиш на контрол)

- една от важните предпоставки е съня... или автохипнозата няма да ми стигне време да обяснявам, защото повечето начетени ще искат да им цитирам глупостите на Фройд

- втората е връзката с Природата като цяло (отделянето от всякакво социално ежедневие и спокойно изолиране сред природата)

3. Парадигма на прераждането

- няма такова нещо като Аз съм бил еди кой си, сигурно ще се преродя в еди кой си... това са глупости за лапни-шарани

- прераждането е нова проява на собствения ти дух (енергийното ти двигателче, образно казано) в материално, човешко тяло, по традиция наричано с т.нар. имена като Станчо, Драганка, Глория, Ивана, Бербатов, бате Бойко и подобни етикети, проява във структурата на времето и пространството - за да "живее" в тях, да ги променя и да оставя отпечатъци, които разбираме като спомени и преживявания

- обикновено тези прераждания са полесно обясними на хората които играят компютърни игри; в една от тях са снайперисти, в друга авантюрости, в трета са полицаи, магьосници... като свърши играта, убият те и ти писне, сменяш играта и дълго време не се връщаш да я програеш отново, защото излизат нови и нови; така е и с преражданията, обикновено нямаш Съзнателен интерес на Етикета на новия си герой (новото тяло Пенчо Драгойчев примерно) да се връщаш да видиш как си играл с контролите и света на предишен герой от предишна игра (живот); съзнанието ти в новия живот не се интересува, защото си има нови проблеми, нови нива и герои и трупа нови преживявания; Осъзнаването на Предишен живот (предишна игра) става само след скъсване със съзнанието и отключване на подсъзнанието:

"хм, чакай малко, аз в предната игра можех да превъртам героя си напред, да нося повече оръжия и дрехи, я да пробвам тука дали не мога?!" това обаче не го мисли героят ти, а самия ти, който си извън реалността на виртуалното време и нива на моментната игра (живот) - точно това е твоя склад с данни за предишен живот (предишна игра и герой)

- учудващо е как тази парадигма се схваща лесно от 10 годишни, а от 40-50 годишни е невъзможно

4. Духът ти също се развива (това което реално се преражда)

- духът трупа преживявания в пространството и времето (виртуалната среда на материята, най-образно казано)

- духът е частица от енергията и в нея той е толкова ограничен, колкото ние сме в пространството

- трупайки животи и преживявания духа става или може да стане все повече и повече манупулатор на самата си енергийна среда

- стадия човек е много начален стадий на духовно израстване

- следват стадии на хора (съзнания), можещи да приемат безплътна (енергийна) форма или плътна, материална (обиновено изисква аналогичен енергетичен аскетизъм от тамошната страна)

- следват чисто енергетични форми на живот, повечето от които управляват законите на пространството, материята, физичните и химичните закони и такива за които "ни е бедна фантазията" да си представим дори в цялата тази мрежа от галактики, вселени и измерения

Религията ти е твоят затвор. Егото са решетките. Социалната система е застоелия въздух зад решетките на затвора. Образованието и институциите са Устава и надзирателите.

АЗ НЕ ВЯРВАМ В МНОГОТО РЕЛИГИИ ОТ ЗЕМЯТА! АЗ ВЯРВАМ В ИСТИНСКИЯ ВЕЧЕН СЪЗДАТЕЛ БЕЗ ИМЕ,КОЙТО ЩЕ ОБЕДИНИ СВЕТЪТ И МНОГОТО РЕЛИГИИ И РАСИТЕ! ВЪПРЕКИ,ЧЕ МОЯТ ДУХОВЕН УЧИТЕЛ ИЕОВА

МНОГО МИ ПОМАГА И АЗ СИЛНО МУ ВЯРВАМ СЪЩО ТАКА! НИКОГО НЕ КАРАМ НАСИЛА И МЕН НЕ ИСКАМ ДА МЕ КАРАТЕ ДА ОСТАВЯ ДА СЕ БОРЯ СРЕЩУ НЕВЕРИЕТО ВИ ЗА ПРЕРАЖДАНЕТО! ТОВА НИКОГА НЯМА ДА ГО НАПРАВЯ,ЗАЩОТО ТОВА МИ Е МИСИЯТА! И ВСЕ ПОВЕЧЕ И ПОВЕЧЕ ПОЛУЧАВАМ ПИСМА,ДАЖЕ НЕ СМОГНА ДА ИМ ОТГОВАРЯМ НА ВСИЧКИТЕ. :baby:

- учудващо е как тази парадигма се схваща лесно от 10 годишни, а от 40-50 годишни е невъзможно

Защото сме от звездите. Гледали сме много телевизия (и едни и същи актьори в разни роли) и "сме играли на много игри". 40-50 годишните са играли на други игри и почти не са имали телевизия на нашата възраст :)

И по-добре не зачеквай това, че част от теб остава на друго място, докато част от теб вършее тук на Земята (която и да е планета с интелигентен живот), че ще започнат пак коментари, че такова нещо няма и не е възможно :ph34r:

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.