Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Вярвате ли в прераждането? (част ІІ)

Featured Replies

Кокоподирни му гръминците върху чревненото каре, само така Звън...

Какво да го направя-я-я-я? :blink: Туй нещо за ядене ли е?

• Отговори 2,6k
  • Прегледи 185,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Работата е в какъв контекст се използват въпросните думи, а това вече аз преценявам. Леко започвате да ме изнервяте с тези препирни и детски сръдни. Още малко ще потърпя, после ще хвана голямата метла

• Да видим сега. Започваме с това.     Продължаваме с това     Хубаво, че си го признаваш. Възниква въпросът защо тогава пишеш по тема, от която нямаш понятие? Как би могъл да звучиш достоверно и сериоз

• Как егото само да възприеме че то самото е затвор за себе си. Не помни, че било е друго време без примеси, без клетки и без ереси. Не помни, но защото го е нямало. (преди затвора имало е друго което д

След моя пост за Лама Итигелов, по който никой нищо не каза... тази марушка (неква сектантка горката) осра пейзажа по темата. Но е чудно защо имено нейните галофнизми биват разточвани всред последвалите постове, които нямат нищо общо с темата. Или може би не е чудно... просто е по-лесно да се забавлява човек.

След моя пост за Лама Итигелов, по който никой нищо не каза... тази марушка (неква сектантка горката) осра пейзажа по темата.

Но е чудно защо имено нейните галофнизми биват разточвани всред последвалите постове, които нямат нищо общо с темата. Или може би не е чудно... просто е по-лесно да се забавлява човек.

:) Така е едни ще ме критикуват,други ще ме превъзнасят. Тези,които нищо не разбират по темата ще ме критикуват.

:) Така е едни ще ме критикуват,други ще ме превъзнасят. Тези,които нищо не разбират по темата ще ме критикуват.

;) Но не съм сектантка и няма да бъда,защото колко пъти ще повтарям по темите - ти не си обърнал внимание на първа част постингите ми,че вярвам само в изначалната първопричи

на - т.е. бог или боговете,които са без име,а не на земните религии и секти,които дърпат чергата си само към тях. :blink:

След моя пост за Лама Итигелов, по който никой нищо не каза... тази марушка (неква сектантка горката) осра пейзажа по темата.

Но е чудно защо имено нейните галофнизми биват разточвани всред последвалите постове, които нямат нищо общо с темата. Или може би не е чудно... просто е по-лесно да се забавлява човек.

Какъв коментар искаш? Къде му е носа на ламата? Като си го намери, тогава можем да говорим за признаци на живот...

:( ХЕНРИ ФОРД - род.1863 г.- поч.1947 г. - "кралят на автомобилите" - вярвал в преражда- нето - информацията е от италианското списание - "Прераждането" - "Рейнкарнационе" - автор: превод: АРФИЕЛО БЕРТОЛИ - на БЕРТОЛИ духовния водач бил нашия ПЕТЪР ДЪНОВ.

Какъв коментар искаш? Къде му е носа на ламата? Като си го намери, тогава можем да говорим за признаци на живот...

Ами ти логическа мисъл елементарна да имаш... каво знаеш ти що е това нещо живот? Аргументът ти е добре да го чуят пострадали хора в кома или такива с парализа, с ампутирани крайници или части от лицето. Аргументът ти прилича на това заяждане: "Абе ти що си без шапка бе?!" (сиреч, чудиш се за какво да се хванеш)

И не. Итигелов (в това тяло, което е наричано Итигелов по име) няма да стане да ти танцува или да си търси носа. И какво е нос... един хрущял обвит в малко кожа.

Понякога хора като теб просто си залужават да бъдат наречени "умници".

Марушке, пишеш за някакъв Йехова-мехова. Не чета изобщо постовете ти. Скучни са и са много напудрени. А и стила ти на писане с тия главни... мани, бегай!

Редактирано от adXok (преглед на промените)

Е, когато са ампутирани е добре! Същността на въпроса е, след като носа се е разложил, има ли живот в това тяло? Май ти не можеш да видиш друго освен заяждане, а аз съм поставил резонен въпрос!

Явно трябва да ти обяснявам, тъй като нелогично да разсъждаваш и търсиш причини може би е в стила ти на мисловен анализ. Ето каква е ситуацията: 1. г-н Итигелов съобщава през далечната година, че ще умре и това се случва (напуска тялото си) 2. бива погребан и всички произтичащи преди това констатации, няма сърцебиене, няма мозъчна дейност (говорим за началото на 20-ти век, не знам медицината как е установявала "смърт" тогава) 3. тялото му бива погребано и по собствено желание на умрелия приживе, документирано е пожелал посмъртно да бъде изровено тялто му от гроба след 75 г. 4. тялото му е ексхумирано отново с всички произтичащи от това документи и констатции, според "завещанието" му приживе 5. тялото му е във стадий на така да се каже изключително неестествена фомра на разложение, някои меки тъкани са разложени, вероятно и ПЕНИСА му също е разложен, та и в таз посока можеш да поставяш аргументите си дали няма да трябва като Изида да го търси (с което показваш, че не разбираш, че тук не става въпрос за НЕЕСТЕСТВЕН ЖИВОТ) 6. тук става дума за НЕЕСТЕВЕНИ ПРИЗНАЦИ на физична, химична и биологична активност, които НЕ БИ ТРЯБВАЛО изобщо да ги има у МЪРТВО тяло на човек Не става дума тук да искаме от тялото на Итигелов да стане, за да си намери носа, че по това да разберем, че е ЖИВ и може да ходи пак като човек след 75 г. в ковчег под земята. Става дума за това, че МЪРТВОТО му тяло притежава неестествени функции и характеристики, установими както с просто око, така и с всякакви модерни медицински и физични уреди. Надявам се вече се ориентираш във вярната посока на логическа мисъл, а не в невярната такава мисъл. Дано схващаш разликата сега. Останалите подробности за този изключително мъдър и (не)обикновен човек, предполагам и сам можеш да си ги намериш в Интернет (повечето материали мисля са на руски език).

Редактирано от adXok (преглед на промените)

Никой не иска от един мъртвец да стане и да ходи като Лазар! Разложението на характерни, трудни за консервация тъкани, сочи липсата на какъвто и да е живот (изключая бактериален) в тялото на ламата. Добре приготвена мумия е моята версия! Нищо особено, имайки предвид мумии с по хиляди години възраст. Останалото хич въобще не ми е интересно, защото също като небезивестният Тома, не вярвам и на дума от писаното - без да видя и проверя...

^ Разбира се, имаш това право, да не вярваш, докато "око не види ръка не пипне". Е, съмнявам се, че и да имаш пари и време за такава екскурзия, би го направил, най-малкото от страха "ами ако наистина е така... тогава какво става с всичките ми представи за живот и смърт"? Но, все пак тук е само форум. Обменяме косвена информация и си стоим вкъщи пред компютрите.

Между другото МАРКС е бил от полски и унгарски евреи по произход :)

А според него изначалната първопричина била материална.

А ФРИДРИХ ЕНГЕЛС - ето 3 някои важни негови мисли от многото мисли,защото не мога да ги напиша всичките,защото това е друга тема вече:

БОГ Е ВЕЧНО СЪЩЕСТВО, В СЕБЕ СИ И ЗА СЕБЕ СИ Е ОБЕКТ НА МИСЪЛТА,А НЕ НА ЧУВСТВАТА.

ТРЯБВА ДА НАМЕРИМ УБЕЖИЩА ВЪВ ФИЛОСОФИЯТА,АКО ЧОВЕК ИМА ЖЕЛАНИЕ ДА ПОЗНАЕ ГОСПОД-БОГ.

НЕ МОЖЕМ ДА ИЗБЯГАМЕ ОТ СЪДБАТА СИ,-С ДРУГИ ДУМИ,НЕ МОЖЕМ ДА ИЗБЕГНЕМ НЕИЗБЕЖНИТЕ ПОСЛЕД-

СТВИЯ ОТ СОБСТВЕНИТЕ СИ ДЕЙСТВИЯ /МОЙ КОМЕНТАР: ТАЗИ МИСЪЛ ПОСЛЕДНАТА ДОКАЗВА,ЧЕ ЕНГЕЛС Е ВЯРВАЛ В КАРМАТА-СЪДБАТА/ :wors:

:speak: Адхок да виждаш в моят коментар,че съм писала,че КАРЛ МАРКС И ФРИДРИХ ЕНГЕЛС вярват в прераждането - такова нещо не съм писала за тях и спри да се заяждаш с мен,защото вече

няма да ти обръщам внимание,защото това е загуба на време само,спираш ми мисията за прераждане

то така и затова слагам край на спора ти с мен. :clap:

Нямаш грешка! А Дарвин или да речем Торквемада? ;)

ДАРВИН се е изказал за еволюцията ни,че произхождаме от животни-маймуни,пък уж вярва в БОГ. Човек,който вярва в БОГ не трябва да вярва,че произхождаме от животни. :speak:

А за ТОРКВЕМАДА да не говорим, за най-големия инквизитор от СВетата инквизиция.

Той наистина ще попитам за него,за неговата душа в кого е въплътен.

:speak: Адхок да виждаш в моят коментар,че съм писала,че КАРЛ МАРКС И ФРИДРИХ ЕНГЕЛС вярват в прераждането - такова нещо не съм писала за тях и спри да се заяждаш с мен,защото вече

няма да ти обръщам внимание,защото това е загуба на време само,спираш ми мисията за прераждане

то така и затова слагам край на спора ти с мен. :clap:

ДАРВИН се е изказал за еволюцията ни,че произхождаме от животни-маймуни,пък уж вярва в БОГ. Човек,който вярва в БОГ не трябва да вярва,че произхождаме от животни. :speak:

А за ТОРКВЕМАДА да не говорим, за най-големия инквизитор от СВетата инквизиция.

Той наистина ще попитам за него,за неговата душа в кого е въплътен.

Продължавайте споровете на лични - тук трябва информацията да е само за прераждането!

На лични може да ми пишите и критикувате! :speak:

:) Адхок да виждаш в моят коментар,че съм писала,че КАРЛ МАРКС И ФРИДРИХ ЕНГЕЛС вярват в прераждането - такова нещо не съм писала за тях

Tи написа:

ТАЗИ МИСЪЛ ПОСЛЕДНАТА ДОКАЗВА,ЧЕ ЕНГЕЛС Е ВЯРВАЛ В КАРМАТА-СЪДБАТА/ :wors:

Ако някой вярва в карма, той по необходимост вярва и в прераждането, Марушке. Тъй че ти твърдиш, че Енгелс е вярвал в прераждането. А понеже той е най-близкия съратник на Маркс, логично е да допуснем, че в прераждането е вярвал и той... Между другото, понятието "карма" и понятието "съдба" се различават. Съдбата конотира фатализъм, фатална предопределеност (Ананке), а кармата съчетава свобода и необходимост.

Tи написа:

Ако някой вярва в карма, той по необходимост вярва и в прераждането, Марушке. Тъй че ти твърдиш, че Енгелс е вярвал в прераждането. А понеже той е най-близкия съратник на Маркс, логично е да допуснем, че в прераждането е вярвал и той... Между другото, понятието "карма" и понятието "съдба" се различават. Съдбата конотира фатализъм, фатална предоп дределеност (Ананке), а кармата съчетава свобода и необходимост.

:wors: Да това е така де,виж човек който вярва в карма,да то е непременно трябва да вярва и в прераждането,макар че не го пише, да виж за това си прав scepsis.

ФИЛОСОФСКО ЧЕТИВО

Бр.6 /април 2004

МИНАЛИ ЖИВОТИ

Мисли на велики хора

съставител: Олга Старовойтова

"Анализирайки своите днешни навици и стремежи, вие можете доста точно да се досетите за характера на вашия минал живот."

Парамахамса ЙОГАНАНДА.

"В този живот той обикновено казваше, че преди е бил Еталид и е получил като дар от Меркурий (Бога на Мъдростта) паметта за трансмиграцията на душата си. А също и дара да си спомня какво е преживяла душата му и душите на другите хора между смъртта и раждането."

Диоген ЛАЕРЦИЙ, "Животът на Питагор".

"Изучавайки причините за смелостта на келтите и отсъствието у тях на страх от смъртта, той (Юлий Цезар) смятал за причина за това вярата им, че "душите не се унищожават, а преминават след смъртта от едно тяло в друго. Благодарение на тази убеденост се премахва страхът от смъртта и народите стават по-смели."

От книга за Юлий Цезар.

"Доказателство за това, че хората са знаели много неща преди своето раждане е фактът, че още като малки те схващат всякакви сведения достатъчно бързо. Изглежда те не за първи път възприемат всичко това, а си го спомнят от своето минало."

ЦИЦЕРОН

"В мозъка ми има кабинети и палати, пълни с книги и картини от стари времена, които съм създал в продължение на безбройните векове преди моя смъртен живот"

Уилям БЛЕЙК (Писмо да скулптора Джон Флаксман)

"Вчера на обяд ме преследваше едно странно чувство, което бих нарекъл усещане за предишно съществуване - смътно усещане , чи всичко ставащо се случва не за първи път..."

Уолтър СКОТ, дневник, 17.02.1828 г.

"Аз видях малка сценка, която ... ми се струваше напълно позната... На преден план стояха група мълчаливи селски момичета, допряли се до парапета край малка рекичка... Сянката на приближаващата се нощ се спускаше върху всичко. Ако бях убит тук в някой от своите предишни животи, не бих могъл да си спомнам по-добре това място..."

Чарлз ДИКЕНС, "Италиански картини"

"Севи: "Аз мисля, че съвременните хора са преродените древни. Френ, струва ми се, че аз съм Ева. Много обичам ябълки, а от тях ми прилошава."

Конрад: "В известен смисъл ти наистина си Ева. Вечният живот продължава. Той само износва телата и умовете и получава нови като нови одежди."

Франклин: "Да, телата и умовете са все по-добре приспособени за това да изпълнят неговите вечни стремежи.""

Бърнард ШОУ, от пиесата "Обратно в Метисела".

"Какво са 10 хиляди години или десет пъти по 10 хиляди години в историята на времето? Това е нищо, което отлита като един час сън или Дихание на Великия Дух. Ние ще спим. И разбира се ще се събудим и ще живеем отново, и отново ще спим и така ще продължават тези периоди в пространството и във времето. Докато светът не загине, и светът след световете не загине, и нищо не остане да живее - освен Духа, който е и животът."

Райдър ХАГАРД

"Би ни било по-лесно да понасяме трудностите на собствения живот, ако можехме да мислим, че това е само логичен резултат от грешки в едно от нашите предишни съществования. Да се стараем да постъпваме иначе, по-добре също ще ни бъде по-лесно, ако имахме надеждата, че в следващо съществуване награда ще ни бъде щастието".

Съмърсет МОЪМ

Когато се задава въпросът къде сме се намирали преди да бъдем родени, отговорът е - в системата на бавното развитие по пътя на превъплъщенията с дълги интервали на почивка между тях. Макар че трябва да се признае, че е трудно да си представим, че бихме могли да се прераждаме вечно. На естествения въпрос а защо тогава не си спомняме тези съществования, можем да отговорим, че такива спомени биха усложнили безкрайно нашия сегашен живот. Тези съществувания вероятно образуват цикъл, който става за нас напълно ясен, когато се доближим до неговия край. Тогава ние може би ще можем да видим редица животи, нанизани върху една и съща личност. Може би онези смътни разпознавания и припомняния, които понякога са твърде подробни, за да могат да бъдат обяснени единствено с атавистични впечатления, доказват същото.

Артър КОНАН-ДОЙЛ

"Да се родиш два пъти не е по-удивително, отколкото да се родиш един път - всичко в природата е подчинено на закона на възраждането."

ВОЛТЕР, "Философски речник"

"Аз съм душа. Аз знам добре, че онова, което давам на гроба, не съм аз. Онова, което е моето "Аз", няма да отиде там... Всичко е създадено за постоянен подем: от животното към човека, от човека - към Бога. Постепенно да снемаш от себе си слоевете материя, все повече да се обличаш вм дух - такъв е Законът. Всеки път, когато умираме, ние придобиваме повече живот. Душите преминават от една сфера в друга, без да губят своята индивидуалност и стават все по-светли!"

Виктор ЮГО, "Интелектуална биография"

"Аз чувствам в себе си бъдещия живот. Аз приличам на някога отсечена гора: новите дръвчета са по-здрави и по-живи от предишните... Вие казвате, че душата е само резултат от въздействието на телесните сили? Но защо тогава душата ми сияе по-силно, когато силите на тялото ми започват да отслабват? Колкото по-близо съм до края, толкова по-ясно чувам аз безсмъртните симфонии на световете, които ме зоват. Това е удивително и в същото време е просто. Това е приказка и - това е история. Половин век аз записвам своите мисли в проза и в стихове: история, философия, драми, романи, предания, сатири, оди и песни - аз опитвах всичко. Но чувствам, че не съм казал и една хилядна часто от онова, което е в мен. Когато вляза в гроба, ще мога да кажа, както и мнозина други: "Аз завърших своя труд". На следващото утро моят труд ще започне отново. Гробът не е задънена улица, той е преход. Тай се затваря на мръкване. И отново се отваря на разсъмване..."

Виктор ЮГО, "Философия на живота"

"Струва ми ...., че винаги съм съществувал! Ясно виждам себе си в различни времена от историята, занимаващ се с различни занаяти, човек с различна съдба... Много неща биха били обяснени, ако само познавахме истинския си произход. Наследствеността е верен признак, но е бил зле прилаган."

Гюстав ФЛОБЕР, писмо до Жорж Санд

"Външните фактори ми носеха само реализация на моето собствено съзнание, което аз забелязвах, на към което не притежавах ключа. Нито Шекспир, нито Бетовен, нито Толстой не ми откриха нищо ново освен "Сезам, отвори се!" на моя собствен подземен град, на моя спящ под лавата Херкуланум. И съм сигурен, че той спи в дълбините на мнозина от нас. Но те не знаят за неговото съществуване - също както и аз не знаех. Неведнъж съм цитирал по памет, макар и не изцяло, уроци на мисълта, получени някога... (Но от кого? Това е било в едно от моите ной-отдавнашни съществувания...)"л

Ромен РОЛАН, "Праговете на нова Индия"

"Ние бродим сред съдбините на нашето земно съществуване, съпровождат ни смътни спомени за по-широка съдба, - те са винаги с нас. За много далечна, безкрайна, величествена... Съдба от минали времена.

Нашата младост е особено много изпълнена с такива сънища, но ние никога не грешим, ние знаем, че това не са сънища. Ние знаем, че това са спомени. В годините на нашата младост тяхната отчетливост е твърде ясна, за да можем да бъдем измамени дори и за миг."

Едгар ПО, "Еврика"

Кой знае в тялото на кой шивач се намира сега душата на Платон; в тялото на кой училищен учител - душата на Цезар? Кой знае! Може би душата на Питагор сега се намира в тялото на някой нещастен ученик, който е скъсан на изпит, защото не е могъл да докаже Питагоровага теорема".

Хайнрих ХАЙНЕ, "Северно море"

"Както в миналото бъдното зрее, тъй и в бъдното минало тлее".

Анна АХМАТОВА, "Поема без герой"

"Всички страдания, които съм претърпял в едно тяло, са се превърнали в сили, които притежавам в друго".

Едуард КАРПЕНТЪР

"Единствената форма на посмъртно съществуване, която съм способен да си представя, е да започна нов земен (жезнен) цикъл".

Томас ЕДИСЪН

:)

Tи написа:

Ако някой вярва в карма, той по необходимост вярва и в прераждането, Марушке. Тъй че ти твърдиш, че Енгелс е вярвал в прераждането. А понеже той е най-близкия съратник на Маркс, логично е да допуснем, че в прераждането е вярвал и той... Между другото, понятието "карма" и понятието "съдба" се различават. Съдбата конотира фатализъм, фатална предопределеност (Ананке), а кармата съчетава свобода и необходимост.

:speak: Да прав си scepsis това е така виж,да наистина човек който вярва в кармата,трябва да вярва в прераждането,макар,че не е написано тук,за това съм съгласна с теб. Защо така се заблудих не знам,това го знам хем,но се заблудих?

Университетът в Шарлотсвил, Вирджиния. Тук, в отдела за изследване на личността, съвременната наука проучва мистичните вярвания в прераждането. Отделът се опитва да установи безспорни доказателства, криещи се в истории, като тази на Деви. :speak:

"Малко на брой родилни белези си приличат на външен вид с тези на друг човек. Наричаме ги меланоцитик нивае. Но повечето родилни белези, които описвахме с колегите, бяха именно такива."

Стивън е събрал над 600 подобни случая. Малко момиче от Турция - тя твърди, че съпругът й я убил в предишния й живот като й отрязал главата. Около гърлото си тя има бледочервен родилен белег. Едно момченце от Шри Ланка твърди, че е било убито с изстрел в главата. Раната се вижда. Момче от Индия, загинало при автомобилна катастрофа, при която кракът му бил счупен.

"В много случаи успяхме да потвърдим наличието на рани със смъртните актове, което за нас бе много ценно. Търсим още такива."

:speak:

Марушке, дори не си в дъното на хората, с които имам какво да обменям като информация. Твоите неща са просто хаотично поднесени и с такава доза инфантилно тщестлавие, че само главните букви ти липсваха. Никакъв личен принос, само цитати, цитати... само за да си част от темата по принцип.

------------------------

Модераторска забележка

За последен път Ви предупреждавам да спазвате учтив тон в този форум.

Следва наказание.

Редактирано от valentinus (преглед на промените)

^ Разбира се, имаш това право, да не вярваш, докато "око не види ръка не пипне". Е, съмнявам се, че и да имаш пари и време за такава екскурзия, би го направил, най-малкото от страха "ами ако наистина е така... тогава какво става с всичките ми представи за живот и смърт"? Но, все пак тук е само форум. Обменяме косвена информация и си стоим вкъщи пред компютрите.

Това е естествен аналитичен процес. Бих могъл да се отклоня от него, ако има нещо което липсва в цялата част, нещо по-различно от консервация. Примерно ток на флуиди и енергия в тялото, неразложен, топличък, мекичък труп, отговаряща на въпроси мумия и т.н. Голямото условие е, тези феномени да са поднесени от сериозен източник, примерно РАН със съответния брой подписали се сътрудници, а не вестник Стандарт. Тогава, вече с лека ръка го записвам в графа мистики и започвам да мисля върху проблема, а до този момент статията си остава с жълт характер...

а 11 декември 1926 г. в Делхи се родило момиче. За индусите тя щяла да стане живо доказателство за техните вярвания. Името й било Шанти Деви. До четвъртата си година тя не проговаряла. Когато го направила, първите й думи били невероятни. Казала на майка си, че домът й не е в Делхи, а в град на име Матра, на 140 километра оттам. Тя живеела там в предишния си живот. Името й било Лукди, а съпругът й бил човек на име Киранад Чобе. shanti devi шанти девиШанти можела да опише града с удивителни детайли, макар никога да не била ходила там. Тя дори си спомняла, че умряла при раждането на сина си преди седем години. Две години родителите й приемали думите й като измислица. Накрая майка й решила, че повече не може да отхвърля тези живи описания на дъщеря си. Един от чичовците на Шанти отишъл до Матра, за да проучи твърденията й. Това, което открил, като че ли потвърждавало разказа й. В града живеел един производител на платове. Съпругата му Лукди умряла при раждане, година преди да се роди Шанти Деви. Името му било Киранад Чобе. Наистина ли Шанти била преродената му съпруга? Д-р Левард е от безспорните водещи специалисти по прераждането. Прекарал е голяма част от живота си в проучване на историята на Шанти. Той си спомня първата й среща с Киранад. "Киранад дойде в Делхи. Имаше много хора, изгарящи от любопитство да узнаят дали Шанти просто си е приказвала, или това е вярно. Но когато сутринта Киранад напълно открито и ясно заяви, че е 100 % убеден, че тя е Лукди, това се разпространи мълниеносно. Стотици хора започнаха да се стичат да видят това дете." :speak:

Това е естествен аналитичен процес. Бих могъл да се отклоня от него, ако има нещо което липсва в цялата част, нещо по-различно от консервация. Примерно ток на флуиди и енергия в тялото, неразложен, топличък, мекичък труп, отговаряща на въпроси мумия и т.н. Голямото условие е, тези феномени да са поднесени от сериозен източник, примерно РАН със съответния брой подписали се сътрудници, а не вестник Стандарт. Тогава, вече с лека ръка го записвам в графа мистики и започвам да мисля върху проблема, а до този момент статията си остава с жълт характер...

Вестника няма нищо общо. Просто това е, което намерих набързо и е на български. Ако се интересуваш от такива неща по принцип, ще намериш достатъчно информация. Ако не ти е интересно, няма да търсиш. То е ясно. Аз например не знам кой е централният нападател на Ливърпул или Левски и не ме интересува.

Не искам да взимам страна в спора, но Дарк е прав за това, че научни изследвания на този феномен не са провеждани. Ако твърдиш, че са дай източник. Другото са празни приказки.

Редактирано от scepsis (преглед на промените)

Не искам да взимам страна в спора, но Дарк е прав за това, че научни изследвания на този феномен не са провеждани. Ако твърдиш, че са дай източник. Другото са празни приказки.

Значи ще трябва доста да пиша, а просто се уморих. В общи линии сте прави. Много учени отказват и са отказвали да изследват трупа, не защото няма кой да им плати, а защото се страхуват да не се окаже, че са учили това, което са учили, за да станат учени, напразно.

Има го и този момент, сериозните хора обикновено не искат да си развалят реномето. Това е тяхното разбиране за нещата. Моето е, че без обективна оценка, така поднесената ми информация не заслужава вниманието, което ти искаш да и отделим...

E, чак пък да искам. Просто я споменавам като част от темата. Който наистина се заинтересува, ще се интересува. Имаше една поговорка: на жадния не давай цялата чаша с вода, защото ще я изпие набързо и ще я остави, но давай му по глъдка, за да иска още...

Много учени отказват и са отказвали да изследват трупа, не защото няма кой да им плати, а защото се страхуват да не се окаже, че са учили това, което са учили, за да станат учени, напразно.

Моята информация е, че не е давано разрешение за изследване на тялото, а не че са отказвали.

Лек размисъл, с научни потвърждения, за хора със скепсис по подразбиране, за потребители с отявлено неразбиране за това какво тепърва ще трябва да научава самата наука.

Лама Итигелов - живият труп

Електромагнитно поле захранва с енергия чудотворния организъм, на руснака

Наскоро в Руския държавен хуманитарен университет, Москва, се състоя пресконференция на тема "Световният феномен Хамбо лама Итигелов и проблемът за безсмъртието". Организаторите предоставиха на журналистите окончателните резултати от медицинските, биологичните и физико-химичните изследвания на някогашния духовен водач на руските будисти Хамбо лама Итигелов, починал през 1927 г. Предсмъртното желание на мъртвеца е тялото му да бъде ексхумирано 75 години след неговата кончина. То е изпълнено. Оказва се, че трупът не се е разложил и дава признаци на живот. От изваждането му (2002 г.) досега лекари, биолози, физици и химици го изследват детайлно и стигат до извода, че става дума за научно чудо.Публикувано изображениеПубликувано изображениеЛама Итигелов

Итигелов става Хамбо лама (глава на будистката църква в Русия) през 1911 г. и остава на този пост до момента на смъртта си през 1927 г. Той поддържа дружески отношения с царското семейство. На 19.03.1917 г. Николай II го награждава с ордена "Св. Станислав". По време на Първата световна война Итигелов помага на армията с пари, дрехи и лекарства и построява няколко военни болници. През 1926 г. предупреждава руските будисти за настъпващия "червен терор" и ги съветва да бягат в Тибет.

Той

сам избира момента на кончината си

Преди да се пресели в отвъдното, изпълнява специален ритуал: събира част от най-добрите си ученици, сяда в йогиската поза "лотос" и ги призовава да четат молитвата "Благопожелание за покойника", докато медитира, преди да умре. Учениците се стъписват: как ще произнасяме слова, предназначени за мъртвец?! Тогава Итигелов сам казва молитвата и след половин час вече е на оня свят. Предния ден обаче оставя на младите си последователи собственоръчно написан документ, в който съобщава, че ще пребивава в отвъдното едно хилядолетие и желае да го ексхумират след 75 години, за да се убедят, че все още е жив.

Мнозина учени смятат, че целта му е да демонстрира, че

хомо сапиенс не изчезва след смъртта си

Лама Итигелов навярно предполага, че 1000 години са напълно достатъчни за изясняване на механизмите, с чиято помощ може да се постигне това.

На 18.09.2002 г. саркофагът с тленните останки на Итигелов е отворен в присъствието на представители на руското будистко духовенство, лекари, двама експерти по съдебна медицина, фотограф и нотариус. Всеобщо удивление предизвиква фактът, че тялото в него е непокътнато въпреки необратимостта на времето, въпреки биологичните, физичните и химичните закони. Итигелов все още е в позата "лотос". Учените установяват, че кожата, косата и ноктите му по нищо не се различават от тези на живите хора, ставите са подвижни, не се забелязва гниене на тъканите

очните ябълки са на местата си. Спектралният анализ показва, че тъканите на организма му са досущ като на човеците, обитаващи грешния свят. "Когато отвориха саркофага на ламата, от него се разнесе много приятна миризма, един колега се престраши да докосне лявата ръка на мъртвеца и каза, че тя е топла", обяснява проф. д-р Галина Ершова, преподавателка в Руския държавен хуманитарен университет.

В продължение на пет години специалисти от всички кътчета на Земята посещават будисткия манастир Иволгин, където се намира "покойникът" Итигелов. Важна подробност: стаята, където той все още седи в позата "лотос", е съвсем обикновена, в нея липсва каквато и да било херметизация, температурата е 18 градуса. Всички експерти, изследвали ламата, са единодушни:

той се различава от нас само по два параметъра

- кръвта му не е течна, а желеобразна, и мозъчната дейност е замряла.

Проф. Борис Болшаков, д-р на техническите науки и завеждащ катедра в университета "Дубна", също изследва "трупа" на Итигелов. "Изобретих уред, подобен на махало, ако той се върти по посока на часовниковата стрелка, става дума за жив организъм, ако се движи в обратната посока, имаме работа с покойник, а ако се люшка ту в едната, ту в другата посока, организмът е в преходно състояние, т.е. намира се на границата между живота и смъртта", пояснява той и допълва, че когато поднесъл уреда към главата на ламата, той започнал да се мята насам-натам.

Акад. Сергей Курсакин от Института по физика на живите организми и неговият екип също обследват феномена Итигелов.

"Тялото на ламата изпуска топлина

установихме дължината на вълната и честотата на електромагнитното му излъчване, констатирахме, че липсват сърдечни тонове, но хипоталамусът, отговарящ за дейността на сърцето, функционира нормално, а кръвното налягане е 80 на 30", споделя ученият.

Проф. Николай Давидович от московския Институт по биофизика разказва, че в продължение на шест месеца негови сътрудници измервали телесното тегло на Итигелов веднъж на три денонощия. "Те установиха, че то е между 39 и 41 кг", уточнява той.

Доказано е, че от време на време "мъртвецът" излъчва мощни електромагнитни импулси. Будистът, който стои неотлъчно до него, твърди, че "...някаква сила ме удря в гърдите, все едно съм

поразен от токов удар"

Той съобщава на френски физици, изследващи Итигелов, че по време на сън или медитация непосредствено след "токовия удар" често имал видения, чието съдържание обаче не желае да коментира.

Според мнозина учени ексхумираният лама е в анабиоза - състояние на организма, характеризиращо се с почти пълно, но обратимо прекратяване на жизнените функции. Обаче има едно "но": защо тялото му, което съдържа определено количество вода, се е съхранило толкова добре в продължение на 79 години?! Според законите на биологията и физиката, пребивавайки близо осем десетилетия в саркофаг, то би трябвало да се превърне в мумия, водата в него би трябвало да се е изпарила! Но такова нещо не се наблюдава.

Коя е причината за невероятната кондиция

на Итигелов? Кое химично съединение би могло да поддържа ламата в това състояние?

Това химично съединение е глицеринът - твърдят мнозина специалисти. На науката отдавна е известно, че по време на зимния сън, в който изпадат някои животни, например мечките, и който не е нищо друго, освен своеобразна анабиоза, водата в кръвта е заместена именно от глицерина, който се синтезира в организма при окисляването на мастните киселини. Това вещество не изсъхва, не замръзва при охлаждане, не се разширява и не се свива при понижение на температурата. Отдавна е установено, че в кръвта на вид бръмбари, обитаващи руската тайга и изпадащи в зимен сън,

има глицерин

а не вода, докато са в състояние на летаргия. По всяка вероятност същата (или подобна) трансформация става и в кръвта на Итигелов.

Учените са на мнение, че ламата дълго е обмислял своята анабиоза и много внимателно се е подготвял за нея. Саркофагът му е направен от кедър, обработен със специална смола, за да е съвсем сух. Биолози и лекари от санктпетербургския Институт по нестандартни проблеми на биологията и медицината са убедени, че преди окончателното "потапяне" в анабиозата, ламата е репетирал това състояние поне два-три пъти, ползвайки многовековния опит на тибетските си колеги, индийските йоги, китайските и японските монаси и др. Има писмени доказателства, според които тези хора

"умират" пред свидетели

сърцето им спира, дишането им прекъсва, мозъчната им дейност затихва, телесната им температура рязко спада.

Проф. Евгений Нефедов от Института по радиотехника и електроника (към Руската академия на науките) е на мнение, че енергията, която поддържа организма на Итигелов в това състояние, се генерира от високочестотно електромагнитно поле. Според него именно тя е причината жизнените функции на ламата да не се прекратяват.

Но откъде се взема тази енергия? Кой е нейният източник? Засега науката не може да отговори на този въпрос. Изследванията на феномена Итигелов продължават.

в. "Стандарт" е статията Събота 6-ти Януари 2007, автор Зорница Веселинова

Наистина е невероятно чудо това - тялото след няколко около 100 години да не се е разложило,това е невероятно. Нали писах и за РОЗЕНКРОЙЦ - в ТАЛИСМАН пише и за него че след 120 години са намерили гробницата му и тялото му било непокътнато. :wors:

Наистина е невероятно чудо това - тялото след няколко около 100 години да не се е разложило,това е невероятно. Нали писах и за РОЗЕНКРОЙЦ - в ТАЛИСМАН пише и за него че след 120 години са намерили гробницата му и тялото му било непокътнато. :speak:

-------------------

Какво му е невероятното - да погледнем най-близо, при православието - нали и в Бг има нетленни мощи на светии, и при католиците има, но най-късните им са от преди Великата схизма - 1054 г. В Япония има цял храм със "заспали" в нишите от преди столетия, и т.н. и т.н.... :D

-------------------

Какво му е невероятното - да погледнем най-близо, при православието - нали и в Бг има нетленни мощи на светии, и при католиците има, но най-късните им са от преди Великата схизма - 1054 г. В Япония има цял храм със "заспали" в нишите от преди столетия, и т.н. и т.н.... :D

Консервацията на едно тяло не е непозната практика в Египет, Китай, Япония и на много места. Непозната практика са някои свойства на само това тяло на Итигелов, което доказва, че има неща отвъд нашия материален свят, всъщност света на това, което наричаме енергия, от който материята е само най-елемнтарната форма на проявление.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.