Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Дискусии: Любовни романи (Част 4)

Featured Replies

Момичета, незнам дали ви е направило впечатление обаче повечето американски книги от този жанр са такъв формат.Точно като речник.Разгледах и други книги наредени по рафтовете на английски език, стил-Вампита и върколаци....ми същите бяха.Приликата си остава обаче само по отношение на размера на книгата за съжаление:cool:(Книгите на чужд език са с уникални корици-дебели,цветни и съз златни и сребърни букви.А страниците...бели и гладки.Нашите са по-зле с извинение и от тоалетна хартия :cool: Доста са се изхвърлили и по отношение на цената,при положение че корицата не струва няма спор. Въпреки това Среднощен ловец вече ми принадлежи. :yanim: Отдавна я чаках.За мен е по-важно съдържанието,а не облика и визията.

• Отговори 2k
  • Прегледи 298,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

За мен е по-важно съдържанието,а не облика и визията.

Досега смятах така, но тази ме ужаси, не съм срещала по-гадно изглеждаща книга,във всичките й компоненти.Може пък,да си струва откъм превод и редакция.Ха дано.

Редактирано от Plqsak (преглед на промените)

Мила и за мен е важно съдържанието ама направо не ми се чете като я погледна http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif

И аз почти се отказах да я взимам. Ибис се изложиха. Даже не ме интересува дали преводът е добър. Жалко за поредицата.

Някой писа ли в издателството да се възмути от формата, защото ако няма реакция и следващата ще е същата.

Някой писа ли в издателството да се възмути от формата, защото ако няма реакция и следващата ще е същата.

Преди време по друг повод и отговорът беше общи приказки,с явна досада.Така че, въобще не вярвам да променят нещо,щом на някоя си като мен не и харесва качеството на хартията или олигофренската корица.Формата макар и неприятен е най-малката болка, а и като са почнали,по-добре е да го запазят за цялата поредица.

Упс,грешка.Ибис изобщо не ми отговориха, Инфодар бяха надувките.

Редактирано от Plqsak (преглед на промените)

Аз им написах едно "мило" писмо и се надявам да ми отговорят http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif въпреки че незнам какво обяснение могат да намерят

Редактирано от svetleto_11 (преглед на промените)

Може ли някой да ми прати "Избрах теб" на Сюзън Елизабет Филипс? http://www.escape-bg.net/images/smilies/smile1.gif

Джени, ако имаш мейл, метни го на лични и веднага ти я изпращам :cool:

Момичета, има ли друга книжка от поредицата за футболистите на Сюзън Елизабет Филипс ? Много ми хареса книжката , дано да има друга :) :) :wors:

Знаете ли кой издава книгите на Сюзън Елизабет Филипс на бг?

Момичета няма да повярвате от ИБИС ми отговориха след като днес им пратих възмутено писмо :biggrin: Ето какво ми написаха "Здравейте, Въпреки че на никой издател не му е приятно да получи писмо от недоволен читател, се радваме, че ни пишете, защото за нас обратната връзка е важна. Следим отзивите и мненията на читателите и ги взимаме под внимание, тъй като в крайна сметка книгите са предназначени за тях. Що се отнася до формата, сигурно ви е направило впечатление, че от книгите с меки корици това е един от най-често използваните формати в САЩ. И на нас в началото ни се струваше малко странен, тъй като не е популярен в България. Но през ръцете ни вече са минали толкова много американски книги, че не само го възприехме, но и установихме, че има много предимства пред останалите. Нашите читатели са предимно от по-младото поколение, водят доста динамичен живот, пътуват. Този формат позволява да носиш книгата винаги със себе си, било то на работа, на лекции или на почивка. Отдавна обмисляхме идеята да отпечатаме книга с този формат и се надявахме, че ще се приеме добре от българския читател поради вече изброените предимства. Ще е жалко, ако само заради формата книгата не бъде прочетена, защото тя наистина си заслужава. Относно хартията искаме да ви уверим, че не е вестникарска или с по-лошо качество от тази на останалите ни издания, просто е по-тънка. Причината да се спрем на по-тънка хартия не е в „тънката й цена“, а е следната: при този формат, ако хартията е с по-голям грамаж (по-дебела) ще бъде трудно да се разгръща и ще е неудобна за четене. При по-големите формати пък е направо задължително хартията да е по-дебела (както е при Братството), защото в противен случай книгата се огъва като знаме и не стои стабилно. В писмото си пишете, че корицата не ви харесва. Решението ни да се спрем на тази корица е, че според нас много точно отразява съдържанието. За съжаление рядко се случва читателите да са единодушни в оценките си и явно е въпрос на вкус. Уверяваме ви, че имаме отзиви за корицата точно в противоположния полюс и я определят като страхотна. Рядко имаме възможност да ползваме оригиналните корици, правата за тях се закупуват отделно и обикновено не са никак евтини за българските стандарти. А що се отнася до коричната цена, искаме да ви уверим, че това е реалната цена. Не сме се спрели на този формат и хартия, за да можем изкуствено да надуем цената на книгата. Равносметката е следната: ако бяхме пуснали книгата с формата на Братството, като брой страници щеше да е горе-долу колкото „Вечна любов“ (380 стр.). От което следва, че щеше да струва 12,90 лв. Факт е, че цената за печат на Среднощен ловец (460 стр.) е малко по-ниска и именно затова я пуснахме 11,90 лв. – точно колкото е и разликата в печата. Мит е, че по-евтина хартия и по-ниско качество могат да дадат сериозно намаление в цената на дадена книга. Най-много да повлияят негативно върху реномето на дадено издателство. Това, от което печелят издателите, са по-високите тиражи, само те могат да доведат до намаляване на цените. Но за съжаление с всяка следваща година тиражите стават все по-ниски, което води след себе си покачването на цените на книгите. За съжаление темата е прекалено обширна, за да може да бъде обсъдена в едно писмо. Ще се радваме и на бъдещи отзиви, пък били те и отново негативни. J Поздрави и лека вечер, Издателство ИБИС"

Напълно подкрепям доводите на издателство ИБИС! Не коментирам корицата, разбира се, не съм я видяла, но че струват оригиналните, които не винаги са най-доброто струват. И това е факт! А покета е много добър стандарт само дето ние не свикнали явно. Не ни пречи да имаме по четири стандарта на книга издадена в щатите, но тук ни дразни покет букс. Ами честно си признавам не разбирам що. Всичките ми каубои са покет и немам никакви възражения.

Редактирано от cheetah (преглед на промените)

това слънце вече е друго нещо, но който плаща той и рискува - топката не е в нас клиентите. Но всичко казано от тях е истина.

Да, и аз така. Този формат няма да го купувам. Корицата някак я бях преглътнала, но и форматът и хартията ми идват повече. А така се бях наточила на поредицата. А като си нося някъде книги за четене, ги нося на лаптопа, а не на хартия. Сега се замислям за е-четец, но по-малкият формат определено не ми е алтернатива.

това слънце вече е друго нещо, но който плаща той и рискува - топката не е в нас клиентите. Но всичко казано от тях е истина.

Че си имат съображения и обяснения - то е ясно.Че е отврат книгата и това е ясно.Тоя малък формат/покет ли го рече/, не е за книга- речник,разговорник се слагат в джоба.Книгата се чете сгушен удобно, да я усетиш. ако щеш да я помиришеш /има един такъв специфичен мирис на мастило/.Инак - е-четци. Хартията не била тънка,абе хващат се разликите,щот ми се намират и други книги в тоз фомат, но сивкавия цвят на ефтинджоса с какво се обяснява? Вервай ми,голема излагация!

Ся разбирам що като оформях Бък ми рекоха ама просто забрави за джобен формат - това е покет букс- а инак ако я хвана в ръце ша кажа мойто си мнение. Не оспорвам ничие друго.

Момичета, има ли друга книжка от поредицата за футболистите на Сюзън Елизабет Филипс ? Много ми хареса книжката , дано да има  друга :) :) :)

Доколкото разбрах книгите са две-„Избрах теб“ и „Знойни сънища“.Много типично първа и четвърта от общо седем.

Нееее, "Знойни сънища" е самостоятелна книга. От поредицата за футболистите е преведена само "Избрах теб". Четох книгите преди години на руски и много се ядосвах, че ги няма преведени.

Аз пък съм твърдо за Покет форматите на книгите. Не заемат много място, можеш да си я носиш в чантата и да си четеш докато пътуваш, когато някой закъснява за среща и ти е скучно докато го чакаш, та дори и вкъщи на дивана, във футьойла или в леглото. Това, че формата е по-малък нито смалява шрифта нито съкращава съдържанието. Аз съм твърдо за такива формати, тъй като вече съм чела такива книги и ги намирам за супер удобни. Все пак всички ревем, че сме нямали достатъчно място за книгите си. Е, ако бяха всички в такъв формат, щяха да се съберат двойно повече.

Абсолютно неуместно е да се прави сравнение с америкаския тип книга в покет формат. Този формат се издава наистина да се сложи книгата в джоба, чантата, и да се чете, когато остане свободно време, най-вече при пътуване. Но и цената й е такава, колкото примерно на един среден размер хамбургер от верига за бързо хранене, около 5-6 долара. За да си купи такава книжка, американеца, получаващ почти минимална заплата, работи около 30 мин. Не споря с никого, само казвам факти.

Доколкото разбрах книгите са две-„Избрах теб“ и „Знойни сънища“.Много типично първа и четвърта от общо седем.

Намерих я и в момента я чета , но съм сигурна , че тази книжка не е от футболната поредица :yanim:

Тези дни си препрочетох моята любима поредица на Бренда Джойс - за семейство Браг. Серия: Bragg Saga 1. Innocent Fire (1988 ) Пътуване към рая 2. Firestorm (1988 ) Огнена стихия 3. Violet Fire (1989 ) Виолетов огън 4. Dark Fires (1991) 5. The Fires of Paradise (1992 ) Огньовете на рая 6. Scandalous Love (1992 ) Скандална любов 7. Secrets (1993 ) Тайни И видях, че я няма преведена на български за Никълъс Браг - граф Драгмор. Момичета, имам огромна молба - хайде да я преведете, че страшно ми се иска да прочета и неговата история. Сигурна съм, че и други ще са доволни да я прочетат. Зная, че имате много проекти, но .... аз си давам заявката най-отговорно :ph34r:

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.