Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Формула 1 - дискусия, новини, резултати

Featured Replies

преди 7 часа, BMW Маниак написа:

Всъщност Розберг изобщо не е слаб пилот. Опука набедения Шумахер като топъл хляб в Мерцедес. Разликата му с Хамилтън за един шампионат обаче е точно един двигател. И симулатора в случая няма нищо общо.

Е той и Ботас не е лош пилот, но такъв се опитаха някои хора да го изкарат в началото на шампионата. Ама да видим, както казваш, има много време до края. 

Чудя се само едно - как така един уж толкова лош пилот ще заеме мястото на световен шампион. Помисли си. Това е невъзможно.

• Отговори 3k
  • Прегледи 343,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• skalata_73
    skalata_73

Днес се навършват 20 години от смъртта на Айртон Сена! Това бе последната му обиколка.   http://vbox7.com/play:6f0544a0bd Поклон пред паметта на шампиона!

• Поклон пред паметта на шампиона !   А само един ден по-рано на същата писта намери смъртта си и австрийският пилот Роланд Раценбергер .   Черният уикенд на Имола през 1994 г. завърши със смъртта

• Ъндъртейкър
    Ъндъртейкър

Странно състезание в Монако, а?  Чак и аз не можах да повярвам каква глупост направиха Мерцедес.  А Диема спорт трябва да си върнат лиценза за излъчване, защото не спазват най-важното условие - да пок

Публикувани изображения

Не бях гледал такава луда квалификация- в последната секунда Алонсо се включи за Q1 и даде най-добро време. Матадора си е карач!

От кога му говоря на Кико да не прави генерални заключения от петъчните тренировки а той даже без да се замисли почна да сравнява топ квалификатора Хамилън с Ботас !!!
Има още хляб да яде Ботас. Лошо е че двете ферарита не можа да победи. За Хамилън ми беше ясно.

п.п. Сега му гледам интервюто от пистата

Цитат

Винаги оставям най доброто за накрая

С двете ферарита пред Ботас, Хамилтън трудно ще топи точки от Фетел.

Редактирано от BMW Маниак (преглед на промените)

http://prikachi.com/images.php?images/656/9147656V.jpg

Очаква ни интересно състезание. Стратегията на Ботас със софт гумите за началото може да му даде известно предимство на по-късен етап, ако успее да стартира както в Австрия.

Дано няма инциденти и  гледаме борба на пистата, а не зависимост от обстоятелства и странни отсъждания от рейсконтрола.

Това бе най-лошо излъченото състезание по телевизията. Режисьора не м,ожа да покаже нито една гореща битка или важно събитие. Язък, дето F1  е базирана главно в Англия. Англичаните са кръгла нула при излъчването на състезанията. 

Иначе нещастен уикенд и за двете Ферарита.  Странно, че и двете Ферарита спукаха гуми в последната и предпоследната обиколка, а Мерцедес караха без никакви проблеми и с меки и с твърди гуми много обиколки. 

Все пак браво на Ботас. Хамилтън миналото състезание стигна четвърти от седмо място, Ботас втори от девето. Мисля е ясно кой е по-добрия пилот. На всичко отгоре Хамилтън можеше да провали състезанието на Ботас, понеже излезе на метър пред него от бокса, а Ботас загуби секунда и половина заради това.  ю

Това бе едно от малкото състезания тая година, което изобщо не ми хареса. Да добавим и смотаното каране на Верстапен, дето за малко да изхвърли Фетел още в началото на състезанието.  Не ми хареса както казах и отразяването на самото състезание. Тоя път се налагаше много повече да гледам лайфтайминга, но по едно време ми омръзна. Много са зле тия англичани. 

Ами свиквай, От Канада насам тренда е ясен, Ферари отново западат лека полека и не могат да развиват колата си, с напредването на сезона, както предишните години.

И викаш ясно кой е по добрия пилот, като се сравняват две тотално различни писти и два различни вида гуми.

Редактирано от felix10 (преглед на промените)

преди 34 минути, bildera_ написа:

Хамилтън миналото състезание стигна четвърти от седмо място, Ботас втори от девето. Мисля е ясно кой е по-добрия пилот.

Изпрати един имеил на мерцедес с тази ти констатация. Да им разменят заплатите.
Нямаш ден днес ама поне недей да пиеш глупости.
Колко пъти се опитвам да ти повтарям че състезанието е една кутия със изненади и няма как да си правиш прогнозите от времената в петък.
Но добре направи Верстапен. Принуди Фетел да влезе рано в бокса и логично гумите му не издържаха. После го мина като цар.
Стратегия му се казва. Не е само чиста скорост и стратегия трябва.

преди 1 час, BMW Маниак написа:

Изпрати един имеил на мерцедес с тази ти констатация. Да им разменят заплатите.
Нямаш ден днес ама поне недей да пиеш глупости.
Колко пъти се опитвам да ти повтарям че състезанието е една кутия със изненади и няма как да си правиш прогнозите от времената в петък.
Но добре направи Верстапен. Принуди Фетел да влезе рано в бокса и логично гумите му не издържаха. После го мина като цар.
Стратегия му се казва. Не е само чиста скорост и стратегия трябва.

Абе и ти си пишеш куп глупости.  На мен не ми хареса излъчването на английската телевизия. Направи едно сравнение с излъчването на австрийците, да видиш каква разлика. Ами те последните обиколки успяха да хванат дори само с по една камера най-важните борби! Англичаните дори не дадоха последния бокс на Фетел, та се чудим де излезе. А това бе интересното. Да не говорим, че по едно време даваха борбата на Магнусен, при положение, че напред и Ботас гонеше Фетел и имаше други интересни гонки. Просто изтърваха най-интересните неща и на мен лично ми остана единствената възможност - да следя лайфтайминга.Има интересни опции, като например да следиш двама пилоти в реално време - показва разликата така, както я показва по някога режисьора по телевизията. Само че ти си хващаш двама и ги следиш. 

Иначе лично мен Ботас ме изненада с карането си. Това каране по би подхождало на Хамилтън и ако не знаех, че в болида е Ботас, щях да си мисля, че е Хамилтън. Това като комплимент за любимеца ти. 

И сега ако се върна на старта на състезанието, то втората подготвителна обиколка май обърка малко нещата при Фетел. Видя се как спирачките прегряха, а старта му незнайно защо бе толкова слаб. Кими добре затвори Верстапен и Фетел го изпревари, но след това Кими направи обратната услуга на Верстапен, затваряйки Фетел. Ей там се прецака цялата работа за Ферари. След това карането на Верстапен си бе хазартно лично за мен. Не отстъпи в първия завой и излезе извън трасето, а след това изкара и Фетел извън трасето. Мислех си, че може да има някакво наказание, но не. Все пак това е Англия. Както и нямаше наказание за Хамилтън, след като забави Грожан в квалификацията. Ама кво да правиш, трябва да има и такива домашни състезания. Все пак се радвам, че Фетел не стъпи на подиума, но не се радвам, че изтърва четвъртото място. Радвам се че не стъпи, щото червенокосите педалите щяха да го освиркат, както нарича англичаните един колега. Червенокоси, щото се ебат братовчеди. 

И да, чудя се, ако Грожан бе забавил Хамилтън в третата част на квалификацията, какво ли щеше да последва. Отговор не искам.

Редактирано от bildera_ (преглед на промените)

Ей заради такива състезания ги гледам кога ги хвана или няма motogp. Въпреки че съм повече фен на колите и не карам мотор като приятелите ми, моторетките са около фактор 3 по напрежение и като цяло са много по-интересни. Там винаги всичко може да стане до финалния флаг. Тука на 20 -а обиколка може да спираш телевизора. И най ме дразни тъпите им опити да намалят разходите. И къде отива прогреса тогава? Затова е кралицата на моторните спортове - като нямаш пари , няма да участваш. Още след толкова години ме е яд как забраниха спирачките на макларън едно време. Примерно в Льо Ман имат много повече свобода и всеки е с различен концепт. Накрая състезанието пак е супер интересно, на формулата с всеки нов регламент я правят по скучна и по скучна. А тези които ме познават, знаят че аз не гледам просто така. Интересувам се и от техниката и тактиките и всичко и най-добре покрай компютрите си чета и за моторните спортове.

Като казах чета - Кико в последния тест от миналия петък в аутобилд инсигнията (така се казва между другото) що така бие мондеото? ;) Това на майтап да не тръгнеш да ми вадиш води от 100 кладенеца. Купих списанието да погледна защото мисля като върна БМВ-то да взема голямата инсигния 4х4 с 260 коня и 8 степенен автоматик. С всичко, което има в списъка с екстри ще ми стъпи на същите пари.

Gesendet von meinem SM-G900F mit Tapatalk

преди 20 часа, bildera_ написа:

третата част на квалификацията, какво ли щеше да последва.

Той Грожан кога беше за последно в третата част ма квалификациите ?

преди 22 минути, Tommygun написа:

Още след толкова години ме е яд как забраниха спирачките на макларън едно време

Нямаха голяма разлика в скоростта с тях и без тях. Просто добре се бяха подготвили през зимата за началото на сезона. Мотива беше че болида трябва да се управлява с две колела а не с три.

на 17.07.2017 г. в 15:01, Tommygun написа:

Тука на 20 -а обиколка може да спираш телевизора.

Всъщност, в това състезание трябваше да спреш телевизора на последната обиколка, щото и Кими и Фетел и Верстапен посетиха боксовете, а Фетел и Кими спукаха гуми, като единия караше и по джанта.  Не е точно там проблемът според мен. Преди 2-3 години имахме гуми, дето държаха малко и пилотите спираха по 3-4 пъти понякога. Тогава негодувахме, че нямало състезание и всеки пазел гумите. Сега вече имаме гуми ( в повечето случаи) и негодуваме, че нямало изпреварвания и че имало много катастрофи. Ами ще има с тия широки болиди на тия тесни писти от пантивека. Едно е да се състезаваш с камион, друго с Фиеста, нали :P

на 17.07.2017 г. в 15:17, BMW Маниак написа:

Той Грожан кога беше за последно в третата част ма квалификациите ?

Той редовно си влиза, но не там е проблемът. 

Като казах чета - Кико в последния тест от миналия петък в аутобилд инсигнията (така се казва между другото) що така бие мондеото? ;) Това на майтап да не тръгнеш да ми вадиш води от 100 кладенеца. Купих списанието да погледна защото мисля като върна БМВ-то да взема голямата инсигния 4х4 с 260 коня и 8 степенен автоматик. С всичко, което има в списъка с екстри ще ми стъпи на същите пари.

Аз си и викам Инсиния. По френски и Патнер не е Партнер с ударение на "а", а е Партньор, както и на български. Еспейс също не е Еспейс, а Еспас, понеже на вренски това означава космос. Но...света е възприел някакъв изговор. 

А защо Инсиния бие...ами бие, щото е нов модел. Мондео е модел на поне 5 години и то още тогава си бе голям фейслифт на старото. Освен това е правено за целия свят и в частност Америка, а за Европа е леко пипнато. Само че напоследък в Европа Форд има друга политика. Не е като едно време. От там и примерно грозния Фокус.  Иначе Инсинията си има всичко модерно. Не съм чел сравнението, щото в България излизат със закъснения тия неща, а понякога изобщо не излизат, но и на мен Инсиния ми харесва. Не веднъж съм го казвал. Мога ти изброя какво ми харесва при нея, но не там е работата. За Германия е добре системата On star, но за България ме съмнява. Между другото, съвсем бегло ми попадна в ушите нещо. За миналия месец Форд Куга бил най-продаваният SuV  в Германия, а Форд Рейнджър сред пикапите. Има си добри и лоши моменти всяка компания. Лично аз се разочаровах, че Мондео се появи в България 3 години след появата му в Америка и вече бе  леко демоде. Днес е още по демоде, но си има и силните страни. Иначе честито за избора ти. Минаваш и ти на френско ;)

Толкова ги хвалиха Ауто Билд последните години и накрая французите ги купиха. 

ПП: Ако не си забелязал и французите много ги хвалят напоследък, особено Пежо и никак Рено. А познай защо купиха Опел. Няма случайни неща. 

Тука на 20 -а обиколка може да спираш телевизора.

По-скоро на третата. Аз в момента стачкувам поради две причини:

- предлагат ми качество на предаване, което е смешно.

- последните години мога да позная шампиона от началото на сезона. Не, защото съм разбирач, а защото нещата са нагласени. Ако не ми вярвате може да ме попитате на ЛС кой ще е шампиона за 2017-та. Току виж сте спечелили нещичко от залагания.:D..

• 2 седмици по-късно...

Видяхте ли какво направи лайното, хаха. Фетел му беше далеч. Абсурдна ситуация. Заслужава Торо Росо най-сетне. Направи доста повече катастрофи от Квят миналите години. Да идва Сайнц.

ПП: На същия тоя завой преди година или две беше, че ми убягва, Верстапен правеше смени на посоките при спиране спрямо Фетел. Не се научи това момче, че тоя завой не е за него. 

преди 45 минути, bildera_ написа:

Видяхте ли какво направи лайното, хаха. Фетел му беше далеч. Абсурдна ситуация. Заслужава Торо Росо най-сетне. Направи доста повече катастрофи от Квят миналите години. Да идва Сайнц.

Тука Вестапен е по-виновен, да (нарочно му пиша името така, знаете).

Обаче като цяло може се нарече състезателен инцидент. Не го удари нарочно, блокираха гумите и колата дръпна към Рикардо, няма какво. Иначе Рикардо си беше напред леко и като се помисли че са от един тим, може би единия трябваше да отстъпи. Рикардо беше леко напред, но Вестапен беше отвътре и спря по-късно. Много спорна работа.

Да чуем и други коментари. @BMW Маниак ?

Да видим и Райконен дали има реален шанс да бие тоя път.

преди 27 минути, Julius Decimus написа:

Тука Вестапен е по-виновен, да (нарочно му пиша името така, знаете).

Обаче като цяло може се нарече състезателен инцидент. Не го удари нарочно, блокираха гумите и колата дръпна към Рикардо, няма какво. Иначе Рикардо си беше напред леко и като се помисли че са от един тим, може би единия трябваше да отстъпи. Рикардо беше леко напред, но Вестапен беше отвътре и спря по-късно. Много спорна работа.

Да чуем и други коментари. @BMW Маниак ?

Да видим и Райконен дали има реален шанс да бие тоя път.

А какво ще кажеш петорно меле - Фетел, Хам,илтън, Райконен, Ботас и "другия пилот", накрая Алонсо номер едно?

Горкия Райконен... Толкова много компромиси направи и то не само за това състезание, а като цяло... Можеше да се бори за титлата тази година, ако не бяха тия нареждания от отбора му ... 

Редактирано от Deco^^ (преглед на промените)

Ехаааааа, НБО направихме:

2017-07-30%2016%2044%2033.jpg

преди 27 минути, Deco^^ написа:

Горкия Райконен... Толкова много компромиси направи и то не само за това състезание, а като цяло... Можеше да се бори за титлата тази година, ако не бяха тия нареждания от отбора му ... 

Райконен като цяло е доста по-бавен. 

Хамилтън върна мястото на Ботас, макар че според мен нямаше смисъл. А и Верстапен бе много близо.

Ето защо тия от средата на решетката надолу, с изключение на Алонсо са свине и не трябва да са във Формулата, кой каквото иска да приказва или да си вярва ;):

Избута го от пътя по време на състезанието, и пак продължава с глупостите, еми....

Редактирано от Julius Decimus (преглед на промените)

преди 3 часа, Julius Decimus написа:

Ето защо тия от средата на решетката надолу, с изключение на Алонсо са свине и не трябва да във Формулата, кой каквото иска да приказва или да си вярва ;):

Избута го от пътя по време на състезанието, и пак продължава с глупостите, еми....

Е то аз бях твърдо против тоя преди 2-3 години на СПА, когато избута Алонсо в 4-ти завой ако не греша номерацията, оня обратния. Ама тогава големите коментари, като тия за Верстапен. Само дето Верстапен имаше по-големия късмет да се навре в РБ, а Магнусен нямаше никакъв късмет да продължи следващата година, та си почина и помисли добре. Обаче Верстапен бе по-слабия пилот от Сайнц, ама го взеха в РБ. Сега изблъска гадно съотборника си и спечели мижави точки. На бас се хващам, че Рикардо щеше да мине поне един от Мерцедесите и дори да стъпи на подиума. Да, наистина някои пилоти нямат място във Ф1. Всеки може да се блъска, щото видиш ли, Шумахер така правил, ама защо има хора, дето се връзват на такива пилоти и бащите им, дето въпреки всичко твърдяха, че Верстапен не е виновен? Баща му точно това каза по време на състезание. Егати наглостта наистина! И тоя пилот ако някой ден стане номер едно, трябва да му се възхищаваме ли, какво? Да му подражаваме и да правим корида по пътищата като тоя?

И НБО в Унгария:

Мисля, това бе най-ценното от цялото състезание. Останалото беше ако не гнусно, то поне не толкова приятно за гледане, макар че феновете на Ферари си отдъхнаха. 

Разочарован съм от тия глупаци във Ф1. Не само пилотите може да не стават, а и шефовете. Ето какво казва Кристиан Хорнър за инцидента между Макс и Рикардо - Стюардите били твърде строги. Строги за какво? Ако това бе Квят миналата година, как би постъпил? Или по-точно как постъпи? Ей и затова не ми се гледа понякога шибаната Ф1. Отборни заповеди, ОК, приемам го донякъде, стига да не е поредната простотия. Обаче да твърдиш, че когато някой ти разбие колата на втори завой не заслужава минималното 10 секундно наказание...нямам думи. Или тоя не е за Ф1 или самата Ф1 е мафия. Жал ми е за Рикардо, щото преди това състезание имаше над два пъти повече точки от мрънкащия и слабо каращ пилот на РБ - Верстапен. Това момченце и миналата година бе по-слабо от Сайнц. Тая година е по-слабо от Рикардо и то с много. Така явно се опитва Хорнър да го запази и отсега предричам, че това и ще бъде голямата грешка на РБ не само тоя сезон, а и следващия. Сайнц би бил много по-подходящият пилот, защото първо, че няма да мрънка толкова и да се прави на мъж и второ, защото баща му е уважаван многократен световен рали шампион, а не никому неизвестно лайно като Йос, дето само сънародниците му по разбираема причина възхваляват. Някак си не се връзват нещата във Ф1. Малкия Верстапен дори се сравнява с Шумахер. И то не с добрите неща, които направиха Шумахер 7 кратен СШ, а с лошите, които неминуемо има всеки добър пилот. Но като си тръгнал още на 20 да следваш лошия пример на Шумахер, какво остава за многото добро, което направи тоя велик пилот?

преди 16 часа, bildera_ написа:

Стюардите били твърде строги. Строги за какво?

Естествено, как ? Беше от вътрешната страна, а и двамата спряха късно. Не отричам, че оня беше напреде, но като си отвътре е нормално да пробваш да си задържиш позицията. Плюс това той се извини няколко пъти след състезанието (нещо което нито Квият, нито Фетел, нито някой друг прави да напомня), а и беше ясно видно че не беше нарочно.

Ако това бе Квят миналата година, как би постъпил?

Е той тая година 3-4 пъти саботира Сайнц, и заради това човека сега иска да се махне и ще отиде в някой още по-умрял тим. Това става като наемаш деца за пилоти.

Обаче да твърдиш, че когато някой ти разбие колата на втори завой не заслужава минималното 10 секундно наказание...нямам думи.

Я да питам аз генерално: като е тъй защо Фетел няма наказание в Баку (повече от 10 секунди), където удари Хамилтан при рестарта ? А и там си беше направо нарочно.

Тая година е по-слабо от Рикардо и то с много.

Заради повредите е май ;) и няма какво да кажеш за да убедиш в обратното. Остава само да видим до края.

За бащите не знам, гледаме каквото е в момента.

Малкия Верстапен дори се сравнява с Шумахер.

Бе не знам дали се сравнява, обаче поне прави шоу, а иначе ще си гледаш каране един зад друг.

Ако ще подкрепяш тоя дето си пие от обувката..... наздраве !

Редактирано от Julius Decimus (преглед на промените)

преди 1 час, Julius Decimus написа:

Ако ще подкрепяш тоя дето си пие от обувката..... наздраве !

Да, него подкрепям и знаеш ли защо? Защото навремето бях най-големия фен на Уебър. Дори аватара ми в сайта на Иван Тенчев беше с лика на Уебър. А Уебър препоръча Рикардо за заместник. Рикардо неочаквано за мен, се справи отлично с Фетел. След това имаше по-слаба година, но сега пак се е надигнал. По принцип ме кефи Рикардо, защото винаги е позитивен и усмихнат. Не е като някои мрънкала във Ф1. Може и да не е типа шампион, дето ще спечели 7-8 поредни титли, ама и една да спечели, стига. 

Естествено, как ? Беше от вътрешната страна, а и двамата спряха късно. Не отричам, че оня беше напреде, но като си отвътре е нормално да пробваш да си задържиш позицията. Плюс това той се извини няколко пъти след състезанието (нещо което нито Квият, нито Фетел, нито някой друг прави да напомня), а и беше ясно видно че не беше нарочно.

По принцип, всички съотборници се извиняват за инцидентите си. Това обаче бе много сериозен, защото проби радиатора на колата на Рикардо и това бе краят, дори да нямаше спукана гума. Естествено е Макс да се притесни и да потърси извинение колкото се може по-скоро, а не да се прави на селски тарикат. 

Е той тая година 3-4 пъти саботира Сайнц, и заради това човека сега иска да се махне и ще отиде в някой още по-умрял тим. Това става като наемаш деца за пилоти.

Той и Макс е дете или поне беше като го наеха. Аз съм против това, толкова млади пилоти да влизат във Ф1 и то в силни отбори. Това е като при футбола - ако рано те коронясат за звезда, само след 2-3 години вече си никой. Пример - звездата Валери Божинов от Италия. Или друг пример - Уейн Рууни  като почна в Ливърпул. Едва ли не детето чудо. Имаше и още един 16 годишен преди 10--15 години, дето пак бе детето чудо. Е, израснаха тия, ама си останаха деца-чудеса. Във Ф1 всеизвестен е вечния талант Бътън, който още като младок бе обявен за най-големия талант. Поне спечели титла, макар и малко щастливо. Затова и съм против фаворизирането на всякакви младоци, щото колкото и да са добри, това им вреди много на кариерата. Ето, Макс почна да губи - къде заради повреди, къде заради безсмислени катастрофи. В един момент може да се прекърши и вече да не е онова дете-чудо, а вечната надежда. Просто е безумие на 16-17 да те цанят за Ф1. Да, ако не те вземат на 16, когато още си минал 1-2 първенства и си спечелил някое, то след 5-6 години вече може и да не спечелиш нищо, така, че Ф1 ще се изпари постепенно. Затова и бързат бащите им. Все пак децата на пилотите може и да не са талантливи, но от малки имат предимството да бъдат обучавани добре. Други деца, които са почнали по-късно, но се развиват добре, може и да нямат тоя шанс да влязат във Ф1, въпреки че на 25 може да са много добри пилоти, започнали по-късно кариерата си. Ето, да вземем за пример Пламен Кралев. Когато се появи на хоризонта, бе минал 35 години. Преди 2-3 седмици спечели и състезание в европейския шампионат за туристически автомобили, който предшества световния. Просто човека тръгна да кара много късно, ама с хъс. 

преди 2 часа, Julius Decimus написа:

Заради повредите е май ;) и няма какво да кажеш за да убедиш в обратното. Остава само да видим до края.

За бащите не знам, гледаме каквото е в момента.

Да, но моята теза е, че повредите му са предизвикани и от самия него. Тоест от карането му. Сам знаеш, че като не пазиш колата, няма да те изкара дълго. Мисля, че при тия нови технологии тая година, Макс напъна яко техниката и от там проблемите. Значи, нещата са свързани. Това е моето мнение. Същото бе и с Хам миналата година. Напъва, напъва за да стигне Розберг и накрая обвини техниката, която не издържа. Затова е безсмислено да виним техниката. Не знаем каква е точно причината за повредите - дали наистина некачествена техника или повреди, предизвикани от карането на пилотите. Според мен второто. Да вземем за пример Грожан. Тоя човек има вечни проблеми със спирачките и това не е от техниката, а от начина му на спиране - рязко натискане педала на спирачката и рязко отпускане. Сам знаеш какво става и при рязко натискане и при рязко отпускане на спирачката. Аз не случайно като карам за време, си играя със спирачния баланс - щото и аз натискам рязко спирачка, а отпускам в последния момент. Това първо води до по-висока температура в спирачките, второ има по-голяма вероятност от блокиране към края на спирането и трето, при рязко отпускане задницата поднася повече, ако усилието е насочено повече назад. Ако караш плавно със спирачката, може да не променяш спирачното усилие. Само че Грожан не кара така и ето ти проблеми с техниката, дето ни един път не се появиха при Магнусен. 

• 4 седмици по-късно...

ОК, Белгия, Макс пак отпадна. 6 на 6. 6 отпадания за 12 старта. Това вече замирисва на пилотска немърливост. МНого пъти съм казвал. Всеки може да натиска и да дава добри времена, да прави рисковани изпреварвания, но не всеки може да се справи с техниката, която е направена да издържа определено време. Със сигурност, ако му дадат един дизел с ресурс 1 милион километра, ще е най-бързия. Тогава обаче нека не забравяме, че и другите като знаят че са с дизел, ще подобрят времената си. Акъл - това липсва на младока. Взе да му идва тая година и почна да се блъска по-малко, но не мисля че е достатъчно. Затова пак казвам - за мен във F1  трябва да има възрастова граница за пилотите - минимум 25 години. До 25 годишни останалите шще са спокойни, че ще си карат нормално в долните класове, а и ще си направят пълна програма из разлчните шампионати. Всеки е бил млад шофьор и знае, какво лайно е като е млад. Лошото е, че младите не осъзнават това. 

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.