Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Формула 1 - дискусия, новини, резултати

Featured Replies

2f7.png

• Отговори 3k
  • Прегледи 343,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• skalata_73
    skalata_73

Днес се навършват 20 години от смъртта на Айртон Сена! Това бе последната му обиколка.   http://vbox7.com/play:6f0544a0bd Поклон пред паметта на шампиона!

• Поклон пред паметта на шампиона !   А само един ден по-рано на същата писта намери смъртта си и австрийският пилот Роланд Раценбергер .   Черният уикенд на Имола през 1994 г. завърши със смъртта

• Ъндъртейкър
    Ъндъртейкър

Странно състезание в Монако, а?  Чак и аз не можах да повярвам каква глупост направиха Мерцедес.  А Диема спорт трябва да си върнат лиценза за излъчване, защото не спазват най-важното условие - да пок

Публикувани изображения

Момчета, коментари липсват. А F1 става все по-интересна. @felix10, да разбирам ли че казваш - спрете всички?  Не, това няма да стане. Все пак F1  е шампионат, който трябва да се коментира. Кой каквито и мнения да има, трябва да се изказват, щото и F1  е обгърната от тайни. Коментарите в 99% от случаите са предположения и слухове. 

Иначе за Белгия да подхвърля нещо. Добро състезание и за Мерцедес и за Ферари и за Ред Бул. Лошо за Форсето Индия и Хондата. Честно казано, другите ми убягнаха де бяха и де останаха в края. Ама да кажем така...то Фетел го каза де - аз го чаках да направи грешка, ама той не направи. Аз също. Това мисля определя цялото състезание в Белгия. Чакахме грешки, ама те бяха две и то от страна на Окон и Перес. За мен Окон бе по-виновния, щото бе и нетърпелив, ама и Перес не си гледаше в огледалата. Чудя се обаче, кой си гледа в огледалата при такива скорости. Предполагам професионалиста, ама не знам. Аз тая вечер се прибирам, опашка тирове, тъмно, макар и с улично осветление, очите ми шарят - напред, наляво, надясно, в огледалото пак напред и в един момент винаги ми се привижда храст като човек. И това със 70 км/ч. Предполагам с 300 как ще е до стените. Никак. 

Какво ще кажете за Мерцедес vs. Ферари? Моето мнение е, че на Ферари им трябваха не повече от 20 к.с отгоре. И ако за Монца ги намерят, ни очаква интересна надпревара, която ще зависи най-вече от избрани настройки и късмет. Лично аз предвижда  предимство на Ферари в първи сектор, паритет във втори и предимство на Мерцедес в трети. Вече всичко ще зависи от ония 20 к.с. и от избраните настройки.  

РБ  мисля няма да има никакъв шанс. Макс ще покаже добро време тоя път и няма да отпадне. Ще бие Рикардо. Ботас вече няма да е толкова недодялан и в зависмост от ситуацията или ще покаже нещо добро или просто ще играе сол ташак на Хамилтън.  Кими е ясен - никакво пускане напред, щом може Фетел да е напред. 

Има 2 часа до квалификацията на Монца.

Някой нещо ?

Така като гледам има шанс и да вали. В тоя случай не знам, но ако е сухо чичо Хамилтън ще ги разпори е ясно. Втори ще е Фетел или Ботас, но от мене Фетел. Ботас трети и Райконен четвърти.

Нататък Вестапен и Рикардо имат наказания +20 и +15 места за ремонтни дейности. Така че и да ги сложим 5 и 6 няма да са там на старта на състезанието. Може би Перез или Грожан зад тях.

преди 1 час, Julius Decimus написа:

Някой нещо ?

Ами Хам е моя фаворит за всички оставащи до края на сезона състезания.
Ферари да почват колата за следващия сезон че и този го изтърваха.

Доколкото разбрах колата на Ферари вече е по-добра от тази на мерцедес. Може да стане интересно , защото и Фетел може да е куче.

Gesendet von meinem SM-G900F mit Tapatalk

Жалко за Роската, че пак се е докъртил на мото крос и тая година няма да стане с 10-та титла. Иначе мотоГП е с пъти по интересно от формулата. И от пилотите зависи супер много и техниката не е така скопена като на формулата. Аз предричам до 3 години Формула Е да стане по-популярна от "кралицата". Особено с новия дизайн колите изглеждат уникално.

Gesendet von meinem SM-G900F mit Tapatalk

Нямаме квалификация батюхи ! Ей това е дивотията тяхното маме.

Сега педалите ще оставят така, с 6-7 човека записали време. Все пак Хамилтън е първи, Фетел втори, тъкмо няма да пречи и на борбата за титлата.

Другото дето може стане е да я отложат за утре сутринта преди състезанието, както в Япония 2004 и 2010. Ама аз ги спирам. Заради тъпите гуми на Пирели немогат карат, айде Х.

PS: Това щото ми е любимата писта, чакай да сложа едно ядосано човече.

Редактирано от Julius Decimus (преглед на промените)

Фетел и Ферари хич ги няма на дъжд.
Инак крайно време беше Хам да свали рекорда на Шумахер за полепозициите.

преди 19 минути, BMW Маниак написа:

Фетел и Ферари хич ги няма на дъжд.
Инак крайно време беше Хам да свали рекорда на Шумахер за полепозициите.

А, ти се сети да пишеш нещо - в най-неподходящия момент, когато всички гладни и им се доходило до WC  вече. 

Не бързай със заключенията за Ферари. Както каза - пилците се броят в неделя, някъде около 16.30 часа българско време.  Това е писта, дето може да се изпреварва с DRS, особено ако колата ти е настроена за сухо. А утре я вали, я не. 

Иначе кво да кажа. Докато ги чакам да пуснат квалификантите, близо два часа правих шоуто в Монца на мокро и победих с над секунда Хамилтън ;) 

Иначе аз бих отбелязал Строл и Окон. Много ги оплювате, ама за малко пред Хамилтън, хаха. 

А за да съм съвсем коректен - изобщо не е ясно кой какви настройки е избрал. Времето ви помогна, това е ясно. Остава и малко акъл да има в инженерите за утре, ама ме съмнява.

Оооо и забеляза ли, как любимеца ти Хамилтън кванал джойстика на плейстейшъна :P Следвай примера му, може и да успееш като състезател. 

Редактирано от bildera_ (преглед на промените)

преди 16 минути, bildera_ написа:

Не бързай със заключенията за Ферари.

Аз поясних много добре че става дума за мокро. Никъде не споменах как ще са утре в състезанието. Но ако е пак мокро както днес пиши и двата редбула пред тях.
Да за състезания прогнози трудно се правят. Има един фактор който се нарича техниката и всичко зависи от него.

Иначе кво да кажа. Докато ги чакам да пуснат квалификантите, близо два часа правих шоуто в Монца на мокро и победих с над секунда Хамилтън ;) 

На плейстеишан може и Бразилия да победим на футбол.
Реалността е обаче съвсем различна. С подготовката ти от симулатори ако си с истински болид срещу Хам на тези условия и ще ти навие едни 20 секунди за добър ден а след много, много тренировки от твоя страна на мокро разликата ви винаги ще е по голяма от 8-9 секунди на подобни условия.  На сухо може и да свалиш още 3-4 или 5.

Редактирано от BMW Маниак (преглед на промените)

Аз поясних много добре че става дума за мокро. Никъде не споменах как ще са утре в състезанието. Но ако е пак мокро както днес пиши и двата редбула пред тях.
Да за състезания прогнози трудно се правят. Има един фактор който се нарича техниката и всичко зависи от него.

На плейстеишан може и Бразилия да победим на футбол.
Реалността е обаче съвсем различна. С подготовката ти от симулатори ако си с истински болид срещу Хам на тези условия и ще ти навие едни 20 секунди за добър ден а след много, много тренировки от твоя страна на мокро разликата ви винаги ще е по голяма от 8-9 секунди на подобни условия.  На сухо може и да свалиш още 3-4 или 5.

Не знам кво си пояснил, но не е коректно. Аз също мога да кажа - глей Строл и отчасти Окон как ви свиха сърмите. Щото кой очакваше нещо от Строл? Да, ама не знам с какви настройки е болида му и дали не са си поиграли да го настроят за мокро. А Ферари явно залагаха на сухи настройки. Фетел не е толкова слаб на мокро, нито Райконен. А и коментаторите нееднократно изтъкнаха, че преди 10 години точно на Монца и на мокро Фетел спечели първата си победа с Торо Росо.  Ако бе чел новините от вчера, щеше да си наясно, че Фетел и Райконен се оплакваха от нестабилност при спиране. Това на мокро още по-лоша шега прави. Фетел спомена вчера, че се надява с някои промени по настройките да се оправят нещата днес. Само че днес нямаше свободна тренировка и никой нищо не оправи, камо ли да настрои за дъжд. Монца я отписахме вече, просто Господ си направи шега. Чакаме Сингапур.

И между другото, когато бе малко по-сухо предните две части, точно Фетел се пънеше на Хамилтън. Не е толкова зле положението, колкото го изкарваш. По-скоро утре ако има такъв дъжд, ще имаме прекратено състезание и смисъл никакъв от настройки за дъжд, освен да се вдигне самочувствието на хора като Строл и Окон.

преди 8 минути, bildera_ написа:

А Ферари явно залагаха на сухи настройки.

Ама така като почнете ...
Тя разликата в сухи и мокри настройки ако изключим гумите е 90% само в ъгъла на атака на крилата.
Не знам по регламент могат ли днес да пипат колата преди състезанието или излизат със същите настройки за утре!

преди 9 минути, BMW Маниак написа:

Ама така като почнете ...
Тя разликата в сухи и мокри настройки ако изключим гумите е 90% само в ъгъла на атака на крилата.
Не знам по регламент могат ли днес да пипат колата преди състезанието или излизат със същите настройки за утре!

Колите не се пипат и са в закрит бокс. 

Не са само крилата за сухо/мокро. 

Има го и момента, че никой не иска да рискува да смачка болида си. 

преди 10 минути, bildera_ написа:

Има го и момента, че никой не иска да рискува да смачка болида си. 

Иска да кажеш че на някой таланта може да му изневери ?

Иска да кажеш че на някой таланта може да му изневери ?

Е, ти видя как Верстапен на камшик мина предпоследната обиколка Параболика. След това видя, как мина през високите бордюри, закачайки дори пода си. После що техниката се чупела. Ами ето защо. А ако говорим за изневеряване на таланта, нека се сетим как хамилтън миналата година в Азербайджан проваляше състезанието си заради таланта и упоритостта да не ползва симулатор за разучаване на нова писта. То гол талант само не стига. 

Монца е писта с широки зони за сигурност, а Параболика вече е и асфалтирана. Проблемът и е високата скорост само и аквапланинга, както се видя с Грожан. Нещо подобно направи и Джованаци  в Китай. 

Иначе ми направи впечатление карането на Строл. Ясно се видя, как овладяваше болида си като поднесе със задница. Само с контриране и всичко бе ОК. Това определено си бяха настройки за мокро с по-мека задница. 

Абе не знам, ама аз ви казах че чичо Хамилтън ще ги разпори.

Иначе да уважим и Строл за представянето. Когато карат - карат и не отричам.

преди 11 минути, bildera_ написа:

Монца е писта с широки зони за сигурност, а Параболика вече е и асфалтирана. Проблемът и е високата скорост само и аквапланинга, както се видя с Грожан. Нещо подобно направи и Джованаци  в Китай. 

Ти забеляза ли какво стана ? 

Дават запис от удара на Грожан, поднася му колата, не усеща навреме, тръгва към стената, бие спирачки и оттам гумите забиха и колата почна се хлъзга по водата - аквапланинга.

На същото място, Хамилтън поднася, обаче махна крака от газ педала и усети навреме. Никакъв симулатор не му трябва, на другите им трябва.

Вестапен бърза, я не ползвай и ти зелените зони в Рейсруума ;).

Редактирано от Julius Decimus (преглед на промените)

преди 54 минути, Julius Decimus написа:

Ти забеляза ли какво стана ? 

Ами мина през река. 

преди 55 минути, Julius Decimus написа:

Вестапен бърза, я не ползвай и ти зелените зони в Рейсруума ;).

Няма зелени зони вече.  

преди 56 минути, Julius Decimus написа:

Дават запис от удара на Грожан, поднася му колата, не усеща навреме, тръгва към стената, бие спирачки и оттам гумите забиха и колата почна се хлъзга по водата - аквапланинга.

Това трябва да се изгледа пак, но те съветвам - покарай F1_2017. Не е точно така, както си мислиш.  Знам, че не си привърженик на дрифта, но в случая ми казваш - дай им на ония симулатора да дрифтят. Хамилтън си дрифтеше с Мерцедеса и мадами в него, имаше проблеми с полицията.  

Няма зелени зони вече.  

Как тъй да няма ? 

Вчера карам на Спа с Мерцедеса DTM 2016 и има та се пушек вдига. Имаш предвид другите писти или как ?

преди 17 минути, bildera_ написа:

Това трябва да се изгледа пак, но те съветвам - покарай F1_2017.

Добре, ще погледна на торенция дали има.

преди 17 минути, bildera_ написа:

Хамилтън си дрифтеше с Мерцедеса и мадами в него, имаше проблеми с полицията.  

Да е, ами все пак тия коли са му като костенурка сравнено с формулата. А и той май има Пагани Зонда, Мерцедеса го кара по принуда за реклама. Иначе S класата купе е 300 000+лв. Сериозна сума за такава кола.

преди 29 минути, Julius Decimus написа:

Как тъй да няма ? 

Вчера карам на Спа с Мерцедеса DTM 2016 и има та се пушек вдига. Имаш предвид другите писти или как ?

Намалиха ги, затова и класациите нулираха преди време. Вече ако караш в Китай, дето карахме преди време, няма зелени зони. А и на други писти, примерно РБ Ринг. Иначе пак на места м,оже да настъпиш бордюрите, но да ти призная, не съм карал на всички писти напоследък. За Спа не знам, не съм карал на нея от година сигурно. В тая игра де, щото карах при F1_2017

преди 31 минути, Julius Decimus написа:

Добре, ще погледна на торенция дали има.

Доскоро нямаше, сега не знам. Но мисълта ми е, че управлението е доста интересно. В смисъл, може и газ да даваш за да изправиш траекторията, както при други игри. А спирачката не винаги означава нещо лошо, ама за това чувство трябва. Затова ти казах, че пращаш другите да дрифтят. При дрифта най-добре овладяваш автомобила и знаеш как да реагираш. 

преди 34 минути, Julius Decimus написа:

Да е, ами все пак тия коли са му като костенурка сравнено с формулата. А и той май има Пагани Зонда, Мерцедеса го кара по принуда за реклама. Иначе S класата купе е 300 000+лв. Сериозна сума за такава кола.

Признавам Хамилтън за шофьор, не съм казвал нещо различно. Просто потърсих откъде идва разлиакта, защото разликата и ти ще се съгласиш, в никакъв случай не е -2 секунди до Фетел. Освен това и Кими бе също толкова бавен. Фераритата не вървяха на дъжд, ама и на сухо им трябваха още настройки. Утре ще е лотария. 

Да чуем и прогнози за утрешното състезание ?

Понеже незнайно защо никой не дава, то и аз мога коментирам след състезанието....но никой от вас не дава незнайно защо преди състезанието, сякаш прогнозата тука в темичката се чете от световните букмейкъри. Но както и да е....

Хамилтън стартира до Строл и Окон. Тези са опасни и първия завой е тесен. Непредвидима ситуация, но да кажа така:

Ако Хамилтън тръгне първи и се отърве първата обиколка, ще ги разпори после пак и ще спечели. Трябва да няма и технически проблеми де.

Назад Ботас ще мине Строл и Окон и ще стане втори. Ако е сухо и Фераритата ще почнат да настигат, изпреварвайки Строл и Окон. Според мен с много силно каране Фетел ще е втори. Стопа в бокса ще е много важен кога и колко бърз. Назад Райконен няма да мине Ботас. Окон вероятно ще се задържи зад първите 4-ма до края. Възможно РедБулите да почнат да ги застигат в последната половина от състезанието. 

Сумирам: Хамилтън, Фетел, Ботас, Райконен, Окон/Вестапен.

преди 9 минути, bildera_ написа:

Фетел, Ботас, Райконен...Хамилтън ще отпадне. 

Много го мразиш циганина ама си е голям талант. Те по друг начин и не могат да го победят освен ако няма технически проблем.

преди 12 минути, BMW Маниак написа:

Много го мразиш циганина ама си е голям талант. Те по друг начин и не могат да го победят освен ако няма технически проблем.

Не го мразя и не е циганин. Дори им правих забележки на някои, дето го наричат "циганин".  Но пък в момента съм фен на Фетел. 

Те техническите проблеми са и в следствие на карането. Не е само да натискаш и да чакаш техниката да издържи. 

Ако си гледал тренировките щеше да чуеш, как Хамилтън не искаше повече да излиза на пистата, за да пази техниката ;) Явно Макс има много да наваксва в мисленето си. Само тая квалификация на два пъти го даваха да тормози колата по бордюри. А се видя, как Хюлкенберг строши окачване от тормозене по бордюрите. Направо ми стана жал за редбула. Толкова душмански прескочи бордюра, че бих заложил за технически проблеми на Макс, освен ако не оправят колата му нощес. А те ще го направят, защото така и така ще стартира много назад заради наказания.

преди 7 минути, bildera_ написа:

Те техническите проблеми са и в следствие на карането. Не е само да натискаш и да чакаш техниката да издържи. 

Това са коментаторски слухове де като няма какво да коментират и разтягат локуми за да запълват времето.
Говоря специално за двигателя. Сега ако разместиш геометрията на колата с идиотско каране по градинки и предпазни гуми това е друг въпрос. Но двигателя трябва да се цеди докрай. Ако не издържи проблема е на инженерите защо не са го ограничили.

преди 11 минути, BMW Маниак написа:

Това са коментаторски слухове де като няма какво да коментират и разтягат локуми за да запълват времето.
Говоря специално за двигателя. Сега ако разместиш геометрията на колата с идиотско каране по градинки и предпазни гуми това е друг въпрос. Но двигателя трябва да се цеди докрай. Ако не издържи проблема е на инженерите защо не са го ограничили.

Е то карането по бордюри май скапва и скоростна кутия. 

Двигателя как да го ограничиш, като е предвиден за около 2500-3000 км? Караш малко повече на газ и му скъсяваш живота. Вместо 2500, вече имаш 2000 км.  То във F1  си има различни режими на работа на мотора и когато много се пънеш на режим 1 ( условно казано), естествено му скъсяваш живота. Ама как я изкарахте тая техника - идиот да си, не трябва да се чупи, освен ако няма ТП. Не така де :)

преди 8 минути, bildera_ написа:

Двигателя как да го ограничиш, като е предвиден за около 2500-3000 км?

Износването на мотора в моторните спортове се изчислява в часове а не в километри. Разбра се че ако го юркаш все в максимални обороти кога не е нужно му скъсяваш живота. Но там инженерите си имат един лог файл с едни графики и много добре знаят състоянието му. Отделно компресията и налягането на маслото говорят също за състоянието му. Пилото е длъжен да кара на пълна газ, за това е състезание освен в случаите кога не е необходимо.
Няма логика в края на състезанието да правиш НБО ако водиш пред втория с 3 или 5 секунди.

преди 15 минути, bildera_ написа:

Ама как я изкарахте тая техника - идиот да си, не трябва да се чупи, освен ако няма ТП. Не така де :)

Всъщност е точно така. Няма ли някакъв непредвиден тех. проблем трябва да се кара на макс. Ако си догонващ и си пазиш техниката нямаш шанс да стигнеш предния.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.