Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Избори 2013: изгледи за старите и новите играчи

Featured Replies

Исках да кажа ,че е по умен от Цацаров.Вземам си бележка.

За мен прозвуча във вида "Прост си, ама не чак колкото едикойси" и щом казваме на някой, че е прост си е обида.

Както и да е.

Чест ти прави, че се поясни.

Да караме по темата вече...  :)

• Отговори 983
  • Прегледи 44,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Цацаров и да не е прав, ще направи всичко възможно да се изкара прав. Хитра лисица е, след като на всички обвинения отговаря доста подобаващо. Такива хора ни управляваха доста време и от тях нищо добро не видяхме. Завъртаха всичко така, че и копче не може да им кажеш. А щом Мая Манолова е в центъра на събитията, на това не може да се гледа сериозно. Лошо впечатление ми направиха някои неща. Веднага всички скочиха срещу писмото на прокурорите и искаха да се открият виновниците за изтеклат аинформация. Интересно, защо не издават виновниците за цялата помия, изтекла за ГЕРБ. Нима те са честни, че са подслушвал;и тоя и оня в кенефа му, а човека от ДАНС не е прав, че е предоставил писмата на Манолова?  Опитвам се тия дни да разбера и двете страни, но единственото което разбирам е това, че ДПС, БСП и вероятно някои други, се опитват да отклонят вниманието от своите поразии, вършени години наред. Яд ме е и на ГЕРБ, че бяха  такива душички докато управляваха. Не наказаха нито Доган, нито Станишев както бяха обещали през 2009 година. А имаха пълното основание да го направят. Е, сега с техните камъни обратно по техните глави. Само дето тоя път озлоблението е много по-голямо. Причината е, че хората обвиняват ГЕРБ за всичките си беди, но реалните виновници бяха забравени - БСП и ДПС. Тия две партии ни вкараха в кризата, но нали българина помни максимум два месеца. И преди някой да ме оплюе и набеди, че защитавам ГЕРБ ще кажа, че не е точно така. Не е точно така, но предпочитам ГЕРБ пред БСП и ДПС.  Причините са много прости. БКП затри моя град още навремето и никога няма да им го простя. Предполагам и моите съграждани. ДПС пък гледа доброто само на своите потенциални избиратели, което също е в моя вреда, защото живея в смесен район, където не е приятно всичко да бъде изкупувано от турски бизнесмени. Ами те изкупиха земята ни. Изкупиха заводите ни. Е как ще я караме така?  Сега Сидеров тръгнал да подкрепя ДПС. Е, това вече преля чашата. Самозабравил се е. Всичко друго очаквах от него, но не и това. Дано все пак някой му напомни, че партията му се казва "АТАКА". И когато някой чуе "атака" се сеща за съвсем различни неща. И ако аз съм гласувал за Атака, то съм го направил точно заради нейното искане ДПС да се обяви за противоконституционна партия, вредяща на демокрацията. 

Колега, не знам дали ГЕРБ са били душички, но малко преди края на мандата си Тройната коалиция си гласуваха АМНИСТИЯ за всички взети решения. Т.е. никой от тях не можеше да бъде осъден, особено от нашия "независим" съд! :)

М/у другото, аз АТАКА ги разкрих какви са още 2006г. Да не говорим колко ги защитавах на изборите 2005 г.м че чак получих бан за "противопоставяне на етническа основа" :ohmy:  Ама влязоха в парламента и ник'ър к*р не направиха....

Редактирано от Cherniyat_oven (преглед на промените)

Мислех те, за малко по-зрял.....Не различаваш ли, кое от "Плана Сидеров" е по-прагматично и реалистично, и кое е повече в сферата на популизма! Ако си гласувал за Атака само и единствено за да пратиш турците "в девета глуха", си доста наивен! ДПС НИКОГА няма да можеш да пратиш в трета глуха...никога, а и да ти кажа- не е за препоръчване! Другите неща от "плана Сидеров" са доста по-ценни и важни....турците не са проблема!

Извиняваи ако ,съм те обидил или засегнал.

Колега, не знам дали ГЕРБ са били душички, но малко преди края на мандата си Тройната коалиция си гласуваха АМНИСТИЯ за всички взети решения. Т.е. никой от тях не можеше да бъде осъден, особено от нашия "независим" съд! :)

Ами не съм толкова навътре в нещата. Около избори и около разни събития като подпалване на къщи, се интересувам от политика. В останалото време слушам само парламентарния контрол. 

Като казхахте съд.Сега да видим какви доказтелства ще извади прокуратурата.И дали ще има смелост срещу Цветанов.

.Не е важно колко са , важно е че в деня за размисъл и в деня на изборите всички скочиха , че изборите били фалшифицирани.

Мдааа.... Първо- никой не е скочил, че изборите са фалшифицирани, а че са открити бюлетини в печатницата, които не е трябвало да са там. 

задавам ти въпрос на който искам да ми отговориш обективно- ако ти си на мястото на Цаца-та и получиш сигнал, за наличието на палети с бюлетини в печатницата, как ще постъпиш? И втори въпрос: защо собстветника, след телефонен разговор, си е променил първоначалните показания?

Искаш ли да ти кажа какъв е профила на гласуващите за БУДА (днес го слушах по радиото от Дайнов)

1. Младежи до 30 г., за които "Бат Бойко е просто- пич! Яко копеле!"

2. Възрастни хора, които припознават в него бай Тошо- било по маниерите на "човек от народа", било по непринудения и директен начин на говор и т.н...

3. Върлите "антикомунисти", които винаги по-инерция гласуват за силния на деня, който може да натири "комунистите".

Ако трябва да съм честен, на мен в известна степен ми е жал за Буда, защото ако си спомниш програмата на Герб през 2009 г, в нея имаше доста неща, за които се "хванаха" обикновените хора (и за монополите, и за доходите, и за работните места, и за Белене). Борисов беше в известна степен насила вкаран в схемата "анти-комунизъм", "анти-Русия", "финансова дисциплина" и т.н... и точно това го събори!

Ами не съм толкова навътре в нещата. Около избори и около разни събития като подпалване на къщи, се интересувам от политика. В останалото време слушам само парламентарния контрол. 

Аз за съжаление работя в медия, та тия неща ги помня.. Както и наш Станишев се изрепчи есента на 2008-ма: "Кризата няма да засегне България"... И харчеха пари като за последно преди изборите.. И после всички го налапахме големия :D

Извиняваи ако ,съм те обидил или засегнал.

Изобщо не се обиждам аз, когато знам, че съм прав

Първо Дайнов , не е капацитет.Второ извади извадките от изборите и ще видиш , кои как е гласувал.По пол ,възраст и образование .За Герб са гласували най много вишисти.Не съм гласувал за Герб , но тази мръсна игра не ми харесва.Всички в бяло само Борисов в черно.

Аз за съжаление работя в медия, та тия неща ги помня.. Както и наш Станишев се изрепчи есента на 2008-ма: "Кризата няма да засегне България"... И харчеха пари като за последно преди изборите.. И после всички го налапахме големия :D

Това и аз помня. даже на гърба си го помня, защото като исках август месец 2008 година повишение на заплатата и заплаших с някои неща, с които работника заплашва, в началото на октомври все пак получих повишение, макар и не това, което очаквах. Беше само 200 лева, което на практика си бе една минимална заплата, но не това е важното. Важното бе, че шефа най-напред ме замери с един вестник, изгони ме ( уволни ме), но само за 2 секунди. След това каза да сядам и почна да ми развива теории за кризата в щатите. Прие много присърце тая криза и след 4 месеца намали заплатите на абсолютно всички. Лично аз по едно време паднах от над 2000 лева чисти на 780. Това бе месец май, тоест в края на мандата на ДПС. После избори, Бойко и продължаване на затъването. Е, откъм заплата се стабилизирах, но откъм други неща, донесли ми голяма вреда, не. Говоря и за чисто човешки. Ебаха ни мамата с тая криза и младото поколение, към което принадлежах и може би още се числя, пропусна много. Направо си заминаха годинките ей така след 2008 година.  

Първо Дайнов , не е капацитет.Второ извади извадките от изборите и ще видиш , кои как е гласувал.По пол ,възраст и образование .За Герб са гласували най много вишисти.Не съм гласувал за Герб , но тази мръсна игра не ми харесва.Всички в бяло само Борисов в черно.

Първо- образованието отдавна НЕ никакъв критерий, като знам какви са вече висшистите.

Второ- не говоря за образователен профил на избирателите на Герб, а за социално-психологически профил и манталитет

Не съм гласувал за Герб , но тази мръсна игра не ми харесва.Всички в бяло само Борисов в черно.

Ами нормално- Боко управлява почти 4 години, при това-напълно еднолично!

Още миналата есен, когато казаха, че тока ще поскъпне, предрекох, че това ще му коства главата. В службата се бях басирал. Как ли съм познал?

[*]Асфалт

[*]доходи 

[*]Ток

[*]Белене

Тези 4 неща го свалиха! Асфалта не се яде, и при положение, че доходите не помръдват, а всичко друго поскъпва,и  на всичко отгоре вдигаш тока с 13%,и цял мандат шикалкавиш за Белене- няма как да не понесеш гнева на хората!

Първо- образованието отдавна НЕ никакъв критерий, като знам какви са вече висшистите.

Второ- не говоря за образователен профил на избирателите на Герб, а за социално-психологически профил и манталитет

За висшистите и младото поколение не съм съгласен, че са хванати от кол и въже. През 1997 година, когато завършвах техническия университет във Варна, единствения професор ни събра, изнесе ни една лекция и по живо по здраво. Нищо не помня от лекцията, освен едно - Ние не ви подготвяхме за техници през тия 5 години. Техници можете да станете и в техникума. Тук ви готвехме за инженери. Целта е да знаете как може да решите даден проблем.  Тогава чичко Гугъл все още бе известен на много малък кръг от хора. Професора просто ни каза да вземем лист хартия и да си направим план какво ни трябва. да отидем с тоя лист хартия в библиотеката и да търсим необходимите решения. Нали се сещата, че не е необходимо постоянно някой да открива топлата вода, след като тя е открита безброй години назад.

Сега едва ли е по-различно за висшистите. Целта е просто тия хора да се накарат да мислят, да работят в екип, да вземат собствени решения и да решават проблемите, когато се наложи. И колкото да е схванат човек, той живеейки 5-6 години в подобна среда, няма  как поне малко да не развие закърнелия си мозък. Затова не съм съгласен, че сегашните висшисти са нещо по-различно от предишните. Имам особено мнение към среднистите и смятам, че много от тях биха били полезни ако се хванат да учат, вместо да пропиляват живота си като работници на най-ниското стъпало.  Имам един колега на 22-23 години, но постъпи при нас веднага след завършване на средното си образование. Той е доста жив, схватлив, бих казал и кадърен и днес аха да го попитам, защо не се хване да учи. Сетих се обаче че има жена и дете вече и явно паричките са много по-важни за него. Ето такива хора  изпускаме безвъзвратно. Той може би цял живот ще се рови из мизерията, което е жалко като цяло. Не един и двама са като него. Смятам, че висшето образование отваря едно скрито в много хора качество - мисленето! 

И понеже се отклоних доста от темата за изборите, се извинявам  :)

Днес осъзнах, че всъчност съм за касиране на изборите. Ако някой от който зависи това има чест, както любимия ни вече прокурор, то той ще касира изборите в името на истината. А аз вече ще бъда първия, който ще отиде до урните пак в името на това, етническият вот да бъде без значение. 

Не знам на каква възраст си , но от 1944 година все едни и същи са на власт.Тогава е бил избит елитът на България.Питам SS 23.

Редактирано от родина (преглед на промените)

Днес осъзнах, че всъчност съм за касиране на изборите. 

Ще потопиш страната в допълнителен хаос и безвремие! Това не е решение...поне към момента!

Не знам на каква възраст си , но от 1944 година все едни и същи са на власт.Тогава е бил избит елитът на България.Питам SS 23.

Съмнявам се в истинността на това твърдение.

Но не е тайна, че след 10.11.1989 пратиха интелектуалния елит в седма глуха и създадоха мутренски елит.

Резултатът е налице :(

Съмнявам се в истинността на това твърдение.

Но не е тайна, че след 10.11.1989 пратиха интелектуалния елит в седма глуха и създадоха мутренски елит.

Резултатът е налице :(

Мойра, замисли се! Мутренския елит не беше ли създаден от хората, унищожили 1944 г. елита на нацията???

И историците ненапразно казват, че за едно действие и последствия трябва да се съди 50год. по-късно.... Ами ето, вече берем плодовете на случилото се през 1944 :)

Колега ss-23,образованието не е критерий само за необразованите хора,те просто няма въз основа на какво да усетят ползата от него.Бихте ли бил така любезен да споделите образователната си степен,защото се възхитих от правилната ви преценка за "младите висшисти"? Благодаря.

Мойра, замисли се! Мутренския елит не беше ли създаден от хората, унищожили 1944 г. елита на нацията???

И историците ненапразно казват, че за едно действие и последствия трябва да се съди 50год. по-късно.... Ами ето, вече берем плодовете на случилото се през 1944 :)

Да не искаш да кажеш, че по времето на социализма в България не е имало интелектуален елит?! :no-no:

Колега ss-23,образованието не е критерий само за необразованите хора,те просто няма въз основа на какво да усетят ползата от него.Бихте ли бил така любезен да споделите образователната си степен,защото се възхитих от правилната ви преценка за "младите висшисти"? Благодаря.

не мисля, че това е важно. Предлагам да не се отплесваме в плоскостта "образование"....не съм говорил никъде за образование, то не е съществен критерий.

не мисля, че това е важно. Предлагам да не се отплесваме в плоскостта "образование"....не съм говорил никъде за образование, то не е съществен критерий.

Прегледайте си постовете."Първо- образованието отдавна НЕ никакъв критерий, като знам какви са вече висшистите." - това не съм го писал аз.

Не знам за държава,в която образованието да е несъществен критерии,защото колкото човек е по-образован,толкова може да разсъждава по-добре.И пак да попитам - какви са вече висшистите? Нали не пишете голословно? Факти -please!

И пак да попитам - какви са вече висшистите?

offtopic:

Без да включваме малкото изкючения ,нямаше ли там някакви проучвания ,които градираха българските студенти на дъното по качество на образованието ?

Предполагам човека е имал предвид как в България може да станеш минстър без диплома,както и да си вземеш диплома без да учиш,как министъра на образованието публично прави правописни грешки като "последно Збогом" ако не ме лъже паметта, и т.н..

Редактирано от KiriL Cox (преглед на промените)

Значи някой казва 10 палета и хоп, математика сметнал веднага 350 000 бюлетини. да, ама само дето не били 10 доколкото разбирам, а четири

Палетите не са нито 4, нито 10,а 22. Това беше казано на пресконференцията.Другото учудващо е броя бюлетини възложен за отпечатване. Доста надвишава броя, който е трябвало да се отпечата. Всъщност 700-800 хиляди в повече.Горе-долу по мои сметки толкова са и намерените 22палета по 35хил. казаха че има в пале .

Някой слуша ли го Бойко какви ги дрънка на пресконференцията ?

Тоя 5 пари не дава за хората,пука му само да е победител над опонентите си.

Сега нови избори иска ...

ГЕРБ поиска касиране на изборите

Не мисля, че ще стане.

Просто печелене на време.

Имат какво да прикрият през това време...

Плевнелиев: Отмяна на вота щеше да е грешка

Ами сега? :rolleyes:

Това Плевнелиев го е казал вчера или оня ден, след пресконференцията на Борисов вече може и да си е променил мнението. Дори и да не ги касират изборите шанса да не може да се състави правителство и да се отиде към нови избори е много голям.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.