Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Избори 2013: изгледи за старите и новите играчи

Featured Replies

Грам срам няма тоя Бойко... вика аз съм най-големия експерт... лелеле, колко е прост..

• Отговори 983
  • Прегледи 43,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Това Плевнелиев го е казал вчера или оня ден, след пресконференцията на Борисов вече може и да си е променил мнението. Дори и да не ги касират изборите шанса да не може да се състави правителство и да се отиде към нови избори е много голям.

Не ми се иска да мисля какво ще стане, ако не успеят да съставят работещо правителство. :(

Пролетните протести ще са карнавал пред тези, които предстоят...

Грам срам няма тоя Бойко... вика аз съм най-големия експерт... лелеле, колко е прост..

Манията за величие е по-страшна от простотията.

Боко много се ядосва бе, ц ц ц ...

А па Сашо като го подбра, направо го завря ... където трябва.

Обясни му че за него са гласували едва 15% от населението.

Леле добре че в Европата не знаят български, че ако ни разбираха езика, щяха яко да ни се подиграват заради този другар експерт.

Не ми се иска да мисля какво ще стане, ако не успеят да съставят работещо правителство. :(

Пролетните протести ще са карнавал пред тези, които предстоят...

Манията за величие е по-страшна от простотията.

Има една мъдрост,която много харесвам: "На прост човек му дай власт и пари ,и гледай саира".

Ежедневно ги броя такива ,от комплексарчетата на улицата та до утрепките по телевизията,и се плаша от бройката

Има една мъдрост,която много харесвам: "На прост човек му дай власт и пари ,и гледай саира".

Ежедневно ги броя такива ,от комплексарчетата на улицата та до утрепките по телевизията,и се плаша от бройката

Аз съм прост! Дай ми власт и  :money6:

Прокуратурата няма да оспорва резултатите от вота, отсече Цацаров

Прокуратурата няма да се възползва от правото си да оспорва резултатите от изборите. Това обяви главният прокурор Сотир Цацаров минути след като бившият премиер Бойко Борисов каза, че ще иска касиране на вота. По думите на Цацаров случаят с иззетите бюлетини в Костинброд не трябва да се използва за основание за сезирането на Конституционния съд относно валидността на изборите.

Цацаров добави, че независимо от желанието на Цветан Цветанов доброволно да се откаже от имунитета си, това може да стане едва след като прокуратурата поиска снемането му от Народното събрание.

Процедурата е такава, че първо държавното обвинение внася искане и следва отказ от имунитет на депутат, обясни Цацаров. Щом Цветанов е направил такова изявление, след като внеса искане, ще се откаже от имунитета си според съответните правила в НС, каза още главният прокурор.

Той обясни, че прокуратурата работи по всички досъдебни прозиводства така, че да ги доведе до съд.

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1086310

Национално отговорното е да се направи кабинет!

Не сме в патова ситуация след вота, сигурен е Плевнелиев

Задача и отговорност на политическите сили е да определят формулата, по която ще работи следващият кабинет. Не мога да задавам насока на предстоящите преговори между тях, но национално отговорната позиция изисква бързо да бъде съставено правителство. Това коментира президентът Росен Плевнелиев пред журналисти в Габрово.

Позицията му е точно противоположната на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, който се обяви за нови избори. Според Борисов при четирите политически партии в парламента не би могло да се направи стабилно правителство. ГЕРБ възнамерява да поиска и касиране на вота, стана ясно на пресконференцията на партията днес. 

http://www.dnes.bg/izbori-2013/2013/05/16/nacionalno-otgovornoto-e-da-se-napravi-kabinet.188232

Черна неблагодарност! :D :D :D

Бойко е експерт, пък никой не ще да се съобразява с него.

Бойко с публична благодарност към лидера на НФСБ

:no-no:

Да се смее ли човек, да плаче ли...

Какъв човек може да каже това за себе си?

Човек, който си вярва... И на предишните избори, когато го избирахме, доста хора му повярвахме искрено... и не защото сме толкова слабоумни, за да се поддадем на някаква евтина харизма. И тогава ни беше ясно, че става въпрос за простоват човек, който се вълнува от обикновени неща и не седи по цели нощи да нищи екзистенциални въпроси... Но просто повярвахме, че може да свърши това, което е обещал и заради декларираната от него готовност да поеме отговорност за делата си.

За това и сега лично аз не се сърдя толкова, когато демонстрира недодяланото си и недипломатично поведение. Не можем да отречем, че изначално той дори не е правил опит да го прикрива. Но… това, че на практика се изсулва по-хлъзгаво и по-некоректно и от най-хлъзгавите си политически опоненти, вече е укоримо. 

Едит - прави опит да се изсули, а дали ще... ще видим тепърва...

Човек, който си вярва... И на предишните избори, когато го избирахме, доста хора му повярвахме искрено... и не защото сме толкова слабоумни, за да се поддадем на някаква евтина харизма. И тогава ни беше ясно, че става въпрос за простоват човек, който се вълнува от обикновени неща и не седи по цели нощи да нищи екзистенциални въпроси... Но просто повярвахме, че може да свърши това, което е обещал и заради декларираната от него готовност да поеме отговорност за делата си.

За това и сега лично аз не се сърдя толкова, когато демонстрира недодяланото си и недипломатично поведение. Не можем да отречем, че изначално той дори не е правил опит да го прикрива. Но… това, че на практика се изсулва по-хлъзгаво и по-некоректно и от най-хлъзгавите си политически опоненти, вече е укоримо. 

Едит - прави опит да се изсули, а дали ще... ще видим тепърва...

И аз му повярвах и гласувах за него на предишните избори.

Мислех си, че е почтен и енергичен човек, който е в състояние да оправи много неща в България, но...

И аз му повярвах и гласувах за него на предишните избори.

Мислех си, че е почтен и енергичен човек, който е в състояние да оправи много неща в България, но...

Нали?! Принципно и във всеки един аспект е страшничко човек теоретично да има свобода на избор, а на практика да няма алтернатива...

Ами... човек, който е бил и главен секретар, и кмет и премиер.

Не ли?

А моите симпатии към ГЕРБ се увеличават с всяка изминала минута :) макар да не гласувах за тях.

Имам си теория, че когато някой разлае кучките, значи наистина е различен от тях.

Редактирано от Нел (преглед на промените)

Не ли?

Де да казваше това...

Ако КС касира вота, до 2 месеца гласуваме отново
Подаването на жалба не спира изпълнението на решенията на ЦИК

Конституционният съд е органът, който трябва да се произнесе във връзка със законността на избора на народни представители и евентуалното им касиране.

Според процедурата оспорването на изборите за народни представители се извършва от кандидатите за народни представители, централните ръководства на партиите и ръководствата на коалициите от партии, участвали в изборите.

Както е известно, по-рано през деня лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви, че днес или най-късно утре, ГЕРБ ще внесе жалба до Конституционния съд и ще иска касиране на изборите. Мотивът е грубото погазване на закона в деня на размисъл.

Съгласно чл. 150, ал. 1 от Конституцията на Република България Конституционният съд действа по инициатива най-малко на една пета от народните представители, президента, Министерския съвет, Върховния касационен съд, Върховния административен съд и главния прокурор.

В срок до 15 дни от обявяването на решението с резултатите от изборите от Централната избирателна комисия може да бъде сезиран Конституционния съд с мотивирано искане да се произнесе по законността на изборите за народни представители. КС обаче няма определен срок, до който трябва да се произнесе по случая.

Искането се разглежда при условията и по реда на Закона за Конституционен съд и правилника за организацията на дейността му. Когато КС вземе решение по казуса, то се изпраща на Народното събрание, Централната избирателна комисия и на заинтересованите лица.

При обявяване на незаконност на изборите за народни представители се произвежда нов избор за Народно събрание не по-късно от два месеца от постановяването на решението на Конституционния съд.

Самото подаване на жалба обаче не спира изпълнението на решението на Централната избирателна комисия.

http://www.dnes.bg/izbori-2013/2013/05/16/ako-ks-kasira-vota-do-2-meseca-glasuvame-otnovo.188236

Не ли?

А моите симпатии към ГЕРБ се увеличават с всяка изминала минута :) макар да не гласувах за тях.

Имам си теория, че когато някой разлае кучките, значи наистина е различен от тях.

За да подкрепя нечия кандидатура, не е достатъчно кандидатът да е различен, а да е знаещ и можещ и най-вече такъв, който не лъже и носи отговорност за постъпките си.

Борисов ме разочарова.

Де да казваше това...

Точно това казва, Мойричке, в неговия нарцистичен стил. Работейки на тези три доста отговорни позиции е имал възможност да опознае нещата от няколко ъгъла, така че наистина си е експертно мнение. Друг е въпросът, че начинът, по който го казва дразни някои хора. :)

Колкото до касирането... има пълното право да го иска.

Нашите кучки така и не се научиха, че има Конституция, в която са се клели и която регламентира кога могат да лаят и кога - не.

Точно това казва, Мойричке, в неговия нарцистичен стил. Работейки на тези три доста отговорни позиции е имал възможност да опознае нещата от няколко ъгъла, така че наистина си е експертно мнение. Друг е въпросът, че начинът, по който го казва дразни някои хора. :)

Колкото до касирането... има пълното право да го иска.

Нашите кучки така и не се научиха, че има Конституция, в която са се клели и която регламентира кога могат да лаят и кога - не.

Не мога да разбера кои и защо наричаш кучки?

Относно касирането:

Експертът: Няма как да се касира вот за парламент

В Конституцията няма предвидена възможност за касиране на избори за парламент.

Това обяви пред BNews бившият конституционен съдия Димитър Гочев. Няколко часа по-рано ГЕРБ обяви, че иска касиране на парламентарните избори заради нарушени разпоредби за мълчание в деня за размисъл.

Гочев обясни, че в основния закон

е предвидено установяване на незаконност на вота за президент, кмет и народен представител, но не и на парламента като цяло.

Ако се отиде на вариант да се иска касиране на изборите на група народни представители, трябва Конституционният съд да установи, че има пряка и прецизна връзка между нарушението на Изборния кодекс и избора на тези депутати.

Според Гочев нарушаването на разпоредбата за мълчание в деня на размисъл според Изборния кодекс се наказва с глоба и трудно може да се претендира за незаконност на вота заради това.

Проблем пред евентуалното касиране на вота ще е и

липсата на възможност политическа партия да сезира Конституционния съд.

Това могат да правят депутати, президент, Министерски съвет, върховните съдилища и омбудсмана, но не и партиите, припомни Гочев.

При липсващ парламент ГЕРБ могат само да изчакат конституирането му, за да подадат като депутати жалба.

„Много трудно, а според мен и невъзможно, е да се стигне до касиране на изборите”, заключи Гочев.

http://www.bnews.bg/article-76695

Кучка, Мойричке, е куче от женски род, а кучето е домашно животно, чийто господар го храни, но иска в замяна да бди над него, да му пази дома и т.н. Защо наричам нашите избранници "кучки" ами мисля, че всеки може да се сети сам.

Само дето ние се оказваме "господари" само по избори. Тогава са обещания, обещания... и после да му е як гърба на народа и да лови кой самолет, кой автобус, кой пеша към някой чужд дом, при чужди господари, които обаче си имат истинско, достойно  куче-пазач...

Редактирано от Нел (преглед на промените)

Ами след цялата тая патаклама, ако има касиране на изборите, засега номер едно за когото ще гласувам е точно Бойко Борисов. Сидеров се направи на лайно. Трябваше точно той да поиска касиране на изборите, но явно му харесаха двайсет и тримата депутати и ролята, която му се отрежда в тоя парламент - балансьор без баланс. Не мога да разбера какво цели. С ДПС абсурд да се коалира. С БСП иди дойди, но сами не могат да направят правителство. С Герб също не могат. Тогава за какво му е тоя парламент? Може би да го оставят и малкото хора, които му вярваха и вярват по някакъв начин?

А по темата за селянина пожарникар...ами  както се каза по-горе в темата, всички знаехме още в началото че е такъв. Искахме точно човек от народа да ни управлява, а не ония префърцунените с вратовръзки, дето за да кажат нещо завъртат 20 изречения и накрая забравяш за какво са говорили. Искахме и твърда ръка, яка полиция, която да намали престъпността. Не искахме ли или греша? Я си споменете време Станишево! Сега какво искаме? Да не ни следят, за да си вършим далаверите.  Да не ни преследват, че да си правим престъпленията - кражби и продажби.  Борисов още в началото на мандата си каза - аз ще следя министрите! Това той смяташе за правилно. Защо тогава всички вие, които недоволствате от скандалите не се възпротивихте срещу това негово заявление за следене на хората си? И то не кои да е хора, а неговите министри! Които в последствие се обърнаха малко срещу него, но още отначало знаеха за това, че ще са зорко следени от Борисов-Цветанов. Ама нали по ни изнася, като се счупи колелото на каруцата тогава да обвиняваме и търсим причините в някои минали случки, за които сме си затваряли очите. 

За мен единствения правилен избор е нови избори и ново преразпределение на гласовете. Тоя парламент няма бъдеще без мнозинство на БСП-ДПС. Останалите са без значение, защото така и така са се хванали за гушата. 

За мен единствения правилен избор е нови избори и ново преразпределение на гласовете. Тоя парламент няма бъдеще без мнозинство на БСП-ДПС. Останалите са без значение, защото така и така са се хванали за гушата. 

Излишно губене на пари и време - те пак ще са същите, а ако в парламента се появи някоя новичка партия, то ще е за да подкрепи някой от мастодонтите, за да си похапне и тя каквото може.

Най-доброто в момента според мен е едно програмно правителство, но ако е от ГЕРБ непременно премиерът трябва да е друг, а не Бойко Борисов.

В ГЕРБ има най-много образовани хора, в сравнение с другите партии и биха могли да излъчат знаещ, можещ, възпитан и почтен премиер, който няма да е кукла на конци в ръцете на лидера.

Излишно губене на пари и време - те пак ще са същите, а ако в парламента се появи някоя новичка партия, то ще е за да подкрепи някой от мастодонтите, за да си похапне и тя каквото може.

Най-доброто в момента според мен е едно програмно правителство, но ако е от ГЕРБ непременно премиерът трябва да е друг, а не Бойко Борисов.

В ГЕРБ има най-много образовани хора, в сравнение с другите партии и биха могли да излъчат знаещ, можещ, възпитан и почтен премиер, който няма да е кукла на конци в ръцете на лидера.

Орешарски е добър избор в недобър парламент. Няма как да се управлява добре със 120 сигурни гласа. И то сигурни, ако всички са налице. Доста голяма е вероятността някой да отсъства, както това примерно правеше Доган винаги досега и пак отиваме в Туин Пийкс - гласуване от гората с чужди карти. Ако някой се надява Атака да влезе в играта...може, ако БСП са вкарали някой агент там, както това навремето направи Герб. Но пак е несигурно това разпределение на силите 120 на 120 гласа. И да се получи нещо, няма да изтрае дълго. Видя се как Герб едва се пребори 5-6 пъти с вот за недоверие и доверие. А те имаха доста по-голямо мнозинство. Въпреки всичко се наложи да разцепят две групи и да прилапат десетина човека. 

Орешарски е добър избор в недобър парламент. Няма как да се управлява добре със 120 сигурни гласа. И то сигурни, ако всички са налице. Доста голяма е вероятността някой да отсъства, както това примерно правеше Доган винаги досега и пак отиваме в Туин Пийкс - гласуване от гората с чужди карти. Ако някой се надява Атака да влезе в играта...може, ако БСП са вкарали някой агент там, както това навремето направи Герб. Но пак е несигурно това разпределение на силите 120 на 120 гласа. И да се получи нещо, няма да изтрае дълго. Видя се как Герб едва се пребори 5-6 пъти с вот за недоверие и доверие. А те имаха доста по-голямо мнозинство. Въпреки всичко се наложи да разцепят две групи и да прилапат десетина човека. 

За жалост си прав, но мисля, че моментът е такъв, че това зло е по-добро от едни избори по никое време.

За жалост си прав, но мисля, че моментът е такъв, че това зло е по-добро от едни избори по никое време.

Е какъв е момента? Лято е, сметките падат, цените на зарзавата също, доларът е много висок и въпреки всичко се подобряваме икономически. Ейговна, шефа днес си купи нова кола. Да му е честита, чак аз се кефя, че бях единствения в завода с нова кола :P Едни избори няма да ни съборят. Напротив, който не е успял да вземе петдесетте лева, ще може да го направи. А тия дето са го направили, ще повторят :P Правителството нищо не предприема и това е добре. Няма протестиращи земеделци, дори във Варна протестираха само 5 човека в нощта на изборите :) Супер ситуация сме за повторение. Иначе ако сега има правителство, то максимум на есен ще падне и тогава жална ни майка зимъска. 

Редактирано от KB2640148 (преглед на промените)

За да подкрепя нечия кандидатура, не е достатъчно кандидатът да е различен, а да е знаещ и можещ и най-вече такъв, който не лъже и носи отговорност за постъпките си.

За да подкрепя нечия кандидатура е достатъчно кандидатът да е честен и почтен. На знаещи и можещи се нагледахме, как лапат и нямат насита. Писна ми от знаещи, можещи и корумпирани мутри. Повярвали някой хора на човек от групировките, партиен член,мутра, престъпник.......Просто не знам какво да кажа.....

Вие сте ми много интересни, Борисов си беше същата мутра и преди 4 години на предишните избори, и като кмет и като главен секретар на МВР, така че вината че преди сте му "повервали", а сега сте се разочаровали от него я търсете в себе си.

Вие сте ми много интересни, Борисов си беше същата мутра и преди 4 години на предишните избори, и като кмет и като главен секретар на МВР, така че вината че преди сте му "повервали", а сега сте се разочаровали от него я търсете в себе си.

Бъди сигурен, че повечето са осъзнали грешката си и никога няма да я повторят.

Бъди сигурен, че повечето са осъзнали грешката си и никога няма да я повторят.

Никога не казвай никога. Българинът доказва това. Досега поне 3 пъти се е заричал да не гласува повече за бивши комунисти, но си го прави минат не минат 4 години. Да припомним - ТЖ, Л, ЖВ и за последно СС. Във всички тия случаи България бе в много тежка криза. Какво по-голямо доказателство за късата памет на българина? Или да кажем за последните му изстъпления - Варна - свален кмет от ГЕРБ, 40 000 по улиците, 38 % на изборите - най-големият резултат в страната, петима за цвят в нощта на изборите. Още доказателства?

Редактирано от KB2640148 (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.