Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Избори 2013: изгледи за старите и новите играчи

Featured Replies

Прави сте и двамата, но според мен има и друго. Животът не свършва с края на мандата. Забавяния на плащанията има и то невиждани досега. Но аз пак казвам, имам чувството, че специално при нас нещата се стабилизираха малко. А около мен наистина има нови фирми - и български и с чуждестранно участие. Лошото е, че заплати не плащат, но се надявам с намаляване на безработицата и проблемът с ниските заплати да бъде решен, както това стана преди години. Вярно, Станишев бе на власт, но Царя и преди него Костов подготвиха кацата с мед. Дали външни фактори са виновни или некадърно управление, не знам. Ако бяха външните фактори, трябваше същите тия външни фактори да ни стабилизират. Да, но не. Политиката ни е такава, че зарязахме Русия и държавите от ОНД за сметка на Европа, която в момента е едно нищо. Значи виновници са не точно външните фактори, а нашата политика спрямо Русия и други държави. Сега ще кажете, ами той Борисов не иска и да чуе за руснаците. Вероятно защото малко преди да подаде оставка се бе уговорил с Путин за среща, при която да се решат проблемите с атомните централи. Ами това е положението. Някой може да ми харесва като човек, но не съм длъжен да си затварям очите за всичко, което прави. А след като живота не свършва с края на мандата, то следва продължение. Айде напишете ми го сега това продължение. Аз виждам следното - стабилизирана икономика, стабилизирани плащания, увеличено производство спрямо миналата година ( 30 % при мен), започване постепенно изплащане на дължими суми и така нататък. Вярно, по-близо сме до дъното, но сме свикнали с това. Основите ги има. Поуката също. Лично аз имах прекалено много дългове, но вече съм се изчистил към банките и повече не искам и да чувам за тях. няма как вече някой да ме накара дори кредитна карта да взема на промоция. Мисля, че всички се поучихме и вече няма да повтаряме грешките от време Станишево, когато се нашихме с хиляди и десетки хиляди дългове, а бяхме и сме си просто работници. Така, че всичко вече е само един популизъм и то най-вече от страна на новата тройна коалиция. Жалко, че и Сидеров е там. Горкия, не можа да си намери място. А просто трябваше да повтаря едно и също като грамофонна плоча. 

• Отговори 983
  • Прегледи 44,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Жалко, че и Сидеров е там. Горкия, не можа да си намери място. А просто трябваше да повтаря едно и също като грамофонна плоча. 

Ами вече бях писал, че в България дълго време не може да седиш "в средата". Рано или късно трябва да заемеш по отчетлива позиция- ляво или дясно, или да се простиш с политическото си битие!

На мен лично изключително много ми допада като идеология левият национализъм, а в основата на "Плана Сидеров" са именно идеите на левия национализъм. Времето ще покаже- какво ще излезе от общите действия на БСП и Атака!?

Редактирано от SS-23 (преглед на промените)

Дай да се разберем- комунизъм по света не е имало...Не знам какво разбираш под "потоп"? Жан беше свален съгласно "Плана Ран-Ът", по която и причина беше предизвикана хипер инфлацията. Така, не е вярно масово насажданото твърдение, че "комунистите" завършват с потоп и, че Жан е довел страната до разруха! Жан беше идеалист и "добро момче" и  нищо не можеше да направи, срещу Сорос и компания! Страната беше колонизирана!

....

Станишев- За мен това бяха най-добрите 4 години в икономически план- сигурност, стабилност, нарастващи доходи, европейска перспектива

Буда- Асфалт, асфалт...и пак асфалт, мизерия, мизерия и пак мизерия....чувство на изключителна несигурност в утрешният ден, постоянно ежечасно присъствие на малкият екран на една и съща противна борческа физиономия, 4 годишно постоянно опрадание с "триглавата ламя", невъзможността хората да посрещат елементарни човешки потребности, и.......начало на масовите самоубийства! Това е нещо ужасно!

С други думи: дясно управление = мизерия за хората, ляво управление = спокойствие, сигурност и стабилитет

ПЪЛНИ ГЛУПОСТИ !!!

96-97 БСП (БКП) си фалираха банките, не за друго, ами да им се намалят дълговете към банките (справка: кредитните милионери - всички свързани с БСП и ДС)

Два пъти през животът си съм се чувствал адски беден: 1996-1997 и 2005-2006

2005-2008 заменките и голямото застрояване по морето. Еб*ха майакта на природата...

МАсовите самоубийства са следствие от психозата на медиите - една откачалка се запали и другите откачалки решиха и те да се правят на герои (справка: палежите на коли - един се изяви, медиите гръмнаха и стана масова практика)..

ЛЯВО УПРАВЛЕНИЕ : всички получават еднакво, мързеливите лежат на труда на другите

Дай да се разберем- комунизъм по света не е имало...Не знам какво разбираш под "потоп"? Жан беше свален съгласно "Плана Ран-Ът", по която и причина беше предизвикана хипер инфлацията. Така, не е вярно масово насажданото твърдение, че "комунистите" завършват с потоп и, че Жан е довел страната до разруха! Жан беше идеалист и "добро момче" и  нищо не можеше да направи, срещу Сорос и компания! Страната беше колонизирана!

Е

С други думи: дясно управление = мизерия за хората, ляво управление = спокойствие, сигурност и стабилитет

А кажи, че не е вярно!

Колега изумявате ме.Виждам,че бог (или в каквото там вярват комунистите),ви е надарил с таланта да бъдете неуморим.Принципно се въздържам да споря с леви фанатици,но като прочетох за Жан Виденов не се сдържах.В едно нещо няма спор - той беше "добро момче",а по отношение на олигарсите от неговата партия - дори прекалено добър.Бил идеалист - бихте ли споделили,кой идеал го е водил по време на така мъдрото му управление? Не бива да се забравя,че Виденов не е нито монарх,нито диктатор - тоест не управлява сам.Зад него стои цяла партия и тя е БСП.Ако приемем тезата ви относно Сорос за вярна,следователно БСП и излъченият от нея министър председател са допуснали страната да бъде колонизирана.Това не им се случва за пръв път,но Вие упорито продължавате да ги рекламирате.

Сещам се веднага и за едно друго "много добро и наивно момче" на име Андрей Луканов.Със своята безмерна "доброта" и невероятният си политически и икономически усет,успя в края на 20-ти век да въведе купони в България(спомняте ли си?) Не знам по какво стечение на обстоятелствата,но въпросният господин също се оказа от министър-председател,излъчен от БКП (току що преименувана на БСП).А къде отидоха парите на държавата - нали бяхме на етап "развит социализъм" и Щатите трепереха от нашата икономическа мощ - остава пълна загадка. Жалко,че контрагентите на Андрей Луканов се оказаха толкова несговорчиви и предприеха крайни мерки спрямо него,иначе още можеше да сме под наивното му,но добро управление. Той е първият Български министър председател убит в чисто мафиотска схема и по една случайност е от БСП.

Пишете,че комунизъм по света не е имало.Защо загинаха толкова много хора в Съветския съюз? Защо КПСС изгони Иван Бунин,Солженицин и Бродски? А Борис Пастернак? А у нас? По чия заповед бе убит Георги Марков? И защо? Та нали всичко беше в името на въпросната идеология? Това,че комунизъм реално не е имало с нищо не намалява вината на тези,които се опитваха да го наложат  като доктрина.

Не казвайте,че БСП е различна партия от  БКП.Тази година "социалистите" проведоха своят 48 конгрес т.е. те са пълни приемници на БКП.

Добре е да се мисли.Знам,че е трудно,но трябва да се прави понякога.

Редактирано от larryone (преглед на промените)

96-97 БСП (БКП) си фалираха банките, не за друго, ами да им се намалят дълговете към банките (справка: кредитните милионери - всички свързани с БСП и ДС)

Всичко е "Плана Ран-Ът", на който се продаде тогавашната номенклатурна върхушка на БСП. Виж какво, това, че членуваш в БСП/БКП НЕ значи, че наиситна си с ляво мислене! Ако си забелязал, няколко поста по-нагоре стигнахме до извода, че БСП не е истинска лява партия....поне до момента. Така, че недей да прехвърляш бедите, които се стовариха върху България, на "лявото и социалното" като идеология! Виновни са хората, ламтящи за пари- старата номенклатура на БСП/БКП и номенкрлатурата на Иван Костов (виден партииен деец). Те предадоха и разпродадоха държавата в ръцете на Ротшилд и компания!

МАсовите самоубийства са следствие от психозата на медиите - 

Тц....следствие на тоталната мирезия, която е резултат от много кадърната политика за полагане на асфалт и рязане на лентички на едно лице представител на подземният свят!

ЛЯВО УПРАВЛЕНИЕ : всички получават еднакво, мързеливите лежат на труда на другите

Викаш- "мързеливите" изработвайки печалбата на "другите", и получавайки за това трохи е ОК, но в момента когато поискат трохите да не са вече трохи, а цял хляб- НЕ Е ОК??? нещо да кажеш по въпроса?

Пишете,че комунизъм по света не е имало.

За да водим понататъшен разговор е хубаво да изясните следните неща:

[*]икономическа дефиниция за комунизъм

[*]реален пример за комунизъм (въз основа на горната дефиниция)

Комунистическа методология на диалога

1. Омаломощи опонента с думи; 2. Обвини го, че прави това, което правиш ти; 3. Отхвърли несъществуващи обвинения; 4. Припиши му, че е признал твоя теза; 5. Повтаряй всичко с цел заглушаване; 6. Не му позволявай аргументиране; 7. Направи да се чувства виновен; 8. Не позволявай да се защити.

Тц....следствие на тоталната мирезия, която е резултат от много кадърната политика за полагане на асфалт и рязане на лентички на едно лице представител на подземният свят!

Сега, ще става още по мизерно,живътновъдите, земеделците се осъзнаха, но мандалото лопна.Ако не получат субсиди още колко хора ще отанат без работа, какво лошо има да се строят детски градини, където децата вместо да стоят с бабите си се занимават с по полезни неща.Защо ни е заложено в манталитета винаги да отричаме хубавото,доброто.Казвам , манталитета, А.Константинов го е написал преди век ,а кажете ,че не вярно,ще си позволя да цитирам по памет ,,Бай Ганьо отишли да разгледат някъкъв паметник на културата всички се възхищават, а той казва дай да сложим една шашка динамит и нищо няма да остане,,.При кое друго правителство са увоени толкова субсидииот ЕС, са построха дет.градини спортни зали, казвате хората живеят в мизерия,а  в същото време спестяванията в банки нарастват с 1 милиард.Мисля ,че който и да влезе в парламента трябва да бъде с друго съзнание да гради закони, а не да се занимава с кокошкарски работи.Даже предлагам там да останат 100 души ,да препишат законите на някоя зап.европейска държава, ще излезе по ефтино и,по бързо за благото на народа.

Боже! Така няма да стигните до никъде. Трябва да разчупите рамката в която умишлено са ви натикали и насадили масмедиите за мосова дезинформация.

Не съществува ляво или дясно, съществува само БКП която се клонира и се показва пред вас с многото си фалшиви и различни лица като: БСП,СДС,ДПС,НДСВ,ГЕРБ,АТАКА,ВМРО,РЗС.....  

Само по-този начин можете да стигнете до истината която ще ви извади очите и да наредите пъзела който така сложно изглежда във вашите представи.

Някой хора тук пишат,че ГЕРБ била дясна партия, всъщност тя нито е дясна нито е лява,просто е спасителна сламка или патерица на БКП. Нейният лидер, Бойко заедно с Богомил Бонев са най младите членове на БКП още на 18 годишна възраст. Преподавател в Симионово в школата на ДС при това маьор от ДС както вече знаете и агент Буда. Какво ляво има в БСП която наложи на това насаление, а не  народ плоския данък? Ако съществуваха някакви различни партии които да мислеха за това население,няма да има никакво значение коя е на власт, лява, дясна,центриска.... населението щеше да живе с всяка изминала година все по добре и по-добре. Но както виждате реалността е съвсем друга. Без никакво  значение е кое фалшиво лице на БКП / СДС,ГЕРБ,АТАКА,ВМРО/  ще вземе властта политиката остава една и съща. Геноцид спрямо това население. Население, защото сме много далеч от НАРОД.....

Първо, трябва да се научите да ползвате сетивата с които Бог вие дарил, да ги ползвате, а не да се хлъзгате по тези юдейски номера.

Замислете се дълбоко в себе си, дали въобще вие избирате? Кое фалшиво лице на БКП вие самите създадохте от долу на горе? СДС,БСП,АТАКА,ВМРО,ГЕРБ,ДПС кое? Вие не избирате нищо, от вас не зависи нищо? Вие само легитимирате изборът, който друг е направил и ви предлага да го легетимирате. Този някой който стой в сянка и дърпа конците на актьорите нарочени за  политици. Затова те си менят мненията от сутрен до вечер,защото нищо не зависи от тях, те са само изпълнители на силата която ги е създала,отгледала и финансирала и ви ги насаждат по масмедиите. Те ви посочват 5 или 6 дървета, насочват вниманието ви само и единствено върху тях, /защото повечето са далеч от мисленето/, да виждате само тези 5-6 дървета, за да не можете да виждате гората. Трябва да разчупете тази масонска рамка и да мислите със собствените си сетива. Ако не осъзнаете това, няма как да си обясните и разберете, бъдещето. БКП ще продължава да се клонира с подобни проекти като Кунева,Костов,Сидеров които ще умират с времето като НДСВ,СДС но никога няма да умре БСП, по простата причина,че партията е само една и всички други нейни фалшиви лица са създадени за да поемат негативите върху себе си за да може тази единствена масонска организация БКП да съществува.....

Колкото до фалшивите бюлетини, егати театъра който ви спретнаха. Пред държавна печатница, на БНБ да дадат на частна фирма да печати, бюлетините? Тази частна фирма пък да си закупи 200 тона хартия предварително, е гати, на това му казват ясновидство? Дай Боже всеки му! Дали?..... Не са важни бюлетините, те умишлено насочват вниманието ви в тази грешна посока. Много по-важно е софтуера който  отчита гласовете вкарвани в него. На времето подмениха по средата на изборите фирмата която отговаряше за преброяването, за да може един агент на ДС Виктор Стоянов да загуби и друг агент на ДС Гоце Първанов да спечели. Много лесно е да се напише софтуеър който да отчита всеки 5 или 10 глас вкаран в програмата да отива там където е нужно........

Колега! Хубаво говорите във второ лице, множествено число, но няма ли да прочетем и нещо, написано в първо лице, единствено, т.е. какво предлагате да направим след като ни разкритикувахте и ние приехме критиката Ви. :D

Струва ми се обаче, че говорите за БКП, но не познавате "партията-майка родна", иначе щяхте да сте наясно, че не само ББ и ББ са станали партийни членове на 18 години, а и всички, които са учили в Симеоново по онова време... на много места просто беше задължително да си партиен член иначе няма учене, няма работа и няма такова "искам-не искам"...

Впрочем начина, по който е написан поста Ви, е типичен за партийните и комсомолските секретари от време оно - много думи и в крайна сметка нищо градивно.

Е, кое точно трябва да променим, другарю?

Невероятно много ме развеселихте. Благодаря!

Редактирано от Нел (преглед на промените)

Популизъм и демагогия ли е искането за ревизия на прехода? И защо всички досегашни партии обещаваха и не я правиха? На тези въпроси трябва да си отговорят всички, които гласуваха за досегашните партии, които 20 години и отгоре ни се подиграват.

Аз лично съм си отговорил и на двата.

По първия : Не, не е. Това е единственият начин да се оправим. Нищо в природата не се губи, само сменя формата си. При добро желание може да се разплетат нещата. Поне по-голямата част от тях.

По втория : Ами то е ясно , всички са забъркани и са в един кюп. Затова не се прави, най-очевидното и справедливо нещо(това от първия въпрос :)).

Я се замислете, как така ГЕРБ за краткото си съществуване има такава организация, каквато не е имала и няма нито една друга партия.

Нещата са прости: Справедливост, престъпление/наказание. Това за мен е демокрацията. А не всеки от 9 кладенеца вода да носи колко сложно било(демек вие, тоест ние сме глуповати и не разбираме...), и само да се замазват нещата с "търсене на изход от ситуацията" т.н.....клишета, които се повтарят постоянно. Изходът е един, и той е начертан. Само трябва, някой да тръгне по него.

Резултатите от изборите са легитимни.Никой не е казал ,че изборите са легитимни.Конституационият съд ще каже.Някои хора четат каквото им изнася.Има разлика между двете формулировки.Върнете се на предните избори, отворете темата за 2006година и четете.Може да си прочетете и собствените коментари.Всичко е отново същото.

Боже! Така няма да стигните до никъде. Трябва да разчупите рамката в която умишлено са ви натикали и насадили масмедиите за мосова дезинформация.

Не съществува ляво или дясно, съществува само БКП която се клонира и се показва пред вас с многото си фалшиви и различни лица като: БСП,СДС,ДПС,НДСВ,ГЕРБ,АТАКА,ВМРО,РЗС.....  

Само по-този начин можете да стигнете до истината която ще ви извади очите и да наредите пъзела който така сложно изглежда във вашите представи.

Някой хора тук пишат,че ГЕРБ била дясна партия, всъщност тя нито е дясна нито е лява,просто е спасителна сламка или патерица на БКП. Нейният лидер, Бойко заедно с Богомил Бонев са най младите членове на БКП още на 18 годишна възраст. Преподавател в Симионово в школата на ДС при това маьор от ДС както вече знаете и агент Буда. Какво ляво има в БСП която наложи на това насаление, а не  народ плоския данък? Ако съществуваха някакви различни партии които да мислеха за това население,няма да има никакво значение коя е на власт, лява, дясна,центриска.... населението щеше да живе с всяка изминала година все по добре и по-добре. Но както виждате реалността е съвсем друга. Без никакво  значение е кое фалшиво лице на БКП / СДС,ГЕРБ,АТАКА,ВМРО/  ще вземе властта политиката остава една и съща. Геноцид спрямо това население. Население, защото сме много далеч от НАРОД.....

Първо, трябва да се научите да ползвате сетивата с които Бог вие дарил, да ги ползвате, а не да се хлъзгате по тези юдейски номера.

Замислете се дълбоко в себе си, дали въобще вие избирате? Кое фалшиво лице на БКП вие самите създадохте от долу на горе? СДС,БСП,АТАКА,ВМРО,ГЕРБ,ДПС кое? Вие не избирате нищо, от вас не зависи нищо? Вие само легитимирате изборът, който друг е направил и ви предлага да го легетимирате. Този някой който стой в сянка и дърпа конците на актьорите нарочени за  политици. Затова те си менят мненията от сутрен до вечер,защото нищо не зависи от тях, те са само изпълнители на силата която ги е създала,отгледала и финансирала и ви ги насаждат по масмедиите. Те ви посочват 5 или 6 дървета, насочват вниманието ви само и единствено върху тях, /защото повечето са далеч от мисленето/, да виждате само тези 5-6 дървета, за да не можете да виждате гората. Трябва да разчупете тази масонска рамка и да мислите със собствените си сетива. Ако не осъзнаете това, няма как да си обясните и разберете, бъдещето. БКП ще продължава да се клонира с подобни проекти като Кунева,Костов,Сидеров които ще умират с времето като НДСВ,СДС но никога няма да умре БСП, по простата причина,че партията е само една и всички други нейни фалшиви лица са създадени за да поемат негативите върху себе си за да може тази единствена масонска организация БКП да съществува.....

Колкото до фалшивите бюлетини, егати театъра който ви спретнаха. Пред държавна печатница, на БНБ да дадат на частна фирма да печати, бюлетините? Тази частна фирма пък да си закупи 200 тона хартия предварително, е гати, на това му казват ясновидство? Дай Боже всеки му! Дали?..... Не са важни бюлетините, те умишлено насочват вниманието ви в тази грешна посока. Много по-важно е софтуера който  отчита гласовете вкарвани в него. На времето подмениха по средата на изборите фирмата която отговаряше за преброяването, за да може един агент на ДС Виктор Стоянов да загуби и друг агент на ДС Гоце Първанов да спечели. Много лесно е да се напише софтуеър който да отчита всеки 5 или 10 глас вкаран в програмата да отива там където е нужно........

БНБ не може да печата бюлетини.Нека Цацаров прочете интервюто на Петър Кънев.20 години нямаше проблем да се печатат в частна фирма , а сега има.Е много умници има в нашата държава.Знаете ли колко струва такава машина .Първо прочетете  преди да коментирате.Бюлетините не са ценни книжа те са една хартийка ,те не решават .Решават хората, а те отидоха за гъби или в Гърция.И Това за софтуера също е глупост , тука има хора където разбират и ще ти кажат.Трябва гласуването да стане задължително.Сега малцинствата и хората от чужбина имат повече гласове от българите.

Публикувано изображение

НЕ ВИ ПРОЩАВАМ

Не ви прощавам за нищо господа,
за хубавата просешка тояга,
за дрипавата скъсана торба,
която елитът сръчно ни надяна!

Не ви прощавам за нощите без сън,
нали очите гладни не заспиват.
Не ви прощавам хаоса навън,
където ни насилват и убиват!

Не ви прощавам за лудите сред нас,
които са щастливи без причина,
усмихват се, говорят си на глас.
Не ви прощавам затова, че са мнозина!

Не ви прощавам за тия дето с вик
политат от високите етажи,
от бедността спасили се за миг,
размазвайки се долу на паважа!

Не ви прощавам за скъпите коли
и за откраднатите милиони,
за пищните ви мраморни дворци,
дори за наглостта да сте спокойни!

От името на нашия народ,
одрипавял и гладен, не ви прощавам!
А дали ще ви прости Бог?
Съмнявам се, дълбоко се съмнявам!

Никола Статков

Публикувано изображение

SS-23,ваденето на думи от контекста на изказването не е коректно.Моля,ако ще ми цитирате го правете в пълен обем.

Преминаването към поезия е добър и бих казал интелигентен ход.За да  бъде такъв обаче,му пречи снимката която сте сложили отдолу.На нея липсват много важни лица: Румен Овчаров и Ахмед Доган - къде са? Различните управители и собственици на фалиралите през 97-ма банки? Те къде са? Или те нямат вина.Тези двамата са престъпници,а другите са жертва на световен заговор и тежки обстоятелства и което разбира се ги оневинява?!

Да припомня: Първо - на 10 ноември 1989 година,комунистите начело с Петър Младенов, Андрей Луканов и с активното съдействие на генералът от КГБ  и  съветски посланик у нас Виктор Шарапов, свалиха Тодор Живков - тоест направиха си вътрешнопартиен преврат.Това е по същество.

Второ - от 1989г. до сега,са излъчени  десет редовно избрани правителства (без служебните).В тях самостоятелно или в коалиция,БСП управлява в цели шест - т.е. това е партията участвала най-много във властта.

Трето - при добро желание и повече интерес,може да погледнете - Дв (Държавен вестник) 224 от 12.10.1944г,а именно Закон за подпомагане на жертвите в борбата против фашизма и капитализма,както и двете му допълнения - от 01.07.1945г. и 12.08.1945г. и още едно от 12.08.1945г.Интерес представлява и законът за пенсиите от 1957г. особено в частта касаеща народните пенсии.

Излиза,че по времето,когато уж бяхме равни, нещата не стоят точно така.И като капак: закон от 14 януари 1948г. за "лишаване от правото на пенсия на лица,проявили фашистка дейност".Благодарение на него са спрени пенсиите на лицата осъдени от "Народният съд",както и наследствените пенсии на близките им .

Накрая е най-важното: Закон за пенсиите от 01.01.1958г. приет от Другарят Тодор Живков,който "вкарва" фондовете в бюджета.Дотук с "достойните старини".

Това са съвсем малка част от законите и разпоредбите приети от БКП.Броевете на Държавен вестник ги има онлайн.Ако човек прояви търпение и търси,ще намери отговорите на много въпроси,като този - коя партия е разсипала пенсионната система в най-голяма степен.

P.S. Интерес представляват  писанията на блогърът jeremy 231.Там нещата са систематизирани,подредени и е отделено голямо внимание на проучването на различни архиви.

SS-23,ваденето на думи от контекста на изказването не е коректно.

.....................................................................

....................

Уфффф....хубаво. Да приемем за вярно всичко което казваш!

Хайде сега да се върнем двата простички въпроса, които ти бях задал. Да ги припомня:

За да  бъде такъв обаче,му пречи снимката която сте сложили отдолу.

п.п. Снимката отдолу си е съвсем на място....колкото и да ти е неприятно!

Публикувано изображение

Дали ми харесва. Дали има смисъл? Действията си имат своите последствия!

Уфффф....хубаво. Да приемем за вярно всичко което казваш!

Хайде сега да се върнем двата простички въпроса, които ти бях задал. Да ги припомня:

Как да ти дефинирам икономическата основа на една утопия? Това е невъзможно.В България от 1944г. до 1990г. когато Българската Комунистическа Партия  официално се прекръсти на Българска Социалистическа Партия управляваше КОМУНИСТИЧЕСКА партия.Нима смяташ,че тя е строила капитализъм с обществена собственост върху средствата за производство? Техните ментори наречени КПСС ( Коммунисти́ческая па́ртия Сове́тского Сою́за)

не провеждаха ли политика,претендираща да е най-каткият път към комунизъм? Това,че бяха се захванали насилствено да налагат една утопия и разрушиха живота на много хора съзнаващи липсата на смисъл в "граденето на комунизъм",само показва лекотата на умственият багаж на членовете на въпросната партия и у нас и в СССР.

Относно снимката: Нямам никакво отношение нито към Борисов,нито към Цветанов,нито към ГЕРБ като цяло.Искам да поясня,че по изключение съм съгласен с казаното от Станишев,че Борисов е кадрова грешка на БСП.Просто отбелязах,че на нея липсват други видни крадци,които спокойно могат да претендират за званието Световен Шампион.

Колега! Хубаво говорите във второ лице, множествено число, но няма ли да прочетем и нещо, написано в първо лице, единствено, т.е. какво предлагате да направим след като ни разкритикувахте и ние приехме критиката Ви. :D

Струва ми се обаче, че говорите за БКП, но не познавате "партията-майка родна", иначе щяхте да сте наясно, че не само ББ и ББ са станали партийни членове на 18 години, а и всички, които са учили в Симеоново по онова време... на много места просто беше задължително да си партиен член иначе няма учене, няма работа и няма такова "искам-не искам"...

Впрочем начина, по който е написан поста Ви, е типичен за партийните и комсомолските секретари от време оно - много думи и в крайна сметка нищо градивно.

Е, кое точно трябва да променим, другарю?

Невероятно много ме развеселихте. Благодаря!

А вие много ме натъжихте. Защо ли аз и много други като мен, не сме станали партиини членове като вас по-онова време? Бързам да ви отговоря,защото има нещо което е не познато за вас, нещо като чест, морал. Незнайно защо не знаете пътя по който може да се излезе от тази фалшива рамка. Което от своя страна говори,че може би и вие като Б.Б. сте чели само Винету. Има толкова неща написани по темата, въпрос на съзнание и най вече ум е да го откриете. Но за огромно съжаление повечото като вас са отвикнали да ползват този дар от Бога. Тези кито го ползват, отдавна са наясно какво е нужно, повечето от тях  заплатиха с живота си, но написаното и направеното от тях остава. Тук даже прочетох,че държавната печатница не можела да печата бюлетини, по-точно хартии? Колко умно нали? Без дори индивида да се замисли върху това.  Нямам думи за неговото остроумие! Общо взето не желая да си губя времето с подобни хора като вас, но ако все пак е останало нещо от това с което Бог вие дарил, може да изгледате това интервю, от 9-те части на един от тези хора които дръзнаха да кажат истината. И ви препоръчвам, да осмислите хубаво неговите думи /разбира се ако можете/ и, най вече,че този свят не съществува от както вие или аз сме се родили, той съществува много преди нас. Затова трябва да дирите,причините, проблемите,много преди нас и в миналото. Защото който е владял миналото, владее и настоящето, в последствие и бъдещето. Достигам ли до съзнанието ви? 

п.п. Не съм ви колега, ще можете ли да осъзнаете поне това?

Редактирано от Myhito (преглед на промените)

За тези неща се говори от много време,но хората не им обръщат внимание.

Изгледах ги всички 9 части на един дъх.  

Защо мислиш ,че не сме ги гледали?  Гледали сме и сме чели и по шокиращи неща.Защо мислиш ,че си по умен от нас.Като не искаш да контактучаш с нас неуките , поне уважавай техните мнения.А наистина държавната печатница не може да печата бюлетини ,това го разбраха и децата.Там печатат пари и цснни книжа.А за темата във видеото ,запомни всчко начало има и край.И на това ще му доиде края , хора с друго мислене ще се родят и ще се промени цялата система кардинално.

А вие много ме натъжихте. Защо ли аз и много други като мен, не сме станали партиини членове като вас по-онова време? Бързам да ви отговоря,защото има нещо което е не познато за вас, нещо като чест, морал. Незнайно защо не знаете пътя по който може да се излезе от тази фалшива рамка. Което от своя страна говори,че може би и вие като Б.Б. сте чели само Винету. Има толкова неща написани по темата, въпрос на съзнание и най вече ум е да го откриете. Но за огромно съжаление повечото като вас са отвикнали да ползват този дар от Бога. Тези кито го ползват, отдавна са наясно какво е нужно, повечето от тях  заплатиха с живота си, но написаното и направеното от тях остава. Тук даже прочетох,че държавната печатница не можела да печата бюлетини, по-точно хартии? Колко умно нали? Без дори индивида да се замисли върху това.  Нямам думи за неговото остроумие! Общо взето не желая да си губя времето с подобни хора като вас, но ако все пак е останало нещо от това с което Бог вие дарил, може да изгледате това интервю, от 9-те части на един от тези хора които дръзнаха да кажат истината. И ви препоръчвам, да осмислите хубаво неговите думи /разбира се ако можете/ и, най вече,че този свят не съществува от както вие или аз сме се родили, той съществува много преди нас. Затова трябва да дирите,причините, проблемите,много преди нас и в миналото. Защото който е владял миналото, владее и настоящето, в последствие и бъдещето. Достигам ли до съзнанието ви? 

Защо мислиш ,че не сме ги гледали?  Гледали сме и сме чели и по шокиращи неща.Защо мислиш ,че си по умен от нас.Като не искаш да контактучаш с нас неуките , поне уважавай техните мнения.А наистина държавната печатница не може да печата бюлетини ,това го разбраха и децата.Там печатат пари и цснни книжа.А за темата във видеото ,запомни всчко начало има и край.И на това ще му доиде края , хора с друго мислене ще се родят и ще се промени цялата система кардинално.

Кога ще слагат чипове? Белким дадат някой лев и работа :) Това е тема за нашите избори, но АЗ преди няколко страници казах, че ние зависим от Америка и Китай + арабските държави. Дори не намесвам Русия, защото с Русия почти се справиха, направиха я безобидна и си имат една пионка там - Путин. ой дори една война не може да оправдае като хората, а стане ли напечено в арабския свят, се измъква с някоя друга декларация, колкото да не е без хич. Може да си лаем колкото искаме, но истината е една. Ние не зависим от себе си. Ето, дори с турските тирове не може да се справим. Всеки ден те минават покрай радарите с 50 км/ч над разрешената скорост и никой дори цент не им взема на границата. Обаче ти минеш ли с +20 км/ч ти ебават мамата. Не платиш ли до седмица, още по-зле. Направиха така, че да нямаме време за размисъл. Да не може да се защитим, щото защитим ли се, промоцията с евтиния фиш отпада. Сега ни натресоха тия избори, щото видиш ли по конституция трябвало да бъдат след еди колко си дена. Само дето тая конституция е забравила да уреди най-важния въпрос - въпроса за касирането на изборите. Така всеки поне малко грамотен лъжец и далавераджия, може да манипулира резултатите както си иска без никакви последствия. Натресоха ни разделението на властите. Ама кой да контролира тараторите? Уж сме "демокрация", но реално народа нищо не може да каже нито на съда, нито на прокуратурата. И уж най-големите бабаити - правителството и парламента са най-големите бабаити, ама нали са си бабаити, сами се свалят. Народа пак безгласна буква. И ако някой си мисли, че протестите свалиха правителството, жестоко се лъже. Видя се на изборите, че на никой не му пука за протестиращите и техните искания. А уж ние сме протестиращите. Предлагат ни сега по всички телевизии в най-гледаното време, как се купуват гласове. Добре, как се купуват? Ония от Нова излизат с обяснението, че им трябвали гласове да минат 1 % бариера, за да получат субсидии. Е, 1 % се оказа, че са около 500000 лева. Те трябва да купят 40 000 гласа. От нова предлагат 150 лева за глас. А сметнете сега колко прави това? Ами повече от самата субсидия :) Честно, ако играят Тото 2 има по-голяма част да нацелят джакпота. Вземат ни за балъци по националните медии. Ама ние сме си такива, щом и оня продавач на гласове не може да си направи сметката. Щото ако някой трябва да купи на тая цена гласове, ще даде 3 пъти повече пари, отколкото ще спечели от държавата за 4 години субсидии. Значи какво излиза? Ако иска да е на печалба, не трябва да купува повече от десетина хиляди гласа. За останалите 30-40 000 ще трябва да се надява на незнам си какво, за да ги получи. А и покупката на гласове за всички е ясно, че е пунта мара. Никой не може да ме задължи да не взема парите и да гласувам в тъмната стаичка за точната партия. Нещата много се преекспонират и се чудя, докъде ще стигне глупостта на българина и вярата му в Дядо Коледа. Но като се замисли човек, за какво да мисли оня циганин, дето му дават пари за гласове, след като му дават тия пари?Трябва ли изобщо да бъде коректен? Аз не виждам причина да не вземе парите на 3-4 партии и след това по живо по здраво. Сега...напоследък разни телефонни измами. То хубаво, ама хората се изучиха вече и измамниците трябва да измислят все нови и нови начини за привличане на балъци. А с изборите не е така. Вземаш паричките на партиите и беж да те няма. И какво излиза сега? Няколко стотин милиона субсидии в ръцете на циганите и не само в техните. А нямаше ли да е по-добре тия пари пак да се дадат на циганите, но под формата на образование и работни места? 

А нямаше ли да е по-добре тия пари пак да се дадат на циганите, но под формата на образование и работни места? 

не, няма как да им се дадат , защото по-силните от тях ще оберат всичко за себе си, богатите цигани ще станат още по-богати, а бедните -ще си останат пак на същото ниво.

p.s. да бне би да си гледал bTV и Волен на гости при Росен Петров ?  :whist: 

не, няма как да им се дадат , защото по-силните от тях ще оберат всичко за себе си, богатите цигани ще станат още по-богати, а бедните -ще си останат пак на същото ниво.

p.s. да бне би да си гледал bTV и Волен на гости при Росен Петров ?  :whist:

Аз казах да се дадат парите във формата на образование и създаване на работни места. Примерно, градовете в България са ужасно мръсни, хората ужасно некултурни, законите ужасни. Така улиците ни са зартинати с боклуци и трябва по една метла всеки ден. Защо тия пари не се дадат за наемане на работници, които да метат, както бе едно време? Тогава циганите точно това правеха - метяха и миеха всеки ден улиците. А образования човек не е същия като необразования. Много от проблемите ни ще изчезнат, ама на коя ли партия и пука за това, след като си получава субсидиите...

ПП: ДоВолен го гледах отчасти, но след това по няколко телевизии наведнъж даваха едно и също - покупка на гласове със скрита камера. 

Редактирано от KB2640148 (преглед на промените)

Много обичам когато някой ми заговори за морал и чест, тиражирайки махленски клюки и квалификации за хора, които изобщо не познава...

Не знам откъде знаете колко книги е прочел Борисов. Аз не знам, а и не ме интересува. :) А колко съм прочела аз, това пък вас не би трябвало да интересува. :) Все пак достатъчно съм чела, за да знам как се пише:

не познато

Въпросните кипчета съм гледала, но все пак благодаря.

По отношение на загиналите(за идея) хора, можем да говорим надълго и нашироко. Все пак и Хитлер е жертва на идеята си...

Общо взето... и аз съжалявам, че ви губим ценното време, затова няма да се разсърдя ако не ми отговорите откъде знаете клюката за ББ.

Ако все пак ви интересува: Не съм била партиен член на никоя партия през целия си досегашен живот. Радикал демократ съм по убеждения и затова си позволявам да коментирам сега, след тези избори, в които грубо беше погазена Конституцията на РБългария.

А иначе...достигате до съзнанието ми, разбира се. Забавно е(и смешно) да гледам как някой размахва пръстче и учи на "морал" и "чест". Благодаря!

п.п. "Колега" е обръщение към друг потребител във форум :)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.