Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Избори 2013: изгледи за старите и новите играчи

Featured Replies

Партиите, които нарушиха предизборния закон предварително много добре са знаели, че това тяхно нарушение не е основание по закон да се касират изборите. 

Не мислиш ли, че е крайно време да се замислим дали изобщо има нужда от такъв ден? В много страни няма такъв

Иначе щяха да измислят нещо друго, за да не оставят ГЕРБ да управлява още 4 години.

Не мислиш ли, че мизерното състояние до което Герб докара хората, и това, че хората ги изгониха с камъне от властта зимата, НЕ им дава моралното право да претендират за втори мандат

За мен по-важен е въпросът КОЙ е поръчал въпросните бюлетини..

ГЕРБ! за да си осигурят пълно мнозинство от минимум 121 депутата, за да могат да не зависят от коалиции. Буда не обича да зависи от някого.

Редактирано от SS-23 (преглед на промените)

• Отговори 983
  • Прегледи 44,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

ако се касират изборите сега, само герб ще има пари за новата предизборна кампания, въпросът е не дали може или не може  герб да поиска касиране на изборите а дали има възможност да го прекара през к. съд

Борисов много добре е знаел, че касиране на изборите е невъзможно, но го поиска, за да спечели време в което да уреди някои важни за него неща.

Губенето на ценно време е престъпление спрямо България и един истински държавник (какъвто винаги е имал и има претенции да е Борисов) никога не би постъпил по този начин.

Какво време е загубено, Мойра? Та няма и седмица от изборите, вчера излезнаха окончателните резултати от ЦИК.

Защо четем едни и същи неща, а си вадим различни изводи?

Не чух Борисов да има намерение да бави каквото и да било, а да влезе в парламента и да чака решението на КС по повод искането за касиране на изборите(което впрочем още не е подадено).

Обясни ми(предположи, че съм невероятно глупава) и ми обясни на какво основание вадиш извода, че някой си печели някакво си време, като е петъка след изборите?

Имам и още един въпрос: Кои са тези неща, които Борисов иска да оправи? :)

А в момента имаме три политически сили, които не са водещи, но вече си се разпореждат и си съставят правителство, без изобщо да им е връчен мандат. Толкова ароганстност и безпардонност... хайде разберете най-накрая, че ГЕРБ спечели тези избори. И другите кучки могат да се намърдат в каручката(за кой ли път) едва след като ГЕРБ се откаже от правото си.

Към колегата SS: Колега, моля да ми обясниш протестите срещу ГЕРБ ли започнаха?

Че помня(повече от два месеца) и знам как започна, продължи и свърши всичко. Не искахме ли най-накрая някаква рязка промяна, което да включва подмяната на кучките от парламента, но това не само не че не стана, а и бяхме свидетели на възможно най-мръсната предизборна кампания, в която подслушвачите подслушваха себе си, накрая понеже знаеха, че ги наблюдават под лупа, взеха да си напечатаха близо половин милион :) бюлетини с цел ей така просто да си фалшифицират изборите... И още един въпрос, колега: Случайно да си чул нещо за икономическа криза в последните 5-6 години? Или пак сме слушали едно и също, но сме разбрали съвсем различни неща? :)

Честно казано, ама ми е много трудно да разбера цялата тази "логика"... и понеже явно не ми се отдава да мисля "правилно" като колегите... симпатиите ми към ГЕРБ нарастват ли, нарастват...

Редактирано от Нел (преглед на промените)

Какво време е загубено, Мойра? Та няма и седмица от изборите, вчера излезнаха окончателните резултати от ЦИК.

Защо четем едни и същи неща, а си вадим различни изводи?

Не чух Борисов да има намерение да бави каквото и да било, а да влезе в парламента и да чака решението на КС по повод искането за касиране на изборите(което впрочем още не е подадено).

Обясни ми(предположи, че съм невероятно глупава) и ми обясни на какво основание вадиш извода, че някой си печели някакво си време, като е петъка след изборите?

Имам и още един въпрос: Кои са тези неща, които Борисов иска да оправи? :)

А в момента имаме три политически сили, които не са водещи, но вече си се разпореждат и си съставят правителство, без изобщо да им е връчен мандат. Толкова ароганстност и безпардонност... хайде разберете най-накрая, че ГЕРБ спечели тези избори. И другите кучки могат да се намърдат в каручката(за кой ли път) едва след като ГЕРБ се откаже от правото си.

Какъв е проблема?

Това, че някой мисли различно от теб?

Ами нормално е. :)

Не мога да подкрепя правителство, което няма да вдигне доходите на българите рязко. Аз имам условия да се върши нещо наистина, да не се шикалкави и да се протака във времето. Това каза лидерът на ПП „Атака" Волен Сидеров пред бТВ.

24chasa.bg

Доходите могат да се вдигнат рязко само ако държавата разполага със средства, а такива липсват, което означава, че трябва да се печатат пари, което пък означава хиперинфлация.

Какъв е проблема?

Това, че някой мисли различно от теб?

Ами нормално е. :)

Къде видя, че имам проблем с чуждото мислене? Подчертах дебело, че имам проблем със своето мислене :) Затова задавам въпроси. Наистина ще се радвам да ми обясниш какво има за оправяне ББ, защото съм най-обикновен работещ, който е далеч и от държавната администрация, и от парламента, и от министерствата, и от премиера.

п.п. Освен, че съм глупава, съм и възмутена от факта, че Орешарски(нека българските учители си го спомнят) вече се изживява като премиер, а Янаки Стоилов като председател на НС... не че е нещо ново от страна на БСП, но този път наистина надминаха и себе си...

Можете ли да си представите, че България би могла да бъде управлявана от възпитан, умен, честен, почтен, добър, образован, изискан и уравновесен политик? Политик, който е пълна противоположност на Бойко Борисов? Политик, с който всяка напреднала страна би могла да се гордее? Най-вероятно - не.

А можете ли да си представите България като страна, в която профсъюзите всяка година искат 12 процента увеличение на заплатите и заплашват с бунтове и стачки, ако увеличението е не 12 , а само 9 процента?

И още: можете ли да си представите България като страна, в която за четири години пенсиите са се увеличили четири пъти? Или България с най-висок икономически ръст в цяла Европа? Или с най-голям прираст на раждаемостта?

Най-вероятно не можете да си го представите. С никакъв напън на въображението. Само че това не е въпрос на въображение, а на памет. Защото всичко това вече се е случвало.

"Будалата"

......

(цялата статия тук-в DW )

Абе това видяхте ли го ?

„Нека БСП и ДПС направят кабинет, ще им дам депутати, за да се решат въпросите”, щедро посочи Борисов. 

Като видя че всички са против него и клекна, наведе смирено глава и се предаде.

Участта на победеният:

Публикувано изображение

така е ...

Къде видя, че имам проблем с чуждото мислене? Подчертах дебело, че имам проблем със своето мислене :) Затова задавам въпроси. Наистина ще се радвам да ми обясниш какво има за оправяне ББ, защото съм най-обикновен работещ, който е далеч и от държавната администрация, и от парламента, и от министерствата, и от премиера.

п.п. Освен, че съм глупава, съм и възмутена от факта, че Орешарски(нека българските учители си го спомнят) вече се изживява като премиер, а Янаки Стоилов като председател на НС... не че е нещо ново от страна на БСП, но този път наистина надминаха и себе си...

Не ми приписвай неща, които не съм казвала.

Въпросите си задай на някого, който е наясно на 100% как стоят нещата, защото аз не съм.

Да изкажеш мнение въобще не означава че мислиш своето мнение за меродавно и/или го налагаш.

п.п. Това, че споделяш че се чувстваш глупава, няма нито да те издигне в очите на другите, нито обратното, защото си е твое лично усещане.

Всеки един от нас има различно мнение за теб, както и за мен, както и за всички останали.

Докторе, направо ме ритна в сърцето с тази статия.

Да. Така беше!

Но не успяхме да прескочим 4 % -ната бариера този път. Горчива истина. Горчива истина е и, че много от онези, заради които тичахме по площадите, ни предадоха в годините. Не визирам ярко синьото-ядро, а хора от листите на СДС, които безцеремонно се местеха от партия в партия, а ние(техните избиратели) мърморехме под мустак и независимо от всичко, пак и пак гласувахме за нашето си синьо, за идеята на истинската демокрация.

Надявам се тази наша идея да възкръсне и отново да имаме очи и лице, че макар и малко, но сме направили нещо за бъдещето на децата ни... макар и да ми се схваща гърлото от резултата на ДСБ, все още вярвам, че гласувам правилно, макар и нахалост.

Борисов много добре е знаел, че касиране на изборите е невъзможно, но го поиска, за да спечели време в което да уреди някои важни за него неща.

Губенето на ценно време е престъпление спрямо България и един истински държавник (какъвто винаги е имал и има претенции да е Борисов) никога не би постъпил по този начин.

Мойра,

Мисля, че това е твой коментар под статията в 24-часа. Все пак като изразяваш мнение, би трябвало и да можеш да го защитиш, а не да хвъргаш празни приказки в пространството за намеренията на някого си... да ти призная, аз знам само своите намерения и те са да отида да обядвам... точно в този момент :)

14 правителства ще се сменят (кабинетът Борисов бе 12-ти по ред), докато дойде на власт „прероденият Давид“ – това ще бъде велик българин, който ще поведе страната към възход. Пророческите слова на ясновидката Слава Севрюкова вещаят разцвет на България  при управлението на жена-политик, която след 2017 г. ще „измие срама“ от постъпките на предишните, които „не са постъпвали мъжки“.

http://www.snews.bg/bg/statiya/nablizhava-krayat-na-loshoto-za-balgariya-video:31791

Не си падам по ясновидци, но не се знае знае ли се. Все пак постнатото е за друга рубрика и моля вашето извинение.

Към колегата SS: Колега, моля да ми обясниш протестите срещу ГЕРБ ли започнаха?

Протестите започнаха (и те ще продължат, ако нищо не се промени) срещу монополите и високата цена на тока. А една цена е "висока" ако не можеш да си позволиш да я платиш, а не можеш да си позволиш да я платиш ако доходите ти са ниски. Как мислиш, дали управляващата еднолично (почти 4 години) партия ГЕРБ, има някакво, макар и бегло отношение към доходите на хората? А дали партия ГЕРБ има някакво отношение към километрите асфалт, които положи, и които както се оказа- са по-малко от тези, които е направила т.н. "триглава ламя"

Не искахме ли най-накрая някаква рязка промяна, което да включва подмяната на кучките от парламента....

А ти не мислиш ли, че нови кучки, за които си мислим, се пудели и дакели, може да се окажат, че ротвайлери или направо хиени, и де що има останало кокалче.....?  :)

Пример за мъничка хиена е т.н. "Глас народен", за който са гласували най-вероятно тийнеджъри (няма кой друг разумен да гласува), която си копва сладко кокалче, осигуряващо му 4 години на Хаваите!

.... накрая понеже знаеха, че ги наблюдават под лупа, взеха да си напечатаха близо половин милион :) бюлетини с цел ей така просто да си фалшифицират изборите... 

Целта оправдава средствата и риска. Целта на ГЕРБ беше 121 депутата. Не случайно другарката Радева, 2 месеца преди изборите ни облъчваше и подготвяше за съотношението 30:16. От къде ли е знаела???

Случайно да си чул нещо за икономическа криза в последните 5-6 години? 

Икономическата криза НЕ е повод- всяка година да преместваме колана с една дупка по-навътре. Ако си експерт, какъвто твърди, че е БУДА, можеше да намериш адекватни решения и политика, която да стимулира увеличаването на доходите на хората. Аз казвам, че пари ИМА но те са концентрирани...и решението за общо повдигане на доходите, е тези пари да бъдат преразпределени! Просто е! Богатите, които са богати за сметка на тези, които им изкарват печалбите, ще станат по-малко богати! Има механзми....но в момента темата е друга!

симпатиите ми към ГЕРБ нарастват ли, нарастват...

Напразно...ГЕРБ в близката 1 година ще се маргинализира, а след още 2-3 години ще изчезне!

Мойра,

Мисля, че това е твой коментар под статията в 24-часа. Все пак като изразяваш мнение, би трябвало и да можеш да го защитиш, а не да хвъргаш празни приказки в пространството за намеренията на някого си... да ти призная, аз знам само своите намерения и те са да отида да обядвам... точно в този момент :)

Приятен обяд! :)

Никой уважаващ себе си конституционен съдия няма да си позволи да лъже, па макар и да е бивш.

Извинявай, че те връщам вчера...Обаче какво значи това? Тъй де, в България има ли хора в "елита", които да уважават себе си, като същевременно са уважавани и от народа. Защото себеуважението произтича от егото - уважението на другите, произтича от заслугите. В момента се сещам само за демонстрации на уважение от страна на разни  други "добре облечени бизнесмени", които били познавали въпросните големи глави лично...Но по въпроса се сещам, че народната поговорка е: "Гарван - гарвану, око не вади". Та има ли в КС, или където и да е в държавата личност, която е заслужила нещо различно от доживотен затвор без право на замяна?

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

Извинявай, че те връщам вчера...Обаче какво значи това? Тъй де, в България има ли хора в "елита", които да уважават себе си, като същевременно са уважавани и от народа. Защото себеуважението произтича от егото - уважението на другите, произтича от заслугите. В момента се сещам само за демонстрации на уважение от страна на разни бизнесмени, които били познавали въпросните големи глави лично...Но по въпроса се сещам, че народната поговорка е: "Гарван - гарвану, око не вади". Та има ли в КС, или където и да е в държавата личност, която е заслужила нещо различно от доживотен затвор без право на замяна?

Конкретизирай за какво от вчера става въпрос и какво имаш предвид под народа.

Относно това, дали има хора в елита, които уважават себе си и са уважавани от обикновените хора, веднага мога да кажа - да, има.

Константин Пенчев е един от тях.

Конкретизирай за какво от вчера става въпрос и какво имаш предвид под народа.

Относно това, дали има хора в елита, които уважават себе си и са уважавани от обикновените хора, веднага мога да кажа - да, има.

Константин Пенчев е един от тях.

Имам предвид тези 70% или повече от населението, което живее на територията на страната, чиято средно месечна сума е около и под прага на оцеляването(като определение в момента е ако не се лъжа 236лв. на калпак). Какво добро са видели те от това че останалите 20% нямат отношение, а 10% или по-малко се самоуважават или уважават помежду си?

Раздялата вече е очевадна!

• [*]И на двамата погледите са "в нищото"! [*]Боко е в лека депресия, за което говори тази светло синя риза, както и "натежалите" му клепачи. [*]Тъмночервената връзка на Плевнята показва, че е почнал да се еманципира!  :clown:

Публикувано изображение

Имам предвид тези 70% или повече от населението, което живее на територията на страната, чиято средно месечна сума е около и под прага на оцеляването(като определение в момента е ако не се лъжа 236лв. на калпак). Какво добро са видели те от това че останалите 20% нямат отношение, а 10% или по-малко се самоуважават или уважават помежду си?

В манталитета на българина е да търси начини да печели, без да влага много труд.

Далавери, кражби на дребно и едро, измами от всякакъв характер и т.н.

Какъвто народа, такива и управляващите.

Това е причината тези 70% да сме на този хал.

Редактирано от Мойра (преглед на промените)

Надежда Нейнски призна вина за провала на десницата

Според нея ГЕРБ оспорва изборите, защото не са доволни от резултата си и вероятно търсят втори дубъл. 

Това обаче ще вкара страната в много сериозно натоварване на бюджета и на самите хора и смятам, че държавата рискува да влезе в хаос, прогнозира Нейнски.

http://kafene.net/news.html?fb_990998_anch=29894789

Пример за мъничка хиена е т.н. "Глас народен", за който са гласували най-вероятно тийнеджъри (няма кой друг разумен да гласува), която си копва сладко кокалче, осигуряващо му 4 години на Хаваите!

Много не обичам "коне с капаци"  - колега всички виждаме, че си регистриран тук, само и само да хулиш плюеш всички различни от тези, които ти плащат, а тези които ти плащат от 100 кладенеца вода ни носиш - за да покажеш колко са видиш ли добри...

Тъжно е, че не осъзнаваш колко ставаш за срам, че точно като теб са масата от хора в тази държава и за 20-50-100 лв. или просто за единият му келепир ще продадете и 10 бъдещи поколения!

Има една народна мъдрост, на която се оповават 90% от събратятя ми: "Шамар да е - аванта да е."

Е повече няма какво да кажа освен 2 факта, естествено не отразени в нито една от големите медии!

1. Точно "Глас Народен" - не взеха нито една стотинка от парите за предизборна кампания, които пари са полагащи им се по право!

2. Точно ГН - казаха, че ще оповестяват всеки един лев за какво се харчи от въпросните "много пари" според теб, защото нали на ГН 500 хил.лв са повече от десетките милиони на партиите в парламента ;)

3. Видимо "дребна душица" си, за справка хвани почети малко класици, за да ме разбереш ;)

Хайде със здраве и нищо лично, не си виновен ти, обстановката е такава ти просто оцеляваш както можеш.

Много не обичам "коне с капаци"  - колега всички виждаме, че си регистриран тук, само и само да хулиш плюеш всички различни от тези, които ти плащат, а тези които ти плащат от 100 кладенеца вода ни носиш - за да покажеш колко са видиш ли добри...

Хах! Не допускаш ли, че има и мъничка вероятност, това което пиша, по някаква много голяма случайност- да го мисля? Не допускаш ли, че съм просто човек силно ляво мислене и мироглед?

Има една народна мъдрост, на която се оповават 90% от събратятя ми: "Шамар да е - аванта да е."

Благодаря за тази мъдрост....никога не я бях чувал!  :(

2. Точно ГН - казаха, че ще оповестяват всеки един лев за какво се харчи от въпросните "много пари" според теб

Ха дано....ама надали!

3. Видимо "дребна душица" си, за справка хвани почети малко класици, за да ме разбереш ;)  

Веднага след работа отивам на "Славейков"....но въпреки това се съмнявам, че ще стигна твоето ниво...нямам чак такъв капацитет... :(

Подкрепете главния прокурор Цацаров. Той е надеждата да преборим мафията, която е овладяла държавата.

http://www.peticiq.com/supportheadprosecutorbg

ГЕРБ изгуби изборите през всичките години на своето властване. За управление и дума не може да става.

Виждам, че си усвоил "иронията", започни да усвояваш и други похвати в изказа си, не заради мен или някой друг във форума, но утре ще направиш лошо впечатление на работа, на шефа и т.н. Деца ще трябва да гледаш. 7 пъти мери 1 път режи, също са казали хората. В България няма дясно, няма ляво! Има лични/фамилни интереси ;). Още ли това ни убягва? А това, че плюеш ГН - партия с която не си запознат, идеи с които не си запознат, хора които въобще не познаваш и т.н. Не ти прави чест, а напротив. И вместо да подхождаш по български да обричаш на провал нещо преди то да е започнало го подкрепи макар и пасивно - просто премълчавай негативизма си, защото той сега е просто едно махленско оплюване на партията и идеите им, без дори 1 факт.

Редактирано от icekiller (преглед на промените)

Виждам, че си усвоил "иронията", започни да усвояваш и други похвати в изказа си, не заради мен или някой друг във форума, но утре ще направиш лошо впечатление на работа, на шефа и т.н. Деца ще трябва да гледаш.

Момче, съдейки по годините ти в профила- може да си ми син....за съжаление доста закъснях и моя е само на 4 годинки. Така, че не си в житейска, морална и всякаква позиция да ме поучаваш! Доста хляб има да ядеш още....доста!

7 пъти мери 1 път режи, също са казали хората.

И тази мъдрост не я знам.... :(

В България няма дясно, няма ляво! Има лични/фамилни интереси ;).

Бинго! Какво попадение....явно е от книжките...които съм пропуснал.... :(  Сега проумяваш ли защо никога няма как да гласувам за случайни, стихийни, нововъзникнали, "семейни" или фирмени партии??

А това, че плюеш ГН - партия с която не си запознат, идеи с които не си запознат, хора които въобще не познаваш и т.н. 

И къде видя плюнки? Споменаването на факт, плюнка ли е? Случайно да знаеш, че един от вашите представители (някакъв рапър), има фотоволтаичен парк, т.е. смуче наготово народна пара? Запознат ли си? Дали ще се откаже от приходите от парка, в полза на народа? 

Пич, ти ако бе с леви идеи, нямаше и да поглеждаш към БСП. По-дясна партия от нея едва ли съществува в България. Това, че някой искаше навремето да привлече бабички срещу 10 лева и цигани с кебапчета не означава, че е лява партия. Ако трябва да си говорим за лява партия, то такава в момента се вживява единствено Атака от по-големите. Интересно е, че единствено Атака не са ни предлагали пари. Най-напред БСП правеха списъци по кварталите, след това СДС раздаваше на поразия, накрая и Герб. ДПС не и при нас, защото знае, че не сме като тях. Всъщност, как така Атака не дава пари? А около мен така като гледам, все хора, свързани с Атака по някакъв начин - членове, застъпници, ала бала. Ама никой и стотинка не предложи. Нещо не ми се връзват нещата. 

Момче, съдейки по годините ти в профила- може да си ми син....за съжаление доста закъснях и моя е само на 4 годинки. Така, че не си в житейска, морална и всякаква позиция да ме поучаваш! Доста хляб има да ядеш още....доста!

И тази мъдрост не я знам.... :(

Бинго! Какво попадение....явно е от книжките...които съм пропуснал.... :(  Сега проумяваш ли защо никога няма как да гласувам за случайни, стихийни, нововъзникнали, "семейни" или фирмени партии??

И къде видя плюнки? Споменаването на факт, плюнка ли е? Случайно да знаеш, че един от вашите представители (някакъв рапър), има фотоволтаичен парк, т.е. смуче наготово народна пара? Запознат ли си? Дали ще се откаже от приходите от парка, в полза на народа? 

Ами като ти гледам съжденията се радвам, че не съм. Възрастта по паспорт няма нищо общо с тази по мислене... Не бързам да пораствам да, все още си живея младостта. Но отдавна съм спрял да разсъждавам като теб, някъде към 19-20 год. възраст... И какви факти приложи за ГН, че нещо изпуснах аз ли да ти копирам или ти сам ще намериш как ги наплю, че щяли да са еди какви си... На същият принцип можем да си плюем докато не се удавим като народ в собственото си море от плюнки... Ако вече не сме се удавили де, но и да не сме то сигурно е, че ни стига до шията на всички! Дали ще продължаваме зависи от личният избор на всеки един от нас ;) - Аз моят съм го направил, като гледам и ти твоят.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.