Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Избори 2013: изгледи за старите и новите играчи

Featured Replies

Трета поредна пресконференция гледам и се кефя с пълна сила - ББ, Станишев и Местан ми напълниха душата, страшни политици имаме - артисти от висша класа, да се чуди човек защо изобщо в Холивуд си блъскат главите кому да връчат златните статуетки! Та всеки един говорящ е напълно способен да превърне България в рай, чак мед им капе от устата, ама не достигат гласовете, за проклетия. Тц, тц, тц... Не знам дали и Сидеров ще се появи в ефир след малко, щото единствената друга допирна точка, освен обещанията за светло бъдеще от страна на Борисов, Станишев и Местан, е свързана с изключването на Атака като възможен съюзник.

Ех, ако нашите използваха ресурса си "в полза роду", както казваше друг един забавен кинаджия-фехтовач, България вероятно щеше да е на хала на Швейцария и Норвегия, на които другите се кланят за да ги привлекат в ЕС, а ония си гледат живота и не им дреме за никого.

П.П. А ето го и Волен Сидеров с разтворен вестник в ръка! Цирк от висша класа!

• Отговори 983
  • Прегледи 43,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Трета поредна пресконференция гледам и се кефя с пълна сила - ББ, Станишев и Местан ми напълниха душата, страшни политици имаме - артисти от висша класа, да се чуди човек защо изобщо в Холивуд си блъскат главите кому да връчат златните статуетки! Та всеки един говорящ е напълно способен да превърне България в рай, чак мед им капе от устата, ама не достигат гласовете, за проклетия. Тц, тц, тц... Не знам дали и Сидеров ще се появи в ефир след малко, щото единствената друга допирна точка, освен обещанията за светло бъдеще от страна на Борисов, Станишев и Местан, е свързана с изключването на Атака като възможен съюзник.

Ех, ако нашите използваха ресурса си "в полза роду", както казваше друг един забавен кинаджия-фехтовач, България вероятно щеше да е на хала на Швейцария и Норвегия, на които другите се кланят за да ги привлекат в ЕС, а ония си гледат живота и не им дреме за никого.

Не ни трябва никакъв ресурс. Откак страната ни е със служебно правителство, нещата вървят. И то вървят, защото никой не смее нищо да промени. Единствено партията на прокурора видя ниша и веднага я зае. Не си ли забелязал, че по време на празници всичко замира, цените остават същите, борсите не мърдат, изобщо всичко е като по масло! Това е така, защото умните глави си пият бирата. Точно там им е силата. 

П.П. А ето го и Волен Сидеров с разтворен вестник в ръка! Цирк от висша класа!

Е, то и театъра си влиза в куверта... Нали трябва да ни се харесат, а за целта да пофлиртуват с нас... Няма лошо. :)

Стига, след това да си изпълнят заявеното... То така се почва. Лошото е, че при нас така и свършва...

• Държава: България

• Географско положение и граници: На три магистрали.

• Население: Предимно в чужбина

• Малцинство: българско

• Официален език: английски, 1-во ниво

• Гъстота на населението: предимно по избори и по Нова година

• Градско население: 100% до доказване на противното

• Основен поминък: протести, покупко-продажба на коли втора ръка,кебапчета, гласове и чесън от Китай

• Валута: лев, глас или мерцедес

• Форма на управление: тригонометрична

• Мeрна единица: комшията

• Култура и традиции: салфетки, чалга, митове и легенди

Е, то и театъра си влиза в куверта... Нали трябва да ни се харесат, а за целта да пофлиртуват с нас... Няма лошо...

Какво ти лошо, подмокрих се от кеф - всеки всекиго отрича, само Волен нещо лекичко се гърчи и е категоричен само по въпроса за 100% разминаване с ДПС, точно както и Местан преди малко.

Добре ли разбрах ? 

Партията, която твърди, че е спечелила изборите, ще иска касирането им ?!

Е, те това е новост в световен мащаб - не знам някъде другаде да има подобна идиотия

Квитанциите на БУДА бяха окончателно отрязани: ЦИК: Не е имало агитация в деня за размисъл!

Те така ще кажат. Тук нищо не е имало никога, даже и хора. Чудя се, дали изобщо е имало и избори...

мисля че един бивш конституционен съдия е по- в час от цик

http://frognews.bg/news_54524/Georgi_Markov_GERB_imat_palno_osnovanie_da_iskat_kasirane_na_izborite/

не съм от тях, а и не съм за никой, няма и да гласувам, докато някоя партия не подкрепи интересите ми.

да ги припомня свободно притежание и употреба на огнестрелно оръжие в защита на дома и закриване на мвр като безполезно неизпълняващо функциите си

Редактирано от Стоби (преглед на промените)

мисля че един бивш конституционен съдия е по- в час от цик

http://frognews.bg/news_54524/Georgi_Markov_GERB_imat_palno_osnovanie_da_iskat_kasirane_na_izborite/

И още едно мнение на бивши конституционни съдии.

Редактирано от Мойра (преглед на промените)

От тия изказвания се виждат две неща. Първо, колко е несъвършенно законодателството ни и второ, как всеки може да тегли чергата към себе си, като с това манипулира и общественото мнение, включително мненията в тая тема. Например следното твърдение:

Бившият конституционен съдия смята, че в деня за размисъл прокуратурата и партиите не е трябвало да говорят, но е твърде силно да се каже, че точно тези неща са основание за касация на изборите.

Давам следния пример.  Врътвам едно телефонче, че са поставени бомбички в няколко избирателни секции без да уточнявам. Спец службите затварят всички секции за 24 часа, защото не е ясно къде точно са бомбите. За по-сигурно поставям една, та да я намерят и да се чудят къде са другите. Изборите да кажем в София са опорочени и един милион остават без глас. Не е ли същото, като прокуратурата да се намесва, защото видиш ли, някой издал държавни тайни по някаква телевизийка и прокуратурата била длъжна да направи изявление. Айде сега. Къде е казано, че прокуратурата трябва да прави подобни изявления, за да успокоява нещата? И каква е тя, че ще преценява рискът от подобна ситуация с печатницата? Не трябваше ли просто да затвори тая телевизийка до приключване на изборите, а виновниците да подведе под отговорност в понеделник, щото събота и неделя са неработни дни? 

Редактирано от KB2640148 (преглед на промените)

Причината за положението в страната ни вчера и днес е формулирана прекрасно от Радой Ралин :

"Срещнали се на полянка, прабългарин и славянка. Цуни-гуни, вади-тури, народили чукундури. Хем е*ливи, хем крадливи, но най-вече завистливи."

Та...и утре ще е същото, защото ние сме си същите и нямаме никакво желание да се променим. :(

НЕ че нещо, ама тоя сайт не беше ли на г-н Бареков? :eek:

НЕ че нещо, ама тоя сайт не беше ли на г-н Бареков? :eek:

Не съм се интересувала чий е, пък и има ли значение?

Никой уважаващ себе си конституционен съдия няма да си позволи да лъже, па макар и да е бивш.

Не ти допада отговорът, що ли?

Не съм се интересувала чий е, пък и има ли значение?

Никой уважаващ себе си конституционен съдия няма да си позволи да лъже, па макар и да е бивш.

Не ти допада отговорът, що ли?

Абе според мен няма да се стигне до касиране, все пак в КС 6 човека са от квотата на Първанов. Общо са 12 - така че всичко е химера. Иначе наистина само специалисти по конституционно право трябва да вземат отношение по тоя казус, че не е по нашите сили - и да го мъдрим, материята е достатъчно сложна... Аз лично мисля, че ходът на ББ беше следния: да покаже на БГ как Атака ще се надупи към ДПС...

ПС: Относно дали ми харесва отговорът ти - що да не ми харесва, просто има наблюдения, че българските журналисти са винаги ПРИСТРАСТНИ! И това съм го забелязал и при тези от нашата медия - в момента леят сълзи във ФБ как народът не е оценил по достойнство г-жа Кунева :ph34r:

Редактирано от Cherniyat_oven (преглед на промените)

Мисля, че ще е по рационално и по евтино от колкото търтеите в парламента на които ще им се увеличат с 200лв заплатите, вместо да откриват топлата вода или сложната конструкция на велосипеда да препишат няколко закона ,прилагани в независамо в някоя зап.европейска държава.Тези държави са ги измислили в демокрацията,а нашите 23г не искат да променят старите закони  защото така се блажат.А народа кой го мисли

От тия изказвания се виждат две неща. Първо, колко е несъвършенно законодателството ни и второ, как всеки може да тегли чергата към себе си, като с това манипулира и общественото мнение, включително мненията в тая тема. Например следното твърдение:

Хайде да погледнем реално и хронологически нещата:

1. На 11 май, Прокуратурата получава сигнал за наличие на бюлетини в печатница, собственост на общински съветник от Герб

2. Прокуратурата, в сътрудничество с ДАНС реагира по законовия ред на сигнала

3. Телевизия ТВ7 дава гласност на случката, която е от обществена значимост

4. ГЕРБ печели най-много гласове на изборите

5. ГЕРБ не се явява на пресконференция след изборите, което е световен прецедент №1

6. Нито една световна сила или ЕС не поздравява ГЕРБ за победата. Световен прецедент №2

7. Всички международни наблюдатели  и чуждият преброител признават изборите за легитимни

8. Прокуратурата изнася подробни данни относно извършената проверка, съгласно която се оказва, че бюлетините не са брак, както твърди собственика на печатницата

9. Въпреки, че печели най-много гласове на изборите, ГЕРБ разбира, че е в тотална политическа и социално-икономическа изолация

10. Президента прави изявление в което казва, че няма основание за касиране на изборите

11.Прокуратурата прави изявление в което казва, че няма основание за касиране на изборите

12.ЦИК прави изявление, че в деня за размисъл, не е извършена агитация- по смисъла на закона

13.ГЕРБ дава пресконференция в която заявява, че е победител на изборите и в същото време заявява, че ще иска касиране на изборите! Световен прецедент №3

..............

А сега ми кажи, кое от тези 13 събития не трябваше да се случи? И защо?

ПС: Относно дали ми харесва отговорът ти - що да не ми харесва, просто има наблюдения...

:lol6: Не моят отговор, а този на съдиите  :D 

1. На 11 май, Прокуратурата получава сигнал за наличие на бюлетини в печатница, собственост на общински съветник от Герб

5. ГЕРБ не се явява на пресконференция след изборите, което е световен прецедент №1

6. Нито една световна сила или ЕС не поздравява ГЕРБ за победата. Световен прецедент №2

7. Всички международни наблюдатели  и чуждият преброител признават изборите за легитимни

8. Прокуратурата изнася подробни данни относно извършената проверка, съгласно която се оказва, че бюлетините не са брак, както твърди собственика на печатницата

9. Въпреки, че печели най-много гласове на изборите, ГЕРБ разбира, че е в тотална политическа и социално-икономическа изолация

10. Президента прави изявление в което казва, че няма основание за касиране на изборите

11.Прокуратурата прави изявление в което казва, че няма основание за касиране на изборите

12.ЦИК прави изявление, че в деня за размисъл, не е извършена агитация- по смисъла на закона

13.ГЕРБ дава пресконференция в която заявява, че е победител на изборите и в същото време заявява, че ще иска касиране на изборите! Световен прецедент №3

..............

Колега:

т.3 - ТВ7 индиректно обяви ГЕРБ, че бюлетините са техни

т.6 - по тая логика никоя държава не е поздравила и "моралните" победители от БСП :)

т.10, т.11 - мисля, че Президента и Прокуратурата не могат да определят дали има основание или не, това е в компетенцията на КС

ПС: Аз лично мисля, че е по-добре да има Парламент и правителство, незавидимо на кой е

че ходът на ББ беше следния: да покаже на БГ как Атака ще се надупи към ДПС...

Винаги ми е интересно, когато някой говори за надупване на Атака.

Атака много ясно и категорично заявиха, че ще подкрепят конкретни действия и мерки с разписани ясни срокове. Това за мен е отговорна позиця, отстояваща както партийните интереси, така и най-вече предизборната програма на Атака. В крайна сметка политика не може да се прави, без да проявиш в определни моменти известна гъвкавост, когато това го изисква ситуацията и националният интерес! Това за мен е достойно поведение! Липса на политическа

зрялост и национална отговорност би било да проявиш политически инат, заради теснопартийни интереси! Аз съм сигурен, че ако се постигне консенсус за най-неотложните мерки, които трябва да се вземат и те почнат да се изпълняват, няма нищо по-добро за хората.

Колега:

т.3 - ТВ7 индиректно обяви ГЕРБ, че бюлетините са техни

това са факти, но НЕ е политическа агитация по смисъла на закона

т.6 - по тая логика никоя държава не е поздравила и "моралните" победители от БСП :)

недей да се усукваш! Това си беше "шамар" и ясен сигнал от света, че БУДА е пътник!

т.10, т.11 - мисля, че Президента и Прокуратурата не могат да определят дали има основание или не, това е в компетенцията на КС

Имат! По закон те могат да сезират КС! Но точно това казват и двете институции, че НЕ виждат правно основание да го правят!

Винаги ми е интересно, когато някой говори за надупване на Атака.

Атака много ясно и категорично заявиха, че ще подкрепят конкретни действия и мерки с разписани ясни срокове. Това за мен е отговорна позиця, отстояваща както партийните интереси, така и най-вече предизборната програма на Атака. В крайна сметка политика не може да се прави, без да проявиш в определни моменти известна гъвкавост, когато това го изисква ситуацията и националният интерес! Това за мен е достойно поведение! Липса на политическа

зрялост и национална отговорност би било да проявиш политически инат, заради теснопартийни интереси! Аз съм сигурен, че ако се постигне консенсус за най-неотложните мерки, които трябва да се вземат и те почнат да се изпълняват, няма нищо по-добро за хората.

това са факти, но НЕ е политическа агитация по смисъла на закона

недей да се усукваш! Това си беше "шамар" и ясен сигнал от света, че БУДА е пътник!

Имат! По закон те могат да сезират КС! Но точно това казват и двете институции, че НЕ виждат правно основание да го правят!

Т. 11 е така - Президентът много ясно заяви, че е по-добре да има правителство. Аз на изборите бях гласувал за него и заставам зад тая му теза, по-добре някакво правителство до евроизборите и тогава 2 в 1. Само да не почнат строежа на Белене, че не знам как ще го плащаме...

А относно надупването на Атака към ДПС - той Волен не може директно да заяви :зад ДПС" сме, върти и сучи, ама той си е техен продукт. Аз навремето бях от Атака, даже ме бяха баннали от тоя форум задето ги защитавах, но 2005-2009 в Парламента Волен направи едно голямо НИЩО. Типичен Бг депутат - да си взема заплатата, да лае безсмислици и народа кучето го яли. Но ми падна в очите след простотиите пред джамията...

..............

Нека не навлизаме в неща, които не разбираме. Това, че някой е обявил бюлетините за брак, а те не са точно такива, не означава нищо. Ако питаш моя шеф какво работя, кое е брак и тем подобни технически въпроси, ще ти каже веднага нещо заучено или първа асоциация в главата му, но реално той не знае нищо по технологичния процес. Така. Въпроса с бюлетините го разясних и особено частта, в която някой твърди, че били брак, пък после не били брак а незнам си какво. Точно така, незнам си какво са тия бюлетини за дилетанта като теб, мен и вероятно много от управниците и естествено журналистите. Те пък са си най-големите дилетанти и то не само в тоя случай, а изобщо при отразяване на новини. 

Герб прави, каквото трябва да прави. БСП също щеше да го направи, ако Атака бяха загатнали, че ще преговарят с ГЕРБ и ако турските гласове не бяха повлияли толкова заради ниската избирателна активност в България. ЦИК нищо не може да направи. Тя си дава някакви тълкования на случките, но дори да има агитация, по закон се налагат глоби. Така, че това не е голямата беля. Голямата беля са неориентираните журналисти, неориентираната прокуратура и набедяване на една единствена партия за случилото се. А може да бъде и друго, след като Манолова е подала сигнала. А именно нейни хора са наредили точно така нещата. А и тя сама си призна като бе леко притисната, че хората, работещи там и казвали. Е те щом може да казват, значи може и да вършат разни незаконни неща. Номера с камерите не минава, защото ако има нещо незаконно, то първото, което ще бъде заобиколено, са точно камерите. Аз също работя постоянно наблюдаван от камери и знам  как точно стоят нещата. те не могат да спрат никой, който е решил да краде и който си има бегла представа от ситуацията. Изобщо, тезата ти се основава главно на журналистически изявления и заключения. Казваш, ГЕРБ не отишли на пресконференция. Ти би ли отишъл, след като не знаеш резултатите и след като има шанс нещата да се обърнат? Аз не. Половината от въпросите щяха да бъдат " с кого ще разговаряте за правителство", а другата половина " Защо подкупихте хората и опорочихте изборите". Разбира се, всичко това повлияно от каубойските изпълнения на Цацаров и свитата му. Изобщо, тезите ти издишат отвсякъде. А защо никой не е поздравил победителите...просто е. Чака се крайния резултат. Чака се и какво ще се получи с тая печатница. Никой уважаващ себе си на Запад след подобен скандал, няма да си сложи главата в чувала. Нас тук може да ни е интересно, защо някой не ни е поздравил, но на тоя някой едва ли му е интересно в страната му, ако го захапят за подобни изявления, когато не е ясно имало ли е манипулация на изборите или не. И така нататък и така нататък. Никой въпрос няма еднозначен отговор, но твоите отговори са в по-гоялата си част журналистически интерпретации на случващото се, които могат да имат, но могат и да нямат нещо общо с истината. Точно затова имаме глави на раменете си, а не антени на ушите си за прием на TV7  и тем подобни жалки телевизийки, които само сърдитите и незадоволените гледат. 

Нека не навлизаме в неща, които не разбираме. Това, че някой е обявил бюлетините за брак, а те не са точно такива, не означава нищо. Ако питаш моя шеф какво работя, кое е брак и тем подобни технически въпроси, ще ти каже веднага нещо заучено или първа асоциация в главата му, но реално той не знае нищо по технологичния процес. Така. Въпроса с бюлетините го разясних и особено частта, в която някой твърди, че били брак, пък после не били брак а незнам си какво. Точно така, незнам си какво са тия бюлетини за дилетанта като теб, мен и вероятно много от управниците и естествено журналистите. Те пък са си най-големите дилетанти и то не само в тоя случай, а изобщо при отразяване на новини. 

Герб прави, каквото трябва да прави. БСП също щеше да го направи, ако Атака бяха загатнали, че ще преговарят с ГЕРБ и ако турските гласове не бяха повлияли толкова заради ниската избирателна активност в България. ЦИК нищо не може да направи. Тя си дава някакви тълкования на случките, но дори да има агитация, по закон се налагат глоби. Така, че това не е голямата беля. Голямата беля са неориентираните журналисти, неориентираната прокуратура и набедяване на една единствена партия за случилото се. А може да бъде и друго, след като Манолова е подала сигнала. А именно нейни хора са наредили точно така нещата. А и тя сама си призна като бе леко притисната, че хората, работещи там и казвали. Е те щом може да казват, значи може и да вършат разни незаконни неща. Номера с камерите не минава, защото ако има нещо незаконно, то първото, което ще бъде заобиколено, са точно камерите. Аз също работя постоянно наблюдаван от камери и знам  как точно стоят нещата. те не могат да спрат никой, който е решил да краде и който си има бегла представа от ситуацията. Изобщо, тезата ти се основава главно на журналистически изявления и заключения. Казваш, ГЕРБ не отишли на пресконференция. Ти би ли отишъл, след като не знаеш резултатите и след като има шанс нещата да се обърнат? Аз не. Половината от въпросите щяха да бъдат " с кого ще разговаряте за правителство", а другата половина " Защо подкупихте хората и опорочихте изборите". Разбира се, всичко това повлияно от каубойските изпълнения на Цацаров и свитата му. Изобщо, тезите ти издишат отвсякъде. А защо никой не е поздравил победителите...просто е. Чака се крайния резултат. Чака се и какво ще се получи с тая печатница. Никой уважаващ себе си на Запад след подобен скандал, няма да си сложи главата в чувала. Нас тук може да ни е интересно, защо някой не ни е поздравил, но на тоя някой едва ли му е интересно в страната му, ако го захапят за подобни изявления, когато не е ясно имало ли е манипулация на изборите или не. И така нататък и така нататък. Никой въпрос няма еднозначен отговор, но твоите отговори са в по-гоялата си част журналистически интерпретации на случващото се, които могат да имат, но могат и да нямат нещо общо с истината. Точно затова имаме глави на раменете си, а не антени на ушите си за прием на TV7  и тем подобни жалки телевизийки, които само стрдитите и незадоволените гледат. 

Особено ТВ7 - що никой нев се заинтересува откъде се наливат милоните в тая Тв ?

Особено ТВ7 - що никой нев се заинтересува откъде се наливат милоните в тая Тв ?

Нямам си представа, но в тая тема се загатна. Всъщност, вярвам единствено на БНТ. Останалите телевизии за мен са купени по един или друг начин. По-точно те се влияят от икономическите си интереси и най-малко ги интересува точната истина. 

Нямаше агитация за партия , имаше агитация против партия Герб.На 11 май пред президенството Каракачанов искаше касиране на изборите.Бареков се пенявеши и казваше ,че  нямало да бъде жив и открито обвиняваше Герб, Сидеров даде пресконференция и говореше за преврат.Това че всички са срещу герб трябва да ни говори нещо.Знаино е че Борисов не се слави с интелект. Но нима пък Станишев го превъзхожда с нещо .Борисов настъпи руските интереси и за Белене и за газопроводите.А Русия не прощава.Видя се , че институциите не работят, Политиците не са на вълната на народа.Затова ако искаме да променим нещо трябва да гласуваме всички.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.