Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Избори 2013: изгледи за старите и новите играчи

Featured Replies

...Как е излязла бройката, какъв е бил контролът и дали и как се е отразило това на резултатите? Единичен случай ли е това?

Я да притичам до мазето, може и там да е останал някой и друг чувал  :scared: 

• Отговори 983
  • Прегледи 44,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Намериха забравен чувал с бюлетини в Пловдив

-----------------------------

Ако е технически или "технически" пропуск, какво и как е предадено в РИК и после в ЦИК? Как е излязла бройката, какъв е бил контролът и дали и как се е отразило това на резултатите? Единичен случай ли е това?

След преброяването всяка СИК попълва протокол, в който освен гласовете(по формации) се отбелязват и броя чувалчета с попълнени и непопълнени бюлетини. Този протокол се предава в РИК, както и чувалчетата. Длъжностното лице, което приема протоколите е длъжно да провери правилността на протокола и да приеме бюлетините.

Но... само който не е участвал в СИК, не знае за какъв ужас става дума-едната сутрин от 5.00 до... ами не се знае докога на другия ден, обикновено е повече от 35 часа. Изнервени са от СИК, изнервени са и от РИК, но това, което се подава на операторите са протоколите, а попълнениете бюлетини се съхраняват в случай, че се наложи ново, ръчно броене.

В новината не ни съобщават дали бюлетините са попълнени и подпечатани или са неупотребени.

Обикновено всички от СИК се стараят най-вече да пазат и съхраняват онези бюлетини, които подлежат на отново на броене, т.е бюлетините, пуснати от избирателите, защото те са описани в протокола.

Възможно е забравените бюлетини да са неупотребени.

И все пак... ако има такъв случай, значи че някой не си е свършил работата. И този, който отговаря за секцията и онзи, от РИК, който приема материалите...

А може и да е поредната манипулация.

Публикувано изображение

В Пловдив е открит забравен чувал с бюлетини от изборите. Това съобщи за Dnes.bg прокурор Атанас Илиев. 

В понеделник следобед чистачка на Панаира се натъкнала на цял чувал с бюлетини, зарязан в източния край на палата №6, където се помещава Районната избирателна комисия за Пловдив-град.

Сигналът е подаден в полицията. Прокуратурата е разпоредила извършването на оглед в панаирната палата и изясняване на всички обстоятелства относно движението на документи и бюлетини в изборния ден, както и относно вида и бройката на намерените бюлетини.

Прокуратурата ще провери и доколко случаят касае формален технически пропуск на ангажираните с изборите лица. Образувано е досъдебно производство. 

По закон длъжностно лице, което наруши или не изпълни служебните си задължения, или превиши властта или правата си с цел да набави за себе си или за другиго облага или да причини другиму вреда и от това могат да настъпят немаловажни вредни последици, се наказва с лишаване от свобода до 5 години.

Съдът може да постанови и лишаване от права да се заема определена държавна или обществена длъжност, или с пробация, поясниха от прокуратурата.

dnes.bg

Ха... Са си представям с колко "избрани" чували с бюлетини си бършат задниците.. 

...

dnes.bg

Ха... Са си представям с колко "избрани" чували с бюлетини си бършат задниците.. 

Фототапети също си правят. Лошо няма. Така каза служебното правителство. Твърде голямо внимание се обръща на бюлетините, а те са просто лист хартия със стойност няколко часа. След това са поредния боклук, който трябва да се изхвърли или запази за спомен. 

Редактирано от KB2640148 (преглед на промените)

Първото нещо което ще направи БСП ,да върне пушенето в заведенията.http://frognews.bg/news_54454/BSP_Parvo_shte_varnem_pusheneto_po_zavedeniiata/

Е те това е  наглост, А проблемите на хората.Е Станишев ,ако ще и комина на Кремиковци да лапне все ми е тая.

Фототапети също си правят. Лошо няма. Така каза служебното правителство. Твърде голямо внимание се обръща на бюлетините, а те са просто лист хартия със стойност няколко часа. След това са поредния боклук, който трябва да се изхвърли или запази за спомен. 

Идеята ми е, че е възможно да са "забравени" и непреброени нарочно.. 

Едва ли. Наистина напоследък навлязохме много в полетата на "Теория на конспирацията"   и честно да си кажа, макар да съм донякъде неин привърженик, ми идва в повечко случващото се в България. Не виждам как тия бюлетини няма да са преброени. Нали се съставя протокол. Нали се правят ксерокопия и след това се сравняват. Ако има грешки, ЦИК решава кое как. Ако това са местни избори иди дойди някой да скрие чувал бюлетини. Но това са национални избори и 200 -250 бюлетини няма да решат кардинално нито един проблем. 

Извинявам се, ако съм те обидил. 

Добре. Да приемем , че не съм те разбрал :handshake: 

Лошото е, че всички се изнервихме покрай случващото се и най ме дразни когато започнат да ни убеждават от къде ли не че сме тъпи, че нямаме право на мнение, на избор. Едва ли не - това е положението и трайте за зелена тревица. Няма нищо против личните убеждения на никого, личните възгледи, мнения. В политически план обаче аз за сега не виждам светлинка в тунела и дано да греша

Явно все още не си упражнявала правото си на глас. В противен случай щеше да знаеш, че в комисиите участват представители на всички партии, освен тях в секциите има и така наречените"застъпници" на партии, коалиции и движения, които(повярвай ми) зорко следят целият избирателен процес и преброяването на бюлетините. Те нямат право да пипат бюлетините, но имат право да подават незабавни сигнали при всяка(и най-малка) нередност.

Разбира се, че има варианти да се фалшифицира вот, но това може да стане само в много малки населени места, при пълно безхаберие или под някакъв вид заплаха. Макар че ако питаш мен, винаги се намира и един ербап, така че...

А тук става въпрос за забравени бюлетини от РИК-Пловдив(извинявам се, но го видях при втория прочет, бях останала с впечатлението, че е СИК), което мен лично много ме озадачава, защото(доколкото знам) РИК разполагат със специални помещения, в които съхраняват материалите, които се явяват и документи, като такива те имат някакъв срок на съхранение. Не съм запозната с работата на РИК, но съм убедена, че при тях постъпват вече преброени бюлетини(това го обясних по-горе, защото съм работила в СИК).

За мен тази новина е поредната ненормалност, която ни поднасят "милите" ни медии.

Или поредната им изцепка.

Не знам за вас, но на мен ми писна от подобни "новини", "разкрития" и т.н.

Не помня други такива грозни избори, не помня такова погазване на избирателния закон, който не сме го измислили ние-редовите гласоподаватели. Не помня такава арогантност от страна не само на избраните партии(визирам БСП, ДПС и "Атака")...

Гледах снощи... господин Орешарски вече си говори като министър председател...

Аз нямам думи...

Г-н Цветанов, от къде взехте парите? - пита следователят.
- От скрина - отговаря Цветанов.
- А там кой ги слага? - продължава следователят.
- Тъстът ми ги слага - отговаря Цветанов.
- А на него кой ги дава? - пак пита следователят.
- Аз му ги давам - казва Цветанов.
- Добре, а Вие от къде ги взимате? - пита следователят.
- От скрина.

Явно все още не си упражнявала правото си на глас. В противен случай щеше да знаеш, че в комисиите участват представители на всички партии, освен тях в секциите има и така наречените"застъпници" на партии, коалиции и движения, които(повярвай ми) зорко следят целият избирателен процес и преброяването на бюлетините. Те нямат право да пипат бюлетините, но имат право да подават незабавни сигнали при всяка(и най-малка) нередност.

Разбира се, че има варианти да се фалшифицира вот, но това може да стане само в много малки населени места, при пълно безхаберие или под някакъв вид заплаха. Макар че ако питаш мен, винаги се намира и един ербап, така че...

Мислиш ли, че бих се замислила за тези неща, ако не съм гласувала? 

И не съм казала, че непреброения чувал ще промени нещо. Въпросът е принципен.  

Гласувах и пак ще го направя, просто правите всякакви заключения, а аз мисля за всичко не само за глобалното.. както виждам, че правите. 

Капка по капка - вир. 

Промяната започва от конкретното не от общото.

Не знам какво правят РИК, ама станахме свидетели на какви ли не неща, нито на ЦИК вярвам, нито на техните компютри, елки, и мозъци, и т.н. На никой! 

Редактирано от aMoPe (преглед на промените)

Не исках да те обидя и много съжалявам ако така е прозвучало. Извини ме! Моля!

Просто съм работила по избори и вярвам на хората, които отговарят за самият изборен процес да не е измама. Затова и сега беше вкарана снимачната техника, за да може всеки желаещ да получи копие от протокола. Затова и протоколите се сканират и се качват в сайтовете на РИК. За да може всеки желаещ да сравни копието, което има и онова, което е постъпило в РИК, от там и в ЦИК.

Иначе и аз като теб съм дълбоко огорчена от онези, които избираме. От вероятните им лъжи. От грозните удари под кръста... но аз го казах вече.

Не исках да те обидя и много съжалявам ако така е прозвучало. Извини ме! Моля!

Просто съм работила по избори и вярвам на хората, които отговарят за самият изборен процес да не е измама. Затова и сега беше вкарана снимачната техника, за да може всеки желаещ да получи копие от протокола. Затова и протоколите се сканират и се качват в сайтовете на РИК. За да може всеки желаещ да сравни копието, което има и онова, което е постъпило в РИК, от там и в ЦИК.

Иначе и аз като теб съм дълбоко огорчена от онези, които избираме. От вероятните им лъжи. От грозните удари под кръста... но аз го казах вече.

Значи съвсем спокойно може да се правят шашми . Първо няма представители на всички партии в комисиите . Второ бюлетините се карат с таксита най-често до местата за предаване. Няма да казвам , как , всеки може сам да помисли дали е възможно. При положение, че се наливат стотици хиляди, да не кажа милиони за купуване на гласове. Само да отбележа, че не съм привърженик на теория на конспирацията :). Просто отбелязвам какво е положението с ясното съзнание, че няма как да се направи така, че да няма никакви възможности за манипулация.

• Автор

"При положение, че се наливат стотици хиляди, да не кажа милиони за купуване на гласове..."

Я, темата е набъбнала доста. И сякаш се включвам навреме, за да обърна внимание върху съобщенията за нова практика - "плащане за не-гласуване". Влиянието на негласувалите 48% се оказа решаващо. Аз разглеждам разпределението на вота така: 15% за бойковизацията; 36% срещу бойковизацията; и 48 процента, които очевидно нямат мнение кое е по-добре - бойковизацията или дебойковизацията.

"При положение, че се наливат стотици хиляди, да не кажа милиони за купуване на гласове..."

Я, темата е набъбнала доста. И сякаш се включвам навреме, за да обърна внимание върху съобщенията за нова практика - "плащане за не-гласуване". Влиянието на негласувалите 48% се оказа решаващо. Аз разглеждам разпределението на вота така: 15% за бойковизацията; 36% срещу бойковизацията; и 48 процента, които очевидно нямат мнение кое е по-добре - бойковизацията или дебойковизацията.

Както винаги, тия размисли са грешни. И знаеш ли защо? Защо практиката досега е показала, че дори 100 % да гласуват, резултатите са подобни. Разбира се, ако не става въпрос за мобилизиран етнически вот, какъвто видяхме на тия избори. Какво стана всъщност? Ами негласувалите вкараха повече представители на ДПС, което позволява дори съставяне на самостоятелно правителство от БСП-ДПС. Ето това бе постигнато с ниския вот - увеличение гласовете за етническата партия. Ако има нещо, на което ме е яд в тия избори то е това, че ДПС се възползва най-добре от ситуацията, без изобщо да има право на това. Причината е отново вотът на българските турци с двойно гражданство, които отдавна не живеят в България. Нямам нищо против техния глас, но нека живеят тук, нека работят тук, нека плащат данъци тук!  Ако бяха гласували поне 60 %, гласовете от Турция нямаше да имат подобна тежест. 

Редактирано от KB2640148 (преглед на промените)

http://www.blitz.bg/news/article/199611

Тоз Бареков , за малоумни ли има.Какви бюлетини ,кви 5 лева.Според този измекяр , всеки гласувал за Герб е пуснал фалшива бюлетина.Близо 1милион са гласували за Герб .Направо се отвратих, за власт и пари и майка си ще продадат.Не съм фен на Борисов ,но тези са продажници и България така ще продадат.

Мен ме няма в списъка даже -

Боже Господи мен за нищо ме нямат значи, баси баси и пак баси и прощавай Боже ама аз съм още тука нали

Пази България, Боже

Шо стана, Ники, шо стана, Бареков... ;)

http://btvnews.bg/bulgaria/politika/nishto-v-kostinbrodskiya-sluchai-ne-e-vyarno.html

Късно вечерта във вторник на електронната поща на bTV беше получено писмо, подписано от Борислав Сарафов, както се казва зам.-главният прокурор на България.

В него се посочва, че в края на предизборната кампания прокуратурата е била употребена от „политико-олигархичната прослойка” с разкритията за установените 350 000 броя бюлетини, готови за експедиция. „Нищо в Костинбродския случай не е вярно, нито времето, нито броя на бюлетините,” пише в писмото.

bTV търси Борислав Сарафов за коментар. Още в началото на писмото обаче се прави уточнение, че зад него стоят „група достойни прокурори, на които им писна да бъдат използвани”.

„Правим това, защото сме притискани да мълчим, заплашвани дори с физическа саморазправа,” се посочва още в текста.

„От години българската прокуратура се използва като боксова круша, удобен виновник, репресивна томахавка за разчистване на политически сметки. На тези избори обаче чашата преля, помията замириса много и вместо като арбитър, българската прокуратура зае ролята на съдник, изпълнител, лакей на политико-олигархичната прослойка. Прокуратурата стана фактор в решаването на изборите,” пише още в писмото.

Към него са прикачени копия от четири документа. Първият представлява сигнал на бившия депутат от левицата Мая Манолова до главния прокурор Сотир Цацаров от 10 май, според който „вече отпечатани бюлетини са изнесени от печатницата и разпространени с цел манипулиране на изборите”.

Вторият документ съдържа обясненията относно броя на отпечатаните бюлетини за парламентарния вот на собственика на печатницата Йордан Бончев, на служителите във фирмата Георги Иванов и Ивайло Димитров.

Третият е постановление на прокурор, с което се възлага на ДАНС да извърши проверка в печатницата на „Мултипринт” в Костинброд.

Четвъртият е отново сигнал от Мая Манолова за подготвяно фалшифициране на изборите при преброяването срещу изпълнителния директор на „Информационно обслужване” Ивайло Филипов и председателя на Съвета на директорите на държавното предприятие Валери Борисов.

bTV News помества получените документи в галерията към този текст.

Писмото е в такава стилистика, която е много подобна на онази, която употребяват определени журналисти от Нова телевизия,

както и политолози и платени пиари на ГЕРБ, Цветанов и Борисов. Просто „Туин Пийкс“ в България.

Писмото е в такава стилистика, която е много подобна на онази, която употребяват определени журналисти от Нова телевизия,

както и политолози и платени пиари на ГЕРБ, Цветанов и Борисов. Просто „Туин Пийкс“ в България

Мани стилистиката.... Ама документите видя ли? Абе много тъмна история.

А от преди малко и това:

http://dnes.dir.bg/news/dps-samoubiistvo-kancho-bokov-13899824

Нещо много станаха самоубийствата в ДПС!

Както и да е. Бог да го прости човека!

Редактирано от Cherniyat_oven (преглед на промените)

Защо не седнете да слушате пресконференцията на прокуратурата, която върви в момента?!

Може и да разберете нещо...

п.п. вместо да гадаете имам предвид...

Защо не седнете да слушате пресконференцията на прокуратурата, която върви в момента?!

Може и да разберете нещо...

Мерси, слушам сега ...

Изгледах цялата пресконференция. Цацаров беше железен!

Извода е един- била е подготвяна тотална подмяна и фалшификация на вота, която да доведе до пълно мнозинство на ГЕРБ.

От днес стартира началото на  КРАЯ на ГЕРБ!

АМИН!!!

Редактирано от SS-23 (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.