Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Избори 2013: изгледи за старите и новите играчи

Featured Replies

......

Тези вече се чудя да ги коментирам ли изобщо - такова неуважение към избирателите, медиите и наблюдателите в международния пресцентър не си е позволявал никой за последните 25 години.

Срам ги е да коментират отлива от гласовете им спрямо избори 2009 ли?

Тогава коментираха всякакви резултати, а сега не искали...

тц тц тц

ти , ако си на техния акъл и си на тяхно място - би ли се показал ?  :ph34r:

аз не бих

• Отговори 983
  • Прегледи 44,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

ти , ако си на техния акъл и си на тяхно място - би ли се показал ?  :ph34r:

аз не бих

Историята ни показва наличие на абсолютен крах и падение, но хората сядаха и даваха пресконференции, отговаряйки на десетки неудобни въпроси.

Да не изреждам Костов, Стоянов, Сакскобургготски и т.н.

Загубил си - ок, но уважавай избирателите си поне, защото те очакват да чуят две думи от тези, за които са гласували.

Местан: Новите принтери, които имат капацитет до 2000 копия, са с изчерпани тонери

Боже, колко мъка, Боже

тонери да нямат, Боже

те скъпи така е, пари струват, а пари няма

Леле, имало едно време една крива ракета и тонерът и пречил. А сега има огромни разходи за избори в 21 век за една малка държава...

Историята ни показва наличие на абсолютен крах и падение, но хората сядаха и даваха пресконференции, отговаряйки на десетки неудобни въпроси.

Да не изреждам Костов, Стоянов, Сакскобургготски и т.н.

Загубил си - ок, но уважавай избирателите си поне, защото те очакват да чуят две думи от тези, за които са гласували.

Опитала съм се да обясня защо е така в статуса си. :(

Волен е казал на пресконференцията, че няма да се коалира с никого! Това означава, че на есен отиваме на нови избори. 

Тази объркана и патова ситуация е плод на факта, че в България НЯМА истинска, антентична лява партия! Ей в това е причината. Голяма част от хората останаха объркани, защото търсеха лявото....истинското ляво, и понеже не го виждаха, имаха два избора- "да отидат за гъби" или да "пуснат с отвращение" за БСП или Атака.

Мисля си, че на българска територия, а и по принцип, гласуването винаги и в плоскостта ляво-дясно, проамериканско-проруско. Ако всяка партия към общият си профил, си сложи допълнително тези две етикетчета, значително ще се улесни избора на хората. Няма какво да се заблуждаваме, в света има плюс-минус, черно-бяло, ден-нощ, добър-лош, висок-нисък, слаб-силен и т.н....Борбата винаги е между противоположностите!

Тук ли е темата, в която се псува? Колко се плаща, и за против кой се плаща най-добре, да пусна и аз някоя пиперлива :)

Пламен Орешарски: Страната е в разруха, резерви в хазната няма

Никой вече не може да пренебрегва малките партии и гражданските сдружения, смята финансистът

Ще търсим широка парламентарна и извънпарламентарна подкрепа, ако се стигне до даването на мандат на БСП да състави правителство, каза в студиото на TV7 Пламен Орешарски. Ситуацията в страната в момента е такава, че никой не може да си позволи да игнорира по-малките партии, които не са в парламента, както и неправителствени организации и граждански сдружения, смята кандидатът на червените за премиер.

Страната е в разруха, фискалните резерви, резервите на домакинствата и бизнеса са също пред изчерпване, смята Орешарски. Според него от сайта на Министерството на финансите се вижда , че дефицитът за първите три месеца на годината е 800 милиона лева. Това е много обезкоително, ако се запази тенденцията до края на годината.

Освен това фискалният резерв е изчерпан, останали са само целеви фондове, които не могат да се ползват, уточни финансистът.Ние взимаме четири години заеми, вътрешния дълг е по-висок с 4 милиарда лева, отколкото преди четири години.

Изхарчените пари над приходите за управлението на ГЕРБ за близо 8 милиарда лева, смята Пламен Орешарски. Това е дефицитно финансиране, което сега ще затрудни управлението на публичните финанси оттук нататък. Той очаква невърнатото ДДС и неразплатени други разходи да доведат до огромен дефицит.

Най-притеснителното е разминаване в очакванията, обществото очаква бързи действия и дори частични резултати, а това не може да се случи при положението в момента, смята кандидатът на левицата за премиер.

blitz.bg

Бисеров хвърли бомбата: ДПС може да намери общ език с Атака на база доходите и оцеляването на българите

ГЕРБ да не си губи времето и да ни търси

Очакваме над 50 000 гласа от секциите в чужбина, каза в студиото на TV7 Христо Бисеров. Нека ГЕРБ да не си губи времето, за да правим коалиция. Избирателят отхвърли еднопартийното им управление, каза представителят на ДПС. Ние предлагаме програмно, не коалиционно правителство, съобщи Христо Бисеров. Според него хипотезата “коалиционно превителство” не съществува. В новото правителство трябва да участват представители на много политически сили, дори и такива останали извън Народното събрание, както и представители на граждански сдружения.

Във всички държавни структури да има процедура и правила за да се чува думата на обществото и неговите организации, преди да се вземе каквото и да е важно решение, каза представителят на ДПС. Партийността трябва да бъде силно ограничена в изпълнителната власт.

Той не отхвърли въздможността да се намери общ език с Атака в името на общите интереси на обществото, свързани с доходите и оцеляването на българите. “Нямаме друг разумен изход от ситуацията, политиците днес са на матура”, илюстрира ситуацията Бисеров.

Адекватната реакция на лицата участвали в деяния, свързани с фалшифициране на изборите чрез допълнително отпечатани бюлетини и незаконните подслушвания е да се откажат от имунитет, ако прокуратурата внесе такова искане в Народното събрание, каза Бисеров.

Той бе категоричен, че няма никакви задкулисни договорки с ГЕРБ да не бъдат закачани, ако останат в опозиция.

Според него вече няма пречка да бъдат повдигнати обвинения на Цветан Цветанов за незаконното подслушвания и на Бойко Борисов за разговора в Банкя. Имаме надежда, че държавата е все още жива, макар че служебното правителство се провали, допълни Бисеров.

Трябва да има преструктуриране на МВР, това е мастодонт, на който трябва да се сложи край, потвърди той. В тази институция потъват повече от 1 милиард годишно. 

blitz.bg

По всичко личи, че ще имаме програмно правителство.

Е, всеки (все още) си има право на мнение, независимо от останалите, та затова ще споделя и моето си:

- вчера се проведоха най-срамните избори у нас от времето, през което се помня, дори при Тато бе ясно кое и как

- повече от половината българи за сетен път демонстрираха пълното си безразличие и безхаберие към това, което се случва в страната - не ги упреквам, тяхно конституционно право е. Не пиша и "държава", защото това понятие в България е лишено от съдържание

- формално ГЕРБ спечели вота, но няма как да състави правителство - БСП+ДПС има (или ще има) повече гласове в парламента, което означава, че нито един нормативен документ, внесен за разглеждане в НС, няма да мине

- ще или не, ББ ще трябва да подаде оставка и Плевнелиев ще връчи мандат на БСП+ДПС -> по-лоша перспектива от това няма накъде - ще ми бръкне сериозно в джоба, при това не само в моя, а и ще форсира абсурдното строителство на АЕЦ Белене, та ще трябва и него да финансирам

- в достатъчен батак сме се самонамъкнали, само тази правителствена криза ни липсваше, та съвсем да се доосер*м

За сведение на четящите (ако изобщо има такива, защото връщайки се назад по страниците попадам предимно на дребнави заяждания, но не и на някаква дискусия - всеки пише, но почти никой не чете) по никой начин не съм симпатизант на ГЕРБ, да не говорим за останалите 3 партии, окупирали властта. Все пак си направих труда и отидох да гласувам, ако и да оставих над 1200 км зад гърба си през уикенда. Дали гласът ми ще бъде преразпределен или ще иде нейде другаде, това е друга тема.

И хроничната ми болка е поради това, че у нас липсва и ще продължи да липсва нормална дясна партия, която да защищава интересите на средната класа и бизнес. То у нас бизнес няма, а средната класа е само дефиниция, за която сме чели и чули, че е преобладаваща в нормалните държави, в чиято категория ние едва ли в близките десетилетия ще се превърнем. Не и с тия, дето ще ни управляват. Десните партии, доколкото изобщо ги има, направиха всичко нужно, за да не намерят общото по между си, и поднесоха властта на тепсия на комунисти и турци, как би могло да се нарече това?

Според мен предстои и нов скандал. При 11 400 избирателни секции са поръчани над 13 500 комплекта печата за тях. (сякаш да се подпечатват напечатаните незаконно бюлетини).
ЦИК е определила и 1000 „пътуващи” секции – сякаш ние като територия и махали сме страната,
която  се конкурира с огромните Русия или Америка.

Чуждите медии за изборите в България: Разочарование и политическа несигурност

Редактирано от agr (преглед на промените)

Старите играчи си отиват. Първо Доган предаде властта на Местан. Второ Станишев се отказа от  министър председателския пост. Трето цялото ръководството на ДСБ ще подаде оставка на национално събрание на партията на 23 юни. Това съобщиха на пресконференция лидерът на партията Иван Костов, след като Заместник-председателят на ДСБ  Радан Кънев обяви, че подава оставка, който  беше водач на листата във Варна.

Почва да става интересно. Боко и Цецо още си траят, а Волен е готов за премиер.Жална ни майка с БСП+ДПС!

Изборите минаха , нека и аз да кажа две думи . Първо, безкрайно съм разочарован от вота. За пореден път избираме същите хора, които 20 години крадяха и се облагодетелстваха за наша сметка. Тези хора вмениха на голяма част от хората твърдението "който ,крал крал, който не крал , спал ". Един вид, няма как да се върнат милиардите , които се взеха. Това , че аз искам справедливост, наказание, възмездие било популизъм .......!!! Превърнаха в ерес мисълта изобщо за някакво елементарно правосъдие. Не може, не става, няма, другите са виновни. Едни и същи приказки. "За кокошка няма прошка за, милиони няма закони". Спомняте ли си от кога е тази "култова" песен. Второ, от как е започнал прехода , все се създават по-добри условия за бизнеса. Добре де, а кога ще се започне със създаване на по-добри условия за обикновените , трудови хора? Сега някой ще каже : Като условията за бизнеса станат по-добри, тогава и условията за работещите ще станат по-добри. Е да де , ама 20 години се подобряват, а заплатите и пенсиите с някакви мизерни проценти се вдигат, а цените растат в пъти.

Искам да подчертая, че не слагам всички под общ знаменател. Сигурен съм, че има изрядни и справедливи работодатели. Лошото е, че едва ли са повече от 5%.

Редактирано от darco (преглед на промените)

....р.Жална ни майка с БСП+ДПС!

и кое по-точно е "жално" ? 

най-добре съм се чувствал по времето на Царя и след това -по времето на тройната коалиция : заплата ми се индексираше два пъти годишно, цените не хвърчаха нагоре, майка ми си държеше магазина ( който се наложи да затвори миналата година заради държавен рекет) , имах пари за почивка и надежда, че нещата ще се оправят. 

Аз не знам колко по-зле от сега може да стане.

съмнявам се , че дпс ще иска да влезне във властта сега. по скоро правителство на атака и бсп.

мисля че дпс не би тръгнало срещу интересите на турция, така че една коалиция на герб и дпс на местан не би ме учудила.

всичко се върти около аец_ овете, защо турция която развива индустрията да не ни продава и ток, не забравяй те ,че на нея не и трябват заеми за да си построи аец.

Получава се така , че вече 20 години народът живее в капитализма, а политиците си останаха в социализма.

Веднага давам пример :

Народа, демек работодателя , избира, демек назначава политиците на работа. Така, политиците не само, че не работят както трябва, а и много често изобщо отсъстват от работа(за което, в капиталистическата действителност, изхвърчаш на момента). И не стига това, ами покрадуват, абе направо се осират с извинение. Де що има нещо за крадване се прилапва(в капиталистическата действителност изхвърчаш).Не стига това, ами сме им дали правото да избират тези, от които зависи, дали ще има последствия за тяхното безхаберие.Притеснения нямат никакви, че ще останат безработни. Да сте чули, някой от тях да е останал без работа? Просто ще смени цвета, ако трябва и това е.

А забравих, заплащането си го бива, не е за изпускане. Е как няма да са доволни тези хора бе? И не ви ли прилича на социализъм тяхното, и то с екстри,усъвършенстван демек.

Абе вярно ли е това дето го каза турчина на пресконференцията посред нощ, че половината от водачите на листите на партията му, са били етнически българи християни ???

Демек че в изборните бюлетини в 50% от избираетелните райони на първо място е българин в списъка на неговата партия?

и кое по-точно е "жално" ? 

най-добре съм се чувствал по времето на Царя и след това -по времето на тройната коалиция : заплата ми се индексираше два пъти годишно, цените не хвърчаха нагоре, майка ми си държеше магазина ( който се наложи да затвори миналата година заради държавен рекет) , имах пари за почивка и надежда, че нещата ще се оправят. 

Аз не знам колко по-зле от сега може да стане.

:D  Док, може,може.

Купонната система помниш ли я?

Хиперинфлацията?

Житната криза по времето на Жан Виденов?

Кам го де го - все когато БСП коли и беси...

И нека все пак си припомним, че сме в икономическа криза-световна.

Винаги съм гласувала ПРОТИВ отрочетата на партийните членове, които дълго и упорито ни мъчеха с развития си социализъм. Този път също. Но... моят е един от разпилените гласове. Нека! Крайно време е повече да сме "разпилените", за да им приседне най-накрая властта на тези, които ограбиха и разрушиха държавата. В частност моят град. А те са само едни-наследниците на Андрей Луканов, партийните му наследници(за по-голяма яснота)

Редактирано от Нел (преглед на промените)

Аз започвам нещо много да се дразня на Волен, и неговото шикалкавене зад "Плана Сидеров". Хубаво, чел съм го плана, в огромната си част са положителни неща, които одобрявам. Обаче неможе да си постоянно "рак на бързей" и да стои през цялото време "разкрачен над реката", щото от прекалено дългото "разкрачване", накрая ще се разчекнеш! С други думи- дойде часът на истината за Атака, и тя трябва в крайна сметка да се определи- на ляво ли ще завие или надясно. Времето показва, че в българското политическо пространство, стоенето прекалено дълго в центъра, убива този, който стои там! Факт! (ДПС е друг, специален случай) Ние сме поляризирано общество и "безцветността" обърква и дълго време не се толерира!

Дойде времето Атака да заеме реална позиция! Ако не го направи- от тук насетне ще почне нейният залез!

Не е вярно. Управляващите имат пръст в благосъстоянието на обществото. Печеливши има, но това не е народът, а кръгове около политическа партия ГЕРБ и разни обръчи от фирми. А това, че 20 и кусур години говориш така го прави по-малка истина ли?

Не, но защо да повтаряме грешките на други, минали по тоя път? Дай идея как да се оправим в ситуацията, ама не като идеите от политическите лозунги. Тях ги знаем.

Защо никой не вижда възможната коалиция "ГЕРБ" - "Атака".

http://www.standartnews.com/balgariya-politika/tsik_98_mandata_za_gerb_86_za_bsp_dps__33_ataka__23-188126.html

"ГЕРБ" получава 98 мандата, а "Атака" 23, което прави точно 121 /абсолютно мнозинство/. "ГЕРБ" ще се съгласи с част от исканията на Сидеров, а Сидеров от своя страна, също ще омекне срещу няколко министерски и зам. министерски поста. Ще кажете, че Сидеров е заявил, че няма да подкрепи "ГЕРБ", но аз ще спомена само, че властта /кокала/ не е за изпускане. Той и Яне Янев уволняваше Бойко Борисов, но после запя друга песен.

Станишев и цялото ръководство, ако са на място трябва да подадат оставка. Това са трети избори, които губят. Президентските, референдума и парламентарните.

:D  Док, може,може.

Купонната система помниш ли я?

Хиперинфлацията?

Житната криза по времето на Жан Виденов?

Кам го де го - все когато БСП коли и беси...

И нека все пак си припомним, че сме в икономическа криза-световна.

Винаги съм гласувала ПРОТИВ отрочетата на партийните членове, които дълго и упорито ни мъчеха с развития си социализъм. Този път също. Но... моят е един от разпилените гласове. Нека! Крайно време е повече да сме "разпилените", за да им приседне най-накрая властта на тези, които ограбиха и разрушиха държавата. В частност моят град. А те са само едни-наследниците на Андрей Луканов, партийните му наследници(за по-голяма яснота)

Помня я, и мога да ти кажа, че по време на хиперинфлацията градът ни вреше и кипише  - търговия, производство, живот.

Аз тогава бях студент, работех към една фурна и разкарвах хляб, зареждах магазини от търговиите и много добре помня какъв купон беше. 

Всеки имаше пари и ги харчеше с удоволствие.

Дойде след това Костов, деноминира парите, вкара ни във валутния борд и ......  закриха "плама" заради фонадацията на кака ти Елена и да отворят "Приста ойл", след това последователно съсипаха Вапцаров, чугунолеярния, приватизираха "асен златаров " и го разграбиха, ядрения и той ги последва.Само по времето на правителството на Костов - за 4 години съсипаха икономиката на града ни и сега берем плодовете. 

Тъй че въобще не ме плаши с хиперинфлация - преживял съм я и знам, че  не беше толкова зле.

Волен е казал на пресконференцията, че няма да се коалира с никого! Това означава, че на есен отиваме на нови избори. 

Тази объркана и патова ситуация е плод на факта, че в България НЯМА истинска, антентична лява партия! Ей в това е причината. Голяма част от хората останаха объркани, защото търсеха лявото....истинското ляво, и понеже не го виждаха, имаха два избора- "да отидат за гъби" или да "пуснат с отвращение" за БСП или Атака.

Мисля си, че на българска територия, а и по принцип, гласуването винаги и в плоскостта ляво-дясно, проамериканско-проруско. Ако всяка партия към общият си профил, си сложи допълнително тези две етикетчета, значително ще се улесни избора на хората. Няма какво да се заблуждаваме, в света има плюс-минус, черно-бяло, ден-нощ, добър-лош, висок-нисък, слаб-силен и т.н....Борбата винаги е между противоположностите!

Не е важо партията да е само лява. Лява е и ДПС, но само за избирателите си. Не си прав за Атака. Тя се опитва да бъде лява и то крайно лява за българите или по-точно за тия, дето искат освен всичко да не им се затрива българското потекло. 

Защо никой не вижда възможната коалиция "ГЕРБ" - "Атака".

http://www.standartnews.com/balgariya-politika/tsik_98_mandata_za_gerb_86_za_bsp_dps__33_ataka__23-188126.html

"ГЕРБ" получава 98 мандата, а "Атака" 23, което прави точно 121 /абсолютно мнозинство/. "ГЕРБ" ще се съгласи с част от исканията на Сидеров, а Сидеров от своя страна, също ще омекне срещу няколко министерски и зам. министерски поста. Ще кажете, че Сидеров е заявил, че няма да подкрепи "ГЕРБ", но аз ще спомена само, че властта /кокала/ не е за изпускане. Той и Яне Янев уволняваше Бойко Борисов, но после запя друга песен.

Станишев и цялото ръководство, ако са на място трябва да подадат оставка. Това са трети избори, които губят. Президентските, референдума и парламентарните.

По моя последна информация докато работех и слушах Хоризонт, гласовете от чужбина не бяха пристигнали. А те могат да дадат един или два гласа за ДПС. Така ще имаме или 120 на 120 или превес на БСП-ДПС. Защо тогава ръководството на БСП да подава оставка, като поне година ще се "мъчи" с властта?

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.