Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Избори 2013: изгледи за старите и новите играчи

Featured Replies

Помня я, и мога да ти кажа, че по време на хиперинфлацията градът ни вреше и кипише  - търговия, производство, живот.

...Всеки имаше пари и ги харчеше с удоволствие....

Тъй че въобще не ме плаши с хиперинфлация - преживял съм я и знам, че  не беше толкова зле.

Имаше търговия, търговия и търговия, производството се свеждаше до ограбване и доограбване на това, което бе останало. Банките се появяваха на всеки ъгъл, а след месец нямаше и помен от тях, хората си харчеха парите, защото нямаше къде да ги държат, а не защото им бе кеф. А и се обезценяваха с минути...

За мен хиперинфлацията е свързана с един от най-черните ми спомени в целия ми съзнателен живот - синът ми бе в малките класове, всяка сутрин му давах 400 лв за закуска - това бе цената на 1 закуска, повече не можех да му давам, макар че с жена ми работехме като луди, при това тя и тогава бе на висок пост. Използвах обедната си почивка и се прибирах по обяд, за да го видя дали се е прибрал от училище и т.н.. и един ден го гледам, че рови из празния хладилник - гладен, та му призлява. Питам го защо не е ял, а той каза, че не му стигнали парите, защото от него ден баничките станали по 500 лв, а той нямал толкова, нямало и от кого да вземе назаем.

Питаш ли ме, Док, как да залича тоя кошмар? Някой може да каже, че не е голяма работа, нямало е да умре от глад, но не е въпросът в тая тъпа баничка, а в обидата.

Че в хиперинфлацията точно тия, дето след броени дни ще вземат властта си споделяха каква е ситуацията и изкупуваха апартаменти на безценица, купуваха по цели входове (бившия главен счетоводител при бившия ми работодател за месец-два изпоизтегли купища кредити и закупи 8, да 8, апартамента, които, благодарение на инфлацията изплати за отрицателно време, но това си бе партийна тайна. Де да бе само това...

И после тия, дето преди време насила им сменяха имената, а и ги изселваха с бронетранспотьори (виждал съм ги с очите си из целия Делиорман), дето гниеха по затворите за подривна антикомунистическа дейност, тия същите в един прекрасен ден станаха и си останаха първи дружки. Това ли да ме радва?

Редактирано от hlevoust (преглед на промените)

• Отговори 983
  • Прегледи 44,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Помня я, и мога да ти кажа, че по време на хиперинфлацията градът ни вреше и кипише  - търговия, производство, живот.

Аз тогава бях студент, работех към една фурна и разкарвах хляб, зареждах магазини от търговиите и много добре помня какъв купон беше. 

Всеки имаше пари и ги харчеше с удоволствие.

Дойде след това Костов, деноминира парите, вкара ни във валутния борд и ......  закриха "плама" заради фонадацията на кака ти Елена и да отворят "Приста ойл", след това последователно съсипаха Вапцаров, чугунолеярния, приватизираха "асен златаров " и го разграбиха, ядрения и той ги последва.Само по времето на правителството на Костов - за 4 години съсипаха икономиката на града ни и сега берем плодовете. 

Тъй че въобще не ме плаши с хиперинфлация - преживял съм я и знам, че  не беше толкова зле.

Е, то пък ние намазахме от Приста Ойл. Обаче не намазахме от хиперинфлацията. Малко се изхвърли с това си изказване. По време на хиперинфлацията аз със спестени 1500 комунистически лева, успях да направя две екскурзии до Сърбия, с половината от парите ме изиграха пред едно чейнч бюро, а остатъка проиграх на Бинго. А, вярно и Югоагент намаза, ама поне понадих малко пари от това, което успях да си взема от сърбина ( малко малко, 5600 лева до 10 000 лева след като работих на един строеж два месеца) и си взех едно папагалче. Нали се сещаш на кое викаха папагалче - видеоплейър без възможност за записване на видеокасети. Та ето какво ми остана от хиперинфлацията - две екскурзии с яденето и пиенето + една трета папагал.  А това бяха 1500 комунистически лева преди идването на "демокрацията" и последвалата хиперинфлация.

Абе вярно ли е това дето го каза турчина на пресконференцията посред нощ, че половината от водачите на листите на партията му, са били етнически българи християни ???

Демек че в изборните бюлетини в 50% от избираетелните райони на първо място е българин в списъка на неговата партия?

Няма как да разбереш. Не всички си върнаха старите имена по ред причини. Иначе сега сме захапали ГЕРБ, но реално в ДПС се извършват най-големите машинации, купувания на гласове  в по-малка степен, но в по-голяма степен - покупка на българи. Предлагат ти да представяш ДПС  срещу апартамент обикновено. Знам случай за предложения на лидерка от БСП в Силистренско, на която пък предлагаха да учи в Турция висшето си образование. Момичето се чудеше дали да приеме или не. 

Редактирано от KB2640148 (преглед на промените)

Аз тогава бях студент, работех към една фурна и разкарвах хляб, зареждах магазини от търговиите и много добре помня какъв купон беше. 

Всеки имаше пари и ги харчеше с удоволствие.

Дойде след това Костов, деноминира парите, вкара ни във валутния борд и ......  закриха "плама" заради фонадацията на кака ти Елена и да отворят "Приста ойл", след това последователно съсипаха Вапцаров, чугунолеярния, приватизираха "асен златаров " и го разграбиха, ядрения и той ги последва.Само по времето на правителството на Костов - за 4 години съсипаха икономиката на града ни и сега берем плодовете. 

Е, ако исках да те уплаша, щях да кажа : Бау :)

На мен обаче ми се повдига от тези спомени. Честно.

Иначе... пробвай пак с "Плама"... :), "Славина", "10-ти декември", "Чугун", "Циментовия" и десетки още по-малки производствени предприятия, които направо бяха сринати или грозните им скелети още ни напомнят колко работни места имаше в Плевен и какво има сега? След 23 години "управление" на прехвалените ти... все едни и същи. Защото те всички са от едно котило, това на бившата БКП...

А на "Вапцаров" и "Алуком"(които работят с десетократно намален капацитет) знаеш ли кой е собственикът?

Все пак работя в района и знам кога, от кого и т.н. И повярвай ми не беше по времето на управлението на СДС.

Абе вярно ли е това дето го каза турчина на пресконференцията посред нощ, че половината от водачите на листите на партията му, са били етнически българи християни ???

Демек че в изборните бюлетини в 50% от избираетелните райони на първо място е българин в списъка на неговата партия?

Да има , Делян Пеевски.Да ни е честито КТБ и Цветан Василев.Още един Цветан , аман от некадърници.

Театрото, наречено "избори" продължава с пълна сила - лидерите на невлезлите в парламента партии един през друг бързат да си подадат оставките, само дето не е ясно кой точно ще им ги приеме - Костов, Кунева, Кабаиванов вече си "изпълниха дълга" и с нетърпение очакват следващия вот.

........

За мен хиперинфлацията е свързана с един от най-черните ми спомени в целия ми съзнателен живот .......

....... Малко се изхвърли с това си изказване. ......

.....

На мен обаче ми се повдига от тези спомени. Честно.

.....

Добре де -вие сте прави, аз греша :) 

Живейте си добре сега, в момента - от какво се оплаквате тогава  ?  

След Жан Виденов имаше две чисто десни правителства - на Иван Костов и на Бойко Борисов, управлявали общо 8 години. 

Сега отново Бойко спечели изборите и има пълната възможност да се коалира с Атака или ДПС и да направи ново дясно-центриско правителство. няма да пипа валутния борд, няма да има хиперинфлация, няма да има комунисти във власта.

От какво пак не сте доволни ? 

p.s  Аз не съм доволен, защото ще продължи съсипването на  здравеопазването без да се направят няколкото стъпки, които да възтановят това, което имахме преди 1989 година, хората ще си мрат и ще ги подмятаме от болница в болница като парцали и ще се продължи да се лъже яко на всички нива. Едно ще се приказва и пише, друго ще се върши на практика.Аз за това не съм доволен.

А вие ? 

нали това искахте ? 

След Жан Виденов имаше две чисто десни правителства - на Иван Костов и на Бойко Борисов, управлявали общо 8 години. 

Сега отново Бойко спечели изборите и има пълната възможност да се коалира с Атака или ДПС и да направи ново дясно-центриско правителство. няма да пипа валутния борд, няма да има хиперинфлация, няма да има комунисти във власта.

p.s  Аз не съм доволен, защото ще продължи съсипването на  здравеопазването без да се направят няколкото стъпки, които да възтановят това, което имахме преди 1989 година, хората ще си мрат и ще ги подмятаме от болница в болница като парцали и ще се продължи да се лъже яко на всички нива. Едно ще се приказва и пише, друго ще се върши на практика.Аз за това не съм доволен.

А вие ? 

нали това искахте ? 

Лично аз не съм недоволен, а щастлив. Иначе просто коментирах миналото, което си беше хубаво, щото бяхме на по 20-30. Ако някой каже, че не било хубаво, пепел му на устата :P

Аз искам само да попитам дали мазохизъм е заболяване ? И има ли адекватно лечение.

Може ли нормален човек да мисли че при ГЕРБ държавата ще потегли на горе. Тия двама титани на мисълта така са я закотвили на дъното че по надолу няма на къде!

Но поне оправиха наследниците си до 99 коляно.

ПАСЕ: Легитимността на парламента е повредена

Легитимността на парламента е повредена, заради показаното недоверие на гражданите към институциите и изборите. Това е изводът на делегацията наблюдатели от Парламентарната асамбеля на Съвета на Европа (ПАСЕ). Все пак според тях изборите са проведени в конкурентна среда, а основните свободи са били зачетени.

„Много граждани не се довериха на институциите, затова не се включиха в изборите, те не вярват, че някой политик ще защити техния интерес. В това отношение легитимността на парламента е повредена, това трябва да се преодолее, защото има нужда от силни институции, които да защитават нуждите на хората", каза Андреас Грос, ръководител на делегацията на ПАСЕ в България.

Грос не даде категорична оценка на изборите като добри или лоши, а разгледа положителните и негативните страни на преминалия вчера вот, предаде БГНЕС.

„Изборите не бяха честни по начина, по който трябва да бъдат, всеки участник трябваше да има честна и равна възможност в политическото състезание. Парите имаха твърда голяма роля, твърде много хора се страхуваха, много други изпаднаха в състояние на депресия, не изразиха гласа си", добави Грос.

Представителят на ПАСЕ отбеляза, че при пристигането в страната членовете на международната мисия са били шокирани от разделението между гражданите и институциите, от степента, в която гражданите не вярват на институциите.

„Това, че само 50% от гражданите участваха във вота е причина да се мисли, че процесът се задълбочава. Нуждите на обикновените граждани не могат да се адресират без солидни институции, които са подкрепени от доверието на хората", каза още Грос.

http://www.standartnews.com/balgariya-politika/pase_legitimnostta_na_parlamenta_e_povredena-188189.html

Не познавам здравомислещ човек в България, който да вярва на мутри и тарикати с мания за величие и крайно нагло и цинично поведение.

Те ще досъсипят държавата и народа си в името на своето и на определени кръгове благоденствие.

Гласувах против тях, но сега ще трябва да се съобразя с желанието на заблудените и тези, които имат полза да задържат нещата такива, каквито бяха.

50% гласували.Като махнем циганските купени гласове и гласовете на ДПС.Е колко българи са гласували.Да бяхме гласували всички , сега нямаше да сме в патова ситуация.Сами сме си виновни.

...От какво пак не сте доволни ? ....

И от какво да съм доволен? Здравеопазване нямаше при Борисов, но нима го имаше при величеството или при Станишев? Да не би пък да го е имало при някой от предишните? Защо никой не направи нищо, за да заработи все пак системата на здравеопазването? Или да се надявам, че предизборните дрънканици на БСП и ДПС ще се реализират? Това е несериозно - и те, както всички досега преди тях, ще употребят най-малко 3/4 от мандата си, пък колкото и той да е продължителен, за да оплюят предшествениците си типично по нашенски - кой преди тях не го е правил, та сега да се разваля стереотипът?

Да съм доволен, че от терасата си ще гледам новата АЕЦ, а градът ми ще загуби основния си поминък? От това, че ще въведат уж социална промяна в таблицата по ЗДДФЛ, която ще е още един як прът във съвсем жалката, едва-едва зараждаща се, при това въпреки усилията на властта средна класа? БСП е лява партия, изключваща средната класа, тя принципно би следвало да се крепи на избирателите с най-ниски доходи, но така ли е у нас?

ББ плати данък на неопитността си и на хитроумните уловки, поставени на възлови места, та затова съвсем скоро ГЕРБ най-вероятно ще сподели съдбата на НДСВ, а след 20 г надали някой ще се сеща за тях. Не ми е мъчно за тях, заслужиха си го, а и никога не съм се разпознавал като техен симпатизант. Но още по-малко доверие мога да имам към управници, от които нищо добро не съм видял, които все са намирали начин да ми пречат.

Ама и живот...

...Е колко българи са гласували.Да бяхме гласували всички , сега нямаше да сме в патова ситуация.Сами сме си виновни.

Как да обясниш една елементарна истина на хора, които всякак се дърпат от това? Отивам тая сутрин да изхвърля торбата с боклука и се засичам пред бобрите с един съсед, който до вчера бе върл политикан. Пита ме дали съм гласувал, отговорих му, че не съм го правил един единствен път, при това на едни вече далечни президентски избори. А той се разпсува (не по мен) и заяви, че нямало за кого да гласува, та затова вчера си копал лозето. Попитах го кого тогава ще псува следващите години, а той отвърна, че ще ругае наред. Е, така решил, така сторил, само му препоръчах докато псува да не пропуска себе си, дори така да започва с попържните.

Не съществува отговор "няма за кого да гласувам", но май само половината от населението смята така.

Излиза, че 200 години не ни стигнаха да се убедим в правотата на Жосеф Дьо Местр, който още през 1811 г е писал, че всеки народ си заслужава управниците.

А вие ? 

нали това искахте ? 

Док, къде ме метна в доволните :) че не разбрах?

От какво да съм доволна? От новото правителство, което или ще бъде с вързани ръце(ако все пак герберите решат да го сформират) или на програмното правителство, чиито конци ще дърпат "достопочтените" "леви", които са толкова леви, колкото аз съм космонавт. :)

Кой направи преврата през 1989 год.? Кой ограби пенсионният фонд? Кои и на кого раздаваха куфарчетата с парите и... не на последно място, на колко са равни 23-8?

Разбира се, че съм недоволна. Не толкова от вота на ГЕРБ, колкото от вота на столет- и кусурницата. Не проумявам как все още има хора, които вярват на мъчителите и грабителите си, все още с отворени уста слушат нищонеказващият, но многословен Станишев...

И да. С десни убеждения съм. Не виждам нищо лошо в това да се развива бизнесът и от там да се покачва и стандартът на живот на работещите. Само така ще просперира тази държава. Само че... не това ни чака и този път.

Аз искам само да попитам дали мазохизъм е заболяване ? И има ли адекватно лечение.

Може ли нормален човек да мисли че при ГЕРБ държавата ще потегли на горе. Тия двама титани на мисълта така са я закотвили на дъното че по надолу няма на къде!

Но поне оправиха наследниците си до 99 коляно.

E, тя при Станишев с Доган тръгна надолу. Единствени неуправляващи досега в сегашния парламент остана Атака, а те са едни от най-оплюваните, макар досега никога да не са управлявали. Това какво ти говори? 

Алилуя за всички невлезли, ама това чоджум са 40 партии с неясни цели. Всъщност, доста ясни - 1 % за да гушнат по 12 лева на глас. 

Румен Петков;Няма ибори които Станишев не може да загуби.http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=1982212

Искат оставката на Станишев, отваря се път за Първанов.Още не са взели власта и се бият кои да води бащина дружина.Преди изборите същият Станишко обеща да не се коалира с ДПС сега се отметна.Ужас ,каква пасмина ни управлява 23 години.

E, тя при Станишев с Доган тръгна надолу. Единствени неуправляващи досега в сегашния парламент остана Атака, а те са едни от най-оплюваните, макар досега никога да не са управлявали. Това какво ти говори?...

Атака подкрепиха правителството на герб  и това не е станало безплатно. Така че са оцапани като другите. А лидерът им е човек, който би трябвало да е в психиатрична клиника, според делата, който свърши, а не да определя бъдещето на страната ни. Жалко за младите хора и децата, за които няма живот тук. 

Защо никой не вижда възможната коалиция "ГЕРБ" - "Атака".  

Защото гласовете за Атака са по своята същност леви! Запомни го това! Ако Волен подкрепи Буда, не само ще предаде гласувалите за него, ами се обрича на тотален отлив на гласове занапред. ИзоБщо- Волен мога да кажа, че в момента е в тежка ситуация! Почвам да си мисля, че играта на Атака е, че те знаеха (до момента), че никога не могат да бъдат първа сила и че дефакто техните искания, колкото и да са искани от хората, на практика са неосъществими. Но винаги могат да излязат пред електората си с номера- "ами ние не сме първа сила и затова нищо не направихме"! На Волен май му е "уютно" да не участва никъде, а да стои от страни и да критикува, да си прибира държавната субсидийка и...пей сърце. 

Да ама сега ситуацията е такава, че от Атака зависи много, да не кажа-всичко. Това е необичайна ситуация за Волен и според мен той е в паника. Сега ще се види политическата зрялост на Атака- дали наистина е политическа отговорна партия и може да поеме отговорност, или всичко е един балон!

Атака подкрепиха правителството на герб  и това не е станало безплатно. Така че са оцапани като другите. А лидерът им е човек, който би трябвало да е в психиатрична клиника, според делата, който свърши, а не да определя бъдещето на страната ни. Жалко за младите хора и децата, за които няма живот тук. 

И аз трябва да съм в психиатрична клиника, ама съм тук, в тоя форум :P 

Това, дали някой трябва да е в психиатрична клиника или не, до голяма степен зависи от бившите управници от БСП-ДПС, които преди години пуснаха всички психясали от лудницата и за да влезе човек там за малко, трябват много яки връзки. Ами да не бяха гонили лудите от улицата, сега щяхте да останите само нормалните. В лудницата едва ли ще ни дават да чаткаме по клавиатурата. 

Защото гласовете за Атака са по своята същност леви! Запомни го това! Ако Волен подкрепи Буда, не само ще предаде гласувалите за него, ами се обрича на тотален отлив на гласове занапред. ИзоБщо- Волен мога да кажа, че в момента е в тежка ситуация! Почвам да си мисля, че играта на Атака е, че те знаеха (до момента), че никога не могат да бъдат първа сила и че дефакто техните искания, колкото и да са искани от хората, на практика са неосъществими. Но винаги могат да излязат пред електората си с номера- "ами ние не сме първа сила и затова нищо не направихме"! На Волен май му е "уютно" да не участва никъде, а да стои от страни и да критикува, да си прибира държавната субсидийка и...пей сърце. 

Да ама сега ситуацията е такава, че от Атака зависи много, да не кажа-всичко. Това е необичайна ситуация за Волен и според мен той е в паника. Сега ще се види политическата зрялост на Атака- дали наистина е политическа отговорна партия и може да поеме отговорност, или всичко е един балон!

А ти откъде знаеш за кого биха гласували гласоподавателите на Волен? Аз например бих подкрепил ГЕРБ от по-големите партии, макар винаги досега да съм гласувал за малки партии, борещи се да минат 4-те процеента. майка ми също уж щеше да гласува за ГЕРБ, а гласува за Атака. Та такива ми ти работи. Ако нямаше Атака, определено доста от гласовете биха отишли точно към ГЕРБ. Така, че мен ме е яд на Волен, за какъвто и пазарлък да става въпрос. Българският народ не е за пазарлък. Лично аз искам да се състави правителство и да си работи за нас, плюещите наред. Дори бих подкрепил и правителство на БСП-ДПС, стига то да не обръща отново най-голямо внимание на проекти като "Цанков камък".  Пламен Орешарски е много добър избор за министър председател. 

И аз трябва да съм в психиатрична клиника, ама съм тук, в тоя форум :P

Това, дали някой трябва да е в психиатрична клиника или не, до голяма степен зависи от бившите управници от БСП-ДПС, които преди години пуснаха всички психясали от лудницата и за да влезе човек там за малко, трябват много яки връзки. Ами да не бяха гонили лудите от улицата, сега щяхте да останите само нормалните. В лудницата едва ли ще ни дават да чаткаме по клавиатурата. 

Ами такова впечатление остава този човек - непоследователен, груб, буйстваш, националист, но само на приказки. Доверието на колко хора предаде след предишните парламентарни избори? Гласувайки за него, надали са искали да става патерица на герб. А и сега ситуацията е подобна. Интересно е накъде ще се наклони, то и нищо няма да ме учуди вече.

Редактирано от locke (преглед на промените)

А ти откъде знаеш за кого биха гласували гласоподавателите на Волен? Аз например бих подкрепил ГЕРБ от по-големите партии, макар винаги досега да съм гласувал за малки партии, борещи се да минат 4-те процеента.

нещо тотално си се объркал мой човек! Как може да искаш национализация (не, че е лошо), а да твърдиш, че би гласувал за ГЕРБ? Как може да искаш да изгониш чуждестранните "инвеститори" (аз бих казал-грабители), а да твърдиш, че би гласувал за Герб? Объркал си се нещо! 

Ти си пример, че силата, но в същото време и слабостта на Атака е това, че успя да хване и от ляво и от дясно. Това до момента и носеше дивиденти, но аз прогнозирам, че това и ще я погуби в бъдеще! Българина винаги гласува по осите: ляво-дясно, САЩ-Русия, капиталист-работник! Това е истината! Който се опитва дълго време да стои посредата- загива! Примери- колкото искаш!

Редактирано от SS-23 (преглед на промените)

Колко много разсъждения се похабиха - каза стария Били - Хлапето, след което духна дима от цевта на старият си, с костена дръжка, четирицевен пистолен изненада, скрит обикновено в ръкава му. После ядно се изплю над труповете на попа, шерифа и кмета, които се бяха само опитали да предадат неговото доверие.  - Четвъртият патрон така и не изстреля, като си мислеше облекчено: -  Добре, че не ми се налага да отзовавам моите представители в сената, ще е нужна цев с доста по-сериозен обем на пълнителя.

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

нещо тотално си се объркал мой човек! Как може да искаш национализация (не, че е лошо), а да твърдиш, че би гласувал за ГЕРБ? Как може да искаш да изгониш чуждестранните "инвеститори" (аз бих казал-грабители), а да твърдиш, че би гласувал за Герб? Объркал си се нещо! 

Ти си пример, че силата, но в същото време и слабостта на Атака е това, че успя да хване и от ляво и от дясно. Това до момента и носеше дивиденти, но аз прогнозирам, че това и ще я погуби в бъдеще! Българина винаги гласува по осите: ляво-дясно, САЩ-Русия, капиталист-работник! Това е истината! Който се опитва дълго време да стои посредата- загива! Примери- колкото искаш!

Ами тогава да гласувам за себе си по твоята логика, защото никоя партия не мисли като мен :) Дори и в една партия няма двама еднаквомислещи по всички въпроси човека. Нали?

Ами такова впечатление остава този човек - непоследователен, груб, буйстваш, националист, но само на приказки. Доверието на колко хора предаде след предишните парламентарни избори? Гласувайки за него, надали са искали да става патерица на герб. А и сега ситуацията е подобна. Интересно е накъде ще се наклони, то и нищо няма да ме учуди вече.

И на мен Станишев ми изглежда педал, Яне също. Бойко ми изглежда не толкова последователен. Всъщност е непоследователен. Местан пък е човек, дразнещ всичко живо около себе си. Незнам жена му как го търпи, ако има такава. Дай ми пример за един нормален и уравновесен политик. Включително тия от улицата, дето не влязоха в парламента, но пък спечелиха джакпота от нашите данъци.  За всеки човек мога да ти дам някакво определение и да го оприлича на нещо, което не може да мисли нормално ( котка, куче, муха, Жорж...) Много пъти съм ви задавал един въпрос, включително последния път на овчаря преди няколко часа. кажете ми за кого да гласувам и ще го направя! Дори съм готов да гласувам за всеки от вас, ако пожелае. Е, вярно, вече обещах на @LZ4JW да гласувам за него, но пък той мрази политиката и политиците. Чакам следващия. 

ПП: Мда. Забравих най-важното. Един мъж не се ли ядосва, не се ли пени, не удря ли по масата, е педал. 

Пламен Орешарски е много добър избор за министър председател.

Лошото е, че Орешарски ще бъде кукла на конци, а кукловодите се знаят /Станишев и Доган/.

Редактирано от andreygg (преглед на промените)

Станишев .кукловод.Смях ,та той е мъж под чехъл.Кукловодите са Доган , олигарсите около него.Цветан Василев, Ирена Кръстева и синчето и .Целия медиен съюз Тошев, Краси Гергов.Владееш ли медиите , владееш мозъците на хората.КТБ изкупиха половината държава, владеят парите на фирмите.И не на последно място там влязоха руски капитали.Задаите си въпроса къде беше математика Константинов когато се разрази скандала с бюлетините.Скри се два дни ни дума, сега обикаля телевизиите и агитира за ДПС.Медииното гуру на Доган.Отворете весник Монитор или Политика, вестниците на Пеевски и ще видите името му в карето , консултант.Отврат .

А бе, еиий - опомнете се! Пишете като шестокласници. На крив такова, всичко му пречи. Ако бяха спечелили БСП, то не знам кво си. Спечелиха ГЕРБ, пък не знам що си. На всякъде ви преследват комунисти, заговорници, неверници и пр. Вечно си имаме оправдание за кризата, за скапаната икономика, за лошото време, за това, че вече се стъмни. Така ще си мизеруваме още век. На младите им писна всичко. Някои са в криза от как са се родили и така ще си умрът в криза. Те не знаят що са комунисти и не им дреме кой ще ги управлява та ако щете ДПС, стига да ни изведът до нивото на една нормална държава.  Бе я си плащайте сметките и си драскайте щуротиите. На мен нещо сметката за ток още от сега е набъбнала неясно, а зимата тепърва идва + новите цени и то да беше само тока.

Док, къде ме метна в доволните :) че не разбрах?

От какво да съм доволна? От новото правителство, което или ще бъде с вързани ръце(ако все пак герберите решат да го сформират) или на програмното правителство, чиито конци ще дърпат "достопочтените" "леви", които са толкова леви, колкото аз съм космонавт. :)

Кой направи преврата през 1989 год.? Кой ограби пенсионният фонд? Кои и на кого раздаваха куфарчетата с парите и... не на последно място, на колко са равни 23-8?

Разбира се, че съм недоволна. Не толкова от вота на ГЕРБ, колкото от вота на столет- и кусурницата. Не проумявам как все още има хора, които вярват на мъчителите и грабителите си, все още с отворени уста слушат нищонеказващият, но многословен Станишев...

И да. С десни убеждения съм. Не виждам нищо лошо в това да се развива бизнесът и от там да се покачва и стандартът на живот на работещите. Само така ще просперира тази държава. Само че... не това ни чака и този път.

Няма друго логично обяснение освен Стокхолмския синдром.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.