Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Ето защо съм горд, че съм БЪЛГАРИН! Ние, Българите - произход, религия, знания, теории, доказателства

Featured Replies

За неговите постове е достатъчно да можеш да четеш, че да ги разбереш.

• Отговори 1,6k
  • Прегледи 263,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Кефи ме, като хората "се гордеят" с неща, които нито зависят от тях, нито са тяхно постижение, като например рожденното им място. Гордей се не къде си се родил, а какво си постигнал, за да направиш св

• Никога не съм бил горд,че съм част от от един изключително коплексиран народ.Никой не е способен да ти го нач**а така,както българин може!

• Браво на "родолюбците" Нале първо трябва да се гордееш с происхода си, а чак тогава да се прайш на разбирач - анализатор.  Некой хора никуга нема да могът да разберът други хора когато са радват на

Публикувани изображения

Личните достижения също нямат себеприрода. Ей на. Хайдучката не стига че е най харесвана, но има и най много последователи. Обаче е в кауша. За един достижение е едно, за друг да вкара някого в кауша. Няма значение какво е.

Ся съм здраф, праф, кураф. Но ако не се гътна внезапно, след време лично достижение може да е да се кача на бордюра без чужда помощ.

Не твърдя, че имат себеприрода. Но, личните достижения, според мен, е добре да се разграничават и ценят повече от "националните".

Някак ми се струват дъвка за масовката, хора, които никога няма да минат над медианата. Опиум за народа :D

Да, силната държава може много да помогне на индивидуалния успех, но винаги в историята тези държави са били с широко отворени обятия за чужденци с качества.

Допускам, че има начини извън "нарцисизма" да оцениш себе си, включително и критично.

Това, че някой оценява себе си като преуспял човек, изобщо не изключва наличието на амбиции и визия за следващо ниво на развитие.

Именно това е опасното - застоя, а не себеоценката.

преди 6 часа, Мойра написа:

Дали за тези 26 години всички ние, които живеем в България и се зовем българи направихме нещо, с което ще се гордеят потомците ни?

:D И защо само 26?

А останалите, преди това?(все пак поне ти и аз не сме по на 26 ;))  Да не би да са повод за гордост... или пък сме направи нещо грандиозно, за да остане за поколенията? А колкото до тези 26 години... още е рано да се прави равносметка!

Нещата не опират до гордеене, според мен, а на принадлежност към народ, имал своите възходи и падения. Само с добро познаване на историята и културата ни, бихме чувствали своята принадлежност и не бихме нито се гордели, нито срамували от това, че сме българи, точно защото имаме поводи и за двете.

Цитат

а ти правиш ли разлика между национализъм и " национализъм"

:D Двете характеристики на понятието не го прави различно от себе си.

Виж между "национализъм" и "патриотизъм" има разлика, макар и несъществена, но особено важна в определени моменти.

преди 4 часа, дръндю написа:

.....

Е па освен и теб да посъветвам да изкараш някое училище ......

Две смислени приказки не можете да свържете на кръст, та да си обадите прозрението, което всеки що годе образован човек го знае - та не, че няма смисъл да обясняваш, а не можеш да обясниш и като не можеш, почваш да дрънкаш щуротии за себеприроди и как имало, па нямало, и да чакаш някой да ти каже нужните думи, че да вдигнеш ръка щото това- си- имал- предвид.

преди 13 часа, Aumi написа:

Като се има предвид, колко българи напуснаха страната в последните двадесет години, говори, че те не са били нито удовлетворени от положението на страната, нито пък е било повод за гордост това, че тя е била с хилядолетна история, нито пък че дедите им от пра-далечните времена са успели да им осигурят подходящият стандарт на живот и светло бъдеще, за да не напускат любимата си татковина.Така че ако едни деди не са успели да ми осигурят удовлетворително бъдеще, аз нямам повод да се гордея с тях. Лично аз не съм чакала от някого да ми осигурява каквото и да е и не виждам защо трябва да изпитвам гордост с някакви далечни непознати за мен хора, с които не ме свързва нищо освен родовата история.
Предпочитам да живея тук и сега и да се радвам на живота днес, без да се взирам в отминали времена, които не ме греят и не ми помагат с нищо в днешният ми живот.

Всеки е прав за себе си и никой няма право да го съди за избора, който е направил.

Аз избрах да живея в България.

преди 12 часа, Нел написа:

Виж между "национализъм" и "патриотизъм" има разлика, макар и несъществена, но особено важна в определени моменти.

"Патриотизъм" също няма присъщо съдържание.

"Патриот е, душа дава,

за наука, за свобода.

Но не свойта душа братйя,

а душата на народа."

Няма, няма, колкото и да няма, то поета е визирал лицемерието - пък за теб "патриотизъм" може да бъде мерна единица за дължина или каквото ти скимне, щото като уж немал присъщо съдържание, то въртели да искаш, реджепови такива.

НИе сме потомци на горди хора, неприемащи чужди правила и закони. Ние сме потомци на свободни хора, неприемащи по никакъв начин чуждия гнет. НИе просто сме длъжни да бъдем горди, защото само така ще можем да се наречем българи!

преди 10 часа, Реджеп Иведик написа:

"Патриотизъм" също няма присъщо съдържание.

Има, разбира се. Най-общо е "родолюбец" и най-буквално. Хубаво цитираш Ботев, но вероятно си наясно, че точно в това стихотворение той усмива всички ония, които са патриоти само на думи и обичта им към Отечеството опира до пари.

Патриотизмът се доказва с дела. Може и да не са велики, но да са насочени към Родината. Така, че не е трудно да си патриот, стига наистина да обичаш България, докато национализмът има политическа окраска.

А това е идиотизъм.

преди 6 минути, sound написа:

А това е идиотизъм.

Презентизъм е. Нашият Реджеп го вее някъде другаде. :D

Не му се връзвай, явно му е скучно.

преди 3 минути, Нел написа:

...

Всъщност по- просто е: най- обикновенна неадекватност подправена с известна доза предразсъдъци, ала щото и на мен ми е въз скучно, го давам малко по- грубо. :Д

преди 1 минута, Нел написа:

Презентизъм е. Нашият Реджеп го вее някъде другаде. :D

Не му се връзвай, явно му е скучно.

Е, не вярвам да пишеш у форума, когато имаш друга работа. На всички ни е скучно.

А тези, които Ботев нарича патриоти, защо е избрал да ги нарече точно патриоти.н Може би те самите са се наричали себе си патриоти. Може би някои от тях са си мислели, че са патриоти. Може би някои са грешали за себе си, а може би Ботев е грешал за някои от тях.

А кликата ??? Те ни мислят за национал предатели, пък ние се мислим за патриоти. От друга страна, ние ги мислим за национал предатели, пък те се мислят за патриоти.

Никой не е отменял средния път откакто Буда завъртя колелото на закона

Горкия Реджеп - не може да различи черно от бяло и обвинява Буда за това.

преди 39 минути, Реджеп Иведик написа:

Е, не вярвам да пишеш у форума, когато имаш друга работа. На всички ни е скучно.

А тези, които Ботев нарича патриоти, защо е избрал да ги нарече точно патриоти.н Може би те самите са се наричали себе си патриоти. Може би някои от тях са си мислели, че са патриоти. Може би някои са грешали за себе си, а може би Ботев е грешал за някои от тях.

А кликата ??? Те ни мислят за национал предатели, пък ние се мислим за патриоти. От друга страна, ние ги мислим за национал предатели, пък те се мислят за патриоти.

Никой не е отменял средния път откакто Буда завъртя колелото на закона

Историята е тази, която отсява патриотите от лъжепатриотите, Реджепе. Времето.

Аз не се мисля за патриот, но не се и срамувам, че съм българка. И "кликата" не мисля, че са национални предатели, просто заблудени, че като се кланят на Путин и имперската му политика, са русофили. Не са! Както и ние не сме русофоби, но на тях явно им е трудно да различат Русия от руската политика, а това винаги го е имало в нашата история, така че нищо ново под слънцето, Реджепе.

Редактирано от Нел (преглед на промените)

преди 4 часа, Реджеп Иведик написа:

И над слънцето

И над слънцето, и над всички слънца.

Патриотизмът няма присъщо съдържание, но за повечето хора означава родолюбие. Да обичаш майка си, баща си, рода си, народа си... Но това са само "форми", а освен форми човек е и духовно същество, предимно духовно същество, Дух, част от Универсалния (или всеобщ) Дух. А духът няма народност. Майка ми и баща ми не са ме създали, само са ме родили. Няма да ве дразня като цитирам Библията, по памет: никой няма да влезе в Царството Небесно ако не се откаже от майка и баща.

Каква е тая гордост, какъв е тоя патриотизъм, на всеки му се е случвало при някакви обстоятелства да се почувства засрамен че е българин. За съжаление е така. Но, предполагам, същото се отнася и за хората от всички народности. Най-често патриотизмът е необходим когато "трябва да се умира за род и родина". Дано това вече да е останало безвъзратно в миналото. Най-добре е човек да се чувства гражданин на света.

Редактирано от Sleda (преглед на промените)

преди 2 минути, Sleda написа:

Най-добре е човек да се чувства гражданин на света.

Банална истина, която е осъзнал един пич на име Сократ преди около 2400 години.

Ние българите няма как да бъдем националисти, защото всеки един човек върху тази земя е наш наследник! Нашата националност е цялото човечество.

Човешкият живот от тези земи е започнал и тук са най-старите човешки следи.

Ние Българите обаче сме пазителите на човешкия корен. Защото дърво, което не е отгледало своя корен, не може да отгледа и свои клони.

За пример: САЩ, една "нация", която изтреби до крак корена си Индианците (100 милиона изби в завладяване на земите им), а днес САЩ се е превърнала в най-големия агресор и унищожител на човешкия живот по цялата планета!... Което е сигурно предизвестие за собственото й анихилиране.

-

Редактирано от Aliya (преглед на промените)

Австралопитеки ли имаш пред вид или хомо сапиенс или неандерталци? Първите хомо т.е. Корена на човешкия живот, доколкото знам, са открити в Кения или някъде в африка. Африканците сигурно се гордеят. Неандерталците били червенокоси и ги имало из Европа, тъй казват, а дали е вярно, може би.

:offtopic_s:

Ако се чувстваш гражданин на света означава, че се чувстваш гражданин и на Саудитска Арабия и други подобни местенца на света с "екзитични" нрави.

Не, благодаря! :scared:

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.