Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Религия и духовност

Featured Replies

на 27.12.2022 г. в 21:39, Śūnyatā написа:

Имам един въпрос към теб като християнин. Без наличието на вяра в Бог действителността непоносима ли е?

С или без Бог, с или без Христос понасяш действителността, но тя в тоя случай те удовлетворява или не. В действителност религията ти дава допустимост, т.е. какво е допустимо, за да си удовлетворен от живота си. Всяко нещо което не може да понесеш, то търсиш помощ в Църквата. Така е при християните ... 

на 28.12.2022 г. в 7:45, Śūnyatā написа:

Моето мнение е че не е чак толкова поносим. Ако беше поносим, нямаше всяка минута да се самоубиват 2-3ма човека на планетата. Затова хората си създават групови халюцинации и живеят в тях. Вярата в някакъв всеприсъстващ Буда, на когото можем да се молим, когато се чувстваме в безпътица или в Бог, са точно такива халюцинации. И понеже тази вяра противоречи на здравия разум, хората поставят някаква разумна база под халюцинациите и взаимно се самонавиват, че са най-умни и най-добре разбират действителността. 

Обръщам ти внимание с удебеленото ... -> Променяш обекта, т.е. от действителност към субективния си живот ... Да, живота ти може да е непоносим, но може да го промениш, докато действителността (по-общата) не зависи само от теб и в тоя случай може да направиш така, че локалната ти действителност (това което е около теб) да е поносимо за теб. 

Отделно, че "групова халюцинация" не е смислено словосъчетание, защото има индивидуалност при сетивата. Халюцинацията няма нищо общо с религията и вярванията, т.е. извън психологията не е уместно да се ползва това понятие. 

Вярата, религията са ирационални съставки на човек. Явяват се един вид абстракция за нещата извън този свят. В тоя смисъл, то човек може да живее без религия, но не и без вярвания. Да, може да не изповядваш някаква религия, но да имаш вяра, а дали ще е в Бог или не, е без значение, стига да се адаптираш в този свят и не допускаш недопустимост в него. 

...

Не знам до колко си искрен, но звучиш като отчаян човек. Принципно човек може да понесе всичко, стига да е със силен дух. Да, през живота си човек ще се сблъсква с много разочарования, но начина по който ги преодолява каляват неговия дух. 

И не забравяй, че при християните имаме "трета" компонента -> Светия Дух. Той не е "групова халюцинация" ... :) 

Факти: Нещо е направило този свят. Някои са ни дали този живот. Осъзнали сме го и от нас зависи действителността дали ще е поносима или не. Рано или късно ще го напуснем. До тогава имаме време да го направим по-добър. Всичко останало зависи от духът ни. От нас зависи дали ще е светъл и ще го виждат другите или тъмен. 

Честита ти Нова Година!!! Да е мирна и щастлива и действителността ти да стане поносима. Амин 

• Отговори 4,5k
  • Прегледи 256,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• По-точно: Чл. 61. (1) Съпругът на майката се смята за баща на детето, родено по време на брака или преди изтичането на триста дни от неговото прекратяване.

• В правото сте си!  За мен не е проблем времето за размисли.  Докато обаче по някакъв "културен" начин засягат българите, то моето наказание не ще промени моя мироглед.  Да, бях рязък. Д

• Учени заснемат “Божествената искра” при зачеването на човека Интересен е пътят на човешките научни открития. От първоначалното състояние на директно възприемане на заобикалящия и вътрешния

Публикувани изображения

на 1.01.2023 г. в 5:43, dioib написа:

С или без Бог, с или без Христос понасяш действителността, но тя в тоя случай те удовлетворява или не. В действителност религията ти дава допустимост, т.е. какво е допустимо, за да си удовлетворен от живота си. Всяко нещо което не може да понесеш, то търсиш помощ в Църквата. Така е при християните ... 

Обръщам ти внимание с удебеленото ... -> Променяш обекта, т.е. от действителност към субективния си живот ... Да, живота ти може да е непоносим, но може да го промениш, докато действителността (по-общата) не зависи само от теб и в тоя случай може да направиш така, че локалната ти действителност (това което е около теб) да е поносимо за теб. 

Отделно, че "групова халюцинация" не е смислено словосъчетание, защото има индивидуалност при сетивата. Халюцинацията няма нищо общо с религията и вярванията, т.е. извън психологията не е уместно да се ползва това понятие. 

Вярата, религията са ирационални съставки на човек. Явяват се един вид абстракция за нещата извън този свят. В тоя смисъл, то човек може да живее без религия, но не и без вярвания. Да, може да не изповядваш някаква религия, но да имаш вяра, а дали ще е в Бог или не, е без значение, стига да се адаптираш в този свят и не допускаш недопустимост в него. 

...

Не знам до колко си искрен, но звучиш като отчаян човек. Принципно човек може да понесе всичко, стига да е със силен дух. Да, през живота си човек ще се сблъсква с много разочарования, но начина по който ги преодолява каляват неговия дух. 

И не забравяй, че при християните имаме "трета" компонента -> Светия Дух. Той не е "групова халюцинация" ... :) 

Факти: Нещо е направило този свят. Някои са ни дали този живот. Осъзнали сме го и от нас зависи действителността дали ще е поносима или не. Рано или късно ще го напуснем. До тогава имаме време да го направим по-добър. Всичко останало зависи от духът ни. От нас зависи дали ще е светъл и ще го виждат другите или тъмен. 

Честита ти Нова Година!!! Да е мирна и щастлива и действителността ти да стане поносима. Амин 

Виж , и преди съм писал ,че земният живот е просто един изпит от ,който зависи вечността на човека след смъртта. Много важно нещо е да не правим лоши неща нараняващи другите .

преди 9 часа, Anzhel Dimitrov написа:

Виж , и преди съм писал ,че земният живот е просто един изпит от ,който зависи вечността на човека след смъртта. Много важно нещо е да не правим лоши неща нараняващи другите .

Не е изпит, а сме подложени на изпитания до сетния си дъх. Въпроса се свежда да се научим да отказваме на Лукавия макар, че и той търпи промени, т.е. един вид тъй както той за нас е изпитания, то и ние за него сме изпитание. Това е Божията промисъл и именно този който не бъде съблазнен, а постъпи праведно продължава, а другия ... хм ... ако се покае и смири, то може да има спасение и за него. 

Основния проблем с лукавството е, че ако Лукавия чрез чужди хора не успее да те подчини, то почва да ползва близки хора и там вече се постъпва по друг начин, т.е. до известна степен да се поддадеш на изкушението, но да не губиш вярата си в Бог. 

Няма как да се спрем да правим в някои случаи лошо, а така също да не нараним някой, уви, но трябва да сме отговорни и най-вече да вярваме, че в бъдещ момент, другият ще ни прости и осъзнае защо сме проявили въпросните лоши неща.   Уви, за някои добрини, то трябва да преглътнеш "горчивия хап", че другият ще те намрази. По-важното е другият като осъзнае, че е съгрешил, като ни е накарал да направим нещо лош и прочие, то да поеме по праведния път, и да вярваш, че рано или късно ще настъпи момента на взаимното опрощаване. 

Та, всяко едно твое деяние не трябва да е само и единствени за теб, а трябва изключително да е за доброто на другия. Дали ще е лошо и ще нарани другия, то ти нямаш знание за това, а го знае само Бог. 

Малцина схващат Божията промисъл. Тя е по-важна, а не човешката мисъл. НО, първо трябва да повярваш в Бог. Останалото не е лесно, но има елементарен начин да се научиш да живееш праведно. = Да знаеш кога да откажеш и не се поддадеш на изкушението... 

преди 2 часа, dioib написа:

Няма как да се спрем да правим в някои случаи лошо, а така също да не нараним някой, уви, но трябва да сме отговорни и най-вече да вярваме, че в бъдещ момент, другият ще ни прости и осъзнае защо сме проявили въпросните лоши неща

Има как, но ти не искаш и не можеш. И в случая си нагласяш религията, за да се оправдаеш. Но какво ще промениш? Прошката изисква осъзнаване и неизвършване на нови прегрешения, а твоето е: аз някога ще поискам прошка и Бог ще ми прости, но дотогава ще си действам както си знам.  Т.е. нищо от твоя страна, никаква промяна въпреки, че сам осъзнаваш погрешността на определени свои действия. Очакваш Бог да те спре ли?

преди 9 часа, dioib написа:

Малцина схващат Божията промисъл. Тя е по-важна, а не човешката мисъл. НО, първо трябва да повярваш в Бог. Останалото не е лесно, 

Трудно е да схванеш Божията промисъл , особено в нашият свят , където да имаш повече финикийски знаци е над - всичко.

Трудно е да повярваш в Бог , и ето мисията ми е да обръщам хората във вяра в Бога. Но има един проблем , за известно време повярват и след това , за да покажат надмощие над другите - " Забравят пак за Бог " . 

Повечето хора са уж вярващи но по делата им си личи ,че не вярват ама изобщо.

Навремето си поисках всички около мен  да са в Рая и те са там , но не го осъзнават . Видят ме ,поговорим си ,осъзнаят за момент ,че се намираме в Рая , но след време пак се отричат От Бога , като заговорят за проблемите си , които са са незначителни от Божия гледна точка ( Здрави са , имат пари за удоволствия , но в крайна сметка пак недоволстват от Бога ). НЕдоволството от Бога всъщност те води в Ада за вечни времена. 

Това защо не им е дал Бог , онова защо не им е дал ? - все недоволстват , при все ,че има хора , които умират от глад . Всичко имат и ламтят за още и още , дори не благодарят на Бога за лукса и охолството в , което се намират . Ето това е част от Божията промисъл - да си доволен от Бога и да считаш трудностите за нещо нормално. Бог няма ли трудности ? - Дава дава и накрая все недоволни хора, лъмтящи за нещо повече - казвайки ,,,ако има Бог защо това ,защо онова ?" Повечето хора не разбират ,че с този въпрос въстават срещу Бога и са Дяволи борещи се срещу Божията воля .

преди 8 часа, Just a Stranger написа:

а така също да не нараним някой

Да, не са твои думи, но пък коментарите са твои... и са точно толкова неадекватни, колкото са и думите на старшинката.

Та... какво значи "да не нараним някого", както и "да не направим лошо" - интересно е, че иначе с лекота можете да си пляскате имитациите на философски моабети, докато се "преврключи" на заучените примитивизми  и клишетата от "свещените текстове". А двата типа са несъвместими... :) пък вас това с нищичко не ви бърка - важното е да се дърдори и имитира конекция някаква си...

В една част от ниво на битие, определено условно спрямо нивото на 'битийните" - доброто и лошото са важни, нужни и по тях се равняват Обърканите.

В друга част - хора, които са на друго ниво и не са въобще объркани кое какво е, доколко е, как е, защо е... - вече нямат нужда от "добро и лошо", защото за тях те отпадат като значение на начални патерички...

Та - вие като папагали, ... към кое ниво точно се числят папагалщините и дърдоренето?

Ето така се поддържат празните приказки без никакво значение за папагалите какво точно си чукат по клавишите, а приоритетите са съвсем други... докато се играят личните театри и героите им се вживяват колко умности, важности и мъдрости ръсят - заради сценките и сценариите си.

И вече в конкретиката на темата - кое точно е духовното на един папагал, който само рецитира религиозни думички?

преди 38 минути, _ramus_ написа:

И вече в конкретиката на темата - кое точно е духовното на един папагал, който само рецитира религиозни думички?

Ами това с папагала и папагаленето ти си този, който постоянно повтаря. Много ти е важно да го затвърдиш като представа, навсякъде където се получи. И това ще продължи без значение какво ще напиша аз и още няколко ника. Важното е да бъде  наложен удобният за рамус етикет. Рамус винаги знае кое е духовно и кое - не, въпреки че веднъж не е написал нещо, което може да се определи като такова. Това ако не е лъжа и лицемерие, кое е? 

духовните нещица не се пишат, дечко. Работата е там, че ти също не пишеш духовни неща и това ясно го показвам и разяснявам. Твоят личен театър е точно обратен - и вярваш че нещо е духовно, защото го вярваш че е такова. Вярваш и че пишеш, че проповядваш духовности

преди 19 минути, Just a Stranger написа:

Рамус винаги знае кое е духовно и кое - не

Рамус познава само кое НЕ Е ДУХОВНО. Много е просто - заради същото отрицателните форми на изказ са ми съвсем адекватни на фона на арогантността и духовните вживянки на т.н. "няколко ника".

За целите на форума дори не е нужно да се познава 'духовността", а само психиатричните случаи... :)

преди 19 минути, Just a Stranger написа:

въпреки че веднъж не е написал нещо, което може да се определи като такова.

И така - ето я манипулацията и елементарния реторичен похват - "което можело да се ОПРЕДЕЛИ КАТО ТАКОВА" - от кого, сладурчо... От кого да се определи? :lol6:Сещаш ли се за иронията?... и манипулацията да се оприличаваш с "народните очички, които четели това"...

====================

Клишетата за добро-зло - са си примитивизми. Относно 'нараняването" - също.

Емоционално ранените могат да се преживяват без въобще някой да ги "ранява" и за тях ще е равнозначно и винаги "някой ще е Наранителя".

Аз, например въобще не е нужно някой да ми се извинява или да прощава нещо, което било ме "наранило". Познай защо - :) Но твърде много хора живеят сред примитивмизмите си и те са в сила от хиляди години...

Отгоре на всичко - ранените души непрекъснато очакват някой да им се извинява, да ги утешава, да им прощава... защото отвътре те са просто ранени птички и "светът" се завърта около това, понеже не са в състояние да го израснат и така преодолеят.

Реториката ти е спряла до нивото на прадядо ти... Обаче си свикнал да ти минават номерата, вероятно защото живееш и се фантазираш сред контекст от нивото на ромчета и селяндури ( а не селяни) сред които "интелектуалния ти театър" да е забележим.

Е - толкова години дори при положение че е очевидно че не минава театъра, ти си го папагалиш, защото така си си свикнал пред монитора.

преди 3 часа, Anzhel Dimitrov написа:

Повечето хора са уж вярващи но по делата им си личи ,че не вярват ама изобщо.

Това е нормално, защото миналия век бе "окупиран" от атеисти. Да, те и сега се опитват да контролират обществото, но не им достигат знания и определено все повече се вижда инфантилността им, т.е. липсата на идея какво да е бъдещето. 

За сметка на това, то (поне аз) се вижда, че вярата в Бог се "съвзема", но докато "новият" вярващият е крехък, то ще има и нови на вид изкушения. 

Принципно младите имат два варианта: Да повярват в Бог или да са слуги на определен човек. Отделно се вижда какво става с "финикийските" знаци = се обезценяват всеки измитат момент. (Всеки вижда реалната инфлация...), т.е. ценностната система на мнозина ще се преориентира към друго. 

Принцип на един млад пенсионер: Не е въпроса колко ще ти е пенсията, а колко дълго ще я получаваш. ;) Съчетано с двор в който да си произвеждаш храна е още по-хубава, ако не си в бизнеса с "първатЪ" професия на жената. :) 

Да и на мен много ми харесва жените да работят, а аз да си гледам кефа, но ползвам жената по предназначение, а не по модерното ... :) 

преди 2 часа, _ramus_ написа:

духовните нещица не се пишат, дечко

Пишат се и още как. И простащината се изписва и ти го правиш постоянно. Ама ти си пиши лъжите. След като ти е в кръвта друго не ти остава. То псето като захапе, докато не разкъса плътта, няма да спре. Не, че с мен ще успееш, но продължавай да опитваш. 

преди 1 час, Just a Stranger написа:

Пишат се и още как.

Нито се пишат, нито се могат деца като теб да прочетат каквото и да е "духовно".

Щото си обикновено вярващо момче - затова и само се фантазираш пред монитора и няма да пораснеш, щото не ти стиска, а така те устройва.

Разбира се - щото си невероятно духовен и ги разбираш духовните приказки за малки момчета и народни кифли и кифльочи. :) И затова наливаш от анонимката - щото си страшно духовен и в нея само духовности са написани...

преди 1 час, Just a Stranger написа:

То псето като захапе, докато не разкъса плътта, няма да спре. Не, че с мен ще успееш, но продължавай да опитваш. 

Ама как ще "успея", амиииии! Толкова спокойно, стабилно и духовно дете - никой не е успял да го разкъса, да го насили, да го принуди, да го мачка... Тва възгледите са велика крепостна стена - достатъчно е само да се гушнеш сред някой от готовата конфекция за спасяващи се малчугани и те вече са сигурни, духовни, велики, мъдри... и хукват по виртуала да се фантазират и проповядват колко са големи и опитни.

Драматизми опитваш... вероятно защото си духовен, а реториката ти е от преди Вазово време... :lol6:Това е нов жанр - духовен популизъм, за малчугани.

преди 49 минути, dioib написа:

Това е нормално, защото миналия век бе "окупиран" от атеисти. Да, те и сега се опитват да контролират обществото, но не им достигат знания и определено все повече се вижда инфантилността им, т.е. липсата на идея какво да е бъдещето. 

За сметка на това, то (поне аз) се вижда, че вярата в Бог се "съвзема", но докато "новият" вярващият е крехък, то ще има и нови на вид изкушения. 

Принципно младите имат два варианта: Да повярват в Бог или да са слуги на определен човек. Отделно се вижда какво става с "финикийските" знаци = се обезценяват всеки измитат момент. (Всеки вижда реалната инфлация...), т.е. ценностната система на мнозина ще се преориентира към друго. 

Принцип на един млад пенсионер: Не е въпроса колко ще ти е пенсията, а колко дълго ще я получаваш. ;) Съчетано с двор в който да си произвеждаш храна е още по-хубава, ако не си в бизнеса с "първатЪ" професия на жената. :) 

Да и на мен много ми харесва жените да работят, а аз да си гледам кефа, но ползвам жената по предназначение, а не по модерното ... :) 

Окупиран от атеисти - Познавам един атеист дето краде яко ,но се сеща за Бога ,когато крадат от него. Ако искаш ми вярвай но повечето са вярващи , когато им трябва нещо, а когато трябва да се благодари вече им е трудно. И вярващи , но какви , като не си получат нещата по магичен начин - изгубят търпение и вече няма Бог , няма вечност след смъртта , няма възмездие. 

Най - голямото доказателство за мен , което получих ,че има Бог и той е около мен , когато трима ми се подиграха , когато ги учех да благодарят на Бога за всичко. И тримата се подиграха с мен и с Бога , Но и тримата умряха от рак ( няма и година след подигравката ) - това съм го казвал на няколко човека и ще го включа в канала ми в ЮТюб ,щото ще почвам веропоредица от моите преживявания свързани с Бога и тълкувания на някои размисли ,включително и от тук в Калдейтата от този раздел, и Библията ще включа ( старият завет , щото новия има малко противоречие със стария ).

Служейки на някого ти вървиш по земният си път ,защото не може всички да се затворим в манастири и да изоставим децата да умират от глад.

Е то по модерното и жените имат пръст в това с техните феминистки организации.

преди 28 минути, _ramus_ написа:

Нито се пишат, нито се могат деца като теб да прочетат каквото и да е "духовно".

Добре. Хайде сега си представи, че много си ме ядасол, че дано да се поусплкоиш малко. Псетата и те са така, като пооръфат малко това дето са захапали и се кротват. Та, да знаеш - много съм разстроен. 

:lol6:Бау, бау - даже и разкъсан си духовно извисен... Фантазно, но за вживянка става.

И гледам че само духовни работи пишеш, пишеш... Мноооого духовни, много религиозни... бау-бау:lol6:

преди 8 часа, Anzhel Dimitrov написа:

Ако искаш ми вярвай но повечето са вярващи , когато им трябва нещо, а когато трябва да се благодари вече им е трудно.

Доволно ми е известно "лицемерието" ...

Лично аз не се "хабя" да убеждавам атеисти във вярата в Бог. По правя друго ... "малки чудеса", които ги карат да се чудят как точно са станали. Именно тогава да видиш погледа им към мен, а аз се усмихвам. 

Иначе, хм, за "твоите доказателства" ... хм ... въпреки, че ги разбирам не ги споделям ... и то е поради факта, че за мен по-важни са живите ... за останалите не ги мисля и съм поверил спасението им на Христос ... 

Моите доказателства пък са от типа "върнал съм ги към живот" ... НО ... що трябва да се хваля с това?! 

преди 12 часа, Anzhel Dimitrov написа:

Окупиран от атеисти - Познавам един атеист дето краде яко ,но се сеща за Бога ,когато крадат от него. Ако искаш ми вярвай но повечето са вярващи , когато им трябва нещо, а когато трябва да се благодари вече им е трудно. И вярващи , но какви , като не си получат нещата по магичен начин - изгубят търпение и вече няма Бог , няма вечност след смъртта , няма възмездие. 

Не приличат много на вярващи...

на 5.01.2023 г. в 9:45, ncl написа:

Не приличат много на вярващи...

В действителност и сред атеистите има вярващи, но не в Бог. За въпросните духовността и религията не са съществени. Друг е въпроса, че има много вярващи в Бог, но постъпвайки като атеисти. Тези, да, не приличат на вярващи, но при тях има склонност когато не успеят да винят Бог. Именно те не усещат кога Бог им помага и не благодарят. Всичко това е поради елементарния факт -> Не са благородници, т.е. не са роден с благо и не оценяват благата които им са дадени, а ламтят да имат чужди блага без да положат свой принос за постигане на същите. 

на 5.01.2023 г. в 5:27, dioib написа:

Доволно ми е известно "лицемерието" ...

Лично аз не се "хабя" да убеждавам атеисти във вярата в Бог. По правя друго ... "малки чудеса", които ги карат да се чудят как точно са станали. Именно тогава да видиш погледа им към мен, а аз се усмихвам. 

Иначе, хм, за "твоите доказателства" ... хм ... въпреки, че ги разбирам не ги споделям ... и то е поради факта, че за мен по-важни са живите ... за останалите не ги мисля и съм поверил спасението им на Христос ... 

Моите доказателства пък са от типа "върнал съм ги към живот" ... НО ... що трябва да се хваля с това?! 

Аз пък с хабя ,да ги обръщам в вяра в Бога ,защото ,, вярата в Бога " е нещо много ценно , да не кажа ,че е най - ценното . Може ли да опишеш някое чудо ,което си направил ?

Ти , като върнал се от оня свят си длъжен да помагаш за спасението на всяка душа ,която се срещне с теб , защото изгубената душа има нужда от насока и подкрепа. А за моите доказателства са свидетелство ,че никой не трябва да се подиграва на вярващите , особено приели мисията да помагат за това да обръщат във вяра и да утвърждават във вяра .

Възкресявал ли си или , си ги  направлявал в правия път ?

преди 2 часа, Anzhel Dimitrov написа:

Може ли да опишеш някое чудо ,което си направил ?

Не! ... Тук повече преобладават скептици и подигравачи, и да не забравяме псевдо психолози ... = Няма смисъл ... Отделно, че привидно не изглежда, че е чудо, а друго, т.е. може да се обяснят явленията по определена причинно-следствена връзка. 

Що се касае до това - Вярата в Бог, то това е свободна воля. Аз само показвам как с Любов може да постигнеш всичко. 

Все пак да обърна внимание и на друго: Аз не съм светец, т.е. чудесата ми са "микро" и са дело на Бог, а не на мен, а аз просто в подходящия момент им ги показвам и полека те започват да разбират, че Бог съществува и е милостив, а тези които повярват в Бог, то той ще им помага занапред. 

Трябва да се има в предвид, че тук не говорим другият да разбере духовността, а в него да се породи вяра в Бог, т.е. за тези които духовността им е потребна си има манастири. Колко от българите обаче ще се откажат от светския си живот и ще приемат монашеския?! Не е лек. 

Ти примирено си правиш своя Църква, Добре знаеш, че адепти трудно се изнамират и привличат.  

преди 7 часа, dioib написа:

Не! ... Тук повече преобладават скептици и подигравачи, и да не забравяме псевдо психолози ... = Няма смисъл ... Отделно, че привидно не изглежда, че е чудо, а друго, т.е. може да се обяснят явленията по определена причинно-следствена връзка. 

Що се касае до това - Вярата в Бог, то това е свободна воля. Аз само показвам как с Любов може да постигнеш всичко. 

Все пак да обърна внимание и на друго: Аз не съм светец, т.е. чудесата ми са "микро" и са дело на Бог, а не на мен, а аз просто в подходящия момент им ги показвам и полека те започват да разбират, че Бог съществува и е милостив, а тези които повярват в Бог, то той ще им помага занапред. 

Трябва да се има в предвид, че тук не говорим другият да разбере духовността, а в него да се породи вяра в Бог, т.е. за тези които духовността им е потребна си има манастири. Колко от българите обаче ще се откажат от светския си живот и ще приемат монашеския?! Не е лек. 

Ти примирено си правиш своя Църква, Добре знаеш, че адепти трудно се изнамират и привличат.  

За да има "Теза" трябва да има и "антитеза". Истината се ражда в спор. 

По добре е да се помогне , на търсещите вяра да я намерят. Словото и учението се предава от човек , на човек . Да любовта е велика.

.....

Е,  не е нужно всички да стават монаси за да придобият вяра , все пак трябва да има разнообразие а не само монаси ,които познават вярата .

Моята църква е само обяснение на едно вярване , за живота след смъртта , когато вече сме се преселили във вечността , и някакви насоки за това ,,  как вечността ни да е по - хубава ? " . Аз пък взех ,че изтрих всичко ,защото не ми харесваше как съм го написал , но ще има " Анжелизъм 2023 " - все пак имам последователи , които вярват в моето обяснение . Но трябваше да го преработя от гледна точка на смирен вярващ , защото малко цинично звучеше. Даже за днес ще напиша за моето вярване  , защото някои се разочароваха ,когато не можаха да го намерят и им казах ,че е изтрито , но го изтрих за да го напиша възродено .

преди 14 минути, Anzhel Dimitrov написа:

За да има "Теза" трябва да има и "антитеза". Истината се ражда в спор. 

Не споделям това, защото именно в спора се бяга от истината. 

Да, от Бог е истината, но в някои случаи тя не е угодна на даден, защото той е свикнал да се подчинява на даден човек или да подчинява дадени хора. Тезата му е, че ако се подчиняваш само и единствено на Бог, то ти си проводник на свободията, която довежда до хаос. От друга страна пък има мнозина които смятат, че владеят хаоса и определено започва да се бяга от истината, че вярата в Бог те прави свободен и че порядъка който правиш бил кич или долнопробност, отживелица и не е потребен на човеците. 

И как мислиш прост човек ще се ориентира в този спор?! Нормално е този който му покаже по-пъстрото и по-убавото да го съблазни и хоп ... простият човек се отклонява от истината ... 

Примерно: Ти ще дадеш ли 250лв за литър домашна ракия??? Все някой ще каже, че ей ... това уиски произведено по някакъв стандарт е по-убаво и по-евтино ... ;) 

Що се касае за изказа ти, то всеки културен човек ще разбере под цинизма ти или вулгаризма ти словото ... Върху него по-скоро поработи. Мнозина простички хора, ако им заговориш със силогизми и прочие не ще те разберат. 

Примерно: Ако им кажеш, че всеки българин вярва в Бог ... определено ще гракнат, че те са българи, но не вярват в Бог .... ;) 

преди 5 минути, dioib написа:

Не споделям това, защото именно в спора се бяга от истината. 

Да, от Бог е истината, но в някои случаи тя не е угодна на даден, защото той е свикнал да се подчинява на даден човек или да подчинява дадени хора. Тезата му е, че ако се подчиняваш само и единствено на Бог, то ти си проводник на свободията, която довежда до хаос. От друга страна пък има мнозина които смятат, че владеят хаоса и определено започва да се бяга от истината, че вярата в Бог те прави свободен и че порядъка който правиш бил кич или долнопробност, отживелица и не е потребен на човеците. 

И как мислиш прост човек ще се ориентира в този спор?! Нормално е този който му покаже по-пъстрото и по-убавото да го съблазни и хоп ... простият човек се отклонява от истината ... 

Примерно: Ти ще дадеш ли 250лв за литър домашна ракия??? Все някой ще каже, че ей ... това уиски произведено по някакъв стандарт е по-убаво и по-евтино ... ;) 

Що се касае за изказа ти, то всеки културен човек ще разбере под цинизма ти или вулгаризма ти словото ... Върху него по-скоро поработи. Мнозина простички хора, ако им заговориш със силогизми и прочие не ще те разберат. 

Примерно: Ако им кажеш, че всеки българин вярва в Бог ... определено ще гракнат, че те са българи, но не вярват в Бог .... ;) 

Ако искаш ми вярвай , но нищо не разбрах .

преди 1 минута, Anzhel Dimitrov написа:

Ако искаш ми вярвай , но нищо не разбрах .

Няма проблем ... видях къде съм сбъркал със слово си ... 

Кратко: Мнозина ползват спора за "спорт", а не като дискусия ... 

Хубава неделя ... Времето вече е приятно за разходки из планината ... 

преди 13 минути, dioib написа:

Няма проблем ... видях къде съм сбъркал със слово си ... 

Кратко: Мнозина ползват спора за "спорт", а не като дискусия ... 

Хубава неделя ... Времето вече е приятно за разходки из планината ... 

Благодаря , хубав ден и разходка и на теб .

преди 16 часа, Anzhel Dimitrov написа:

Възкресявал ли си или , си ги  направлявал в правия път ?

Не е точно възкръсване. В действителност бях се възгордял и бях подложен на изпитание. По-късно дойде откровението ми, че усетих Светия Дух в себе си, който ми помогна да осъзная своята гордост и да се смиря пред Божията промисъл, защото ми се изясни, защо сме на този свят и какво трябва да правя, за да живея праведно, а не по правила. = Обикновен грешник съм и по един или друг начин усещам кой е лукав. 

Да, свободно мога да говоря за лукавия, но по-важно е да правя от тук на сетне нещата с Любов, а не на цената "пирова победа", въпреки, че съм свикнал и сам да се справя, но все повече за мен са по-важни моите близки, а не моето его. Да, локализирах се затворих за другите, т.е. за обществото, а здравословното ми състояние не позволява да разширя помощта си към другите. Гледам само да помагам на преки хора около мен, а всеки лукав .... хм .... по-добре да не се знае колко гневен мога да съм и .... прочие ... За всеки проявен мой грях ... хм ... "цената" е критична, а не желая моите близки да скърбят за мен ... 

Да, в много отношение съм безкомпромисен, но не това ми е силата .... по-ми-се-одава да излъчвам Любов и да виждам как другите започват да се усмихват и се радват на контакта им с тях. ;) 

За много години! Амин

И Наздраве! :) 

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.