Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Религия и духовност

Featured Replies

преди 1 час, _ramus_ написа:

ЪЪЪ - обСЪЖДАме, произлиза от корена СЪЖДАВАМ... :) Айде малко по-скромно де - та ти нямаш елементарен капацитет да "съждаваш"...

Нито бог, нито библията ще помогнат да станеш по-умен. Май това ти е "взето" още по рождение, а може "руската баба" да е корена... 

Тия там, в рая - сигурно това им е "цената" на която се кефят - лишени са от ум и разум, съждения и извеждания... Логика и вникване, синтез и анализ... Останали дечица и малоумни - за вечни времена. Егати щастието, егати вечността... :)

Доста претенциозно се изхвърляш, но ти толкова потъваш сред делюзиите си за да балалайкаш  "колко другите не разбират божествените работи, дето ти толкова хвърковато и наивистично ги "разбираш"... :)

Ама... цялата апокрифност на вселената и бог се е събрала в твоят живот, в твоите потвърждения, в твоят небесен рай... :) И твоята диагноза.

Изтрещел си беше, все повече си потъваш и нямаш спирка... Няма и кой да те спре. Но си чудесен пример за учебника по психиатрия.

Пак лъжеш , и то с патос. Поне като цитираш ,не лъжи и подправяй цитати. Не ти се случва за първи път да подправяш цитати и да лъжеш ,както обикновено. Ти си по зле от селска клюкарка - човек изкара 100 лева , ти кажеш - шестица от тотото и не черпи .....

• Отговори 4,5k
  • Прегледи 256,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• По-точно: Чл. 61. (1) Съпругът на майката се смята за баща на детето, родено по време на брака или преди изтичането на триста дни от неговото прекратяване.

• В правото сте си!  За мен не е проблем времето за размисли.  Докато обаче по някакъв "културен" начин засягат българите, то моето наказание не ще промени моя мироглед.  Да, бях рязък. Д

• Учени заснемат “Божествената искра” при зачеването на човека Интересен е пътят на човешките научни открития. От първоначалното състояние на директно възприемане на заобикалящия и вътрешния

Публикувани изображения

преди 14 часа, Anzhel Dimitrov написа:

... което хората трябва да правят и да поработят върху това да им стане ежедневие ...

Хипотетично в следствие на твоите разсъждения: 

Ще почна с клишето: Добрите момчета отиват в рая, а лошите където си искат. -> Лошите момчета не ще ти повярват. Добрите пък знаят какво е добро, за да отидат в рая, и определено не ще те последват. Кой ще ти прави в тоя случай компания в твоя кеф из оня твой рай??? 

Някъде по-назад в обсъждането в тая или друга тема с теб ти споменах, че описаното от теб не е по-различно от ислямските вярвания във вечен живот. Разликата обаче е, че Мохамед ги е систематизирал нещата и е направил канони. 

И в тоя случай -> Вземи пренапиши Корана ... :) Какво си се ръгнал при католиците???  :) НО: По-ми-се струва да потърсиш алевити, защото:

Цитат

Алевийската теология е силно повлияна от хуманизма и универсализма. Основни верови принципи на алевиите са:

любов и уважение към всички хора („Най-важното нещо не е религията, а да бъдеш човек“);

толерантност към другите религиозни и етнически групи („Ако си наранил другиго, никаква полза няма от ритуалните ти молитви“);

уважение към труда („Най-големият израз на вярата е да се работи“).

преди 23 минути, dioib написа:

. Кой ще ти прави в тоя случай компания в твоя кеф из оня твой рай??? 

Някъде по-назад в обсъждането в тая или друга тема с теб ти споменах, че описаното от теб не е по-различно от ислямските вярвания във вечен живот. Разликата обаче е, че Мохамед ги е систематизирал нещата и е направил канони. 

И в тоя случай -> Вземи пренапиши Корана ... :) Какво си се ръгнал при католиците???  :) НО: По-ми-се струва да потърсиш алевити, защото:

Имам последователи в реала и последователки. И Богините са в моя рай. ... 

Няма смисъл да правя канони. Е щом вече е описано от Мохамед. Принципно съм изследвал и исляма ,и в исляма и в стария завет се говори за Създателя самоче с две различни имена  "" Аллах и Бог ". 

Аз искам само да помогна , и тук в Калдейта предавам тайната на успеха си.

Алевитите са добре. Благодаря ,че ми насочваш вниманието към тях. Но аз си имам Анжелизъм - работа ,през почивките удоволствия , и проява на благодарности за да се окаже един анжелист за цяла вечност в наслада и удоволствия. Един живот стига за перфектна вечност.  Анжелизъма ползава храмове на други религии , за проява на уважение към Бога ( затова съм и предимно католик , защото имат страхотни храмове ) ,в зависимост от местонахожденоето. Анжелизъма е пътя към раят както съм го описал - изпълнен с удоволствия ,изпълнени и изпълняващи се мечти...

преди 10 минути, Anzhel Dimitrov написа:

Благодаря ,че ми насочваш вниманието към тях.

Моля. 

Идеята ми бе да се разграничиш от пошлото което "върлува" из католицизма. Лично аз бях изненадан, че си "зарязал" Анжелизъм. Из въпросните алевити може да намериш аятолах (равин) , който да ти помогне да подобриш изказа си, за да те възприемат насериозно. Дори може ти самия да станеш в бъдеще аятолах. ;)  

Успех!!! 

п.п. Това е скромното ми мнение на един "ронин". ;) 

преди 13 минути, dioib написа:

Моля. 

Идеята ми бе да се разграничиш от пошлото което "върлува" из католицизма. Лично аз бях изненадан, че си "зарязал" Анжелизъм. Из въпросните алевити може да намериш аятолах (равин) , който да ти помогне да подобриш изказа си, за да те възприемат насериозно. Дори може ти самия да станеш в бъдеще аятолах. ;)  

Успех!!! 

п.п. Това е скромното ми мнение на един "ронин". ;) 

Анжелизъма си е анжелизъм. Няма смисъл да ставам аятолах , защото тук в Калдейта е достатъчно написано от мен.

преди 11 часа, Anzhel Dimitrov написа:

да подправяш цитати

А обърна ли внимание че т.н. "подправки" са в скобки...

:) Следващия път, като се видите на по бира, помоли бог за очилца, нещо. Кофти е, щото сред вечността да си с очилца, но по-добре с тях отколкото недоскив, че поне за почитателКИТЕ си да ги гледаш в "извивките". 

За пред психиатъра - също трябват очилца, така че запомни че е важно и при положение че с бог сте толкова близки авери, трябва да ти ги спусне след молитва, примерно...

Супер иронично е, неграмотен и елементарен комплексар да се дуе като пуяк, през призмата на личния си религиозен филм, щото е нямал друго какво да си измисли. Отгоре на всичко, сливенският алкохолен пенсионер чудесно си играе с теб и те засилва по нанадолнището. Той самият му е скучно да се спуска сам и... що да си няма "дружка" сред изцепките и бълнуванията си.

От друга страна , е забавно, докато не е станало скучно. Щото през калдата минаха не един или двама псевдорелигиозни тариката с такива "велики божествени и космически мисии"... Развяваха се, надуваха се, изфантазираха се на велики, важни, божествени...

Минаха и заминаха - както е със всеки филм... Щото все някога се стига до "The End". И от този момент само бог остава да скучае от поредното си разочарование. Няма и как - когато тъжно гледа т.н. "свой образ и подобие", а същия е сякаш валяк е минал по току-що положения гладък асфалт в гънките на надраменната му кухина... И тя останала - или куха или гладка...

Ето това е божествената драма  - кое му е "образа" и "подобието" - какво го е замислил, пък къде е стигнала работата... :)

Вероятно - и в психиатриите е пълно с "образите и подобията"... и колко от пациентите също се фантазират колко са божествени, надарени, богоугодни... и специални.

преди 25 минути, _ramus_ написа:

Той самият му е скучно да се спуска сам и... що да си няма "дружка" сред изцепките.

Това твое съждение определено е грешно. :) НО, показва, че чувстваш скука в живота си. Явно ползваш този си образ тук, за да се забавляваш. :) Което пък показва до колко си духовно непрокопсан и дори псевдо психолог. Напъна ти да се изучиш из така наречената наука ... :) (Психологията не е наука по смисъла на научността. 😃 Тя е някаква логика...) определено са посредствени и се базират на остарели методи на въздействие, било то на индивид (субект) или на индивиди (обекти). ОК, това, че си в лигата на легендите, поне те охарактеризира като възрастен, но поведението ти определено не е зряло. :) -> Отгоре на това, то считаш, че само ти имаш разум ...ба ... = самозабравил се и определено не си по-различен от Ангел. :) => То и затова се чепкаш с него на кой е по-по-най- ... хм ... по-пуек ... :) ОК, за мен е без значение дали си патка ил кобила ил кон или пуек ... Вей си патката, не ми пречиш ... :) 

п.п. А, не ставаш и за психиатър ... :) Щото навсякъде виждаш патология ... :) 

• 2 месеца по-късно...
преди 32 минути, _Aumi_ написа:

Ами попрочети малко повече неща от Будизма, пък може да ти стане ясно дали Буда е казал и нещо друго освен тези четири истини.

От или за??? => Не само от този форум се информирам за Будизма и прочие ... = Няма как да знаеш какво съм чел, прочел, или пък по друг начин съм научил и/или с кого съм общувал и придобил лично отношение към въпросния, или въобще.

Да, до известна степен съм провокативен във въпросната тема, но то е да видя варианта/вариантите който/които "практикуват" тукашните "будисти". 

преди 29 минути, дioiд написа:

От или за???

Неслучайно написах ОТ, а не за. От книгите на Будизма, а не от разкази на трети лица.

преди 11 часа, _Aumi_ написа:

Неслучайно написах ОТ, а не за. От книгите на Будизма, а не от разкази на трети лица.

За разлика от други религии, то будизма не се базира на вярвания, а на преподаване на учител към ученици. Всяка школа си има свои вариации на какво е преподавал Буда. Отделно това първо трябва да приемеш, че страдаш. Как човек който не страда да повярва на тази парадигма??? ОК, за определени хора живота им е страдание, но за други не. Това определено не може да бъде вяра!!! От тук следва, че дори да прочета (ако не съм чел), то на какво основание да приема въпросните истини??? 

Самото твърдение, че има само четири истини е лъжа, защото не се раждаш в страдание, това от една стана, а от друга, страданието го поражда ума, т.е. на човек който му е добре ума не му е потребна тази истина или тези истини и определено знае, че тези текстове (книги) може и да са от Буда, но може и да не са. :) 

Та, на кое да вярваме на Агама или на Махаяна сутрите??? :) = Това са си доктрини!!! :) Отделно, че има много вариации и прочие ... :) 

И друго: За какво да ги чета и/или прочитам, като не ще са ми полезни??? 

Няма как да знаеш моите знания на какво се базират и определено не са в следствие на разкази от трети лица. :) = Всеки грамотен човек, особено в 21-ви век има къде по-други способи да се информира по отношение на будизма.

Отделно, то това учение в България официално ли е??? Не ми е известно някой да е регистрирал такова вероучение ... = Което го прави неофициална религия, а всяко неофициално не носи отговорност пред Държавата (Народа на същата), т.е. определено членовете на такива школи са измамници, а не изповядващи тази религия. 

Има ли официален сайт на Будизма??? Има ли правдоподобни преводи??? И прочие и прочие ... Или само някакви си личности, които считат, че са просветлени, щото са чели много от книгите на Будизма ... :)

Ей, успя да ме разсмееш за пореден път. :) Благодаря ти!!!   

преди 19 минути, _Aumi_ написа:
Цитат

Но будизмът не е точно религия, а философска школа, която ни помага да приемем предизвикателствата на Новата епоха.

В КАКВО ВЯРВАМЕ: Всеки един от нас, независимо кой е и какъв е, следва десетте будистки добродетели:

ЩЕДРОСТ
НРАВСТВЕНОСТ
 СЕБЕОТРИЦАНИЕ
 МЪДРОСТ
 ЕНЕРГИЧНОСТ
 ТЪРПЕНИЕ
 ИСТИННОСТ
 РЕШИТЕЛНОСТ
 ОБИЧ
  ДУШЕВНО РАВНОВЕСИЕ

И мислиш, че други вероизповедания не споделят тези принципи ли??? 

Нима смяташ, че в новата епоха не трябва да има други вероизповедания ли??? Защп???

Само Буда ли е от значение??? И какво е казал той??? 

преди 7 минути, дioiд написа:

И мислиш, че други вероизповедания не споделят тези принципи ли??? 

Не съм казала, че мисля това.

преди 8 минути, дioiд написа:

Нима смяташ, че в новата епоха не трябва да има други вероизповедания ли??? Защп???

Според мен, в Новата епоха, религиите трябва или да отпаднат, или да се обединят.... след като споделят едни и същи ценности.

ОК, във всяка епоха има прозрели, но само в тази общност ли са??? 

До колко са откровени???

Виж само изкази като: 

Цитат
  на 2.06.2023 г. в 21:17, insec написа:

п.п. ала така или инак е правоверен комундел, а към такива в последно време не изпитвам никаква съпричастност - донякъде в конкретно неговия случай, признавам, че му прави чест, дето не се хвърля, като много други другарЕ да защитава престъпленията на путятя.

Лъхащи омраза, а не обич .... 

преди 9 минути, дioiд написа:

Само Буда ли е от значение??? И какво е казал той??? 

Дал е отговори на много неща.

преди 2 минути, _Aumi_ написа:

Според мен, в Новата епоха, религиите трябва или да отпаднат, или да се обединят.... след като споделят едни и същи ценности.

Няма как да стане след като има такива като @insec!!! или @_ramus_ или @miro20!!!

Та, въпрос на търпение е до 3000-та година. :) 

преди 6 минути, _Aumi_ написа:

Дал е отговори на много неща.

Те отговори много, но не само неговите са истина ... 

току-що, дioiд написа:

Няма как да стане след като има такива като @insec!!! или @_ramus_ или @miro20!!!

Та, въпрос на търпение е до 3000-та година. :) 

Да, но въпросните може да не са религиозни, а тук ставаше въпрос за религиите и техните последователи.

преди 1 минута, _Aumi_ написа:

Да, но въпросните може да не са религиозни, а тук ставаше въпрос за религиите и техните последователи.

То, както виждаш Будизма не е точно религия тук в България ... :) 

преди 7 минути, _Aumi_ написа:

Хората които цитираш, не са будисти.

преди 4 минути, _Aumi_ написа:

Хората които цитираш, не са будисти.

И какво да ги правим??? = Все пак са човешки същества ... или ИИ-чета ли са??? :) 

преди 2 минути, дioiд написа:

И какво да ги правим??? 

че кво ви преча на религиите, та да ме правите нещо? :biggrin:

преди 2 минути, insec написа:

че кво ви преча на религиите, та да ме правите нещо? :biggrin:

Малиш, не умееш да мислиш, ОК, не ми пречиш ... :) = Забавлявай се со хурката на Буда ... :) 

преди 2 минути, insec написа:

е като не ти преча, кво се занимаваш с мен?

Лъскам ти глупостта!!! :) = Показвам какъв си!!! :)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.