Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Религия и духовност

Препоръчан отговор

на 8.01.2023 г. в 16:43, dioib написа:

Не е точно възкръсване. В действителност бях се възгордял и бях подложен на изпитание. По-късно дойде откровението ми, че усетих Светия Дух в себе си, който ми помогна да осъзная своята гордост и да се смиря пред Божията промисъл, защото ми се изясни, защо сме на този свят и какво трябва да правя, за да живея праведно, а не по правила. = Обикновен грешник съм и по един или друг начин усещам кой е лукав. 

Да, свободно мога да говоря за лукавия, но по-важно е да правя от тук на сетне нещата с Любов, а не на цената "пирова победа", въпреки, че съм свикнал и сам да се справя, но все повече за мен са по-важни моите близки, а не моето его. Да, локализирах се затворих за другите, т.е. за обществото, а здравословното ми състояние не позволява да разширя помощта си към другите. Гледам само да помагам на преки хора около мен, а всеки лукав .... хм .... по-добре да не се знае колко гневен мога да съм и .... прочие ... За всеки проявен мой грях ... хм ... "цената" е критична, а не желая моите близки да скърбят за мен ... 

Да, в много отношение съм безкомпромисен, но не това ми е силата .... по-ми-се-одава да излъчвам Любов и да виждам как другите започват да се усмихват и се радват на контакта им с тях. ;) 

За много години! Амин

И Наздраве! :) 

А защо се гневиш ? Все пак си християнин, а Христос ни учи на смирение.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• Отговори 3,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Потребители с най-много отговори

Публикувани изображения

преди 10 часа, Anzhel Dimitrov написа:

А защо се гневиш ? Все пак си християнин, а Христос ни учи на смирение.

Цитат

Психолозите днес разглеждат гнева като първична, но естествена емоционална реакция на хората, която се оказва съществена за оцеляването.

Смирявам се пред Бог, но не и пред човек .... Не смятам да обяснявам в какво се състои моята гняв, но с високомерието на друг по друг начин не е праведно да се реагира. 

Ти примерно, защо си "умъртвил" другите (които са се подиграли с теб) с рак и прочие??? Защо не си успял да им покажеш греховността им и не ги научи на смирение??? 

В действителност Христос не е учител. Да, поведението му е поучително, но е пример какво да направим, за да защитим другите -> Саможертва в името на другите. Принципно психологически човек осъзнава ценността на друг когато го загуби. Затова и трябва да уважаваш другия приживе.   

За мен, че другият ще ме намрази не е проблем. По-важно е той да осъзнае своя грях. Затова и "малко отрова" (под формата на моята гняв) не ще му навреди, а ще му помогне. ;) 

Имай в предвид, че мнозина това целят, т.е. да те ядосат и в тоя случай смирението ти ще довежда до още подобни случаи в които те да изпитват удоволствие, че те карат да се ядосваш. Изрази го чрез гняв, а какъв е точно ... хм ... ай ... аз му викам "студен гняв" и само им гледай опулените им очи после ... щото са очаквали, че ще се смириш, ама не .... :) 

Спирам до тук, защото отиваме към ту психиката на човек, а не към неговите вярвания, духовност и убеждения ... Едно мога да споделя тук: Човек който се въздържа по-лесно се поддава на управление. В някои случаи човек трябва да реагира като дете. ;)

Едно е да покажеш непокорство пред човек, а друго е да покажеш, че си покорен само и единствено на Бог.-> Анализирай това!!!   

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 21 часа, dioib написа:

Смирявам се пред Бог, но не и пред човек .... Не смятам да обяснявам в какво се състои моята гняв, но с високомерието на друг по друг начин не е праведно да се реагира. 

Ти примерно, защо си "умъртвил" другите (които са се подиграли с теб) с рак и прочие??? Защо не си успял да им покажеш греховността им и не ги научи на смирение??? 

В действителност Христос не е учител. Да, поведението му е поучително, но е пример какво да направим, за да защитим другите -> Саможертва в името на другите. Принципно психологически човек осъзнава ценността на друг когато го загуби. Затова и трябва да уважаваш другия приживе.   

За мен, че другият ще ме намрази не е проблем. По-важно е той да осъзнае своя грях. Затова и "малко отрова" (под формата на моята гняв) не ще му навреди, а ще му помогне. ;) 

Имай в предвид, че мнозина това целят, т.е. да те ядосат и в тоя случай смирението ти ще довежда до още подобни случаи в които те да изпитват удоволствие, че те карат да се ядосваш. Изрази го чрез гняв, а какъв е точно ... хм ... ай ... аз му викам "студен гняв" и само им гледай опулените им очи после ... щото са очаквали, че ще се смириш, ама не .... :) 

Спирам до тук, защото отиваме към ту психиката на човек, а не към неговите вярвания, духовност и убеждения ... Едно мога да споделя тук: Човек който се въздържа по-лесно се поддава на управление. В някои случаи човек трябва да реагира като дете. ;)

Едно е да покажеш непокорство пред човек, а друго е да покажеш, че си покорен само и единствено на Бог.-> Анализирай това!!!   

Има някаква истина в това , и то голяма ,и трябва да се помисли върху тази вратичка в твоите размисли за смирението.

Опитах се да им покажа греховността им но и тези около тях имат вина , защото на първите двама предадох на посредници да им кажат да се покаят и да пожелаят нов живот в , който да се отдадат да помагат на другите , като първо пожелаят да срещнат Бога на смъртният си одър и да се разберат лично със Създателя - Господ - Бог ,какво да правят за да се изкупят , щом не вярват на мен. На третата подиграла ми се даже имаше спасение - точно се вдигна на крака , защото я накарах ако се излекува да започне да ходи всяка седмица на неделна литургия , но за кратко , тя си знае нейното и каза ,че лекарствата я били излекували а не вярата .....

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 час, Anzhel Dimitrov написа:

Опитах се да им покажа греховността им но и тези около тях имат вина

Не са виновни, че не вярват в Бог. В действителност не си направил опит да ги разбереш, а иначе би следвало да знаеш, че вече са на по-добро място. Само ти си въобразяваш, че са заминали на оня свят, защото не са ти повярвали. Пита ли Бог, защо ги е прибрал при себе си??? Или поне проумя ли Божията промисъл във въпросните смъртни случаи??? 

Погрешно е да смяташ, че ти си ги наказал с такава смърт. Бог е милостив и след като е видял, че ще се мъчат в този свят ги е прибрал при себе си. В действителност не неверието им е натресло тази учат, а те сами са избрали да живеят по неправеден начин. Въпреки, че не са били покръстени, то помоли се за тях. Нека Бог упокои душите им. Амин

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 22 часа, dioib написа:

..... И след 2 месеца умря , с въпроса " Ако има Бог ,дали ще ме прати в ада ? " . Представяш ли си , тя даже изгубила вярата си и си мисли ,че всичко свършва в гроба , и даже няма ни най - малка вяра ,е всъщност всичко започва след официалната смърт.

Христос нали е единороден  син на Бог .? Май не е точно саможертва , а принесен в жертва от Господ -Бог - Отец. Е много ясно ,че трябва да ценим всички близки докато са живи .

Гневът е Богоподобен , особено ако е насочен срещу неправда или неправдив човек.   Първото гневно проявление е " Нойският потоп " . Второто проявление  ,  е когато оправдаха Майкъл Джексън , вместо да си беше откупил греха ( с тия пари дето ги имаше можеше да се откупи ,вместо да пледира невинен и оправдан ). Тогава като умря Майкъл Джексън ,веднага им казах ,че това е съдилището върху живите и Господ - Бог гледа кой как ще постъпи. И какво стана в Ню Орлиънс го обоготвориха този Майкъл Джексън , не стига че прикриха неправда срещу деца ами и боготворене ( то пък да беше само в Ню Орлиънс ). Само гледах падението и казвах " Умря един педофил , а вие го боготворите , но запомнете ,че наказание ще има за всички поддръжници на Майкъл Джексън ". Много хора се отдръпнаха от мен, но аз си знам че съм Божи човек и предупреждавам за неправди , защото като има неправда има и наказание , и ако неправдата бъде поправена ще има добра отплата ( не се оплаквам , имал съм повече любов от колкото съм се надявал да имам ). И дойде бурята от океана ,която прерастна в един от най - мощните урагани , Ню Орлиънс беше под вода ( много човешки жертви , паметници на културата унищожени и да не изброявам още ) . Чуха ме ама късно. Някои даже обвиниха мен 😂 ,че моето проклятие първо  е убило Майкъл Джексън , а после е унищожило Ню Орлиънс и околия. Но аз само предупредих ,че има голяма неправда и че трябва да се вземе страната на онеправданите деца и техните родители. Ама кой ти мисли в правдата , когато се говори за най - богатия музикант ,когото мнозина даже боготворяха. Е оттогава насам има някои се допитват до мен да отсъждам за правда и неправда и да ми кажат какво са измислили за поправка на неправдата и как възнамеряват да постъпят и аз дам някоя насока ( аз бях изповедалник за мнозина. То и сега като се замисля трябва да се върна в старото ми битие ).

Анализирам , но ще оставя за довечера ,защото трябва да лягам ,че довечера пак нощна смяна.

преди 1 час, dioib написа:

Не са виновни, че не вярват в Бог. В действителност не си направил опит да ги разбереш, а иначе би следвало да знаеш, че вече са на по-добро място. Само ти си въобразяваш, че са заминали на оня свят, защото не са ти повярвали. Пита ли Бог, защо ги е прибрал при себе си??? Или поне проумя ли Божията промисъл във въпросните смъртни случаи??? 

Погрешно е да смяташ, че ти си ги наказал с такава смърт. Бог е милостив и след като е видял, че ще се мъчат в този свят ги е прибрал при себе си. В действителност не неверието им е натресло тази учат, а те сами са избрали да живеят по неправеден начин. Въпреки, че не са били покръстени, то помоли се за тях. Нека Бог упокои душите им. Амин

Е не съм ги убивал аз , а те сами възстанали срещу Бога . Но за едно може да си прав , че може би са достигнали своя пик и максимално достижение на вяра и доброта. Дано са на по - хубаво място , а дано ама на дали . Като знам ,че земния рай е велик в сравнение с отвъдния пъкъл.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 11 часа, Anzhel Dimitrov написа:

Май не е точно саможертва , а принесен в жертва от Господ -Бог - Отец.

Май, но не май или юни ... :) Виждайки, че юдейския народ се е отклонил от вярата в Бог и отново са станали роби на други и поради факта, че не са повярвали, че е наистина син на Бог, то чрез възкръсването си и прочие им доказва. С физическата си смърт просто изкупува греховете им и "извоюва" правото да е съдник на оня свят. 

И престани с този "ад" ... -> Няма нищо лошо да си в забвение във вечността ... В същност този който вярва в Бог ще заслужи вечен живот, т.е. за другите какво им пука, че ще бъдат забравени и не ще имат вечен живот??? Като не ги интересува вечния живот, то да си живуркат в тоя до преброения им ден ... 

Виж сега, нещата са елементарни: Ние сме подобие на Бог, т.е. може да творим в тоя свят, а после да се радваме в другия на тези неща който сме сътворили в този, а другите ... хм .... дали ще остане нещо сторено от тях в този свят след свършека му??? Примерно след 100 милиона години ... или 200 милиона ... или 300 или 5000 милиона или 10000 милиона години?! :)

Та, ай като умрем и си направиш своя планета пак ще си говорим ... :)   

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 часа, dioib написа:

И престани с този "ад" ... -> Няма нищо лошо да си в забвение във вечността ... В същност този който вярва в Бог ще заслужи вечен живот, т.е. за другите какво им пука, че ще бъдат забравени и не ще имат вечен живот??? Като не ги интересува вечния живот, то да си живуркат в тоя до преброения им ден ... 

Та, ай като умрем и си направиш своя планета пак ще си говорим ... :)   

Мисията на силно вярващите е да се опитваме да обръщаме във вяра невярващите и да утвърждаваме вярата на вярващите , защото Бог иска по възможност повече хора около него и за тези около него. Това с Христос е показателно ,че Бог се опитва да спаси всеки , който иска да бъде спасен .....

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 7 часа, Anzhel Dimitrov написа:

Мисията на силно вярващите е да се опитваме да обръщаме във вяра невярващите и да утвърждаваме вярата на вярващите , защото Бог иска по възможност повече хора около него и за тези около него. Това с Христос е показателно ,че Бог се опитва да спаси всеки , който иска да бъде спасен .....

Вярващият няма мисия. Той живее праведно, за да "има" вече вечен живот след свършването на този свят. В този свят той усъвършенства уменията да прави нещата по Божията промисъл, за да може после във вечния му живот да ги прилага. Бог си "има" екип. Те са вечни и имат способността да се вселяват в същества, за да може да пребъди Божията промисъл в този свят. За човечеството са известни като Ангели. 

Дали е съвпадение или не, то е напълно възможно в теб да се вселява такъв. (Това може да се счита за психично отклонение, но човек за човека ще си остане мистика, и не би следвало научен човек да им лепва етикета "луд", да, те са ненормални, но до колко света към момента е нормален?!) 

За разлика от теб, то уви, нито съм светец, нито съм обсебен от Ангел. Обикновен мирянин съм и каквото е могло съм направил в този свят. Доволно съм сбъдвал чужди мечти. В оставащото ми време в този свят в момента сбъдвам една моя детска мечта. Това шеговито го наричам "моята последна лебедова песен".  Подготвям своя, нетипична фондация и знам на кого ще я завещая. 

Продължавай да агитираш вярата в Бог, но знай, че за да се получи от невярващ вярващ трябва чудо. То, не става по твой начин, а го прави Бог, т.е. един силно вярващ човек осъзнава, че чрез него Бог ги прави въпросните чудеса. 

Ще прощаваш, но считам, че все още нямаш въпросната сила. Словото ти е разпокъсано и не разбираш кога си си ти и кога е Ангела в теб. = Ангелът "не стои" постоянно в теб. Липсва ти ерудиция и определено физиологията ти вече е амортизирана, което забавя процеса на растеж на въпросната. 

Считам, че делото ти е достойно, въпреки наличието на несъвършенство в него. 

Успех!!!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 23 часа, dioib написа:

Вярващият няма мисия. Той живее праведно, за да "има" вече вечен живот след свършването на този свят. В този свят той усъвършенства уменията да прави нещата по Божията промисъл, за да може после във вечния му живот да ги прилага. Бог си "има" екип. Те са вечни и имат способността да се вселяват в същества, за да може да пребъди Божията промисъл в този свят. За човечеството са известни като Ангели. 

Дали е съвпадение или не, то е напълно възможно в теб да се вселява такъв. (Това може да се счита за психично отклонение, но човек за човека ще си остане мистика, и не би следвало научен човек да им лепва етикета "луд", да, те са ненормални, но до колко света към момента е нормален?!) 

За разлика от теб, то уви, нито съм светец, нито съм обсебен от Ангел. Обикновен мирянин съм и каквото е могло съм направил в този свят. Доволно съм сбъдвал чужди мечти. В оставащото ми време в този свят в момента сбъдвам една моя детска мечта. Това шеговито го наричам "моята последна лебедова песен".  Подготвям своя, нетипична фондация и знам на кого ще я завещая. 

Продължавай да агитираш вярата в Бог, но знай, че за да се получи от невярващ вярващ трябва чудо. То, не става по твой начин, а го прави Бог, т.е. един силно вярващ човек осъзнава, че чрез него Бог ги прави въпросните чудеса. 

Ще прощаваш, но считам, че все още нямаш въпросната сила. Словото ти е разпокъсано и не разбираш кога си си ти и кога е Ангела в теб. = Ангелът "не стои" постоянно в теб. Липсва ти ерудиция и определено физиологията ти вече е амортизирана, което забавя процеса на растеж на въпросната. 

Считам, че делото ти е достойно, въпреки наличието на несъвършенство в него. 

Успех!!!

Всеки човек е несъвършен . Вярно е това,че пиша разпокъсано, но това е защото все още не съм се утвърдил. Но поне имам успехи въпреки неувереността ми. 

Като направиш фондацията ,ще драснеш ли едно лично да я видя?  

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 минути, Anzhel Dimitrov написа:

Всеки човек е несъвършен . Вярно е това,че пиша разпокъсано, но това е защото все още не съм се утвърдил. Но поне имам успехи въпреки неувереността ми. 

Като направиш фондацията ,ще драснеш ли едно лично да я видя?  

По-вабното е, че въпреки разпокъсаното се усеща "заряда". Принципно, за да се утвърдиш, то определено трябва професионален редактор да "пипне" словото ти и заедно с теб да си оправиш стила, а така също и да се систематизират (структурират и прочие) възгледите ти и вярванията. 

Естествено ще "драсна".  Един от моите комшии има опит в НПО. В това отношение е по напред от мен, а и има вече доволно връзки из Европа. Не съм говорил и с един Отец. Самата идея е да комбинирам комуна, НПО и религиозност, в която комбинация да се помогне на изпаднали от обществото (най-вече пияници и алкохолици) да преосмислят живота си и без крайността (да се откажат от алкохола) да получат удовлетворение от това което правят и постигат. Определено трезвеници не ще бъдат допуснати в тази фондация! Защото грешките които допускат са много опасни. Всеки въздържател е потенциален фанатик!!! Защото га е ял кюфтета не е ревал, а след като се е отказал .... лееей как дъха на омраза от такива ... :) 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 9 минути, dioib написа:

По-вабното е, че въпреки разпокъсаното се усеща "заряда". Принципно, за да се утвърдиш, то определено трябва професионален редактор да "пипне" словото ти и заедно с теб да си оправиш стила, а така също и да се систематизират (структурират и прочие) възгледите ти и вярванията. 

Естествено ще "драсна".  Един от моите комшии има опит в НПО. В това отношение е по напред от мен, а и има вече доволно връзки из Европа. Не съм говорил и с един Отец. Самата идея е да комбинирам комуна, НПО и религиозност, в която комбинация да се помогне на изпаднали от обществото (най-вече пияници и алкохолици) да преосмислят живота си и без крайността (да се откажат от алкохола) да получат удовлетворение от това което правят и постигат. Определено трезвеници не ще бъдат допуснати в тази фондация! Защото грешките които допускат са много опасни. Всеки въздържател е потенциален фанатик!!! Защото га е ял кюфтета не е ревал, а след като се е отказал .... лееей как дъха на омраза от такива ... :) 

По скоро трябва да се съсредоточа върху едно 20 минутно спокойно слово ,което да е няколко кратки абзаца и да държа на тях и да ги утвърждавам без да се отклонявам в много много подробности. Защото сега се впускам в много подробности с цел да съм разнообразен , но това не е начина. 

Ей го на днес утвърдих във вяра една жена с малко разговори без много много разговори. Ако трябва подробности трябва време.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• 3 седмици по-късно...
на 14.01.2023 г. в 6:01, dioib написа:

То тия работи ако станат ,ще стана бая известен и ще трябва след това да делегирам доходи от духовенство. Но аз относно духовността и разискването на божията промисъл съм на принципа ,, даром взел , даром дал  ". Нямам деца , и отказах алкохола ,така че мога да се отдам изцяло на служба за хората в името на Бог. Принципно се старая да пиша в компресиран формат и няколко прозрения да ги вкарвам един абзац.

И да те питам според теб трябва ли да бъда по подробен? Щото отстрани се вижда по - добре.

Редактирано от Anzhel Dimitrov (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 22 часа, Anzhel Dimitrov написа:

И да те питам според теб трябва ли да бъда по подробен? Щото отстрани се вижда по - добре.

Не. Това обаче през моя християнски мироглед, че въпросните подробности са в НЗ. По-удачно било да споделяш благодатта която си получил от Бог, а не да наблягаш на подробности за оня свят. Към него всеки се е запътил и рано или късно ще го разбере от първо лице.

По презумпция човек трябва да осъзнае, че светът в който живее е райска градина в който той е градинарят (господарят). Което означава, че този който е положил усилие да я запази (съхрани за идните поколения) и/или е живял угодно на Бог (по Божията промисъл) ще бъде спасен и/или  ще е достоен за вечен живот. 

Сам разбираш, че първо човек трябва да приеме в "сърцето си" Бог и основното, че този свят е негово творение. Няма как да бъде спасен и да му се даде вечен живот другаде, защото е съсипал Божественото в тоя свят, но му е даден шанса да се покае, да се смири.

В действителност оня свят не е съществен за праведният човек. Няма как човек да повярва в Бог, ако преди това не осъзнае греховността си. Сам разбираш, че правеният човек е дошъл в следствие на Любовта, а не в следствие на нисши страсти. В началото на своя живот човек не знае дали се е родил в следствие на любов между родителите му или в следствие на някаква нисша страст. На по-късен етап го разбира и/или осъзнава. Да, човек се учи на Любов от своите родители, но когато е порочно заченат, то може да се научи на същата приемайки вярата в Бог. Друг е въпроса, че ще бъде съблазняван от лукавия. Дори обаче да се е поддал на лукавия, то покае ли се, и се смири, отново може да се научи на Любов. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 7 часа, dioib написа:

Не. Това обаче през моя християнски мироглед, че въпросните подробности са в НЗ. По-удачно било да споделяш благодатта която си получил от Бог, а не да наблягаш на подробности за оня свят. Към него всеки се е запътил и рано или късно ще го разбере от първо лице.

По презумпция човек трябва да осъзнае, че светът в който живее е райска градина в който той е градинарят (господарят). Което означава, че този който е положил усилие да я запази (съхрани за идните поколения) и/или е живял угодно на Бог (по Божията промисъл) ще бъде спасен и/или  ще е достоен за вечен живот. 

Сам разбираш, че първо човек трябва да приеме в "сърцето си" Бог и основното, че този свят е негово творение. Няма как да бъде спасен и да му се даде вечен живот другаде, защото е съсипал Божественото в тоя свят, но му е даден шанса да се покае, да се смири.

В действителност оня свят не е съществен за праведният човек. 

За това и аз се замислих, че трябва да наблягам на това ,което ми е дал , и по малко на това ,което ще даде.

Това ми харесва. Да те питам това част от твоето послание ли е ,което носиш от Бог?

Да ,покаянието и смирението, след грях са това ,което трябва да направи човек.

Някъде в НЗ пишеше ,че трябва да работим за оня свят ,а не за земни блага( не помня точно как го пишеше , мисля че апостол Павел го беше казал  , но това беше смисъла ). Ти какво ще кажеш относно това ? 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Някъде в НЗ пишеше ,че трябва да работим за оня свят ,а не за земни блага( не помня точно как го пишеше , мисля че апостол Павел го беше казал  , но това беше смисъла ). Ти какво ще кажеш относно това ? 

Намерих го ,, Матей 6 19 - 21 "

Съкровища на небето

19 Не си събирайте съкровища на земята, където молец и ръжда ги разяждат и където крадци подкопават и крадат.

20 А си събирайте съкровища на небето, където молец и ръжда не ги разяждат и където крадци не подкопават, нито крадат;

21 защото, където е съкровището ти, там ще бъде и сърцето ти.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Да те питам това част от твоето послание ли е ,което носиш от Бог?

То е едно мое откровение. -> Никой не осъзнава какво Бог му дава, но помни кой човек му е отнел. = Затова и не помним кой какво ми е отнел, т.е. знам какво ми е дал. Това е най-ценното -> Живота!!! Иначе из начало Бог е човеколюбив. Затова и го е направил в началото подобие на себе си, но съгрешавайки човек с познанието, то му е отнел вечния живот в този свят. 

Това е грешно тълкование. 

Първо: Чрез работата си човек си изкарва прехраната, а извън работата си живееш тъй както умее, праведно или тъй както е модно сред хората.

Малцина работят неща които им носят удовлетворение. Същите не го правят за оня свят, а за тоя. Малцина живеят праведно, но те не го правят за оня свят, а за своите деца. Останалите, които живеят по определена мода определено работят за суетата, а извън нея се суетят и убеждават, че техния живот е правилен. Тези които живеят тъй както умея, то за тях работа е досадна. На тях им стига този живот и изобщо не ги вълнува оня свят. 

И в тоя случай въпроса се свежда с кой споделяш направените от теб земни блага?! С шефа си, с колегите си, с родата си, с народа си, с държавата си, или с цялото човечество?!

Принципно, деянията ти в тоя свят ще покажат дали заслужаваш вечен живот. Това обаче ще разбереш едва след физическата си кончина в този, т.е. по-важно е как живееш, а не как работиш. ;) 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• 3 седмици по-късно...
на 4.02.2023 г. в 17:36, dioib написа:

Принципно, деянията ти в тоя свят ще покажат дали заслужаваш вечен живот. Това обаче ще разбереш едва след физическата си кончина в този, т.е. по-важно е как живееш, а не как работиш. ;) 

Е , няма смисъл , да чакаме да разбираме. Ако правиш това което пише в Библията , ще придобиеш увереност ,че ще си в рая и че ще имаш безгрижна вечност...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

на 25.02.2023 г. в 5:08, Anzhel Dimitrov написа:

Ако правиш това което пише в Библията

Друго е. Трябва да асоциираш (припознаеш себе си) действителността с конкретно поведение (с даден персонаж) написано в Библията и да постъпиш праведно (Богоугодно).  Затова е наречено Свето писание, т.е. в него е описано всичко необходимо, за да водиш праведен живот. 

Библията по своята същност е ръководство. Там са съхранени алгоритмите по които да постъпваш, а не как да изграждаш вярата в себе си. И всичко това е, за да живееш по-леко в този живот. Той (живота ти) ще е критерий дали да заслужиш вечен живот или не. Не може да обещаваш на неправеден човек вечен живот, и то е поради простия факт, че не се е покаел и смирил пред Бог. 

В действителност трябва да помогнеш на неправедния да намери праведното (Богоугодното) в тоя живот. Той по своя, свободна воля, трябва да приеме вярата в Бог, иначе ще се явиш като насилник, и то не физически, а духовен насилник. (Един вид не да поробваш (сломяваш) духът му, а да му помогнеш да осъзнае Светия Дух в него. По друг начин казано: Да го пречистиш). Това е поради факта, че с времето Духът му, заради неправедно поведение е потъмнял, т.е. невинността (праведноста) му спрямо Бог се е заменила с някаква вина (греховност). 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 час, dioib написа:

Друго е. Трябва да асоциираш (припознаеш себе си) действителността с конкретно поведение (с даден персонаж) написано в Библията и да постъпиш праведно (Богоугодно).  Затова е наречено Свето писание, т.е. в него е описано всичко необходимо, за да водиш праведен живот. 

Библията по своята същност е ръководство. Там са съхранени алгоритмите по които да постъпваш, а не как да изграждаш вярата в себе си. И всичко това е, за да живееш по-леко в този живот. Той (живота ти) ще е критерий дали да заслужиш вечен живот или не. Не може да обещаваш на неправеден човек вечен живот, и то е поради простия факт, че не се е покаел и смирил пред Бог. 

В действителност трябва да помогнеш на неправедния да намери праведното (Богоугодното) в тоя живот. Той по своя, свободна воля, трябва да приеме вярата в Бог, иначе ще се явиш като насилник, и то не физически, а духовен насилник. (Един вид не да поробваш (сломяваш) духът му, а да му помогнеш да осъзнае Светия Дух в него. По друг начин казано: Да го пречистиш). Това е поради факта, че с времето Духът му, заради неправедно поведение е потъмнял, т.е. невинността (праведноста) му спрямо Бог се е заменила с някаква вина (греховност). 

Според твоите критерии, праведни могат да бъдат само православните християни!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 7 часа, _Aumi_ написа:

Според твоите критерии, праведни могат да бъдат само православните християни!

Много хора живеят праведно дори да не са християни. По моите критерии, то, моя съдник ще е Господ, за другите не знам. 

Няма как да знаеш какви са ми критериите!!! -> Защо втълпяваш на другите с този пост за това какви са ми критериите??? 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 14 часа, dioib написа:

Много хора живеят праведно дори да не са християни. По моите критерии, то, моя съдник ще е Господ, за другите не знам. 

Няма как да знаеш какви са ми критериите!!! -> Защо втълпяваш на другите с този пост за това какви са ми критериите??? 

Нищо не втълпявам! Ти самият непрекъснато обясняваш на аудиторията какви са критериите за праведност на православието.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Естествено ,че ще обяснява. Диоиб трябва да изрази вярването си както го разбира. Все пак трябва всеки да изрази вярването си в Бога ,защото отношенията Бог - човек са сложни ,особено ако си нов във вярата и не си се интересувал от Бога и Божията промосъл.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 9 часа, Anzhel Dimitrov написа:

отношенията Бог - човек са сложни

Не са сложни. Трудно е да приемеш вярата в Бог. ;) 

Иначе, ако не може със собствени думи да изразиш вярата си в Бог, то дали изобщо вярваш в него??? 

Затова и за начинаещите в тази вяра си има храмове. Там в присъствието на Църквата и потопил се в спокойствие се изпълваш с вяра в Бог, която в последствие като излезеш от храма ти помага да се справиш и с трудностите на ежедневието си. 

Какво сложно виждаш в това??? НО, ти си свободен и никой насила не може да те накара да влезеш в храма. Това става по своя воля!!! -> До колко обаче обикновеният човек има воля??? И, то, при положение, че все има изкушения, които те обладават и та повличат към безверие. 

НО, има и друго: Не е важно дали вярваш в Бог, а дали изобщо може да вярваш??? -> Принципно вярващия е силния. До колко обаче слаб може да повярва, и, то, първо в себе си?! 

Всеки се поддава на неволеви деяния и то е поради факта, че счита отношенията Бог - човек за сложни. = Нормално е да се търси лесното. -> Затова и всеки човек е онеправдан. = По-му-е-лесно нищото. За какво да полага труд??? -> И от там възниква в него, че всеки който вярва в Бог, И, полага труд е балък, И, му се надсмива, а в твоя случай даже са се подигравали с теб. И считаш, че такива хора може да привлечеш към вярата в Бог ли??? = Забрави!!! -> Не ми харесва следния изказ, но има правдина в него: На сила може да отнемеш, но не и да дадеш!!! 

Аз казах!!!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 6 часа, dioib написа:

Не са сложни. Трудно е да приемеш вярата в Бог. ;) 

Иначе, ако не може със собствени думи да изразиш вярата си в Бог, то дали изобщо вярваш в него??? 

Затова и за начинаещите в тази вяра си има храмове. Там в присъствието на Църквата и потопил се в спокойствие се изпълваш с вяра в Бог, която в последствие като излезеш от храма ти помага да се справиш и с трудностите на ежедневието си. 

Какво сложно виждаш в това??? НО, ти си свободен и никой насила не може да те накара да влезеш в храма. Това става по своя воля!!! -> До колко обаче обикновеният човек има воля??? И, то, при положение, че все има изкушения, които те обладават и та повличат към безверие. 

НО, има и друго: Не е важно дали вярваш в Бог, а дали изобщо може да вярваш??? -> Принципно вярващия е силния. До колко обаче слаб може да повярва, и, то, първо в себе си?! 

Всеки се поддава на неволеви деяния и то е поради факта, че счита отношенията Бог - човек за сложни. = Нормално е да се търси лесното. -> Затова и всеки човек е онеправдан. = По-му-е-лесно нищото. За какво да полага труд??? -> И от там възниква в него, че всеки който вярва в Бог, И, полага труд е балък, И, му се надсмива, а в твоя случай даже са се подигравали с теб. И считаш, че такива хора може да привлечеш към вярата в Бог ли??? = Забрави!!! -> Не ми харесва следния изказ, но има правдина в него: На сила може да отнемеш, но не и да дадеш!!! 

Аз казах!!!

Каквото и да си пишем и обсъждаме , ето това е ,което хората трябва да правят и да поработят върху това да им стане ежедневие : 

Вярващ , невярващ , ако поработят хората върху това ,което съм написал в цитираното мнение ,ще си прекарват вечността перфектно. Това е голяма трудност за изпълнение , но си струва. Това е ,което ме отведе до Бога преди 21 години и това е ,което преди 15 години ми откри райските порти и успях да почувствам рая и преди около ,да речем 5 години пак Бог ми утвърди моето разбиране за рая , защото почувствах такива удоволствия които дори не мога да опиша . Дори и мислейки си ,че съм вършил грехове според поповете ,  пак Бог ме е Богопомазал да съм негов човек - вечно. А пък и нещата ,които са ми се случили в  живота ми потвърждава , че наистина Бог е с мен. Търсех какво ме е сближило с Бог и цялото небесно царство , и това което съм цитирал е заключението ,което мога да дам на хората и това е помощта ми  като върнал се от ,, небесният рай " в ,, земният рай " устремил се към небесният рай. Но това даже се превръща в апокрифно , защото и преди съм ги учил на благодарност , но уви , минат се няколко месеца и искат за жълти стотинки да печели фиша от тотото , и въобще не мислят ,че здравето и удоволствията , с които ги дарява Бог са безценни или поне много скъпи , а те ги получават на цени стократно по - малки но уви  ,не го разбират и стават алчни. Малцина се остават на пътя на благодарността въпреки ,че съм ги дърпал във вярната посока.........

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

и обсъждаме

ЪЪЪ - обСЪЖДАме, произлиза от корена СЪЖДАВАМ... :) Айде малко по-скромно де - та ти нямаш елементарен капацитет да "съждаваш"...

Нито бог, нито библията ще помогнат да станеш по-умен. Май това ти е "взето" още по рождение, а може "руската баба" да е корена... 

Тия там, в рая - сигурно това им е "цената" на която се кефят - лишени са от ум и разум, съждения и извеждания... Логика и вникване, синтез и анализ... Останали дечица и малоумни - за вечни времена. Егати щастието, егати вечността... :)

Доста претенциозно се изхвърляш, но ти толкова потъваш сред делюзиите си за да балалайкаш  "колко другите не разбират божествените работи, дето ти толкова хвърковато и наивистично ги "разбираш"... :)

Бог ме е Богопомазал да съм негов човек - вечно. ( :lol6:)

А пък и нещата ,които са ми се случили в  живота ми потвърждава , че наистина Бог е с мен. ( няма как - ти си "НЕТОВИЯТ човек" - няма по-ценен, по-важен, повече пич)

Търсех какво ме е сближило с Бог и цялото небесно царство , и това което съм цитирал е заключението ,което мога да дам на хората и това е помощта ми  като върнал се от ,, небесният рай " в ,, земният рай " устремил се към небесният рай. Но това даже се превръща в апокрифно

Ама... цялата апокрифност на вселената и бог се е събрала в твоят живот, в твоите потвърждения, в твоят небесен рай... :) И твоята диагноза.

Изтрещел си беше, все повече си потъваш и нямаш спирка... Няма и кой да те спре. Но си чудесен пример за учебника по психиатрия.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...