Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Религия и духовност

Featured Replies

на 8.01.2023 г. в 16:43, dioib написа:

Не е точно възкръсване. В действителност бях се възгордял и бях подложен на изпитание. По-късно дойде откровението ми, че усетих Светия Дух в себе си, който ми помогна да осъзная своята гордост и да се смиря пред Божията промисъл, защото ми се изясни, защо сме на този свят и какво трябва да правя, за да живея праведно, а не по правила. = Обикновен грешник съм и по един или друг начин усещам кой е лукав. 

Да, свободно мога да говоря за лукавия, но по-важно е да правя от тук на сетне нещата с Любов, а не на цената "пирова победа", въпреки, че съм свикнал и сам да се справя, но все повече за мен са по-важни моите близки, а не моето его. Да, локализирах се затворих за другите, т.е. за обществото, а здравословното ми състояние не позволява да разширя помощта си към другите. Гледам само да помагам на преки хора около мен, а всеки лукав .... хм .... по-добре да не се знае колко гневен мога да съм и .... прочие ... За всеки проявен мой грях ... хм ... "цената" е критична, а не желая моите близки да скърбят за мен ... 

Да, в много отношение съм безкомпромисен, но не това ми е силата .... по-ми-се-одава да излъчвам Любов и да виждам как другите започват да се усмихват и се радват на контакта им с тях. ;) 

За много години! Амин

И Наздраве! :) 

А защо се гневиш ? Все пак си християнин, а Христос ни учи на смирение.

• Отговори 4,5k
  • Прегледи 256,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• По-точно: Чл. 61. (1) Съпругът на майката се смята за баща на детето, родено по време на брака или преди изтичането на триста дни от неговото прекратяване.

• В правото сте си!  За мен не е проблем времето за размисли.  Докато обаче по някакъв "културен" начин засягат българите, то моето наказание не ще промени моя мироглед.  Да, бях рязък. Д

• Учени заснемат “Божествената искра” при зачеването на човека Интересен е пътят на човешките научни открития. От първоначалното състояние на директно възприемане на заобикалящия и вътрешния

Публикувани изображения

преди 10 часа, Anzhel Dimitrov написа:

А защо се гневиш ? Все пак си християнин, а Христос ни учи на смирение.

Цитат

Психолозите днес разглеждат гнева като първична, но естествена емоционална реакция на хората, която се оказва съществена за оцеляването.

Смирявам се пред Бог, но не и пред човек .... Не смятам да обяснявам в какво се състои моята гняв, но с високомерието на друг по друг начин не е праведно да се реагира. 

Ти примерно, защо си "умъртвил" другите (които са се подиграли с теб) с рак и прочие??? Защо не си успял да им покажеш греховността им и не ги научи на смирение??? 

В действителност Христос не е учител. Да, поведението му е поучително, но е пример какво да направим, за да защитим другите -> Саможертва в името на другите. Принципно психологически човек осъзнава ценността на друг когато го загуби. Затова и трябва да уважаваш другия приживе.   

За мен, че другият ще ме намрази не е проблем. По-важно е той да осъзнае своя грях. Затова и "малко отрова" (под формата на моята гняв) не ще му навреди, а ще му помогне. ;) 

Имай в предвид, че мнозина това целят, т.е. да те ядосат и в тоя случай смирението ти ще довежда до още подобни случаи в които те да изпитват удоволствие, че те карат да се ядосваш. Изрази го чрез гняв, а какъв е точно ... хм ... ай ... аз му викам "студен гняв" и само им гледай опулените им очи после ... щото са очаквали, че ще се смириш, ама не .... :) 

Спирам до тук, защото отиваме към ту психиката на човек, а не към неговите вярвания, духовност и убеждения ... Едно мога да споделя тук: Човек който се въздържа по-лесно се поддава на управление. В някои случаи човек трябва да реагира като дете. ;)

Едно е да покажеш непокорство пред човек, а друго е да покажеш, че си покорен само и единствено на Бог.-> Анализирай това!!!   

преди 21 часа, dioib написа:

Смирявам се пред Бог, но не и пред човек .... Не смятам да обяснявам в какво се състои моята гняв, но с високомерието на друг по друг начин не е праведно да се реагира. 

Ти примерно, защо си "умъртвил" другите (които са се подиграли с теб) с рак и прочие??? Защо не си успял да им покажеш греховността им и не ги научи на смирение??? 

В действителност Христос не е учител. Да, поведението му е поучително, но е пример какво да направим, за да защитим другите -> Саможертва в името на другите. Принципно психологически човек осъзнава ценността на друг когато го загуби. Затова и трябва да уважаваш другия приживе.   

За мен, че другият ще ме намрази не е проблем. По-важно е той да осъзнае своя грях. Затова и "малко отрова" (под формата на моята гняв) не ще му навреди, а ще му помогне. ;) 

Имай в предвид, че мнозина това целят, т.е. да те ядосат и в тоя случай смирението ти ще довежда до още подобни случаи в които те да изпитват удоволствие, че те карат да се ядосваш. Изрази го чрез гняв, а какъв е точно ... хм ... ай ... аз му викам "студен гняв" и само им гледай опулените им очи после ... щото са очаквали, че ще се смириш, ама не .... :) 

Спирам до тук, защото отиваме към ту психиката на човек, а не към неговите вярвания, духовност и убеждения ... Едно мога да споделя тук: Човек който се въздържа по-лесно се поддава на управление. В някои случаи човек трябва да реагира като дете. ;)

Едно е да покажеш непокорство пред човек, а друго е да покажеш, че си покорен само и единствено на Бог.-> Анализирай това!!!   

Има някаква истина в това , и то голяма ,и трябва да се помисли върху тази вратичка в твоите размисли за смирението.

Опитах се да им покажа греховността им но и тези около тях имат вина , защото на първите двама предадох на посредници да им кажат да се покаят и да пожелаят нов живот в , който да се отдадат да помагат на другите , като първо пожелаят да срещнат Бога на смъртният си одър и да се разберат лично със Създателя - Господ - Бог ,какво да правят за да се изкупят , щом не вярват на мен. На третата подиграла ми се даже имаше спасение - точно се вдигна на крака , защото я накарах ако се излекува да започне да ходи всяка седмица на неделна литургия , но за кратко , тя си знае нейното и каза ,че лекарствата я били излекували а не вярата .....

преди 1 час, Anzhel Dimitrov написа:

Опитах се да им покажа греховността им но и тези около тях имат вина

Не са виновни, че не вярват в Бог. В действителност не си направил опит да ги разбереш, а иначе би следвало да знаеш, че вече са на по-добро място. Само ти си въобразяваш, че са заминали на оня свят, защото не са ти повярвали. Пита ли Бог, защо ги е прибрал при себе си??? Или поне проумя ли Божията промисъл във въпросните смъртни случаи??? 

Погрешно е да смяташ, че ти си ги наказал с такава смърт. Бог е милостив и след като е видял, че ще се мъчат в този свят ги е прибрал при себе си. В действителност не неверието им е натресло тази учат, а те сами са избрали да живеят по неправеден начин. Въпреки, че не са били покръстени, то помоли се за тях. Нека Бог упокои душите им. Амин

преди 22 часа, dioib написа:

..... И след 2 месеца умря , с въпроса " Ако има Бог ,дали ще ме прати в ада ? " . Представяш ли си , тя даже изгубила вярата си и си мисли ,че всичко свършва в гроба , и даже няма ни най - малка вяра ,е всъщност всичко започва след официалната смърт.

Христос нали е единороден  син на Бог .? Май не е точно саможертва , а принесен в жертва от Господ -Бог - Отец. Е много ясно ,че трябва да ценим всички близки докато са живи .

Гневът е Богоподобен , особено ако е насочен срещу неправда или неправдив човек.   Първото гневно проявление е " Нойският потоп " . Второто проявление  ,  е когато оправдаха Майкъл Джексън , вместо да си беше откупил греха ( с тия пари дето ги имаше можеше да се откупи ,вместо да пледира невинен и оправдан ). Тогава като умря Майкъл Джексън ,веднага им казах ,че това е съдилището върху живите и Господ - Бог гледа кой как ще постъпи. И какво стана в Ню Орлиънс го обоготвориха този Майкъл Джексън , не стига че прикриха неправда срещу деца ами и боготворене ( то пък да беше само в Ню Орлиънс ). Само гледах падението и казвах " Умря един педофил , а вие го боготворите , но запомнете ,че наказание ще има за всички поддръжници на Майкъл Джексън ". Много хора се отдръпнаха от мен, но аз си знам че съм Божи човек и предупреждавам за неправди , защото като има неправда има и наказание , и ако неправдата бъде поправена ще има добра отплата ( не се оплаквам , имал съм повече любов от колкото съм се надявал да имам ). И дойде бурята от океана ,която прерастна в един от най - мощните урагани , Ню Орлиънс беше под вода ( много човешки жертви , паметници на културата унищожени и да не изброявам още ) . Чуха ме ама късно. Някои даже обвиниха мен 😂 ,че моето проклятие първо  е убило Майкъл Джексън , а после е унищожило Ню Орлиънс и околия. Но аз само предупредих ,че има голяма неправда и че трябва да се вземе страната на онеправданите деца и техните родители. Ама кой ти мисли в правдата , когато се говори за най - богатия музикант ,когото мнозина даже боготворяха. Е оттогава насам има някои се допитват до мен да отсъждам за правда и неправда и да ми кажат какво са измислили за поправка на неправдата и как възнамеряват да постъпят и аз дам някоя насока ( аз бях изповедалник за мнозина. То и сега като се замисля трябва да се върна в старото ми битие ).

Анализирам , но ще оставя за довечера ,защото трябва да лягам ,че довечера пак нощна смяна.

преди 1 час, dioib написа:

Не са виновни, че не вярват в Бог. В действителност не си направил опит да ги разбереш, а иначе би следвало да знаеш, че вече са на по-добро място. Само ти си въобразяваш, че са заминали на оня свят, защото не са ти повярвали. Пита ли Бог, защо ги е прибрал при себе си??? Или поне проумя ли Божията промисъл във въпросните смъртни случаи??? 

Погрешно е да смяташ, че ти си ги наказал с такава смърт. Бог е милостив и след като е видял, че ще се мъчат в този свят ги е прибрал при себе си. В действителност не неверието им е натресло тази учат, а те сами са избрали да живеят по неправеден начин. Въпреки, че не са били покръстени, то помоли се за тях. Нека Бог упокои душите им. Амин

Е не съм ги убивал аз , а те сами възстанали срещу Бога . Но за едно може да си прав , че може би са достигнали своя пик и максимално достижение на вяра и доброта. Дано са на по - хубаво място , а дано ама на дали . Като знам ,че земния рай е велик в сравнение с отвъдния пъкъл.

преди 11 часа, Anzhel Dimitrov написа:

Май не е точно саможертва , а принесен в жертва от Господ -Бог - Отец.

Май, но не май или юни ... :) Виждайки, че юдейския народ се е отклонил от вярата в Бог и отново са станали роби на други и поради факта, че не са повярвали, че е наистина син на Бог, то чрез възкръсването си и прочие им доказва. С физическата си смърт просто изкупува греховете им и "извоюва" правото да е съдник на оня свят. 

И престани с този "ад" ... -> Няма нищо лошо да си в забвение във вечността ... В същност този който вярва в Бог ще заслужи вечен живот, т.е. за другите какво им пука, че ще бъдат забравени и не ще имат вечен живот??? Като не ги интересува вечния живот, то да си живуркат в тоя до преброения им ден ... 

Виж сега, нещата са елементарни: Ние сме подобие на Бог, т.е. може да творим в тоя свят, а после да се радваме в другия на тези неща който сме сътворили в този, а другите ... хм .... дали ще остане нещо сторено от тях в този свят след свършека му??? Примерно след 100 милиона години ... или 200 милиона ... или 300 или 5000 милиона или 10000 милиона години?! :)

Та, ай като умрем и си направиш своя планета пак ще си говорим ... :)   

преди 2 часа, dioib написа:

И престани с този "ад" ... -> Няма нищо лошо да си в забвение във вечността ... В същност този който вярва в Бог ще заслужи вечен живот, т.е. за другите какво им пука, че ще бъдат забравени и не ще имат вечен живот??? Като не ги интересува вечния живот, то да си живуркат в тоя до преброения им ден ... 

Та, ай като умрем и си направиш своя планета пак ще си говорим ... :)   

Мисията на силно вярващите е да се опитваме да обръщаме във вяра невярващите и да утвърждаваме вярата на вярващите , защото Бог иска по възможност повече хора около него и за тези около него. Това с Христос е показателно ,че Бог се опитва да спаси всеки , който иска да бъде спасен .....

преди 7 часа, Anzhel Dimitrov написа:

Мисията на силно вярващите е да се опитваме да обръщаме във вяра невярващите и да утвърждаваме вярата на вярващите , защото Бог иска по възможност повече хора около него и за тези около него. Това с Христос е показателно ,че Бог се опитва да спаси всеки , който иска да бъде спасен .....

Вярващият няма мисия. Той живее праведно, за да "има" вече вечен живот след свършването на този свят. В този свят той усъвършенства уменията да прави нещата по Божията промисъл, за да може после във вечния му живот да ги прилага. Бог си "има" екип. Те са вечни и имат способността да се вселяват в същества, за да може да пребъди Божията промисъл в този свят. За човечеството са известни като Ангели. 

Дали е съвпадение или не, то е напълно възможно в теб да се вселява такъв. (Това може да се счита за психично отклонение, но човек за човека ще си остане мистика, и не би следвало научен човек да им лепва етикета "луд", да, те са ненормални, но до колко света към момента е нормален?!) 

За разлика от теб, то уви, нито съм светец, нито съм обсебен от Ангел. Обикновен мирянин съм и каквото е могло съм направил в този свят. Доволно съм сбъдвал чужди мечти. В оставащото ми време в този свят в момента сбъдвам една моя детска мечта. Това шеговито го наричам "моята последна лебедова песен".  Подготвям своя, нетипична фондация и знам на кого ще я завещая. 

Продължавай да агитираш вярата в Бог, но знай, че за да се получи от невярващ вярващ трябва чудо. То, не става по твой начин, а го прави Бог, т.е. един силно вярващ човек осъзнава, че чрез него Бог ги прави въпросните чудеса. 

Ще прощаваш, но считам, че все още нямаш въпросната сила. Словото ти е разпокъсано и не разбираш кога си си ти и кога е Ангела в теб. = Ангелът "не стои" постоянно в теб. Липсва ти ерудиция и определено физиологията ти вече е амортизирана, което забавя процеса на растеж на въпросната. 

Считам, че делото ти е достойно, въпреки наличието на несъвършенство в него. 

Успех!!!

преди 23 часа, dioib написа:

Вярващият няма мисия. Той живее праведно, за да "има" вече вечен живот след свършването на този свят. В този свят той усъвършенства уменията да прави нещата по Божията промисъл, за да може после във вечния му живот да ги прилага. Бог си "има" екип. Те са вечни и имат способността да се вселяват в същества, за да може да пребъди Божията промисъл в този свят. За човечеството са известни като Ангели. 

Дали е съвпадение или не, то е напълно възможно в теб да се вселява такъв. (Това може да се счита за психично отклонение, но човек за човека ще си остане мистика, и не би следвало научен човек да им лепва етикета "луд", да, те са ненормални, но до колко света към момента е нормален?!) 

За разлика от теб, то уви, нито съм светец, нито съм обсебен от Ангел. Обикновен мирянин съм и каквото е могло съм направил в този свят. Доволно съм сбъдвал чужди мечти. В оставащото ми време в този свят в момента сбъдвам една моя детска мечта. Това шеговито го наричам "моята последна лебедова песен".  Подготвям своя, нетипична фондация и знам на кого ще я завещая. 

Продължавай да агитираш вярата в Бог, но знай, че за да се получи от невярващ вярващ трябва чудо. То, не става по твой начин, а го прави Бог, т.е. един силно вярващ човек осъзнава, че чрез него Бог ги прави въпросните чудеса. 

Ще прощаваш, но считам, че все още нямаш въпросната сила. Словото ти е разпокъсано и не разбираш кога си си ти и кога е Ангела в теб. = Ангелът "не стои" постоянно в теб. Липсва ти ерудиция и определено физиологията ти вече е амортизирана, което забавя процеса на растеж на въпросната. 

Считам, че делото ти е достойно, въпреки наличието на несъвършенство в него. 

Успех!!!

Всеки човек е несъвършен . Вярно е това,че пиша разпокъсано, но това е защото все още не съм се утвърдил. Но поне имам успехи въпреки неувереността ми. 

Като направиш фондацията ,ще драснеш ли едно лично да я видя?  

преди 2 минути, Anzhel Dimitrov написа:

Всеки човек е несъвършен . Вярно е това,че пиша разпокъсано, но това е защото все още не съм се утвърдил. Но поне имам успехи въпреки неувереността ми. 

Като направиш фондацията ,ще драснеш ли едно лично да я видя?  

По-вабното е, че въпреки разпокъсаното се усеща "заряда". Принципно, за да се утвърдиш, то определено трябва професионален редактор да "пипне" словото ти и заедно с теб да си оправиш стила, а така също и да се систематизират (структурират и прочие) възгледите ти и вярванията. 

Естествено ще "драсна".  Един от моите комшии има опит в НПО. В това отношение е по напред от мен, а и има вече доволно връзки из Европа. Не съм говорил и с един Отец. Самата идея е да комбинирам комуна, НПО и религиозност, в която комбинация да се помогне на изпаднали от обществото (най-вече пияници и алкохолици) да преосмислят живота си и без крайността (да се откажат от алкохола) да получат удовлетворение от това което правят и постигат. Определено трезвеници не ще бъдат допуснати в тази фондация! Защото грешките които допускат са много опасни. Всеки въздържател е потенциален фанатик!!! Защото га е ял кюфтета не е ревал, а след като се е отказал .... лееей как дъха на омраза от такива ... :) 

преди 9 минути, dioib написа:

По-вабното е, че въпреки разпокъсаното се усеща "заряда". Принципно, за да се утвърдиш, то определено трябва професионален редактор да "пипне" словото ти и заедно с теб да си оправиш стила, а така също и да се систематизират (структурират и прочие) възгледите ти и вярванията. 

Естествено ще "драсна".  Един от моите комшии има опит в НПО. В това отношение е по напред от мен, а и има вече доволно връзки из Европа. Не съм говорил и с един Отец. Самата идея е да комбинирам комуна, НПО и религиозност, в която комбинация да се помогне на изпаднали от обществото (най-вече пияници и алкохолици) да преосмислят живота си и без крайността (да се откажат от алкохола) да получат удовлетворение от това което правят и постигат. Определено трезвеници не ще бъдат допуснати в тази фондация! Защото грешките които допускат са много опасни. Всеки въздържател е потенциален фанатик!!! Защото га е ял кюфтета не е ревал, а след като се е отказал .... лееей как дъха на омраза от такива ... :) 

По скоро трябва да се съсредоточа върху едно 20 минутно спокойно слово ,което да е няколко кратки абзаца и да държа на тях и да ги утвърждавам без да се отклонявам в много много подробности. Защото сега се впускам в много подробности с цел да съм разнообразен , но това не е начина. 

Ей го на днес утвърдих във вяра една жена с малко разговори без много много разговори. Ако трябва подробности трябва време.

• 3 седмици по-късно...
на 14.01.2023 г. в 6:01, dioib написа:

То тия работи ако станат ,ще стана бая известен и ще трябва след това да делегирам доходи от духовенство. Но аз относно духовността и разискването на божията промисъл съм на принципа ,, даром взел , даром дал  ". Нямам деца , и отказах алкохола ,така че мога да се отдам изцяло на служба за хората в името на Бог. Принципно се старая да пиша в компресиран формат и няколко прозрения да ги вкарвам един абзац.

И да те питам според теб трябва ли да бъда по подробен? Щото отстрани се вижда по - добре.

Редактирано от Anzhel Dimitrov (преглед на промените)

преди 22 часа, Anzhel Dimitrov написа:

И да те питам според теб трябва ли да бъда по подробен? Щото отстрани се вижда по - добре.

Не. Това обаче през моя християнски мироглед, че въпросните подробности са в НЗ. По-удачно било да споделяш благодатта която си получил от Бог, а не да наблягаш на подробности за оня свят. Към него всеки се е запътил и рано или късно ще го разбере от първо лице.

По презумпция човек трябва да осъзнае, че светът в който живее е райска градина в който той е градинарят (господарят). Което означава, че този който е положил усилие да я запази (съхрани за идните поколения) и/или е живял угодно на Бог (по Божията промисъл) ще бъде спасен и/или  ще е достоен за вечен живот. 

Сам разбираш, че първо човек трябва да приеме в "сърцето си" Бог и основното, че този свят е негово творение. Няма как да бъде спасен и да му се даде вечен живот другаде, защото е съсипал Божественото в тоя свят, но му е даден шанса да се покае, да се смири.

В действителност оня свят не е съществен за праведният човек. Няма как човек да повярва в Бог, ако преди това не осъзнае греховността си. Сам разбираш, че правеният човек е дошъл в следствие на Любовта, а не в следствие на нисши страсти. В началото на своя живот човек не знае дали се е родил в следствие на любов между родителите му или в следствие на някаква нисша страст. На по-късен етап го разбира и/или осъзнава. Да, човек се учи на Любов от своите родители, но когато е порочно заченат, то може да се научи на същата приемайки вярата в Бог. Друг е въпроса, че ще бъде съблазняван от лукавия. Дори обаче да се е поддал на лукавия, то покае ли се, и се смири, отново може да се научи на Любов. 

преди 7 часа, dioib написа:

Не. Това обаче през моя християнски мироглед, че въпросните подробности са в НЗ. По-удачно било да споделяш благодатта която си получил от Бог, а не да наблягаш на подробности за оня свят. Към него всеки се е запътил и рано или късно ще го разбере от първо лице.

По презумпция човек трябва да осъзнае, че светът в който живее е райска градина в който той е градинарят (господарят). Което означава, че този който е положил усилие да я запази (съхрани за идните поколения) и/или е живял угодно на Бог (по Божията промисъл) ще бъде спасен и/или  ще е достоен за вечен живот. 

Сам разбираш, че първо човек трябва да приеме в "сърцето си" Бог и основното, че този свят е негово творение. Няма как да бъде спасен и да му се даде вечен живот другаде, защото е съсипал Божественото в тоя свят, но му е даден шанса да се покае, да се смири.

В действителност оня свят не е съществен за праведният човек. 

За това и аз се замислих, че трябва да наблягам на това ,което ми е дал , и по малко на това ,което ще даде.

Това ми харесва. Да те питам това част от твоето послание ли е ,което носиш от Бог?

Да ,покаянието и смирението, след грях са това ,което трябва да направи човек.

Някъде в НЗ пишеше ,че трябва да работим за оня свят ,а не за земни блага( не помня точно как го пишеше , мисля че апостол Павел го беше казал  , но това беше смисъла ). Ти какво ще кажеш относно това ? 

Някъде в НЗ пишеше ,че трябва да работим за оня свят ,а не за земни блага( не помня точно как го пишеше , мисля че апостол Павел го беше казал  , но това беше смисъла ). Ти какво ще кажеш относно това ? 

Намерих го ,, Матей 6 19 - 21 "

Съкровища на небето

19 Не си събирайте съкровища на земята, където молец и ръжда ги разяждат и където крадци подкопават и крадат.

20 А си събирайте съкровища на небето, където молец и ръжда не ги разяждат и където крадци не подкопават, нито крадат;

21 защото, където е съкровището ти, там ще бъде и сърцето ти.

Да те питам това част от твоето послание ли е ,което носиш от Бог?

То е едно мое откровение. -> Никой не осъзнава какво Бог му дава, но помни кой човек му е отнел. = Затова и не помним кой какво ми е отнел, т.е. знам какво ми е дал. Това е най-ценното -> Живота!!! Иначе из начало Бог е човеколюбив. Затова и го е направил в началото подобие на себе си, но съгрешавайки човек с познанието, то му е отнел вечния живот в този свят. 

Това е грешно тълкование. 

Първо: Чрез работата си човек си изкарва прехраната, а извън работата си живееш тъй както умее, праведно или тъй както е модно сред хората.

Малцина работят неща които им носят удовлетворение. Същите не го правят за оня свят, а за тоя. Малцина живеят праведно, но те не го правят за оня свят, а за своите деца. Останалите, които живеят по определена мода определено работят за суетата, а извън нея се суетят и убеждават, че техния живот е правилен. Тези които живеят тъй както умея, то за тях работа е досадна. На тях им стига този живот и изобщо не ги вълнува оня свят. 

И в тоя случай въпроса се свежда с кой споделяш направените от теб земни блага?! С шефа си, с колегите си, с родата си, с народа си, с държавата си, или с цялото човечество?!

Принципно, деянията ти в тоя свят ще покажат дали заслужаваш вечен живот. Това обаче ще разбереш едва след физическата си кончина в този, т.е. по-важно е как живееш, а не как работиш. ;) 

• 3 седмици по-късно...
на 4.02.2023 г. в 17:36, dioib написа:

Принципно, деянията ти в тоя свят ще покажат дали заслужаваш вечен живот. Това обаче ще разбереш едва след физическата си кончина в този, т.е. по-важно е как живееш, а не как работиш. ;) 

Е , няма смисъл , да чакаме да разбираме. Ако правиш това което пише в Библията , ще придобиеш увереност ,че ще си в рая и че ще имаш безгрижна вечност...

на 25.02.2023 г. в 5:08, Anzhel Dimitrov написа:

Ако правиш това което пише в Библията

Друго е. Трябва да асоциираш (припознаеш себе си) действителността с конкретно поведение (с даден персонаж) написано в Библията и да постъпиш праведно (Богоугодно).  Затова е наречено Свето писание, т.е. в него е описано всичко необходимо, за да водиш праведен живот. 

Библията по своята същност е ръководство. Там са съхранени алгоритмите по които да постъпваш, а не как да изграждаш вярата в себе си. И всичко това е, за да живееш по-леко в този живот. Той (живота ти) ще е критерий дали да заслужиш вечен живот или не. Не може да обещаваш на неправеден човек вечен живот, и то е поради простия факт, че не се е покаел и смирил пред Бог. 

В действителност трябва да помогнеш на неправедния да намери праведното (Богоугодното) в тоя живот. Той по своя, свободна воля, трябва да приеме вярата в Бог, иначе ще се явиш като насилник, и то не физически, а духовен насилник. (Един вид не да поробваш (сломяваш) духът му, а да му помогнеш да осъзнае Светия Дух в него. По друг начин казано: Да го пречистиш). Това е поради факта, че с времето Духът му, заради неправедно поведение е потъмнял, т.е. невинността (праведноста) му спрямо Бог се е заменила с някаква вина (греховност). 

преди 1 час, dioib написа:

Друго е. Трябва да асоциираш (припознаеш себе си) действителността с конкретно поведение (с даден персонаж) написано в Библията и да постъпиш праведно (Богоугодно).  Затова е наречено Свето писание, т.е. в него е описано всичко необходимо, за да водиш праведен живот. 

Библията по своята същност е ръководство. Там са съхранени алгоритмите по които да постъпваш, а не как да изграждаш вярата в себе си. И всичко това е, за да живееш по-леко в този живот. Той (живота ти) ще е критерий дали да заслужиш вечен живот или не. Не може да обещаваш на неправеден човек вечен живот, и то е поради простия факт, че не се е покаел и смирил пред Бог. 

В действителност трябва да помогнеш на неправедния да намери праведното (Богоугодното) в тоя живот. Той по своя, свободна воля, трябва да приеме вярата в Бог, иначе ще се явиш като насилник, и то не физически, а духовен насилник. (Един вид не да поробваш (сломяваш) духът му, а да му помогнеш да осъзнае Светия Дух в него. По друг начин казано: Да го пречистиш). Това е поради факта, че с времето Духът му, заради неправедно поведение е потъмнял, т.е. невинността (праведноста) му спрямо Бог се е заменила с някаква вина (греховност). 

Според твоите критерии, праведни могат да бъдат само православните християни!

преди 7 часа, _Aumi_ написа:

Според твоите критерии, праведни могат да бъдат само православните християни!

Много хора живеят праведно дори да не са християни. По моите критерии, то, моя съдник ще е Господ, за другите не знам. 

Няма как да знаеш какви са ми критериите!!! -> Защо втълпяваш на другите с този пост за това какви са ми критериите??? 

преди 14 часа, dioib написа:

Много хора живеят праведно дори да не са християни. По моите критерии, то, моя съдник ще е Господ, за другите не знам. 

Няма как да знаеш какви са ми критериите!!! -> Защо втълпяваш на другите с този пост за това какви са ми критериите??? 

Нищо не втълпявам! Ти самият непрекъснато обясняваш на аудиторията какви са критериите за праведност на православието.

Естествено ,че ще обяснява. Диоиб трябва да изрази вярването си както го разбира. Все пак трябва всеки да изрази вярването си в Бога ,защото отношенията Бог - човек са сложни ,особено ако си нов във вярата и не си се интересувал от Бога и Божията промосъл.

преди 9 часа, Anzhel Dimitrov написа:

отношенията Бог - човек са сложни

Не са сложни. Трудно е да приемеш вярата в Бог. ;) 

Иначе, ако не може със собствени думи да изразиш вярата си в Бог, то дали изобщо вярваш в него??? 

Затова и за начинаещите в тази вяра си има храмове. Там в присъствието на Църквата и потопил се в спокойствие се изпълваш с вяра в Бог, която в последствие като излезеш от храма ти помага да се справиш и с трудностите на ежедневието си. 

Какво сложно виждаш в това??? НО, ти си свободен и никой насила не може да те накара да влезеш в храма. Това става по своя воля!!! -> До колко обаче обикновеният човек има воля??? И, то, при положение, че все има изкушения, които те обладават и та повличат към безверие. 

НО, има и друго: Не е важно дали вярваш в Бог, а дали изобщо може да вярваш??? -> Принципно вярващия е силния. До колко обаче слаб може да повярва, и, то, първо в себе си?! 

Всеки се поддава на неволеви деяния и то е поради факта, че счита отношенията Бог - човек за сложни. = Нормално е да се търси лесното. -> Затова и всеки човек е онеправдан. = По-му-е-лесно нищото. За какво да полага труд??? -> И от там възниква в него, че всеки който вярва в Бог, И, полага труд е балък, И, му се надсмива, а в твоя случай даже са се подигравали с теб. И считаш, че такива хора може да привлечеш към вярата в Бог ли??? = Забрави!!! -> Не ми харесва следния изказ, но има правдина в него: На сила може да отнемеш, но не и да дадеш!!! 

Аз казах!!!

преди 6 часа, dioib написа:

Не са сложни. Трудно е да приемеш вярата в Бог. ;) 

Иначе, ако не може със собствени думи да изразиш вярата си в Бог, то дали изобщо вярваш в него??? 

Затова и за начинаещите в тази вяра си има храмове. Там в присъствието на Църквата и потопил се в спокойствие се изпълваш с вяра в Бог, която в последствие като излезеш от храма ти помага да се справиш и с трудностите на ежедневието си. 

Какво сложно виждаш в това??? НО, ти си свободен и никой насила не може да те накара да влезеш в храма. Това става по своя воля!!! -> До колко обаче обикновеният човек има воля??? И, то, при положение, че все има изкушения, които те обладават и та повличат към безверие. 

НО, има и друго: Не е важно дали вярваш в Бог, а дали изобщо може да вярваш??? -> Принципно вярващия е силния. До колко обаче слаб може да повярва, и, то, първо в себе си?! 

Всеки се поддава на неволеви деяния и то е поради факта, че счита отношенията Бог - човек за сложни. = Нормално е да се търси лесното. -> Затова и всеки човек е онеправдан. = По-му-е-лесно нищото. За какво да полага труд??? -> И от там възниква в него, че всеки който вярва в Бог, И, полага труд е балък, И, му се надсмива, а в твоя случай даже са се подигравали с теб. И считаш, че такива хора може да привлечеш към вярата в Бог ли??? = Забрави!!! -> Не ми харесва следния изказ, но има правдина в него: На сила може да отнемеш, но не и да дадеш!!! 

Аз казах!!!

Каквото и да си пишем и обсъждаме , ето това е ,което хората трябва да правят и да поработят върху това да им стане ежедневие : 

Вярващ , невярващ , ако поработят хората върху това ,което съм написал в цитираното мнение ,ще си прекарват вечността перфектно. Това е голяма трудност за изпълнение , но си струва. Това е ,което ме отведе до Бога преди 21 години и това е ,което преди 15 години ми откри райските порти и успях да почувствам рая и преди около ,да речем 5 години пак Бог ми утвърди моето разбиране за рая , защото почувствах такива удоволствия които дори не мога да опиша . Дори и мислейки си ,че съм вършил грехове според поповете ,  пак Бог ме е Богопомазал да съм негов човек - вечно. А пък и нещата ,които са ми се случили в  живота ми потвърждава , че наистина Бог е с мен. Търсех какво ме е сближило с Бог и цялото небесно царство , и това което съм цитирал е заключението ,което мога да дам на хората и това е помощта ми  като върнал се от ,, небесният рай " в ,, земният рай " устремил се към небесният рай. Но това даже се превръща в апокрифно , защото и преди съм ги учил на благодарност , но уви , минат се няколко месеца и искат за жълти стотинки да печели фиша от тотото , и въобще не мислят ,че здравето и удоволствията , с които ги дарява Бог са безценни или поне много скъпи , а те ги получават на цени стократно по - малки но уви  ,не го разбират и стават алчни. Малцина се остават на пътя на благодарността въпреки ,че съм ги дърпал във вярната посока.........

и обсъждаме

ЪЪЪ - обСЪЖДАме, произлиза от корена СЪЖДАВАМ... :) Айде малко по-скромно де - та ти нямаш елементарен капацитет да "съждаваш"...

Нито бог, нито библията ще помогнат да станеш по-умен. Май това ти е "взето" още по рождение, а може "руската баба" да е корена... 

Тия там, в рая - сигурно това им е "цената" на която се кефят - лишени са от ум и разум, съждения и извеждания... Логика и вникване, синтез и анализ... Останали дечица и малоумни - за вечни времена. Егати щастието, егати вечността... :)

Доста претенциозно се изхвърляш, но ти толкова потъваш сред делюзиите си за да балалайкаш  "колко другите не разбират божествените работи, дето ти толкова хвърковато и наивистично ги "разбираш"... :)

Бог ме е Богопомазал да съм негов човек - вечно. ( :lol6:)

А пък и нещата ,които са ми се случили в  живота ми потвърждава , че наистина Бог е с мен. ( няма как - ти си "НЕТОВИЯТ човек" - няма по-ценен, по-важен, повече пич)

Търсех какво ме е сближило с Бог и цялото небесно царство , и това което съм цитирал е заключението ,което мога да дам на хората и това е помощта ми  като върнал се от ,, небесният рай " в ,, земният рай " устремил се към небесният рай. Но това даже се превръща в апокрифно

Ама... цялата апокрифност на вселената и бог се е събрала в твоят живот, в твоите потвърждения, в твоят небесен рай... :) И твоята диагноза.

Изтрещел си беше, все повече си потъваш и нямаш спирка... Няма и кой да те спре. Но си чудесен пример за учебника по психиатрия.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.